Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

28 Mar 2024 16:59:57

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Beaufort, NC; Craven, NC; Jones, NC; Pamlico, NC.

28 Mar 2024 10:03:12

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Screven, GA.

28 Mar 2024 03:29:38

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

27 Mar 2024 15:59:58

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Liberty, FL; Wakulla, FL.

27 Mar 2024 14:15:23

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Alachua, FL; Columbia, FL; Gilchrist, FL.

27 Mar 2024 13:40:38

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dixie, FL.

27 Mar 2024 13:33:57

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Levy, FL.

27 Mar 2024 13:25:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dixie, FL; Taylor, FL.

27 Mar 2024 13:13:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Decatur, GA; Grady, GA.

27 Mar 2024 13:08:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Liberty, FL.

27 Mar 2024 13:03:11

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Liberty, FL; Wakulla, FL.

27 Mar 2024 12:26:19

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, FL; Liberty, FL.

27 Mar 2024 12:16:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, FL; Gulf, FL; Liberty, FL.

27 Mar 2024 12:03:34

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, FL; Gulf, FL.

27 Mar 2024 11:36:51
Actueel
1 / 4

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2
Sven
Moderator
Woonplaats: Everywhere and Nowhere
Berichten: 6159
Lid sinds: 5 jul. 2011
1 juni 2016, 23:11 uur | Bericht #471492

Opnieuw overstromingen na "zondvloed" in Kempen


In de Kempen melden verschillende gemeenten vanavond nieuwe gevallen van wateroverlast door onweersbuien. In de meeste gevallen gaat het volgens de brandweer om straten die blank staan, maar er zijn ook enkele woningen getroffen. Onder meer in Lommel stonden verschillende straten blank. De politie vraagt er om geen verplaatsingen te maken omwille van het onweer.

Verschillende brandweerkorpsen in de Kempen zijn vanavond uitgerukt voor opnieuw heel wat wateroverlast. De gemeente Lommel kreeg de volle laag. Rond 20 uur begonnen de eerste problemen. Straten liepen in een mum van tijd onder water. Riooldeksels kwamen omhoog en dreven in de watermassa. Op sommige plaatsen drong het water ook huizen en kelders binnen.
 

De lokale politie van Lommel verspreidde via de sociale media een oproep om binnen te blijven en zeker niet met de auto door de ondergelopen straten te rijden, want de losgekomen riooldeksels konden schade aan de voertuigen veroorzaken. Op de grens met Overpelt, in de Waterrijtstraat, zette het water een bedrijfshal blank.

Het centrum van Baarle-Hertog een tijdlang afgesloten voor alle verkeer omdat het water er heel hoog stond in de Molenstraat. De brandweer van Ravels werd dan weer opgetrommeld voor een tiental ondergelopen straten, waaronder de weg tussen Poppel (Ravels) en Baarle-Hertog. Ook de korpsen van Merksplas en Rijkevorsel kregen heel wat oproepen. Het centrum van Merksplas zou opnieuw helemaal ondergelopen zijn. In Retie werd een woning getroffen door een blikseminslag.

De onweersbuien verplaatsten zich tijdens de vooravond naar het zuidwesten. In Malle levert dat op de Hoogstraatsebaan (N14) eveneens wateroverlast op, maar de politie heeft de weg voorlopig niet moeten afsluiten. De cellen produceren flink wat onweer (gemiddeld 200 ontladingen per minuut, verspreid over de verschillende onweersbuien).

Bron: hln.be | Gewijzigd: 26 januari 2017, 17:15 uur, door Joyce.s
Woonplaats: Wijchen
Berichten: 233
Lid sinds: 30 nov. 2011
2 juni 2016, 08:52 uur | Bericht #471497
bron ad.nl
Ravage op A74 na noodweer: weg voorlopig nog dicht

Grote problemen op de A74 bij Venlo. Door het lang aanhoudende slechte weer van afgelopen avond en nacht heeft er een complete aardverschuiving plaatsgevonden. Opruimwerkzaamheden zullen waarschijnlijk de hele dag gaan duren.

Een gedeelte van het talud spoelde weg en modder, stenen en zand zijn op de weg terechtgekomen. Verkeer vanuit Duitsland moet omrijden door Venlo zelf.

Ook op de A73 richting Nijmegen waren vanochtend nog problemen door het slechte weer van gisteravond. De snelweg was vanochtend afgesloten bij de Roertunnel. Er lagen takken en modder op de weg en dat moest worden opgeruimd, aldus de ANWB. Rond 8.00 uur waren de problemen verholpen en werd de weg weer vrijgegeven voor het verkeer.


Overlast
Zware hoosbuien zorgden gisteravond voor veel overlast in het oosten van Noord-Brabant en het noorden van Limburg.  In een strook tussen Asten en Venray viel in korte tijd 70 tot 80 millimeter regen, meer dan normaal in heel juni wordt gemeten, aldus weerbureau Weeronline. Het KNMI kondigde code geel af voor het zuidoosten.

In het Brabantse Geldrop liep een partycentrum onder water na zware regenval. In Asten, Someren, Deurne en Maarheeze kwamen straten en kelders onder water te staan.

De politie in Eindhoven liet weten het enorm druk te hebben met meldingen van wateroverlast. Ze riep mensen op om niet onnodig met auto's door ondergelopen straten te rijden.

Duitsland
Ook onze oosterburen hebben last van wateroverlast. Overstromingen in het oosten van de Duitse deelstaat Beieren hebben aan minstens vier mensen het leven gekost. Woensdagavond vonden duikers in een ondergelopen woning in het Beierse Simbach am Inn drie lichamen, meldt de politie. Bij een beek even verderop werd later op de avond het lichaam van een vrouw gevonden.

In Frankrijk werd gisteren het lichaam van een 86-jarige vrouw gevonden in haar woning in Souppes-sur-Loing. De brandweer trof de vrouw drijvend in het huis aan. | Gewijzigd: 26 januari 2017, 14:21 uur, door Justin
Als je niet weet wat je doet, doe het dan wel goed!
Waarom deze advertentie?
Woonplaats: Wijchen
Berichten: 233
Lid sinds: 30 nov. 2011
2 juni 2016, 08:57 uur | Bericht #471498
Gave dronebreelden van de Wateroverlast in de wijk Waterdeal in Someren.
 
Als je niet weet wat je doet, doe het dan wel goed!
Justin
Beheerder
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 1281
Lid sinds: 2 feb. 2012
2 juni 2016, 13:33 uur | Bericht #471510

Duizenden mensen geëvacueerd vanwege overstromingen Frankrijk

Meer dan 5.500 mensen in Frankrijk hebben hun woningen na overstromingen moeten verlaten. Dat meldt France Info donderdag op gezag van het crisiscentrum van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Zware regenval heeft sinds afgelopen zondag vooral in het midden en noorden van het land voor wateroverlast gezorgd. De brandweer moest meer dan 10.500 keer uitrukken om hulp te bieden.

Meer evacuaties zullen noodzakelijk zijn. ''De situatie blijft gespannen, in meerdere sectoren moeilijk'', zei premier Manuel Valls.

Dode

In Souppes-sur-Loing, 80 kilometer ten zuidoosten van de hoofdstad Parijs, dreef een 86-jarige vrouw dood in haar woning. Het centrum van de stad Nemours is ondergelopen en in Parijs zijn in verband met de hoge waterstand in de rivier de Seine laaggelegen straten afgesloten.

Duitsland

Ook in Duitsland zijn mensen omgekomen door overstromingen. Minstens vier personen werden dood aangetroffen in Simbach am Inn. 

Bron: nu.nl 

--------------


Duitsland:Nederland:Frankrijk: | Gewijzigd: 2 juni 2016, 13:35 uur, door Justin
Stefanv
Moderator
Woonplaats: Hulst
Berichten: 3519
Lid sinds: 8 dec. 2011
3 juni 2016, 00:47 uur | Bericht #471534

Onweersbuien zorgen voor wateroverlast in Noord-Brabant en Limburg



Foto: NU.nl/Ben Saanen


Onweersbuien hebben donderdagmiddag en -avond voor veel wateroverlast gezorgd in het oosten van Noord-Brabant. Ook Limburg had te maken met extreme regenval.

In Boxmeer (Noord-Brabant) viel aan het eind van de middag zo veel regen dat wegen werden afgesloten. Straten kwamen in korte tijd blank te staan. De politie verzocht rond 18.30 uur om niet meer naar Boxmeer te komen.

Rondom Boxmeer onstond een verkeersinfarct. Op de A73 en A77 werden de afritten Boxmeer afgesloten. Rond 20.15 uur werden deze weer geopend voor verkeer. Bij knooppunt Rijkevoort (A73) stond rond 17.30 uur een file van 10 kilometer door het noodweer, meldde de VerkeersinformatieDienst (VID).

Ook in Deurne, Asten, Someren, Maarheeze en Heeze liepen straten onder. De politie Eindhoven raadt aan niet onnodig door het water te rijden. Plaatselijk werd volgens Weeronline 30 tot 40 millemeter regen gemeten. In Boxmeer viel zelfs 60 millimeter.

In Vijlen (Zuid-Limburg) onstond wateroverlast op een boerderij, liet de brandweer weten.

IJssel

Door de hevige regen dreigt in Duitsland de rivier de Issel, de bovenloop van onze Oude IJssel, voor overstromingen te zorgen. 

Er wordt met man en macht gewerkt aan de reparatie van een dijk bij het plaatsje Hamminkeln, ongeveer 40 kilometer van de Nederlandse grens bij Zevenaar. Daar is donderdagmiddag een dijk doorgebroken en water stroomt onder meer richting de autosnelweg A3.

Als de pogingen het water te beheersen mislukken, loopt de autosnelweg A3 die onder meer Arnhem met het Ruhrgebied verbindt, onder water. De website van de WAZ (Westdeutsche Allgemeine Zeitung) berichtte dat de autoriteiten 'een rampalarm' hebben geslagen over de dijkdoorbraak.

Code Oranje

In Limburg en Noord-Brabant gold sinds donderdagmiddag code oranje vanwege de onweersbuien. Even voor 20.00 uur trok het KNMI de waarschuwing in. De buien verdwijnen in de loop van de avond en nacht weer.

De onweersbuien trokken donderdagmiddag als eerste over het oosten en zuidoosten van het land. Voor Groningen, Drenthe, Overijssel en Gelderland bleef het bij code geel. Wel was ook hier kans op hagel en windstoten tijdens de onweersbuien. In Doetinchem en Varsseveld viel aan het einde van de middag in een halfuur tijd bijna 18 millimeter regen. 

In de westelijke helft van het land is volgens Weeronline ook kans op een enkele onweersbui, maar daar zijn de buien beduidend minder zwaar.

Langzaam

Ook woensdag hadden het oosten van Noord-Brabant en het noorden van Limburg te maken met hoosbuien. De buien van donderdag waren minder hevig, maar zorgden desondanks al gauw voor wateroverlast doordat de grond nog sterk verzadigd is.

De lucht boven de gebieden is warmer en dus is er meer energie aanwezig voor onweersbuien, aldus Weeronline. Plaatselijk kan er om die reden heel veel regen in korte tijd vallen.

De buien verplaatsen zich bovendien langzaam, waardoor ze volgens de weerdienst plaatselijk veel regen achterlaten. Op sommige plekken kan 30 millimeter water vallen, dat is volgens Weeronline evenveel als normaal voor de halve maand juni.

A74

De A74 vanuit Duitsland is weer helemaal open. De weg was dicht bij Venlo nadat er een talud was weggespoeld.

Een flinke lading modder, stenen en zand bedekten donderdagochtend het wegdek en dat moest worden opgeruimd. Rond 13.30 uur was er weer één rijstrook open, en eind van de middag was alles opgeruimd en werd de weg vrijgegeven, meldt de ANWB.

Het talud zakte weg na langdurige flinke regenval van de afgelopen dagen. Het talud kon dat niet verwerken.

Aflastingen

De avondvierdaagse in Gaanderen (Gelderland) gaat niet door vanwege het slechte weer, meldt de organisatie. Maandag ging de wandeltocht voor scholieren in veel plaatsen ook al niet door omdat er noodweer te verwachten was.

Ook de publieksvlucht van de Joint Strike Fighter (JSF) die voor donderdagmiddag gepland stond, is zeker een dag uitgesteld. Vanaf de grond is het gevechtsvliegtuig niet goed te zien door laaghangende bewolking, meldt het ministerie van Defensie. De opvolger van de F-16 zou op ongeveer 400 meter op hoogte over een reeks bezienswaardigheden en luchtmachtlocaties vliegen.

Video: Woensdag waren er ook hoosbuien in Noord-Brabant

Beeld: SQVision

Bron: http://www.nu.nl | Gewijzigd: 28 januari 2017, 18:25 uur, door Justin
Sven
Moderator
Woonplaats: Everywhere and Nowhere
Berichten: 6159
Lid sinds: 5 jul. 2011
3 juni 2016, 12:03 uur | Bericht #471546

Wateroverlast eist eerste dode in België


In de provincie Luxemburg is een dode gevallen bij de overstromingen die ook de Ardennen treffen. De zestiger was sinds gisteravond vermist, zijn lichaam werd vanmorgen teruggevonden

Het slachtoffer is een imker - een militair op rust - die zijn bijenkorven nog in veiligheid wou brengen. Een getuige zag hoe de man werd meegesleurd door het water. De hulpdiensten hebben tot twee uur vannacht gezocht. Uiteindelijk werd het lichaam van de man rond 11 uur vanmorgen teruggevonden.

Net als verschillende regio's in Vlaanderen, hebben ook de Ardennen af te rekenen met overstromingen door het aanhoudende regenweer. Onder meer de rivier de Wamme heeft verschillende dorpen in Luxemburg onder water gezet. In het dorpje Hargimont moesten zo'n 30 inwoners worden geëvacueerd.

Ook in onze buurlanden vielen al verschillende dodelijke slachtoffers door het noodweer.

Bron: deredactie.be
OnweerOss
Lid
Woonplaats: Oss
Berichten: 58
Lid sinds: 14 aug. 2015
3 juni 2016, 14:06 uur | Bericht #471550
Zes mensen omgekomen door noodweer in Duitsland 
Gepubliceerd: 03 juni 2016 04:35Laatste update: 03 juni 2016 09:15 
 
 Het dodental als gevolg van de wateroverlast in het Duitse Beieren is opgelopen tot zes. In Simbach am Inn werd donderdagavond het lichaam van een 65-jarige man gevonden.Volgens de politie heeft het noodweer in heel Duitsland nu tien levens geëist. In Baden-Württemberg kwamen vier mensen om het leven. Zes mensen overleden door hoogwater in Beieren.

De Duitse weerdienst meldde in de nacht van donderdag op vrijdag dat het weer iets gekalmeerd was. Vrijdag wordt er echter weer zware regenval verwacht. De deelstaat Beieren heeft mensen die door de wateroverlast gedupeerd zijn 1.500 euro steun toegezegd.

Niet overal kalmeerde het weer. Door plaatselijk onweer in Nordrhein-Westfalen werden donderdagavond twee mannen door de bliksem getroffen. Ze zijn zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Over hun huidige toestand is niets bekend.

bron: www.nu.nl | Gewijzigd: 3 juni 2016, 14:07 uur, door OnweerOss
Sven
Moderator
Woonplaats: Everywhere and Nowhere
Berichten: 6159
Lid sinds: 5 jul. 2011
3 juni 2016, 22:19 uur | Bericht #471588

Bliksem slaat in op Rock am Ring: meerdere gewonden




Op het terrein in het Eifelgebied waar het muziekfestival 'Rock am Ring' plaatsvindt, is vanavond de bliksem ingeslagen. Volgens een politiewoordvoerder in Mendig (Rijnland-Palts) zijn daarbij "verscheidene gewonden" gevallen.

Het is niet duidelijk hoeveel noch of er ook zwaargewonden onder de slachtoffers zijn. Er waren tienduizenden fans op het festivalterrein. Na de blikseminslag werden de optredens meteen stopgezet. De Duitse weerkundige dienst sluit niet uit dat tijdens het weekeinde Rijnland-Palts moet afrekenen met extreme weersomstandigheden als hagel en stortregens.

Bron: hln.be

--------------








| Gewijzigd: 3 juni 2016, 23:55 uur, door Onweer-Online.nl
Joyce.s
Moderator
Woonplaats: Helmond
Berichten: 3066
Lid sinds: 13 jan. 2015
4 juni 2016, 09:34 uur | Bericht #471602

Tientallen gewonden na blikseminslag muziekfestival Duitsland 



Op het Duitse muziekfestival Rock am Ring zijn vrijdag minstens 42 mensen gewond geraakt door blikseminslag. Acht van hen zijn er slecht aan toe. Een bezoeker moest gereanimeerd worden.De optredens op het festival werden gedurende anderhalf uur onderbroken toen het noodweer over het terrein trok. Zware regenval leidde tot talloze kapotte tenten op de modderige weilanden.

Op het festivalterrein in de deelstaatRijnland-Palts waren tijdens het noodweer tienduizenden bezoekers aanwezig. Na de blikseminslag werden de optredens direct stilggelegd.

Een woordvoerster ontkende geruchten dat het driedaagse festival vanwege aanhoudend slecht weer helemaal zou worden afgelast.

Hevig onweer

De Duitse weerdiensten waarschuwden vrijdagavond al voor hevig onweer in het westen van Duitsland. Het festival, met 90.000 bezoekers, wordt gehouden in Mendig, niet ver van Koblenz.

Rock am Ring is een van de grootste muziekfestivals in Duitsland. Jaarlijks komen er meer dan tachtigduizend man op af. Vorig jaar raakten er ook mensen gewond door blikseminslag bij het festival. 

Overleden soldaten

Ook in de VS leidt het noodweer tot veel overlast. In Texas zijn negen Amerikaanse soldaten omgekomen doordat hun voertuig werd meegesleurd door een vloedgolf.

Dit gebeurde donderdag al, maar vier lichamen werden zaterdagochtend pas teruggevonden. Vijf andere lichamen waren eerder al gevonden. Drie soldaten wisten zich na het ongeval uit het water te redden.

Honderden huizen

De militairen namen deel aan een routinetraining op de militaire basis Fort Hood.

De hevige regenval in Texas heeft de afgelopen week aan zeker 16 mensen het leven gekost. Honderden huizen zijn ondergelopen en ook gevangenissen worden door het water bedreigd. Om die reden zijn zo'n 4300 gedetineerden overgeplaatst naar andere detentiecentra.Door: NU.nl/ANP
Bron: http://www.nu.nl/festivals/4272587/tientallen-gewonden-blikseminslag-muziekfestival-duitsland.html
  | Gewijzigd: 26 januari 2017, 14:21 uur, door Justin
Sven
Moderator
Woonplaats: Everywhere and Nowhere
Berichten: 6159
Lid sinds: 5 jul. 2011
4 juni 2016, 12:25 uur | Bericht #471607

Opnieuw hevig onweer op komst




Zonnige tijden zijn nog niet meteen in zicht. Vandaag mogen we vooral over het oostelijk deel van de Benelux een toenemende kans op onweer verwachten. Dat gaat gepaard met een stijging van de temperatuur. De gebieden in het uiterste zuidwesten van de Benelux (Frans-Belgische grens) blijven het langst geplaagd met bewolking.

Vooral over de noordoostelijke helft van het land is er vanmiddag en vanavond geregeld zon, terwijl het aan de kust en over de zuidwestelijke helft nog geruime tijd grijs blijft. Later kunnen, in hoofdzaak over het midden en oosten, enkele pittige onweersbuien ontstaan die lokaal een flinke plens water lossen.

De wind waait zwak uit noord tot noordwest, bij maxima van 17 graden aan de kust, 23 graden in het centrum en tot 25 graden in de Kempen.
Komende nacht vermindert de buienneiging, maar verdwijnt ze nog niet helemaal. De minima bedragen 11 tot 15 graden.

Eens het ochtendgrijs morgen is verdwenen wordt het vrij zonnig. Later in de namiddag en de avond kunnen verspreid enkele regen-of onweersbuien tot ontwikkeling komen. Er staat een zwakke tot matige wind uit noord tot noordoost. Aan de kust wordt het tot 21 graden, elders 23 tot zelfs 27 graden.

Maandag is het aangenaam zomerweer met flinke zonnige perioden bij ongeveer 26 graden. In de namiddag of avond is er wel kans op een regen- of onweersbui. Dinsdag komen meer buien voor, soms met onweer en lokaal veel neerslag. Van woensdag tot en met vrijdag is er geregeld zon maar ook nog kans op een lokale regen-of onweersbui. Het wordt dan zowat 22 graden.

Bron: hln.be | Gewijzigd: 26 januari 2017, 14:21 uur, door Justin
Sven
Moderator
Woonplaats: Everywhere and Nowhere
Berichten: 6159
Lid sinds: 5 jul. 2011
4 juni 2016, 12:28 uur | Bericht #471608

Ondergelopen expresweg in Alken blijft afgesloten




De N80 in Alken, de Expresweg tussen Hasselt en Sint-Truiden, blijft vermoedelijk nog het hele weekend afgesloten, maar dat is afhankelijk van de daling of stijging van het waterpeil en van de mogelijke regen die nog gaat vallen. Dat maakte Dorien Baens, woordvoerster van de politie Limburg Regio Hoofdstad bekend. "Het water heeft zich al een paar meter teruggetrokken, maar de rijbaan zelf staat nog onder water", aldus Baens.

Vrijdagochtend werd de beslissing genomen om de N80 in beide richtingen af te sluiten. Dat veroorzaakte uiteraard verkeersellende in de ochtendspits, waarbij zelfs op de E313 een kilometerslange file ontstond. De beslissing om de Expresweg al dan niet terug open te stellen zal afhangen van de regenval dit weekend. "Zeker met de regenval die men nog voorspelt zal de N80 vermoedelijk nog afgesloten blijven", zegt de woordvoerster.







Bron: hln.be | Gewijzigd: 26 januari 2017, 14:21 uur, door Justin
OnweerOss
Lid
Woonplaats: Oss
Berichten: 58
Lid sinds: 14 aug. 2015
4 juni 2016, 15:31 uur | Bericht #471622

Flinke overstromingen in delen van Frankrijk © afp.UPDATE 
De overstromingen in Frankrijk hebben aan vier mensen het leven gekost en 24 mensen verwond. Dat heeft de Franse premier Manuel Valls zaterdag bekendgemaakt, melden Franse media.

Vrijdagavond verdronk een vrouw in een tuin in Montargis, ruim 100 kilometer ten zuiden van Parijs. Een dag eerder viel een bejaarde man van zijn paard en werd meegesleurd door het wassende water. Woensdag vond de brandweer een 86-jarige vrouw drijvend in haar woning in Souppes-sur-Loing. Wie het vierde slachtoffer is, is nog niet bekend.

Voor het eerst in acht dagen daalt het waterpeil in de Seine weer, zei de premier. Het kan nog wel geruime tijd duren voordat de rivier in Parijs weer op zijn gebruikelijke niveau is.Door de overstromingen moesten 20.000 mensen in Frankrijk hun woningen verlaten, van wie 17.500 in de regio Parijs.

bron: www.ad.nl | Gewijzigd: 26 januari 2017, 14:21 uur, door Justin
Joyce.s
Moderator
Woonplaats: Helmond
Berichten: 3066
Lid sinds: 13 jan. 2015
4 juni 2016, 20:22 uur | Bericht #471656


Wateroverlast en grote hagelstenen in Eindhoven en omgeving

Weer hevige buien in de regio, hagelbuien en overstromingen

EINDHOVEN - Weer trokken zaterdagmiddag sinds 17.00 uur hevige buien over de regio. Grote hagelstenen kwamen uit de lucht in Eindhoven en Veldhoven. De buien waren kort, maar hevig. Rond 17.30 uur was het in Eindhoven al weer droog. Straten stonden blank. Bijvoorbeeld in De Marter en De Buizerd in Veldhoven. Bij de Collse watermolen in Nuenen was de Dommel buiten zijn oevers getreden. De Collseweg liep over. De Collse watermolen heeft last van lekkages. Daar staat het onder water. Het horecagedeelte bij de molen kon gewoon open blijven.

Ook kwamen er meldingen van wateroverlast in de Vilderstraat in Veldhoven.
De Rul/Kleine Dommel in wijk De Coevering in Geldrop is ook buiten zijn oevers getreden.

Code geel
Het KNMI heeft zaterdag code geel afgegeven voor het midden en zuiden van het land. Het meteorologisch instituut verwacht zaterdagmiddag en -avond onweersbuien met lokaal veel neerslag. De zwaarste buien worden in het zuidoosten van het land verwacht.

https://twitter.com/MeulM85/status/739121278662156289/photo/1

Bron: http://www.ed.nl/regio/eindhoven/weer-hevige-buien-in-de-regio-hagelbuien-en-overstromingen-1.6079134 | Gewijzigd: 26 januari 2017, 17:16 uur, door Joyce.s
Joyce.s
Moderator
Woonplaats: Helmond
Berichten: 3066
Lid sinds: 13 jan. 2015
4 juni 2016, 20:33 uur | Bericht #471658

Verkeer rond Rotterdam ondervindt hinder van noodweer



Het verkeer in de regio Rotterdam ondervindt zaterdagavond last van noodweer. Dat levert op verschillende plaatsen files op, meldt de VerkeersInformatieDienst (VID).Op de A20 bij Rotterdam staan op verschillende plaatsen grote plassen. Bij Schiedam is een deel van de snelweg ondergelopen.

Hierdoor staat er in beide richtingen file. Elders gebeurden in het noodweer ongelukken, waardoor files zijn ontstaan. Dat gebeurde onder meer op de A20 bij Rotterdam-Centrum. Ook diverse lokale wegen staan onder water.

Volgens de brandweer zijn er meldingen binnengekomen van wateroverlast in Rotterdam, Schiedam en Maassluis. Het gaat om ondergelopen straten, tuinen en kelders.

Het KNMI heeft voor zaterdagavond een code geel afgegeven voor het midden en zuiden van het land. Het meteorologisch instituut verwacht tussen 14.00 uur en 21.00 uur veel regen en onweersbuien.
Bron: http://Door: ANP/NU.nl | Gewijzigd: 26 januari 2017, 14:21 uur, door Justin
Sven
Moderator
Woonplaats: Everywhere and Nowhere
Berichten: 6159
Lid sinds: 5 jul. 2011
5 juni 2016, 00:19 uur | Bericht #471668

Felle regen trekt vanuit Limburg zuidwaarts


Op dit ogenblik trekken felle regenbuien over het noordoosten van het land. Dat kan hier en daar opnieuw wateroverlast veroorzaken. Tot nu toe zijn daar nog geen meldingen over, maar het kan vannacht nog rekenen.lees ook

Op dit ogenblik is code geel van kracht, wat op zich niet meteen alarmerend is. "Maar omdat er de voorbije dagen al zoveel neerslag is gevallen, kan de minste extra regen wateroverlast veroorzaken", legt Frank Deboosere uit. 

Vanmiddag was er hevige regenval in het noorden van Limburg, maar voorlopig is er geen melding van zware overstromingen of andere waterhinder, wel van enkele zware onweer- en hagelbuien. Langzaamaan is die regenzone via de Kempen naar het zuiden getrokken richting Brussel en later Henegouwen. In Westerlo is het alarmpeil bereikt op de Grote Nete en worden zandzakjes gelegd om een terrein met vakantiewoningen te beschermen.

Afgelopen nacht waren er vooral problemen in de provincie Luxemburg. Ook in het zuiden van Nederland is code geel van kracht, wat betekent dat er schade mogelijk is aan wegen en gebouwen. 

In Parijs lijkt het grootste overstromingsgevaar geweken. Het peil van de Seine heeft vannacht het hoogste niveau bereikt, maar is stilaan aan het zakken. Elders in Frankrijk vielen door de watersnood al 4 doden en 24 gewonden. Meer dan 20.000 mensen moesten hun huis verlaten.

Bron: deredactie.be
Sven
Moderator
Woonplaats: Everywhere and Nowhere
Berichten: 6159
Lid sinds: 5 jul. 2011
5 juni 2016, 00:23 uur | Bericht #471669

"Rock am Ring" zaterdagavond toch voortgezet




De organisatie van Rock am Ring wil de avondprogrammatie vandaag toch laten doorgaan. Dat staat op de website van het Duitse festival. De optredens werden vandaag door het slechte weer opgeschort, maar hoofdact Red Hot Chili Peppers kan vanavond toch optreden. Gisteravond vielen bij een blikseminslag uiteindelijk 71 gewonden.

"Door het slechte weer is er opnieuw kans op blikseminslagen met mogelijke verwondingen tot gevolg", stond er vanmiddag op de website van het festival. "Op gezag van de autoriteiten zien we ons genoodzaakt het festival voorlopig op te schorten."

De organisatie riep de festivalgangers op in de buurt van hun tent of in hun wagen te blijven. "We willen geen paniek veroorzaken, maar de mensen wel het gevoel geven dat we voor hen zorgen", zei Marek Lieberberg (midden op foto) van de organisatie vanmiddag tijdens een persconferentie. De organisatie gaf de bezoekers weerupdates via de website van het festival. Zo werd er rond 18 uur opnieuw gewaarschuwd voor onweer, mogelijk met blikseminslagen, en hevige windstoten.

Vanavond is dan beslist dat het festival toch voortgezet wordt. Tienduizenden mensen konden daarop het terrein opnieuw binnen. Het optreden van Red Hot Chili Peppers kon dan toch doorgaan.

Het is het tweede opeenvolgende jaar dat er festivalgangers getroffen zijn door de bliksem op Rock am Ring. Het festival is een van de grootste muziekfestivals van Duitsland.

Bron: deredactie.be | Gewijzigd: 26 januari 2017, 14:21 uur, door Justin
Sven
Moderator
Woonplaats: Everywhere and Nowhere
Berichten: 6159
Lid sinds: 5 jul. 2011
5 juni 2016, 10:32 uur | Bericht #471676

Nog enkele dagen kans op onweersbuien




Wie dacht dat we het ergste regenweer achter ons hadden gelaten, is eraan voor de moeite. Er zijn vanmiddag en -avond wel perioden met zon, maar er ontstaan vooral in het binnenland ook enkele onweersbuien die plaatselijk een flinke plens water lossen. Dicht bij de kust is er kans op nevel en lage bewolking die vanaf de Noordzee binnendrijft. Er waait een zwakke tot matige noordoostenwind. De maxima bedragen 19 graden aan zee en in de Ardennen en 23 tot 27 graden elders.

's Nachts wordt het op de meeste plaatsen droog, met minima van 11 tot 15 graden.

Morgen wordt een aangenaam zomerweer met zonnige perioden verwacht. Maar in de namiddag en avond komen voornamelijk in het binnenland enkele onweersbuien tot ontwikkeling. Doordat de buien langzaam bewegen, kan de neerslag plaatselijk overvloedig zijn. Er staat een zwakke, aan zee een matige wind in hoofdzaak uit richtingen tussen noord en noordoost. Maxima: 21 graden dicht bij zee en 23 tot 28 graden in de andere streken.

Dinsdag en woensdag is het nog vrij warm, zowat 24 graden. Er zijn perioden met zon maar, soms ook enkele flinke onweersbuien. Donderdag en vrijdag verlopen overwegend droog met zonnige perioden bij ongeveer 21 graden. Komend weekend nemen de buienkansen opnieuw toe.

Bron: hln.be
  | Gewijzigd: 26 januari 2017, 14:21 uur, door Justin
Sven
Moderator
Woonplaats: Everywhere and Nowhere
Berichten: 6159
Lid sinds: 5 jul. 2011
6 juni 2016, 00:03 uur | Bericht #471720

Spoorverkeer onderbroken en hagel zo groot als 50 cent


Vandaag trekken opnieuw tal van regen- en onweersbuien over het land. Behalve aan de kust zouden die zowat overal tot wateroverlast en hagelbuien kunnen leiden. Tussen Landen en Hasselt en Luik en Aken waren er problemen met het spoor.

Even leek het erop dat de zomer opnieuw in het land was, maar ondertussen valt de regen en hagel op verschillende plaatsen weer met bakken uit de lucht. Onder meer in Rumst, Schelle en Herentals stonden straten, kelders en garages onder water.De zwaarste hinder was er in Reet, daar stond het water bijna een meter hoog in de straten. Ook in de vallei van de Ourthe in Hamoir en Comblain-au-Pont was er wateroverlast.

Over de provincies Luik, Luxemburg, Namen, Antwerpen en het zuidoosten van de provincie Henegouwen vallen er lokaal hevige buien met onweer. Ondertussen is het onweer ook al richting Oost-Vlaanderen getrokken, met felle regenbuien in onder meer Gent.

Het treinverkeer ondervindt hinder van de wateroverlast. Zo moesten de treinen tussen half negen en iets over tien vanavond omrijden tussen Hasselt en Landen. Tussen Luik en Aken is het spoorverkeer zwaar verstoord omdat er een tunnel onder water is gelopen.

Het KMI waarschuwt voor plaatselijk veel neerslag op korte tijd en vraagt om voorzichtig te zijn op de weg. In de kuststreek blijft het wel droog.Morgen overdag wordt het aangenaam zomerweer, maar in de namiddag kan het opnieuw gaan onweren. Omdat de buien zich langzaam voortbewegen, kan de neerslag plaatselijk "overvloedig" zijn. Waakzaamheid blijft dus geboden. In de loop van woensdag wordt het wel droge

Bron: deredactie.be | Gewijzigd: 26 januari 2017, 17:16 uur, door Joyce.s
Justin
Beheerder
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 1281
Lid sinds: 2 feb. 2012
6 juni 2016, 13:18 uur | Bericht #471753

Video: dubbele tornado Duitsland, ook vandaag kans op noodweer

Uniek is het niet, maar wel zeldzaam en zeer spectaculair. Tijdens het noodweer in Duitsland gisteren ontstond een dubbele tornado. Net als de afgelopen dagen, wordt ook in Nederland opnieuw gewaarschuwd voor noodweer.

De dubbele tornado ontstond in Schuby, ongeveer 100 kilometer ten noorden van Hamburg en werd door veel mensen gefilmd en gefotografeerd. Ze zagen hoe de twee tornado's samenkwamen. Wonder boven wonder was er amper schade als gevolg van de tornado's en raakte niemand gewond. De beelden zijn spectaculair. 





Deze vrouw was één van de twee tornado's aan het filmen, toen de tweede achter haar ontstond. 



En er is ook gefilmd vanuit de lucht. 
 

Code geel

Het KNMI heeft voor de oostelijke provincies Overijssel, Gelderland, Noord-Brabant en Limburg vandaag opnieuw een waarschuwing gegeven. Er geldt code geel voor onweersbuien met lokaal veel regen. Ook is er kans op hagel en windstoten. In de loop van de avond verdwijnen de buien weer. Morgen gaat het in het hele land regenen.

Op een aantal plekken in Nederland wordt deze week de avondvierdaagse gelopen. Het KNMI geeft organisaties het advies de weerberichten goed in de gaten houden.

RTL Nieuws
| Gewijzigd: 26 januari 2017, 17:17 uur, door Joyce.s
Sven
Moderator
Woonplaats: Everywhere and Nowhere
Berichten: 6159
Lid sinds: 5 jul. 2011
6 juni 2016, 23:07 uur | Bericht #471794

Hel barst weer los boven België. Meegesleurde vrouw dood teruggevonden


Vandaag werden we getrakteerd op aangenaam zomerweer, maar ondertussen trekt er weer noodweer ons land. Hevige onweders woeden over Wallonië en Brussel. In de provincie Luik is ondertussen het rampenplan afgekondigd. In Welkenraedt raakte een vrouw vermist tijdens de overstromingen. Haar levenloze lichaam werd ondertussen teruggevonden.

Enkele zware onweders hebben zich inmiddels ontwikkeld boven de zuidelijke en centrale delen van België. Vooral de regio rond Luik en Namen kreeg het op een gegeven moment flink te verduren met wateroverlast in het stadscentrum van Durbuy. Ook de regio van Brussel en de regio van Bergen hebben lokaal te kampen met hagel en wateroverlast

Luik heel zwaar getroffen 
"Ik heb nooit dergelijke overstromingen gezien. Dit is een regelrechte ramp. De schade zal in de miljoenen euro's lopen."Jean-Luc Nix, burgemeester van Welkenraedt
In de provincie Luik is de schade erg groot. Daar is ondertussen het provinciaal rampenplan afgekondigd. in het gehucht Bayaux werd een vrouw uit Ans meegesleurd toen ze samen met zes anderen ging kijken naar de wateroverlast. De zes anderen werden teruggevonden, maar van de tachtiger was aanvankelijk geen spoor. Uiteindelijk troffen de hulpdiensten haar lichaam omstreeks 21 uur aan in een stormbekken.

Het centrum van Welkenraedt staat onder water. "Ik heb nooit dergelijke overstromingen gezien", zegt burgemeester Jean-Luc Nix. "Dit is een regelrechte ramp. De schade zal in de miljoenen euro's lopen."

Ook de regio rond Verviers, elders in de provincie Luik, is zwaar getroffen. Het centrum van Dison staat onder water. De politie vraagt aan inwoners in de getroffen straten om binnen te blijven en roept automobilisten op om de wagen niet te gebruiken. "Het water stroomt van boven in de gemeente naar het centrum, door alle straten die omlaag gaan", aldus de politie.

De gouverneur zegt dat inwoners het nummer 112 moeten bellen wanneer ze bedreigd worden door het wassende water. Voorts is het best zo weinig mogelijk verplaatsingen te doen tijdens het noodweer en deuren te barricaderen met planken en zandzakjes om het water buiten te houden

Onweer trekt westwaarts
De onweerszone trekt vanaf het oosten zeer langzaam richting het westen en bevinden zich momenteel boven Brussel. Zeker tot in de avondperiode is het opletten voor hevig onweer. In het verkeer is het dus oppassen geblazen.Gooik

Gooik, de parel van het Pajottenland, kreeg zopas de volle lading. De Edingsesteenweg veranderde in een brede rivier. Een chauffeur moest zijn wagen verlaten en in het midden van de weg laten staan. Onder andere ook een bus van De Lijn en een tractor konden geen kant meer op. De brandweer is druk in de weer om de situatie te verhelpen.

Bron: hln.be | Gewijzigd: 26 januari 2017, 17:18 uur, door Joyce.s
Terug naar boven
1 2
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.843 topics, welke bij elkaar 448.337 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.574 leden.
Het nieuwste lid is Stormliefhebber787.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 230 mensen aan het browsen op het forum. 2 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 230, lezen 3 mensen het topic "Saharazand in 2024: steeds vaker boven Europa".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden