Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

Het zicht bij Woensdrecht is onder de 200 meter gedaald. Er is in deze regio sprake van dichte mist. Kijk uit in het verkeer!

28 Sep 2022 20:53:47

Het zicht bij Cabauw is onder de 200 meter gedaald. Er is in deze regio sprake van dichte mist. Kijk uit in het verkeer!

28 Sep 2022 20:53:47

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Osceola, FL.

28 Sep 2022 20:46:45

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Brevard, FL; Osceola, FL.

28 Sep 2022 20:28:53

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor Coastal Pasco.

28 Sep 2022 20:22:41

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor Coastal St. Lucie.

28 Sep 2022 20:22:41

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor Coastal Levy.

28 Sep 2022 20:22:41

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor Coastal Citrus.

28 Sep 2022 20:22:41

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor Inland Northern Brevard.

28 Sep 2022 20:22:41

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor Inland Hernando.

28 Sep 2022 20:22:41

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor Inland Southern Brevard.

28 Sep 2022 20:22:40

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor Mainland Northern Brevard.

28 Sep 2022 20:22:40

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor Inland St. Lucie.

28 Sep 2022 20:22:40

NWS: Hurricane Warning uitgegeven voor Inland Lee.

28 Sep 2022 20:22:40

NWS: Hurricane Warning uitgegeven voor Inland Charlotte.

28 Sep 2022 20:22:40
Actueel
1 / 4

Het regent niet vaker, wel harder

OnweerOnline LIVE

Geef je feedback!

Atlantisch Orkaanseizoen 2022

Tropische storm Ian wordt mogelijk categorie-3 orkaan en koerst af op VS

Astronomische herfst start in stijl

Voorlopig wisselvallig

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2
Justin
Beheerder
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 1281
Lid sinds: 2 feb. 2012
27 mei 2016, 14:15 uur | Bericht #470942

Wetterdienst warnt vor Tornados über Teilen NRWs

Essen - Gewitter über der Eifel haben am Freitag einen Tornado ausgelöst. Meteorologen warnen, auch in anderen Teilen NRWs könnten sich Tornados bilden.

Von Schadensmeldungen war am Mittag noch nichts bekannt, die Polizei in Düren hatte nur Informationen über einen kleineren Gebäudebrand vorliegen. Doch der Wolkentrichter, der sich am Freitag auf Videos in sozialen Medien verbreitete, dürfte keine Rauchsäule gewesen sein, sondern eine Windhose."Das Dopplerradar zeigt eine rotierende Zelle östlich von #Aachen, auch Blitze registriert. Aufpassen dort!" twitterte gegen 12.25 Uhr der Wetterdienst Wetter24. Die Unwetterzentrale hatte zuvor auf Facebook ein Video verbreitet: "In der Eifel ist soeben dieser mutmaßliche Tornado aus Hürtgenwald gefilmt worden".

Gewitterträchtige Luft und eine Windscherung in der Höhe

"Im Verlauf des Freitags ist auch in anderen Landesteilen mit Tornados zu rechnen", sagte Meteorologin Claudia Salbert vom Wetterdienst Meteogroup auf Anfrage. Vom Sauer- und Siegerland bis nach Ost-Westfalen sei mit Gewittern und Schauern zu rechnen; vom Nachmittag bis in den Freitagabend hinein, sagt Salbert. Die Unwetterzentrale hat für die südlichen Landesteile NRWs Warnstufe Gelb ausgeflaggt; in der Jülicher Bucht wurde die Warnung am Mittag auf Warnstufe Orange heraufgesetzt ("mäßig starke Unwetter"), in Teilen der Eifel auf rot ("Warnung vor starkem Unwetter"). Für Ruhrgebiet und Münsterland gibt es keine Unwetterwarnung.

Dass es dabei auch zu Tornados kommen könnte, sei kein Anlass zu Panik, meinte Salbert. Es sei nicht gesagt, dass sich die Wirbelwinde bis auf den Boden auswirkten. Grund, dass sie entstehen, sei eine meteorologische Besonderheit: "Wir haben einerseits gewitterträchtige Luft und dazu noch eine Windscherung in der Atmosphäre", erklärte Salbert. Der Wind drehe sich in der Höhe einmal um die eigene Achse. Am Boden herrschten derzeit nordöstliche Winde vor, in der Luft südwestlich drehende Winde.

Tornados sind in Deutschland nicht ungewöhnlich, erklärte Salbert. Pro Jahr würden etwa 30 bis 40 bundesweit beobachtet - solche, die Meteorologen zu 'größeren' Wetterereignissen zählten. Zuletzt wütete am vergangenen Wochenende ein Tornado über Ost-Westfalen. In Minden wurden durch die Wucht des Wirbelwinds mehrere Dächer von Wohnhäusern abgedeckt.

Unterdessen ist der mutmaßliche Tornado über Hürtgenwald wohl ohne Folgen geblieben, hieß es bei der dortigen Polizei: "Weder bei uns noch bei der Feuerwehr ist etwas zu einem Tornado bekannt. Sollte es ihn gegeben haben, ist er wohl ohne Schäden verlaufen."

Bron: derwesten.de | Gewijzigd: 27 mei 2016, 14:16 uur, door Justin
Sven
Moderator
Woonplaats: Everywhere and Nowhere
Berichten: 6124
Lid sinds: 5 jul. 2011
27 mei 2016, 20:17 uur | Bericht #470968

Weer slaat volledig om: hagel en wateroverlast in Limburg

DIEPENBEEK - Het weer is op korte tijd volledig omgeslagen. Hoe zonnig en warm de namiddag nog was, zo gitzwart wordt de avond in Limburg.In de regio van Diepenbeek is er ernstige wateroverlast door talrijke hevige buien en hagel. "Momenteel zijn er talrijke ontladingen uit een cel boven de regio Lutselus, Diepenbeek", steekt weerman Ruben Weytjens van wal op zijn Facebookpagina. "Ook de buurt van Maastricht wordt ernstig geteisterd. Daar zou zelfs het vliegverkeer omgeleid worden."

"Doordat er nauwelijks stroming op de buien zit, kan er lokaal zeer veel regen vallen, met wateroverlast tot gevolg. Lokaal kan er ook hagel vallen." Dat was het geval alvast in Diepenbeek, waar delen van het wegdek wit zagen door de hagelbuien. 

Ook in Riemst is er momenteel wateroverlast. Op de E313 in Hoeselt is een boom omgewaai

bron: hbvl.be | Gewijzigd: 26 januari 2017, 17:20 uur, door Joyce.s
Waarom deze advertentie?
Repac
Lid
Woonplaats: Tilburg
Berichten: 69
Lid sinds: 22 mei. 2014
27 mei 2016, 22:10 uur | Bericht #470978
Hevige onweersbuien in Zuid-Limburg

Hevige onweersbuien hebben in Zuid-Limburg vrijdagavond voor de nodige overlast gezorgd. Zo sloeg op een aantal plekken de bliksem in, onder meer op het spoor tussen Heerlen en Kerkrade. Daardoor rijden er voorlopig geen treinen op die route.


Kelders Verder was er wateroverlast in grote delen van Zuid-Limburg. Onder meer in de gemeenten Maastricht, Valkenburg aan de Geul, Landgraaf en Kerkrade. Veel kelders van huizen liepen daar onder. Brandweer en politie zijn op meerdere plekken bezig om hulp te verlenen. Voor zover bekend is er nog geen sprake van grote ongevallen. Ook raakte er niemand gewond.

Wegen

Ook wegen stonden op plekken blank. In Bemelen bijvoorbeeld. Datzelfde gold voor de weg tussen Ubachsberg en Wijlre; ook die kon de vele regen niet aan en liep onder. Verder had Maastricht te kampen met overlast.


Bron:http://www.1limburg.nl | Gewijzigd: 26 januari 2017, 17:20 uur, door Joyce.s
Repac
Lid
Woonplaats: Tilburg
Berichten: 69
Lid sinds: 22 mei. 2014
28 mei 2016, 08:58 uur | Bericht #471001
Unieke, dubbele blikseminslag in straat Deurne: brand in drie rijtjeshuizen, geen gewonden


DEURNE - Aan de Rietgors in Deurne is vrijdagavond tegen middernacht in drie rijtjeshuizen brand uitgebroken door een dubbele blikseminslag. Het vuur was korte tijd uitslaand. In totaal raakten vier woningen beschadigd. Ondanks het late tijdstip en de zware regenval stonden er tientallen buurtbewoners op straat toe te kijken.
De brandweer kreeg tegen middernacht een melding dat de bliksem was ingeslagen op de zolder van twee hoekwoningen aan de Rietgors. Een andere bliksemschicht trof de zolder van een drie huizen verderop gelegen woning. "Dat is heel bijzonder, zoiets heb ik in elk geval nog nooit meegemaakt", aldus Peter van der Horst, de officier van dienst van de brandweer. Geen gewonden De brandweer was met drie bluswagens en een hoogwerker aanwezig om het vuur te bestrijden. Inmiddels is het sein 'brand meester' gegeven. Er zijn geen gewonden gevallen. De bewoners van de getroffen huizen zijn elders ondergebracht. Wanneer zij weer terug kunnen, is nog niet duidelijk. Brandweerlieden deelden knuffelbeertjes uit aan geschrokken kinderen op straat. De Rietgors was rond één uur 's nachts nog in beide richtingen afgesloten voor verkeer.

Anouk (22) maakt slapende vrouw in brandend huis Deurne wakker Noodweer In Limburg, waar Deurne aan grenst, is het vrijdagavond noodweer. Het regent hard en het hagelt ook op sommige plaatsen. Ook treinreizigers ondervonden hinder, tussen Heerlen en Herzogenrath/Kerkrade reden door blikseminslag geen treinen. Het KNMI heeft voor de provincie code geel afgekondigd voor mogelijk gevaarlijk weer. Er komen onweersbuien voor met neerslag van 30 millimeter of meer. Ook hagel is mogelijk, zegt het weerinstituut. Op buienradar was vrijdagavond te zien dat de buien niet echt bewegen, maar dat ze blijven hangen boven het zuiden van Limburg.

Bron: omroepbrabant.nl | Gewijzigd: 26 januari 2017, 17:21 uur, door Joyce.s
kukkie
Lid
Woonplaats: Noordoost-Veluwe
Berichten: 208
Lid sinds: 20 okt. 2014
28 mei 2016, 09:09 uur | Bericht #471004

Overlast door overstroming Zuid-Limburg

SLENAKEN - Het snelle stijgen van het riviertje de Gulp heeft zaterdagavond laat voor paniek gezorgd in het Limburgse dorp Slenaken. Een hoogwatergolf sleurde auto's mee en veroorzaakte veel schade.Door zware regenval trad het riviertje de Gulp buiten zijn oevers. Het hoge water stroomde Slenaken in en trof twee hotels en een restaurant.

De hotelgasten wisten tijdig een veilig heenkomen te zoeken op de hogere verdiepingen van de gebouwen. De brandweer rukte uit om de getroffen panden leeg te pompen.

De hoogwatergolf veroorzaakte een flinke ravage. Verschillende door het water meegesleurde voertuigen kwamen op hun kant te liggen.

Volgens de brandweer raakte zeker één vrouw gewond. Ze is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Paniek

Ger de Groen van restaurant de Boswachter in Slenaken zat zaterdagavond rond elf uur televisie te kijken met zijn vrouw Joyce, toen hij iets meende te horen in de kelder. Hij nam poolshoogte, maar zag niets. Tot hij buiten ging kijken en een wild stromende rivier zag. Tien minuten later stond de kelder blank.

Een zeer snel stijgende Gulp zorgde voor paniek in Slenaken. Auto's werden meegesleurd door de woeste stroom, schapen in een naburige wei kwamen om het leven. Het water richtte in luttele minuten voor meer dan 100.000 euro schade aan in restaurant de Boswachter.

''Ik had tranen in mijn ogen toen ik zag wat er gebeurd was'', vertelt Ger. ''Mijn hele keuken naar de haaien, alle porselein kapot, het licht viel uit, en zelfs een 500 kilo zware werkbank in de kelder was door het water op zijn kop gezet.''

Het water stond tot aan het plafond in de kelder, waardoor de houten vloer van de woonkamer bol kwam te staan. ''De schade is dus nog veel groter. Ik weet niet wanneer ik weer kan openen. Dit gaat zeker een maand duren.''

Drama

In het aangrenzende hotel Slenaker Hof is de eigenaresse druk in de weer met het wegvegen van het water uit de keuken. Haar 36 gasten in het volgeboekte hotel willen zondagochtend tenslotte een ontbijt. Ze noemde het gebeuren een drama. Meer wil en kan ze niet zeggen, het water moet haar hotel uit.

Buiten staat meubilair, door de golf meegedragen. De eigenaar van een naburig hotel, hoog gelegen op de Epenerberg, kwam kijken of hij kan helpen. ''Ik kreeg een paniektelefoontje, alles loopt onder water, de meubels drijven weg!'', stelde hij. ''We zijn direct gekomen. Als we in de ochtend iets kunnen doen om mensen onder te brengen, doen we dat. In dit soort situaties moet je elkaar immers helpen.''

Mensen uit het dorp zeggen dat het water nog nooit zo'n verwoesting heeft aangericht. In de jaren '90 van de vorige eeuw was er ook al eens hoog water geweest, maar niet zo hoog en niet zo heftig.

Geschrokken

Hoewel de Dorpsstraat en de Waterstraat in Slenaken onder water kwamen te staan, lijken de huizen gespaard te zijn gebleven. Toch zijn veel bewoners behoorlijk geschrokken.

Het riviertje trad ook op andere plaatsen buiten zijn oevers. In het nabijgelegen Gulpen liep onder meer een loods onder water, al lijkt de overlast er verder mee te vallen. In de loop van de nacht zakte het water bij Slenaken, liet de Veiligheidsregio Zuid-Limburg weten.

Medewerkers van het Waterschap houden de waterstand van de Gulp in de gaten. Volgens de Veiligheidsregio brengen ze ''de gevolgen voor het stroomgebied verder in kaart, zodat de hulpdiensten passende maatregelen kunnen nemen''.

Het snelstromende riviertje de Gulp ontspringt in het Belgische Hendrik-Kapelle en wordt vervolgens gevoed door een aantal bronnen en beken in België. Bij Slenaken komt het riviertje ons land binnen.

Diverse plaatsen

Noodweer zorgde zaterdagavond ook op diverse plaatsen in Noord-Brabant en Gelderland voor grote wateroverlast. Daar kwam het echter niet tot een hoogwatergolf zoals in Slenaken.

Bron: nu.nl | Gewijzigd: 29 mei 2016, 01:07 uur, door Justin
If Winter comes, can Spring be far behind? (P.B. Shelley, Ode to the West Wind)
Sven
Moderator
Woonplaats: Everywhere and Nowhere
Berichten: 6124
Lid sinds: 5 jul. 2011
28 mei 2016, 16:51 uur | Bericht #471056

8 Franse kinderen en volwassene gewond door blikseminslag


In een park in Parijs zijn acht kinderen en een volwassene gewond geraakt door een blikseminslag. Drie van hen verkeren in kritieke toestand.

De bliksem sloeg in in het Monceaupark, in het achtste arrondissement van de Franse hoofdstad. Acht kinderen en een volwassene werden geraakt. Drie van hen verkeren naar verluidt in kritieke toestand. Een ziekenwagen is ter plaatse om de gewonden te verzorgen. Hoe ze precies gewond raakten, is nog niet duidelijk. Ze zouden volgens de lokale brandweer in elk geval niet geraakt zijn door een omvallende boom. | Gewijzigd: 29 mei 2016, 01:07 uur, door Justin
Justin
Beheerder
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 1281
Lid sinds: 2 feb. 2012
29 mei 2016, 01:00 uur | Bericht #471109

Tientallen gewonden door bliksem in Frankrijk en Duitsland 

Door blikseminslagen in Parijs en de Duitse plaats Hoppstätten zijn zaterdagmiddag tientallen mensen gewond geraakt. In een park in Parijs werden elf mensen getroffen; tijdens een voetbalwedstrijd in Duitsland trof de bliksem 35 mensen.Van de elf mensen in het Park Monceau in Parijs zijn zes er ernstig aan toe. Dat melden lokale media. Het gaat om acht kinderen en drie volwassenen.

De kinderen waren in het park aan het spelen ter gelegenheid van een verjaardagsfeestje. Zij werden overvallen door het onweer en zochten beschutting onder een boom. Daar werden zij geraakt door de bliksem.

In Duitsland werden 35 mensen getroffen tijdens een jeugdvoetbalwedstrijd in de Duitse plaats Hoppstätten (Rijnland-Palts).

Fluitsignaal

De meeste slachtoffers waren spelertjes tussen de negen en elf jaar oud. De scheidsrechter, die net het laatste fluitsignaal had gegeven, werd getroffen en moest worden gereanimeerd voordat hij met een traumahelikopter naar een ziekenhuis werd gebracht.

Drie volwassenen zijn er ernstig aan toe. De kinderen klaagden vooral over een afwijkend hartritme. Ze zijn allen uit voorzorg in het hospitaal medisch onderzocht maar maken het naar omstandigheden goed.

Volgens getuigen ging het om een donderslag bij helderblauwe hemel. Niets in de lucht wees op naderend onheil. De meteorologische dienst (DWD) had op de radar wel geconstateerd dat er in de buurt drie zware onweersbuien onderweg waren.

Het voetbalveld in Hoppstätten werd echter gezien als het uiterste noordpuntje van het risicogebied. De DWD had gewaarschuwd voor hevig noodweer in grote delen van Rijnland-Palts in de namiddag.

In het zuiden van Polen werd een 40-jarige bergwandelaar door de bliksem gedood. Door de barre omstandigheden in de grensstreek met Slowakije kwam de gewaarschuwde reddingsdienst te laat. De man bleek al overleden.

Bron: nu.nl
Sven
Moderator
Woonplaats: Everywhere and Nowhere
Berichten: 6124
Lid sinds: 5 jul. 2011
29 mei 2016, 10:56 uur | Bericht #471125

Antwerpse Kempen kampt met wateroverlast

Hevige regenbuien hebben op verschillende plaatsen in de Antwerpse Kempen wateroverlast veroorzaakt. Straten stonden blank, garages moesten worden leeggepompt.

De brandweerkorpsen van Schoten, Malle, Ranst, Zoersel en Mol kregen tientallen oproepen binnen, meestal voor rioolputjes die de overvloedige regen niet meer aankonden.

De brandweer moest ook garages en kelders leegpompen. In Westmalle was er overlast in een zorginstelling. De bewoners werden voor alle zekerheid naar de eerste verdieping gebracht. Nog in Westmalle viel een bouwkraan op een cabine. Daarbij raakte niemand gewond. Ook in Mol (foto's) stonden verschillende straten blank.

Op de E34 in Beerse ging de regenbui gepaard met hagel. Automobilisten stopten op de pechstrook voor de felle regen en gingen schuilen onder de bruggen om hun auto te beschermen tegen de hagel.

bron: deredactie.be | Gewijzigd: 26 januari 2017, 17:21 uur, door Joyce.s
Sven
Moderator
Woonplaats: Everywhere and Nowhere
Berichten: 6124
Lid sinds: 5 jul. 2011
29 mei 2016, 23:27 uur | Bericht #471179

Opnieuw wolkbreuk in Limburg

In Bilzen en Lanaken, in Limburg, heeft een wolkbreuk opnieuw heel wat kelders en straten onder water gezet. De brandweer kreeg een zestigtal oproepen binnen. Vrijdag kreeg deze buurt ook al af te rekenen met hevige wateroverlast. De bewoners zijn dan ook ongerust voor de komende uren. Ze leggen overal zandzakjes uit voorzorg

Bron: hln.be
Sven
Moderator
Woonplaats: Everywhere and Nowhere
Berichten: 6124
Lid sinds: 5 jul. 2011
29 mei 2016, 23:36 uur | Bericht #471181

Water en modder stromen huizen binnen na wolkbreuk


Geraardsbergen -Een hevige wolkbreuk heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag heel wat wateroverlast veroorzaakt. Het water liep een 15-tal woningen binnen. Vooral Onkerzele en Moerbeke werden getroffen. Op sommige plaatsen stond het water een meter hoog.

“Ik was vrijdagavond op weg naar huis toen het in Aalst lichtjes begon te regenen. Ik had er geen idee van dat het op dat moment in Onkerzele al hard aan het gieten was”, zegt David Batselier uit de Onkerzelestraat. De man trof toen hij thuiskwam tot zijn verbazing 20 cm water aan in zijn living, keuken en garage. “Op ons terras stond het water zelfs bijna één meter hoog.”

Ook de woonkamer van buurman Sven Faucquonnier uit de Voldersstraat zat onder de modder. Svens mama Chantal en papa Eddy schoten ter hulp.

Burgemeester Guido De Padt (Open VLD) hoopt op een erkenning als ramp.

Bron: nieuwsblad.be
Sven
Moderator
Woonplaats: Everywhere and Nowhere
Berichten: 6124
Lid sinds: 5 jul. 2011
29 mei 2016, 23:41 uur | Bericht #471182

Spoor van wateroverlast in de Kempen, ook Malle krijgt volle lading

Turnhout / Merksplas / Oud-Turnhout / Malle / Mol / Zoersel -De provincie Antwerpen kreeg zaterdagavond op verschillende plaatsen de volle lading. Het noodweer trok vooral een spoor van wateroverlast over de Kempen. De grootste hinder was er in Mol, Turnhout en Merksplas. Malle kreeg het ook zwaar te verduren. Een actieve storing blijft ons weer bepalen tot maandagavond.

Het begon iets na 18 uur in Mol, waar bepaalde straten in deeldorp Millegem blank kwamen te staan. De brandweer kreeg verschillende oproepen binnen, meestal voor ondergelopen straten, maar hier en daar ook voor water in kelders.

Rond 21 uur barstte de hel los boven Turnhout, Oud-Turnhout en Merksplas. In Turnhout kwam een deel van de Parklaan (ring) onder water te staan, terwijl op het Robsonplein wateroverlast dreigde. In Oud-Turnhout waren er oproepen in de omgeving van de parochie Oosthoven.

In Merkplas stond de Steenweg op Turnhout een tijdje gedeeltelijk blank. Ook camping Molenzijdse Heide had even last van wateroverlast.

Op alle plaatsen trok het water snel weer weg.

Malle krijgt volle lading

Rond 21 uur was het noorden van de provincie aan de beurt. De brandweerkorpsen van de Schoten, Malle, Ranst, Zoersel en Mol kregen gezamenlijk enkele tientallen oproepen binnen, meestal voor rioolputjes die de overvloedige regenval niet meer aankonden. Op een aantal plaatsen moesten ook garages of kelders worden leeggepompt.

In Westmalle was er heel wat overlast op de gelijkvloerse verdieping van zorginstelling De Wijngaard in de Sint-Pauluslaan. Verschillende bewoners werden uit veiligheidsoverwegingen naar de eerste verdieping gebracht. Nog in Westmalle viel een bouwkraan op een cabine. Daarbij raakte niemand gewond.

Chauffeurs moesten in Malle voorzichtig rijden want het water spatte metershoog op. Nog in Malle was er ook sprake van een wit tapijt na een felle hagelbui.

In Antwerpen stad en omliggende gemeenten bleef het volgens onze informatie vooral bij dreigende wolken en donder en hier en daar regenbuien


Bron: hbvl.be. | Gewijzigd: 26 januari 2017, 17:22 uur, door Joyce.s
Sven
Moderator
Woonplaats: Everywhere and Nowhere
Berichten: 6124
Lid sinds: 5 jul. 2011
30 mei 2016, 11:00 uur | Bericht #471213

Veel wateroverlast in Brabant door hevige regenval


EINDHOVEN - Maandagochtend komen vanuit verschillende plekken in de provincie meldingen binnen van overstromingen. Onder meer in Boekel, Overloon, Sint-Anthonis en Eindhoven is sprake van wateroverlast.

In Boekel zou een kelder zijn overstroomd. Op de A2 tussen Den Bosch en Boxtel staat er eveneens veel water op het wegdek, zo melden automobilisten aan Omroep Brabant.

Code geel
Het KNMI heeft code geel afgegeven vanwege de weersomstandigheden in de provincie. 

Het weerinstituut waarschuwt voor stevige onweersbuien, aanvankelijk vooral in het zuidoosten. Hierbij zijn plaatselijk hagel, windstoten en veel regen in korte tijd mogelijk.

Bron: omroepbrabant.nl
Justin
Beheerder
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 1281
Lid sinds: 2 feb. 2012
30 mei 2016, 15:01 uur | Bericht #471237

Provincie Antwerpen kreunt onder wateroverlast: noodlijn enkel gebruiken voor dringende gevallen

De brandweer van Antwerpen kreeg het voorbije anderhalf uur meer dan 200 oproepen voor wateroverlast binnen en vraagt om de noodlijn voorlopig enkel te gebruiken voor dringende gevallen. Uit de hele provincie komen meldingen binnen van wateroverIn Antwerpen stad en omgeving regende het de afgelopen uren erg fel. Vooral in Merksem, Deurne en Antwerpen-Noord staan er straten blank. Er worden ook blikseminslagen gemeld aan de Antwerpse kathedraal en een loods in Ekeren aan het vroegere Veltwijckstadion.

Naast Antwerpen en directe omgeving zijn er ook meldingen van overlast in Herentals, Lier, Nijlen en Herenthout. Er zijn straten afgesloten en de brandweer rijdt van de ene melding naar de andere. 

In Herentals is naast het centrum ook de industriezone getroffen door de wolkbreuk. Ook in Boom, Schelle en Aartselaar worden problemen gemeld. 

In Bornem is er wateroverlast gemeld bij een bedrijf in de Lodderstraat.

Erger dan in Antwerpen zijn de overvloedige regens in Limburg; Daar dreigen op verschillende punten rivieren buiten hun oevers te treden. Onder andere de Demer, de Jeker en de Herk worden nauwlettend in het oog gehouden. 

De achterzijde van het station van Berchem staat ook blank. Het kruispunt Posthoflei-Statiestraat heeft op dat vlak een nogal kwalijke reputatie en wordt wel eens 'de put' genoemd. De politie is ter plaatse met oog op een vlotte verkeersafwikkeling. 
   Bron: gva.be
Justin
Beheerder
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 1281
Lid sinds: 2 feb. 2012
30 mei 2016, 17:59 uur | Bericht #471276

KNMI geeft code oranje af door zware onweersbuien in oosten en midden

Het KNMI heeft maandag aan het eind van de middag code oranje gegeven als waarschuwing voor de zware onweersbuien met regen en hagel in het oosten en midden van het land. De ANWB verwacht een zware avondspits. Voor het hele land gold al code geel. Daar waar het flink regent, zijn de files een stuk langer, voorspelt de ANWB. 

Code oranje betekent: wees voorbereid. Code rood is de hoogste waarschuwing die afgegeven kan worden.

In de loop van maandagmiddag en in de avond komen vooral in het noorden, midden en oosten van Nederland zwaardere onweersbuien tot ontwikkeling. Hierbij zijn plaatselijk hagel, windstoten en veel regen in korte tijd mogelijk.

Maandagavond moeten de zware buien weer afnemen, verwacht het KNMI.

Onweer

Maandagmiddag komen er in Zuid-Gelderland, Noord-Brabant en Limburg enkele onweersbuien voor. Lokaal valt veel water en kan er wateroverlast optreden.

In het zuiden blijft het bewolkt en trekken enkele stevige buien met kans op onweer, hagel en windstoten van oost naar west over het land. Het kwik ligt tussen de 17 en 24 graden en daarbij waait een matige tot vrij krachtige noordenwind. Vannacht blijft het op de meeste plaatsen droog en staat er weinig wind. 

Toren

Maandagochtend had vooral het zuidoosten last van onweer.

Een blikseminslag heeft maandag de toren van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal in Antwerpen geraakt. Daardoor is de stroom in de toren uitgevallen, waardoor de klok op de gevel stilstaat.

Ook het klokkenspel doet het niet vanwege de elektriciteitsstoring, laat de gemeente weten. Zodra het onweer gaat liggen, wordt de stroom hersteld.

Afgelastingen

In diverse plaatsen is maandagavond de avondvierdaagse afgelast in verband met het (aanstaande) noodweer. In het midden en oosten van het land geldt maandag code oranje van het KNMI en in de rest van het land code geel in verband met zware onweersbuien die vanuit het oosten over het land trekken.

In onder meer Utrecht, Ermelo, Soest, Harderwijk, Veenendaal, Harmelen, Leusden, Didam en Zutphen is de wandeltocht afgezegd.

Bron: nu.nl
Justin
Beheerder
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 1281
Lid sinds: 2 feb. 2012
30 mei 2016, 17:59 uur | Bericht #471277

KNMI geeft code oranje af door zware onweersbuien in oosten en midden

Het KNMI heeft maandag aan het eind van de middag code oranje gegeven als waarschuwing voor de zware onweersbuien met regen en hagel in het oosten en midden van het land. De ANWB verwacht een zware avondspits. Voor het hele land gold al code geel. Daar waar het flink regent, zijn de files een stuk langer, voorspelt de ANWB. 

Code oranje betekent: wees voorbereid. Code rood is de hoogste waarschuwing die afgegeven kan worden.

In de loop van maandagmiddag en in de avond komen vooral in het noorden, midden en oosten van Nederland zwaardere onweersbuien tot ontwikkeling. Hierbij zijn plaatselijk hagel, windstoten en veel regen in korte tijd mogelijk.

Maandagavond moeten de zware buien weer afnemen, verwacht het KNMI.

Onweer

Maandagmiddag komen er in Zuid-Gelderland, Noord-Brabant en Limburg enkele onweersbuien voor. Lokaal valt veel water en kan er wateroverlast optreden.

In het zuiden blijft het bewolkt en trekken enkele stevige buien met kans op onweer, hagel en windstoten van oost naar west over het land. Het kwik ligt tussen de 17 en 24 graden en daarbij waait een matige tot vrij krachtige noordenwind. Vannacht blijft het op de meeste plaatsen droog en staat er weinig wind. 

Toren

Maandagochtend had vooral het zuidoosten last van onweer.

Een blikseminslag heeft maandag de toren van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal in Antwerpen geraakt. Daardoor is de stroom in de toren uitgevallen, waardoor de klok op de gevel stilstaat.

Ook het klokkenspel doet het niet vanwege de elektriciteitsstoring, laat de gemeente weten. Zodra het onweer gaat liggen, wordt de stroom hersteld.

Afgelastingen

In diverse plaatsen is maandagavond de avondvierdaagse afgelast in verband met het (aanstaande) noodweer. In het midden en oosten van het land geldt maandag code oranje van het KNMI en in de rest van het land code geel in verband met zware onweersbuien die vanuit het oosten over het land trekken.

In onder meer Utrecht, Ermelo, Soest, Harderwijk, Veenendaal, Harmelen, Leusden, Didam en Zutphen is de wandeltocht afgezegd.

Bron: nu.nl 

----------

 ----------

Noodweer boven Nederland, brandweer heeft handen vol

CUIJK - De brandweer heeft een man gered uit een auto op de Beersebaan in Cuijk. De auto van de man was vastgelopen door het vele regenwater op de weg. De bestuurder werd geholpen door de brandweer, omdat hij niet zelfstandig uit de auto kon komen.De Beersebaan is onbegaanbaar voor verkeer.

Voor Gelderland, Utrecht, Limburg en Noord-Brabant is code Oranje afgekondigd door het KNMI. Dit houdt in dat het oosten en midden van het land rekening moet houden met zware regenval en onweersbuien met hagel.

File 

Rond Arnhem zijn de snelwegen vastgelopen. Volgens de ANWB moeten weggebruikers op de A12 richting Duitsland rekening houden met 30 minuten vertraging. Op de A325 richting Nijmegen loopt het op tot een uur. In Zevenaar stromen de straten ook vol. Verschillenden woningen hebben last van wateroverlast. Hetzelfde geldt voor Groesbeek.

Bron: gelderlander.nl 

----------

  
| Gewijzigd: 30 mei 2016, 18:12 uur, door Justin
Sven
Moderator
Woonplaats: Everywhere and Nowhere
Berichten: 6124
Lid sinds: 5 jul. 2011
30 mei 2016, 22:09 uur | Bericht #471329

Rampenplan afgekondigd in Roeselare : "80 liter water per vierkante meter"


Roeselare heeft door de zware regenval het rampenplan afgekondigd. "In de jongste vijf uur is er meer dan tachtig liter water gevallen per vierkante meter", zegt burgemeester Kris Declercq (CD&V)."Dat is niet alleen extreem veel maar het kwam ook heel onverwacht. De gevolgen zijn voelbaar over de hele stad: flink wat straten staan blank, beken treden buiten hun oevers en de bufferbekkens kunnen de toevloed van water nauwelijks aan."

"We krijgen heel wat oproepen van particulieren voor ondergelopen kelders. Hier en daar drong het water ook de woningen zelf binnen. Tot dusver bleef evacuatie uit, al moest de brandweer wel hier en daar iemand uit een wagen halen die was vastgeraakt in een ondergelopen straat. Prioritair is nu dat een aantal cruciale wegen vrij blijven, dat we de bereikbaarheid van ziekenhuizen garanderen en dat de nutsvoorzieningen, zoals toevoer van elektriciteit en water, gevrijwaard blijven."

In overleg met de hulp- en stadsdiensten blijft Declercq de situatie op de voet volgen. "Ook vannacht, want de voorspellingen zien er allerminst goed uit. Er komt nog een pak regen onze kant uit."

bron: hln.be | Gewijzigd: 26 januari 2017, 17:22 uur, door Joyce.s
Sven
Moderator
Woonplaats: Everywhere and Nowhere
Berichten: 6124
Lid sinds: 5 jul. 2011
30 mei 2016, 22:12 uur | Bericht #471331

Rampenplan afgekondigd in Sint-Gillis-Waas


In het Oost-Vlaamse Sint-Gillis-Waas is deze avond de gemeentelijke fase van het nood- en interventieplan afgekondigd om de hulpverlening te coördineren. Dat meldt het gemeentebestuur.De brandweer kreeg uit Sint-Gillis-Waas al een veertigtal oproepen voor wateroverlast. Verschillende straten staan blank en de hulpdiensten hebben de toegang afgesloten.

"De brandweer, gemeentelijke diensten en de lokale politiezone probeerden alles in kaart te brengen en zo veel mogelijk adequaat in te spelen op de situatie. Verschillende straten werden afgezet en we vragen dan ook om deze signalisatie niet te negeren en niet onnodig in deze straten te rijden", meldt het gemeentebestuur.

Sinds 19 uur is de gemeentelijke fase van het het nood- en interventieplan van kracht.

bron: hln.be | Gewijzigd: 26 januari 2017, 17:22 uur, door Joyce.s
Sven
Moderator
Woonplaats: Everywhere and Nowhere
Berichten: 6124
Lid sinds: 5 jul. 2011
30 mei 2016, 22:13 uur | Bericht #471332

Bliksem vernielt dak en zijgevel van villa


Assebroek (Brugge) Een zware blikseminslag heeft rond 17.30 uur heel wat schade veroorzaakt aan een villa in de Opkensstraat in Assebroek (Brugge). De zijgevel van de woonst werd deels weggeblazen en een deel van de buurt zat een tijdlang zonder stroom.

De brokstukken vlogen tientallen meters ver en beschadigden enkele voertuigen. De knal was tot ver te horen. Verschillende buurtbewoners hoorden door de inslag hun stopcontacten kraken. De buurt zat hierdoor een tijdlang zonder stroom.

Ook heel wat elektrische apparaten van verschillende buurtbewoners raakten vernield. De brandweer kwam ter plaatse en legde een zeil over het zwaar beschadigde dak en de zijgevel.

bron: hln.be | Gewijzigd: 26 januari 2017, 17:22 uur, door Joyce.s
Sven
Moderator
Woonplaats: Everywhere and Nowhere
Berichten: 6124
Lid sinds: 5 jul. 2011
30 mei 2016, 22:42 uur | Bericht #471334

David Dehenauw: “Veel regen, maar niet uitzonderlijk”


Op verscheidene plaatsen in Vlaanderen heeft het maandag tussen 8 en 14 uur erg veel geregend, maar de hoeveelheden zijn niet uitzonderlijk. Dat zegt weerman David Dehenauw van het KMI aan Belga.

“In Retie viel 42 liter per vierkante meter, gevolgd door Deurne met 36 en Kleine Brogel met 33 liter. Sint-Katelijne-Waver en Schaffen vervolledigen de top 5 met respectievelijk 22 en 20 liter.” De hoeveelheden zijn volgens Dehenauw groot, maar daarom niet uitzonderlijk. “42 liter is uiteraard veel, maar dat maken we elk jaar enkele keren mee.”

Volgens weerman Frank Deboosere ligt een lange, droge periode aan de basis van de wateroverlast van de afgelopen dagen. “Tussen 11 en 20 mei viel er amper regen. Het was zelfs één van de droogste periodes in 100 jaar. Daardoor is de bodem hard geworden. Als er dan veel regen valt, kan de bodem dat water niet snel genoeg opnemen.”

Het hevige stormweer van de afgelopen dagen is volgens de weerman niet nieuw voor deze tijd van het jaar. “We hebben dit al vaker meegemaakt”, aldus Deboosere. “Vorig jaar was het bijvoorbeeld ook zo. In de toekomst zou het wel kunnen dat we dat, statistisch gezien, meer gaan krijgen. Maar met statistieken moet je voorzichtig zijn”, zegt Deboosere. “Binnen enkele decennia zouden die situaties zich dus gemiddeld gesproken wel vaker kunnen voordoen. Dat komt deels door de klimaatopwarming.”Nu wordt het van het oosten uit droger, maar in het westen van het land blijft het regenen. “Dinsdag hebben we het ergste gehad. Dan krijgen we nog enkele buien.

Bron: nieuwsblad.be | Gewijzigd: 26 januari 2017, 17:23 uur, door Joyce.s
Onweer-Online.nl
Beheerder
Woonplaats:
Berichten: 121
Lid sinds: 26 aug. 2015
30 mei 2016, 23:42 uur | Bericht #471337
Een aantal video's van het onweer/noodweer dat vandaag over Nederland trok:

Enschede:


Wateroverlast in Arnhem:


Locatie onbekend:


Buschauffeur in Presikhaaf moet door:


En dat ziet er in de bus zo uit:


De chauffeur van een bestelbus had minder geluk:Wateroverlast in Enschede:


Enschede Twekkelerveld:


Wateroverlast in Cuijk:


Nog meer regen en onweer in Enschede:
| Gewijzigd: 13 februari 2017, 15:34 uur, door Joyce.s
De grootste, leukste en gezelligste online weercommunity van de Benelux!
Terug naar boven
1 2
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.621 topics, welke bij elkaar 447.246 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.486 leden.
Het nieuwste lid is Berendsen.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 4388 mensen aan het browsen op het forum. 2 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 4388, lezen 23 mensen het topic "Winterdiscussie topic 2011/2012 deel 14".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Het regent niet vaker, wel harder

OnweerOnline LIVE

Geef je feedback!

Atlantisch Orkaanseizoen 2022

Tropische storm Ian wordt mogelijk categorie-3 orkaan en koerst af op VS

Astronomische herfst start in stijl

Voorlopig wisselvallig

© 2003 - 2022 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden