Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Baker, FL; Charlton, GA.

2 Dec 2023 21:59:19

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Baker, FL.

2 Dec 2023 21:44:09

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Baker, FL; Columbia, FL.

2 Dec 2023 21:21:38

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Suwannee, FL.

2 Dec 2023 21:13:42

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Columbia, FL.

2 Dec 2023 20:55:22

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Columbia, FL.

2 Dec 2023 20:45:04

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Columbia, FL; Suwannee, FL.

2 Dec 2023 20:32:38

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Suwannee, FL.

2 Dec 2023 20:03:34

De temperatuur bij Mont rigi is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

2 Dec 2023 19:40:20

De temperatuur bij Mont rigi is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

2 Dec 2023 09:18:09

De temperatuur bij Melle is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

2 Dec 2023 08:28:35

De temperatuur bij Chievres is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

2 Dec 2023 08:28:34

De temperatuur bij Stabroek is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

2 Dec 2023 08:28:34

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jones, MS.

2 Dec 2023 07:48:49

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor St. Tammany, LA; Hancock, MS.

2 Dec 2023 06:56:38
Actueel
1 / 4

OnweerOnline LIVE

Kijk je mee?

Herfst discussietopic

Nazomer eindelijk voorbij: herfstweer op komst!

Orkaanseizoen 2023

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3 4 5 6 7
Nahata
Lid
Woonplaats: Wageningen
Berichten: 15
Lid sinds: 30 mei. 2010
9 juni 2011, 17:58 uur | Bericht #243014
Ik was vroeger als klein kind bang voor onweer, bibberend in bed liggen enzovoorts. Maar nu begint het een steeds grotere passie te worden, alhoewel, ik vermoed dat ik nog wel wat angst zou hebben als het zwaar onweert en ik alleen thuis zou zijn. Maar een sigaretje roken met de deur open om te kijken is dan wel iets wat ik vaak doe.

Ik heb een groot voorliefde voor computers, en meestal heb ik totaal gezien om o.a stekkers eruit te trekken als ik er erachter zit (Op de TV-kabel na). Tenzij het er flink aan toe gaat midden in de nacht, dan besluit ik soms nog wel is om wat eruit te trekken (Niks is zo erg als projecten kwijt raken).

Linde
Lid
Woonplaats: Gilze-Rijen
Berichten: 81
Lid sinds: 7 dec. 2010
10 juni 2011, 00:42 uur | Bericht #243176
Heb ooit in mijn kindertijd een bolbliksem meegemaakt. Ons pa had alle kinderen wakker gemaakt omdat er een absoluut noodweer was losgebarsten. Wij woonden langs de Nieuwe Maas (Rotterdam-IJsselmonde), en het leek of de bui de rivier niet ''wilde'' oversteken. Zowel voor als achterin de woonkamer hadden we kleine klapraampjes. De voorste was gesloten, de achterste niet. Plotseling kwam er een vreemde lichtbol dwars door het gesloten voorraampje gezweefd. Het werd vreemd stil in de kamer, er straalde een eigenaardige spanning van het ding af. We keken allemaal nogal tam omhoog om te zien hoe het ding keurig netjes in het midden, een paar centimeter onder het plafond, naar achteren zweefde, en toen via het open achterraampje verdween. Geruisloos ging dat niet, want de bol knetterde alsof je door de vacht van een dier strijkt. Over haren gesproken: bij iedereen stond het haar recht overeind op de kop! Het duurde alles bijelkaar misschien 10 seconden, daarna hoorden we een afschuwelijke knal! Toen ben ik even een tijdje heel bang voor onweer geweest.
Veel gelegenheid om zelf bang te zijn had ik overigens niet Als oudste dochter, met een hele rij jongere broer(tje)s en een klein zusje, fungeerde ik tijdens onweermomenten altijd als safe haven. Dat ging ongeveer zo: flink onweer, ik word wakker van handjes die me schudden: Lin, mag ik bij jou in bed, ik ben zo bang! Tuurlijk jochie. Broertje in bed. Even later komt een tweede broertje. Ook bij mij in bed. Krapjes maar knus. En nog eentje. Lin kan zich ondertussen niet meer bewegen en heeft armen te kort om al die bange koppies te strelen. Krikkrak doet de deur. Klein zusje, met pop onder de arm geklemd, wil ook bij mij in bed. Och ja, waarom niet . Even later klinkt een zacht getiptap op de trap..... De hond komt naar boven getippeld, staartje tussen de pootjes (boerenfox, dus gelukkig niet zo groot....). Over de kinderberg trampelend kruipt hij bibberend onder m'n dekbed, en valt, tegen mijn voetzolen aangedrukt, met een diepe zucht van tevredenheid in slaap . Het onweer is voorbij, alle kindjes slapen heerlijk.... Ik sliep natuurlijk niet, maar ik was wel altijd blij dat ik de kleintjes dat stukje veiligheid kon geven. Met alle liefde hoor.
Nu heb ik zelf twee zoontjes die meestal zalig door een dikke bui heenslapen, zodat ik in de gelegenheid ben het schouwspel zo lang mogelijk te volgen. Ik ben niet erg gecharmeerd van harde knallen, dus eventueel geoordopt ben ik niet bij het raam weg te slaan. Het helpt echt enorm om je kennis te vergroten. Ik had nog niet eerder gelezen over een angsthoekje in de chat, het is mijn plekje ook niet, maar wat een goed idee zeg! Ik ben blij dat deze mogelijkheid bestaat op O-O. Vlakbij mijn huis staat een enorme zendmast, daar wil nog weleens vuurwerk ontstaan tijdens een onweersbui, zodat de vonken eraf vliegen. Prachtgezicht, maar ik aanschouw het met het nodig ontzag, dat wel.....
Waarom deze advertentie?
erik0248
Lid
Woonplaats: Groningen
Berichten: 211
Lid sinds: 6 jun. 2011
10 juni 2011, 00:53 uur | Bericht #243180
Ik moet gelijk denken aan de sound of music met die onweerscene
Ooohhh, aaahhhh, iiiiiiii
Woonplaats: Enschede
Berichten: 37
Lid sinds: 22 apr. 2011
16 juni 2011, 11:46 uur | Bericht #245764
Ik moet eerlijk toegeven dat ik bij onweer ('s nachts) wel een enorme scheiterd ben... Ik schiet dan in me kleren, zaklamp in de hand klaar, tuigje voor de kat in de aanslag, schoenen aan en portemonee bij me... Terwijl ik dondersgoed weet dat mij weinig kan gebeuren in huis...

Overdag heb ik er dan weer bijna geen last van... Dan ga ik zelfs volenthousiast voor het raam zitten met me camera in de aanslag hopend op een mooie shot! Of het nou door het donker komt of door het feit dat het 's nachts bij mij gewoon heel rustig is op de weg en die donders dan net even wat harder doorkomen voor mijn gevoel.. Ik weet het niet.

Ik weet in ieder geval wel wat een inslag kan doen en hoe bolbliksems eruit zien (heb er op me 10 wel eens een paar door de straat zien zweven in een klein dorpje waar ik woonde. Wel een spectaculair gezicht, maar als ze boem zeggen, dan vlieg je toch wel ff een stukkie de lucht in van schrik... )
Sunrise
Lid
Woonplaats: Harkema ( frl )
Berichten: 658
Lid sinds: 1 jun. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
16 juni 2011, 12:40 uur | Bericht #245828
Hoi,

Ook ik heb een grote angst voor onweer, van huis uit meegekregen. Ik durf ook absoluut niet alleen te zijn tijdens onweer en zit het liefst in een ruimte waar geen ramen in zitten. De donder zelf vind ik niet erg. De radio aan dat helpt mee afleiden, maar midden in de nacht kan dat niet met 2 kleine kindjes die er goddank rustig doorheen slapen. Ik wil mijn angst absoluut niet doorgeven en probeer er alles aan te doen en sterk te zijn maar zodra er onweer in de buurt is sta ik op scherp. Net of het een automatische schakelaar is die omslaat. Gelukkig heb je tegenwoordig buienradar dus zodra er een onweersbui aankomt overdag dan bel ik m'n ouders of schoonouders. "s avonds is vriendlief wel thuis die de kinderen kan afleiden of hun laten zien hoe mooi het is. En dat is bij mij nou het gekke. Ik heb vaak als er buien over het oosten trokken voor het raam gestaan en kijken naar het mooie lichtspel in de verte, machtig mooi. Of als er onweer dreigd ik graag foto's wil maken van het nadernd onheil. Aan de ene kant boeit het me enorm en aan de andere is er de angst.
Als er onweer in de nacht is staat vriendlief wel eens voor het raam te kijken en verteld hoe mooi het is, maar ik durf niet te kijken. Pas als het in de verte is durf ik te kijken . Ik hoop echt dat mijn kinderen niet bang zullen worden want als er onweer dreigd want het is een belemmering en ik schaam me ervoor ,dus dat wil ik koste wat het kost bij hen voorkomen. Misschien komt er eens een dag dat ik niet meer bang ben en ook kan genieten van die mooie maar zo beangstigende bliksem.

mvg Sunrise
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
24 juni 2011, 12:53 uur | Bericht #249867
Hoi,

gaan jullie je nog voorbereiden voor het weer van volgende week? mensen die bang zijn.
zo ja hoe dan? word er best wel angstig van. Of laten jullie het gewoon op je afkomen, zelf het ik geen idee. Ik hoop dat het overdag is en dat ik niet alleen ben. s'avonds ben ik angstiger dan overdag. het is raar waarschijnlijk. Maar toch.

groetjes marieke
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
punky
Lid
Woonplaats: capelle aan de ijssel
Berichten: 87
Lid sinds: 8 jun. 2009
24 juni 2011, 13:03 uur | Bericht #249875
Citaat van sanwa78, vrijdag 24 juni 2011, 10:53 uur Hoi,

gaan jullie je nog voorbereiden voor het weer van volgende week? mensen die bang zijn.
zo ja hoe dan? word er best wel angstig van. Of laten jullie het gewoon op je afkomen, zelf het ik geen idee. Ik hoop dat het overdag is en dat ik niet alleen ben. s'avonds ben ik angstiger dan overdag. het is raar waarschijnlijk. Maar toch.

groetjes marieke


Ik wacht eerst maar eens af hoe erg het gaat worden, misschien valt het allemaal wel mee dat is vaker gebeurd.
Ik MOET Dinsdag om 20:00 naar een voorstelling op school van mijn zoon. Maar als het zo erg word als dat ze zeggen wat moet ik dan doen niet gaan?
Ik ga dan voor geen goud maar buiten!!!!
Monique
GwoonAn
Lid
Woonplaats: Heerhugowaard
Berichten: 52
Lid sinds: 30 mei. 2011
24 juni 2011, 13:10 uur | Bericht #249881
Ik ben ook een angsthaas wat onweer en vuurwerk aan komt, als ik weet dat er onweer aan komt dan giert mijn lijf al van de adrenaline en niet op de positieve manier, ik word benauwt en bibberig en dat geld ook voor oud en nieuw altijd zenuwen niet normaal, ik ben vooral bang voor de harde knallers terwijl dat niet eens het gevaar is.
aanstaande dinsdag word voor mij een enorme hel als het echt zo ernstig word ik moet ook gewoon werken maar als na zondag blijkt dat het inderdaad ernstig word ga ik gewoon een dag vrij nemen omdat ik er absoluut niet door heen zou durven.

GwoonAn.


@sanwa78
zoals ik al zei hierboven ik zou vrij nemen voor volgende week en hopen dat het niet al te heftig word, mijn vriend is thuis en die vind het allemaal te gek maar hij "troost" me wel altijd dus ben niet alleen en dat scheelt heel veel natuurlijk.
voor de rest kan een angsthaas hier niet zo goed op voorbereiden denk ik je moet het afwachten en over je heen laten komen maar wel met veel bibberende uren.

groetjes.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
24 juni 2011, 13:12 uur | Bericht #249882
Citaat van punky, vrijdag 24 juni 2011, 13:03 uur Ik wacht eerst maar eens af hoe erg het gaat worden, misschien valt het allemaal wel mee dat is vaker gebeurd.
Ik MOET Dinsdag om 20:00 naar een voorstelling op school van mijn zoon. Maar als het zo erg word als dat ze zeggen wat moet ik dan doen niet gaan?
Ik ga dan voor geen goud maar buiten!!!!
Monique


Ik weet het niet, ik ga ook niet naar buiten dan. Ik hoop voor je dat het meevalt en dat je evengoed naar je zoon kan kijken. Is het ver bij je huis vandaan?
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
punky
Lid
Woonplaats: capelle aan de ijssel
Berichten: 87
Lid sinds: 8 jun. 2009
24 juni 2011, 13:17 uur | Bericht #249889
Citaat van sanwa78, vrijdag 24 juni 2011, 11:12 uur Ik weet het niet, ik ga ook niet naar buiten dan. Ik hoop voor je dat het meevalt en dat je evengoed naar je zoon kan kijken. Is het ver bij je huis vandaan?
Dat valt wel mee het is niet zo ver.
laten we eerst maar afwachten het is pas vrijdag.
Monique
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
24 juni 2011, 13:24 uur | Bericht #249890
Citaat van punky, vrijdag 24 juni 2011, 13:17 uur Dat valt wel mee het is niet zo ver.
laten we eerst maar afwachten het is pas vrijdag.
Monique


het is inderdaad nog maar vrijdag.
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Habbert
Lid
Woonplaats:
Berichten: 1
Lid sinds: 25 jun. 2011
25 juni 2011, 01:41 uur | Bericht #250267
Het is inderdaag nog maar net zaterdag en we hoeven ons normaal gesproken nog niet druk te maken over wat er dinsdag kan komen, maar daar zit ook gelijk mijn probleem. De bezorgdheid is vaak groter dn de angst. Ik maak me nu al druk over wat er eventueel kan gaan gebeuren en dat kost een boel negatieve energie. Onweer vind ik niet leuk maar ik vind het zo zonde van mijn tijd dat ik er continue mee bezig ben. Wat er komt valt vaak mee , trekt er langs of duurt maar 30 minuten hooguit en daar maak je je dan al 3 dagen voor die tijd druk om. Daar zit mijn frustatie.
Op het forum staat veel lezen en het ondervinden om om te gaan met angst voor onweer. Maar niet alles willen wat er zou kunnnen komen zou ook wat rust kunnen brengen toch.
Ik hoop dat ik door deze site er beter mee kan leren omgaan.

Iemand nog tips?
henk55
Lid
Woonplaats: zwolle
Berichten: 2045
Lid sinds: 23 okt. 2009
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
25 juni 2011, 06:16 uur | Bericht #250278
Tips.
Als je bang bent voor onweer zou je bv. maar 1 of 2 x per dag het nieuws hierover kunnen raadplegen en niet, dagen van te voren meerdere keren per dag alle info tot je nemen, dat levert spanning en nervositeit op. (dus negatieve energie)
Bovendien, het zal niet de eerste keer zijn dat de verwachting niet uitkomt omdat het onweer een afzwaaier maakt, of het onweer zwakker is dan verwacht, dan heb je al die tijd lekker lopen stressen voor niets.

Wat je ook zou kunnen doen, onweerfilmpjes gaan bekijken op YouTube of vimeo oid, eerst zonder geluid daarna met geluid en dan het volume steeds harder, zodat je er langzaam aan gewend raakt.

Tijdens onweer s'avonds en s'nachts; steek in de woonkamer alle lampen aan ook in de keuken, gang, wc, dan zie de bliksem minder fel en steek een paar kaarsen of waxine lichtjes aan door het huis, mocht de stroom uitvallen heb je toch oriëntatie punten, koop een kleine radio op batterijen zet het volume hard zodat het onweer minder hard te horen is.

Een onweersbui komt niet zomaar uit de lucht vallen, probeer eens te genieten van de steeds donker wordende wolken en de eerste bliksem flitsen en het gerommel in de verte, als de bui dichterbij komt bepaal JIJ waneer het genoeg is en kun je de gordijnen dicht gooien en de lampen en de kaarsjes aansteken en de radio aanzetten.

Tenslotte zou je een safe-spot kunnen maken als je alleen bent, een plek in huis waar je je terug kunt trekken met een paar kaarsen en een radio en wat te lezen, bij mij zou dat gek genoeg de wc zijn.
Alleen, ik heb geen angst voor onweer.

Veel sterkte met z'n allen.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
25 juni 2011, 07:30 uur | Bericht #250282
Zelf vind ik het wel erg mooi, als ik de bui aan zie komen.
Door deze site ben ik eerlijk waar al veel minder bang geworden. Over het algemeen is hier iedereen helemaal gek van onweer. De onweer liefhebber.
Daardoor kan ik nu ook met kleinere onweers buien lekker naar buiten kijken en ook kijken als het overdag is naar de bliksem.

Mijn angst is dus ook vooral s'avonds (in het donker). En dan vooral om de flitsen en de donder. Maar dan ook wil ik weer kijken uit wat voor een wolk het komt. interesse overwint het van angst.
BV 17 juli 2004 ging ik de straat op om te kijken wat er aan kwam. vond het erg mooi om te zien. En zeer indrukwekkend.

ook vind ik het mooi om te zien op tv en internet. dan heb ik totaal geen angst. Alleen volgende week, als ik iedereen zo lees heb ik het gevoel dat het niet mee gaat vallen die dagen, met onweer enzi. en als je de plaatjes zag dan word ik al een beetje bangig. (nieuw woord)

Ik ben dus lang niet zo bang meer als vroeger, en daarvoor moet ik Onweer Online en de mensen die op dit forum zitten wel bedanken. dus bedankt daarvoor.
groeten marieke
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
monique
Lid
Woonplaats: bergen op zoom
Berichten: 127
Lid sinds: 3 jun. 2008
25 juni 2011, 08:23 uur | Bericht #250303
Ook ik ben als de dood van onweer en zeker nu ik zie hoe het er dinsdag kan gaan uitzien wordt ik alleen maar banger hoe meer we naar dinsdag gaan hoe onrustiger ik wordt maar ook me nachtrust lijd er onder want ik kan er ook niet goed van slapen gewoon door te weten wat ons te wachten staat.
En aangezien ik overdag allleen ben wordt ik nog banger dus als het komt mag het savonds komen.
Ik probeer al jaren van me angst af te komen maar tot nu toe te vergeefs het wil maar niet lukken.De angst is gekomen door dat ik me vader er bijna door kwijt was toen is me angst toe genomen.
Maar goed er zijn veel mensen die er bang voor zijn heel veel.

Woonplaats: Vlaardingen
Berichten: 21
Lid sinds: 12 jul. 2010
25 juni 2011, 09:10 uur | Bericht #250313
Dag allemaal

Ik was vroeger als de dood voor onweer. Ik zat letterlijk op de wc te wachten totdat het wegtrok. Nu vind ik het fascinerend. Nog wel een beetje eng, vooral als het erg dichtbij komt, maar ik kijk er gewoon naar.
Mijn dochtertje van 5 is echt heel erg bang. Wij hebben voor haar zo'n koptelefoon die het geluid vermindert. Weet even niet hoe je het noemt. Voor haar helpt het.
Ik hoop dat wij nog een flinke onweersbui krijgen met mooie flitsen, want ik vind het mooi. Voor mijn dochtertje hoop ik dat het allemaal wegblijft. Maar ja, die angst kan verdwijnen. Ik zie het maar aan mijzelf.
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
25 juni 2011, 09:35 uur | Bericht #250067
Als je echt bang bent en op de dag zelf al een beetje buienradar volgt, kan je al op voorhand zien hoe erg het gaat worden. Als jullie dan vinden dat het er echt te erg uitziet dan zou ik alle stekkers gaan uittrekken, en naar iemand toe gaan waar je je echt bij op je gemak voelt eigenlijk. Veel mensen die hier op het forum terecht zijn gekomen voor en door hun angst, probeerden eerst foto's te maken van de onweersbuien voordat die arriveerden. Bij velen hielp dit al een beetje om over hun angsten heen te komen. Er is ook nog altijd het "angst" kanaaltje op de o-o chat waar je altijd terecht kan op onweersdagen. Daar zullen wij proberen om jullie door het onweer heen te praten. Het is er dan altijd heel leuk zelfs!

toch even meedelen dat ook ik als de dood was voor onweer... Maar nu vind ik het helemaal geweldig. Al weet ik ook niet wat ik ga doen als het echt heel heftig zou gaan worden...Dus ook voor mij word dinsdag een heel spannende dag!
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
pietjelol
Lid
Woonplaats: Hoorn
Berichten: 1511
Lid sinds: 6 apr. 2009
25 juni 2011, 23:23 uur | Bericht #250828
vroeger toen ik klein was vond ik het ook eng. en hoe raar het ook klink juist er naar kijken hielp mij der van af. dus dat is iets wat ook misschien helpt.

Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
26 juni 2011, 09:21 uur | Bericht #250902
@debbieke Het lukt mij niet om naar de chat te gaan? Zou je mij kunnen vertellen hoe je daar op kunt komen?
groeten marieke
Als het zo heftig gaat worden, gaan hier de stekkers uit het stopcontact.
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Woonplaats: lelystad-flevoland
Berichten: 51
Lid sinds: 14 jun. 2011
26 juni 2011, 11:32 uur | Bericht #250959
nou en ik ben dus echt extreem bang voor onweer!
ik word gek als ik alleen al iets met 'on' hoor.
ik kan nachten niet sapenm als het voorspeld is.
(dus ook deze nachten niet ivm met dinsdag)
als het onweert gil en huil ik me te pletter onder de dekens en er moet perse iemand bij mij zijn.
ik tril,zweet, en mijn hart gaat tekeer niet normaal, ik chek minstens 20x per dag buienradar etc.
en dat alles komt door deze nar ervaring:
ik liep buiten en ik was toen dus echt niet bang voor onweer,, maar vanuit het niets stak er een hele donkere wolk op.
het begon te hagelen,(ik liep met mijn pony buiten in het bos)
en de bliksem sloeg naast mij in(ong 2 m verder)
ik in blinde paniek achter mijn losgebroken pony aan maar na 2 passen kon ik niets meer door de paniek.het beinvloed mijn hele even en ik denk dag en nacht aan onweer ik heb zelfs nachtmerrie's ervan!
ik ben altijd ermee bezig dus ben ik ook nooit een keer rustig. ik maak me altijd er zorgen om. ik wil er echt vanaf maar hel lukt me niet en mijn psycholoog help mij nou ook niet echt bepaald...
iemand met tips??
(en ben ik de enige die zo bang is)
Terug naar boven
1 2 3 4 5 6 7
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.778 topics, welke bij elkaar 448.039 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.560 leden.
Het nieuwste lid is Stefanvm.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 73 mensen aan het browsen op het forum. 9 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 73, lezen 14 mensen het topic "Winter discussietopic 2023-2024".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Orkaanseizoen 2023

Herfst discussietopic

Nazomer eindelijk voorbij: herfstweer op komst!

OnweerOnline LIVE

Kijk je mee?

© 2003 - 2023 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden