Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De kaart Twente - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

15 May 2021 12:00:24

De kaart Twente - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

15 May 2021 12:00:22

De kaart Schiphol - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

15 May 2021 12:00:22

De kaart Schiphol - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

15 May 2021 12:00:22

De kaart Schiphol - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

15 May 2021 12:00:21

De kaart Leeuwarden - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

15 May 2021 12:00:20

De kaart Leeuwarden - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

15 May 2021 12:00:19

De kaart Leeuwarden - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

15 May 2021 12:00:19

De kaart Leeuwarden - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

15 May 2021 12:00:18

De kaart Groningen - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

15 May 2021 12:00:18

De kaart Groningen - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

15 May 2021 12:00:17

De kaart De Bilt - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

15 May 2021 12:00:17

De kaart De Bilt - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

15 May 2021 12:00:16

De kaart De Bilt - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

15 May 2021 12:00:16

De kaart De Bilt - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

15 May 2021 12:00:16
Actueel
1 / 4

Lente discussietopic

Op naar vroeg lenteweer!

Voorspel de lente!

Hoe warm? Hoe koud?

Fotowedstrijd Lente

Stuur jouw foto in en win!

Berichtgeving Mars

Nieuwe marsrover geland!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
MarkNL
Lid
Woonplaats: Spijkenisse
Berichten: 2121
Lid sinds: 8 jun. 2007
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
16 april 2010, 19:56 uur | Bericht #113281
"Aswolk over België richting noord-Duitsland en Scandinavië"De aswolk van de vulkaanuitbarsting op IJsland trekt van Engeland over België richting Noord-Duitsland en dan naar Scandinavië, zo verluidde vandaag omstreeks 18.00 uur bij het private weerbedrijf Meteoservices in Leuven. Het waarschuwt daarbij voor een mogelijke verderzetting van de huidige weersituatie.

Dunt uit

De aswolk is samen met de bewolking op 5 tot 9 km hoogte België binnengedreven in zuid-zuidwestelijke richting. De wolk dunt verder uit, want deeltjes vallen naar beneden. Anderzijds is de atmosfeer vrij stabiel en valt er geen regen. Mogelijk zal er bij de zonsondergang iets te zien zijn.

Geen storingen

Tussen zowat Schotland en IJsland is er een hogedrukgebied. Storingen bevinden zich niet dicht bij ons. Met alle gevolgen vandien indien de vulkaan blijft spuwen en de 'noordwestelijke glijbaan' blijft aanhouden.

Doemscenario

De situatie is een beetje typisch voor het voorjaar, waarbij we niet zozeer te maken krijgen met zuidwestelijke stromingen. Hét doemscenario is iets wat volgens Meteoservices in 1783 zou zijn gebeurd. De IJslandse vulkaan zou dan een nog sterkere eruptie hebben gekend die acht maanden heeft geduurd. Over noordwest-Europa zou de temperatuur een graad zijn gedaald met mislukking van oogsten als gevolg.

Bron: Hln
Marching ever onward to tomorrow!
MarkNL
Lid
Woonplaats: Spijkenisse
Berichten: 2121
Lid sinds: 8 jun. 2007
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
16 april 2010, 20:00 uur | Bericht #113282
Vulkaan kost luchtvaart miljoenen

Luchtvaartmaatschappijen wereldwijd verliezen zeker tweehonderd miljoen dollar (147 miljoen euro) per dag door de ontregeling van het vliegverkeer als gevolg van de wolk vulkanische as die over Europa trekt. Dat heeft de Internationale Bond voor Luchttransport (IATA) in Genève vrijdag gezegd. Tevens lopen luchtvaartmaatschappijen tegen extra kosten op omdat vliegtuigen moeten omvliegen en gezorgd moet worden voor gestrande passagiers.

De bond vertegenwoordigt 230 luchtvaartbedrijven en zegt in Montreal, in Canada, een crisiscentrum te hebben opgericht om luchtverkeersleiders te helpen bij het coördineren van hun werk.

Bron: Nieuws.nl
Marching ever onward to tomorrow!
Waarom deze advertentie?
MarkNL
Lid
Woonplaats: Spijkenisse
Berichten: 2121
Lid sinds: 8 jun. 2007
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
16 april 2010, 20:05 uur | Bericht #113285
'Belgisch luchtruim niet voor morgenmiddag open'

Grote delen van het Europese luchtruim zijn gesloten voor alle vliegverkeer door de aswolk van de vulkaanuitbarsting op IJsland. Het Belgische luchtruim blijft nog zeker tot 10 uur zaterdagochtend gesloten, meldt staatssecretaris van Mobiliteit Etienne Schouppe. Maar Eurocontrol schat dat het nog later wordt. Morgenvroeg om 6.00 uur volgt er een nieuwe evaluatie voor het Belgisch luchtruim. Tegen 8.00 uur zal Schouppe dan met een nieuwe beslissing komen. Vrijdagavond bleef Eurocontrol er bij dat het weinig waarschijnlijk lijkt dat het Belgische luchtruim zaterdagochtend terug open kan gaan.

Het aantal passagiers dat vrijdag en zaterdag niet kan opstijgen in Zaventem wordt op 40.000 geraamd. Brussels Airport raadt reizigers af om naar de luchthaven te gaan zo lang het luchtruim boven België gesloten blijft. Daarna is het raadzaam om eerst de luchtvaartmaatschappij of reisagent te contacteren alvorens naar Brussels Airport te komen.

'Dagen, weken of maanden'

De aswolk trekt van Engeland over België richting Noord-Duitsland en dan naar Scandinavië. 'De wind waait vrijdag in zuidoostelijke richting en dat zal zaterdag wellicht niet veranderen', zegt Kenneth Thomas van Eurocontrol. 'Als de weersomstandigheden en de vulkanische activiteit hetzelfde blijven, en daar ziet het momenteel naar uit, zal zaterdag een groter deel van het Europese luchtruim moeten worden afgesloten.'

De grote boosdoener is het hogedrukgebied dat volgens de vooruitzichten nog een tijdje boven de Atlantische Oceaan blijft hangen. Dat zorgt voor een stabiel weerbeeld boven Europa.
Eurocontrol kan vrijdag niet uitsluiten dat de situatie - die een dramatische financiële impact heeft op de luchtvaartmaatschappijen - nog dagen, zoniet weken of maanden blijft aanhouden.

De situatie is een beetje typisch voor het voorjaar, waarbij we niet zozeer te maken krijgen met zuidwestelijke stromingen. Hét doemscenario is iets wat volgens het private weerbedrijf Meteoservices in 1783 zou zijn gebeurd. De IJslandse vulkaan zou dan een nog sterkere eruptie hebben gekend die acht maanden heeft geduurd. Over noordwest-Europa zou de temperatuur een graad zijn gedaald met mislukking van oogsten als gevolg.

Van het Verenigd Koninkrijk tot Bulgarije

Het luchtruim is op dit moment volledig gesloten in België, Denemarken, Finland, Nederland, Litouwen, Verenigd Koninkrijk, Tsjechië, Zwitserland en Slovenië. Hongarije en Oostenrijk volgen later, Roemenië is gedeeltelijk gesloten. In Frankrijk zijn 24 luchthavens gesloten. Roissy-Charles de Gaulle en Orly zijn zeker tot 20.00 uur dicht. Duitsland heeft de luchthavens in Berlijn, Keulen, Düsseldorf en Hamburg gesloten. Het vliegverkeer in Frankfurt is verstoord, maar de luchthaven is niet gesloten.

Ondertussen is ook een groot deel van het Poolse luchtruim gesloten, de luchthaven van Warschau is gesloten. Ook op de luchthaven van de Bulgaarse hoofdstad Sofia zijn vrijdag alle vluchten afgeschaft. Het luchtruim van Slovakije is eveneens gedeeltelijk gesloten.

Ierland weer bijna volledig open

In Ierland is het luchtruim dan weer bijna volledig open, zo hebben de Ierse luchtvaartautoriteiten (IAA) bekendgemaakt. Daardoor kan het verkeer hernemen op de luchthavens van Dublin, Shannon en Cork. 'De vulkaan blijft zeer actief en we kunnen nieuwe beperkingen niet uitsluiten indien de meteo verandert en indien de aswolk naar Ierland terugkomt', klinkt het wel. Ook in Zweden en Noorwegen wordt het luchtruim geleidelijk terug geopend. Maar Denemarken heeft aangekondigd dat het Deense luchtruim nog zeker tot zaterdagochtend gesloten blijft.

Touring overstelpt door oproepen

Automobilistenorganisatie Touring wordt sinds afgelopen nacht overstelpt door oproepen. ‘In het buitenland zijn zo goed als geen huurwagens meer ter beschikking, omdat mensen massaal proberen om met de auto terug te keren’, aldus Danny Smagghe van Touring. Smagghe zegt dat de annulatieverzekering niet tussenkomt, vermits het hier gaat om een natuurramp. De reisverzekering is enkel voor medische en technische problemen. In dit geval zijn het de touroperatoren en de luchtvaartmaatschappijen die moeten tussenkomen.

Eurostartreinen Brussel-Londen zitten vol

De Eurostartreinen Brussel-Londen van donderdag en vrijdag noteerden een derde meer passagiers. De Eurostartreinen vanuit Brussel telden donderdag 10.000 reizigers extra. Normaal zijn er op een gewone donderdag tussen de 26.000 en 28.000 reservaties, aldus een woordvoerder van Eurostar. De woordvoerder verwacht voor vrijdag een gelijkaardig scenario, en ook in het weekend zullen de treinen goed gevuld zijn. 'Vrijdagochtend zaten alle Eurostartreinen die vanuit Brussel vertrokken vol', bevestigt de woordvoerder.

Bron: De Standaard
Marching ever onward to tomorrow!
MarkNL
Lid
Woonplaats: Spijkenisse
Berichten: 2121
Lid sinds: 8 jun. 2007
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
16 april 2010, 20:09 uur | Bericht #113286
Rond de 1500 mensen overnachten op Schiphol

Rond de 1500 gestrande reizigers brengen de nacht van vrijdag op zaterdag door op Schiphol. Dat liet een woordvoerster van de luchthaven weten. Het is de tweede nacht sinds het luchtruim boven veel Europese landen werd gesloten vanwege de aswolk die de vulkaanuitbarsting in IJsland heeft veroorzaakt. Schiphol heeft de veldbedden voor de reizigers weer in gereedheid gebracht. De horecazaken doen er alles aan om de gedupeerden te voorzien van eten en drinken. In de nacht van donderdag op vrijdag brachten ongeveer tweeduizend mensen er de nacht door. De hotels in de omgeving van de luchthaven zitten vrijwel allemaal vol.

Luchtruim

Het Nederlands luchtruim blijft minstens tot zaterdagochtend 06.00 uur gesloten in verband met de aswolk die boven het land hangt van de vulkaanuitbarsting in IJsland. Dat heeft de Inspectie Verkeer en Waterstaat laten weten na overleg vrijdag met de Militaire Luchtvaart Autoriteit, KNMI en de Luchtverkeersleiding Nederland.

Touroperators

Touroperators proberen gestrande reizigers verder te vervoeren per bus. Dat heeft vervoersorganisatie Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV) vrijdag gemeld. ''Sommige touroperators bieden zowel vlieg- als busreizen aan'', stelde een woordvoerder. ''Voor hen is het redelijk eenvoudig om de tickets om te boeken.'' Het gaat dan vooral om vluchten binnen de Benelux en West-Europa. Hoeveel mensen op deze manier weg kunnen van Schiphol, kon hij nog niet zeggen. Vrijdagavond bivakkeerden nog tussen de duizend en vijftienhonderd gestrande reizigers op Schiphol.

Middelbare scholieren

Tussen de vier- en vijfduizend Nederlandse middelbare scholieren zijn gestrand in het buitenland door het vliegverbod. Dat schatte een woordvoerder van Diogenes, de grootste aanbieder van scholierenreizen in Nederland, vrijdag. Van Diogenes zijn tussen de vijfhonderd en duizend scholieren op studiereis in het buitenland gestrand. ''Gezien ons marktaandeel moet het totale aantal tussen de vier- en vijfduizend liggen'', stelde hij. De reisorganisatie probeert uit alle macht alternatief vervoer te vinden voor de groepen. ''De meeste schoolreizen beperken zich tot Europa, dus terugreizen per bus behoort tot de mogelijkheden'', aldus de zegsman.

Bron: nu.nl
Marching ever onward to tomorrow!
prutsky
Lid
Woonplaats: Arnhem
Berichten: 9
Lid sinds: 25 mei. 2009
16 april 2010, 22:25 uur | Bericht #113299
Hier een screencap van de Hvolsvelli webcam waarop eindelijk iets te zien is. Dit is van nu zeg maar:
Schermafbeelding_2010_04_16_om_22.21.46.png
http://eldgos.mila.is/eyjafjallajokull-fra-thorolfsfelli/ | Gewijzigd: 16 april 2010, 22:26 uur, door prutsky
Woonplaats: leeuwarden
Berichten: 770
Lid sinds: 16 feb. 2010
16 april 2010, 22:34 uur | Bericht #113300
ziet er heftig uit maar ook mooi:0
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
17 april 2010, 08:45 uur | Bericht #113317
Toestand Brits luchtruim 'verslechtert'

Het Britse luchtruim blijft in ieder geval tot zaterdagavond 19.00 uur (Britse tijd) gesloten. De vliegbeperkingen in Schotland, die vrijdag waren opgeheven, zijn opnieuw ingevoerd. De toestand in Groot-Brittannië zal in de loop van de dag verslechteren, aldus de Britse luchtvaartautoriteiten. Ook in Ierland verwachten de autoriteiten een verslechtering. Het luchtruim boven het land, dat vrijdag was opengesteld, is daarom weer gesloten. Op zaterdag tussen 06.00 uur en 18.00 uur zijn er geen vluchten toegestaan.

Bron AD
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
17 april 2010, 08:55 uur | Bericht #113321
Aswolk van 8 kilometer wordt groter en zwarter

De gletsjer-vulkaan op IJsland stoot nog steeds een grote wolk waterdamp en as uit. Volgens een woordvoerster van het meteorologisch instituut in Reykjavik is er volgens nieuwe metingen sprake van een rookzuil van acht kilometer. De as uit de vulkaan drijft weg in oostelijke en zuidoostelijke richting naar het Europese continent. Dat zorgt al sinds donderdag voor een verlamming van het luchtverkeer.Geen verandering in zicht
Volgens het instituut is een einde van de vulkaanactiviteit of een verandering van de windrichting niet in zicht. Soms bestaat de wolk louter uit waterdamp, maar sinds vrijdag komt er opnieuw veel zwarte as in de atmosfeer.

Bron Hln | Gewijzigd: 21 april 2017, 10:06 uur, door Joyce.s
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
17 april 2010, 09:24 uur | Bericht #113325
Vulkaan op IJsland blijft spuwen

De vulkaan onder de Eyjafjallajökull-gletsjer in IJsland stoot zaterdag opnieuw een enorme wolk van rook en as uit. In vergelijking met eerdere dagen is de vulkaan niet minder actief geworden. Dat heeft de meteorologische dienst in IJsland gemeld. De wind staat in zuidelijke richting, waardoor de aswolk zich naar het Europese continent beweegt. De aswolk heeft het luchtverkeer in grote delen van Europa platgelegd.

Bron Nu.nl
Romani
Lid
Woonplaats: Den Haag (Wateringseveld)
Berichten: 1328
Lid sinds: 26 mei. 2009
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
17 april 2010, 09:28 uur | Bericht #113327
Kunnen ze op Schiphol groot onderhoud uitvoeren aan alle vliegtuigen, om de tijd te doden...

@jan: Nog recente kaartjes van de as-wolk en of stroming..? | Gewijzigd: 17 april 2010, 09:29 uur, door Romani
Like a drifter twister i was born to walk alone2e plaats fotowedstrijd week 31
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
17 april 2010, 09:31 uur | Bericht #113328
Citaat van Romani, zaterdag 17 april 2010, 9:28 uur @jan: Nog recente kaartjes van de as-wolk en of stroming..?

Hier nog een kaartje die update automatisch mee...Romani
Lid
Woonplaats: Den Haag (Wateringseveld)
Berichten: 1328
Lid sinds: 26 mei. 2009
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
17 april 2010, 10:15 uur | Bericht #113332
Toppie dank je wel!
Like a drifter twister i was born to walk alone2e plaats fotowedstrijd week 31
WimBaens
Lid
Woonplaats: Molenbeersel (N-O Belgisch Limburg)
Berichten: 1452
Lid sinds: 16 dec. 2009
17 april 2010, 10:46 uur | Bericht #113335
De uitbarsting is terug een stukje heviger geworden met terug veel as.

http://eldgos.mila.is/eyjafjallajokull-fra-valahnjuk/ | Gewijzigd: 17 april 2010, 10:48 uur, door WimBaens
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
17 april 2010, 10:48 uur | Bericht #113338
"Dit zacht lenteweertje helpt ons echt niet"

De onderste luchtlagen tot een hoogte van zes kilometer blijven zeer ernstig vervuild door vulkanische as. "In deze omstandigheden kunnen wij het risico niet lopen", zo heeft staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe (CD&V) zaterdagochtend op de vrt-radio de verlenging van het vliegverbod toegelicht. In de onderste luchtlagen tot 20.000 voet blijft er sprake van zeer ernstige vervuiling als gevolg van de aswolk. Het gebrek aan wind en regen speelt in het nadeel. "Het zachte lenteweertje helpt ons niet echt. Het on-Belgische weer is een hinderpaal voor de luchtvaart", aldus Schouppe.De staatssecretaris ziet echter ook positieve tendensen. De as die de vulkaan op IJsland momenteel uitstoot gaat steeds meer naar het noorden, in de richting van Noorwegen, en minder naar Noord-Frankrijk, Groot-Brittannië, België en Nederland. Ook stelt Schouppe vast dat de bestaande as in de hogere luchtlagen boven 20.000 voet langzamerhand verschuift naar het zuidoosten, in de richting van Hongarije en Roemenië. In de omliggende landen geldt alvast een vliegverbod tot 14.00 uur. Op het kabinet van Schouppe volgt om 16.00 uur een nieuwe evaluatie. Tegen 17.00 uur zal een beslissing volgen. Voorlopig blijft het luchtruim dicht tot 20.00 uur.

Bron Hln | Gewijzigd: 21 april 2017, 10:06 uur, door Joyce.s
Romani
Lid
Woonplaats: Den Haag (Wateringseveld)
Berichten: 1328
Lid sinds: 26 mei. 2009
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
17 april 2010, 11:05 uur | Bericht #113341
Let nou maar op.....Die andere gaat ook de lucht in....! is ietwat over tijd zeg maar volgens de metingen.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Katla | Gewijzigd: 17 april 2010, 11:06 uur, door Romani
Like a drifter twister i was born to walk alone2e plaats fotowedstrijd week 31
tdv
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 748
Lid sinds: 13 feb. 2010
17 april 2010, 11:26 uur | Bericht #113343
Citaat van Romani, zaterdag 17 april 2010, 10:05 uur Let nou maar op.....Die andere gaat ook de lucht in....! is ietwat over tijd zeg maar volgens de metingen.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Katla


ja die vulkaan loopt al tijdje achter als die om de 40-80 jaar uitbarst(word tijd dus),
smelt der weer zo'n gletsjer .:P
Maxim1110
Lid
Woonplaats: Nijmegen(ma-vr), Eindhoven(weekend)
Berichten: 4041
Lid sinds: 25 okt. 2009
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
17 april 2010, 11:59 uur | Bericht #113346
Citaat van tdv, zaterdag 17 april 2010, 11:26 uur ja die vulkaan loopt al tijdje achter als die om de 40-80 jaar uitbarst(word tijd dus),
smelt der weer zo'n gletsjer .:P

Ja en als de tijd ertussen langer is, dan is de uitbarsting vaak des te heviger. Zelfde met de Vesuvius. Normaalgesproken is dat een cyclus van zo'n 45 jaar, toen Pompeii bedolven werd hadden er enkele honderden jaren tussen gezeten.
Helemaal vernieuwd: mijn eigen fotografiewebsite: www.maximvanasseldonk.com
Volg me ook op twitter: https://twitter.com/#!/PhotographyMvA
En like me op facebook: http://www.facebook.com/MaximVanAsseldonkPhotography
Tyshane
Lid
Woonplaats: Noordoost veluwe
Berichten: 8824
Lid sinds: 25 mei. 2009
17 april 2010, 12:18 uur | Bericht #113348
Wat heeft het dan toch nog een behoorlijke voeten in aarde, of in de as eigenlijk...

Al die mensen op Schiphol die nu verder geen kant op kunnen. Zo zie je maar hoe afhankelijk we zijn geworden van tijd en zaken als werk, vervoer en structuur. Eigenlijk best jammer en wordt pas zichtbaar duidelijk bij dit soort zaken.

Als je in die situaties zit kan je er enorm om gaan stressen, terwijl het me opviel dat er ook mensen bij zijn die zich bezinnen en er zich juist goed in berusten. Je hebt geen andere keuze dan het te accepteren dat je even in 'het nu' moet zijn. Lastig, maar je kan er ook je voordeel mee doen. Je hoeft even niet mee in de gekte van de dag, even Ohm, even chill, even zen.

Als je dan ziet hoe die mensen die in de buurt van Schiphol wonen, genieten van de huidige rust, simpelweg omdat er geen 500 vliegbewegingen meer zijn per dag, dan denk ik; waar zijn we eigenlijk mee bezig. Gek dat we het eigenlijk maar normaal vinden...

Soms zijn dit soort dingen even nodig, om in te zien dat we maar in een drukke jachtige maatschappij leven. Waar we btw zo aan gewend zijn, dat we het allemaal maar voor lief nemen en het pas doorhebben als het even een paar dagen stil gezet wordt door mama natuur.

Het neveneffect bij rampen en nare situaties is vaak dat mensen zich meer verbonden met elkaar voelen en er weer even zijn voor een ander; saamhorigheidsgevoel. Iets wat we een beetje kwijt zijn in de drukke prestatie-maatschappij...

Ach even mijn overwegingen, de vulkaanuitbarsting van een andere kant belicht...
Paprika
Lid
Woonplaats:
Berichten: 7
Lid sinds: 25 mei. 2009
17 april 2010, 12:52 uur | Bericht #113356
Citaat van zorba, zaterdag 17 april 2010, 11:48 uur Ik vraag me af of er dit weekend al gevlogen kan worden, ik gok van niet.

Gaat de wind nog draaien?

BreakingNews: British Airways cancels all flights until Monday afternoon - Sky News
Dus denk dat het hier ook wel zo zal zijn...

Mijn zus zit nu in Madrid en heeft normaal maandag school.
Maxim1110
Lid
Woonplaats: Nijmegen(ma-vr), Eindhoven(weekend)
Berichten: 4041
Lid sinds: 25 okt. 2009
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
17 april 2010, 13:27 uur | Bericht #113359
Hmm ik vertrek volgend weekend met school naar Rome, hoop dat we kunnen gaan. En anders: met de trein is ook leuk

Mooi stukje trouwens Twister!
Helemaal vernieuwd: mijn eigen fotografiewebsite: www.maximvanasseldonk.com
Volg me ook op twitter: https://twitter.com/#!/PhotographyMvA
En like me op facebook: http://www.facebook.com/MaximVanAsseldonkPhotography
Terug naar boven
3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
6 Gebruikers lezen nu dit topic, onderverdeeld in 6 gasten en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.310 topics, welke bij elkaar 445.498 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.307 leden.
Het nieuwste lid is Lullaby .

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
6 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 3265 mensen aan het browsen op het forum. 4 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 3265, lezen 18 mensen het topic "Winter 2010/2011 discussietopic deel 16".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Fotowedstrijd Lente

Stuur jouw foto in en win!

Berichtgeving Mars

Nieuwe marsrover geland!

Lente discussietopic

Op naar vroeg lenteweer!

Voorspel de lente!

Hoe warm? Hoe koud?

© 2003 - 2021 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden