Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Sumner, KS; Harper, KS.

10 Jul 2020 17:55:18

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cedar, NE; Antelope, NE; Pierce, NE; Knox, NE.

10 Jul 2020 17:49:52

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Antelope, NE; Knox, NE.

10 Jul 2020 17:49:52

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cleveland, OK; Oklahoma, OK.

10 Jul 2020 17:47:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Fayette, OH; Clinton, OH.

10 Jul 2020 17:47:20

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Grady, OK; Canadian, OK; Caddo, OK.

10 Jul 2020 17:33:53

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Simpson, MS; Rankin, MS; Jasper, MS; Smith, MS; Newton, MS; Scott, MS.

10 Jul 2020 17:30:20

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Grant, OK; Kay, OK.

10 Jul 2020 17:28:31

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Garfield, OK; Alfalfa, OK; Major, OK.

10 Jul 2020 17:28:30

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Garfield, OK; Noble, OK.

10 Jul 2020 17:28:30

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Transylvania, NC; Henderson, NC.

10 Jul 2020 17:28:19

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Montgomery, OH; Preble, OH; Miami, OH; Darke, OH.

10 Jul 2020 17:28:19

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor McPherson, KS; Rice, KS.

10 Jul 2020 17:26:47

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Kingfisher, OK; Garfield, OK; Alfalfa, OK; Blaine, OK; Major, OK.

10 Jul 2020 17:24:55

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Pickens, GA.

10 Jul 2020 17:18:45
Actueel
1 / 4

Recordbliksem

Ontlading van 700 km!

Fotowedstrijd zomer

Fotografeer de zomer en doe mee!

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Zomer discussietopic

Straalstroom bepaald weertype

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2
Sven
Moderator
Woonplaats: Antwerpen
Berichten: 5257
Lid sinds: 5 jul. 2011
6 juni 2016, 23:13 uur | Bericht #471795

Noodweer doodde bejaarde vrouw in Wallonië


Vanuit het zuidoosten is vandaag een zware onweerszone over een groot deel van België getrokken. In Wallonië is een bejaarde vrouw meegesleurd door het water. Haar lichaam is vanavond teruggevonden in een waterbekken. In de provincies Luik en Luxemburg zijn tal van dorpen en steden overstroomd. Daaronder is ook Durbuy.

Het onweer kwam vanuit Duitsland ons land binnen via de provincie Luik. In Welkenraedt, niet ver van de grens, werden zeven mensen door het water meegesleurd. Zes van hen konden worden gered, maar een vrouw van tachtig bleef vermist. Vanavond laat is haar lichaam echter teruggevonden in een waterbekken in de buurt. 

In de vallei van de Vesdre stonden een aantal gemeenten onder water. Dat was onder meer het geval in Verviers en Dison. In die laatste gemeente dreven auto's en een container door de straten. De gouverneur van de provincie Luik, Hervé Jamar, heeft het provinciale rampenplan afgekondgid, waardoor alle hulpdiensten gemobiliseerd worden.

Meer naar het zuiden in de provincie Luxemburg staat het toeristisch bekende stadje Durbuy onder water (boven). Ook de regio Namen kreeg de volle laag. In Henegouwen stond bij Couillet een deel van de ring rond Charleroi onder water. Dat was ook het geval in het centrum van Mettet tussen Charleroi en Namen.  

Wallonië krijgt dus de volle laag van de nieuwe lichting onweersbuien, die in de loop van de avond ten westen van Brussel opschoven naar Oost- en West-Vlaanderen. In Gooik in het Pajottenland stonden enkele straten onder water en bij Aalst stond het verkeer op de E-40 even stil op de snelweg.

In de rest van Vlaanderen viel de situatie al bij al mee, vergeleken met de puinhoop die eerder op de dag werd aangericht in Wallonië. Wel zijn deze nacht nog altijd hevige regenbuien en onweer mogelijk. 

Bron: deredactie.be | Gewijzigd: 26 januari 2017, 17:18 uur, door Joyce.s
Justin
Beheerder
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 1281
Lid sinds: 2 feb. 2012
7 juni 2016, 18:10 uur | Bericht #471875
Waarom deze advertentie?
Sven
Moderator
Woonplaats: Antwerpen
Berichten: 5257
Lid sinds: 5 jul. 2011
7 juni 2016, 18:47 uur | Bericht #471882

Opnieuw felle onweersbuien, opnieuw wateroverlastOp verschillende plaatsen in het land zijn opnieuw hevige onweersbuien losgebarsten, die ook deze keer gepaard gaan met hagel en wateroverlast.

Omdat het de voorbije dagen al overvloedig geregend heeft, worden verschillende plaatsen in het land opnieuw geconfronteerd met wateroverlast. Zo is de brandweer met zandzakken uitgerukt naar Diepenbeek, Opglabbeek, Bilzen en Hoeselt. Enkele straten staan er blank en het water dreigt in de huizen te lopen. Een straat in Diepenbeek staat al voor de derde keer in een week tijd onder water.

Door het onweer gaat het ook erg traag op de Brusselse ring. Sommigen moeten daar al meer dan een uur wachten.

Ook in Wallonië staan er straten blank
Ook in Wallonië wordt de brandweer overstelpt door oproepen over wateroverlast. In Binche zitten een tiental kinderen vast in een gebouw. Ze kunnen niet naar buiten omdat het water te hoog staat. En tussen Bergen en Quévy rijden er geen treinen door de wateroverlast.

"In het zuiden van het land blijft het de hele nacht onweerachtig", zegt VRT-weervrouw Sabine Hagedoren. "Maar in de rest van het land neemt de kans op onweer af na middernacht. Tegen het einde van de nacht wordt het opnieuw droger in het westen en noorden van het land."

Ook morgen kan het nog onweren in het zuiden van het land. Elders krijgen we opklaringen en het wordt minder warm dan vandaag. Donderdag en vrijdag blijft het overal droog.

Bron: deredactie.be 
 
W. in t Erland
Moderator
Woonplaats: NO-Brabant
Berichten: 1495
Lid sinds: 29 mrt. 2016
7 juni 2016, 19:55 uur | Bericht #471894
Regen en onweer veroorzaken overlast in zuidoost-Nederland
Zware onweersbuien veroorzaken dinsdagavond in Limburg voor veel overlast. Het verkeer heeft last van modderstromen op de wegen. Het KNMI heeft de code oranje om 19.15 uur ingetrokken.Volgens Weeronline hebben de zware onweersbuien die aan het eind van de middag boven Midden- en Zuid-Limburg zijn ontstaan, regionale stortregens veroorzaakt. Op verschillende plaatsen is tientallen millimeters regen gevallen en lokaal is 50 millimeter gemeten.

Verkeer op de A73 heeft dinsdagavond tussen de knooppunten Het Vonderen en Lindenholt veel last van modderstromen op de weg. Door de overvloedige regen die daar valt is het zand uit de berm de weg op gestroomd, aldus de ANWB.

In Roermond moest de brandweer het water wegpompen uit een sportschool die onder water stond. In deze stad is een actiecentrum ingericht waar bewoners terecht kunnen met meldingen van overlast.

Avondvierdaagse
Ook in Maasbracht staan wegen blank, meldt regionale omroep L1. In Sittard zijn veel meldingen van stormschade.

In Noord-Brabant, waar de waarschuwing code geel van kracht is, worden ook veel meldingen van stormschade gedaan. Volgens Omroep Brabant is de eerste avond van de avondvierdaagse van Geldrop afgelast.

Code oranje
De buien verplaatsen zich langzaam en in korte tijd valt er veel regen. Het KNMI waarschuwde daarom al voor lokale wateroverlast. Verder kunnen windstoten tot 65 kilometer per uur voorkomen.

Dinsdag gold lange tijd een code oranje voor Limburg. Deze werd echter om 19.15 uur ingetrokken. Nu geldt in Limburg, Noord-Brabant, Gelderland en Overijssel nog een code geel.

In de loop van de avond lossen de meeste buien op, alleen in het uiterste zuidoosten is er dan nog kans op een onweersbui.

In het westen en noorden blijft het dinsdagavond droog.

http://www.nu.nl/binnenland/4274204/regen-en-onweer-veroorzaken-overlast-in-zuidoost-nederland.html | Gewijzigd: 7 juni 2016, 19:58 uur, door W. in t Erland
Vragen over hoe het weer werkt? Ik beantwoord ze graag!
Sven
Moderator
Woonplaats: Antwerpen
Berichten: 5257
Lid sinds: 5 jul. 2011
8 juni 2016, 09:12 uur | Bericht #471905

Water blijft problemen veroorzaken: "Zo erg heb ik het nog nooit gezien"

De felle regenbuien van gisteren blijven ook vandaag wateroverlast veroorzaken. Verschillende waterlopen zijn al buiten de oevers getreden en de meeste aandacht gaat momenteel naar de Dender, waar het waterpeil nog steeds aan het stijgen is.

Gisterennamiddag en -avond trokken alweer felle regen- en onweersbuien over ons land. Het water viel op verschillende plaatsen met bakken uit de lucht en dat is niet de eerste keer de afgelopen tijd. Ook nu bleven problemen niet achterwege.

Oost-Vlaanderen


In Oost-Vlaanderen kreeg vooral Geraardsbergen de volle laag over zich heen. Het gemeentelijk en medisch interventieplan werden afgekondigd, aangezien er ook enkele mensen moesten worden geëvacueerd. "Het water in sommige huizen stond tot een meter hoog", zegt burgemeester Guido De Padt aan Radio 2. "Ik loop hier al 34 jaar rond als politicus, maar zo erg heb ik het nog nooit gezien."

Waterwegen en Zeekanaal kijkt momenteel met veel ongerustheid naar de Dender, aangezien op verschillende plaatsen de alarmpeilen overschreden zijn. "Het wordt zeer nipt", zegt woordvoerster Claudia Van Vooren. "Het water blijft nog steeds licht stijgen. We hopen dat de situatie zich binnen enkele uren stabiliseert." Momenteel mag er niet worden gevaren op de Dender.

En ook het treinverkeer ondervindt hinder in de provincie. "In Geraardsbergen is gisterenavond de bliksem ingeslagen op spoorinstallaties", zegt Frederic Petit van Infrabel. "Het treinverkeer is momenteel onderbroken tussen Geraardsbergen en Denderleeuw. Er is een alternatieve buslijn in beide richtingen." Ook in Wallonië kunnen trouwens op enkele lijnen geen treinen rijden door grondverzakkingen of wateroverlast.


Vlaams-Brabant


Ook in Vlaams-Brabant was het water niet weg te houden uit de woningen. In Aarschot moest onder meer een bejaardentehuis worden ontruimd en brandde een woning uit na een blikseminslag. In Halle liep de pas vernieuwde Basiliekstraat onder water.VRTHet ergste zijn ze er echter aan toe in Sint-Pieters-Leeuw. Daar werd het gemeentelijk rampenplan afgekondigd. "De toestand hier is nog steeds zorgwekkend", zegt VRT-journalist Joppe Mattyn ter plaatse. "Het peil van de Zuunbeek staat nog steeds drie meter hoger dan normaal. De burgemeester verwacht dat de situatie de komende uren zorgwekkend zal blijven."

In Rillaar op de Grote Motten en in Wezemaal op de Grote Losting is eveneens het alarmpeil bereikt. "Het zijn de enige niet-bevaarbare waterlopen waar het water nog licht aan het stijgen is", zegt Katrien Smet van de Vlaamse Milieu Maatschappij. "We volgen de situatie op de voet."
 

Brussel


Vanuit Brussel bereikten ons gisteren spectaculaire beelden van auto's die begonnen te drijven en van inkomhallen van metrostations die onder water liepen. Sommigen moesten even de deuren sluiten, maar ondertussen zijn alle stations weer open.

De Woluwetunnel in Sint-Lambrechts-Woluwe is daarnaast nog steeds in beide richtingen afgesloten als gevolg van de overstromingen. 

Limburg


En ook Limburg kreeg opnieuw de volle laag over zich heen. Bij de hulpcentrale van Hasselt liepen meer dan vijfhonderd oproepen binnen, vooral uit Bilzen, Hoeselt, Opglabbeek, Kinrooi, Neeroeteren en Maaseik.

"Het is zeer dramatisch", zegt de burgemeester van Maaseik, Jan Creemers. "Straten stonden blank, huizen en kelders stonden onder water. Ik denk dat we het ergste achter de rug hebben, de beken hebben de nacht goed doorstaan. Het opruimen zal vandaag beginnen."

In de andere regio's bleef de schade beperkt. In Noord-Limburg kreeg de brandweer zo'n twintig oproepen binnen.

Antwerpen


De provincie Antwerpen heeft niet met enorme schade te kampen.  In Herselt stonden wel enkele straten een tijdje blank en ook huizen en kelders liepen onder. Er waren ook oproepen uit Laakdal en Heist-op-den-Berg, maar dat viel al bij al mee.

West-Vlaanderen tot slot bleef gisteren gespaard van de onweders. 

En wat nu?


De getroffen gemeenten houden nu al hun hart vast voor wat nog komen zal. Maar VRT-weerman Frank Deboosere stelt hen gerust. "Voorlopig blijft het droog", zegt hij. "De komende dagen zien er ook een stuk beter uit. Er komen opklaringen en mooie temperaturen aan. Ook morgen en vrijdag blijft het droog. De eerstkomende regen - en dat is dan maar een klein beetje - is er waarschijnlijk pas voor zaterdag of zondag."

Bron: deredactie.be | Gewijzigd: 26 januari 2017, 14:22 uur, door Justin
Joyce.s
Moderator
Woonplaats: Helmond
Berichten: 3020
Lid sinds: 13 jan. 2015
10 juni 2016, 10:11 uur | Bericht #471921

Switzerland battered by heavy rains and floods


Torrential rain, thunderstorms and flash floods have inundated towns and villages, especially in parts of northwest, central and eastern Switzerland in recent days. 

Heavy rain over the past few days has caused damage to homes and infrastructure in cantons Solothurn, Aargau and Basel-Country, with numerous cellars and roads flooded. The police and fire services were called out 400 times in Aargau alone, and in several areas civil protection volunteers were out in force. In the town of Stetten 60 millimetres of rain fell in three hours. 

http://play.swissinfo.ch/play/tv/popupvideoplayer?id=42214922#/t=23.227 

Rail services were affected between Lenzburg and Othmarsingen on the Zurich-Aargau line. In Oftringen a barn was set ablaze after being struck by lightning but no one was injured. On Wednesday afternoon the A1 motorway was flooded near Lenzburg causing tailbacks for over an hour. In cantons Basel Country and Basel City in northwest Switzerland the police and fire services received 400 calls for help as streams and rivers overflowed. Several local roads were inundated, as well as the A2 and A3 motorways near Pratteln, Liestal and Augst. A cantonal insurance firm estimates several million Swiss francs worth of damage.

The Solothurn police received 110 calls for help, mostly due to flooded cellars and small landslides.

In central Switzerland the region between Bern and Chiètres in canton Fribourg was badly hit by torrential rain. Trains on the Bern-Neuchâtel and Bern Brünnen Westside and Chiètres were delayed. 

In Zurich and Fribourg 58 millimetres of rain fell in 12 hours. 

French-speaking Switzerland has generally escaped the heavy rains and flooding. TheMeteoSwiss weather service warns, however, that the entire Jura region could witness violent storms and floods similar to those on Tuesday, which caused power shortages in canton Basel Country and the closure of the Transjurane (A16) motorway. 

A violent storm hit Geneva on Wednesday afternoon causing a large tree to fall across the 12 tram line, delaying traffic. No injuries were reported. 

After days of continual rain, the MeteoNews weather service warns of a high risk of floods and landslides in the central and eastern alpine region. Heavy rain is expected to continue in the German-speaking regions and may cause local damage on Thursday, MeteoNews said in a statement on Wednesday. 

Around 50mm of rain, and up to 80mm in some areas, is expected across the central and eastern central alpine region. The levels of streams and rivers such as the Aare, Thur, Emme, Petite Emme and Sihl are expected to rise until Friday.

Bron: http://www.swissinfo.ch/eng/pouring-down_switzerland-battered-by-heavy-rains-and-floods/42214938?ns_mchannel=rss&srg_evsource=rss
 
| Gewijzigd: 26 januari 2017, 17:19 uur, door Joyce.s
Terug naar boven
1 2
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.040 topics, welke bij elkaar 442.893 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.124 leden.
Het nieuwste lid is rlemmink.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 4118 mensen aan het browsen op het forum. 3 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 4118, lezen 16 mensen het topic "Winterdiscussie topic 2011/2012 deel 14".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Fotowedstrijd zomer

Fotografeer de zomer en doe mee!

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Recordbliksem

Ontlading van 700 km!

Zomer discussietopic

Straalstroom bepaald weertype

© 2003 - 2020 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden