Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 2593
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
3 december 2017, 11:33 uur | Bericht #483423

Eerste regionale ijsdag van deze winterBron afbeelding: Weerplaza

In het oosten van het land is het kwik gisteren op een aantal plaatsen niet boven het vriespunt uitgekomen. Dat betekent dat de eerste regionale ijsdag van deze winter een feit is.Regionale ijsdagIn het binnenland temperaturen die beneden het vriespunt blevenGisteren bleef de temperatuur op een aantal KNMI-meetpunten het gehele etmaal onder het vriespunt. Wanneer de temperatuur op een KNMI-meetpunt een heel etmaal onder het vriespunt blijft, wordt er gesproken van een ijsdag. Wanneer de temperatuur 0,0 graden of hoger is, maar er wel vorst is geweest, is het een vorstdag.

Door de mist in het oosten van het land is het kwik in de middag blijven steken op waarden rond -1 graad. Vanuit het noordwesten kwam zachtere lucht wel dichterbij, maar tot middernacht is de temperatuur beneden het vriespunt gebleven. Een eerste regionale ijsdag van deze winter is dus een feit. De laatste ijsdag ergens in ons land beleefden we op 10 februari van dit jaar. In De Bilt is de temperatuur wel boven het vriespunt uitgekomen. Voor een landelijke ijsdag moeten we dus nog even wachten.

Normaal komen er in de winter ongeveer 8 ijsdagen voor in het midden van het land. De meeste ijsdagen worden klimatologisch gezien in het noordoosten gehaald, de minste in het zuidwesten. 

Bron: Weerplaza.nl
#KeepOnSmiling
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 25.727 topics, welke bij elkaar 437.483 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 10.578 leden.
Het nieuwste lid is brabo.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 218 mensen aan het browsen op het forum. 11 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 218, lezen 19 mensen het topic "Winter discussietopic 2016/2017".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Berichtgeving onweer 22 mei 2018

Zware buien veroorzaken wateroverlast

Onweerskansen algemeen

Vandaag kans op onweer

Lente Discussietopic

2018

Berichtgeving vulkaanuitbarsting Hawaii

Lava heeft de oceaan bereikt

© 2003 - 2018 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden