Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Stark, ND.

3 Jul 2020 00:50:04

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Sherman, KS; Wallace, KS; Kit Carson, CO.

3 Jul 2020 00:50:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Kit Carson, CO.

3 Jul 2020 00:50:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Barry, MO; Stone, MO.

3 Jul 2020 00:50:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Kennebec, ME; Waldo, ME; Knox, ME; Sagadahoc, ME; Lincoln, ME.

3 Jul 2020 00:50:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Columbia, NY; Berkshire, MA.

3 Jul 2020 00:50:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Barry, MO; McDonald, MO.

3 Jul 2020 00:50:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Wallace, KS.

3 Jul 2020 00:50:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Logan, KS; Gove, KS.

3 Jul 2020 00:50:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor McLean, ND; Dunn, ND; Mercer, ND.

3 Jul 2020 00:50:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Pennington, SD.

3 Jul 2020 00:50:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Sherman, KS; Cheyenne, KS.

3 Jul 2020 00:50:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Osage, OK.

3 Jul 2020 00:46:27

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Osage, OK; Pawnee, OK.

3 Jul 2020 00:46:26

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Meade, SD; Pennington, SD.

3 Jul 2020 00:35:50
Actueel
1 / 4

Fotowedstrijd zomer

Fotografeer de zomer en doe mee!

Kans op nachtwolken

NLC seizoen begonnen

Zomer discussietopic

Warm en zonnige periode op komst?

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2
Stefanv
Moderator
Woonplaats: Hulst
Berichten: 3512
Lid sinds: 8 dec. 2011
28 juli 2015, 17:36 uur | Bericht #460180

Het blijft oppassen in de bossen na de storm

Door: redactie 
28-7-15 - 16:46  bron: ANP


De storm heeft een schade van zeker 13 miljoen euro veroorzaakt. © anp.

In de meeste bossen zijn de wandel- en fietspaden weer begaanbaar, drie dagen na de zomerstorm van zaterdag. De afgewaaide bladeren en takken en omgewaaide bomen zijn op veel plaatsen geheel of gedeeltelijk opgeruimd. De boswachters van Staatsbosbeheer zijn er de afgelopen dagen druk mee bezig geweest, zo liet de organisatie dinsdag weten.

Op sommige plekken wordt nog steeds opgeruimd en bovendien is er nog kans op losse takken die her en der kunnen liggen. Niet alle bossen zijn daardoor weer klaar voor bezoek. Rondom Lelystad, in het Kuinderbos, in het Purmerbos en het Lauwersmeer wordt de komende dagen nog hard gewerkt, waarschuwt Staatsbosbeheer.

Bron:http://www.ad.nl
Stefanv
Moderator
Woonplaats: Hulst
Berichten: 3512
Lid sinds: 8 dec. 2011
28 juli 2015, 17:39 uur | Bericht #460181

Ruim 200 bomen omgewaaid door zware zomerstorm

Christy Dollen 
28-7-15 - 16:42


© anp.

Door de julistorm die afgelopen zaterdag het land teisterde, zijn er in Den Haag ruim 200 bomen omgewaaid. Dat heeft de gemeente Den Haag dinsdag laten weten.

Overal in de stad zijn medewerkers van onder meer Dienst Stadsbeheer bezig met het opruimen van de omgewaaide bomen en losliggende takken. ,,Er is materiële schade voor Hagenaars en dat is erg vervelend, maar ik ben blij dat er geen slachtoffers gevallen zijn'', liet burgemeester Jozias van Aartsen eerder deze week weten.

Ook sprak hij zijn waardering uit voor de medewerkers van de politie, brandweer en stadsbeheer. ,,Er is met man en macht gewerkt tijdens en na de storm. Ik wil een groot compliment maken aan al onze diensten, maar zeker ook aan stadsbeheer en de brandweer en iedereen die heeft geholpen op te ruimen om de stad weer toegankelijk en begaanbaar te maken.'' Bron: http://www.ad.nl | Gewijzigd: 28 juli 2015, 17:40 uur, door Stefanv
Waarom deze advertentie?
Stefanv
Moderator
Woonplaats: Hulst
Berichten: 3512
Lid sinds: 8 dec. 2011
28 juli 2015, 17:44 uur | Bericht #460182

Financiële kater voor festivals en bezoekers na storm

Door: Simone van Zwienen 
28-7-15 - 07:30


Bezoekers van festival Zwarte Cross schuilen voor de regen. © anp.

Festivalgangers paaien met een zonnebril en muntjes, entreegeld teruggeven, tickets doorschuiven naar volgend jaar: festivals doen hun best om de tienduizenden teleurgestelde feestgangers te compenseren die soms al in regenjas op het terrein stonden of onderweg waren. 

De gedupeerden snappen dat er sprake is van overmacht, maar blij zijn ze niet, zo blijkt uit talloze reacties. ,,Ik kwam speciaal uit Engeland over, maar mijn hele weekend is verspild. Evenals een hoop geld," laat de Brit Andy van der Loch via Facebook weten. 

Ook de festivals kampen met een financiële kater. ,,Ellende. Het hangt helemaal van de verzekering af," vertelt Lourens Thalen van Puur Festival bij Leiden. ,,Gelukkig hebben wij een verzekering voor extreem weer. We krijgen onze kosten waarschijnlijk vergoed, winst natuurlijk niet." 

Puur hoopt de 2500 kopers van een kaartje terug te betalen. ,,Maar een groot probleem is dat de kaartjes worden doorverkocht, alleen de oorspronkelijke koper krijgt zijn geld terug," zegt Thalen. 

Zo zijn via de site TicketSwap veel tickets verkocht. ,,Het liep zelfs storm zaterdag, om het even zo te zeggen. Mensen kochten veel meer kaartjes op het laatste moment dan ervoor. Waar de prijs begin van de week nog tegen het maximum aanzat, gingen ze zaterdagmorgen voor twee tientjes de deur uit," weet Hans Ober van TicketSwap. ,,En dat terwijl de meeste kaartjes meer dan 50 euro kosten." 

De 'marktplaats voor concert- en festivalkaartjes' probeert iedereen zijn geld terug te geven. ,,Van de 5000 doorverkochte kaartjes krijgt de helft sowieso zijn geld terug, omdat we een deel van het geld nog hadden. Voor de rest proberen we oplossingen te zoeken met de festivalorganisatoren. Zo krijgen wij geld van Amsterdam Live on Stage, waardoor dat direct door kan naar de laatste koper. En we proberen kopers en verkopers met elkaar in contact te brengen."

Het schip in

Wie via Marktplaats of Facebook zijn kaartje regelde, gaat het schip in. De crew van Ultrasonic in Utrecht roept verkopers op het geld eerlijk terug te geven aan de persoon die het kaartje heeft gekocht. ,,Wie verwacht er nou een storm midden in de zomer," zegt organisator Peter van der Plaats. ,,We hebben een jaar voor niks gewerkt. Hekken vlogen door de lucht en bomen vielen om. Dit voelt net of iemand die dichtbij je staat, is overleden. Zoveel maagpijn heb ik ervan." 

Volgens de eerste schattingen van het Verbond van Verzekeraars heeft de zomer­storm een schade van zeker 13 miljoen euro veroorzaakt. Het zijn vooral voertuigen van particulieren en bedrijven die beschadigd raakten. Daarnaast gaat het om opstal- en inboedelschade. 

Ook vakantiegangers in de kustregio's kregen het flink voor hun kiezen: tenten, luifels, caravans en inventarissen raakten beschadigd. Reisverzekeraars zien ongeveer 30 procent meer claims dan normaal binnenkomen. 

Verwacht wordt dat het totale schadebedrag nog hoger wordt. De bond verwacht veel uitgestelde claims. ,,Veel Nederlanders zijn op vakantie en zullen pas later contact opnemen met hun verzekeraar.'' 

Het is nog niet bekend hoeveel schade is ontstaan door afgelaste evenementen. Het schrappen van het Zomercarnaval in Rotterdam levert in ieder geval een miljoenenstrop op. 

Thalen: ,,Het bezoek zal ons niet vergeven als we er de volgende editie, in 2016, niet weer gewoon vol voor gaan."

Bron:http://www.ad.nl
 
Stefanv
Moderator
Woonplaats: Hulst
Berichten: 3512
Lid sinds: 8 dec. 2011
28 juli 2015, 17:47 uur | Bericht #460183

Verzekeraars blijven druk met zomerstorm

Door: redactie 
28-7-15 - 14:09  bron: ANP


© ANP.

De telefoon bij veel reisverzekeraars in Nederland staat drie dagen na de zomerstorm nog steeds roodgloeiend. Zo hebben zaterdag veel caravans en tenten schade opgelopen door de uitzonderlijke weersomstandigheden.

,,Het aantal meldingen lag maandag 30 procent hoger dan tijdens een normale zomerdag. Er is een hele duidelijke piek zichtbaar'', aldus een woordvoerder van Unigarant, een van de grootste reisverzekeraars en dochter van de ANWB. ,,Het is nog niet te zeggen hoe groot het schadebedrag precies wordt. De meldingen blijven voorlopig binnenkomen.''  

Het Verbond van Verzekeraars liet maandag al weten dat de schade door de storm zeker 13 miljoen euro is. Ook de festivals die dit weekend plaatsvonden kampen met een financiële kater.

http://www.ad.nl
BertD
Lid
Woonplaats: Roeselare
Berichten: 701
Lid sinds: 22 jul. 2013
31 juli 2015, 20:53 uur | Bericht #460262
Verschillende evenementen in West-Vlaanderen afgelast door de storm.

Het stormweer van zaterdagochtend en -middag heeft in West-Vlaanderen geleid tot de afgelasting van meerdere evenementen. Zo werden in Westende de Disney Channel Zomertour en in Knokke-Heist de namiddagvoorstelling van Tagad'Art afgelast.De burgemeester van Middelkerke besliste vrijdag in samenspraak met de brandweer al dat de Disney Channel Zomertour in dergelijke winderige omstandigheden niet op een veilige manier kon doorgaan. Daarom werd het evenement uitgesteld naar zaterdag 8 augustus. Op het Epernayplein in Middelkerke moest ook Kinderen Toegelaten van Focus-WTV door het stormweer afgelast worden.

In Knokke-Heist kon de familieshow Tagad'Art door de rukwinden zaterdagnamiddag niet doorgaan. Voor de voorstelling van zaterdagavond is er geen probleem. Voorts bleef in Bredene het familiefestival Paradiso gesloten door het stormweer.

De schade door de zomerstorm bleef in West-Vlaanderen relatief beperkt. In Oostkamp belandde een afgeknakte tak op de bovenleiding van de elektriciteit. Hierdoor zaten enkele gezinnen een tijdje zonder stroom. Ook aan de kust moesten de brandweerkorpsen uitrukken voor onder andere afgebroken takken en bomen. In Oostduinkerke raakten twee wagens hierbij zwaar beschadigd.

Bron: http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20150725_01791265
  | Gewijzigd: 10 augustus 2015, 16:00 uur, door BertD
Onweersdagen 2019: 19
Tropische dagen 2019: 13 (warmste dag: 25 juli 2019 met 41,5°C)
---
Onweersdagen 2020: -
Tropische dagen 2020: -
Hoogste temperatuur 2020: -
Terug naar boven
1 2
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.039 topics, welke bij elkaar 442.861 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.121 leden.
Het nieuwste lid is peter19.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 4134 mensen aan het browsen op het forum. 1 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 4134, lezen 10 mensen het topic "Winter 2010 discussietopic deel 15".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Kans op nachtwolken

NLC seizoen begonnen

Fotowedstrijd zomer

Fotografeer de zomer en doe mee!

Zomer discussietopic

Warm en zonnige periode op komst?

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

© 2003 - 2020 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden