Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De temperatuur bij Retie is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

1 Dec 2023 15:29:31

De temperatuur bij Stabroek is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

1 Dec 2023 15:29:31

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jones, MS.

1 Dec 2023 15:16:00

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jones, MS.

1 Dec 2023 13:47:08

De temperatuur bij Mont rigi is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

1 Dec 2023 12:58:05

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Iberia, LA; Lafayette, LA; St. Martin, LA; St. Mary, LA; Vermilion, LA.

1 Dec 2023 11:34:30

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Iberia, LA; St. Martin, LA; St. Mary, LA.

1 Dec 2023 10:27:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Iberia, LA; Lafayette, LA; St. Martin, LA; St. Mary, LA; Vermilion, LA.

1 Dec 2023 09:56:38

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor East Baton Rouge, LA; Iberville, LA; Pointe Coupee, LA; West Baton Rouge, LA.

1 Dec 2023 08:19:09

De temperatuur bij Humain is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

1 Dec 2023 07:04:35

De temperatuur bij Zeebrugge is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

1 Dec 2023 07:04:34

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Calcasieu, LA; Cameron, LA; Jefferson Davis, LA.

1 Dec 2023 04:00:34

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cameron, LA.

1 Dec 2023 03:12:01

De temperatuur bij Ukkel is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

1 Dec 2023 00:34:23

De temperatuur bij Stabroek is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

1 Dec 2023 00:34:23
Actueel
1 / 4

Orkaanseizoen 2023

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Herfst discussietopic

Nazomer eindelijk voorbij: herfstweer op komst!

OnweerOnline LIVE

Kijk je mee?

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Justin
Beheerder
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 1281
Lid sinds: 2 feb. 2012
6 juni 2016, 21:12 uur | Bericht #471778
Dat onweer en festivals geen gelukkige combinatie is, bleek afgelopen weekend weer eens op het Duitse popfestival Rock am Ring. Vrijdag vielen daar ruim tachtig gewonden bij een blikseminslag en zaterdag trok er een tweede onweersbui over. Gisteren werd de laatste festivaldag uit voorzorg afgelast.

Ook Pinkpop, dat vrijdag van start gaat, werd in 2014 getroffen door noodweer. Er vielen geen gewonden, maar de organisatie nam vorig jaar wel extra maatregelen. Voor aankomend weekend is er al onweer voorspeld, maar Pinkpop-organisator Jan Smeets denkt er niet aan het festival bij voorbaat af te gelasten, zegt hij in het radioprogramma Nieuws en Co. 

"Het is toch onmogelijk dat je alles afgelast vanwege eventueel te verwachten weersomstandigheden", zegt hij over de beslissing die in Duitsland werd genomen. "Dan kun je alles wel gaan afgelasten."

Zoals andere jaren zijn er ook dit jaar weer bliksemafleiders op het terrein; ruim veertig in totaal. "Wat we verder kunnen doen, is mensen goede informatie geven", zegt productiemanager Sierk Janssen. Dat doet de organisatie via onder meer lichtkranten.
 
Ondanks alle maatregelen die festivals nemen, blijft het moeilijk voor festivalorganisaties om bezoekers te beschermen tegen noodweer, zegt onweersdeskundige Guus Pemen van de TU Eindhoven. "Het is een grillig natuurverschijnsel en je hebt er weinig vat op. Dat blijkt ook uit het rijtje maatregelen van Pinkpop. Dat is wat ik noem padvinderswijsheid: ga op je hurken zitten en geen paniek."

Hij benadrukt dat technische middelen, zoals bliksemafleiders, het risico op ongelukken verminderen, maar niet helemaal weghalen. "Je moet natuurlijk alles inzetten om het risico te verminderen. Maar neem bliksemafleiders: wil je daarmee een hoge mate van veiligheid creëren, dan zul je iedere tien meter een afleider moeten plaatsen. Dat is de theorie, die vaak in de praktijk heel lastig uit te voeren is."Volgens Pemen zijn korte lijntjes met meteorologen de beste manier om tijdig risico's te kunnen inschatten. "Ik ben ervan overtuigd dat dat bij festivals als Pinkpop gebeurt." 

Hij noemt het festival in Limburg een voorbeeld van een organisatie die goed omgaat met de risico's. "Maar ik weet zeker dat er een hoop festivals zijn die nog veel kunnen leren op dat vlak."

Bron en audio fragmenten: nos.nl
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.778 topics, welke bij elkaar 448.035 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.560 leden.
Het nieuwste lid is Stefanvm.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 101 mensen aan het browsen op het forum. 6 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 101, lezen 9 mensen het topic "Winter discussietopic 2023-2024".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

OnweerOnline LIVE

Kijk je mee?

Orkaanseizoen 2023

Herfst discussietopic

Nazomer eindelijk voorbij: herfstweer op komst!

© 2003 - 2023 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden