Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Drew, AR.

27 Apr 2024 08:14:16

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Ashley, AR.

27 Apr 2024 07:21:23

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

27 Apr 2024 07:00:09

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Union, AR; Union, LA.

27 Apr 2024 05:39:06

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Union, AR; Union, LA.

27 Apr 2024 05:39:05

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Bowie, TX; Morris, TX; Red River, TX; Titus, TX.

27 Apr 2024 03:46:57

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Clarke, IA; Ringgold, IA; Union, IA.

27 Apr 2024 03:46:57

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cleburne, AR; Independence, AR; Jackson, AR; Prairie, AR; White, AR; Woodruff, AR.

27 Apr 2024 03:46:57

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Independence, AR; Jackson, AR; White, AR; Woodruff, AR.

27 Apr 2024 03:46:56

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Clarke, IA; Lucas, IA; Marion, IA; Warren, IA.

27 Apr 2024 03:46:56

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Nodaway, MO; Worth, MO.

27 Apr 2024 03:05:09

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Adams, IA; Ringgold, IA; Taylor, IA; Union, IA.

27 Apr 2024 03:05:08

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Clarke, IA; Decatur, IA; Ringgold, IA; Union, IA.

27 Apr 2024 03:05:08

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Buena Vista, IA.

27 Apr 2024 03:05:08

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Madison, IA; Warren, IA.

27 Apr 2024 03:05:08
Actueel
1 / 4

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
27 april 2011, 11:46 uur | Bericht #226439
Opnieuw natuurbranden bij Schoorl (update)

Opnieuw is er brand geweest in het natuurgebied tussen Bergen en Schoorl. Het gaat om twee brandhaarden. Rond negen uur vanochtend vloog een stuk bos aan het Torenpad achter het Klimduin in Schoorl in brand. De brandweer rukte daarvoor meteen uit, maar voorbijgangers wisten het vuur al uit te krijgen. De politie doet daar nu sporenonderzoek.



Een half uur later was er brand aan de Hargerzeeweg tussen Camperduin en Schoorl. Ook deze brand is inmiddels meester. Bij de bestrijding van de branden is ook een legerhelikopter ingezet. De omvang van de schade is nog niet bekend. Volgens een woordvoerster van de politie is niet bekend of de branden zijn aangestoken. In het duingebied van Bergen en Schoorl woedt sinds 2009 regelmatig brand. Afgelopen weekeinde was het nog tweemaal raak. Ondanks verscherpt toezicht is tot dusverre niemand opgepakt. De autoriteiten vermoeden dat er één of meerdere pyromanen in het gebied actief zijn.

Bron: RTV N-H
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
27 april 2011, 11:49 uur | Bericht #226440
Bosbrand in Enschede

Brand heeft dinsdag in Enschede zo'n 50 vierkante meter bos verwoest. Het gaat om bomen en struiken aan de Christiaan de Wetstraat. De brandweer is met drie auto's uitgerukt om snelle uitbreiding van het vuur te voorkomen. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. In heel Overijssel geldt vanwege de aanhoudende droogte verhoogde waakzaamheid om natuurbranden te voorkomen. Dinsdag brak eerder op de dag al brand uit in natuurgebied De Borkeld in Markelo. Door groot alarm te slaan, kon de brandweer een grote natuurbrand tegengaan.

Bron: RTV Oost
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Waarom deze advertentie?
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
27 april 2011, 11:50 uur | Bericht #226441
Het is droog, maar niet té droog

Hoewel boeren hier en daar zuchten onder de aanhoudende droogte, vallen de problemen in de Rijn- en Veenstreek nog mee. Pas als ook in de meimaand de regen uitblijft, gaan boeren zich zorgen maken. Aad Markx, akkerbouwer in de Vierambachtspolder in Woubrugge, blijft opgewekt. De aardappelen zitten in de grond en kunnen gaan groeien. Ze doen het goed, ziet Markx. ,,Dat komt door de prachtige winter die we hadden. In februari was het relatief koud en droog. Dat zorgde ervoor dat de kleigrond mooi korrelig is geworden. Dat is weer goed voor de gewassen.’’

Wel hoopt de akkerbouwer dat de droogte niet aanhoudt. ,,Aardappelen mogen wij niet beregenen met oppervlaktewater. Dit in verband met de aardappelziekte bruinrot die we wel eens in dit gebied hebben gehad. Wel mogen we water uit een bron onder de grond halen, maar dat is te ijzerhoudend en dus ook niet geschikt.’’ Markx heeft ook zomertarwe en bieten gezaaid. Die doen het volgens hem ook goed, zonder te sproeien. ,,Knolselderij moeten we wel beregenen. Ik zie ook anderen hier in de polder die hun uien aan het beregenen zijn.’’

Er is een gezegde dat luidt: Een droge maart en een natte april is de boer naar zijn wil’. Molenaar Johan Slingerland van de Aarlanderveense Molenviergang, tevens melkveehouder, kent het spreekwoord wel. Hoewel hij vorige week nog heeft gemalen in verband met het water dat via wellen in zijn polder omhoog komt, staan de andere molens al wekenlang stil. ,,Dat is best wel uitzonderlijk.’’ Toch klaagt ook Slingerland niet. Integendeel. ,,Dit weer komt mij goed uit.’’ Hij legt uit dat hij grond heeft laten aanvoeren om een stuk land op te knappen. Daar is ook bagger op gekomen, dat lang moest drogen. ,,Dank zij het mooie weer is dat gelukt en kan het nu worden ingezaaid.’’ Voor hem is het gunstig, maar Slingerland kan zich voorstellen dat veel akkerbouwers wel regen kunnen gebruiken.

Dat denkt Marien Kaashoek, bedrijfsleider van kwekerij De Bent uit Benthuizen ook. ,,Toch zie ik dat er bij ons in de polder nog niet veel wordt beregend. Wel in het oosten van het land, waar ik afgelopen weekeinde was.’’ De kweker van buxussen en conica’s besproeit zijn planten al drie weken. ,,Voordeel van de droogte in tegenstelling tot een natte periode is dat je het zelf in de hand kunt houden. We kunnen zelf water geven, al is regenwater altijd beter. Beter tien millimeter uit de hemel dan 40 millimeter die we zelf sproeien. Als het regent, is de lucht vochtig en dan pakken de planten het ook wat makkelijker.’’

Een woordvoerder van het hoogheemraadschap van Rijnland bevestigt dat er in deze regio nog geen sprake is van echte droogte. Dit in tegenstelling tot bij andere waterschappen. ,,Dat komt doordat we water krijgen uit de Hollandse IJssel en de Rijn.’’ Uit voorzorg heeft Rijnland wel het zomerpeil iets verhoogd, waardoor de grond meer water krijgt. ,,Dit voor het geval dat de droogte aanhoudt.’’ Bij aanhoudende droogte lopen de veendijken instortingsgevaar. Maar dat is nu nog niet aan de orde. ,,We inspecteren de dijken twee keer in het jaar. De frequentie is nog niet verhoogd.’’

Bron: Noord Hollands Dagblad
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
27 april 2011, 15:05 uur | Bericht #226508
Nablussen gaat door op Fochteloërveen

Twee dagen na de grote veenbrand op het Fochteloërveen werd er woensdag nog steeds nageblust. Twee brandweerploegen (twaalf man) en zo'n acht mensen van ondersteunende diensten waren nog de hele dag bezig het getroffen natuurgebied nat te houden.



Dinsdag waren in totaal nog veertig manschappen bezig en werden nog helikopters ingezet om te zoeken naar zogeheten 'hotspots'. Over de oorzaak van de brand kon brandweervoorlichter Jacco Rodermond woensdag nog niets zeggen. "Het gebied is nog steeds te gevaarlijk om politie onderzoek te laten doen. Dus daar zullen we nog een tijdje op moeten wachten." Rodermond kon woensdagmiddag ook nog niet zeggen of de brandweer ook de rest van de week nog aan het werk zal zijn in het Fochteloërveen.

Bron: DVHN
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
27 april 2011, 15:07 uur | Bericht #226509
Opnieuw natuurbranden Noord-Hollandse kuststrook (update 14.50)

Opnieuw is er vandaag brand geweest in de natuurgebieden aan de Noord-Hollandse kust. Het gaat om drie brandhaarden.

09.00 uur Torenpad, Schoorl

Rond negen uur vanochtend vloog een stuk bos aan het Torenpad achter het Klimduin in Schoorl in brand. De brandweer rukte daarvoor meteen uit, maar voorbijgangers wisten het vuur al uit te krijgen. De politie doet daar nu sporenonderzoek.

09.30 uur Hagerzeeweg, Schoorl
Een half uur later was er brand aan de Hargerzeeweg tussen Camperduin en Schoorl. Ook deze brand was snel onder controle. Bij de bestrijding van de branden is ook een legerhelikopter ingezet. De omvang van de schade is nog niet bekend.

14.00 uur Van Oldenborghweg, Castricum
Om 14.00 uur rukte de brandweer uit voor een brand aan de Van Oldenborghweg in Castricum. Een gebied van een paar honderd vierkante meter werd getroffen door de brand, die de brandweer om 15.00 uur aan het nablussen was. Het gebied ligt vlakbij uitkijkduin de Hoge Toren, bij Bakkum.

Pyromanen
In het duingebied van Bergen en Schoorl woedt sinds 2009 regelmatig brand. Afgelopen weekeinde was het nog tweemaal raak. Ondanks verscherpt toezicht is tot dusverre niemand opgepakt. De autoriteiten vermoeden dat er één of meerdere pyromanen in het gebied actief zijn.

Bron: RTV N-H
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
27 april 2011, 15:08 uur | Bericht #226510
Provinciaal crisisplan opgeheven na brand in Hoge Venen

Gezien de gunstige evolutie van de situatie, kon woensdagmorgen het provinciaal crisisplan voor de Hoge Venen worden opgeheven na de zware brand in het natuurgebied. "De brand is volledig onder controle, ook al zijn er van tijd tot tijd secundaire brandhaarden. De informatie vanop het terrein is geruststellend. We hebben dan ook besloten om het provinciaal crisisplan op te heffen", zegt de Luikse gouverneur Michel Foret.



Momenteel worden de operaties op het terrein afwisselend geleid door de brandweercommandanten Cambresy en Bastin. "Op het hoogtepunt van de crisis waren er 300 mensen ter plaatse. Zonder solidariteit en samenwerking, zou de situatie oncontroleerbaar zijn geweest", aldus Foret. Er bevinden zich nog enkele tientallen mensen op het terrein. Verwacht wordt dat de verschillende brandweerkorpsen nog vandaag naar hun kazernes kunnen terugkeren, en dat de brandweerzone Verviers de situatie alleen zal kunnen beheersen.

Bron: HBVL
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Woonplaats: Koekelare, West-Vlaanderen https://twitter.com/BartStandaert
Berichten: 2744
Lid sinds: 15 jun. 2007
28 april 2011, 09:47 uur | Bericht #227037
Alleen in Brabant nog code rood brandgevaar

media_xl_359007.jpg

Code rood wegens groot gevaar voor natuurbranden is donderdag bijna overal ingetrokken. In de meeste gebieden in midden- en oost Nederland is nu code oranje van kracht. Dat meldden de gezamenlijke hulpregio's via de website natuurbrandgevaar.nl. Alleen in een deel van Noord-Brabant is nog code rood van kracht. In Utrecht, Overijssel en delen van Gelderland en Limburg is de kans op natuurbranden iets verminderd doordat het heeft geregend; daar is het nu code oranje. Stoken in de open lucht blijft verboden. De brandweer blijft waakzaam, aldus de hulpdiensten.

Bron: AD
BartS
MarkNL
Lid
Woonplaats: Spijkenisse
Berichten: 2121
Lid sinds: 8 jun. 2007
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
28 april 2011, 12:49 uur | Bericht #227148
Alarmsfase rood afgeblazen in Limburgse natuurgebieden

Vanaf vandaag geldt in de Limburgse natuurgebieden opnieuw alarmfase geel. De verhoogde staat van paraatheid wordt afgeblazen door de eerste neerslag, lagere temperaturen en de gewijzigde wind. Brandtorens in de natuurgebieden worden dus niet langer permanent bemand. Toch volgt het Agentschap voor Natuur en Bos het brandgevaar de volgende dagen verder op. "In Vlaanderen bleven de problemen de afgelopen weken beperkt tot een klein incident in het gebied Middenvijver in Antwerpen waar ongeveer 1 hectare natuurgebied in vlammen opging", vertelt Dirk Bogaert, woordvoerder van het Agentschap voor Natuur en Bos. "We zijn heel blij dat we deze risicovolle periode zo goed zijn doorgekomen en dat de tienduizenden bezoekers zich heel verantwoordelijk hebben gedragen."

Bron: HBvL
Marching ever onward to tomorrow!
MarkNL
Lid
Woonplaats: Spijkenisse
Berichten: 2121
Lid sinds: 8 jun. 2007
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
28 april 2011, 12:50 uur | Bericht #227149
Dieren hebben last van droogte

Veel dieren hebben last van de uitzonderlijke droogte van de afgelopen weken. Hagedissen en salamanders kunnen zich niet voortplanten, zwaluwen zoeken vergeefs naar modder voor hun nest en teken dreigen uit te drogen. Dat meldt de website natuurbericht.nl. Amfibieën en reptielen leven in het voorjaar vooral bij plassen op de hei. Door de extreme droogte zijn veel plassen uitgedroogd, waardoor de hagedissen en salamanders zich niet voort kunnen planten. Veel teken dreigen een dorstige dood te sterven. Het blijft nog wel oppassen voor tekenbeten, want teken die vers uit het eitje komen houden het wel een tijdje uit.

Voor vogels is er goed nieuws: er zijn veel insecten die ze kunnen eten. Sommige vogels hebben ook last van de droogte. Boerenzwaluwen hebben modder nodig voor hun nest, maar die is er nu nauwelijks. Veel vlindersoorten doet de droogte ook goed, maar als het droge voorjaar gevolgd wordt door een warme en droge zomer ontstaat er wel een probleem. In gebieden als heide en duinen is dan erg weinig voedsel te vinden. De oorzaak van het aanhoudend warme, zonnige en droge weer zijn constante hogedrukgebieden boven Scandinavië en in het gebied van de Noordzee. Ondanks de recente lokale buitjes is volgens het KNMI de droogte voorlopig nog niet voorbij.

Bron: Nieuws.nl
Marching ever onward to tomorrow!
henkie89
Lid
Woonplaats: Nunspeet
Berichten: 42
Lid sinds: 22 nov. 2010
28 april 2011, 18:25 uur | Bericht #227626
Het heeft de afgelopen 24 uur wel iets geregend op de veluwe, maar echt niet genoeg om de droogte op te heffen. Het blijft dus zeer gevaarlijk in de natuur!
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
28 april 2011, 22:23 uur | Bericht #228044
Minder Meierblissen in brand op Texel

Door de extreme droogte, gecombineerd met oostenwind, mogen er op Texel minder Meierblissen in brand worden gestoken. Burgemeester Giskes heeft dat in overleg met de brandweer besloten. Met name aan de westkant, dicht bij de duinen, worden de vuren te gevaarlijk geacht. Het gaat op dit moment om Meierblissen in onder meer Den Hoorn en De Koog. Naast de officiële Meierblissen in elk dorp zijn er nog tientallen kleinere particuliere vreugdevuren op het eiland.



De Meierblissen zijn traditionele vreugdevuren die elk jaar op 30 april op het eiland worden aangestoken. Ze zijn onderdeel van een veel oudere traditie, volgens folkloristische deskundigen is de Meierblis een restant van een Germaans gebruik om met vuren de geesten van de winter te verdrijven. Meierblissen zijn grote vuren van afval- en snoeihout, deze vuren worden aan het begin van de avond aangestoken.

Bron: RTV N-H
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
28 april 2011, 22:25 uur | Bericht #228047
Brandweer start met preventieve vluchten ondanks regen

De brandweer Limburg-Noord is woensdag gestart met preventieve vluchten in verband met de droogte. Hiertoe zijn er nieuwe afspraken gemaakt met een bedrijf op Kempen Airport Budel. De verwachte neerslag de komende dagen is onvoldoende om het risico op brand in de natuurgebieden drastisch te verlagen, zo laat de brandweer weten. 

De afgelopen dagen konden geen preventieve vluchten worden uitgevoerd vanwege de problemen bij ASL in Beek.



De vliegtuigen van dit bedrijf waren speciaal geprepareerd voor gebruik van de C-2000 verbindingsapparatuur. Gedurende de voorbije dagen heeft de politie helikopter en een vliegtuig in Eindhoven standby gestaan voor inzet. 
Nu is er een oplossing gevonden door samenwerking met een bedrijf op Kempen Airport Budel. Doordat het vliegtuig is voorzien van satelliettelefoon zijn er geen speciale C-2000 voorzieningen nodig en kan er dus direct worden gestart met vliegen. 

 De neerslag die sinds woensdag is gevallen is te weinig om het risico voor natuurbranden te verkleinen, volgens de brandweer. Dat is ook de reden waarom besloten is om toch te starten met de preventievluchten.

Bron: Blik op Nieuws
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
29 april 2011, 21:58 uur | Bericht #228743
Brandwacht blushelikopters Defensie loopt af

De beschikbaarheidsdienst van de blushelikopters wordt vrijdagavond bij zonsondergang beëindigd', meldt het ministerie van Defensie vrijdag. 'Het brandgevaar nam aanzienlijk af na de regenval van het afgelopen etmaal. Maandag wordt opnieuw bekeken of er Cougar-bemanningen paraat moeten staan om te blussen', aldus Defensie. Begin deze week werden 2 Cougar-transporthelikopters ingezet bij het blussen van een natuurbrand in Drenthe. Daarna stonden de speciaal voor bluswerkzaamheden opgeleide bemanningen klaar om uit te rukken bij nieuwe branden.

Bron: Blik Op Nieuws
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
MarkNL
Lid
Woonplaats: Spijkenisse
Berichten: 2121
Lid sinds: 8 jun. 2007
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
30 april 2011, 19:23 uur | Bericht #229021
Zeer grote duinbrand Bergen

Zaterdagmiddag is er rond 18.00 uur opnieuw een grote duinbrand uitgebroken in Bergen, dat meldt RTV-Noord Holland. Het zou gaan om een brand ter hoogte van de Uilenvangersweg. Volgens de regionale omroep is de rook in de wijde omgeving te zien en heeft de brandweer de brand inmiddels opgeschaald naar grip 2. De brandweer heeft bij het blussen last van de harde wind. Bewoners in het gebied lopen niet onmiddellijk gevaar.

Bron: De Pers
Marching ever onward to tomorrow!
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
30 april 2011, 20:59 uur | Bericht #229048
Grote duinbrand Bergen

In de omgeving van Bergen heeft zaterdagavond vanaf 18.00 uur een grote duinbrand gewoed. Volgens de gemeente heeft de brandweer het vuur onder controle, en werd rond 20 uur het sein brandmeester gegeven. Volgens de regionale omroep RTV-Noord Holland is de rook in de wijde omgeving te zien en is de brandweer met groot materieel uitgerukt. De brandweer had bij het blussen last van de harde wind. Bewoners in het gebied hebben geen gevaar gelopen.



Door de gunstige windrichting heeft Bergen geen last van de rook. Mensen in Bergen aan Zee ondervinden wel hinder Ze zijn geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden. De Zeeweg naar Bergen aan Zee is tijdelijk afgesloten voor verkeer. Een groep strandgasten en toeristen kon daardoor niet terug naar Bergen Binnen en is door de reddingsbrigade door het duingebied geloodst.

Brandstichting
De oorzaak van de brand is niet bekend. De politie sluit brandstichting niet uit. Bergen en omgeving worden al enige jaren geteisterd door branden. In sommige gevallen zorgden de branden voor veel schade en overlast. Bij veel branden in het gebied werd tot nu toe brandstichting vermoed.

Bron De Pers
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
30 april 2011, 21:11 uur | Bericht #229051
Brand in bos bij Gilze

In het bos bij Gilze woedt momenteel een buitenbrand. Er zijn veel brandweerwagens naar de plek van de brand gegaan, die wordt aangegeven als een 'zeer grote brand'. Het is nog niet duidelijk of de brandweer uit voorzorg massaal is uitgerukt, of dat er daadwerkelijk sprake is van een grote brand.

Bron Omroep Brabant
henkie89
Lid
Woonplaats: Nunspeet
Berichten: 42
Lid sinds: 22 nov. 2010
1 mei 2011, 13:43 uur | Bericht #229133
Citaat van Verwijderde_gebruiker_01, zaterdag 30 april 2011, 20:11 uur Brand in bos bij Gilze

In het bos bij Gilze woedt momenteel een buitenbrand. Er zijn veel brandweerwagens naar de plek van de brand gegaan, die wordt aangegeven als een 'zeer grote brand'. Het is nog niet duidelijk of de brandweer uit voorzorg massaal is uitgerukt, of dat er daadwerkelijk sprake is van een grote brand.

Bron Omroep Brabant


Betrof een kleine brand, zo groot opgeschaald ivm waterwinning en een munitiedepot plus camping in de omgeving. Puur uit voorzorg dus!
Woonplaats: Hardinxveld-Giessendam
Berichten: 154
Lid sinds: 30 jul. 2006
1 mei 2011, 18:09 uur | Bericht #229170
Op dit moment woeden er wederom enkele grote duinbranden in de Noord-Hollandse duinen. OA bij SINT MAARTENSVLOTBRUG en Petten. De brandweer uit een groot deel van Noord-Holland-Noord is uitgerukt om de branden te bestrijden en krijgt er nu ook hulp bij uit de regio Kennemerland.

edit: er woeden op dit moment 4! afzonderlijke duinbranden.

enkele beelden zijn te zien op de webcam: http://bergenaanzee.com/nl-nl/webcam/villa...bergen-aan-zee/ | Gewijzigd: 1 mei 2011, 18:17 uur, door pompbediende
Woonplaats: Gouda
Berichten: 976
Lid sinds: 25 mei. 2009
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
1 mei 2011, 18:15 uur | Bericht #229171
Er is een GRIP4 (hoogste alarmeringsfase) afgegeven. Meerdere duinbranden tegerlijkertijd. Waarvan die eerste, zelfs 1.5 KM van een kerncentraleachtig iets af zit volgens berichtgeving. Egmond aan Zee is er ook paar minuten bij gekomen. Het gaat maar door:S
Mijn website: http://www.rfgfotografie.nl. Hier vind u alle foto's die ik maakt omtrent incidenten. Maar ook soms omtrent slecht weer of vliegtuigen terug.
henkie89
Lid
Woonplaats: Nunspeet
Berichten: 42
Lid sinds: 22 nov. 2010
1 mei 2011, 18:23 uur | Bericht #229173
Citaat van Herdervriend, zondag 1 mei 2011, 17:15 uur Er is een GRIP4 (hoogste alarmeringsfase) afgegeven. Meerdere duinbranden tegerlijkertijd. Waarvan die eerste, zelfs 1.5 KM van een kerncentraleachtig iets af zit volgens berichtgeving. Egmond aan Zee is er ook paar minuten bij gekomen. Het gaat maar door:S


Ik hoop dat ze die pyromaan zo snel mogelijk te pakken kunnen krijgen, deze man/vrouw ( en misschien wel meerdere) heeft echt een zieke geest. Diverse regio`s verlenen inmiddels hun bijstand. Waaronder Amsterdam-Amstelland Kennermerland en de Veiligheidsregio Noord en Oost Gelderland.

Inmiddels is er een aanvraag gedaan voor de helicopters (deze worden gecoordineert door mensen van de VNOG) dus nu maar hopen dat ze snel ingezet kunnen worden.
Terug naar boven
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
2 Gebruikers lezen nu dit topic, onderverdeeld in 2 gasten en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.853 topics, welke bij elkaar 448.364 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.579 leden.
Het nieuwste lid is philip.beuckels@gmail.com.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
2 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 163 mensen aan het browsen op het forum. 1 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 163, lezen 4 mensen het topic "Foto's/Video's onweer en extreem weer".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden