Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Logan, AR; Scott, AR; Yell, AR.

8 Aug 2022 21:57:42

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Wright, MO.

8 Aug 2022 21:46:09

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Montgomery, AR.

8 Aug 2022 21:46:09

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dewey, OK.

8 Aug 2022 21:46:09

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Ripley, MO.

8 Aug 2022 21:36:28

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Garland, AR; Hot Spring, AR.

8 Aug 2022 21:30:00

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jefferson, NY; Lewis, NY; Oswego, NY.

8 Aug 2022 21:27:46

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Custer, OK; Dewey, OK.

8 Aug 2022 21:27:46

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Leon, FL.

8 Aug 2022 21:19:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Webster, MO; Wright, MO.

8 Aug 2022 21:19:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Bay, FL.

8 Aug 2022 21:12:58

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Lonoke, AR; Pulaski, AR.

8 Aug 2022 21:08:46

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Marion, FL; Putnam, FL.

8 Aug 2022 20:54:38

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Oswego, NY.

8 Aug 2022 20:44:54

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Shannon, MO.

8 Aug 2022 20:24:11
Actueel
1 / 4

Berichtgeving bosbranden Europa

Branden houden aan

Fototopic Zomer 2022

Doe mee!

Nieuw hitterecord voor de UK

Zomer discussietopic

Eerste landelijke hittegolf sinds 2020 mogelijk

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Sven
Moderator
Woonplaats: Everywhere and Nowhere
Berichten: 6124
Lid sinds: 5 jul. 2011
26 juni 2017, 18:29 uur | Bericht #480661

Watertekorten leiden tot noodtoestand in twee Italiaanse provincies Aanhoudende hitte leidt in Italië tot steeds grotere watertekorten. In twee provincies is de situatie zo nijpend dat de regering in Rome er vrijdag de noodtoestand heeft uitgeroepen.

Ook de Italiaanse volksgezondheid loopt gevaar door de hoge temperaturen. Voor onder meer de steden Bologna, Turijn en Florence is voor dit weekeinde code rood afgekondigd.

Het noorden van het land kampte in het najaar al met een langdurige periode van droogte, waar de hittegolf van nu bovenop komt. Dat leidt ertoe dat het waterniveau in de rivier de Po nu 65 procent lager ligt dan normaal.

Boeren zijn bang dat hun oogst mislukt. De afgekondigde noodtoestand geldt voor de provincies Parma en Piacenza. De hoofdstad Rome overweegt het water voor zijn inwoners te rantsoeneren, meldt persbureau Ansa.

Behalve voor Bologna, Turijn en Florence is dit weekeinde in nog zes Italiaanse steden code rood van kracht. Dat is het hoogste risiconiveau voor de volksgezondheid op een schaal van vier niveaus.

Bron: nu.nl
Sven
Moderator
Woonplaats: Everywhere and Nowhere
Berichten: 6124
Lid sinds: 5 jul. 2011
26 juni 2017, 18:32 uur | Bericht #480662
Ook de rivier Po, in het noorden van het land, staat enorm laag:
 
Waarom deze advertentie?
Sven
Moderator
Woonplaats: Everywhere and Nowhere
Berichten: 6124
Lid sinds: 5 jul. 2011
25 juli 2017, 12:22 uur | Bericht #481472

Waterrantsoenering dreigt voor 3 miljoen inwoners van RomeCredits: Belga

Het watertekort in de Italiaanse hoofdstad Rome is zo ernstig dat de stad heeft besloten om de inwoners op rantsoen te zetten. Daarbij wordt de stad in tweeën gedeeld en krijgt elk deel om de acht uur geen water. Ruim drie miljoen inwoners zullen worden getroffen.

Italië heeft een van zijn droogste lentes in 60 jaar achter de rug , en in sommige delen van het land is de regen 80 procent onder het normale peil gebleven. In de eerste zes maanden van het jaar heeft het in en om Rome slechts 26 dagen geregend tegenover 88 dagen in 2016. De totale neerslag bedroeg slechts een vierde van vorig jaar, waarin overigens ook al minder neerslag dan normaal gevallen is. Sinds het begin van deze maand is het bovendien abnormaal warm in Italië, en 2017 zal waarschijnlijk een van de warmste jaren uit de geschiedenis van Italië worden.

Bovendien zijn de waterleidingen in het gebied van Rome, dat beroemd is voor zijn aquaducten, waarvan er een aantal nog steeds rechtstaan, zo lek als een zeef. Volgens een analyse van de koepelvereniging van de nutsbedrijven Utilitalia verliezen de leidingen, die vaak al tientallen jaren oud, tussen 26 procent van al het water in het noorden van het land, tot 46 procent in het centrale en zuidelijke gedeelte van het land. 

In Rome is de toestand echt kritiek geworden nadat de gouverneur van de provincie Lazio, waartoe Rome behoort, besloten had dat er geen water meer gepompt mocht worden uit het Bracciano-meer. Dat meer werd vroeger enkel als reserve gebruikt voor de watervoorziening van Rome, maar de laatste jaren is het gewoon een onderdeel geworden van de watervoorziening. Het peil in het meer staat nu zo laag dat het volgens de gouverneur tot een milieuramp zou leiden als er nog meer water uit gepompt zou worden. Het Bracciano-meer is goed voor 8 procent van het water in Rome.

Met het wegvallen van het meer is de situatie nu zo kritiek dat er tot een rantsoenering moet overgegaan worden. Die zou woensdag ingaan en drie miljoen inwoners treffen. De stad wordt in tweeën gedeeld, en gedurende 8 uur wordt het water afwisselend in de ene en de andere helft afgesloten. Eerder waren ook al een aantal van de drinkfonteintjes, de kenmerkende nasone-kraantjes, afgesloten, en mogelijk worden ook de beroemde fonteinen in Rome drooggelegd. 

Bij ziekenhuizen worden grote watertanks geplaatst. Ook de brandweer wordt voorzien van water. Parken kunnen besproeid blijven door water uit de Tiber-rivier, die door Rome loopt. Tot wanneer de waterrantsoenering van kracht zal blijven, is niet bekend.


Op deze foto van het Bracciano-meer is te zien dat het water, dat normaal tot aan de kade komt, erg laag staat. Credits: Belga

Bron: deredactie.be
Sven
Moderator
Woonplaats: Everywhere and Nowhere
Berichten: 6124
Lid sinds: 5 jul. 2011
25 juli 2017, 12:27 uur | Bericht #481473

Primeur in Vaticaan: paus Franciscus legt fonteinen droogCredits: Reporters


Rome kampt met een van de droogste zomers uit de voorbije decennia en heeft maatregelen ingevoerd om het waterverbruik te beperken: een verbod om zomaar water te verbruiken en te sproeien, drinkwaterfonteinen worden stilgelegd, enz. En nu heeft paus Franciscus, het staatshoofd van het Vaticaan, daarop ingehaakt. Alle fonteinen op het Vaticaans grondgebied worden stilgelegd.

Zowat 100 fonteinen bezit het Vaticaan. Niet min voor een stadstaat met een oppervlakte van een halve vierkante kilometer, goed voor zowat 1.000 inwoners. De bekendste fonteinen zijn natuurlijk die op het Sint-Pietersplein, tegenover elkaar staan ze, zo goed als identiek, van ontwerpers Maderno en Bernini die al in de 17e eeuw het iconische plein ermee versierden. Maar vooral in de Vaticaanse tuinen wemelt het van de fonteinen.

De paus legt de fonteinen dus voor onbepaalde tijd droog. En volgens zijn woordvoerder Greg Burke is dat nooit eerder in de geschiedenis gebeurd. Franciscus volgt daarmee zijn eigen ecologische lijn. Franciscus staat erom bekend begaan te zijn met het klimaat, met duurzaamheid en ecologie, en schreef daarover in 2015 ook al een encycliek, een pauselijke brief.

Nu past hij zijn “groen denken” toe op zijn eigen (stad)staat. Of zoals de Vaticaanse radio het zei: "De paus wil zijn solidariteit met Rome betuigen en is in lijn met zijn overtuiging: je mag het milieu niet schaden en soms moet je al eens een offer brengen." Rome kreunt onder de droogte. Zowat 2/3 van de landbouwgrond in de wijde regio is dor en onvruchtbaar en het gebrek aan regen zou de economie 2 miljard dollar kosten. Hoe lang de fonteinen droog zullen staan, is nog onduidelijk. Maar het wordt een vreemd zicht; de grote barokke fonteinen op het Sint-Pietersplein die geen water doen klateren.

Bron: deredactie.be
Sven
Moderator
Woonplaats: Everywhere and Nowhere
Berichten: 6124
Lid sinds: 5 jul. 2011
8 augustus 2017, 19:11 uur | Bericht #481632

Italië roept noodtoestand tegen droogte uit in Lazio en UmbriëCredits: Belga

In Italië is de noodtoestand afgekondigd in de provincies Lazio en Umbrië. Door de aanhoudende droogte en het drinkwatertekort zijn er speciale maatregelen genomen. Onder meer in het meer van Bracciano mag water opgepompt blijven worden om de inwoners van de hoofdstad Rome te bevoorraden. Verschillende regio's in Midden en Zuid-Italië lijden al weken onder de ongewone droogte. Ook in Griekenland houdt de verzengende hitte de hulpdiensten alert.

De regering in Rome heeft wegens het drinkwatertekort in Italië de noodtoestand afgekondigd in Lazio en Umbrië. Daarmee krijgt de burgerbescherming bijzondere bevoegdheden in de door toeristen populaire regio's om wat te ondernemen tegen het watertekort.

In Lazio bevindt zich ook de hoofdstad Rome. Veel regio's in Midden- en Zuid-Italië lijden al weken onder een ongewone droogte. In Rome stond een tijdlang waterrantsoenering ter discussie.

De drinkwatermaatschappij Acea mag water blijven pompen uit het Meer van Bracciano om de miljoenen inwoners van de hoofdstad te bevoorraden, meldt het persagentschap Ansa. De hoeveelheid is wel teruggeschroefd van 900 naar 400 liter per seconde.

De regering verlengde ook de in februari uitgeroepen noodtoestand voor de provincies Agrigento en Messina op Sicilië. Het land wordt ook geteisterd door bosbranden. De brandweer haalde maandag bij bluswerken twee lichamen van vrouwen uit een huis, dat door een vlammenzee was ingesloten geraakt.

Kwik zakt niet onder 30 graden in Griekenland
Voor de derde dag op rij moeten de mensen op het Griekse vasteland rekening houden met een hittegolf en temperaturen van rond de 42 graden. Het ergst getroffen zijn de regio's in het westen en noordwesten van het land.

De hoge temperaturen zouden volgens de nationale weerdienst EMY zeker tot zaterdag aanhouden. De hittegolf is bijzonder gevaarlijk omdat de temperaturen ook 's avonds laat niet onder de 30 graden zakken. In Athene daalde het kwik ook maandagnacht niet onder de 32 graden.

In verschillende steden werden het voorbije weekeind al gebouwen met klimaatregeling geopend voor burgers die in hun woning niet over airco beschikken. De mensen worden ook opgeroepen water voor zwerfdieren ter beschikking te stellen. Het gevaar op bosbranden blijft zeer hoog.

Bron: deredactie.be
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.590 topics, welke bij elkaar 447.128 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.458 leden.
Het nieuwste lid is gudo.stekhuizen@outlook.com.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 2897 mensen aan het browsen op het forum. 1 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 2897, lezen 9 mensen het topic "Winterverwachting 2012 --- 2013 + Discussie (Deel 4)".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Berichtgeving bosbranden Europa

Branden houden aan

Fototopic Zomer 2022

Doe mee!

Nieuw hitterecord voor de UK

Zomer discussietopic

Eerste landelijke hittegolf sinds 2020 mogelijk

© 2003 - 2022 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden