Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Beaufort, NC; Craven, NC; Jones, NC; Pamlico, NC.

28 Mar 2024 10:03:12

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Screven, GA.

28 Mar 2024 03:29:38

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

27 Mar 2024 15:59:58

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Liberty, FL; Wakulla, FL.

27 Mar 2024 14:15:23

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Alachua, FL; Columbia, FL; Gilchrist, FL.

27 Mar 2024 13:40:38

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dixie, FL.

27 Mar 2024 13:33:57

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Levy, FL.

27 Mar 2024 13:25:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dixie, FL; Taylor, FL.

27 Mar 2024 13:13:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Decatur, GA; Grady, GA.

27 Mar 2024 13:08:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Liberty, FL.

27 Mar 2024 13:03:11

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Liberty, FL; Wakulla, FL.

27 Mar 2024 12:26:19

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, FL; Liberty, FL.

27 Mar 2024 12:16:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, FL; Gulf, FL; Liberty, FL.

27 Mar 2024 12:03:34

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, FL; Gulf, FL.

27 Mar 2024 11:36:51

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jefferson, FL; Leon, FL; Brooks, GA; Thomas, GA.

27 Mar 2024 11:14:35
Actueel
1 / 4

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Sietse
Lid
Woonplaats:
Berichten: 1772
Lid sinds: 10 sep. 2008
1 februari 2010, 18:15 uur | Bericht #93049
KNMI: gladheid houdt aan

Maandagavond en komende nacht wordt het op veel plaatsen glad door bevriezing van natte weggedeelten en opvriezing. Later in de nacht volgt vanuit het westen regen die landinwaarts overgaat in natte sneeuw en sneeuw. In de ochtendspits en ook gedurende de rest van dinsdagochtend heeft vooral de oostelijke helft van het land te maken met gladheid. Dat meldt het KNMI maandag.

Volgens het meteorologisch instituut bestaat er de hele week kans op winterse neerslag en gladheid, ook door bevriezing van natte weggedeelten. Het KNMI adviseert iedereen die de weg opgaat de weerberichten en waarschuwingen te blijven volgen. De ANWB verwacht voor dinsdagochtend een zware spits met zo'n 400 kilometer aan files. De avondspits van maandag is uitermate rustig. Rond 17.45 uur stond er 55 kilometer file in het land.

Bron: De Pers
“There is no such thing as bad weather, only different kinds of good weather.”Mijn Weerblog
Sietse
Lid
Woonplaats:
Berichten: 1772
Lid sinds: 10 sep. 2008
1 februari 2010, 18:17 uur | Bericht #93056
Rijkswaterstaat heeft nog genoeg strooizout

Verschillende gemeenten meldden maandag dat hun voorraad strooizout dreigt op te raken, maar Rijkswaterstaat laat weten nog voldoende te hebben. ''We hebben nog genoeg voor de belangrijkste wegen, maar je kunt stellen dat strooizout een schaars goed is.
De vraag naar zout blijft zowel in Nederland als elders in Europa groot'', aldus een woordvoerder van Rijkswaterstaat.

Het strooibeleid is dat op wegen die belangrijk zijn uit economisch oogpunt gestrooid blijft worden om gladheid te bestrijden. De prioriteit ligt bij de rijkswegen en de voornaamste provinciale wegen. Op het onderliggende wegennet wordt niet of mondjesmaat gestrooid.

Bron: AD


“There is no such thing as bad weather, only different kinds of good weather.”Mijn Weerblog
Waarom deze advertentie?
Sietse
Lid
Woonplaats:
Berichten: 1772
Lid sinds: 10 sep. 2008
1 februari 2010, 18:58 uur | Bericht #93088
Strooizout zorgt voor schade aan fietsen

Februari begint met stevige sneeuwval. De sneeuw zorgt niet alleen voor files, maar ook voor problemen bij de fietsers. Om de files te voorkomen, strooit de provincie op de wegen en daarin zit het probleem. Het opspattende zout zorgt voor roestschade aan de fietsen.

Bron: Omroep Brabant
“There is no such thing as bad weather, only different kinds of good weather.”Mijn Weerblog
Sietse
Lid
Woonplaats:
Berichten: 1772
Lid sinds: 10 sep. 2008
1 februari 2010, 20:22 uur | Bericht #93178
Winter veroorzaakt opnieuw hinder

De winter blijft voor problemen zorgen op de Nederlandse wegen. Regen en sneeuw veroorzaakten maandag veel congestie op de weg. Op het hoogtepunt stond het verkeer over ruim 570 kilometer vast, waardoor deze maandagochtendspits de tiende drukste ochtendspits ooit was. De A6 tussen Lelystad en Emmeloord veranderde in een ijsbaan. De weg was enige uren afgesloten.

Automobilisten op de A6 durfden niet verder te rijden en zetten hun auto langs de kant. Bij de Ketelbrug raakte de weg in beide richtingen versperd door geschaarde vrachtwagens die de helling van de brug niet op konden rijden. Sommige automobilisten stonden daar maandagochtend uren vast. Weggebruikers die de file wilden passeren via de vluchtstrook, hadden een dure dag. De politie slingerde 24 ongeduldige bestuurders op de bon à raison van 240 euro.



Volgens het KNMI houdt het winterse weer met veel neerslag, koude en gladheid deze week aan. Dinsdag kan het opnieuw problematisch worden op de wegen, met vooral in het oosten kans op sneeuw. Elders kan het door opvriezende natte weggedeelten glad worden. De ANWB verwacht een drukke ochtendspits. De avondspits van maandag was daarentegen rustig. Rond 18.00 uur stond er 55 kilometer file.

De ANWB meldde maandag ook dat januari een drukke maand was voor de weggebruiker. Er stond 10 procent meer files dan in januari 2009. De toename is volledig te wijten aan het slechte weer. Sneeuw en gladheid veroorzaakten meer verkeershinder, aldus de ANWB. De meeste verkeersellende deed zich voor bij Amsterdam. Op de wegen rond de hoofdstad was de filezwaarte 40 procent hoger dan gemiddeld in januari. Filezwaarte is de lengte maal de duur van een file.

Tussen 16 december en 15 januari klopten 17.000 mensen aan bij de eerste hulp omdat zij door gladheid ten val waren gekomen. Bij 16 procent was het letsel zo ernstig dat ziekenhuisopname noodzakelijk was. De totale directe medische kosten van deze glijpartijen zijn 38 miljoen euro, aldus Consument en Veiligheid.

Steeds meer gemeenten kampen met een tekort aan strooizout. Utrecht, Roosendaal, Borger, Eemnes, Laren, Zeist en de provincie Noord-Holland lieten maandag weten alleen nog op hoofdwegen te strooien, sommige met een mengsel van zout en zand of alleen zand. Rijkswaterstaat zei over voldoende zout te beschikken voor de belangrijkste wegen.

Bron: De Pers



“There is no such thing as bad weather, only different kinds of good weather.”Mijn Weerblog
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
1 februari 2010, 23:01 uur | Bericht #93338
Agente helpt gestrande vrouw bij bevalling

Een agente heeft maandagavond geholpen bij de bevalling van een door de gladheid gestrande vrouw in Valkenburg. De vrouw en haar man redden het door het weer niet naar het ziekenhuis, maar de agente, die het verkeer stond te regelen, begeleidde ze naar een hotel waar de vrouw beviel van dochter Esmee.

Met telefonische ondersteuning en hulp van de hoteleigenaresse hielp de 35-jarige politievrouw bij de bevalling in het hotel aan het Grendelplein. De zwangere 30-jarige vrouw uit Sibbe had al hevige weeën toen ze in het hotel aankwam en de ambulance zat vast in dezelfde file door het winterweer.

De agente en de hoteleigenaresse werden door de bevalling heen gepraat door een vroedvrouw. Toen de ambulance aankwam stelden ze vast dat de agente en de hoteleigenaresse het goed hadden gedaan. De baby kwam rond 18.30 uur ter wereld. Ouders en kind maken het goed.

Bron Nieuws.nl
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
2 februari 2010, 07:13 uur | Bericht #93444
Wegen in noorden gladder dan maandag

De spits kan in het noorden van Nederland zwaar uitpakken. In Noord-Holland, Friesland en Flevoland kan het door ijzel verraderlijk glad zijn, waarschuwt de VerkeersInformatieDienst. De wegen zijn er gladder dan maandag, toen de spits in de top 10 van zwaarste spitsen aller tijden kwam.

Op de buitenring van de A10 bij Geuzenveld zijn daarbij twee rijstroken afgesloten. Een vrachtwagen is daar vannacht in brand gevlogen en was moeilijk te bergen omdat de spatborden met de wielen waren versmolten. Door de afgesloten rijstroken kunnen files ontstaan op de A10, A8 en A7. De VID waarschuwt dan ook voor een zeer zware ochtendspits, die zelfs extreem zwaar kan worden. In de rest van Nederland lijkt de gladheid erg mee te vallen, maar wel wordt sneeuw verwacht, die kan opvriezen en ijzel vormen.

Bron Nieuws.nl
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
2 februari 2010, 07:15 uur | Bericht #93445
Urenlang verkeersproblemen in en om Genk

Door de onverwachte sneeuwval gisteravond zijn er in Genk en omgeving urenlang verkeersproblemen geweest. Op de wegen richting E314 zaten de vrachtwagens vast omdat ze hellingen of opritten naar de snelweg niet op raakten. Ook op de Oosterring, de Westerring en de Burgemeester Bijnensstraat waren er problemen. In het centrum van Genk reden de bussen van De Lijn door het slechte weer met een uur vertraging. Op moeilijk berijdbare plaatsen hebben de stadsdiensten gisterenavond nog gestrooid.

Bron De Redactie
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
2 februari 2010, 09:46 uur | Bericht #93564
Gladheid zorgt voor drukkere ochtendspits

Het is dinsdagochtend door het winterse weer drukker op de weg dan in een gemiddelde ochtendspits. Om kwart over acht stond in totaal 330 kilometer file op de snelwegen, ruim 100 kilometer meer dan gemiddeld. Dat heeft de ANWB gemeld.

Vooral in het noorden van het land is het glad. De A28 tussen Groningen en Hoogeveen is veranderd in een ijsbaan. In beide richtingen staan lange files. Het verkeer op de A32, tussen Heerenveen en Leeuwarden, heeft ook last van sneeuwval en vorst. Ook in Zuid-Limburg is het plaatselijk glad.

Bron De Pers
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
2 februari 2010, 10:34 uur | Bericht #93614
Veel verkeersleed op de A1 en A30

Op de snelweg A1 tussen Oldenzaal en de grens met Duitsland staat een file. Op de A30 richting Osnabrück zijn dertig aanrijdingen gebeurd, waar veel vrachtwagens bij betrokken zijn. Doorgaand verkeer richting Osnabrück krijgt het advies om vanaf het knooppunt Buren om te rijden via de A35 en in Duitsland de B54 en A31 te volgen.

Bron RTV Oost
talkyr86
Lid
Woonplaats: Apeldoorn
Berichten: 4311
Lid sinds: 7 aug. 2008
2 februari 2010, 13:47 uur | Bericht #93737
Onderkoelde inbreker in sloot

Een inbreker is dit weekeinde in Rotterdam onderkoeld geraakt toen hij zich in een sloot wilde verstoppen om aan de politie te ontkomen. Zijn poging was tevergeefs, onder meer door de inzet van politiehonden werd de 22-jarige Utrechtenaar gevonden. Met onderkoelingsverschijnselen werd hij naar een ziekenhuis gebracht.

De politie kreeg zaterdagochtend een melding van een inbraak bij een autobedrijf aan de Watertoren. Agenten zagen twee personen wegrennen en startte een zoekactie. Pas na ruim een halfuur werd de man in een sloot aangetroffen. Daar werd ook een koffer met horloges gevonden, de buit van de inbraak. De tweede verdachte is niet gevonden.

Bron: Nu.nl
Sietse
Lid
Woonplaats:
Berichten: 1772
Lid sinds: 10 sep. 2008
2 februari 2010, 14:16 uur | Bericht #93764
Chaos op Drentse en Groningse wegen

Het verkeer in het Noorden heeft dinsdagochtend veel last van de sneeuw. Op de A28 staat een file van Beilen tot aan Assen. Vanaf 7 uur is het stapvoets rijden omdat het spekglad is, meldt een politiewoordvoerder. Bussen van Qbuzz rijden in Groningen en Drenthe met een half uur vertraging.



Ook de N34 van Gieten naar Groningen is zeer glad. Automobilisten rijden stapvoets, aldus de politie. Volgens een woordvoerder passen automobilisten zich redelijk goed aan. Ook op de Eemshavenweg (N46) ondervindt het verkeer veel hinder. De politie meldt dat de A7 vanaf Drachten naar Groningen redelijk goed begaanbaar is. Op de Friesestraatweg van Zuidhorn naar Groningen staat ook een file.

In de provincie Drenthe zijn inmiddels twaalf aanrijdingen met blikschade gemeld. Bij de meldkamer bestaat de indruk dat dat aantal wel toe zal nemen. In Groningen staat de teller op vier aanrijdingen. Ook hier alleen blikschade.

Het KNMI waarschuwt voor extreme gladheid door ijzel, sneeuw of bevriezing van natte weggedeelten. Vooral in het noorden, oosten en het midden van het land blijft het de komende uren glad door sneeuwval. In Friesland en Flevoland is het volgens het KNMI zelf verraderlijk glad door ijzel.

De politie meldt dat er deze ochtend zestien aanrijdingen zijn geweest in provincie Groningen. Daarbij was er enkel sprake van blikschade. Op de A7 tussen Hoogezand en Groningen stond tot ongeveer half twaalf file, aldus een woordvoerder.

Bron: Dvhn


“There is no such thing as bad weather, only different kinds of good weather.”Mijn Weerblog
talkyr86
Lid
Woonplaats: Apeldoorn
Berichten: 4311
Lid sinds: 7 aug. 2008
2 februari 2010, 14:30 uur | Bericht #93780
Sneeuwballengooier in tranen

Surveillerende agenten hebben maandag in Den Haag een jongetje betrapt toen hij vanaf een brug sneeuwballen naar auto's gooide. De 14-jarige begon direct te huilen toen hij de agenten zag.

De agenten hebben de naam van de jongen genoteerd en hem een flinke waarschuwing gegeven. Ze vermoedden dat hij zó erg geschrokken is dat hij voorlopig geen sneeuwballen meer durft te gooien.

Bron: De Pers
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
2 februari 2010, 14:46 uur | Bericht #93793
De kou ontvluchten

Een groot aantal mensen heeft het nu al helemaal gehad met het winterse weer en de kou. Zij verlangen volop naar de lente en vooral naar wat warmte en zon. Het ziet er in Nederland nog niet naar uit dat de lente binnenkort van start gaat, maar er zijn natuurlijk wel andere uitwegen binnen Europa. Vooral in de landen rondom de Middellandse zee laat de zon zich regelmatig zien, maar bijzonder warm is het ook in die hoek van Europa nog niet met maximumtemperaturen tussen 10 en 17 graden. Bovendien vallen daar soms een paar stevige buien.

Op 20 maart begint de lente officieel pas, maar veel mensen en vooral ook dieren kunnen niet wachten tot de zon weer iets hoger komt te staan en de temperaturen opnieuw gaan oplopen. We hebben nu al bijna twee maanden achter elkaar winters weer gehad met veel sneeuw en temperaturen die geregeld onder nul lagen, en dat zijn we niet meer gewend in Nederland. De eerste paar dagen met sneeuw zijn allemaal fantastisch. Iedereen gaat naar buiten om te sleeën, sneeuwpoppen te bouwen, sneeuwballen te gooien of om simpelweg te genieten van het prachtige besneeuwde landschap. Nu, enkele winterse weken later, zijn het nog vooral de winterliefhebbers die enthousiast zijn over de sneeuw en kou. Het andere deel van de Nederlanders kijkt uit naar de warmte en vooral de zon.


Op veel plaatsen in het zuiden van Europa is het komende dagen goed vertoeven voor de warmte- en zonliefhebbers onder ons. Toch trekt er ook geregeld bewolking over en vallen enkele buien (zie rode cirkels).

De kou wist deze winter een groot deel van Europa binnen te dringen en deze laat zich vervolgens erg lastig verdrijven. Met nog steeds een vrij zuidelijke straalstroom, een stevige wind op ongeveer 5 kilometer hoogte die de scheiding aangeeft van de warmere lucht ten zuiden daarvan en de koude lucht te noorden, bevindt een groot deel van Europa zich nog aan die koudere kant. De maximumtemperaturen liggen vanaf het oosten van Duitsland en verder richting het oosten dan ook nog steeds rondom het vriespunt of lager. De straalstroom beweegt zich echter af en toe wat meer richting het oosten, waardoor in delen van Portugal en Spanje, en zelfs Ierland, soms wat zachtere lucht weet door te dringen.

Zon en warmte
Vooral het zuidwestelijke deel van het Iberisch schiereiland heeft de komende dagen te maken met iets oplopende temperaturen tot rond normaal. Zo loopt het kwik in Andalusië, een regio in het zuiden van Spanje, alweer op tot een graad of 17 met vooral dinsdag ook flink wat ruimte voor de zon. In de meest zuidelijke Portugese provincie Faro is het net zo warm en daar is het voor de zon- en warmteliefhebbers dus prima vertoeven. In het midden en noorden van beide landen liggen de waarden rond 10 graden en vallen van tijd tot tijd ook buien, in de hoger gelegen gebieden af en toe ook met (natte) sneeuw. Met normaal gesproken in februari temperaturen tot 17 graden is het daar dus nog wel iets aan de koele kant voor deze tijd van het jaar.


In Andalusië, Spanje, weet de temperatuur op te lopen tot 17 graden, maar voor deze tijd van het jaar is dat nog onder gemiddeld.


De temperaturen liggen daar vrijdag rond 15 graden. In het noorden en oosten van Europa is het nog zichtbaar kouder met temperaturen rond nul of lager.

Een bekende uitvalshoek in deze tijd van het jaar zijn ook de Canarische eilanden met ook in de winter over het algemeen temperaturen rond 20 graden en het is daar nu inderdaad ook al warm met gemiddeld 21 graden. Toch drijven er ook daar de komende dagen geregeld wolkenvelden en buien voorbij en met zulke temperaturen zijn dat soms stevige buien! Later in de week krijgt de zon daar weer de overhand.


Ook in de loop van de week blijft het vooral in het zuidwesten van Europa zonnig en warm. In Griekenland en in Italië trekken opnieuw wolkenvelden en buien over.

De warmte breidt zich gedurende deze week langzaam uit naar het zuidoosten, maar overtrekkende lagedrukgebieden resulteren ook daar geregeld in plaatselijk stevige regen- en hagelbuien. Zo is het op de vakantie eilanden op de Middellandse zee, zoals de Balearen, Corsica, Sardinië en Sicilië, veelal tussen 10 en 15 graden, maar regelmatig trekken er wolkenvelden over met her en der ook een regenbui. Voor het vasteland en de noordelijke eilanden van Griekenland geldt weinig anders, maar op de zuidelijke eilanden, waaronder Kreta, is het zo’n 15 graden met geregeld zon.

Nederland
In Nederland kennen we ook jaren waarin het begin februari al volop lente was. Denkt u bijvoorbeeld eens aan de dag waarop prins Willem Alexander en prinses Maxima met elkaar in het huwelijksbootje traden, vandaag precies 8 jaar geleden. Het kwik liep toen in De Bilt op tot 15,5 graden! Sinds het jaar 1926 was het al niet meer zo zacht geweest in februari. Ook in 2004 was het begin februari al bijzonder zacht. Zo werd het op 4 februari toen 18 graden in Eindhoven. En ook in 2007 en 2008 verliep de start van februari zacht.

Vorig jaar kwamen we met een gemiddelde maandtemperatuur van 3,3 graden in De Bilt tegenover een langjarig gemiddelde van 3 graden rond normaal uit en dit jaar is het nog hoogst onzeker. De verschillende weermodellen variëren voor volgende week dagelijks tussen veel kouder weer en temperaturen rond normaal. Er is op de langere termijn een duidelijke tweedeling zichtbaar, dus het kan nog alle kanten op.

Bronnen: Meteo Consult, weerdagboek, KNMI
Sietse
Lid
Woonplaats:
Berichten: 1772
Lid sinds: 10 sep. 2008
2 februari 2010, 19:59 uur | Bericht #94064
Trager rijden op E313 en E314

Borden met een snelheidsbeperking tot 90 kilometer per uur zullen dinsdagavond geplaatst worden op de E313 in Tessenderlo en op de E314 in Heusden-Zolder en Genk. Door het vriesweer is de staat van de wegen erg verslechterd. Bovendien zal het verkeer van Antwerpen naar Limburg op de E313 woensdagmorgen over één rijstrook gaan wegens herstellingswerken.

"De snelheid wordt beperkt omdat de gaten in het wegdek schade veroorzaken aan de wagens. En we willen het wegdek niet nog meer beschadigen", verklaarde Jo Lieben van Wegen en Verkeer Limburg aan TV Limburg.

De snelheidsbeperking blijft wellicht van kracht tot maart of april. Dan gaan de voorlopige herstellingswerken van start.

Antwerpen
Eenzelfde snelheidsbeperking tot 90 kilometer per uur werd vorige week al doorgevoerd op de E313 tussen Herentals en Antwerpen. In de nacht van dinsdag op woensdag worden op de E313 vanaf Antwerpen-Oost tot Geel alle putten gedicht.

De ochtendspits van Antwerpen naar Limburg zal woensdagmorgen over één rijstrook gaan. De werken in Antwerpen eindigen woensdagavond.

Bron: Hbvl


“There is no such thing as bad weather, only different kinds of good weather.”Mijn Weerblog
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 1726
Lid sinds: 8 nov. 2009
2 februari 2010, 20:30 uur | Bericht #94078
Kleine zoutlevering redt provincie

Op de provinciale wegen in Groningen kan tot en met de avondspits van woensdag zout worden gestrooid. Het bedrijf Akzo heeft een kleine hoeveelheid zout geleverd. Omdat de voorraad van de provincie zeer beperkt blijft, wordt voorlopig dagelijks aan het einde van de middag bepaald of er al dan niet beperkt moet worden gestrooid. Dit kan inhouden dat aan- en afvoerwegen voorrang krijgen boven binnenwegen. De provincie blijft bij sneeuwval schuiven.



De afgelopen weken is gewerkt met een zeer efficiënt strooiregime. Normaal gesproken komt er 10-12 gram op iedere vierkante meter wegdek. Nu is dat maximaal 8 gram op een vierkante meter. In heel Europa hebben overheden te kampen met een tekort aan zout. In Nederland is het Nationaal Zoutloket van Rijkswaterstaat opgericht. Dat heeft de provincie al laten weten dat er weinig aanvulling van de voorraden te verwachten valt.

Bron: DvhN
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
3 februari 2010, 09:02 uur | Bericht #94346
Drukke ochtendspits door winterweer

De ochtendspits is woensdag aanzienlijk drukker dan normaal. In totaal stond er ruim 300 kilometer file, normaal gesproken is dat op een woensdagochtend rond de 140 kilometer. Probleem was de neerslag van dinsdagavond en -nacht. Daardoor spoelde eerder gestrooid zout weg en raakten vooral lokale wegen spiegelglad.

Het verkeer op de snelwegen had minder last van het probleem. In het oosten van het land moesten enkele spitsstroken worden afgesloten wegens de gladheid, op de A1, A28 en de A50. Ook op de A6 tussen Lelystad en Urk werden problemen verwacht, maar die bleken later mee te vallen.

Bron De Pers
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
3 februari 2010, 09:04 uur | Bericht #94348
Nederland is spekglad

In grote delen van Nederland zijn de wegen spekglad. Vooral op de lokale wegen moeten mensen woensdagochtend rekening houden met gladheid. Op veel provinciale wegen wordt niet meer gestrooid.

Ongelukken
Er zijn op de snelwegen wel wat ongelukken gebeurd, maar volgens de ANWB vallen de problemen door gladheid mee. "Het merendeel van de snelwegen is goed te berijden, hier en daar is de linker rijstrook wat glad. Ook sommige verbindingen van de ene snelweg naar de andere zijn glad'', aldus een woordvoerster.



A6
De problemen op de A6 tussen Lelystad en Urk blijken woensdagochtend mee te vallen. Wegens gladheid besloot de politie eerder in beide richtingen slechts een rijstrook aan het verkeer beschikbaar te stellen.
Volgens een woordvoerder van Rijkswaterstaat is de gladheid inmiddels verholpen. Richting Amsterdam zijn alle rijstroken weer open. De andere kant op vinden nog herstelwerkzaamheden plaats en moeten automobilisten rekening houden met vertraging.

Bussen
Veolia houdt de stads- en streekbussen op de Veluwe woensdagochtend vooralsnog binnen. Volgens een woordvoerder is het te glad op de weg en wacht het bedrijf tot strooiwagens daar iets aan gedaan hebben. Ook Connexxion heeft problemen met de gladheid. Zo bleven de bussen in Wijk bij Duurstede binnen en was in Hilversum de helft van de diensten uitgevallen. Iets na zeven uur reden de bussen weer, maar moeten reizigers nog wel rekening houden met vertragingen.

Strooizout
Vanwege een tekort aan strooizout waarschuwt de provincie Groningen voor mogelijke problemen in het verkeer. Het tekort heeft ook gevolg voor de aanrijtijden van hulpdiensten. Met name op lokale wegen moet rekening gehouden worden met gladheid, omdat die al niet meer gestrooid worden. Sinds december vorig jaar is er een ongebruikelijke hoeveelheid sneeuw gevallen, wat strooien noodzakelijk heeft gemaakt. Ook het speciaal in het leven geroepen Nationale Zoutloket kan op korte termijn Groningen niet van zout voorzien. Voor de komende 24 uur verwacht de provincie in ieder geval nog voldoende strooizout te hebben de provinciale wegen te strooien.

Bron De Pers
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
3 februari 2010, 09:12 uur | Bericht #94354
'Winterweer bedreigt banen duizenden bouwvakkers'

Duizenden bouwvakkers dreigen hun baan te verliezen omdat ze door het winterweer niet aan de slag kunnen. Honderden bedrijven kunnen sinds half december niet meer bouwen en vallen om als het nog een week blijft vriezen. Ze zijn namelijk verplicht hun personeel door te betalen, zegt de Aannemersfederatie Nederland Bouw en Infra (ANBI) woensdag in het AD.

De hele bouwsector is al verzwakt door de economische crisis, maar deze problemen spelen vooral bij bedrijven die buiten werken. Het gaat dan om voegers, dakdekkers en metselaars. In het noorden en oosten zijn de bedrijven er het slechtst aan toe omdat het daar al langer vriest.

De ANBI heeft minister van Sociale Zaken Piet Hein Donner (CDA) in januari al gevraagd de ontslagregels bij vorst te versoepelen. De regel dat ze bij vorst moesten doorbetalen zou uit de tijd komen dat de bouwbedrijven samen een risicofonds voor dit soort problemen hadden. Dat fonds is door de bedrijven zelf afgeschaft. De bedrijven die nu de dupe zijn zouden weinig invloed op dat besluit hebben gehad.

In het AD stelt FNV Bouw dat de bedrijven er zelf voor kozen het risico op eigen houtje te regelen. Nu worden de risico's volgens vooriztter John Kerstens eenzijdig bij de werknemers gelegd. Ook Bouwend Nederland vindt dat het risico bij de ondernemers moet liggen.

Bron Nieuws.nl
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
3 februari 2010, 10:13 uur | Bericht #94374
Frisia Zout kan vraag nauwelijks aan

Leverancier Frisia Zout in Harlingen kan op dit moment nauwelijks aan de vraag om strooizout voldoen. ,,Ik kan het dubbele kwijt van wat we dagelijks produceren,'' zei directeur Durk van Tuinen van het bedrijf woensdag. Dagelijks produceert Frisia 1500 tot 2000 ton zout dat opgelost in water bij Franekeradeel uit de grond wordt gepompt. Van Tuinen denk dat hij ongeveer de helft maakt van wat landelijk wordt geleverd.

In ,,normale'' winters zet het Friese bedrijf tot maximaal 50.000 ton strooizout af. ,,Ik denk dat we dit seizoen op 200.000 ton uitkomen. Dat hebben we sinds 1995, toen we hier begonnen, nog niet meegemaakt'', aldus Van Tuinen. Frisia levert in eerste instantie aan de vaste klanten onder de provincies en gemeenten maar ook aan het zoutloket van Rijkswaterstaat.

Minister Maria van der Hoeven (Economische Zaken) heeft het bedrijf eerder toestemming gegeven 100.000 ton extra te produceren. Van Tuinen denk dat deze extra marge helemaal wordt gebruikt.

Bron De Pers
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
3 februari 2010, 10:20 uur | Bericht #94376
Geen bussen in Almere door gladheid

De bussen in Almere zijn woensdagochtend naar binnen gegaan wegens de gladheid. Het is daar volgens vervoerder Connexxion onverantwoord om te blijven rijden. In Hilversum en Wijk bij Duurstede gingen de bussen later van start, maar rijden inmiddels wel. In verschillende andere plaatsen waren ook problemen. Zo kampten bussen in de Veluwe van Veolia in de vroege ochtend met problemen door de gladheid, maar daar zijn de ergste problemen voorbij.

De VerkeersInformatieDienst (VID) waarschuwt ook opnieuw voor gladheid. Door de regenval van dinsdag is het zout deels van de weg gespoeld. Doordat de regen daarna is vastgevroren op het wegdek is het spekglad, stelt de VID.

Bron Nieuws.nl
Terug naar boven
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.841 topics, welke bij elkaar 448.334 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.574 leden.
Het nieuwste lid is Stormliefhebber787.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 158 mensen aan het browsen op het forum. 5 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 158, lezen 2 mensen het topic "Winter discussietopic 2017/2018".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden