Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De temperatuur bij Retie is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

1 Dec 2023 15:29:31

De temperatuur bij Stabroek is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

1 Dec 2023 15:29:31

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jones, MS.

1 Dec 2023 15:16:00

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jones, MS.

1 Dec 2023 13:47:08

De temperatuur bij Mont rigi is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

1 Dec 2023 12:58:05

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Iberia, LA; Lafayette, LA; St. Martin, LA; St. Mary, LA; Vermilion, LA.

1 Dec 2023 11:34:30

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Iberia, LA; St. Martin, LA; St. Mary, LA.

1 Dec 2023 10:27:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Iberia, LA; Lafayette, LA; St. Martin, LA; St. Mary, LA; Vermilion, LA.

1 Dec 2023 09:56:38

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor East Baton Rouge, LA; Iberville, LA; Pointe Coupee, LA; West Baton Rouge, LA.

1 Dec 2023 08:19:09

De temperatuur bij Humain is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

1 Dec 2023 07:04:35

De temperatuur bij Zeebrugge is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

1 Dec 2023 07:04:34

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Calcasieu, LA; Cameron, LA; Jefferson Davis, LA.

1 Dec 2023 04:00:34

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cameron, LA.

1 Dec 2023 03:12:01

De temperatuur bij Ukkel is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

1 Dec 2023 00:34:23

De temperatuur bij Stabroek is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

1 Dec 2023 00:34:23
Actueel
1 / 4

Herfst discussietopic

Nazomer eindelijk voorbij: herfstweer op komst!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

OnweerOnline LIVE

Kijk je mee?

Orkaanseizoen 2023

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Stefanv
Moderator
Woonplaats: Hulst
Berichten: 3519
Lid sinds: 8 dec. 2011
4 mei 2015, 12:15 uur | Bericht #454294


Bevrijdingsdag wordt warm, maar er dreigt wel gevaarlijk weer door overtrekkende onweersbuien. Zeker in het oosten van het land kunnen deze flink uitpakken, met windstoten en hagel. Daar hebben meerdere weerdiensten maandagochtend voor gewaarschuwd.

Het KNMI heeft code geel afgegeven voor een deel van het land. Ook Weerplaza waarschuwt voor kans op gevaarlijk weer.

Maandag is het weerbeeld vriendelijk, met bewolking en wat zon. Neerslag van betekenis wordt niet verwacht. Later in de avond begint het te waaien en gaat het vanuit het zuiden flink regenen. Maar tijdens de Dodenherdenking blijft het zo goed als droog, aldus de meteorologen.

Dinsdag wordt het warm met maxima tussen 17 graden in de kop van Noord-Holland en 23, misschien wel 24 graden in Limburg.

Onweer, hagel en zware windstoten tot negentig kilometer per uur worden mogelijk, met name in het midden, oosten en noordoosten van het land. Na de buien daalt de temperatuur in snel tempo. 

Bron:http://www.nu.nl
Stefanv
Moderator
Woonplaats: Hulst
Berichten: 3519
Lid sinds: 8 dec. 2011
4 mei 2015, 12:20 uur | Bericht #454296

Morgen grote kans op onweer, en dit zijn de regio's met het meeste risico

Bewerkt door: Redactie 
4/05/15 - 11u22  Bron: BelgaWarme, onstabiele lucht is onderweg naar België en dat betekent dat de kans op onweer toeneemt. Vandaag blijft het op de meeste plaatsen nog droog. In de loop van de avond neemt de bewolking toe vanaf de Franse grens gevolgd door regen. In het tweede deel van de nacht kan het tot onweer komen, mogelijk met hagel en windstoten. Plaatselijk valt veel neerslag. De minima bedragen 11 tot 15 graden.

Noodweer.be meldt dat er vanuit het zuidwesten van Europa warme maar onstabiele lucht naar de Benelux onderweg is. Oorzaak is een sturend lagedrukgebied net ten westen van Ierland. De kans op onweer in ons land en Nederland neemt daarom toe. 

Morgen is het wisselend tot zwaarbewolkt met soms regen of buien. De neerslag kan soms intens zijn met kans op onweer en mogelijk hagel, waarschuwt het KMI. Rukwinden tot 80 kilometer per uur of meertijdens onweer zijn niet uitgesloten. 

Bovenstaande kaart laat zien welke regio's in ons land gemiddeld het meeste risico lopen op onweer. De plattegrond van het KMI toont de geografische spreiding van de grondontladingen tijdens de periode 2004-2013. De gegevens werden verzameld met behulp van het bliksemnetwerk van het meteorologisch instituut.

 
Morgenmiddag trekken de buien naar Duitsland weg. Er verschijnen dan van het westen uit brede opklaringen. In de namiddag gaat de temperatuur enkele graden naar omlaag. De zuidwestenwind waait matig tot vrij krachtig, aan de kust later krachtig tot stormachtig.

Woensdag komen enkele regen- of onweersbuien voor, maar er zijn ook perioden met zon. Er staat een stevige zuidwestenwind. 

Donderdag is er ruimte voor zon en de buienkansen worden kleiner. Op beide dagen schommelt de middagtemperatuur rond 16 graden. Vrijdag wordt het warmer en het blijft een groot deel van de dag droog. 's Avonds, in de nacht en ook zaterdag kan het af en toe wat regenen. Zondag lijkt, zoals het er nu naar uitziet, overwegend droog te zullen verlopen bij zowat 17 graden.

Bron: http://www.hln.be http://www.noodweer.be
Waarom deze advertentie?
jcroon
Lid
Woonplaats: breda
Berichten: 4155
Lid sinds: 26 aug. 2011
4 mei 2015, 12:40 uur | Bericht #454304
het wordt al sensationeler....
http://www.omroepbrabant.nl/?news/2289811123/Zware+onweersbuien+verstoren+zonnige+Bevrijdingsdag+in+Brabant+%E2%80%98Het+kan+hevig+tekeer+gaan%E2%80%99.aspx

Niet dat het nou echt onwaar is wat er staat maar de gebruikte woordkeus is m.i. wat aan de sensationele kant.Citaat van Omroep Brabant Zware onweersbuien verstoren zonnige Bevrijdingsdag in Brabant: ‘Het kan hevig tekeer gaan’


 
Sven
Moderator
Woonplaats: Everywhere and Nowhere
Berichten: 6159
Lid sinds: 5 jul. 2011
4 mei 2015, 14:20 uur | Bericht #454322
Is typisch bij de media dat ze vaak op voorhand al de boel gaan opblazen om dan achteraf de verschillende weerbureau's met de vinger te wijzen van 'jullie kunnen echt niet goed voorspellen'


Onweer, hevige rukwinden en mogelijk hagel op komst
Er is vrij hevig onweer op komst met rukwinden en kans op schade. Wie vannacht of morgenvroeg de baan op moet, kan best extra voorzichtig zijn, waarschuwen weersvoorspellers.


We staan voor een woelige nacht en dinsdagochtend, zo voorspelt het KMI. Vanaf vanavond gaat het overal regenen. Op sommige plaatsen kunnen die buien heftig zijn. Vannacht komen er dan rukwinden bij van 60 tot 80 km/uur.

“Het onweer zal niet overal even stevig zijn, maar op sommige plaatsen voorspellen we toch hevige rukwinden met kans op schade. Onder meer het centrum van het land riskeert de volle laag te krijgen. De storm zal tot dinsdagmiddag duren. Daarna wordt het weer rustiger. De kans dat er hier en daar een hagelbui valt zeker ook niet uit te sluiten”, zegt weerman David Dehenauw.

Verschillende bossen en parken zullen uit voorzorg gesloten worden.

Bron: www.gva.be
 
Amras
Lid
Woonplaats: Dordrecht
Berichten: 554
Lid sinds: 25 mei. 2009
4 mei 2015, 14:25 uur | Bericht #454323
Estofex heeft de verwachting tot dinsdagochtend ook al klaar liggenStorm Forecast
Valid: Mon 04 May 2015 06:00 to Tue 05 May 2015 06:00 UTC
Issued: Mon 04 May 2015 00:03
Forecaster: VAN DER VELDE

A level 2 was issued for N Portugal and NW Spain mainly for tornadoes and severe convective wind gusts.
A level 2 was issued for SW to N France mainly for severe convective wind gusts, large hail and tornadoes.
A level 1 was issued for parts of Portugal, northern Spain, central and western France and the Benelux countries mainly for severe gust, large hail and tornado chances.

SYNOPSIS

An active depression near Portugal is advecting significantly warmer, unstable air with a SSW-ly flow into southwestern Europe. It follows in the wake of an old low with its core west of Ireland which briefly brought a surge of warm air into western and central Europe. A remnant occlusion is decaying between Czech Republic and Ukraine.
The Portuguese low is a highly baroclinic system with a marked warm front about 100 km north of the line Galicia - Switzerland during the afternoon. Strong flow veering with height is present across the warm sector and a Spanish Plume situation develops, this time separately from the Saharan Air Layer which runs over the western Mediterranean basin.
Around 12Z the cold front enters the Iberian Peninsula and reaches SW France around 21Z along with the center of the low passing west of Brittany. By Tuesday 06Z the warm front is predicted to have reached northern Netherlands and central UK.

DISCUSSION

...Portugal and NW Spain...

The northern portion of the cold front over this region around 15Z is backed by a PV lobe which causes strong upward motion. The cold front passes earlier at mid levels which creates a zone with a negative vertical theta-e gradient (potential instability) which combines with a few hundred J/kg MLCAPE. A line of discrete cells or a continuous linear convective system are thought to form. Since the flow at 1-3 km AGL averages 30 m/s, very severe wind gusts can be produced by these storms. On the other hand, very low LCLs reduce cold pool strength. This may rather benefit the tornado threat from supercells, which is significant due to nearly 20 m/s 0-1 km shear, 20 m/s 1-8 km shear and SREH over 250 m²/s² over 0-3 km. Over northern Spain, cloud bases are higher while low level winds and shear are reduced. SREH and deep layer shear do allow supercell storms with a larger chance of large hail and lower tornado/gust chance.

...France...

Initially the warm front over central France with its associated convergence line is the main focus for storm initiation. MLCAPE in the range of 500-1000 J/kg is locally possible and agreed upon by various models. Northward across the warm front, mid level lapse rates and low level theta-e drop, so storms are not likely to develop upscale here. 0-6 km shear of 25 m/s and over 200 m²/s² SREH suggest supercell mode with large hail as main threat, as low-level shear is lacking over central France (<10 m/s 0-1 km) during the afternoon. The exception is the Atlantic coast north of Bordeaux, where LCL should be low, mid level vorticity advection generates additonal lift and 0-1 km shear is over 17 m/s. A tornadic thunderstorm is quite possible under such circumstances. As southern flow increases, the warm front shall drift northward in the evening, and MCS formation is likely.

The main show appears reserved for the evening and night when the Spanish Plume lapse rates and the PV lobe trigger elevated convection with over 1000 J/kg MUCAPE over Bay of Biscay. Although extreme low-level shear and SREH will be in place across France, the severity of the storms depend on effective shear in the unstable elevated layer. This seems not a problem with GFS overlapping >500 J/kg MUCAPE with >20 m/s shear. With dry air inflow in the lee of the western Pyrenees, large hail parameter is peaking at 18-21Z along the SW France coast. If all goes well and storms formed, these will race northwards developing into an MCS with enhanced severe gusts threat. Such systems may hold themselves together on their course toward Belgium and Netherlands in the early morning due to strong dynamic support, although a not very broad and weakish CAPE region with dry air over central France might as well mean an earlier end to most nocturnal storms.

Bron: http://www.estofex.org
Regen, das gewoon vloeibare zonneschijn
Sven
Moderator
Woonplaats: Everywhere and Nowhere
Berichten: 6159
Lid sinds: 5 jul. 2011
5 mei 2015, 13:40 uur | Bericht #454621
Dit topic is bestemd voor nieuws omtrent de verschillende onweerders vandaag.
Voor waarnemingen en discussies zijn er andere topics voorzien
Justin
Beheerder
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 1281
Lid sinds: 2 feb. 2012
5 mei 2015, 14:45 uur | Bericht #454654

Bevrijdingsfestivals hebben last van zware onweersbuien


Meerdere bevrijdingsfestivals beginnen dinsdag later vanwege de slechte weersvoorspellingen. Vanuit het zuidwesten trekken zware buien met onweer, hagel en windstoten over Nederland richting het noordoosten.In Assen en Almere zouden beide festivals om 12.00 uur van start gaan. Dat gebeurt nu een paar uur later. 

In Assen is het Bevrijdingsfestival zelfs verder uitgesteld naar 15.30 uur. Het festivalterrein wordt ontruimd, meldt RTV Drenthe. Vanuit Drenthe komen berichten over hevig noodweer met hagelstenen zo groot als pingpongballen.

Ook in Zwolle begint het feest later. De organisatoren van het feest in Groningen vragen het publiek voorlopig niet naar het festivalterrein te komen.

Het Bevrijdingsfestival in Almere op de Esplanade, naast open water, gaat vijf uur later van start dan gepland vanwege de verwachte windstoten. Het hele middagprogramma, met onder meer Partysquad en Handsome Poets, is komen te vervallen. De avondoptredens van Caro Emerald, Kensington en Trijntje Oosterhuis gaan wel door.

In Haarlem is het bevrijdingsfestival rond 14.00 uur tijdelijk gesloten. "Elk half uur beoordelen we de situatie", meldt de organisatie op de website.

Lees verder op nu.nl
Mogenar
Lid
Woonplaats: Antwerpen
Berichten: 177
Lid sinds: 11 jun. 2012
5 mei 2015, 22:09 uur | Bericht #454700
Mogenar
Lid
Woonplaats: Antwerpen
Berichten: 177
Lid sinds: 11 jun. 2012
5 mei 2015, 22:15 uur | Bericht #454702
Tornado zerlegt halbe Kleinstadt Mecklenburg-Vorpommern: Autos fliegen 70 Meter weit ++ Hamburg: Einstürzendes Dach erschlägt Autofahrer ++ NRW: Sturm wirft Schüler im Kajak um​


Hamburg – Es knallt und blitzt, der Regen fällt in Strömen. Tief Zoran lässt es krachen – mit schlimmen Folgen: In Hamburg gab es einen Toten. Und in Mecklenburg-Vorpommern zerlegte ein Tornado eine halbe Kleinstadt!

► In Bützow (Landkreis Rostock) wurden zahlreiche Dächer abgedeckt, darunter die einer Kirche, eines Krankenhauses und eines Pflegeheimes. Das Pflegeheim musste evakuiert werden.

Die Straßen sind mit Ziegeln übersät. Laut der Nachrichtenagentur „Nonstopnews“ flogen Autos bis zu 70 Metern durch die Luft. Der Bürgermeister wurde von einem herumfliegenden Dachziegel getroffen und am Kopf verletzt.

Eine Augenzeugin sprach von einer regelrechten „Schneise der Verwüstung“ durch den Ort....

Bron: http://www.bild.de/news/inland/wetter/wetter-kurz-sommer-und-gewitter-dann-kracht-es-bei-mir-40821832.bild.html
Woonplaats: Enschede
Berichten: 1492
Lid sinds: 7 jun. 2011
6 mei 2015, 15:08 uur | Bericht #454768
Berichtgeving onweer van 6 mei

Twee mensen overleden door blikseminslag in Amersfoort

In een park aan de Randenbroekerweg in Amersfoort zijn woensdag twee mensen overleden door blikseminslag in Amersfoort.Dat meldt de Veiligheidsregio Utrecht.

Een woordvoerder van de veiligheidsregio kon geen verdere details geven over wat er zich precies heeft voorgedaan.

Het KNMI heeft woensdag voor het hele land code geel afgegeven. Er geldt een waarschuwing vanwege de regen met kans op onweer en mogelijk zware windstoten tot rond negentig kilometer per uur.

Nu.nl

------------------------------------

Twitter Veiligheidsregio Utrect (VRU Utrecht) 

-----------------------

Zie voor meer over dit nieuws het apart aangemaakte topic 
  | Gewijzigd: 6 mei 2015, 15:34 uur, door Justin
Liefhebber van -30°C, +30°C, 50 cm sneeuw, zeer zware regenval, zeer zwaar onweer, grote hagelstenen, zeer zware storm..... Kortom alles wat extreem is!
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.778 topics, welke bij elkaar 448.035 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.560 leden.
Het nieuwste lid is Stefanvm.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 99 mensen aan het browsen op het forum. 9 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 99, lezen 7 mensen het topic "Winter discussietopic 2023-2024".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

OnweerOnline LIVE

Kijk je mee?

Herfst discussietopic

Nazomer eindelijk voorbij: herfstweer op komst!

Orkaanseizoen 2023

© 2003 - 2023 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden