Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Wayne, UT.

3 Oct 2022 06:42:45

De kaart Den Helder - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

3 Oct 2022 04:01:37

De kaart T850 pluim De Bilt is bijgewerkt.

3 Oct 2022 03:02:05

De kaart Vlissingen - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

3 Oct 2022 03:02:04

De kaart Twente - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

3 Oct 2022 03:02:01

De kaart Schiphol - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

3 Oct 2022 03:02:00

De kaart Schiphol - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

3 Oct 2022 03:02:00

De kaart Schiphol - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

3 Oct 2022 03:02:00

De kaart Schiphol - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

3 Oct 2022 03:02:00

De kaart Schiphol - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

3 Oct 2022 03:01:59

De kaart Maastricht - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

3 Oct 2022 03:01:59

De kaart Maastricht - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

3 Oct 2022 03:01:59

De kaart Maastricht - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

3 Oct 2022 03:01:58

De kaart Maastricht - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

3 Oct 2022 03:01:58

De kaart Maastricht - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

3 Oct 2022 03:01:58
Actueel
1 / 4

Het regent niet vaker, wel harder

Atlantisch Orkaanseizoen 2022

Tropische storm Ian wordt mogelijk categorie-3 orkaan en koerst af op VS

Astronomische herfst start in stijl

Voorlopig wisselvallig

OnweerOnline LIVE

Geef je feedback!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3 4 5 6
Sven
Moderator
Woonplaats: Everywhere and Nowhere
Berichten: 6124
Lid sinds: 5 jul. 2011
5 februari 2021, 17:29 uur | Bericht #495727

Laatste uitdraai van wat modellen:


Harmonie (let op: geldig tot 12u zondagmiddag)


Arome: (let op, loopt maar tot zondag 13u)


Icon:


Arpege:Conclusie: enige tendens die er in zit mij inziens, is dat alles een fractie zuidelijker wordt berekend. Maar dit biedt zeker geen garanties en kan in latere runs ook weer wat anders worden geschetst. Staar je dus zeker niet blind op de modellen. Kleine verschuivingen (zoals je eigenlijk kan zien), hebben 'grote' gevolgen. Misreken je ook niet op sneeuwhoeveelheden, dat is iets wat voor modellen enorm lastig te voorspellen is en blijft. Je moet rekenen met forse opglijding in deze setting alsook mogelijk convectieve plukken die gewoon nog wat extra sneeuw kunnen achterlaten.

Edit: nog iets wat betreft sneeuwdekberekeningen: er zitten ook wel wat timingsverschillen tussen modellen onderling. Dus dit kan ook wel wat een vertekend beeld geven. (van belang voor KT modellen)
| Gewijzigd: 5 februari 2021, 17:44 uur, door Sven
Woonplaats: Capelle aan den IJssel
Berichten: 822
Lid sinds: 6 jun. 2010
5 februari 2021, 17:39 uur | Bericht #495728
Harmonie 48 uurslaat het zo'n beetje in begin avond starten en dan iedereen in de sneeuw vroege zondagochtend en zo door tot laatste plaatje...
Ik teken ervoor! 
Waarom deze advertentie?
Thijs.
Moderator
Woonplaats: Wageningen
Berichten: 2353
Lid sinds: 29 mrt. 2016
5 februari 2021, 17:57 uur | Bericht #495729

Guidance KNMI met plaatjes

Geblokkeerde stroming
Het stromingspatroon in het gehele noordpoolgebied blijft voorlopig geblokkeerd. Aan de grond bevindt zich een krachtig hogedrukgebied boven Groenland, deze heeft een uitloper richting het zuiden van Scandinavie. Aan de oostflank van dit hoog stroomt de koude lucht boven Scandinavie nog wat verder zuidwaarts en stroomt later op zaterdag van het noordoosten uit ons land binnen. Tegelijkertijd vult een laag boven de Britse Eilanden op en komt een volgend laag (de sneeuwbrenger) aan de oostflank van een hoogtetrog vanuit Frankrijk naar het noorden opzetten.Lagedruk zorgt voor neerslagvorming
Dit laag komt zondag ongeveer boven België en het uiterste noorden van Frankrijk tot stilstand, ook het hoogtelaag komt dan hier te liggen. Dit laag brengt aan de oostflank juist zachte lucht naar het noorden welke vanaf zaterdagavond boven onze omgeving gaat opglijden tegen de koude lucht uit het noordoosten. Boven onze omgeving vindt dan forse frontogenese plaats. Aan de grond zal de zachte lucht mogelijk tot net over het zuiden weten door te dringen, het midden en noorden blijven zeer waarschijnlijk in de koude lucht.


Zuid, aankomst neerslag: ZA 20:00 einde neerslag: ZO 22:00
Noord, aankomst neerslag: ZO 09:00 einde neerslag: MA 11:00


Lagedruk verdwijnt, wind neemt af
Maandag vult het laag boven België/Noord-Frankrijk op terwijl een volgend Atlantisch laag met een zuidelijke straalstroom het zuidwesten van Europa in duikt. Omdat de rug vanuit het Groenlandse hoog richting Scandinavie intact blijft blijft ook de oostelijke stroming aanwezig, wel neemt de gradient (= luchtdrukverschil) geleidelijk af. Later in de week lijkt het Groenlandse hoog af te bouwen en verplaatst het centrum van hogedruk zich naar het zuiden van Scandinavie en/of Oost-Europa.


Hoogtepunt windstoten: ZO 13:00, hoogste windstoten Waddengebied: 100 km/u, hoogste windsnelheid: 8 BFT

Onzekere dooiaanval eind volgende week
Tegen het volgende weekeinde lijkt de depressieactiviteit boven de Atlantische Oceaan toe te nemen met mogelijk lagedrukgebieden die richting de Britse Eilanden bewegen. Indien dit gebeurt zal met een toenemende zuidwestelijke stroming geleidelijk verzachting optreden. Deze ontwikkeling is echter nog niet zeker, het kan zijn dat de hogedruk wat langer in onze omgeving aanwezig blijft, hiermee kan de kou zich nog wat langer weten te handhaven, zeker met het nog aanwezige sneeuwdek.


De nachten kunnen iets kouder uitvallen dan dat GFS laat zien. GFS heeft namelijk niet de details om nachtelijke afkoeling op de onderste 2 meter van de atmosfeer te berekenen.

Modelbeoordeling en onzekerheden: grens koude & zachte lucht
De onzekerheid waar de grens van koude en zachte lucht precies komt te liggen is nog steeds aanwezig, maar is wel wat afgenomen. Het lagedrukgebied wordt nu vrij eenduidig boven België en Noord-Frankrijk weergegeven, al kan de positie nog wel enkele tientallen kilometers noord-zuid en/of oost-west verschillen. Deze positieverschillen zorgen ook nog steeds voor enige onzekerheid waar de vorstgrens zaterdagavond en in de nacht naar zondag precies komt te liggen, we gaan nu grofweg uit van een positie boven het zuidoosten van Noord-Brabant en het midden van Limburg zijn.Modelbeoordeling en onzekerheden: Neerslagvorm
Gezien de flinke warmteadvectie op hoogte en de kouadvectie in de onderste niveaus moet ook rekening worden gehouden met ijsregen en ijzel, dit zal het geval zijn in een 20-30 km brede strook noord van de vorstgrens. Verder noord van de vorstgrens zal vrijwel alle neerslag in de vorm van sneeuw vallen, ten zuiden van de vorstgrens (de zuidelijke helft van Limburg) gewoon regen.


We vinden ijzel nu vaker iets zuidelijker t.o.v. mijn eerdere post.

Modelbeoordeling en onzekerheden: Sneeuwdikte
De neerslagaccumulatie vanaf zaterdagavond t/m zondagavond liggen in de ordegrootte van 10-25 mm. Vertaald naar sneeuw zou dit in het noorden en midden van het land kunnen leiden tot een flink sneeuwdek van 10-25 cm. De meeste sneeuw zal grofweg vallen in een west-oost georienteerde strook over het midden van het land waarbij het maximum in het oosten van het land lijkt te liggen.


Sneeuw variëert in de sneeuwzekerste strook (Midden-Nederland) nog van 10 tot 35 cm, in het zuiden kan de sneeuw ook in de vorm van ijzel vallen, wat een lager sneeuwdek oplevert. In West-Vlaanderen en Zeeland pakken aanzienlijk minder intensieve neerslag, dus daar wat minder sneeuw. In het noorden valt de sneeuw pas circa 12 tot 24 uur later dan in Midden-Nederland, geduld is hier dus nodig.

Verder raad ik het iedereen aan om even een stap terug te doen. Ik merk dat sommigen 5 cm al jammer vinden, maar zelfs met 5 cm heb je een heel deftig sneeuwdek! Laat je niet gekmaken door de 15 cm elders. 15 cm sneeuw is net zo wit als 5 cm sneeuw ;)


Modelbeoordeling en onzekerheden: Windstoten en stuifsneeuw
In combinatie met een vrij krachtige, in het noorden waarschijnlijk krachtige oostenwind is driftsneeuw en de vorming van sneeuwduinen aannemelijk. In vooral de noordelijke helft van het land is er bij een krachtige wind (6 Bft) sprake van een sneeuwjacht. In het Waddengebied en boven het IJsselmeer staat een harde tot stormachtige wind (7 tot 8 Bft), vanaf 8 Bft is er bij sneeuwval sprake van een sneeuwstorm. In het noordelijk kustgebied is er ook grote kans op zware windstoten van 75-90 km/uur. De combinatie van de grote hoeveelheden sneeuw, de driftsneeuw met duinvorming en de kans op ijzel ergens boven zuidoosten zal zeer waarschijnlijk grote impact tot gevolg hebben, een code oranje (en waarschijnlijk ook code rood) is onvermijdelijk.

Modelbeoordeling en onzekerheden: Gevoelstemperatuur
De temperaturen liggen zondag overdag al rond -4°C, door de harde wind zullen gevoelstemperaturen zullen op zondag al gaan uitkomen tussen de -10 en -15 graden. In de nacht naar maandag light de gevoelstemperatuur lokaal mogelijk tussen de -15 en -20 graden, ook al waarschuwingswaardig. In het uiterste zuiden liggen de temperaturen waarschijnlijk nog boven nul. In de nacht naar maandag nemen de neerslag en wind geleidelijk af, al zullen de sneeuwoverlast en gladheidsperikelen ook maandag waarschijnlijk nog een grote rol spelen. Uiteindelijk zal ook het uiterste zuidoosten in de koude lucht terecht komen.


Maak het jezelf aangenaam met een extra laag kleding, de gevoelstemperatuur ligt lange tijd onder de -10°C.

Modelbeoordeling en onzekerheden: opklaringen en strenge vorst
De kou lijkt zich in ieder geval te handhaven tot en met donderdag, en waarschijnlijk ook vrijdag, de maxima liggen met gemiddeld over het land -5°C ver onder nul. In de nachten vriest het matig tot streng en bij voldoende opklaringen en weinig wind mogelijk ook zeer streng, de nacht naar donderdag lijkt hierop de grootste kans te maken omdat de wind dan wat wegvalt. Omdat de wind niet helemaal wegvalt zou de gevoelstemperatuur af en toe tussen de -15 en -20 graden komen te liggen. Ook kan er af en toe nog wat sneeuw vallen, al zal dat waarschijnlijk nog om enkele centimeters gaan.


Met name in de nacht van dinsdag op woensdag, en woensdag op donderdag zijn temperaturen mogelijk die we al 8 jaar niet meer gezien hebben! Als ik me niet vergis januari 2013 voor het laatst dik strenge vorst (zie "terugblikken op vroeger topic").

Modelbeoordeling en onzekerheden: Dooiaanval
In het volgende weekeinde lijkt er een dooiaanval te komen, maar of dat lukt is nog allerminst zeker. Het aandeel EPS-leden waarin de kou tot half februari weet te handhaven, bedraagt 20-30%. We zien vanaf het volgend weekeind het aandeel zachte leden gestaag toenemen.

Samenvatting meerdaagse-periode:

Zondag zeer koud met veel sneeuw en een (vrij) krachtige, in het noordelijk kustgebied harde tot stormachtige oostenwind met kans op zware windstoten. In het zuidoosten kan mogelijk ook ijzel voorkomen. Na het weekeinde aanhoudend zeer koud met overdag maxima rond -5°C en in de nacht en ochtend matige tot strenge, mogelijk zeer strenge vorst. Ook kan er nog af en toe sneeuw vallen.
Eerder W. in t Erland (Winterland)
Thijs.
Moderator
Woonplaats: Wageningen
Berichten: 2353
Lid sinds: 29 mrt. 2016
5 februari 2021, 18:07 uur | Bericht #495730
Citaat van christianhovestadt, vrijdag 5 februari 2021, 17:12 uur Hmm, wordt niet heel blij van Harmonie moet ik zeggen. Nieuwe run laat het grootste sneeuwveld richting Duitsland verdwijnen.


 

De reden dat op die kaart aanzienlijk minder sneeuw valt, is het tijdstip. De kaart is geldig voor zondag 13:00, terwijl de sneeuw nog blijft vallen tot maandag 10:00 in het noorden. Zodoende komt er bij bovenstaande kaart voor het noorden en midden waarschijnlijk nog wat bij.
Ook na maandag stopt het niet met sneeuwen, er blijven sneeuwbuien mogelijk door kleine verstoringen in de koude bovenlucht. Sommige modellen laten in de nacht van maandag naar dinsdag lokaal nog 0 tot 5 cm erbij vallen. Details zijn nu nog niet te geven.
Eerder W. in t Erland (Winterland)
Sven
Moderator
Woonplaats: Everywhere and Nowhere
Berichten: 6124
Lid sinds: 5 jul. 2011
5 februari 2021, 19:33 uur | Bericht #495734
Hieronder nog even de laatste uitdraai van ECMWF. Straks nog even snel de 18z runs bekijken van oa. een Harmonie. Dan morgenochtend nog een laatste blik op de 0z runs en vanaf dan is het gewoon maar (s)nowcasten Nog steeds gelden de opmerkingen van mijn vorige post  | Gewijzigd: 5 februari 2021, 19:34 uur, door Sven
richard4
Lid
Woonplaats: hardenberg
Berichten: 46
Lid sinds: 8 dec. 2016
5 februari 2021, 20:21 uur | Bericht #495736
Toch wel grappig maar ook wel super irritant dat iedereen verschillende kaartjes post de ene zegt meeste sneeuw midden NL andere zeggen weer het oosten lijkt wel corona net zo onduidelijk misschien gewoon eens afwachten waar het meeste valt.
richard
Thijs.
Moderator
Woonplaats: Wageningen
Berichten: 2353
Lid sinds: 29 mrt. 2016
5 februari 2021, 20:50 uur | Bericht #495737

Update 1 - Vrijdag 20:30

Lagedrukgebied Darcy ontstaan
Je leest het goed, het KNMI heeft een naam gegeven: Darcy. Dat is verbonden met de huidige code oranje die ze hebben uitgegeven.
 

We zien op ons infrarood satellietbeeld Darcy momenteel boven de Spaanse Costa's liggen. Darcy zal morgen bewegen naar het noordoosten, pas tegen zondagavond is Darcy bij ons aangekomen.
We zien op de grens van zéér zachte (subtropische) lucht een zone met regen en bewolking (Noord-Frankrijk & Zuid-Duitsland), deze trekt oostwaarts weg.
Een uitstulping van een oud lagedrukgebied ligt nog doelloos boven het VK en zal later worden opgenomen in het grotere lagedrukgebied Darcy.
In het noorden zakt koude lucht naar beneden. De grens van koude lucht ligt nu boven Denemarken.Hetzelfde beeld, maar nu met de temperaturen op 850 hPa erbij. Inderdaad is de bewolking boven Noord-Frankrijk en Z-Duitsland de voorzijde van de zeer zachte lucht. Grens met koude lucht ligt boven Denemarken en Polen. De Benelux ligt nu nog in een niemandsland, met een geleidelijke overgang van 10°C in het zuiden naar 2°C in het noorden.

Temperaturen op 2 meter:


Maximale temperaturen vandaag:
Vandaag was het nog zéér zacht in het zuiden, het werd ruim 11°C op grote schaal. In het noorden 2-3°C. Het zonnetje scheen en het voelde in het zuiden een beetje als lente.
Eerder W. in t Erland (Winterland)
Woonplaats:
Berichten: 363
Lid sinds: 9 dec. 2011
5 februari 2021, 21:04 uur | Bericht #495738
Arme provincie groningen
Sven
Moderator
Woonplaats: Everywhere and Nowhere
Berichten: 6124
Lid sinds: 5 jul. 2011
5 februari 2021, 21:47 uur | Bericht #495741
Citaat van emiel bont, vrijdag 5 februari 2021, 21:04 uur Arme provincie groningen Hoe bedoel je juist? Uiteindelijk staat er ook voor die provincie gewoon sneeuw op het programma. + sterker windveldZie ook een van mijn vorige posts Beetje andere positie van laagje en het accent kan weer wat opschuiven. Is en blijft nog wat koffiedikkijken en deels nowcasten vanaf morgen
 
Sven
Moderator
Woonplaats: Everywhere and Nowhere
Berichten: 6124
Lid sinds: 5 jul. 2011
5 februari 2021, 23:04 uur | Bericht #495748
Harmonie 18z (tot zondag 19u)
Goed? Iedereen direct in paniek geschoten of de kans al aan het afschieten? Want ik kan je wel melden dat er iets niet klopt in Harmonie  
Want kijk maar eens hieronder naar de neerslagsom:
Je moet weten dat in de meeste gebieden (zeker boven grote rivieren) alles als gewone sneeuw gaat vallen. Even een voorbeeld: 17mm neerslag zou daar lokaal maar een sneeuwdek moeten opleveren van 5cm? Nee dit kan gewoon niet. Dus ga er grofweg maar van uit dat het globale beeld 10-20cm is in Harmonie en lokaal wat meer (gaat trouwens nog niet tot einde sneeuwval) | Gewijzigd: 5 februari 2021, 23:11 uur, door Sven
Rens@weer
Lid
Woonplaats: Harderwijk
Berichten: 257
Lid sinds: 28 jun. 2015
6 februari 2021, 06:36 uur | Bericht #495751
Zeer verwarrend plaatjes. Het lijkt wel OMT, maar dan voor de weersverwachting.
Als de dagen lengen, zullen de winters strengen. Winter in November, is Januari water in de emmer......
Woonplaats:
Berichten: 363
Lid sinds: 9 dec. 2011
6 februari 2021, 07:40 uur | Bericht #495753
Zoals ik al had vermeld, in provinvie groningen bijna niks. Dan wordt er gezegd dat de kansen direct afgeschoten worden, is niet op die manier bedoeld...je kan wel nagaan met deze harde wind die er bij komt dat dat het neerslaggebied tegenwerkt. Heel vaak zie je dat bij ons in het voorjaar of in de zomer ook. Ik roep niet zomaar iets. Ik baal er van, maar aan de andere kant meer kans op schaatsplezier, alleen dan is de wind ook eerst een probleem
Woonplaats: Groningen
Berichten: 7
Lid sinds: 20 nov. 2015
6 februari 2021, 09:07 uur | Bericht #495755
Harmonie zei gisteren 1cm in Groningen en heeft het nu toch weer over 8cm sneeuw..
Stefanv
Moderator
Woonplaats: Hulst
Berichten: 3517
Lid sinds: 8 dec. 2011
6 februari 2021, 09:46 uur | Bericht #495758
We gaan eraan beginnen!!

Actuele situatie:

Sven
Moderator
Woonplaats: Everywhere and Nowhere
Berichten: 6124
Lid sinds: 5 jul. 2011
6 februari 2021, 10:04 uur | Bericht #495759

Finaal bericht


Nouja finaal bericht, ik ga nog posten hoor. Maar ik neem nog even de laatste modeluitdraaien erbij en vanaf dan is het zo goed als gaan nowcasten en vooral: genieten! Ofja, genieten. Sneeuw met die wind is voor vele niet echt genieten.
 

Hoe ik het nu neerzet met enkele onzekerheden hierbij (zie je ook wel terug in kaarten er onder)

  • Alles lijkt zich een fractie zuidelijker te plaatsen => nowcasten of dit effectief zo zal zijn, kleine verschuivingen kunnen gemakkelijk
  • Sneeuwaccumulaties laten zich sowieso heel moeilijk voorspellen (opglijding, convectief karakter kunnen net voor wat meer zorgen, maar het kan ook net wat minder uitvallen), modellen in algemeen iets minder fors
  • Algemeen op grotere schaal 10-20cm, lokaal misschien nog net wat meer
  • Zuid-Limburg en uiterste Noorden net wat minder => maar ook hier geldt nowcasten
  • Sneeuwjacht en sneeuwduinen zullen door de harde wind voorkomen
  • Ijzel lijkt minder een probleem te vormen, zal eerder om ijsregen gaan in de grenszone tussen warme en koude luchtHieronder dan de laatste uitdraai van wat modellen:


ECMWF:


Arome: (let op: is nog niet tot einde sneeuwval)


Arpege:


Harmonie (let op: is niet tot einde sneeuwval, zie ook nog mijn post van gisteren over Harmonie)En voor de rest wil ik een moment van stilte vragen. In het uiterste Noordoosten hebben er al afscheid van genomen, maar ook de rest van de Benelux mag er afscheid van gaan nemen. De temperaturen zullen de komende periode voor een langere tijd niet meer boven het vriespunt uitkomen.


  | Gewijzigd: 6 februari 2021, 10:12 uur, door Sven
Heesen
Lid
Woonplaats: Ulft
Berichten: 330
Lid sinds: 1 dec. 2013
6 februari 2021, 10:06 uur | Bericht #495760
Hallo 

Ik ben even weg geweest. En wat ziet de pagina er goed uit, echt top gewoon.
Ik hoop dat iedereen een leuk sneeuw dekje krijgt. Ik heb er in ieder geval zin an.
 
Heesen
richard4
Lid
Woonplaats: hardenberg
Berichten: 46
Lid sinds: 8 dec. 2016
6 februari 2021, 10:07 uur | Bericht #495761
Misschien nog leuk voor diegene die een live blog willen volgen https://www.weer.nl/nieuws/2021/live-blog-de-aanloop-naar-sneeuwstorm-darcy
richard
Raymond
Lid
Woonplaats: Midden Delfland
Berichten: 510
Lid sinds: 13 aug. 2008
6 februari 2021, 10:24 uur | Bericht #495763
Citaat van richard4, zaterdag 6 februari 2021, 10:07 uur Misschien nog leuk voor diegene die een live blog willen volgen https://www.weer.nl/nieuws/2021/live-blog-de-aanloop-naar-sneeuwstorm-darcy
Dank.

Overigens wil ik jullie een paar wijze woorden van Weerman Ed Aldus niet onthouden.
Hij zei op de radio: "Iedereen wil weten hoeveel sneeuw er zondag gaat vallen. Dat kan kan jullie heel precies vertellen, maar dan niet eerder dan zondagavond. M.a.w. Het is gewoon niet te zeggen . Voor sneeuw is dat vooraf lastig vast te stellen".  Ik denk dat hij gelijk heeft. Houdt het voor het grootste deel van het land maar op tussen de 10 en 20 cm met uitschieters naar boven en naar beneden.

Dat geldt oo voor de temperatuur. De Tmin wordt de komende dagen voor een belangrijk deel door de aanwezigheid van sneeuw bepaald.
Op sneeuw en bij en nachtelijke opklaring kan door reflectie de temp veel lager uitpakken dan normaal te verwachten zou zijn.

Kortom, het is deels ook nowcasten en genieten. Want stel je voor dat we alles precies zouden weten, dan is aan dit forum geen lol meer aan.
De spanning zit deels in wat we niet zeker weten.

Advies: GENIET ERVAN!
 
Woonplaats: Hoogland
Berichten: 9
Lid sinds: 30 jan. 2021
6 februari 2021, 11:47 uur | Bericht #495766
De sneeuwverwachting gaat idnerdaad niet uitkomen het wordt tot 12 cm maar goed sneeuw blijft sneeuw en de laatte runs laten de vorst standhouden dus ik ben gelukkig.
 
HectoPascal
Sven
Moderator
Woonplaats: Everywhere and Nowhere
Berichten: 6124
Lid sinds: 5 jul. 2011
6 februari 2021, 11:58 uur | Bericht #495767
Even naar deze mooie satelietbeelden kijken, mooi om te zien hoe de setting wordt opgebouwd. (opstuw vanuit Frankrijk)

Terug naar boven
1 2 3 4 5 6
Dit topic is gesloten
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.621 topics, welke bij elkaar 447.249 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.486 leden.
Het nieuwste lid is Berendsen.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 3758 mensen aan het browsen op het forum. 1 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 3758, lezen 14 mensen het topic "Onweerskansen van 23 en 24 augustus".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Atlantisch Orkaanseizoen 2022

Tropische storm Ian wordt mogelijk categorie-3 orkaan en koerst af op VS

Astronomische herfst start in stijl

Voorlopig wisselvallig

OnweerOnline LIVE

Geef je feedback!

Het regent niet vaker, wel harder

© 2003 - 2022 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden