Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De temperatuur bij Mont rigi is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

28 Nov 2023 02:07:20

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

27 Nov 2023 22:59:49

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor Middlesex.

27 Nov 2023 22:06:47

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor East Carteret.

27 Nov 2023 22:06:47

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor Inland Worcester.

27 Nov 2023 22:06:47

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor Chesapeake.

27 Nov 2023 22:06:47

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor Mathews.

27 Nov 2023 22:06:47

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor Perquimans.

27 Nov 2023 22:06:47

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor York.

27 Nov 2023 22:06:47

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor Jones.

27 Nov 2023 22:06:46

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor Northern Outer Banks.

27 Nov 2023 22:06:46

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor Mainland Dare.

27 Nov 2023 22:06:46

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor Northern Craven.

27 Nov 2023 22:06:46

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor Coastal Onslow.

27 Nov 2023 22:06:46

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor Gates.

27 Nov 2023 22:06:46
Actueel
1 / 4

Orkaanseizoen 2023

Herfst discussietopic

Nazomer eindelijk voorbij: herfstweer op komst!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

OnweerOnline LIVE

Kijk je mee?

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3 4 5 6 7 8
Kikimero
Lid
Woonplaats:
Berichten: 789
Lid sinds: 3 jul. 2008
30 december 2008, 16:43 uur | Bericht #23499
Nederlander schaatst niet zonder brokken

De eerste slagen op het ijs deze week verlopen niet voor iedere schaatser even geslaagd. In de regio Utrecht en Gelderland druppelen de ijsliefhebbers met kneuzingen en botbreuken de spoedeisende hulp binnen.
Het Meander Ziekenhuis in Amersfoort zag dinsdag vijf tot tien schaatsers binnenkomen die een niet al te zachtzinnige val op het ijs maakten of door de kou bevangen waren, aldus een woordvoerster.


Volop ijspret op de hoek tussen bij de Haarstraat en de Mr. La Grostraat in Ammerzoden. Van vrijdag op zaterdag werd daar door Promotie Ammerzoden Dorp (PAD) een pleintje ondergespoten om de kinderen te kunnen laten schaatsen. foto Cor de Kock

Een fanatieke schaatser in Nijmegen brak zijn pols bij het klunen, anderen in Nieuwegein en Utrecht braken hun arm of vielen hun schouder uit de kom. Volgens de woordvoerder van het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen komen er sinds het vriest dagelijks ongeveer vier schaatsers met letsel binnen. ,,Blijkbaar zijn we het schaatsen toch een beetje verleerd na jaren zonder ijs'', lacht hij.

BrabantsDagblad
Kikimero
Lid
Woonplaats:
Berichten: 789
Lid sinds: 3 jul. 2008
30 december 2008, 16:49 uur | Bericht #23500
Half uur in ijskoud water

Een 65-jarige man uit Wilnis is dinsdag door het dunne ijs langs de Hollandse Kade in Woerdense Verlaat gezakt.

Hulpdiensten kregen de melding binnen van een omwonende, die was ingelicht door een wandelaar die de man om hulp hoorde roepen.
In eerste instantie hebben omwonenden geprobeerd de man uit het water te helpen maar toen dit niet lukte, is de brandweer ingeschakeld.
Voor de toegesnelde brandweerlieden bleek de reddingsactie ook geen eenvoudige opgave.

Brandweerlieden zijn druk bezig een schaatser die door het ijs is gezakt te redden. FOTO EELCO BRANDES

Met hulp van een ladder, touw en een slee zijn meerdere reddingspogingen ondernomen om de man op het droge te krijgen. Hij bleek zelf niet meer in staat zich op te trekken aan de ijsrand, omdat hij minstens een half uur in het ijskoude water heeft gelegen. De man is met spoed naar het UMC in Utrecht gebracht. Zijn huidige toestand is onbekend.

Bron:AD.nl | Gewijzigd: 30 december 2008, 18:01 uur, door Kikimero
Waarom deze advertentie?
Kikimero
Lid
Woonplaats:
Berichten: 789
Lid sinds: 3 jul. 2008
30 december 2008, 18:43 uur | Bericht #23508
IJspegels in tunnel onder de Noord

Rijkswaterstaat heeft een rijstrook in de tunnel onder de Noord bij Hendrik Ido Ambacht afgesloten omdat er sprake was
van ijsvorming. Volgens een woordvoerder van de dienst is er ergens een lekkage in de tunnel. ,,Dat gebeurt wel vaker.
Nu bevriest het water en verandert het in ijspegeltjes en kan het zorgen voor gladheid.’’
Voor de veiligheid van de weggebruikers is daarom een rijstrook afgesloten. Omdat het niet druk is, levert het geen hinder op.
Rijkswaterstaat probeert het lek te vinden en het probleem te verhelpen.

Bron:AD.nl
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
30 december 2008, 20:52 uur | Bericht #23518
Koud Nederland massaal aan de Chocomel en hutspot populair

Koud Nederland is momenteel massaal aan de warme chocolademelk en de hutspot. Een woordvoerder van Friesland Foods in Meppel, de producent van Chocomel, zegt dat de verkoop van de bruine drank deze week met 60 procent omhoog is geschoten.'We merken aan de verkoopcijfers dat het extreem mooi winterweer is', aldus de zegsman. 'In vergelijking met vorig jaar rond de jaarwisseling wordt er nu 40 procent meer chocolademelk verkocht.' Niet alleen chocolademelk maar ook andere winterproducten vinden gretig aftrek. Volgens het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) worden er in deze tijd van het jaar zes keer zo veel winterproducten verkocht. 'Allerhande koolsoorten, andijvie en hutspot vliegen over de toonbank', aldus een woordvoerster.

©RTV Drenthe | Gewijzigd: 28 augustus 2017, 12:21 uur, door Joyce.s
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
30 december 2008, 21:47 uur | Bericht #23523
Nieuwjaarsduik wellicht de koudste in jaren

Het lijkt erop dat de nieuwjaarsduik van 2009 de koudste sinds jaren wordt. Organisatoren nemen maatregelen. In Rottevalle is de duik afgelast omdat er ijs op De Leyen ligt. De Reddingsbrigade Drachten is bezig een wak vrij te houden in de vijverpartij de Singels.

,,Het risico is te groot als we met deze temperaturen de duik door laten gaan”, zegt Mascha Dalstra van Paviljoen de Leyen in Rottevalle. Er ligt al een behoorlijk laagje ijs op het meer De Leyen. De weersverwachtingen wijzen erop, dat dat tot aan nieuwjaarsdag alleen maar dikker wordt.

In Rottevalle zou donderdag om één uur voor de derde keer een nieuwjaarsduik gehouden worden. ,,Het is onbegonnen werk om al het ijs uit te kappen. En het risico voor de springers zou te groot zijn.” De Reddingsbrigade van Drachten probeert in de vijverpartij de Singels wel een wak open te houden. Sinds gisteren zijn vrijwilligers bezig, het ijs weg te kappen voor de sprong van nieuwjaarsdag drie uur. ,,Het wordt een heel koude duik”, zegt voorzitter Robert Pepernoot.
De organisatie heeft dit keer meer vrijwilligers van de Reddingsbrigade op de kant staan, die EHBO kunnen verlenen wanneer dat nodig is. Vorig jaar, toen de duik voor het eerst werd gehouden, deden vijftig mensen mee.

Buurthuis Rengerspark heeft voor de zevende nieuwjaarsduik in de Leeuwarder Noordersingel, donderdag om twee uur, vanwege de weersverwachting ook extra voorzorgsmaatregelen getroffen. Scoutingclub Burmania, die de duik dit jaar mede organiseert vanwege het tachtigjarig bestaan in 2009, zet op de kant grote tenten op, waar deelnemers zich warm kunnen omkleden.

De organisatie houdt de grachten goed in de gaten. ,,Nu ligt er nog geen ijs op, maar de kans dat het water bevriest is wel groot”, zegt voorzitter Jelle Hoekstra van buurthuis Rengerspark. De tiende nieuwjaarsduik op Vlieland lijkt - koude of niet - gewoon door te gaan, donderdag om één uur. Alleen bij extreem lage temperaturen, te hoog water of storm wordt de sprong afgelast. Patu de Nijs van het organisatiecomité verwacht, net als voorgaande jaren, zo’n tweehonderd deelnemers.

Of er dit jaar net zoveel liefhebbers voor de sprong zullen zijn als andere jaren, weet hij niet goed. ,,Zo koud als dit keer hebben we de duik nog nooit gehad. Andere jaren was het zo’n vijf of zes graden. Dat is wel wat anders dan een temperatuur van rond het vriespunt.”

©Fries Dagblad
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
31 december 2008, 09:53 uur | Bericht #23542
Vorst en ijsvorming frusteren nieuwjaarsduiken

Een aantal nieuwjaarsduiken op 1 januari gaat niet door als gevolg van ijsvorming en de aanhoudende vorst. Sponsor Unox, die 52 nieuwjaarsduiken als 'serieus' heeft aangemerkt, liet woensdag weten dat drie duiken inmiddels officieel zijn afgelast, in Hoogkerk, Bunschoten en Woudenberg.

Een woordvoerder van de fabrikant van worst en soep zei te verwachten dat meer duiken worden afgelast. Dat betreft met name duiken op binnenwaterlocaties, zoals recreatieplassen. Op de Unox-lijst staan 35 van dit soort locaties. De traditionele nieuwjaarsduik in zee bij Scheveningen, waarvan Unox behalve sponsor ook de organisator is, gaat vooralsnog door. Aan deze bekendste duik doen naar verwachting tienduizend mensen mee. Zij moeten zeewater trotseren van rond de zes graden.

©AD
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
31 december 2008, 11:34 uur | Bericht #23545
Nieuwjaarsduik Heeresmeer afgelast

De nieuwjaarsduik in het Heeresmeer in Nieuwe Pekela gaat donderdag 1 januari niet door. "Het zat er aan te komen. Er ligt een laagje ijs op het meer. Het is zo koud dat het onverantwoord is de duik door te laten gaan", zegt Marjan Siegers van Scouting Pekela, die deze duik voor de tiende keer had georganiseerd. "We hopen in 2010 de tiende nieuwjaarsduik te organiseren."

Scouting Pekela loopt niet veel schade op door de afgelasting. De vereniging beschikt zelf over tenten, bankjes en andere spullen die nodig zijn om het samenzijn aangenaam te maken. "De bestelde boodschappen bij C1000 hebben we kunnen afmelden", aldus Siegers.

©DvhN
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
31 december 2008, 12:53 uur | Bericht #23550
Zoekactie naar vermiste schaatser

Reddingswerkers gaan woensdag verder zoeken naar een vermiste schaatser in de Friese Ryptsjerksterpolder. Het gaat om een 58-jarige man uit Woerden, aldus de politie woensdag. Dinsdagavond is ook al gezocht, maar ondanks de inzet van een traumahelikopter, is de man niet gevonden.De man uit Woerden is 's ochtends naar de Ryptjerksterpolder vertrokken om een dagje te schaatsen op het landijs. Familie heeft aan het einde van de dag alarm geslagen, nadat zij geen contact met hem kregen.

De politie heeft direct de hulp ingeroepen van een helikopter, die het gebied met schijnwerpers afzocht. De auto van de schaatser is door agenten aangetroffen, maar van de man zelf ontbreekt tot nu toe elk spoor. ,,Het is goed mogelijk dat de man door het ijs is gezakt'', aldus de politie.

©AD
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
31 december 2008, 12:56 uur | Bericht #23552
Mannen redden kind uit wak met hondenriemen

Twee voorbijgangers hebben dinsdag een 13-jarige jongen uit een wak in het ijs in het Maarheezepark in Tilburg gered. De politie heeft dat woensdag laten weten.Beide mannen waren hun hond aan het uitlaten en zagen het kind in het wak. Ze knoopten vervolgens ter beveiliging de hondenriemen aan elkaar en gingen het ijs op om de jongen te redden. Het kind is nog wel onderzocht in het ziekenhuis, maar had geen letsel opgelopen.

©De Pers
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
31 december 2008, 13:01 uur | Bericht #23554
Reddingsboten KNRM uit de vaart door ijs

Door het winterse weer is er een aantal reddingboten van de KNRM buiten dienst gesteld. Dit laat een woordvoerder van de KNRM woensdag weten. Eens in drie tot vier jaar melden verschillende reddingboten zich uit omdat ijsgang het niet meer mogelijk maakt om uit te varen. Het betreffen vooralsnog de stations van Enkhuizen, Marken, Huizen en Den OeverIn noodgevallen kan de KNRM gelukkig een beroep doen op reddingboten van de oude vloot. Op Lauwersoog ligt de Gebroeders Luden paraat. Daarnaast zullen bij probleemgevallen op het ijs helikopters van politie of defensie kunnen worden ingezet om mensen te redden.

©Blik op Nieuws
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
31 december 2008, 13:05 uur | Bericht #23555
Einde winterweer nog niet in zicht


Het einde van het koude winterweer is nog niet meteen in zicht. De meest recente berekeningen van het Europees Centrum in Reading en van de Duitse weerdienst in Offenbach spreken van nachtelijke vrieskou tot 10 januari. Dat meldt weerman Eddy De Mey. Vannacht zal België ook zijn koudste nacht sinds de jaarwisseling van 1978-1979 beleven, toen het kwik tot 15 graden onder nul daalde.

Stevig vriezen
Vannacht gaat het stevig vriezen, met temperaturen van -2 tot -7. De komende dagen schommelt de temperatuur rond het vriespunt of komt er op sommige dagen eventjes bovenuit.

Amper winterse neerslag
Op grond van deze verwachtingen zal de ijsvloer op ondergelopen weilanden, sloten en beken alleen maar dikker worden. Soms is wat lichte winterse neerslag mogelijk, maar grote hoeveelheden zijn voorlopig niet aan de orde, aldus nog De Mey.

©Hln | Gewijzigd: 28 augustus 2017, 12:21 uur, door Joyce.s
Kikimero
Lid
Woonplaats:
Berichten: 789
Lid sinds: 3 jul. 2008
31 december 2008, 13:32 uur | Bericht #23558
Vader en zoon zakken door ijs van Uddelermeer

Een 48-jarige Apeldoorner en zijn 15-jarige zoon zijn gistermiddag op het Uddelermeer door het ijs gezakt. De vader raakte door het voorval onderkoeld.


Lezersfoto Arjan van de Kamp uit Uddel

De twee gingen met meer familieleden een dagje schaatsen. Nog voor de rest omgekleed was, waren vader en zoon al met een sleetje op het ijs. Het plezier was echter van korte duur, want beiden kwamen in het koude water terecht. De zoon wist zichzelf al snel weer op het droge te hijsen.

De vader echter bleef ongewild langer in het water; naar schatting van de politie een kwartier. Brandweer, politie en ambulance rukten uit voor het ongeluk, maar de hulpdiensten konden weinig uitrichten omdat de man te ver van de kant af was. Uiteindelijk wist ook de vader op eigen kracht uit het meer te komen.

De 48-jarige is met onderkoelingsverschijnselen per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De zoon is ongedeerd gebleven.

Bron:De Stentor
Kikimero
Lid
Woonplaats:
Berichten: 789
Lid sinds: 3 jul. 2008
31 december 2008, 16:17 uur | Bericht #23566
Vaarverbod in Friesland

Friesland heeft een vaarverbod ingesteld op een groot aantal Friese vaarwegen wegens ijsvorming. De provincie wil voorkomen dat de oevers beschadigd raken, zei een woordvoerder woensdag. Alleen op het Prinses Margrietkanaal, het Van Harinxmakanaal, de Houkesloot en de vaarweg naar Drachten mag worden gevaren.

Bron:De Pers
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
1 januari 2009, 11:59 uur | Bericht #23584
Vrieskou komt niet ongelegen voor landbouwsector

De aanhoudende vriestemperaturen zijn een zegen voor de landbouw, schrijft Het Laatste Nieuws. "Wat ons betreft, mag het nog een week doorvriezen", bevestigt landbouwjournalist Luc Busschaert. "Het belangrijkste is dat er tal van ziektes tegengehouden worden. Als het enkele dagen 5 tot 10 graden vriest, zullen we volgend jaar nauwelijks last hebben van schimmelziektes zoals meeldauw op granen, of van bladluizen, die echte infectie-overdragers zijn. Bovendien zullen dankzij de kou een pak minder griepgevallen opduiken in de veestapel".De prijzen van groenten zoals prei, spruiten, savooien, kool, schorseneren en wortelen zijn de voorbije dagen flink gestegen in de supermarkt. "Je kan de prei op dit ogenblik niets eens uit de grond halen", zegt Busschaert. "Logisch dat een prijsverschil dan snel zichtbaar wordt. Vorige week werd voor een kilo prei nog dertig cent betaald op de veilingen, momenteel is dat het dubbele".

Ook de bodemstructuur heeft baat bij vrieskou. "Na een makke winter zijn de oogsten altijd wat magerder. Dat is anders wanneer het een week of twee goed gevroren heeft: dan wordt de samenstelling van de bodem rijker, wat bij de oogst sterkere groenten en betere vruchten oplevert", besluit Busschaert.

©VILT
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
1 januari 2009, 14:30 uur | Bericht #23594
Schaatsend het jaar uit

Oudejaarsdag is toch een soort van spannende dag voor velen van ons. Je denkt terug aan wat er het afgelopen jaar allemaal is gebeurd en je kijkt al een beetje vooruit naar wat er het komende jaar allemaal komen gaat. Of in ieder geval, wat je wenst dat er komen gaat. En natuurlijk niet alleen op weergebied.

Gisteren had ik toen ik aan mijn eerste bakje koffie zat ook zo’n moment, maar al snel werd ik in mijn gedachten gestoord. Een vriendin van me stond voor de deur met haar schaatsen in de hand; we zouden 2008 al schaatsend afsluiten.


Prachtig winters plaatje. Foto: Bas Weetink.

Eenmaal aangekomen in het park bleek het ijs op de meertjes inmiddels dik genoeg om op te schaatsen! Eergisteren was ik er nog langs gelopen, maar met slechts twee echte schaatsfanaten op het ijs (zo zagen ze er althans uit) en nog een aantal grote wakken waarin de eendjes nog heerlijk rondzwommen, durfde ik het als redelijk onervaren schaatser nog niet aan om me op het ijs te begeven. Gisteren zag het ijs er al een stuk solider uit (volgens de ijsverwachting die ik natuurlijk eerder had geraadpleegd zou het ijs een centimeter of 7 dik zijn), waarna wij, en velen met ons, gehuld in een dikke jas, sjaal, muts en handschoenen de grote stap durfden te nemen.

Vaders en moeders met hun kinderen, opa’s en oma’s, een groep jongens die ook meteen hun hockeysticks tevoorschijn hadden getoverd, waardoor je je soms in vreemde bochten moest wringen, wilde je heelhuids aan de andere kant van het meertje aankomen, en wij dus. De sfeer was fantastisch! Het leek alsof er één grote familie aan het schaatsen was. Met rode wangen en een lach op het gezicht werden er rondes om het eilandje in het midden van het meertje geschaatst, pirouettes gedraaid en aan jonge kinderen achter een rollator (!) schaatsles gegeven. Van de kou, ongeveer -5 graden, merkten we al snel niets meer.


Het was erg gezellig op het ijs. Foto: Antoinette Hazeleger.

Koude oudejaarsdag
Alhoewel er geen records zijn gebroken, was het gisteren wel behoorlijk koud. Vooral in delen van Drenthe, bijvoorbeeld Hoogeveen, vroor het tijdens het halen van de oliebollen matig, met de hele dag temperaturen rond -6 graden. Maar ook in de Noordoostpolder en in Overijssel was het koud. Pas toen de mist later in de avond verscheen werd het op veel plaatsen ineens minder koud en steeg het kwik nog enkele graden. Hierdoor kwam de maximumtemperatuur gemeten over 24 uur, 2 tot 4 graden onder nul, in die regio’s enkele graden hoger uit dan de gemiddelde middagtemperaturen.


De maximumtemperaturen op oudejaarsdag om 18 uur. In Hoogeveen en Marknesse waarden rond -6 graden.

De laatste keer dat het zo koud was in Nederland was begin januari in 2003. Het was toen nog een tikkeltje kouder met een 24-uurs gemiddelde van -9,6 graden in het noordoosten van het land en -4,1 graden op Texel. Ook in 1997, de laatste Elfsteden winter, vroor het op een aantal dagen matig en bleef het soms midden op de dag nog 10 graden vriezen.

Begin van 2009
Maar ook de eerste dagen van 2009 blijft het koud met middagtemperaturen rond het vriespunt en ’s nachts lichte tot matige vorst. Er schuift wel af en toe wat bewolking over, maar in grote delen van het land is het overwegend zonnig. Alleen zondag wordt het tijdelijk iets minder koud. Er passeert ons dan een storing met wat winterse neerslag, maar door oplopende temperaturen gaat dit al weer snel over in regen. De dagen daarna is er opnieuw ruimte voor de zon en wordt het opnieuw kouder.

Bron: Meteo Consult
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
1 januari 2009, 20:57 uur | Bericht #23601
IJssculpturen 'versieren' bevroren IJmeer

Langs het IJmeer zijn de afgelopen dagen prachtige natuurlijke ijssculpturen ontstaan. Door de matige vorst van de afgelopen dagen is het water dat tegen de basaltblokken klotste bevroren. Veel wandelaars kwamen op nieuwsjaardag een kijkje nemen bij dit natuurverschijnsel.

De riethalmen en de basaltblokken zijn wit gekleurd en het water dat er nog overheen klotste veranderde in dikke ijspegels. Het opgestuwde water heeft vervolgens een dikke schuimachtige ijslaag gevormd tegen de rand van de dijk.

Het natuurverschijnsel trok vandaag op nieuwjaarsdag veel bekijks. Maar het was wel oppassen geblazen, de schuimlaag was op sommige plaatsen bedrieglijk dun. Een enkeling zakte erdoorheen en moest met natte schoenen en broekspijpen naar huis.

©Blik op Nieuws
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
2 januari 2009, 11:12 uur | Bericht #23621
IJsbrekers door Overijsselse wateren

Rijkswaterstaat laat vrijdag twee ijsbrekers varen door het Twentekanaal en de zijtakken daarvan naar Almelo, het Zwarte Water en het Meppelerdiep. De afgelopen dagen is er weinig gevaren en daardoor ligt er op sommige plaatsen tot vijf centimeter ijs. Schepen die in de verschillende havens liggen hebben daar last van. Ze krijgen assistentie van de twee ijsbrekers.

©RTV Oost
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
2 januari 2009, 12:22 uur | Bericht #23629
Koud weer met aanhoudende vorst


Er trekt vandaag een koufront over Nederland naar het zuiden. Lokaal valt er in Limburg wat lichte sneeuw. Vanmiddag stroomt er drogere en koude lucht binnen met brede opklaringen. Morgen en ook een groot gedeelte van de zondag zorgt een hogedrukgebied voor zonnig en vriezend weer. Later op zondag en ook op maandag veroorzaakt een volgend koufront enige tijd sneeuw. Daarbij kan, met een wind uit zuidwest tot west, de temperatuur tijdelijk oplopen tot rond het vriespunt. Later op maandag voert een noordoostelijke wind opnieuw koude vrieslucht aan. Dinsdag en woensdag is het droog met zonnige perioden en het vriest de hele dag.

©L1 met dank aan Marjo
Woonplaats: Koekelare, West-Vlaanderen https://twitter.com/BartStandaert
Berichten: 2744
Lid sinds: 15 jun. 2007
2 januari 2009, 16:36 uur | Bericht #23634
Zopas gelezen op een regionale nieuwssite van West-Vlaanderen.

Het weer: vakantie voorbij, sneeuwpret begint

De lichte sneeuw, die vrijdag verspreid valt is maar een voorproefje van wat komen zal. Een zwak koufront trekt vrijdag van noord naar zuid over de provincie. Daardoor is het zwaarbewolkt tot betrokken met kans op lichte winterse neerslag. Eens dit front gepasseerd is, komen we weer terecht in koude, continentale lucht. Na de middag krijgen we donderdag dan ook opklaringen. De schrale zon zorgt ervoor dat de maximumtemperatuur klimt tot 2 à 4°C. De wind is zwak met een 2 tot 3 Beaufort uit het zuidwesten en ruimt naar het oosten tot noordoosten, waarbij ze ook in kracht toeneemt tot maximaal 5 Beaufort.

In de nacht van vrijdag op zaterdag wordt het stilaan helder en dus ook bitter koud tot -4 graden. Er kan plaatselijk nevel en ijzel voorkomen.Doordat een hogedrukgebied, dat nu van boven Schotland ook ons weer beïnvloedt, verder naar het zuiden door trekt, krijgt een koufront vrij spel om tegen het einde van het weekend over onze provincie te trekken.

Zaterdag is het nog bewolkt, maar blijft het droog. Het kwik klimt niet boven het vriespunt. Zondag trekt de hemel helemaal dicht en bereikt die storing ons in de namiddag of tegen de avond. En dan gaat het sneeuwen. Wellicht gebeurt dat al zondagavond, maar zeker in de nacht van zondag op maandag en op maandag zelf. De meeste prognoses spreken momenteel van 5 tot 7 centimeter sneeuw. Omdat de temperaturen zondag overdag weer tot onder het vriespunt zakken, tot -5°C tegen de avond, kunnen er op de wegen erg gevaarlijke toestanden voorvallen.

©meteowest
BartS
Buffalo
Lid
Woonplaats: Schiedam
Berichten: 148
Lid sinds: 26 jul. 2006
2 januari 2009, 17:27 uur | Bericht #23635
Kan best kloppen. Jan schrijft in het bericht voor jou ook over enige tijd sneeuw op zondag en maandag. Ben ook wel benieuwd. Een 'enige tijd' kan best lang zijn, dus wie weet wat er gaat gebeuren. Op het moment kijk ik nergens meer van op.

Een sneeuwlaag van 5 tot 7 centimeter is altijd leuk natuurlijk. Ik denk dat daar morgen en zondag in de loop van de dag wel meer duidelijkheid over komt.
Terug naar boven
1 2 3 4 5 6 7 8
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.776 topics, welke bij elkaar 448.024 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.560 leden.
Het nieuwste lid is Stefanvm.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 73 mensen aan het browsen op het forum. 10 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 73, lezen 8 mensen het topic "Herfstdiscussietopic 2023".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

OnweerOnline LIVE

Kijk je mee?

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Herfst discussietopic

Nazomer eindelijk voorbij: herfstweer op komst!

Orkaanseizoen 2023

© 2003 - 2023 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden