Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Beltrami, MN; Hubbard, MN; Otter Tail, MN; Wadena, MN.

18 Jun 2024 12:32:13

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Becker, MN; Beltrami, MN; Hubbard, MN; Otter Tail, MN; Wadena, MN.

18 Jun 2024 12:26:34

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Koochiching, MN.

18 Jun 2024 12:11:18

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cass, MN; Crow Wing, MN; Itasca, MN; Koochiching, MN.

18 Jun 2024 12:07:42

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Grant, MN; Otter Tail, MN; Wadena, MN; Wilkin, MN.

18 Jun 2024 12:03:33

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Becker, MN; Beltrami, MN; Clearwater, MN; Hubbard, MN; Otter Tail, MN; Wadena, MN.

18 Jun 2024 11:54:07

Er zijn de afgelopen 3 uur 500 ontladingen geregistreerd.

18 Jun 2024 11:38:18

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Clay, MN; Grant, MN; Otter Tail, MN; Wadena, MN; Wilkin, MN; Richland, ND; Sargent, ND.

18 Jun 2024 11:33:33

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Otter Tail, MN; Wilkin, MN; Ransom, ND; Richland, ND; Sargent, ND.

18 Jun 2024 11:28:11

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Becker, MN; Beltrami, MN; Clay, MN; Clearwater, MN; Hubbard, MN; Mahnomen, MN; Otter Tail, MN; Polk, MN; Wadena, MN.

18 Jun 2024 11:20:53

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Becker, MN; Clay, MN; Clearwater, MN; Mahnomen, MN; Norman, MN; Otter Tail, MN; Polk, MN; Wilkin, MN.

18 Jun 2024 11:06:27

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Barnes, ND; Cass, ND; Ransom, ND; Richland, ND; Sargent, ND.

18 Jun 2024 10:54:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Clay, MN; Mahnomen, MN; Norman, MN; Polk, MN; Cass, ND; Steele, ND; Traill, ND.

18 Jun 2024 10:54:21

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor Inland Calhoun.

18 Jun 2024 10:54:06

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor Inland Nueces.

18 Jun 2024 10:54:06
Actueel
1 / 4

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Woonplaats: Boom(Antwerpen)
Berichten: 2258
Lid sinds: 8 mei. 2012
26 november 2014, 21:02 uur | Bericht #442960
Citaat van jenssweerts, woensdag 26 november 2014, 20:48 uurdat komt volgens mij omdat het hogedrukgebied heel dicht in onze buurt licht waardoor bij de minste verschuiving van het hogedrukgebied naar het zuiden de wind uit het westen gaat waaien, wij zitten echter zuidelijker en behouden een oostenwind,terwijl in nederland de wind van zee komt. Bovendien licht het midden van nederland dichter bij de zee dan de kempen
Aah daarmee dus. scheelt toch zo'n 2 a 3 gr. , zelfs 1 keer 4 denk ik, is wat moeilijker te zien door de schaal, maar opmerkelijk vond ik dat er een lichte stijging was op LT terwijl de pluim van de Kempen constant bleef en gewoon bleef aanhouden aan dezelfde temps op MT en LT. Toch opmerkelijk voor nog geen 150km ong. .;)Onweersdagen met hagel: 2 ---- Licht onweer: 7
Onweersdagen met rukwinden: 4 ---- Matig onweer: 1
Onweersdagen in totaal 2015: 9 ---- Zwaar onweer: 1
Stefanv
Moderator
Woonplaats: Hulst
Berichten: 3519
Lid sinds: 8 dec. 2011
26 november 2014, 21:13 uur | Bericht #442961
Citaat van maxi1000, woensdag 26 november 2014, 20:50 uur


9 december Polar Low kansje? :P
Lucht in ieder geval rechtstreeks vanaf hartje Noordpool. Maargoed, eerst maar eens zien hoe het komende week gaat lopen. Dat het gaat vriezen kunnen we nu toch wel met redelijke zekerheid stellen. Kaarten zien er in ieder geval niet saai uit op LT, helaas niet echt diepwinters te noemen maar er is potentie.


Op uiterste termijn bijzonder groot Hoog (1040hpa +) ten zuiden van NL. In ieder geval beter dan lagedrukinvloeden op termijn.

Op je 1e kaart zijn de bovenlucht temperaturen maar net onder nul. Te hoog dus. Op deze termijn is sneeuw sowieso zeer moeilijk(onmogelijk) juist te voorspellen.


Op je 2e kaart komt de wind flink uit het westen. Dat moeten we niet hebben:).

Hier nog een link met interessante info over polar lows Klik.


| Gewijzigd: 26 november 2014, 21:17 uur, door Stefanv
Waarom deze advertentie?
Callie-P
Moderator
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 2152
Lid sinds: 16 jan. 2010
26 november 2014, 21:46 uur | Bericht #442962
Zoals iemand anders net al opmerkte,, er worden veel kaartjes gepost met onderbouwing... moet zeggen iedereen is leuk bezig !
Het is ook wel een leuke tijd aangezien de kaarten elke keer met andere oplossingen komen waaronder ook een heleboel koude oplossingen,


Ondanks dat ik niet of nauwelijks aanwezig was heb ik natuurlijk de kaarten en jullie posts gevolgd.
Mijn vingers jeuken om winterse taferelen te beschrijven die mogelijk gaan gebeuren en dat we nu toch echt wel de winter in lijken te gaan.
Darn...nee dat kan ik niet gaan schrijven..eerlijk gezegd denk ik dat de termijn die ook maar enigsinds betrouwbaar is niet langer is dan 3 misschien 4 dagen..

Dan toch eerst even de signalen die we zien in de modellen en de pluimen...

GFS houdt het eigenlijk al weer een beetje voor gezien. Ging ze eerst richting de nul graden lijn met haar leden ( wel met grote spreiding) zie je in de op dit moment beschikbare pluim dat de temperatuur gaat stijgen. Niet veel maar er zit een  stijgende lijn in.
Let op dat de schaalverdeling op beide pluimen anders is waardoor je een wat vertekend beeld krijgt. vandaar mijn zwarte pijl.Ik verwacht dat de nieuwe pluim vanavond nog iets warmer zal zijn van GFS.


Dan de pluimen van ECWMF

EC heeft er wat meer vertrouwen in dat de temperaturen laag blijven. Al zijn ze niet onder nul er zit in de gemiddelde eigenlijk geen stijgende maar ook geen dalende lijn. Ook hier geldt "let op" op de schaalverdeling die is nauwkeuriger op de nieuwe run waardoor het lijkt dat ze kouder is.Ook van EC verwacht ik dat de nieuwe pluim iets hoger zal gaan zitten in haar temperaturen.


Dan even de lange termijn... waarom is dit op dit moment nou dubbel zo moeilijk. In het verleden was zo een gokje best wel mogelijk waarbij er zelfs een kans van slagen was..
Tja Natuurlijk die eeuwige Jetstream die op dit moment elke run weer een andere lokatie en ook kracht krijgt van de modellen.
De ene keer zet het weermodel de jetstream zuidelijk neer waardoor de run over het algemeen koud(er) is. Het volgend moment zet ze hem ongeveer op de noordpool neer waardoor de runs weer wat warmer worden.

iets wat wel opvalt is dat de jetstream binnen de redelijk te verwachten termijn elke keer sterk is. Het zeg maar "uitwaaien"van de jetstream gebeurt de hele tijd op de langere termijn. Hierdoor krijg je elke keer een bepaalde verwachting die erg leuk kan zijn.. zelfs zo leuk dat ze de moeite van het posten waard is.. maar eigenlijk kant nog wal raakt omdat dit zo een mega onzeker situatie is dat de uitkomst hiervan bijna onder de 10% zit.

Hieronder even de reeksen van GFS en EC.  Je hoeft niet op detail te kijken want de felle kleuren zeggen genoeg... ( hoe minder fel hoe zwakker ze is)

Als eerste de reeks van GFS
En hier de reeks van EC
uit bovenstaande kunnen we eigenlijk concluderen dat beide modellen zich op dit moment geen raad weten met de jetstream..met alle gevolgen van dien.


Dan de 500hPa kaarten... Daar is het gevolg te zien van het bovenstaande.. maar ook hier is iets erg opvallend en dat is de continu enorme scheiding tussen grote lagedrukgebieden op zee en hogedruk gebieden boven land. Normaal is het een soepje maar nu is dit al een hele poos zo aan de gang..en het wordt pas een "soepje" zodra die jetstream weer afzwakt.

Kijk hieronder maar naar de reeksen van beide modellen:

Het EC modelHet GFS model
Wat kunnen we nu concluderen uit de 500hPa reeks.. Binnen de redelijke termijn is er een strijd gaande boven de lage landen van wie gaat de scepter zwaaien ? Hoog of laag ( ik zou een benelux kaartje kunnen posten met vaak de zwarte scheidingslijn over de Benelux heen.
Binnen de langere termijn denken de modellen dat de jetstream gaat afzwakken met als gevolg dat de posities van de drukgebieden gaan veranderen dit zou gunstig zijn mits het boven groenland wat rustiger zou zijn... maar daar komen elke keer mega lagedruk gebieden vandaan waardoor we elke keer kans krijgen op een zuidwestelijke stroming.

Maar nu de vraag en 1 van de vele antwoorden die je zult krijgen...wordt het nou wel of geen winter ( temperatuur technisch )
ik denk dat we volgende week zoals al velen gepost hebben maar ook de officiele sites schrijven.. het inderdaad koud wordt.. dus nachtvorst en dat de termijn daarna voor kou richting de 30% gaat en 70% richting voorzetting van het huidige weer.

Dat betekent dus dat ik niet verwacht dat we naar gekke hoge temperaturen gaan krijgen, maar eerder richting temperaturen die normaal zijn voor de tijd van het jaar of misschien er net iets onder...maar lees dit niet als definitief.. wat ik hier net zeg is iets waar zeg maar "de trend" heen lijkt te gaan maar omdat het allemaal zo onzeker is kan het ook zomaar zijn dat we ineens in de sneeuw belanden.. stel dat er ineens een dik pak sneeuw valt in heel duitsland en misschien wel Nederland..

We kunnen voor December mijns inziens niets uitsluiten al lijkt de richting die het nu gaat eerder richting normaal te gaan dan richting koud...

Dan nog even de NAO..

De NAO is geen garantie op wat dan ook.. Ja het is waar dat als de NAO negatief is dan is er groter kans dat wij onder de vleugels van een hogedruk kunnen komen uit Rusland maar zoals ik al een paar dagen geleden schreef is de NAO net zo wispelturig als de modellen.. want hadden we eerst een NAO die hoofdzakelijk positief was.. nu gaat ze weer richting (lichelijk) negatief.. en ik denk morgen of overmorgen weer richting positief..

24 november
26 november

Dan nog iets waar ook op gewacht werd..
edit: ik had hem net nog op rood/oranje staan. Maar ik heb hem op oranje gezet omdat we binnen de termijn van 10dagen winterachtig weer krijgen maar nog geen echt steady winter weer.. het is een beetje ertussen in.

Ik zet hem zeker niet op groen omdat het verdere verloop eerder richting oranje/rood weer gaat dan richting groen of zelfs alleen oranje..Kortom wachten.. alweerTermijn : tot 10 dagen vanaf plaatsing

    Groen = winter binnen de gestelde termijn
    Oranje = winterweer staat in de steigers met kans van slagen binnen gestelde termijn
    Oranje/rood = er is kans op winterweer maar meer kans op terugkeer naar  temperaturen op of boven het gemiddelde binnen de gestelde termijn
    Rood= Geen kans op winter binnen de gestelde termijn.


Extra uitleg stoplicht : ik gebruik dit tooltje om de snelle lezers een hoop tekst lezen te besparen.
Dit stoplicht geeft dus niet aan dat er deze week geen winterweer zal zijn maar het verwijst puur naar het doorzetten van een stabiele winterse periode. Dus als ze groen is dan betekent dat dat we de winter in gaan met een langdurige periode van kou die mogelijk ook langer gaat blijven dan de betrouwbare termijn. (dus geen winterprik van 1 of 2 dagen)
| Gewijzigd: 26 november 2014, 21:57 uur, door Callie-P
Stefanv
Moderator
Woonplaats: Hulst
Berichten: 3519
Lid sinds: 8 dec. 2011
26 november 2014, 21:56 uur | Bericht #442963
En de nieuwe pluim van EC is er!

OudNieuw
Callie-P
Moderator
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 2152
Lid sinds: 16 jan. 2010
26 november 2014, 21:58 uur | Bericht #442964
Citaat van Stefanv, woensdag 26 november 2014, 21:56 uur En de nieuwe pluim van EC is er!

Oud
Nieuw

 


zoals ik in mijn post al verwachte.. iets warmer...

oud gemiddeld 2 graden.. Nieuw gaat richting de 4 a 5 graden en er zijn ook minder leden onder nul

link naar laatste grote post : http://www.onweer-online.nl/forum/topic/41451/herfst-en-winter-discussie-2014/442958/#message442962 | Gewijzigd: 26 november 2014, 22:00 uur, door Callie-P
Stefanv
Moderator
Woonplaats: Hulst
Berichten: 3519
Lid sinds: 8 dec. 2011
26 november 2014, 22:02 uur | Bericht #442965
Citaat van Callie-P, woensdag 26 november 2014, 21:58 uur Citaat van Stefanv, woensdag 26 november 2014, 21:56 uur En de nieuwe pluim van EC is er!

Oud

Nieuw
zoals ik in mijn post al verwachte.. iets warmer...

Toch lijkt het mee te vallen hoor Callie-P. Jammer dat ze elke keer veranderen van schaal..

Oud


Nieuw
| Gewijzigd: 26 november 2014, 22:04 uur, door Stefanv
keessie
Lid
Woonplaats:
Berichten: 76
Lid sinds: 26 jan. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
26 november 2014, 22:05 uur | Bericht #442966
Kan iemand mij vertellen hoe die lagedruk van Groenland, zoals Callie-p als beschreef, maar blijft komen, want die doen de hogedrukgebieden die vanaf de oceaan naar het noorden willen bewegen telkens de das om en drukken ze weer naar beneden?
Callie-P
Moderator
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 2152
Lid sinds: 16 jan. 2010
26 november 2014, 22:14 uur | Bericht #442967
Citaat van Stefanv, woensdag 26 november 2014, 22:02 uur Citaat van Callie-P, woensdag 26 november 2014, 21:58 uur Citaat van Stefanv, woensdag 26 november 2014, 21:56 uur En de nieuwe pluim van EC is er!

Oud

Nieuw
zoals ik in mijn post al verwachte.. iets warmer...

Toch lijkt het mee te vallen hoor Callie-P. Jammer dat ze elke keer veranderen van schaal..


speciaal voor jou een nieuwe gemaakt wat wel iets kouder is zijn de dalen of pieken ( hoe je ze noemen wilt) van de laagste temperaturen..| Gewijzigd: 26 november 2014, 22:19 uur, door Callie-P
Woonplaats: Boom(Antwerpen)
Berichten: 2258
Lid sinds: 8 mei. 2012
26 november 2014, 22:18 uur | Bericht #442968
Uit de 2 pluimen alleen al trek ik mijn conclusie eigenelijk al snl en dat houdt in dat er eigenlijk, zoals callie-p al postte, niet veel kan gekeken worden naar zowel LT als MT. Vanaf de 1e/2e december zie je de spreiding zo hard toenemen dat het eigenlijk onmogelijk is om daar een vast scenario of "Rond de gemiddelde" verwachting uit te halen. Ene gaat voor zacht weer en andere gaan dan weer voor een koude inval tot midden december met temps elke dag die niet* boven nul geraken. 

Zelf durf ik er niets over te zeggen want ik ga gewoon tot zat/zon afwachten wat de modellen bereken en verder is het zoals we al dagen achter elkaar doen gewoon run per run, en pluim per pluim analyseren en bekijken. | Gewijzigd: 26 november 2014, 22:21 uur, door thunderstorms_4ever
Onweersdagen met hagel: 2 ---- Licht onweer: 7
Onweersdagen met rukwinden: 4 ---- Matig onweer: 1
Onweersdagen in totaal 2015: 9 ---- Zwaar onweer: 1
Stefanv
Moderator
Woonplaats: Hulst
Berichten: 3519
Lid sinds: 8 dec. 2011
26 november 2014, 22:20 uur | Bericht #442969
Citaat van Callie-P, woensdag 26 november 2014, 22:14 uur Citaat van Stefanv, woensdag 26 november 2014, 22:02 uur
speciaal voor jou een nieuwe gemaakt

Wat een service:)!

Ik kan er mee leven. Als hij morgen maar weer wat kouder is:D.
Het blijft wel spannend zo. Na maandag enorme onzekerheid.

Citaat van thunderstorms_4ever, woensdag 26 november 2014, 22:18 uur Uit de 2 pluimen alleen al trek ik mijn conclusie eigenelijk al snl en dat houdt in dat er eigenlijk, zoals callie-p al postte, niet veel kan gekeken worden naar zowel LT als MT. Vanaf de 1e/2e december zie je de spreiding zo hard toenemen dat het eigenlijk onmogelijk is om daar een vast scenario of "Rond de gemiddelde" verwachting uit te halen. Ene gaat voor zacht weer en andere gaan dan weer voor een koude inval tot midden december met temps elke dag die niet* boven nul geraken. 

Zelf durf ik er niets over te zeggen want ik ga gewoon tot zat/zon afwachten wat de modellen bereken en verder is het zoals we al dagen achter elkaar doen gewoon run per run, en pluim per pluim analyseren en bekijken.

Helemaal mee eens!  We gaan het volgen de komende dagen:).
| Gewijzigd: 26 november 2014, 22:23 uur, door Stefanv
Sven
Moderator
Woonplaats: Everywhere and Nowhere
Berichten: 6159
Lid sinds: 5 jul. 2011
26 november 2014, 23:02 uur | Bericht #442971
Lees net dat de eerste (smeltende) sneeuw gevallen is in de Ardennen
joris put
Lid
Woonplaats: haaksbergen (weatherfreak)
Berichten: 268
Lid sinds: 1 dec. 2010
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
26 november 2014, 23:41 uur | Bericht #442973
Vind de pluim best goed.. Niet dat ik er veel verstand van heb.. Maar voor begin december vind ik hem behoorlijk koud. Bovendien zie je binnen de spreiding dat er toch een cluster van leden dicht bij de nul blijven. Heb toch het idee dat deze speldepriik wel wat langer gaat duren dan 2 a 3 dagen. Volg de kaarten en weerforums al jaren en zoek het weer in de trends. Daarmee bedoel ik de kaarten en de omstandigheden in heel europa en de wereld. Misschien meer op ouderwets gevoel in samenhang met alle info die ik op het internet kan vinden. Als de nieuwe pluim redelijker wijs uitkomt. Hebben we volgende week al meer winter als vorig jaar de hele winter. Kon wel eens een hele mooie winter worden... | Gewijzigd: 26 november 2014, 23:42 uur, door joris put
Sven
Moderator
Woonplaats: Everywhere and Nowhere
Berichten: 6159
Lid sinds: 5 jul. 2011
27 november 2014, 00:42 uur | Bericht #442974
Even een stukje van het KMI:
Vanaf zaterdag verwachten we algemene nachtvorst.
Voor dinsdag en woensdag zijn de vooruitzichten nog onzeker. Mogelijk valt er dinsdag wat (winterse) neerslag waarna het kwik enkele graden zou kunnen stijgen.
keesnutz
Lid
Woonplaats:
Berichten: 39
Lid sinds: 17 nov. 2011
27 november 2014, 08:14 uur | Bericht #442975
de control van de gfs heeft er in ieder geval alweer veel meer zin in!! ben benieuwd naar de ec
MarkIV
Lid
Woonplaats: Hoofddorp
Berichten: 6
Lid sinds: 24 nov. 2014
27 november 2014, 08:25 uur | Bericht #442976
Keessie zei:
"Kan iemand mij vertellen hoe die lagedruk van Groenland, zoals Callie-p als beschreef, maar blijft komen, want die doen de hogedrukgebieden die vanaf de oceaan naar het noorden willen bewegen telkens de das om en drukken ze weer naar beneden? "

Dat vind ik ook een heel interessante vraag. Vorig jaar met de lang voortdurende herfst ipv winter zat die oorzakelijkheid mn ook door het muurvast zitten van de koudepool boven Noord Canada en Groenland gecombineerd met lage druk.

De meeste koude winters in onze regionen ontstaan wanneer de luchtdruk hoog is N-Canada/Groenland en dat de koudepool verwaaiert of opsplitst naar meerdere regios...

Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5265
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
27 november 2014, 09:43 uur | Bericht #442977
Bij deze mijn stuk hoop dat jullie er wat aan hebben Ec/gfs.

Zaterdag t/m dinsdag(speldenprikje) kansen op lichte nachtvorst (max -4)daarna onzeker.

Even een korte update t/m dinsdag: Stand van zaken momenteel vanaf zaterdagnacht opbouwende kansen op lichte nachtvorst. De koudere nachten zullen zich eerst voordoen in de oostelijke helften nl. Begin van de week bereikt dit ook meer en meer midden benelux. Hotspots voor de koudste nachten blijft NO-O nl en die maken ook een kleine kans op 1 ijsdag(Maandag). De kustregio's blijven net boven/rond het vriespunt gedurende periode.

Na dinsdag word het onzekerder,er komt dan weer een Zw/Nw aanvoer terug in de modellen. Echt heel krachtig lijkt dit nog niet helemaal. Of dan de nachtvorsten blijven is dus even afwachten. Zondag bekijk ik daarvoor de situatie weer opnieuw natuurlijk blijf ik de modellen volgen. Het is voor mij gewoon een target waar ik naar toe werk.

Gifje nachtvorst gfs t/m dinsdag.En ja dan hebben we onze wintervriend Gem wat laat die zien. Die komt met dinsdag en woensdag zelfs met matige vorst op de proppen.En in tegenstelling van EC/gfs heeft Gem er zin aan ook richting sinterklaas. Met sneeuwkansen matige vorst in de nachten en lichte vorst overdag. Overigens eerder wel licht terug gekomen bij Ec/Gfs,maar daar waren de waardes nog niet optimaal;). Voor de leuk post ik hem even uiterraad is dit lange termijn en word dit later ook weer bekeken wat Ec en Gfs gaan doen en blijft gem doorstampen.Hoop dat jullie hier even mee vooruit kunnen.

Mvg Tatanka | Gewijzigd: 27 november 2014, 10:00 uur, door Tatanka
there can be only one
Woonplaats: Drachten
Berichten: 834
Lid sinds: 13 jun. 2013
27 november 2014, 10:00 uur | Bericht #442978
De pluim word met de dag iets minder, al blijft het gemiddeld wel rond de 5 graden steken. Het weekend zal de doorslag moeten gaan geven welke kant het op zal gaan.

Het GFS bepaald niet positief...

| Gewijzigd: 27 november 2014, 15:07 uur, door De Friese Weerman
Woonplaats: Hoogkarspel
Berichten: 189
Lid sinds: 21 jun. 2012
27 november 2014, 15:32 uur | Bericht #442982
Opvallend stil hier, en het is helaas nog logisch ook.
Ik begin hem te knijpen: waar het er eergister allemaal zo rooskleurig uit zag, nu lijken alle modellen wat te veranderen, zelfs op de korte termijn.
IJsdagen verwacht ik misschien ergens helemaal in het NO, maar zelfs daar zie ik het kwik nog wel elke dag boven het vriespunt komen. Ook de verwachte Hellmannen voor De Bilt gaan er niet komen, ben ik bang. Hoe ik het zie krijgen we dus we dus 2 echt wel frisse dagen (eerst waren er 3 voorspeld) maar meer ook niet. Elke dag dus boven nul, en 's nachts -3/-4 in NO en -1/-2 in De Bilt maar meer ook niet.
En zo lijken we na de eerste Hellmannloze winter ooit ook af te stevenen op het eerste Hellmannloze jaar ooit.
Callie-P
Moderator
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 2152
Lid sinds: 16 jan. 2010
27 november 2014, 15:36 uur | Bericht #442983
Citaat van OnweerHoogkarspel, donderdag 27 november 2014, 15:32 uur Opvallend stil hier, en het is helaas nog logisch ook.
Ik begin hem te knijpen: waar het er eergister allemaal zo rooskleurig uit zag, nu lijken alle modellen wat te veranderen, zelfs op de korte termijn.
IJsdagen verwacht ik misschien ergens helemaal in het NO, maar zelfs daar zie ik het kwik nog wel elke dag boven het vriespunt komen. Ook de verwachte Hellmannen voor De Bilt gaan er niet komen, ben ik bang. Hoe ik het zie krijgen we dus we dus 2 echt wel frisse dagen (eerst waren er 3 voorspeld) maar meer ook niet. Elke dag dus boven nul, en 's nachts -3/-4 in NO en -1/-2 in De Bilt maar meer ook niet.
En zo lijken we na de eerste Hellmannloze winter ooit ook af te stevenen op het eerste Hellmannloze jaar ooit.

naah het is gewoon een beetje stil omdat de messen geslepen worden
Volgende week gaan we wat vorst krijgen en of het nou doorzet of niet is nog niet echt een peil op te trekken..

Lees ook mijn laatste grote post waarin ik probeer uit te leggen waarom het allemaal een beetje ingewikkeld is.

http://www.onweer-online.nl/forum/topic/41451/herfst-en-winter-discussie-2014/442958/#message442962Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5265
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
27 november 2014, 15:59 uur | Bericht #442984
Citaat van Callie-P, donderdag 27 november 2014, 15:36 uur
Lees ook mijn laatste grote post waarin ik probeer uit te leggen waarom het allemaal een beetje ingewikkeld is.

http://www.onweer-online.nl/forum/topic/41451/herfst-en-winter-discussie-2014/442958/#message442962
Vergeet ook het Cowboy run verhaal niet.;). +Gem knalt keihard door volgende week=Aandachtspunt zie mijn post eerder laat dit ook al een paar runs zien. En ook Ec en gfs hebben hier dicht tegen aan gezeten voor dinsdag en woensdag eerder deze week. Volle bak vorst aldus Gem het spelletje gaat weer beginnen. Gaan Ec en gfs weer mee met gem...We zien het vanavond...igg weer een spannend iets om naar uit te kijken.8)| Gewijzigd: 27 november 2014, 23:01 uur, door Callie-P
there can be only one
Terug naar boven
Dit topic is gesloten
3 Gebruikers lezen nu dit topic, onderverdeeld in 3 gasten en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.862 topics, welke bij elkaar 448.390 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.589 leden.
Het nieuwste lid is scrhebergen@gmail.com.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
3 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 77 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 77, lezen 3 mensen het topic "Algemeen onweerskansentopic 2023".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden