Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Parker, TX; Tarrant, TX.

5 Oct 2023 04:04:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Choctaw, OK.

5 Oct 2023 00:25:49

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Martin, TX; Midland, TX.

5 Oct 2023 00:25:49

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hockley, TX; Lubbock, TX.

5 Oct 2023 00:25:49

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Archer, TX; Clay, TX.

5 Oct 2023 00:25:49

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Foard, TX; Knox, TX.

5 Oct 2023 00:13:56

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Andrews, TX; Ector, TX; Martin, TX; Midland, TX.

5 Oct 2023 00:13:55

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Crosby, TX; Garza, TX; Lynn, TX.

5 Oct 2023 00:13:55

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Borden, TX; Dawson, TX.

5 Oct 2023 00:13:55

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Archer, TX; Clay, TX; Wichita, TX.

5 Oct 2023 00:13:55

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Scurry, TX.

5 Oct 2023 00:13:55

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cleveland, OK; Pottawatomie, OK.

5 Oct 2023 00:13:55

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Garza, TX; Lynn, TX.

4 Oct 2023 23:51:09

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Foard, TX; Hardeman, TX; Knox, TX.

4 Oct 2023 23:51:09

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cottle, TX; King, TX.

4 Oct 2023 23:51:09
Actueel
1 / 4

OnweerOnline LIVE

Kijk je mee?

Eerste onweerskansen

Leuke onweerskansen in mei?

Stormkansen 13-14 maart

Lente discussietopic

Wanneer komt de eerste 20 graden?

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2
Sven
Moderator
Woonplaats: Everywhere and Nowhere
Berichten: 6159
Lid sinds: 5 jul. 2011
31 mei 2016, 08:15 uur | Bericht #471341

Straten in het Ieperse herschapen tot kolkende rivier


De vele regen zorgde ervoor dat het centrum van de Ieperse deelgemeente Voormezele gisteravond en vannacht herschapen werd tot een kolkende rivier. Een tiental huizen kwam volledig onder water te staan.

Voor de bewoners waaronder Marleen Cappelaere (op de foto), was het de hele nacht dweilen en scheppen met de kraan open.

Binnenkort wordt in de buurt een bufferbekken aangelegd maar voor de wateroverlast van vannacht komt die aanleg te laat. Zo'n vier jaar geleden stroomde het centrum van Voormezele ook al eens onder.


Overstroming door Bellewaerdebeek

De overvloedige regen zorgde na middernacht voor problemen in de wijk Potakker in Ieper. Enkele huizen kwamen bijna een halve meter onder water te staan doordat de Bellewaerdebeek buiten haar oevers trad. De bewoners konden hun woning niet meer verlaten.

Twee bewoners, een ouder koppel, werd door de brandweer geëvacueerd en naar familie overgebracht. De brandweer legde nog extra zandzakjes op de plaatsen waar het nog  enigszins soelaas kon brengen. Een bewoner die laat thuis kwam reed zijn wagen stuk in het diepe water in zijn straat. Het laatste stukje naar zijn oprit moest hij de wagen duwen.

Bron: hln.be | Gewijzigd: 26 januari 2017, 17:25 uur, door Joyce.s
Sven
Moderator
Woonplaats: Everywhere and Nowhere
Berichten: 6159
Lid sinds: 5 jul. 2011
31 mei 2016, 10:22 uur | Bericht #471351

OVERZICHT: "600 miljard liter regen gevallen in 12 uur tijd"


Ons land meet de schade op na de hevige regenval van gisteren en afgelopen nacht. Vooral in West-Vlaanderen is er veel wateroverlast. In 12 uur tijd is er in België ongeveer 600 miljard liter regen gevallen, zo meldde weerman Frank Deboosere gisteravond op Twitter.

Volgens de weerman is het stormweer van de afgelopen dagen niet nieuw voor deze tijd van het jaar. In mei was er een lange, droge periode, waardoor de bodem hard is geworden. "Als het dan veel regent, kan de bodem het water niet snel genoeg opnemen", zegt Deboosere in Het Nieuwsblad. 

Hij wijst met beschuldigende vinger naar het betonneren van oppervlakten, de grond kan dan moeilijker veel water in korte tijd opnemen. De buffercapaciteit is met andere woorden kleiner dan vroeger. Tegenwoordig is er wel de watertoets, een onderzoek van de overheid naar schadelijke effecten op het watersysteem die veroorzaakt kunnen worden door bijvoorbeeld de bouw van een woning of een infrastructuurproject. 

"Men mag niet meer overal bouwen. Sommige grond moet voor het water blijven", waarschuwt de weerman.

De zware regenval heeft de afgelopen dagen een spoor van wateroverlast getrokken in Vlaanderen. Vandaag blijft het op de meeste plaatsen droog met veel wolken maar ook enkele opklaringen. Het kwik klimt tot 18 graden. 

Ook morgenochtend is het op de meeste plaatsen droog met enkele lokale opklaringen. In de namiddag komen buien tot ontwikkeling, het eerst over het oosten. De buien kunnen gepaard gaan met onweer. Er waait een zwakke tot matige wind uit west tot noordwest. De maxima bedragen 16 graden aan de kust en 18 tot 22 graden in de andere landsdelen.

Donderdag en vrijdag komen vooral in het binnenland enkele regen- of onweersbuien voor. Het kwik schommelt donderdag rond 22 graden. Vrijdag wordt het enkele graden koeler.

Bron: hln.be | Gewijzigd: 26 januari 2017, 17:26 uur, door Joyce.s
Waarom deze advertentie?
Sven
Moderator
Woonplaats: Everywhere and Nowhere
Berichten: 6159
Lid sinds: 5 jul. 2011
31 mei 2016, 21:48 uur | Bericht #471388

Ook onze buurlanden hebben natte voeten


Niet alleen wij, maar ook onze buurlanden kregen de afgelopen uren af te rekenen met hevige regenval. In Nederland en Duitsland is er voor miljoenen euro schade. In Frankrijk geldt nog steeds alarm in zeven noordelijke departementen.In Nederland werd vooral het oosten van het land getroffen. De zware regen- en onweersbuien die gisteren over Gelderland en Twente trokken, hebben volgens een eerste schatting zeker 10 miljoen euro schade veroorzaakt. Heel wat straten stonden blank, kelders liepen onder en daken bezweken.

Bij onze oosterburen hield het regenweer afgelopen nacht vooral in de deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen lelijk huis. De onweders hebben er hele straten onder water gezet, maar slachtoffers vielen er niet. Vorig weekend vielen in het zuiden van het land wel vier dodelijke slachtoffers te betreuren. Het opruimwerk daar zal nog een hele tijd in beslag nemen.

Ook bij de Fransen zijn de laatste dagen van lentemaand mei erg nat. Météo France heeft in zeven departementen alarmfase afgekondigd. Vooral het noordelijke Nord-Pas-de-Calais is getroffen. In Rijsel is het metroverkeer onderbroken door het noodweer. Maar ook elders in Frankrijk zijn huizen ondergelopen en drijven auto's door de straten.

Bron: deredactie.be | Gewijzigd: 26 januari 2017, 17:26 uur, door Joyce.s
Sven
Moderator
Woonplaats: Everywhere and Nowhere
Berichten: 6159
Lid sinds: 5 jul. 2011
31 mei 2016, 21:52 uur | Bericht #471389

Hinder voor scheepvaart in Oost- en West-Vlaanderen


Door de overvloedige regen van de voorbije dagen staan op heel wat waterwegen in West- en Oost-Vlaanderen de waterpeilen hoger dan normaal. Op de Dender mogen er geen schepen varen. In Gent staan de keersluizen dicht om de binnenstad van overstromingen te vrijwaren. Dat laat Waterwegen en Zeekanaal NV vanmiddag weten.

Op verschillende bevaarbare waterwegen worden hier en daar (pre-)waakdrempels overschreden. Dat is momenteel het geval op de Dender (onder meer in Pollare, Aalst en Geraardsbergen), op het kanaal Gent-Oostende (Aalter en Beernem), op de Leie (Lauwe, Menen, Sint-Baafs-Vijve ...), op het kanaal Roeselare-Leie en op de IJzer (Lo-Fintele).

Waterwegen en Zeekanaal NV neemt maatregelen om het teveel aan water zo snel mogelijk af te voeren. De stuw van Schipdonk in Merendree en de stuw in Balgerhoeke staan volledig open zodat er bij laagtij zoveel mogelijk water afgevoerd kan worden via het Afleidingskanaal van de Leie. Er zijn ook afspraken gemaakt tussen Waterwegen en Zeekanaal NV en de Nederlandse waterwegbeheerder om extra water af te voeren via het sluizencomplex in Terneuzen.

Momenteel is er vloedregime op de Leie, de Boven-Schelde en de Dender. Dat betekent dat er vanwege de hoge stroomsnelheid niet gevaren mag worden op de Dender. Op de Leie en de Boven-Schelde krijgen schippers een waarschuwing mee. Verschillende sluizen worden ingezet om extra water af te voeren. Daardoor is er ook hinder voor de scheepvaart op het kanaal Roeselare-Leie en op het kanaal Gent-Oostende in Brugge

Bron: deredactie.be
Sven
Moderator
Woonplaats: Everywhere and Nowhere
Berichten: 6159
Lid sinds: 5 jul. 2011
31 mei 2016, 21:53 uur | Bericht #471391

Wateroverlast komt mogelijk in aanmerking als ramp


Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) laat onderzoeken of gemeenten die de voorbije dagen te kampen hebben gehad met overvloedige regenval in aanmerking komen voor een erkenning als ramp. Specialisten catalogeren de regenval in elk geval als zeer uitzonderlijk.

Bourgeois contacteert het Koninklijk Meteorologisch Instituut (KMI) en de Vlaamse Milieu Maatschappij (VMM). Die moeten vaststellen of de regenval al dan niet uitzonderlijk was.

Het moet dan gaan om 30 liter per vierkante meter in een uur tijd of 60 liter per vierkante meter in 24 uur tijd.

De getroffen gemeenten die denken in aanmerking te komen, kunnen een aanvraag indienen bij het Vlaams Rampenfonds. Dat kan door een mail te sturen naar rampenfonds@vlaanderen.be

"Slechts één keer om de 150 jaar zoveel neerslag"

Er is de afgelopen uren wel degelijk  extreem veel regen gevallen in Vlaanderen. In Roeselare en de Oost-Vlaamse gemeente Stekene werd op 12 uur tijd 85 liter neerslag per vierkante meter gemeten. Dat is een situatie die volgens de statistieken van de KU Leuven en het KMI maar één keer om de 150 jaar voorkomt. Ter vergelijking: gemiddeld valt op een maand tijd 60 liter per vierkante meter.

"De laatste jaren komt het wel steeds vaker voor dat er zeer veel neerslag valt", zegt Katrien Smet van de Vlaamse Milieumaatschappij. "Maar dit is toch heel uitzonderlijk. Om een idee te geven: de afgelopen 24 uur is in tien van de 52 pluviografen van de VMM in Vlaanderen meer dan 60 millimeter neerslag gevallen."

"We hebben nog geluk dat er een droge periode aan voorafgegaan is, waardoor de wachtbekkens leeg stonden en de grond niet verzadigd was", klinkt het nog.

Bron: deredactie.be | Gewijzigd: 26 januari 2017, 17:26 uur, door Joyce.s
Justin
Beheerder
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 1281
Lid sinds: 2 feb. 2012
31 mei 2016, 21:59 uur | Bericht #471395

Frankrijk evacueert overstroomde A10

Het Franse leger is bezig met de evacuatie van honderden gestrande automobilisten op de snelweg A10. Die snelweg is al de hele dag dicht door overstromingen bij Orleans.

Vannacht viel er in de regio een recordhoeveelheid regen. Hierdoor ontstonden overstromingen, waardoor diverse wegen geblokkeerd raakten. Onder meer de belangrijke A10 tussen Parijs en Bordeaux is al sinds vanmorgen 09:00 uur in beide richtingen dicht. Honderden mensen konden geen kant op. Volgens France Info gaat het om 650 automobilisten. Het merendeel van hen is door het leger bevrijd en overgebracht naar opvanglocaties in Orleans en Saran. Of er onder hen ook Nederlanders zijn is onbekend.

Meer noodweer

Gisteren zorgde noodweer in Europa ook al voor verkeersproblemen. In Duitsland liepen veel wegen onder. In Nederland en België gebeurde hetzelfde. Ook de komende dagen blijft het weer het verkeer parten spelen. Vooral in Duitsland, België en ons eigen land worden problemen voorzien. Het KNMI heeft voor woensdag code geel afgegeven.

Bron: VID.nl 
    | Gewijzigd: 31 mei 2016, 22:11 uur, door Justin
Terug naar boven
1 2
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.765 topics, welke bij elkaar 447.956 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.554 leden.
Het nieuwste lid is Deveney.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 74 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 74, lezen 6 mensen het topic "Speciale satellietbeelden".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

OnweerOnline LIVE

Kijk je mee?

Eerste onweerskansen

Leuke onweerskansen in mei?

Lente discussietopic

Wanneer komt de eerste 20 graden?

Stormkansen 13-14 maart

© 2003 - 2023 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden