Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Kern, CA; Tulare, CA.

20 Apr 2024 01:01:19

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Union, SC.

20 Apr 2024 00:04:45

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

20 Apr 2024 00:00:06

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Spartanburg, SC; Union, SC.

19 Apr 2024 23:25:56

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hoke, NC.

19 Apr 2024 20:44:38

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hoke, NC; Moore, NC; Scotland, NC.

19 Apr 2024 20:31:18

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hoke, NC; Moore, NC.

19 Apr 2024 20:16:36

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hoke, NC; Moore, NC; Richmond, NC; Scotland, NC.

19 Apr 2024 19:50:29

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Aiken, SC; Lexington, SC; Richland, SC; Saluda, SC.

19 Apr 2024 16:12:43

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Aiken, SC; Edgefield, SC; Lexington, SC; Richland, SC; Saluda, SC.

19 Apr 2024 15:38:36

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Winston, AL.

19 Apr 2024 14:26:15

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Colbert, AL; Franklin, AL; Lawrence, AL.

19 Apr 2024 12:59:33

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Colbert, AL; Franklin, AL; Lauderdale, AL.

19 Apr 2024 12:35:33

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Grant, AR; Jefferson, AR.

19 Apr 2024 09:45:24

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jefferson, AR; Lonoke, AR; Pulaski, AR; Saline, AR.

19 Apr 2024 08:41:57
Actueel
1 / 4

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Stefanv
Moderator
Woonplaats: Hulst
Berichten: 3519
Lid sinds: 8 dec. 2011
27 december 2014, 14:13 uur | Bericht #446830

» Lees ook: "Ook buurlanden hebben overlast door winterweer"

-------------------


Treinen en verkeer in midden en zuiden veel last van sneeuw en gladheid


Gepubliceerd: 27 december 2014 05:07
​Laatste update: 27 december 2014 13:53 

In het midden en zuiden van het land heeft het verkeer zaterdag flink last van de sneeuw en dat houdt voorlopig nog wel even aan. Het treinverkeer in het zuiden van Nederland heeft het treinverkeer korte tijd helemaal stilgelegen.Zaterdagavond en -nacht kan het opnieuw glad worden op de Nederlandse wegen. Dat komt door opvriezing van sneeuwresten en natte weggedeelten.

De sneeuw trekt zaterdagmiddag weg richting het zuiden en zaterdagavond is het overal droog. In de nacht naar zondag gaat het 2 tot 6 graden vriezen.

De sneeuw viel in de ochtend vooral in de zuidelijke helft van het land. Onder de lijn Leiden - Arnhem vormde zich een sneeuwdek. Rond Rotterdam was zaterdagochtend tegen 7.00 uur al 5 centimeter gevallen, meldt weerbureau Weeronline.nl.

Ook in onder meer Zeeland, Utrecht, Noord-Brabant en Zuid-Holland is er sneeuw gevallen. Op veel plaatsen blijft de sneeuw liggen.

Ontruimd

Schaatsbanen in Prinsenbeek en Oisterwijk zijn zaterdagmiddag ontruimd vanwege de zware sneeuwval. In Oisterwijk is een deel van het gebouw ingestort. Daarbij raakte niemand gewond, meldden de hulpdiensten in Noord-Brabant.

In Tilburg is zaterdag een vestiging van Albert Heijn uit voorzorg ontruimd, zo meldt de politie Midden en West-Brabant. Door de sneeuwval bestaat de kans dat het platte dak het begeeft. Volgens de politiewoordvoerder is er nu nog geen sprake van een gevaarlijke situatie en gaat het puur om een voorzorgsmaatregel. 

Omroep Brabant meldt zaterdag dat het dak van de supermarkt aan de Jan Heijnsstraat wel is ingestort en dat de winkel met spoed is ontruimd. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Midden en West-Brabant is hiervan geen sprake.

Ook een naastgelegen vestiging van kledingketen C&A in Tilburg ondervindt hinder van het instortingsgevaar door de sneeuwval. Momenteel wordt de sneeuw van het platte dak verwijderd, aldus de Veiligheidsregio.

Ook in Noord-Brabant is een deel van de Winter Efteling zaterdaggesloten vanwege de hevige sneeuwval. 

Treinen

Volgens de NS wordt het treinverkeer weer voorzichtig opgestart, maar de NS waarschuwt reizigers voor vertraging en uitval van treinen. Uit voorzorg was de dienstregeling al gehalveerd, zodat eventuele storingen makkelijker opgelost kunnen worden.

Er reden geen treinen tussen Tilburg en Breda, tussen Den Bosch en Nijmegen/Tilburg/Vught/Zaltbommel, tussen Eindhoven en Boxtel/Venlo/Weert, tussen Boxtel en Tilburg, tussen Lage Zwaluwe en Breda/Dordrecht-Zuid.

Ook het busvervoer in het zuiden kampt met uitval en vertraging, zo melden busbedrijven Arriva en Connexxion.

De spoorproblemen in het zuiden werken ook door in het treinverkeer van en naar België. Zo heeft de Thalys tot anderhalf uur vertraging. Door een probleem met een bovenleiding op de hogesnelheidslijn kunnen de Thalystreinen maar op één spoor rijden. Ook de Beneluxtreinen tussen Brussel en Amsterdam rijden niet op tijd.

Gladheid

Aan het einde van de ochtend stond ongeveer 40 kilometer file op de snelwegen. Op het hoogtepunt, rond 8.00 uur, was dat 50 tot 60 kilometer. ''Dat is allemaal toe te schrijven aan de sneeuw. Op een normale zaterdagochtend staat er 0 kilometer file. En dit gaat nog wel even door, hier zijn we niet een twee drie van af'', aldus de ANWB.

Op meerdere plekken schaarden vrachtwagens met aanhangers. Zo stond een truck overdwars op de A27 bij Gorinchem, tussen Utrecht en Breda, waardoor alle rijstroken dicht moesten. Achter het ongeluk ontstond meer dan 10 kilometer file.

De A15 was dicht bij het knooppunt Benelux tussen Ridderkerk en Rozenburg. De N59 werd afgesloten bij Oude Tonge, op de grens van Zeeland en Zuid-Holland. Ook rond Eindhoven waren er veel problemen. Verder staan er files doordat mensen hun snelheid aanpassen aan de weersomstandigheden.


Lastig

De VID had al aangekondigd dat de gladheid lastig te voorkomen was. 

''Door de natte sneeuw of regen die eerst valt kan het wegdek niet voorgezouten worden, aangezien het zout wegspoelt door de nattigheid. Zodra de natte sneeuw transformeert naar droge sneeuw krijgt de wittigheid snel vat op het wegdek. Hier komt nog eens bij dat er weinig verkeer op de weg is om de sneeuw en het zout te mengen", aldus de VID.

Vliegverkeer

Het vliegverkeer van en naar Schiphol heeft weinig last van de sneeuwval. ''Er is goed geanticipeerd op de sneeuw. De banen zijn preventief geveegd en de veegploegen zijn nog steeds standby'', heeft een woordvoerder van de luchthaven gezegd. Volgens hem is er hooguit sprake van lichte vertragingen.

Bron: http://www,nu.nl | Gewijzigd: 23 februari 2017, 12:44 uur, door Joyce.s
Stefanv
Moderator
Woonplaats: Hulst
Berichten: 3519
Lid sinds: 8 dec. 2011
27 december 2014, 14:18 uur | Bericht #446832
Dak Albert Heijn XL in Tilburg ingezakt door hevige sneeuwval, gebouw ontruimd

TILBURG - Het dak boven de vestiging van de Albert Heijn XL in Tilburg is zaterdagmiddag rond één uur op een paar plekken ingezakt vanwege de hevige sneeuwval. De supermarkt aan de Jan Heijnsstraat is met spoed ontruimd door de hulpdiensten.




Er ligt veel sneeuw op het platte dak van de C&A, de winkel die in het gebouw van de Albert Heijn XL zit. Medewerkers en het winkelend publiek zijn uit voorzorg geëvacueerd uit het hele complex. 

Zij hebben volgens onze verslaggever geschrokken gereageerd. Niemand mag in buurt van het pand komen. De omgeving is door de politie met linten afgezet. Er zouden ongeveer honderd mensen in het complex zijn.


Gevaarlijke situatie
Er zijn veel brandweerlieden en agenten op de been. Er is inmiddels GRIP 1 afgekondigd. Dat betekent dat de officieren van dienst van de brandweer en de politie worden opgeroepen.

Een woordvoerder van de brandweer laat aan Omroep Brabant weten dat er een kans bestaat dat het dak uiteindelijk instort. "We ondernemen nog geen actie omdat dat gevaarlijke situaties kan opleveren. We vermoeden dat dit nog wel even gaat duren."


In de ban van de winter
Brabant is zaterdag in de ban van de winter. In de hele provincie is sneeuw gevallen en zijn de wegen spiegelglad. Ook waait het hard. Uit de hele provincie komen meldingen van de gevaarlijke situaties in de bossen.

Op de Brabantse wegen zijn zaterdag veel ongelukken gebeurd vanwege de hevige sneeuwval.

Winter Efteling ontruimd
Een deel van de Winter Efteling is zaterdag ook afgesloten vanwege de zware sneeuwval. "Dat hebben we vooral gedaan uit veiligheidsoverwegingen", zegt een woordvoerster van het pretpark.

Publicatie: zaterdag 27 december 2014 - 13:14
Gewijzigd: zaterdag 27 december 2014 - 14:14
Auteur: Sebastiaan Quekel

Bron: http://www.omroepbrabant.nl

  | Gewijzigd: 23 februari 2017, 12:45 uur, door Joyce.s
Waarom deze advertentie?
Stefanv
Moderator
Woonplaats: Hulst
Berichten: 3519
Lid sinds: 8 dec. 2011
27 december 2014, 14:24 uur | Bericht #446833
Winter hindert Winter Efteling


Archieffoto © ANP

Een deel van de Winter Efteling is afgesloten vanwege de zware sneeuwval. "Dat hebben we vooral gedaan uit veiligheidsoverwegingen", zegt een woordvoerder van het pretpark.


Door de sneeuw zijn veel paden onbegaanbaar geworden. Ook ligt er veel sneeuw op de bomen in het Sprookjesbos en daken van verschillende gebouwtjes, en "we willen niet dat iemand dat op zijn hoofd krijgt". Het pretpark is bezig de paden sneeuwvrij te maken, maar doordat het blijft sneeuwen is dat lastig.

Zeker vijf grote binnenattracties zijn nog wel open: Vogel Rok, Carnaval Festival, Villa Volta, Droomvlucht en PandaDroom.

ZIE OOK: In beeld: toch nog sneeuw in 2014

De Winter Efteling gaat vandaag om 18:00 dicht, twee uur eerder dan normaal. "Wie vandaag nog zou willen komen, raden we aan op een andere dag terug te komen'', aldus de woordvoerder. De verwachting is dat het park morgen weer gewoon opengaat.

RTL Nieuws / ANP
 
Stefanv
Moderator
Woonplaats: Hulst
Berichten: 3519
Lid sinds: 8 dec. 2011
27 december 2014, 14:27 uur | Bericht #446834
We slaan massaal strooizout in


© ANP

Op de eerste sneeuwdag van deze winter is een run ontstaan op strooizout. Mensen kopen massaal zout om hun eigen oprit of straat veilig te maken

Dat meldt Danny Campion van het bedrijf Strooizout.nl. Hij zegt in een dag tijd 500 ton strooizout te hebben verkocht, hoofdzakelijk in losse zakjes van 25 kilo.

De enorme hausse in de verkoop van strooizout aan particulieren hebben we nog nooit meegemaakt, aldus Campion.

ZIE OOK: Winter hindert Winter Efteling

De grootste zoutverbruiker is overigens Rijkswaterstaat, dat verantwoordelijk is voor het strooien van snelwegen. Tussen 0:00 en 12:00 uur strooiden de pekelwagens ruim 1400 ton over de snelwegen uit. Het totale verbruik op zaterdag zal nog veel hoger uitkomen, zegt een woordvoerster, omdat het strooien ook in de middag, avond en nacht nog doorgaat.

RTL Nieuws / ANP
Stefanv
Moderator
Woonplaats: Hulst
Berichten: 3519
Lid sinds: 8 dec. 2011
27 december 2014, 14:33 uur | Bericht #446836
Treinverkeer in hele land weer op gang

​VANDAAG, 04:51
AANGEPAST OP VANDAAG, 14:08


ANP

Sneeuw en harde wind veroorzaken flinke problemen voor automobilisten en het treinverkeer. Ten zuiden van Utrecht komt het treinverkeer geleidelijk aan weer op gang nadat de meeste treinen in deze regio vanmorgen enige tijd stil hadden gestaan. Spoorbeheerder ProRail verwacht dat rond 14.00 uur alle treinen weer rijden.

En in Eindhoven hebben de bussen de remise weer verlaten nadat het openbaar vervoer vanmorgen was stilgelegd. Vervoersorganisatie Hermes nam die noodmaatregel nadat enkele bussen betrokken waren bij botsingen.  

De grootste problemen op de weg doen zich voor op de A27 van Utrecht naar Breda. Tussen Werkendam en Nieuwendijk is een vrachtwagen met aanhanger geschaard. De weg is afgesloten en automobilisten wordt aangeraden deze weg te vermijden. 

Rozenburg

Vanmorgen vroeg kwamen vrachtwagens in het zuidwesten al in de problemen. Zo schaarde een vrachtwagen met aanhanger op de A15 tussen Ridderkerk en Rozenburg bij het knooppunt Benelux.

En ook op de N59 tussen Zierikzee en Hellegatsplein raakte een vrachtwagencombinatie in problemen. De weg was daar enige tijd afgesloten.                
 
Verder zijn er veel problemen op de wegen rond Eindhoven. Op de A2 zijn bij het knooppunt Ekkersweijer in beide rijrichtingen ongelukken gebeurd. Ook hier is een vrachtwagen geschaard. In Vught raakte een sneeuwruimer van de weg en belandde in een sloot.

Paarden

Bij knooppunt De Hogt staan vrachtwagens dwars op de rijweg omdat ze door de gladheid niet tegen een hellend wegdeel opkwamen. In een van de wagens werden paarden vervoerd, die zijn ongedeerd. 

Rijkswaterstaat en de ANWB waarschuwen dat automobilisten hun snelheid drastisch moeten aanpassen vanwege de overlast door de (natte) sneeuw en de harde wind.

Omdat boomtakken kunnen bezwijken onder de laag sneeuw, krijgen wandelaars van Staatsbosbeheer het advies om vandaag de bossen te mijden.

Het is veel veiliger om in de duinen te gaan lopen, zegt Staatsbosbeheer. 

Vanavond droog

Weerdiensten verwachten dat het in de loop van de avond overal droog wordt. Komende nacht kunnen de wegen opnieuw glad worden door opvriezing van sneeuw en natte weggedeelten. 

Het gaat 2 tot 6 graden vriezen. 

Bron:http://www.nos.nl
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.850 topics, welke bij elkaar 448.360 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.578 leden.
Het nieuwste lid is NightFoxy.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 221 mensen aan het browsen op het forum. 2 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 221, lezen 3 mensen het topic "Estofex Level 3 forecasts".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden