Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Onweer-Online.nl
Beheerder
Woonplaats:
Berichten: 93
Lid sinds: 26 aug. 2015
12 mei, 12:43 uur | Bericht #479725

De OnweerOnline StormTracker

Vanaf vandaag vind je, rechts bovenaan de website, de nieuwe StormTracker. De ultieme tool om onweersbuien en noodweersituatie te volgen. In Europa en Amerika!
 

Dé tool voor het volgen van noodweer

Met de StormTracker heb je op een wereldkaart toegang tot near-realtime bliksemgegevens, wereldwijde webcams en bewolking- en neerslag-kaartlagen. Daarnaast toont de Tracker middels een algoritme, op intervallen van 5 minuten, de positie, aantal ontladingen en berekende intensiteit van onweersbuien. Zo heb je een actueel beeld van waar het zwaarste noodweer optreedt.
 

Ontladingen op de kaart

De StormTracker toont bliksemgegevens tot 15 minuten geleden. Oranje gekleurde ontladingen hebben plaatsgevonden tussen 15-10 minuten geleden, geel gekleurde voor 10-5 minuten geleden en lichtgeel/wit voor ontladingen korter dan 5 minuten geleden.
 

Noodweer/tornado waarschuwingen Amerika

In Amerikaanse gebieden worden ook Severe Thunderstorm Warnings, Tornado Warnings en Tornado Emergencies, uitgegeven door de National Weather Service, weergegeven op de kaart. Meldingen van deze waarschuwingen vind je ook terug in de Live Ticker op de homepage.


 

BETA-versie 

De komende periode zullen we de StormTracker verder uitbreiden met meer meldingen, meer webcams, uitgebreidere kaartweergaven en meer handige functies voor het volgen van (nood)weer! De huidige versie heeft dan ook nog een 'Beta'- ofwel teststatus. Dat wil zeggen dat zowel het detectie- als het intensiteitsalgoritme nog onderhevig zijn aan verandering en op sommige momenten de actuele situatie wellicht nog niet 100% goed oppakken en weergeven. Gebruik de StormTracker dan ook niet voor het uitgeven of interpreteren van waarschuwingen, gebruik daarvoor altijd de actuele observaties die je zelf kunt maken. Uiteraard zijn we actief op zoek naar jullie input, bevindingen en verbeteringswensen waarmee wij in de toekomst aan de slag zullen gaan.
 

Jouw mening

Terwijl de StormTracker nog volop in ontwikkeling is en er hard wordt gewerkt aan nieuwe functies, zijn we vanzelfsprekend op zoek naar jullie reacties op de tool. Tips en opmerkingen nemen wij mee voor de definitieve versie van de StormTrack en de daarop volgende toekomstige updates. Stiekem verklappen we alvast dat in de nabije toekomst een zeer boeiende en - zeker voor Europa - vrij unieke tool toegevoegd zal worden wat het volgen van noodweer nóg leuker en voor iedereen toegankelijker zal maken!


Meer informatie

Voor meer informatie over de tool kijk je op de speciale info pagina's die vanaf nu beschikbaar zijn in het menu. Meer info wordt binnenkort toegevoegd.
| Gewijzigd: 11 mei, 19:55 uur, door Onweer-Online.nl
De grootste, leukste en gezelligste online weercommunity van de Benelux!
Amras
Lid
Woonplaats: Dordrecht
Berichten: 554
Lid sinds: 25 mei. 2009
12 mei, 23:03 uur | Bericht #479756
Ook beschikbaar als app?
Regen, das gewoon vloeibare zonneschijn
Waarom deze advertentie?
Woonplaats: Almelo
Berichten: 198
Lid sinds: 28 jun. 2011
13 mei, 17:47 uur | Bericht #479767
Ziet er mooi uit en heeft zeker potentie om van toegevoegde waarde te worden.
Enige puntje van kritiek en misschien dat jullie er zelf al mee bezig zijn is dat je op dit moment moeilijk kan zien wat voor intensiteit er in de bui zit omdat, de ontladingen boven de gekleurde vakken zitten.
Misschien is het een optie om in de toekomst dit apart aan en uit te zetten zodat het overzichterlijker blijft.

Beetje a la Severe Studios of stormchasing.com
 
Jespert
Lid
Woonplaats: Hengelo
Berichten: 48
Lid sinds: 9 apr. 2015
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
15 mei, 17:12 uur | Bericht #479777
Wat ik mis in de huidige app van bijv. blitzortung is dat je wel weet hoeveel kilometer een gedetecteerde bliksem bij je vandaan is, maar niet in welke windrichting dit van je is. Als je de afstand + de windrichting hebt kun je bepalen of de bliksem in je aanvoerrichting ligt of in een bui (die uiteraard) in Duitsland explodeert en al buiten je chasebereik ligt met een zuidwestelijke stroming.
Keep your head up!
Wolkje7
Lid
Woonplaats: Velp (Gelderland)
Berichten: 1417
Lid sinds: 24 mrt. 2008
3 juni, 19:58 uur | Bericht #480283
Ik zie hem niet meer? Ik gebruik nog steeds lightningmaps.org, maar die is ook ana het haperen met kringen van het geluid van de donder die plaatsen overlappen met flikkeringen waar geen onweer is. | Gewijzigd: 3 juni, 19:58 uur, door Wolkje7
Weerdagen Velp 2017:

Natte sneeuw: 2

Droge Sneeuw: 7

Hagel: 6

Weerlicht: 5

Onweer: 20 *Laatste 17-09-2017 (Situatie: 1x flink gerommel)


Dagen met sneeuwdek 2017 : 27 (waarvan 21 in januari en 6 in februari)
Justin
Beheerder
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 1234
Lid sinds: 2 feb. 2012
5 juni, 16:09 uur | Bericht #480299
Alle tips en opmerkingen worden meegenomen voor toekomstige updates, waarvoor dank!

Citaat van Wolkje7, zaterdag 3 juni 2017, 19:58 uur Ik zie hem niet meer? Ik gebruik nog steeds lightningmaps.org, maar die is ook ana het haperen met kringen van het geluid van de donder die plaatsen overlappen met flikkeringen waar geen onweer is.
De StormTrack is nog gewoon zichtbaar; via het menu of via de donkerpaarse balk helemaal bovenin de website (de oranje StormTrack button met het radar icoontje). Indien meer mensen de ST niet meer zien horen we dat graag.
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 24.986 topics, welke bij elkaar 433.813 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 10.469 leden.
Het nieuwste lid is detectrob.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 77 mensen aan het browsen op het forum. 2 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 77, lezen 2 mensen het topic "Winter discussie 2014-2015 Deel 3".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Alpen: winterse nazomer

Zware aardbeving Mexico

Cat.5 orkaan Maria

Wolkbreuk

zorgt voor wateroverlast in Friesland

© 2003 - 2017 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden