Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Deuel, NE; Keith, NE; Perkins, NE.

23 Sep 2023 09:52:34

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor Southampton.

23 Sep 2023 09:25:06

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor Halifax.

23 Sep 2023 09:06:17

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor Edgecombe.

23 Sep 2023 09:06:17

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor Wayne.

23 Sep 2023 09:06:17

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor Sampson.

23 Sep 2023 09:06:17

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor Wilson.

23 Sep 2023 09:06:17

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor Nash.

23 Sep 2023 09:06:16

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

23 Sep 2023 08:59:54

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor James City.

23 Sep 2023 07:46:12

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor Pitt.

23 Sep 2023 07:46:12

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor Greene.

23 Sep 2023 07:46:12

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor Lenoir.

23 Sep 2023 07:46:12

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor Dorchester.

23 Sep 2023 07:46:12

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor Martin.

23 Sep 2023 07:46:12
Actueel
1 / 4

Eerste onweerskansen

Leuke onweerskansen in mei?

Lente discussietopic

Wanneer komt de eerste 20 graden?

OnweerOnline LIVE

Kijk je mee?

Stormkansen 13-14 maart

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Woonplaats: Emmen
Berichten: 39
Lid sinds: 25 dec. 2015
26 januari, 01:26 uur | Bericht #498981
Citaat van Thijs., woensdag 25 januari 2023, 23:23 uur KNMI GuidanceAandachtspunt is de neerslagsoort bij het front. Daarvoor is de uitgangssituatie in de modellen belangrijk. Qua temperatuur en wolkenbasis zitten de modellen er momenteel niet goed op, HA43/HAP1 benaderen de T2m het best. De berekende opklaringen in HAP1/HA40 gaan er niet komen. Daarmee zullen de wegdektemperaturen zeer waarschijnlijk tot en met frontpassage boven nul blijven. We gaan tevens uit van een T2m onder nul in het zuidoosten van het land tijdens frontpassage. Vervolgens zijn de temperatuur van de wolkentoppen (i.v.m. ijskristallen) en de dikte/magnitude van een evt. smeltlaag onzekere factoren. Maar beide variabelen geven in eerder genoemd gebied aanleiding tot een reële kans op onderkoelde motregen. In de diverse NESO's lijkt het ijzelsignaal echter overdreven vanwege het feit dat de skintemperatuur van alle modellen tijdens neerslag onder nul ligt. Vooralsnog code geel voor de zuidoostelijke helft, Utrecht, Overijssel, Noord-Brabant, Gelderland en Limburg.

Neerslag:

In de modellen zijn bij het front aanvankelijk 2 neerslaggebieden te onderscheiden, te koppelen aan warmtefront en koufront. Afgaande op neerslagintensiteiten, toptemperaturen en progtemps lijkt het te gaan verlopen als volgt. Aanvankelijk iets voor het front uit (onderkoelde) motregen, op het front mogelijk overgaand in (natte) sneeuw. Het front lijkt vooral richting het zuidoosten steeds meer in betekenis af te nemen waarbij ook weer toppen van de bewolking warmer worden waardoor evt. sneeuw weer in onderkoelde motregen zou kunnen overgaan. In het kritische gebied (zuidoosten) lijken de neerslagduur en intensiteit voldoende om ook op een wegdek boven nul gladheid te kunnen krijgen a.g.v. sneeuw en onderkoelde motregen. Na frontpassage enkele lichte buien (geen gladheid meer).
Inmiddels is er een nieuwe Guidance:

Modelbeoordeling:
Het belangrijkste aandachtspunt is de neerslagsoort bij het front. Aan de voorzijde zit een zone met vooral coalescentieneerslag (motregen) en die valt door een smeltlaag en vervolgens een luchtlaag die net onder nul is. De vraag is of er ook onderkoelde (mot)regen valt met voldoende intensiteit om op uitgebreide schaal voor gladheid te zorgen (ijzel), lokaal gebeurt dit wel. Op koude/losse voorwerpen vormt zich gemakkelijk ijs maar op het wegdek gaat dat lastiger omdat de wegdektemperaturen op de meeste plaatsen rond of net boven nul liggen. Op de meeste plaatsen zien we dan ook nog geen gladheid optreden en daarnaast wordt er natuurlijk gestrooid. We houden het voorlopig op een code geel voor lokale gladheid, overeenkomend met het huidige beeld. Dat neemt niet weg dat het plaatselijk wel degelijk glad kan zijn en er zijn ook al meldingen van ongelukken. Het meest gevoelig lijkt het gebied rond de Veluwe. Wanneer de neerslag van het noordwesten uit meer zal worden gevoed door ijskernen zal deze vrij snel boven nul komen of, in het zuidoosten en oosten, plaatselijk over gaan in (natte) sneeuw.

Neerslag:
Zie de modelbeoordeling. In het (uiterste) zuidoosten geleidelijk een toenemende kans op (natte) sneeuw, mogelijk dat er heel lokaal accumulatie optreedt. Na de frontpassage enkele lichte buien (geen gladheid meer). In de loop van de avond en nacht naar vrijdag in de vochtigere lucht vanaf de Oostzee weer een toenemende kans op een plaatselijk spatje regen.


Eddy.
Bliksems wat een gedonder
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3424
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
26 januari, 21:30 uur | Bericht #498984

Droog en rustig weekend, volgende week bij vlagen guur weer.


Bron afbeelding: OnweerOnline

De afgelopen dagen verliepen met name landinwaarts licht winters met in lokaal nog wat sneeuw maar ook ijsdagen. Dit licht winterse weer is vandaag verdreven met het binnenstromen van zachtere lucht vanaf de Noordzee. Dit zorgde in het midden, zuiden en oosten nog voor ijzel en bijbehorende gladheid.

Vrijdag en zaterdag
Morgen en zaterdag is het dus wat zachter met overdag temperaturen rond de 4°C/5°C en in de nachten tijdens opklaringen lichte vorst. In Zuid-Limburg ligt de temperatuur dankzij de nog aanwezige sneeuwresten wat lager. Verder is er veel bewolking met kansen op nevel en mist. Dit rustige maar ook vrij grijze weer hebben we te danken aan een rug van hogedruk boven onze omgeving.

Vanaf zondag wisselvalliger
Vanaf zondag neemt de invloed van lagedrukgebieden toe doordat het hogedrukgebied zich wat meer terugtrekt richting de Atlantische Oceaan, ten westen Frankrijk. Lagedrukgebieden nemen hierdoor een vrij noordelijke koers over Scandinavië. Aan de achterzijde van deze lagedrukgebieden weten koudere bovenluchten ons land bij vlagen te bereiken. Dit levert, afhankelijk van hoe sterk het hogedruk gebied is, kansen op winterse buien op.


Verwachting maandag in EC. Bron afbeelding: WXCharts.com

De toename van invloed door lagedruk zorgt zondag voor toename in wind en bewolking met in de avond en nacht naar maandag wat regen. Maandag overdag vallen er dan enkele buien, mogelijk met een winters karakter (hagel/natte sneeuw). Op woensdag en donderdag lijkt een nieuwe portie aan koudere bovenluchten ons te bereiken. Ook dan is er weer kans op winterse buien en redelijk wat wind. Het lijkt volgende week bij vlagen dus behoorlijk guur weer te kunnen worden al wordt het met een noordwestelijke (aanlandige) stroming natuurlijk nooit echt koud.


Verwachting woensdag in EC. Bron afbeelding: WXCharts.com

Pluim EC
Dat het koude kwakkelweer wel voorbij is zien we ook terug in de EC pluim van het KNMI/Weerplaza van vanavond. Door de stevige, aanlandige wind, welke volgende week verwacht wordt is de kans op nachtvorst voor dan klein.Stoplicht
Ik zet het stoplicht terug naar oranje/rood. Dit omdat het winterse weer zoals de definitie deze aangeeft nu wel voorbij is. Wel zijn er voorzichtig weer kansen op winters weer volgende week. Dit zal dan waarschijnlijk in de vorm winterse buien zijn. Hierdoor gaat het stoplicht niet direct op rood hoeft.Termijn: tot 10 dagen vanaf plaatsing

Groen: Het is winter binnen de gestelde termijn.
Groen/oranje: Winter staat in de steigers met kans van slagen binnen gestelde termijn
.
Oranje:
1. Bij een voorgaande winterperiode: lijkt deze op zijn einde te zijn.
2. Bij een voorgaande zachte periode: is er reële kans op winterweer, of kleine kans op winter.

Oranje/Rood: Er is geen kans op winter, maar er is een kleine kans dat winterweer in de steigers wordt gezet.

Rood: Geen kans op winterweer binnen de gestelde termijn.

Definitie winterweer:
De volgende weersomstandigheden kunnen binnen de termijn plaats vinden maar niet langdurig:
  • (Stralings) vorst
  • Hagel
  • Sneeuw (nat en droog)
  • IJzel
  • IJsregen
Definitie winter:
Dezelfde weersomstandigheden als bij winterweer alleen hierbij is sprake van (bijna) elke nacht vorst en temperaturen overdag op of onder nul gedurende de periode.

Extra uitleg stoplicht: We gebruiken dit tooltje om de snelle lezers een hoop tekst lezen te besparen zodat je op een snelle manier kan zien of we winters blij worden.
 
 

Update Temperatuurpluimen 30-01-2023 21:45 uur

ECMWF:


GFS:


Berichten samengevoegd door Callie-P | Gewijzigd: 31 januari, 08:11 uur, door Callie-P
#KeepOnSmiling
Waarom deze advertentie?
DieuGi
Lid
Woonplaats: Breda
Berichten: 175
Lid sinds: 2 feb. 2012
31 januari, 17:31 uur | Bericht #499001
Ik zag vanochtend grote groepen trekvogels naar het zuiden vliegen, mijn vissen lijken weer rustig aan een winterslaap te beginnen en zowaar toveren de weerkaarten een mooie winterse setting voor over een week! Een lichtpuntje voor de winterliefhebbers, zou het dan toch nog? 


Woonplaats: Utrecht
Berichten: 9
Lid sinds: 9 jan. 2017
1 februari, 00:00 uur | Bericht #499006
Zet dat stoplicht maar op groen!
Callie-P
Moderator
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 2114
Lid sinds: 16 jan. 2010
2 februari, 20:44 uur | Bericht #499014
Het gaat volgende week eindelijk iets kouder worden... een hogedruk boven rusland brengt ons tijdelijk wat vorst en GFS heeft het zelfs over een enkele ijsdag, ( al is de laatste GFS pluim.. zie hieronder... weer zachter aan het worden)

in oostenrijk en zuid duitsland hebben ze in ieder geval te maken met bakken met sneeuw...

https://www.wetteronline.de/wetterticker/schneechaos-in-ostbayern-und-oesterreich-viel-nasser-schnee-lastwagen-stecken-auf-strassen-fest--7f4107dd-d467-480a-b329-ee699adf2a7a
 
 

Update Temperatuurpluimen 04-02-2023 09:45 uur

ECMWF:


GFS:


Berichten samengevoegd door Callie-P

Update Temperatuurpluimen 06-02-2023 21:45 uur

ECMWF:


GFS:


Berichten samengevoegd door Callie-P | Gewijzigd: 4 februari, 15:53 uur, door Callie-P
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 107
Lid sinds: 2 aug. 2017
10 februari, 23:00 uur | Bericht #499052
Het stoplicht kan weer in de kast tot de volgende winter
 
Onweer-Online.nl
Beheerder
Woonplaats:
Berichten: 121
Lid sinds: 26 aug. 2015
25 februari, 21:45 uur | Bericht #499094
Update Temperatuurpluimen 25-02-2023 21:45 uur

ECMWF:


GFS:
De grootste, leukste en gezelligste online weercommunity van de Benelux!
Onweer-Online.nl
Beheerder
Woonplaats:
Berichten: 121
Lid sinds: 26 aug. 2015
26 februari, 09:45 uur | Bericht #499095
Update Temperatuurpluimen 26-02-2023 09:45 uur

ECMWF:


GFS:
De grootste, leukste en gezelligste online weercommunity van de Benelux!
Onweer-Online.nl
Beheerder
Woonplaats:
Berichten: 121
Lid sinds: 26 aug. 2015
26 februari, 21:45 uur | Bericht #499097
Update Temperatuurpluimen 26-02-2023 21:45 uur

ECMWF:


GFS:
De grootste, leukste en gezelligste online weercommunity van de Benelux!
Onweer-Online.nl
Beheerder
Woonplaats:
Berichten: 121
Lid sinds: 26 aug. 2015
27 februari, 09:45 uur | Bericht #499098
Update Temperatuurpluimen 27-02-2023 09:45 uur

ECMWF:


GFS:
De grootste, leukste en gezelligste online weercommunity van de Benelux!
Onweer-Online.nl
Beheerder
Woonplaats:
Berichten: 121
Lid sinds: 26 aug. 2015
27 februari, 21:45 uur | Bericht #499099
Update Temperatuurpluimen 27-02-2023 21:45 uur

ECMWF:


GFS:
De grootste, leukste en gezelligste online weercommunity van de Benelux!
Onweer-Online.nl
Beheerder
Woonplaats:
Berichten: 121
Lid sinds: 26 aug. 2015
28 februari, 09:45 uur | Bericht #499100
Update Temperatuurpluimen 28-02-2023 09:45 uur

ECMWF:


GFS:
De grootste, leukste en gezelligste online weercommunity van de Benelux!
Onweer-Online.nl
Beheerder
Woonplaats:
Berichten: 121
Lid sinds: 26 aug. 2015
28 februari, 21:45 uur | Bericht #499101
Update Temperatuurpluimen 28-02-2023 21:45 uur

ECMWF:


GFS:
De grootste, leukste en gezelligste online weercommunity van de Benelux!
Patrick E
Lid
Woonplaats: Lochem
Berichten: 76
Lid sinds: 16 jan. 2012
1 maart, 23:48 uur | Bericht #499102
Hallo mensen. Ik las op weer.nl dat we flinke sneeuw kansen krijgen volgende week woensdag of vrijdag. Heeft er iemand al mooie kaarten? Wordt een leuke periode
Terug naar boven
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Dit topic is gesloten
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.765 topics, welke bij elkaar 447.956 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.554 leden.
Het nieuwste lid is Deveney.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 101 mensen aan het browsen op het forum. 3 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 101, lezen 2 mensen het topic "Het grote winter kletstopic 2015-2016".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Lente discussietopic

Wanneer komt de eerste 20 graden?

Eerste onweerskansen

Leuke onweerskansen in mei?

Stormkansen 13-14 maart

OnweerOnline LIVE

Kijk je mee?

© 2003 - 2023 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden