Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Fillmore, NE; York, NE.

19 Aug 2022 21:59:13

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Fremont, IA; Johnson, NE; Nemaha, NE; Otoe, NE.

19 Aug 2022 21:56:54

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Chattooga, GA; Floyd, GA; Gordon, GA; Walker, GA; Whitfield, GA.

19 Aug 2022 21:50:00

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Fremont, IA; Johnson, NE; Lancaster, NE; Nemaha, NE; Otoe, NE.

19 Aug 2022 21:48:46

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor McDowell, WV.

19 Aug 2022 21:42:51

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Fremont, IA; Cass, NE; Johnson, NE; Lancaster, NE; Nemaha, NE; Otoe, NE.

19 Aug 2022 21:36:57

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Saline, NE; Seward, NE.

19 Aug 2022 21:30:55

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Pima, AZ.

19 Aug 2022 21:29:47

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dallas, IA; Jasper, IA; Madison, IA; Polk, IA; Warren, IA.

19 Aug 2022 21:22:51

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jefferson Davis, MS; Lawrence, MS; Marion, MS.

19 Aug 2022 21:11:29

De kaart Schiphol - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

19 Aug 2022 21:00:12

De kaart Schiphol - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

19 Aug 2022 21:00:11

De kaart Maastricht - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

19 Aug 2022 21:00:10

De kaart Leeuwarden - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

19 Aug 2022 21:00:09

De kaart Leeuwarden - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

19 Aug 2022 21:00:09
Actueel
1 / 4

Berichtgeving bosbranden Europa

Branden houden aan

Fototopic Zomer 2022

Doe mee!

Zomer discussietopic

Eerste landelijke hittegolf sinds 2020 een feit in De Bilt.

Nieuw hitterecord voor de UK

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Sven
Moderator
Woonplaats: Everywhere and Nowhere
Berichten: 6124
Lid sinds: 5 jul. 2011
31 mei 2016, 17:50 uur | Bericht #471336

Weekend 27-28-29 mei 2016

Laat ons beginnen met afgelopen weekend en vrijdag. Fantastische settings stonden al even op de kaarten en het leek een topweekend te worden voor de onweerliefhebbers. Daarom werd er ook een apart kansentopic geopend.

We zagen steeds wel hier en daar wat buien ploffen, maar die leken nooit door te zetten. Daarom was er maar op beperkte schaal onweer, onze chasers gingen er wel achteraan. Lees en kijk het zeker nog eens terug in het liveverslag! De streken die wel met een ploffertje te maken kregen, kregen ook direct te maken met wateroverlast, dit door de zeer geringe treksnelheid van de buien. Dit kan je teruglezen in het berichtgevingstopic.

De kaartjes met ontladingen van 27-28-29 mei:Op vrijdag en zaterdag werden er wel wat ontladingen gescoord, vooral dan in de Belgische provincies Limburg en Antwerpen.

Dat het een onverwacht 'slecht' onweersweekend werd, is duidelijk te zien aan het aantal ontladingen die werden verwacht in de ontladingenwedstrijd. De uitslag van deze wedstrijd zal spoedig bekend gemaakt worden.

30 mei 2016 / Onweer / Noodweer

En nu naar het echte werk. Setting voor maandag 30 mei leek vooral voor Noord-Oost Nederland fantastisch. Cape-waardes schoten er omhoog naar 2.000 kg/j in de namiddag volgens de modellen. Focus lag dus vooral op deze streek.

Wat we echter op zondagavond in ZW-Duitsland zagen gebeuren (lees de berichtgeving hier terug), sprak tot de verbeelding. Enorm veel ontladingen, bakken water, enorme hagel en dus logischerwijs veel overlast, jammergenoeg zelfs doden...

Deze MCS trok richting BeNeLux, maar het werd niet verwacht dat deze zo noordelijk in Nederland zou binnentrekken, het leek oorspronkelijk voor de Ardennen bedoeld. Deze MCS trok in een boog over Nederland richting Antwerpen en West-Vlaanderen. Deze MCS gaf in diverse regio's enorme overlast, zo ontving de Brandweer stad Antwerpen meer dan 1.000 oproepen, kreeg Roeselare meer dan 80mm te verduren en hadden veel plaatsen in het oosten van Nederland met wateroverlast te kampen.

Na deze MCS zagen we het al weer serieus activeren in Duitsland en aan de Nederlandse grens met nog meer onweersbuien. Door de MCS tijdens de voormiddag en middag en dan de stevige onweerszone die van oost naar west over bijna gans Nederland trok, kregen we uitzonderlijk veel ontladingen te verwerken. Of dit een record is, het zou wel eens kunnen! Het hoogste aantal dat we terugvinden is namelijk 80.000 ontladingen. Nu halen we maar lieft 99.000 ontladingen!


Het zuiden van Nederland en Vlaanderen kregen vooral tijdens de voormiddag en namiddag te maken met onweer (ook 's avonds kwam het her en der nog tot onweer in deze gebieden). Later, tijdens de middag en avond was voor het centrum en noorden aan de beurt. Let vooral op de lijn met onweersvrij gebied, zowel ten westen als ten oosten hiervan ging het er stevig aan toe!

Schade en wateroverlast

Met deze onweerszones die over de BeNeLux trokken, ontstonden er logischerwijs grote problemen. In België viel er op 12u tijd 600 miljard liter water. De grootste problemen waren in België vooral in en rond Antwerpen, Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen. In verschillende west-vlaamse gemeentes werd het rampenplan afgekondigd, hier viel tot soms wel 80mm neerslag.

Op vrijdag 27 mei zorgden hevige onweersbuien in Limburg voor flink wat wateroverlast. In Maastricht, Valkenburg, Geul, Landgraaf, Kerkrade, Demelen, Ubachsberg en Wylre stonden de straten blank. Blikseminslagen zorgden ervoor dat het treinverkeer tussen Heerlen en Kerkrade platgelegd werd. In de rest van Nederland bleef het rustig.

Op zaterdag 28 mei waren er wederom problemen. Een dubbele blikseminslag veroorzaakte brand in 3 rijtjeswoningen in Deurne (Noord - Brabant). Gelukkig vielen hierbij geen gewonden.In Slenaken zorgde een hoogwatergolf - afkomstig uit het riviertje de Gulp - voor flinke ravage. Vele auto's werden door de stroom meegesleurd.

Maandag 30 mei - de dag die velen niet zullen vergeten.

In de ochtenduren gold een code geel. In korte tijd zetten onweersbuien Boekel, St Anthonis en Eindhoven blank. Maar, dat was slechts het begin. Aan het eind van de middag zet het KNMI voor het oosten van Nederland en Utrecht code geel om naar code oranje. Dat dit geen overbodige luxe was, blijkt wel aan het vervolg van deze uiteindelijk bijzondere dag.

Grote hagelstenen vielen in de achterhoek:
 
Enschede en Arnhem veranderen in rivieren en in Groesbeek komen de putdeksels omhoog.
In Cuijk moet een man door de brandweer uit zijn auto gered worden. Alleen daar al valt 63,5 mm regen!De avondvierdaagse is in diverse plaatsen vanwege het noodweer afgelast.

Foto van forumlid dv_chaser, lees hier zijn hele verslag:Foto door forumlid Thomas Vrerink (zie post hier):Bekijk hier een uitgebreid overzicht van nieuwsberichten en de meest spraakmakende video's.

Onweer-online immens populair

Dat er met onweersituaties door velen online wordt gezocht naar verwachtingen en actuele situaties is een logisch gevolg. Zeer veel mensen weten daarbij hun weg te vinden naar Onweer-Online.nl! Zo goed als de hele maandag werd de site iedere seconde door 2 tot 6 personen bezocht. In slechts enkele dagen zijn bijna 150.000 paginaweergaven gemaakt door meer dan 20.000 unieke bezoekers. Zo is het berichtgevingstopic meer dan 11.000 keer bekeken, de live chase op 28 mei meer dan 8.000 keer en is het onweerskansentopic van 27 t/m 30 mei bijna 100.000 keer bekeken!

Deze enorme aantallen maakte het vooral op de piekmomenten erg lastig voor onze servers. Ze werden flink belast en helaas had dat soms teleurstellende gevolgen. Een trage website of op een aantal momente zelfs even een foutmelding. De hele dag is de website gemonitord en werd alles in het werk gesteld om Onweer-Online.nl draaiende te houden en de massale bezoeken te verwerken. Graag delen wij vooral mede dat er hard gewerkt wordt aan verdere optimalisatie van onze servers en de website om in de toekomst de problemen zo veel mogelijk te beperken. 

Het team van Onweer-Online wil bij deze iedereen bedanken! Voor het schrijven van enkele fantistische stukjes over de settings, voor het delen van actueel weer bij je in de buurt, voor het bezorgen van belangrijke nieuwsinformatie, gezelligheid in de chat, gewoon voor alles! 

Heb jij nog leuke verhalen, foto's of video's om met ons en al onze bezoekers te delen? Schroom niet en reageer gerust op dit topic.
| Gewijzigd: 31 mei 2016, 17:55 uur, door Justin
PatrickM
Lid
Woonplaats: Heiloo
Berichten: 1011
Lid sinds: 9 jul. 2008
31 mei 2016, 23:40 uur | Bericht #471414
Mooie terugblik.

Hierbij mijn video. Tip, mooie ontlading op 1 minuut 43:
Waarom deze advertentie?
Terug naar boven
2 Gebruikers lezen nu dit topic, onderverdeeld in 2 gasten en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.596 topics, welke bij elkaar 447.158 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.469 leden.
Het nieuwste lid is bart bossum.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
2 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 8521 mensen aan het browsen op het forum. 3 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 8521, lezen 20 mensen het topic "Onweerskansen van 3 en 4 augustus".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Berichtgeving bosbranden Europa

Branden houden aan

Fototopic Zomer 2022

Doe mee!

Zomer discussietopic

Eerste landelijke hittegolf sinds 2020 een feit in De Bilt.

Nieuw hitterecord voor de UK

© 2003 - 2022 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden