Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De temperatuur bij Mont rigi is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

7 Dec 2023 01:08:43

De temperatuur bij Retie is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

7 Dec 2023 01:08:42

De temperatuur bij Stabroek is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

7 Dec 2023 01:08:42

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Clay, FL; Duval, FL.

6 Dec 2023 20:27:23
Actueel
1 / 4

Herfst discussietopic

Nazomer eindelijk voorbij: herfstweer op komst!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Orkaanseizoen 2023

OnweerOnline LIVE

Kijk je mee?

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3 4
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3424
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
2 juni 2019, 10:41 uur | Bericht #490673

Onweerskansen 2 t/m 6 juni 2019


Bron afbeelding: Onweeronline

Zoals beschreven in het Zomerdiscussietopic begint de zomer in stijl met vandaag landinwaarts zelfs tropische temperaturen. Na vandaag wordt het koeler maar de scheiding tussen de warme en koelere lucht blijft in de buurt van de Benelux liggen. Dit bekent natuurlijk, in combinatie met vochtige lucht, onweerskansen.

De eerste onweerskansen zijn voor vanavond en vannacht. Vanuit het (zuid)westen nadert dan een frontaal systeem bestaand uit een convergentielijn + koufront. De grootste onweerskansen liggen op en in een zone achter de convergentielijn. De buien die dan ontstaan zullen gevoed worden vanaf enige hoogte (elevated) en met capewaardes van ca. 1000 j/kg en een shear rond de 20 knots is de organisatiegraad single- tot multicells. Het belangrijkste aandachtspunt bij de buien is de kans op zware windstoten van rond de 75 km/uur. 

Het zwaartepunt van de buien ligt waarschijnlijk in de (noord)oostelijke helft van Nederland. Maar ook elders in de Benelux kan er een stevige regen- of onweersbui voorkomen. Het koufront zelf trekt maandag van west naar oost over de Benelux. Op het koufront kan er wat regen vallen.

KNMI: 
Neerslag:
Beide Harmonies laten in de avond afwisselend een enkele bui op de convergentielijn zien, maar neerslagintensiteiten zijn beperkt en ook weer snel uitdovend. Later in de avond en vooral in de nacht naar maandag meer signaal, dit is dan convectie vanaf middelbaar niveau. Aandachtspunt bij eventuele buien zijn onweer en windstoten. Capewaarden liggen rond 1000 J/kg (maar met entrainment fors minder), schering is een 15-20 kt bij de convergentielijn, daarachter vanaf middelbaar niveau ook zo'n 20 kt. Multicell mogelijk. Indecs kansen zijn sterk toegenomen en liggen nu rond 60-70%, met conditionele kansen van 40% op meer dan 200 ontladingen/5 min. Een ander aandachtspunt zijn eventuele windstoten. Door de droge laag onder de buien, kan NAPE (versnelling door verdamping) een belangrijke rol spelen. De Harmonies geven indicatie voor 35-40 kt, zeer lokaal nog iets meer. De vraag is wel of deze goed door de stabiele onderste laag komen achter de convergentielijn. Bij het koufront wat buiige regen.Verwachting voor vannacht van Hirlam en Harmonie. Bron afbeelding: WxCharts.eu

De volgende onweerskansen staan in de kaarten voor dinsdag. Zoals het nu lijkt kan het dan tot stevig onweer komen en ook op uitgebreidere schaal t.o.v. vandaag. Het zwaartepunt lijkt op dit moment in de oostelijke helft van de Benelux te liggen maar het is afwachten hoe deze kans zich verder gaat ontwikkelen de komende dagen. Estofex heeft wel alvast een extended forecast uitgegeven voor dinsdag:

A level 1 was issued across parts of North France, Luxembourg, East Belgium, East Netherlands and Northwest Germany primarily for hail and tornadoes. - Estofex

| Gewijzigd: 4 juni 2019, 12:43 uur, door Joyce.s
#KeepOnSmiling
Thijs.
Moderator
Woonplaats: Wageningen
Berichten: 2481
Lid sinds: 29 mrt. 2016
2 juni 2019, 16:05 uur | Bericht #490682

Regelmatig kans op onweer

Dinsdag volgt ook een kans, deze keer benader ik de kans op een andere manier. Eerst kijk ik naar de grootschalige situatie op grote hoogte, vervolgens pellen de atmosfeer laagje voor laagje af.

Situatie op 7 tot 10 km hoogte
We beginnen aan de bovenkant van de troposfeer (de troposfeer is de luchtlaag waarin ons dagelijk weer plaatsvind, de stratosfeer daarboven laat ik buiten beschouwing, onze buien kunnen nooit de stratosfeer bereiken). De bovenkant van de troposfeer zou je ook wel de sturende laag kunnen noemen. Dat wat hier gebeurt is bepalend voor de kilometers daaronder.

Op grote hoogte zien we zoals al eerder gezegd een trog boven de oceaan, een hoogtelaag (HL) boven de Balkan en een blokkade boven Oost-Europa. De straalstroom waait over de grens tussen trog een blokkade, en gaat daarmee net over westelijk Benelux. De straalstroom komt vanuit het zuiden.

Doordat de blokkade boven Oost-Europa standhoud, blijft ook de straalstroom de komende week min of meer op dezelfde plek liggen (boven ons) en blijft ook de grens tussen koude (westelijke) en warme (oostelijke) bovenluchten boven ons.


Cijfers geven in decameter aan op welke hoogte de druk 300 hPa is. (1 decameter = 10 meter)

2 tot 7 km hoogte
In deze luchtlagen is de komende dagen weinig variatie, in deze luchtlaag neemt de kracht van de wind langzaam af naarmate we dichter bij het oppervlak komen, de situatie qua trog en blokkade is redelijk uniform.

Onderste laag
De onderste laag verandert er weer heel veel. Als eerste krijgen we vannacht een koufront over ons waarbij we de instabiele lucht kwijtraken. Gelukkig betreft het een golvend koufront door de tegenwerking van de blokkade boven Oost-Europa (zonder die blokkade was het koufront gewoon Europa door gedenderd en waren we de onstabiele lucht kwijt).

Het fijne van een golvend koufront is, dat we meerdere dagen achter elkaar min of meer dezelfde situatie kunnen krijgen, bovendien kan er bij een golvend koufront regionaal veel windschering zijn (daar kom ik zo op terug). Het nadeel is wel dat er veel restbewolking over kan trekken door eerdere cellen, wat opwarming verminderd.

Op de weerkaart van morgen kunnen we al 3 golven in het koufront herkennen:


De eerste golf gaat direct Duitsland in en is bovendien amper ontwikkeld, dus daar zullen wij niks van merken. De tweede golf komt naar verwachting wel over de Benelux heen, en is dan ook goed ontwikkeld (de amplitude wordt groter en de warmte-advectie groter).

Maandag zitten we in de koude lucht en wordt het 18 tot 24°C en kan alleen het uiterste oosten nog een enkele Duitse bui meepakken, het mag geen naam hebben. Dan komt in de nacht naar dinsdag het warmtefront (waar we niet heel veel van merken) over ons heen. Achter dit warmtefront komt echter een krachtige warmte-advectie tot stand (warme en vochtige lucht wordt aangezogen vanuit het oosten). We komen dus weer aan de warme zijde van het verhaal terecht.


Dinsdag loopt de Benelux weer vol met warme lucht.

De wind is in deze warme sector ook gedraait van het zuidwesten naar het zuidoosten (of zelfs iets oost, zie onderstaande afbeelding), daarmee wordt de windschering vergroot aangezien op hoogte de straalstroom vol uit het zuidwesten waait. Er staat dan ook zo'n 50 knopen schering op de planning dinsdag in de onderste 6 km. Waarschijnlijk wordt slechts 35 knopen benut in de verwachtte buien.


We kijken eens naar de windveren van de progtemps (ARPEGE). We zien dat de golf in het koufront zich alleen afspeeld in de onderste 2 km. Boven de 2 km komt de wind uit het zuidwesten, onder de 2 km is de wind naar het zuidoosten gedraaid.

Vervolgens komt het koufront weer over de Benelux heen om en is de golf compleet.Op dit koufront kunnen fraaie complexen zitten die goed georganiseerd zijn (MCS, squall line, bow echo). Ik heb het kaartje van WRF gepakt omdat die mooi de warmte-advectie aan de voorzijde weergeeft, hier wordt de warme lucht in de bui omhoog gezogen. Achter het front zien we ook gelijk de outflow die van achter de bui naar voren komt.

Er zou ook nog een 3de golf kunnen komen, misschien op woensdag of donderdag. Gezien de termijn is dit nog wel veel onzekerder. Ik beschrijf die daarom hier nog niet. | Gewijzigd: 2 juni 2019, 16:22 uur, door Thijs.
Eerder W. in t Erland (Winterland)
Waarom deze advertentie?
Sven
Moderator
Woonplaats: Everywhere and Nowhere
Berichten: 6159
Lid sinds: 5 jul. 2011
2 juni 2019, 18:30 uur | Bericht #490685
De kans van vandaag/vannacht is reeds besproken en ondertussen mogen we de eerste ontladingen verwelkomen in de Benelux:Edit: code geel ondertussen vanwege het KNMI:
| Gewijzigd: 2 juni 2019, 18:42 uur, door Sven
Woonplaats: Leeuwarden
Berichten: 299
Lid sinds: 6 jan. 2017
2 juni 2019, 19:41 uur | Bericht #490686
hallo, ontwikkeling ziet er mooi uit, en met de trekrichting hebben/krijgen we in Friesland ook wat hopelijk.
kansen voor deze week groeien  
gr lightningman
Brouwer
Sven
Moderator
Woonplaats: Everywhere and Nowhere
Berichten: 6159
Lid sinds: 5 jul. 2011
2 juni 2019, 20:51 uur | Bericht #490690
Er hebben zich toch redelijk wat cellen gevormd die vooral in België zich opgelijnd hebben op de as Brussel-Antwerpen.
Ook in Nederland zijn er onweersbuien actief en hiervoor werd code geel reeds uitgebreid. Vermoedelijk volgen straks ook nog de andere provincies.
Voorlopig zijn deze minder georganiseerd dan in België (waardoor deze ook wat minder actief zijn), maar normaal zal er de komende uren ook hier meer organisatie komen.

| Gewijzigd: 2 juni 2019, 20:54 uur, door Sven
Sven
Moderator
Woonplaats: Everywhere and Nowhere
Berichten: 6159
Lid sinds: 5 jul. 2011
3 juni 2019, 00:05 uur | Bericht #490694
Vooral in de noordelijke en oostelijke delen van Nederland zijn momenteel nog onweersbuien actiefCode geel schuift netjes mee van het KNMI:
Woonplaats: Voorhout (Z-H)
Berichten: 1407
Lid sinds: 31 mei. 2008
3 juni 2019, 14:17 uur | Bericht #490703
Morgen komt de luchtsoort waarmee wij gisteren te maken hadden weer het land in. Leuk om te volgen!

Volgens het KNMI ook morgen kans op stevig onweer, mogelijk een enkele supercell. Al met al "Thundercasting"

Een stukje uit de guidance van het KNMI:

Actueel enige overschatting van de neerslag. Waarschijnlijk wel wat opleving van het front boven de oostelijke helft vanmiddag. Dinsdagmiddag geven Hirlam en EC al enige neerslag. Stelt nog niet veel voor. Warmteadvectie en middelbare onstabiliteit. Eind van de middag en in de avond toenemende buienkans. In het zuidoosten en oosten mogelijk convectie vanaf de grond. Elders lijkt er vooral sprake te zijn van convectie vanaf middelbaar niveau met convergentie en PVH op hoogte als forcering. CAPE waardes worden hoog, tot wel boven de 2000 J/kg in het oosten en zuidoosten. Daarbij ook toenemende schering. Waardes van 40-50 kn zijn mogelijk. Organisatiegraad: Mutlicells mogelijk ook supercell. Hagel is zeer waarschijnlijk, en frequent onweer. Kans op meer dan 50 ontladingen/5 min is 60-70% in het oosten, kans op meer dan 100 ontladingen in 5 min is ca. 50%.
Sven
Moderator
Woonplaats: Everywhere and Nowhere
Berichten: 6159
Lid sinds: 5 jul. 2011
3 juni 2019, 15:05 uur | Bericht #490704
KMI heeft reeds een code geel geplaatst voor morgen. Gezien de setting verwacht ik KNMI hier ook wel nog mee vandaag. 

Woonplaats: Den Haag
Berichten: 1731
Lid sinds: 7 jul. 2012
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
3 juni 2019, 15:49 uur | Bericht #490705
Buienradar 24u laat wel hele dikke rode vlekken overtrekken morgenavond. Spannend.
Woonplaats: Leeuwarden
Berichten: 299
Lid sinds: 6 jan. 2017
3 juni 2019, 16:52 uur | Bericht #490706
hoi , klopt , ook gezien op radar24 uur . Ben wel wat afwachtend geworden in die zin van ik moet dat eerst maar zien.
gisteren niets gehad zelfs niet een spat regen dus eerst zien dan rapporteren
gr Lightningman
Brouwer
Nelisz
Lid
Woonplaats: oosterbeek
Berichten: 20
Lid sinds: 29 apr. 2018
3 juni 2019, 16:58 uur | Bericht #490707
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3424
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
3 juni 2019, 17:15 uur | Bericht #490708
Citaat van bliksemdenhaag, maandag 3 juni 2019, 15:49 uur Buienradar 24u laat wel hele dikke rode vlekken overtrekken morgenavond. Spannend.   Citaat van Lightningman, maandag 3 juni 2019, 16:52 uur hoi , klopt , ook gezien op radar24 uur . Ben wel wat afwachtend geworden in die zin van ik moet dat eerst maar zien.
gisteren niets gehad zelfs niet een spat regen dus eerst zien dan rapporteren
gr Lightningman

Buienradar 24 uur gebruikt de data van het Harmonie model alleen met andere kleuren en in een loop. Het harmonie model is van het KNMI voor de korte termijn met een hoge resolutie. Ideaal voor situaties zoals deze dus.
#KeepOnSmiling
Woonplaats: West-Brabant
Berichten: 85
Lid sinds: 3 apr. 2018
3 juni 2019, 17:55 uur | Bericht #490709
*Off-Topic* Is Tatanka nog actief op OnweerOnline? Hij maakte altijd prachtige berichten over o.a. onweer op hoog niveau.

Edit Sven: ja hoor, schreef recent nog een stukje in het algemene kansentopic en is vaak ook te vinden in de chat | Gewijzigd: 3 juni 2019, 18:07 uur, door Sven
Sven
Moderator
Woonplaats: Everywhere and Nowhere
Berichten: 6159
Lid sinds: 5 jul. 2011
3 juni 2019, 18:40 uur | Bericht #490712
Voor de liefhebbers hebben we de eerste 'Raad het aantal ontladingenwedstrijd' van het jaar geopend! Waag zeker eens je kans
Sven
Moderator
Woonplaats: Everywhere and Nowhere
Berichten: 6159
Lid sinds: 5 jul. 2011
3 juni 2019, 18:59 uur | Bericht #490721
Even de laatste uitdraai genomen van het weermodel Harmonie waarbij de buien zich ontwikkelen in ZW Nederland en Vlaanden om zo verder te ontwikkelen richting Noordoosten.

PS: wel niet alle uren genomen, is vooral ter indicatie.

Mogelijks ontstaan er ook (zware) onweersbuien vanaf de grond in de ZO-Oostelijk helften.
Even nog de meest recente guidance:

Dinsdagmiddag geven Hirlam en EC al enige neerslag. Stelt nog niet veel voor. Warmteadvectie en middelbare onstabiliteit. Eind van de middag en in de avond toenemende buienkans. In het zuidoosten en oosten mogelijk convectie vanaf de grond. Elders lijkt er vooral sprake te zijn van convectie vanaf middelbaar niveau met convergentie en PVA op 850 en 700 hPa hoogte als forcering. CAPE waardes worden hoog, tot wel boven de 2000 J/kg in het oosten en zuidoosten. Daarbij ook toenemende schering. Waardes van 40-50 kn zijn mogelijk. Organisatiegraad: Multicells, mogelijk ook Supercell. Hagel is zeer waarschijnlijk en frequent onweer. Kans op meer dan 50 ontladingen/5 min is 30-35% in het oosten, kans op meer dan 100 ontladingen in 5 min is ca. 15% | Gewijzigd: 3 juni 2019, 21:17 uur, door Sven
Berry1
Lid
Woonplaats: Nijmegen
Berichten: 3
Lid sinds: 15 okt. 2018
3 juni 2019, 21:21 uur | Bericht #490736
De kans van dinsdag 04-06

Vanavond en vannacht zal het opklaren, wat ervoor zal zorgen dat de zon morgenochtend snel zijn werk zou kunnen doen, mits de hoge bewolking dat niet teveel belemmerd. De 20 graden zal daardoor snel gehaald worden over het hele land. Het kwik zal dan nog aan de kust verder stijgen tot 20 tot 23 graden en landinwaarts 24 tot misschien wel 29 graden in Limburg. Het zal eveneens vrij vochtig zijn en dat zal er voor zorgen dat het buiten klam aan zal voelen.

De lucht zal hierdoor vochtig en onstabiel zijn, in het westen is er echter wel een trigger nodig om de buien te doen laten ontstaan. Dit zal gevonden worden door middel van de opstuwende werking van het lagedrukgebied(zie afbeelding). Pijlen wijzen trekrichting van dat deel van het lagedrukgebied aan. In het oosten zal dit niet nodig zijn en kunnen de buien door convectie vanaf de grond ontstaan.
Foto boven: In Duitsland zit de warme lucht, de pijlen geven de windrichting aan. De warme lucht wordt dus vanuit Duitsland ons land weer in geblazen.

Het helpt hierbij dat in het oosten ook genoeg energie aanwezig is. De CAPE zal in het oosten en zuidoosten oplopen tot wel 2000 J/kg. Verder is er met 40-50 kn voldoende 0-6 km shear aanwezig wat de buien extra helpt met het ontwikkelen. Dit zal het ontstaan van multicells (westen van het land) en een enkele supercell (oosten van het land) mogelijk maken. Een bow echo is echter ook niet uitgesloten.

Foto boven: Kleuren zijn CAPE-waardes, vectoren: blauw=300 hPa, groen=500 hPa, rood=850 hPa, zwart=10 m.Bij de vectoren is duidelijk de hoge shear herkenbaar door richting van de pijlen.

Het westen van het land maakt het meeste kans op multicellen. Windstoten zouden hier van ongeveer 60 tot 80 km/h kunnen voorkomen. Verder is er kans op hagel, een flinke plens regen en een hoge bliksemintesiteit.
Het oosten integendeel ligt in het warmere deel, de CAPE-waardes en de 0-6 km shear zijn hier waarschijnlijk hoog genoeg om een enkele supercell te kunnen laten ontstaan. De windstoten zouden hier dan ook tot en met de 110 km/h uit kunnen pakken. Verder zal er kans zijn op hagel, wees niet geschrokken als ze groot zullen uitpakken. De bliksemintensiteit zal bij de buien hoog uit kunnen pakken. De 0-1 km shear en STP-parameter wijzen erop dat de kans aanwezig is op een tornado. Dit zal eventueel weggelegd zijn voor Noord-Brabant, Limburg en het zuiden/oosten van Gelderland.

En nog twee fotos van arome run deze avond: 
Sven
Moderator
Woonplaats: Everywhere and Nowhere
Berichten: 6159
Lid sinds: 5 jul. 2011
3 juni 2019, 23:05 uur | Bericht #490747
Estofex komt met een grootschalige level 2 voor de Benelux:


Nog even de bijhorende uitleg voor de liefhebbers:

A level 2 was issued for NE France, Belgium and the Netherlands mainly for large hail, severe convective wind gusts and tornadoes.

The approaching trough from the west will be associated with the south-southeasterly flow near the surface, and the veering wind profiles that all available NWP models forecast, will create a dangerous environment for any thunderstorm that will develop. Convective initiation is expected first in Central - NE France after 15z where the PBL mixing ratio is expected to reach values up to 11 g/kg and steep mid-level lapse rates will build large values of CAPE. MLCAPE is forecast to exceed 1.5 kJ/kg inside the level-2 area where more than 15 m/s of 0-3km bulk shear will be available. Storms will be able to quickly form supercells, travelling long distances and producing large hail, severe wind gusts and tornadoes.

The latest outputs of regional models provide different solutions for the convective mode that should be anticipated. If discrete supercells form in NE France and Belgium then the main threat will be large (or very large) hail and tornadoes. If supercells form bow echoes then widespread severe wind gusts will be the main threat.

Given the low predictability of the storm-mode of the storms translating towards Belgium and the Netherlands, it is difficult to exclude any threat. Nevertheless, the high low-level shear of veering winds which create more than 100-150 m2/s2 SREH0-1km and low LCLs, even below 1000 m, mostly inside the level-2 area will increase the probability of tornadogenesis. Convection will become elevated during the night and storms should start weakening before midnight while entering the North Sea.KNMI komt ondertussen met een mooie code groen (moet dus geel zijn, passen ze wel aan):


Edit: ondertussen hebben ze het aangepast | Gewijzigd: 3 juni 2019, 23:29 uur, door Sven
Woonplaats: Gouda
Berichten: 553
Lid sinds: 17 apr. 2012
4 juni 2019, 01:43 uur | Bericht #490756
Mijn laatste post voordat ik m'n mandje in ga Wetteronline is met een update gekomen en eerder was er al een level 2 gemeldt van Estofex. Daarnaast nog even de 24 uurs voorziening van buienradar geraadpleegd en ook zij verwachten lekkere pitten morgen. Vanaf nu zal het inderdaad nowcasten worden en het wordt een spannend dagje!

| Gewijzigd: 4 juni 2019, 01:44 uur, door Viktor Peters
Aantal onweersdagen 2020
Licht en lullig onweer : 2
Behoorlijk onweer: 1
Zwaar onweer: 1
Woonplaats: Capelle aan den IJssel
Berichten: 836
Lid sinds: 6 jun. 2010
4 juni 2019, 07:22 uur | Bericht #490757
Goedemorgen!

De kansen voor vanavond zijn onveranderd gunstig.
Was al bang voor een werderom erg rustig jaar, maar deze week  heeft de potentie een uitzonderlijke goede te worden.
Ik plaats alvast even ter info ook het kaartje voor woensdag avond en de nacht erop.
Dan lijken de kansen wederom behoorlijk te zijn.
Maar voor nu maar even eerst genieten van vandaag, fijne dag allemaal!.
  | Gewijzigd: 4 juni 2019, 07:35 uur, door Jo Capelle
Woonplaats: Pannerden (oost Gelderland)
Berichten: 626
Lid sinds: 17 jan. 2013
4 juni 2019, 07:24 uur | Bericht #490758
De voorspellingen en kaarten zijn vandaag wel echt goed jongens:D
Hopelijk valt alles goed samen, en kan ik schadeloos genieten als het raak word.
Mocht de kans zich vanavond voor doen, dan deel ik het beeld materiaal morgen met jullie.
Onweer 2014 :15x
Onweer 2015: 14x
Onweer 2016: 10x
Onweer 2017: 12x
Onweer 2018: 14x
Onweer 2019: 15x
Onweer 2020: 8x
Onweer 2021: 11x
Onweer 2022: Niet bijgehouden
Onweer 2023: 20x

21-4; pittig met hagel, 7-5; 3 inslagen dichtbij, 8-5 donders, 22-5 (0:00) mooie donders, veel regen. 22-5 (16:50) wat donders. 6-7 1 onverwachte donder. 9-7 Matig onweer, wel wat flinke donders. 12-7 matig onweer in de nacht. 24-7 matig onweer, diepe donders. 26-7 Donders in de verte 29-7 Meerdere onweersbuitjes.
2-8 Een paar donders en zware regenval. 3-8 5:30 gewekt door positieve CG. Paar flinke donders, zware regen. 4-8 donders, 5-8 donders, 6-8 1 donder. 26-8 Donders bij een bui in de ochtend, matige onweersbui in de middag. 27-8 pittige onweersbui, flinke donders, mooie bliksems en hagel. 11-9 Een paar mooie donders en bliksems.
Terug naar boven
1 2 3 4
Dit topic is gesloten
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.782 topics, welke bij elkaar 448.049 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.561 leden.
Het nieuwste lid is Stefanvm.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 91 mensen aan het browsen op het forum. 1 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 91, lezen 3 mensen het topic "Winter discussietopic 2023-2024".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

OnweerOnline LIVE

Kijk je mee?

Orkaanseizoen 2023

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Herfst discussietopic

Nazomer eindelijk voorbij: herfstweer op komst!

© 2003 - 2023 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden