Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De kaart Vlissingen - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Dec 2022 16:59:59

De kaart Schiphol - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Dec 2022 16:59:56

De kaart Schiphol - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Dec 2022 16:59:55

De kaart Maastricht - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Dec 2022 16:59:54

De kaart Leeuwarden - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Dec 2022 16:59:53

De kaart Groningen - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Dec 2022 16:59:52

De kaart Groningen - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Dec 2022 16:59:51

De kaart De Bilt - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Dec 2022 14:59:54

De kaart Twente - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Dec 2022 12:59:55

De kaart Schiphol - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Dec 2022 12:59:55

De kaart Schiphol - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Dec 2022 12:59:54

De kaart Schiphol - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Dec 2022 12:59:54

De kaart Schiphol - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Dec 2022 12:59:53

De kaart Maastricht - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Dec 2022 12:59:53

De kaart Maastricht - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

7 Dec 2022 12:59:52
Actueel
1 / 4

De OnweerOnline LIVE eindejaarsuitzending

Doe mee!

winterdiscussietopic

Toenemende kans op winters weer

OnweerOnline LIVE

Kijk je mee?

Aardbevingen en vulkaanuitbarsting op Java

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3389
Lid sinds: 19 May. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
3 april 2019, 09:59 uur | Bericht #490382

Berichtgeving onweer 2 en 3 april 2019 

Zowel gisteren als vandaag kwam/komt het tot onweer waarbij gisteren, 2 april, waarschijnlijk de meest grote kans was met een kleine 30.000 ontladingen in de Benelux. Een aardige hoeveelheid ontladingen voor begin april! Bij de buien kwam ook hagel en windstoten voor. Vandaag is er opnieuw kans op onweer maar meer hiervoor vindt je >>>HIER<<<. 


Bron afbeelding: Blitzortnung.org
 


 
#KeepOnSmiling
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3389
Lid sinds: 19 May. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
3 april 2019, 10:27 uur | Bericht #490383

Onweersbuien trekken over de Benelux

Het KNMI geeft code geel op voor het  het land vanwege onweersbuien, hagel en zware windstoten met snelheden van 60 tot 75 kilometer per uur. De buien zorgen her en der voor flinke overlast.

De onweersbuien trekken vanuit het zuidoosten diagonaal over het land. Op sommige plaatsen valt er veel regen en hagel. Op het spoor zijn treinen tussen Breda en Roosendaal uitgevallen door blikseminslag. Volgens de NS gaat dat nog even duren ook. In het Noord-Brabantse Haaren stortte een van de grootste tenten van Rebirth Festival in door harde windvlagen. Het festival vindt plaats op 12, 13 en 14 april, maar het terrein is al in aanbouw.

Op Twitter worden veel foto's gedeeld van dreigende luchten en video's van hagelbuien en onweer schade. In de tweede helft van de avond verlaten de onweersbuien het land weer en klaar het wat op, meldt Weerplaza. Morgen is het weer niet veel anders met vooral in het zuiden kans op buien, mogelijk met onweer.

Bron: AD.nl

 
#KeepOnSmiling
Waarom deze advertentie?
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3389
Lid sinds: 19 May. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
3 april 2019, 11:03 uur | Bericht #490385

Zware windstoot in Oosterbeek: 'Het leek wel of het einde van de wereld er was'


OOSTERBEEK - Kort maar hevig noodweer heeft dinsdagavond voor een flinke ravage gezorgd in Oosterbeek. Door een windstoot waaide er rond 18.45 uur een tiental bomen om aan de Beelaertslaan.'Het leek wel of het einde van de wereld er was', vertelt Jan Litjens, bij wie in de tuin een aantal bomen omwaaiden of flink beschadigd raakten.

'Ik heb ontzettend geluk gehad'
Litjens was in de tuin aan het werk toen het noodweer plotseling losbarstte. 'Ik vertrouwde het niet en dacht: ik ga naar binnen. Ik had nog geen drie stappen gezet of er viel al een boom om. Precies op de plek waar ik eventjes daarvoor stond. Ik heb ontzettend geluk gehad.'

Erge film
'Zelfs in een erge film kunnen ze dit nog niet filmen. Zoals de bomen van links naar rechts gingen, was echt angstaanjagend', rilt Litjens nog even na. Bij een buurman van hem ligt er een meterslange boom dwars door de tuin. De wortels steken uit de grond. De buurman is eigenlijk wel blij, want de boom werd toch wel te groot. 

De brandweer moest met een hoogwerker en een kettingzaag in actie komen om geknakte takken af te zagen. Bij een van de bomen hingen die gevaarlijk boven het trottoir en de weg. Bevelvoerder Paul Rijpstra van de brandweer Oosterbeek spreekt over een flinke windstoot. 'We zitten in een hoog gedeelte van Oosterbeek. Met name de dennen hebben het zwaar gehad.'

bron: OmroepGelderland.nl 

 

Blikseminslag zet dak in lichterlaaie: huis onbewoonbaar verklaard


In de Hooistepweg woedde dinsdagmiddag een zware dakbrand door een blikseminslag. De woning liep heel wat schade op. Er raakte niemand gewond maar de woning werd wel onbewoonbaar verklaard.De brand ontstond dinsdagmiddag omstreeks 16.45 uur, tijdens de felle regenbuien die over de regio trokken. Die gingen gepaard met enkele bliksemschichten. Een ervan trof het dak van een woning langs de Hooistepweg in Bornem en zette het dak in een mum van tijd in lichterlaaie. 

De bewoners waren op het moment van de inslag thuis. Zij waren aan het koken en merkten niet meteen een brand op. Ze stelden wel vast dat de elektriciteit was uitgevallen. “We hadden wel een luide knal gehoord, maar voor de rest hadden we niets door”, zeggen de bewoners. “Kort nadat de elektriciteit was uitgevallen, ben ik ze gewoon opnieuw gaan opzetten. Ik was me van geen kwaad bewust.”

Uitslaande brand
Het was pas toen de zoon van de bewoners enkele minuten na de blikseminslag arriveerde, dat werd ontdekt dat het dak had vuur gevat. Hij had naar verluidt een telefoon gekregen van een buurtbewoner en was poolshoogte komen nemen. Daarop werden de hulpdiensten opgeroepen en zij kwamen massaal ter plaatse. Bij hun aankomst ging het om een felle uitslaande brand. De vlammen sloegen op dat moment al uit het dak. 

Rook- en waterschade
De brandweer kreeg het vuur wel snel onder controle. “Het dak van de woning raakte zwaar beschadigd en ook de zolderverdieping, die uit enkele slaapvertrekken bestaat, liep heel wat schade op”, zegt brandweerofficier Ives Vergauwen van de Bornemse brandweerpost van Hulpverleningszone Rivierenland. “Op de eerste verdieping en op het gelijkvloers van de woning is er voornamelijk rook- en waterschade.”

Dak afdekken
Na de interventie van de hulpdiensten werd de woning onbewoonbaar verklaard. De brandweer moest het dak deels afbreken en opnieuw dicht leggen met zeilen. Het moest de woning ook nog een tijdlang ventileren. De bewoners raakten niet gewond. 

“Dat is uiteindelijk het belangrijkste”, besluiten de bewoners. “Het materiële kunnen we wel vervangen.” Zij kunnen voorlopig worden opgevangen bij familie.  Tijdens de bluswerken en de interventie van de brandweer, werd de Hooistepweg afgesloten voor verkeer.

Bron: HLN.be


#KeepOnSmiling
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.638 topics, welke bij elkaar 447.328 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.494 leden.
Het nieuwste lid is richardvanengelen@upcmail.nl.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 324 mensen aan het browsen op het forum. 21 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 324, lezen 5 mensen het topic "Hoe zeldzaam zijn tweeling regenbogen?".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

OnweerOnline LIVE

Kijk je mee?

De OnweerOnline LIVE eindejaarsuitzending

Doe mee!

Aardbevingen en vulkaanuitbarsting op Java

winterdiscussietopic

Toenemende kans op winters weer

© 2003 - 2022 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden