Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Lee, AR; Phillips, AR; St. Francis, AR.

8 May 2024 11:11:46

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Stewart, TN.

8 May 2024 11:06:12

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Green, KY; Hart, KY; Taylor, KY.

8 May 2024 11:06:12

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Arkansas, AR; Monroe, AR; Prairie, AR; Woodruff, AR.

8 May 2024 11:06:11

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Arkansas, AR; Lonoke, AR; Monroe, AR; Prairie, AR; Woodruff, AR.

8 May 2024 10:35:34

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Arkansas, AR; Jefferson, AR; Lonoke, AR; Prairie, AR.

8 May 2024 10:25:25

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Arkansas, AR; Jefferson, AR; Lonoke, AR; Prairie, AR; Pulaski, AR.

8 May 2024 10:17:03

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Lonoke, AR.

8 May 2024 10:17:02

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Arkansas, AR; Grant, AR; Jefferson, AR; Lonoke, AR; Prairie, AR; Pulaski, AR.

8 May 2024 09:55:08

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Lonoke, AR; Pulaski, AR; Saline, AR.

8 May 2024 09:53:39

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Bedford, PA; Blair, PA.

8 May 2024 09:48:22

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Adams, OH; Highland, OH; Pike, OH; Ross, OH; Scioto, OH.

8 May 2024 09:45:26

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Coshocton, OH; Muskingum, OH.

8 May 2024 09:45:26

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jackson, IN; Lawrence, IN; Monroe, IN.

8 May 2024 09:45:25

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Faulkner, AR; Lonoke, AR; Pulaski, AR; Saline, AR.

8 May 2024 09:25:42
Actueel
1 / 4

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Shadow112
Lid
Woonplaats: Hasselt (ov)
Berichten: 1660
Lid sinds: 22 nov. 2010
21 april 2011, 18:18 uur | Bericht #224537
Hier weer even een update over de droogte waarschuwingen

mapresult__1_.jpg
Inmiddels ook een code rood gebied toegevoegd zoals te zien is op de kaart.

Info Code rood:

Zeer groot gevaar
Het is extreem droog in de natuurgebieden, bossen en heides. Daarom geldt er een stookverbod voor tuinafval en zijn roken, barbecuen en andere vormen van open vuur verboden. Sommige natuurgebieden zijn afgesloten voor publiek. Wat moet ik doen als er brand is? - bel 112 - geef zo nauwkeurig mogelijk de locatie - verlaat het gebied - laat spullen achter die het vluchten belemmeren - volg de aanwijzingen van de politie Wat doet de brandweer? De brandweer is zeer waakzaam. Als er een brand uitbreekt, rukt de brandweer altijd met groot materieel uit. Er wordt extra materieel en mankracht ingezet. Ook worden verkenningsvliegtuigen ingezet om de natuurgebieden te controleren
.

Bron:natuurbrandgevaar | Gewijzigd: 21 april 2011, 18:20 uur, door Shadow112
Mijn Twitter Ipsa scientia potestas est
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
21 april 2011, 20:04 uur | Bericht #224576
Code rood in deel Brabant

In het noordoosten van Brabant is de zogenoemde code rood van kracht. Dat betekent dat het er extreem droog is en er een grote kans is op natuurbranden. Dat staat donderdag op de website natuurbrandgevaar.nl van de gezamenlijk veiligheidsregio's.

Bij code rood mag er geen tuinafval worden verbrand. Ook zijn roken, barbecueën en andere vormen van open vuur verboden, zo staat op de site. Sommige natuurgebieden zijn afgesloten voor publiek.

In het oosten en midden van Nederland geldt de code oranje wegens groot gevaar op natuurbranden. De code geldt voor de provincies Utrecht, Gelderland, Overijssel en het noordelijke deel van Limburg. Ook in het Gooi is sprake van code oranje.

De hulpdiensten zijn extra waakzaam. Als er een brand uitbreekt, rukt de brandweer met extra materieel en mankracht uit. Ook houden verkenningsvliegtuigen de natuurgebieden in de gaten.

Bron: depers
Waarom deze advertentie?
Woonplaats: Alkmaar, N-H
Berichten: 169
Lid sinds: 5 okt. 2010
21 april 2011, 21:03 uur | Bericht #224587
Zal hier ook wel weer een keer een enorme brand komen in het duingebied van Schoorl. Het is alweer elke dag raak en loeien de sirenes weer over de weg heen. Afgelopen nacht dwaalde de zieke geest weer door de duinen, TRIEST!

Verbaast mij dus dat er voor het droogste gebied van Nederland (Noord-Holland Noord) nog geen code Oranje of Rood is afgegeven;)
Zal wel snel komen denk ik
Gurdie
Lid
Woonplaats: Ten Boer
Berichten: 126
Lid sinds: 4 dec. 2010
21 april 2011, 23:15 uur | Bericht #224612
;) | Gewijzigd: 21 april 2011, 23:16 uur, door Gurdie
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
22 april 2011, 14:56 uur | Bericht #224751
Alarmfase rood in Antwerpse bossen en natuurgebieden

Sinds vanmorgen is in alle bossen en natuurgebieden van de provincie Antwerpen alarmfase rood van kracht. Dat is de hoogste staat van paraatheid met betrekking tot mogelijk brandgevaar Bezoekers zijn nog steeds overal welkom, maar dienen extra alert te zijn en zeker niet te roken in de gebieden. Dat meldt het Agentschap voor Natuur en Bos. Aangezien het al dagen erg warm en droog is, stijgt het risico op bos- en heidebranden gevoelig. Gezien de weersvoorspellingen neemt het Agentschap voor Natuur en Bos liever geen risico.



"We raden de mensen nog niet af om de natuur in te trekken en gaan zeker nog geen delen van gebieden zoals de Kalmthoutse Heide afsluiten. Maar aangezien het in het paasweekend wellicht overal erg druk wordt, roepen we wel op tot extra alertheid." Zo verklaart woordvoerder Dirk Bogaert. De voorbije dagen was in de provincie Antwerpen nog alarmfase oranje van kracht. Dat hield in dat alle brandtorens permanent werden bemand en boswachters en bezoekers waakzaam dienden te zijn. Bij alarmfase rood komt daar ook nog steun bij van brandweer en politie, die in groten getale klaar zullen staan voor een mogelijke interventie.

Bron: HLN | Gewijzigd: 12 april 2017, 11:53 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
22 april 2011, 16:36 uur | Bericht #224842
Kurkdroge akkers schreeuwen om regen

Indien de droogte blijft aanhouden, dreigt er een grote catastrofe voor de akkerteeltbedrijven in Zuid-Limburg. Vooral de jonge plantjes, zoals de laat ingezaaide groentengewassen, hebben het hard te verduren en worden belemmerd in hun groei. Als het niet snel gaat regenen, vrezen de landbouwers dat die teelten aanzienlijke schade zullen oplopen. De streek in en om Haspengouw kreunt onder de droogte. Volgens de metingen in het Proefcentrum voor Fruit (PCF) in Kerkom viel er in Sint-Truiden in de eerste week van april 9 liter water per vierkante meter. Sindsdien viel er geen druppel meer. Pas geplante fruitbomen zijn verloren als men nu geen extra water geeft. De wortels zijn nog niet verankerd in de bodem, waardoor de jonge bomen afhankelijk zijn van het hemelwater dat van bovenaf de wortels bereikt. “Tot vandaag blijft het verlies in de fruit- en landbouw beperkt, maar als deze droogte nog tien dagen aanhoudt, zal de eerste schade een feit zijn”, weet Tom Deckers, onderzoeker bij het PCF.



"Zomerse toestanden"
“Er moet dringend neerslag vallen”, smeken de landbouwers bij de weergoden. Tien tot twaalf liter per vierkante meter is geen overbodige luxe. “Dit zijn geen lentetemperaturen, maar echte zomerse toestanden. Voorjaarsgewassen met hun korte wortels hebben hier zwaar onder te lijden. Bij sommige teelten is de schade al zichtbaar. Als er binnen de tien dagen geen regen valt, wordt de oogst wellicht gehalveerd”, stelt Phillipe Martin, secretaris van de Bedrijfsgilde der Boeren. Toch zou een zwaar onweer of wolkbreuk nu geen godsgeschenk zijn. “Tachtig tot negentig procent van de neerslag zou zo van de akkers vloeien door de harde en kurkdroge ondergrond met een enorme uitspoeling van de zaden en jonge gewassen tot gevolg”, weet Martin.

Landbouwer Christian Vanvinckenroye uit Heers investeert al enkele jaren in een beregeningsapparaat. Het is een dure investering, maar in dergelijke weersomstandigheden rendeert het wel. Al is een beregeningsinstallatie plaatsen niet zo vanzelfsprekend. Niet alle lappen grond zijn groot genoeg en hebben een waterput in de buurt. “Indien de droogte blijft aanhouden, moeten we de beregeningsinstallatie nu al opstellen”, zegt Vanvinckenroye. “De droge bovenlaag belet namelijk het kiemen. Met de beregening wordt het proces kunstmatig ingezet. Daarnaast kunnen we met de beregening de andere bladgroenten, zoals peterselie en erwten, tegen verschraling en uitdroging beschermen”, zegt de landbouwer. Vrijdagnamiddag heeft het op sommige plaatsen in Limburg al wat geregend, maar die buien brachten zeker niet genoeg neerslag om een teweeg te brengen.

Bron: HBVL
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
22 april 2011, 22:16 uur | Bericht #225027
Droogte houdt brandweer Drenthe bezig

De droogte houdt de brandweerkorpsen in Drenthe behoorlijk aan het werk. Een stuk heide langs het Oranjekanaal tussen Hijken en Smilde ging vrijdagavond in vlammen op. Met 25 man van de korpsen Smilde, Beilen en Assen en veel water is het vuur snel ingesloten, waardoor de schade beperkt bleef tot een terrein van 150 bij 400 meter. Ook elders in de provincie zijn natuurbranden geblust.

Bron: DVHN
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
23 april 2011, 15:10 uur | Bericht #225252
Paasbult in Hoonhorst afgebroken

De paasbult in Hoonhorst is weer afgebroken. De gemeente heeft besloten dat de paasbult niet aangestoken mag worden door de droogte. De organisatie van het paasvuur was bang dat er toch iemand is die het paasvuur aansteekt en heeft daarom de paasbult maar weggehaald. Op de plek waar de paasbult altijd is, wordt nu een feest georganiseerd. De organisatie van het paasvuur in Hoonhorst heeft al vaker pech gehad. Vorig jaar werd de bult al te vroeg aangestoken. Tijdens andere droge periodes moest de bult onder leiding van de brandweer aangestoken worden.

Bron: RTV Oost
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
23 april 2011, 17:30 uur | Bericht #225310
Aanhoudende droogte maakt natuurgebieden brandgevaarlijk

Door de aanhoudende droogte is het gevaar voor bos- en duinbranden in de westelijk deel van Schouwen-Duiveland aanzienlijk. Voorlopig geen ontheffing meer voor stoken van vuur. Het gaat om de boswachterij Westenschouwen, de duingebieden en overige natuurgebieden. De gebieden blijven voor publiek toegankelijk, maar bezoekers wordt nadrukkelijk verzocht extra voorzichtig te zijn met vuur.



Voor het college van burgemeester en wethouders is de aanhoudende droogte reden geweest om voor het stoken van vuur met ingang van vandaag, woensdag 20 april voorlopig geen ontheffing meer te verlenen. Van de verleende ontheffingen mag tijdelijk geen gebruik meer worden gemaakt. Met deze maatregel wil de gemeente het gevaar voor natuurbranden zoveel mogelijk beperken. De maatregel om geen ontheffing te verlenen of om gebruik te mogen maken van inmiddels verleende ontheffing duurt zolang de droogte aanhoudt.

Het verbod op het stoken van vuur is geregeld in artikel 10.63 van de Wet milieubeheer en artikel 5:34 van de Apv. Burgemeester en wethouders hebben echter de mogelijkheid om hiervoor ontheffing te verlenen.

Bron: Blik op Nieuws
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
roytjee24
Lid
Woonplaats: Nijverdal
Berichten: 339
Lid sinds: 12 nov. 2010
23 april 2011, 19:32 uur | Bericht #225372
valt mij nog het meeste op dat het wierdense veld niet in de hens vliegt meestal is het elk jaar wel een keer raak!
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
24 april 2011, 16:46 uur | Bericht #225682
Code rood in natuurgebieden Limburg

De brandweer in Noord- en Midden-Limburg heeft zondag 'code rood' afgekondigd voor natuurgebieden vanwege brandgevaar. Dat maakte de brandweer zondag bekend. Eerder werd de hoogste gevaarcode al ingesteld voor het noordoosten van Brabant. Code rood houdt in dat het extreem droog is en dat er een grote kans is op natuurbranden. Roken, barbecueën en open vuur zijn verboden. Ook rukt de brandweer met extra materieel, water en spuitgasten uit bij brandmeldingen.

De brandweer in Noord- en Midden-Limburg heeft volgens een woordvoerder op dit moment geen vliegtuigen om de bedreigde natuurgebieden vanuit de lucht te inspecteren. In noodgevallen kan de brandweer een beroep doen op een politiehelikopter.

Bron PZC
Alain.d
Lid
Woonplaats: Koningsbosch
Berichten: 376
Lid sinds: 5 jul. 2007
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
24 april 2011, 17:14 uur | Bericht #225696
Natuurbranden in Meinweg en Baarlo

Op twee plaatsen in Noord- en Midden-Limburg is zondagmiddag brand ontstaan in natuurgebieden.

Rond kwart over vier brak brand uit in het Meinweggebied bij Herkenbosch en Vlodrop. En om half 5 moest de brandweer uitrukken naar een natuurgebied achter camping De Berckt in Baarlo. Deze brand was binnen ongeveer een half uur geblust.

Bron: © L1 Radio-TV | Gewijzigd: 24 april 2011, 17:17 uur, door Alain.d
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
24 april 2011, 18:27 uur | Bericht #225723
Weer brandje in duinen Bergen

Opnieuw heeft er brand gewoed in de duinen bij Bergen. Zondagochtend stond een stuk dennenbos in brand vlak achter hotel Blooming in Bergen.

De brandhaard lag vlak achter het hotel. In een stuk van 200 m2 woedde de brand. Gelukkig werd de brand snel ontdekt.

De politie onderzoekt ook bij deze brand of er sprake is van brandstichting. Bergen en omgeving wordt al twee jaar geteisterd door een pyromaan, waardoor al grote stukken in de duinen in vlammen zijn opgegaan en enkele keren de bebouwde kom werd bedreigd door het vuur. De pyromaan is nog steeds niet opgepakt en de angst zit er goed in Bergen en Schoorl.

Bron: RTV-Oost
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
24 april 2011, 18:32 uur | Bericht #225727
Natuurbrand in Gronau

Aan de Gronausestrasse in Gronau heeft zondagmiddag een natuurbrand gewoed. De brandweer is met veel auto's uitgerukt en wist te voorkomen dat het vuur zich verspreidde. Een gebied ter grootte van een voetbalveld is door de brand is de as gelegd.

Bron: RTV-Oost
Every cloud has a silver lining
Alain.d
Lid
Woonplaats: Koningsbosch
Berichten: 376
Lid sinds: 5 jul. 2007
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
24 april 2011, 19:09 uur | Bericht #225746
Hardnekkige brand in natuurgebied De Meinweg

In het natuurgebied De Meinweg heeft de brandweer de grootste moeite om een bos- en heidebrand geblust te krijgen, die daar zondagmiddag even na 4 uur uitbrak. Het stuk natuur bij Vlodrop en Herkenbosch is moeilijk bereikbaar voor de blusvoertuigen. Er zijn meer dan tien brandweerwagens ingezet uit Limburg en het aangrenzende deel van Duitsland.

Enkele toegangswegen in de buurt zijn afgezet voor het publiek. De brand besloeg aanvankelijk een perceel van zo'n 200 bij 200 meter, maar het vuur breidde zich langzaam uit.

Bron: © L1 Radio-TV
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
24 april 2011, 19:57 uur | Bericht #225767
Bosbrand in natuurpark Noord-Limburg

In nationaal park De Meinweg, ten oosten van Roermond, heeft zondagmiddag een stuk bos van ongeveer zeshonderd bij zeshonderd meter in brand gestaan. De brandweer rukte rond 16.15 uur uit. Zes blusvoertuigen en drie waterwagens bestreden de brand. Twee van de blusvoertuigen waren van de Duitse brandweer, die assistentie verleende. De Duitsers zetten ook een verkenningsvliegtuigje in. Omstreeks 18.45 uur meldde de brandweer dat het sein brand meester is gegeven. Het nablussen zal nog enkele uren duren.

Vanwege de droogte is in grote delen van het land code oranje of code rood ingesteld. Dat betekent dat er een stookverbod voor tuinafval is, en dat roken, barbecueën en andere vormen van open vuur verboden zijn. In Noord-Limburg geldt sinds zondagmiddag code rood. Ook elders in het land had de brandweer zondag te kampen met natuurbranden. In een heidegebied bij Hoog Soeren, ten westen van Apeldoorn, is aan het eind van de ochtend een terrein van honderd bij tweehonderd meter afgebrand. Vanwege de alarmfase was de brandweer direct met groot materieel uitgerukt. Hoewel het terrein moeilijk begaanbaar was, wist de brandweer het vuur na een uur te blussen.

Bron: Nieuws.nl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
24 april 2011, 20:45 uur | Bericht #225796
Zeldzame droogtescheuren in lichte kleigrond

In zware kleigrond zijn droogtescheuren geen uitzondering, maar in lichte kleigronden komt dat verschijnsel zelden voor. Weerman-fotograaf Jannes Wiersema signaleert dat het nu zo ver is. Vreemd is dat niet: sinds hij de neerslag bijhoudt, in 2005, is er in de periode tot 24 april nog niet zo weinig neerslag gevallen als nu. Aardappelen komen nauwelijks boven de grond uit en tulpen verdwijnen bijna in de scheuren. Wiersema relativeert wel: eind vorig jaar was het nog zo nat dat landbouwers nauwelijks het land op konden…

Bron: DVHN
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
24 april 2011, 20:51 uur | Bericht #225799
Brandweer rukt massaal uit voor natuurbrand Hoog Soeren

Een groot aantal brandweervoertuigen rukte zondagmorgen uit voor een forse natuurbrand in Hoog Soeren. Ondanks de relatief geringe oppervlakte wat in de brand stond, rukte de brandweer met zo'n twintig voertuigen uit. Dit om een snelle uitbreiding te voorkomen. Eveneens was de grond kurk droog, dus haast was bij deze geboden. De boswachter van Hoog Soeren laat weten niet blij te zijn met het toenemende aantal brand in zijn gebied. Hoewel afgebrande grond goed is voor de natuur, vinden telkens dieren de dood omdat zij zich niet tijdig uit de voeten kunnen maken.

Bron: Blik Op Nieuws
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Kay1989
Lid
Woonplaats: Kampen (Overijssel)
Berichten: 104
Lid sinds: 22 jul. 2009
24 april 2011, 23:12 uur | Bericht #225828
Grote natuurbrand in Assen
Aan de Witterweg in Assen woedt zondagavond een grote natuurbrand.

Volgens een buurtbewoner gaat het om een brand op een voormalig oefenterrein aan de west-kant van het TT-circuit. Het zou gaan om een heidebrand, maar dat heeft de brandweer nog niet kunnen bevestigen.

http://www.hartvannederland.nl/nederland/d..._medium=twitter | Gewijzigd: 24 april 2011, 23:17 uur, door Kay1989
Wolkje7
Lid
Woonplaats: Velp (Gelderland)
Berichten: 1534
Lid sinds: 24 mrt. 2008
25 april 2011, 07:20 uur | Bericht #225853
Ik ruik in Arnhem hier al sinds gisteravond een brandlucht, en die is er nou nog. Zou dat met de paasvuren in Duitsland te maken kunnen hebben of staat er een of ander natuurgebied in brand dat met de Oostenwind wordt meegevoerd?
Echt geen pretje.
Ik vind het maar een stomme traditie (niet alleen omdat het te merken is), maar sowieso, net zoals kerstvuren aansteken.

Maarja, wie ben ik? De een houdt er van, en de ander vind het maar niks. Met die droogte vind ik het zelfs dom.
Ik zal wel weer een zeur zijn, maar echt gezond lijkt me die lucht ook niet. | Gewijzigd: 25 april 2011, 07:44 uur, door Wolkje7
Weerdagen Velp 2019:

Volledige dagen met sneeuwdek: 7
Dagen met deels sneeuwdek: 2
Vaste sneeuw: 4 * Laatste 01-02-2019
Smeltende sneeuw: 1 * Laatste 02-02-2019
Hagel: 4


Velp 2018:

Smeltende sneeuw: 6
Vaste Sneeuw: 6
Hagel: 8
Weerlicht: 6
Onweer: 24 (1 onweersdag in Velp gemist toen ik in Duitsland was)


Velp 2017:

Dagen met sneeuwdek: 34 (waarvan 21 in januari, 6 in februari en 7 in december)
Vaste sneeuw: 12
Smeltende sneeuw: 6
Hagel: 13
Weerlicht: 6
Onweer: 21
Terug naar boven
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.857 topics, welke bij elkaar 448.376 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.584 leden.
Het nieuwste lid is Rooie bert.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 98 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 98, lezen 5 mensen het topic "Onweerkansen van 25 juli t/m 29 juli".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden