Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Beauregard, LA; Vernon, LA.

5 May 2024 16:38:42

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Beauregard, LA.

5 May 2024 15:58:33

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Angelina, TX; Nacogdoches, TX; San Augustine, TX.

5 May 2024 14:39:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Grimes, TX; Harris, TX; Houston, TX; Liberty, TX; Madison, TX; Montgomery, TX; Polk, TX; San Jacinto, TX; Trinity, TX; Walker, TX; Waller, TX.

5 May 2024 12:50:46

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Brazos, TX; Grimes, TX; Harris, TX; Houston, TX; Madison, TX; Montgomery, TX; Trinity, TX; Walker, TX; Waller, TX; Washington, TX.

5 May 2024 12:13:07

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hardin, TX.

5 May 2024 09:37:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hardin, TX; Tyler, TX.

5 May 2024 09:03:48

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Nacogdoches, TX; San Augustine, TX.

5 May 2024 08:52:15

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Garland, AR; Saline, AR.

5 May 2024 08:43:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Ector, TX; Winkler, TX.

5 May 2024 08:43:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Macoupin, IL; Madison, IL; St. Charles, MO; St. Louis, MO.

5 May 2024 08:43:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Mason, IL.

5 May 2024 08:43:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Ector, TX; Ward, TX; Winkler, TX.

5 May 2024 08:43:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Texas, MO.

5 May 2024 08:43:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Brooks, GA; Thomas, GA.

5 May 2024 08:43:03
Actueel
1 / 4

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
29 juni 2010, 09:22 uur | Bericht #129436
Meer virale infecties door plotse hitte

Ondanks de hitte lopen een pak mensen te hoesten en te snotteren - en niet alleen door allergie. 'We zien een piek in het aantal virale infecties', zegt dokter Rufij Baeke van het Artsensyndicaat.

'Oorzaak zijn de drastische temperatuurschommelingen en ons verzwakte immuun-systeem. We snakken naar vakantie', zegt Baeke in Het laatste Nieuws.

De ommezwaai van het herfstweer van vorige week naar de hitte van nu laat zijn sporen na. 'We maken een piek van infectieziekten mee omdat we te maken hebben met grote temperatuur-veranderingen. Infecties krijg je bijvoorbeeld ook als het 's ochtends 10 à 15 graden kouder is dan 's middags. Dan worden de ziektekiemen in het lichaam actiever. Hetzelfde effect krijg je eveneens door de airco in de wagen. Gebruik je die te pas en te onpas, dan krijgen virussen de kans het lichaam aan te vallen. Plotse afkoeling is niet goed.'

Ook de start van de vakantie speelt een rol. 'Heel wat mensen zijn vermoeid en snakken echt naar rust. We hebben een lange en stevige winter achter de rug, die het immuunsysteem heeft verzwakt. Meestal zijn de infecties die we nu zien niet zo ernstig. Gewoon een paar dagen rusten helpt al om er weer bovenop te komen.'

Bron: De Standaard
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
29 juni 2010, 13:37 uur | Bericht #129509
Nog niet warm genoeg om bouw stil te leggen

Volgens de Bouwunie zijn de temperaturen nog niet hoog genoeg om de bouw stil te leggen. "Bouwvakkers kunnen aan de slag, maar hun werkgevers moeten wel extra voorzorgsmaatregelen nemen", zegt de bouworganisatie in reactie op krantenberichten waarin de bouwvakbonden pleiten voor een speciale ozonregeling voor de duizenden bouwvakkers die tijdens de hittegolf zware fysieke arbeid verrichten.



"Bouwvakkers moeten extra veel drinken, zich beschermen tegen de zonnestralen, indien mogelijk in de schaduw werken en eventueel wat vroeger beginnen (en stoppen)", zegt de bij Unizo aangesloten unie van het kmo-bouwbedrijf.

"Pas wanneer de temperaturen erg hoog oplopen gedurende een lange periode, komt de bouw in de problemen", luidt het. Werkgevers kunnen dan tijdelijke werkloosheid invoeren wegens slecht weer, in dit geval de hitte. "Dit was het geval in de zomer van 2003 toen het enkele dagen 37 graden en meer warm was."

Bron:Hln | Gewijzigd: 9 februari 2017, 12:04 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Waarom deze advertentie?
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
29 juni 2010, 14:53 uur | Bericht #129534
Kwaliteit zwemwater op internet

De kwaliteit van het zwemwater in zeven plassen waar het waterschap Groot Salland op toeziet, is voortaan via internet te bekijken.

Op de website van het waterschap wordt aangegeven hoe of er in de plassen kan worden gezwommen of dat er een negatief zwemadvies wordt gegeven. Het gaat onder meer om de Wythmenerplas in Zwolle, de Zwarte Dennen in IJhorst en kolkbad de Lange Kolk in Den Nul. Het water van deze plassen wordt regelmatig gecontroleerd. Waterschap Reest en Wieden laat al langer de kwaliteit van het zwemwater op haar website zien.

Bron: Rtv Oost
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
29 juni 2010, 14:55 uur | Bericht #129536
5 tips om de hitte door te komen

Het was de voorbije dagen al warm en het zal de komende dagen niet anders zijn. Het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid geeft aanbevelingen voor het warme weer.



1. Doe de komende dagen tussen 11 en 22 uur geen zware lichamelijke inspanningen buitenshuis en zoek koelere ruimtes op.

2. Draag aangepaste lichte kledij, licht van kleur en een hoofddeksel tegen de zon.

3. Risicogroepen moeten extra alert zijn. De voorspelde hitte en de verhoogde ozonconcentraties als gevolg van het warme weer kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid.

Hitte kan aanleiding geven tot uitdroging, hittekrampen, uitputting en een hitteslag. Veel ozon kan kortademigheid, oog- en keelirritatie en hoofdpijn veroorzaken.

4. Drink voor dorst de kop opsteekt, minstens 1,5 tot 2 liter per dag. Alcoholische en cafeïne houdende dranken worden beter vermeden omdat ze een uitdrogend effect hebben.

5. Verzorgers en begeleiders van baby's en kleine kinderen worden gevraagd om de kinderen voldoende water te geven, hen voldoende te laten rusten en regelmatig gekoelde plaatsen op te zoeken. Kleine kinderen zijn bijzonder gevoelig voor uitdroging. Kinderen mogen bovendien nooit achtergelaten worden in een geparkeerde auto.

Bron: De Standaard
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
29 juni 2010, 20:05 uur | Bericht #129624
Drink voldoende en vermijd zware inspanningen

Het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid raadt de bevolking aan om de komende dagen tussen 11 en 22 uur geen zware lichamelijke inspanningen te doen buitenshuis, voldoende te drinken en koelere ruimtes op te zoeken. Risicogroepen moeten extra alert zijn.

De voorspelde hitte en de verhoogde ozonconcentraties als gevolg van het warme weer kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid.

Hitte kan aanleiding geven tot uitdroging, hittekrampen, uitputting en een hitteslag. Veel ozon kan kortademigheid, oog- en keelirritatie en hoofdpijn veroorzaken. Die problemen worden versterkt bij een hoger ozongehalte in de lucht, bij een langere blootstelling, bij veeleisende lichamelijke inspanningen en bij gevoelige personen. Personen die zware inspanningen moeten leveren, kinderen, (gezonde) ouderen vanaf 65 jaar en chronisch zieken zijn best extra alert.

Drink minstens 1,5 liter water per dag
Het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid geeft het advies om te drinken voor dorst de kop opsteekt, minstens 1,5 tot 2 liter per dag. Alcoholische en cafeïne houdende dranken worden beter vermeden omdat ze een uitdrogend effect hebben. Men beperkt best de lichamelijke inspanningen buitenshuis en draagt aangepaste lichte kledij, licht van kleur en een hoofddeksel tegen de zon.

Verzorgers en begeleiders van baby's en kleine kinderen worden gevraagd om de kinderen voldoende water te geven, hen voldoende te laten rusten en regelmatig gekoelde plaatsen op te zoeken. Kleine kinderen zijn bijzonder gevoelig voor uitdroging. Kinderen mogen bovendien nooit achtergelaten worden in een geparkeerde auto.


Op Rock Werchter wordt het zweten en puffen op de weide en de camping

Ten slotte vraagt het agentschap aan organisatoren van culturele evenementen om hun publiek goed te informeren en voldoende (gratis) drinkwater te voorzien.

Bron: Hln | Gewijzigd: 9 februari 2017, 12:05 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
29 juni 2010, 20:16 uur | Bericht #129626
Drinkwaterbedrijf roept op tot zuinig watergebruik

Drinkwaterbedrijf Vitens verzoekt inwoners van Overijssel, Gelderland en de Utrechtse Heuvelrug hun waterverbruik te beperken. Inwoners van Friesland en Flevoland wordt aangeraden bewuster om te gaan met het gebruik van drinkwater.

Vanwege de hoge temperaturen wordt meer water verbruikt dan normaal. In Overijssel, Gelderland en de Utrechtse Heuvelrug is de waterdruk de afgelopen dagen aanzienlijk lager dan gebruikelijk. Als inwoners hun waterverbruik beperken, wordt de waterdruk beter, meldt Vitens.

"Activiteiten zoals het sproeien van tuinen, het vullen van zwembadjes en het wassen van auto's vragen zeer grote hoeveelheden water", aldus Vitens. Het bedrijf wil dat dit soort activiteiten vooral tussen 18.00 en 23.00 uur tot een minimum wordt beperkt.

Voor Flevoland en Gelderland voorziet Vitens vooralsnog geen vergelijkbare scenario's. Toch vraagt het drinkwaterbedrijf met het oog op de weersverwachting de komende dagen 'bewust om te gaan met het watergebruik'.

Dat de problemen met de druk zich in Gelderland, Overijssel en de Utrechtse Heuvelrug voordoen, komt volgens Vitens doordat deze regio's uit relatief veel landelijk gebied bestaan. "In vergelijking met stedelijk gebied legt het drinkwater in landelijk gebied een langere weg in de leidingen af voordat het bij de huizen is."

Op sommige plekken kan bruin water uit de kraan stromen. Dat komt doordat bij een hoger waterverbruik de stroomsnelheid van het water toeneemt. "Hierdoor komen kleine ijzerdeeltjes los en die geven het water een bruine kleur." Het bruine water is volgens Vitens niet schadelijk voor de gezondheid.

Bron: Nieuws
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
29 juni 2010, 20:19 uur | Bericht #129628
Extra maatregelen voor tropisch Werchter

De organisatoren van Rock Werchter, dat donderdagmiddag van start gaat en tot zondagavond duurt, hebben extra maatregelen genomen door het verwachte tropische weer. Op het festivalterrein zijn drie bijkomende punten met niet drinkbaar verfrissingswater voorzien. Bij de sanitaire blokken bevinden zich kraantjes met drinkbaar water. De organisatoren roepen iedereen op zonnehoedjes en -crème mee te brengen en een regenjas voor mogelijk onweer.

De festivalgangers worden opgeroepen met het openbaar vervoer naar Werchter af te zakken. De festivaltickets zijn geldig als NMBS-vervoerbewijs voor een heen- en terugreis. De festivalcampings openen pas op donderdagochtend om 8.00 uur. Eerder afzakken heeft geen enkele zin.

Bron: Hln
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
29 juni 2010, 20:21 uur | Bericht #129629
Ook dieren lijden onder tropische temperaturen

De dierenwelzijnsinspecteurs van de federale overheidsdienst Volksgezondheid kregen de afgelopen warme dagen een groot aantal klachten te verwerken over dieren die in de hitte in de weide staan. Deze stijging van het aantal oproepen is een jaarlijks terugkerend fenomeen bij extreme weersomstandigheden, zoals grote hitte en felle kou, laat de overheidsdienst in een persmededeling weten. Net als mensen kunnen ook dieren die bij zeer hoge temperaturen buitenstaan, last krijgen van de warmte. Het is belangrijk dat deze dieren over schaduw kunnen beschikken, zegt de dienst Dierenwelzijn van de FOD Volksgezondheid.



Een aangepast schuilhok in de weide of natuurlijke bescherming van bomen, hagen of struiken kan voldoen. Een nadeel van natuurlijke beschutting is echter dat deze vaak stekende insecten huisvesten en de dieren zo voor een dilemma plaatsen. Dieren die in een weide zonder schaduw staan, worden best binnengehaald of verplaatst naar een andere locatie. "Het is bovendien heel belangrijk dat de dieren beschikken over vers drinkwater, want ook zij moeten voldoende drinken bij warm weer", aldus de dienst.

Ook huisdieren kunnen last hebben van de warmte. De dienst Dierenwelzijn vraagt om ook voor hen een beschutte plaats en voldoende drinkwater te voorzien. "Het opsluiten van een hond in een ongeventileerde auto is helemaal uit den boze."

Specifiek voor paarden werkt de Raad voor Dierenwelzijn in opdracht van minister Onkelinx aan voorschriften voor het houden ervan op weiden, precies omdat voor deze diersoort de meeste klachten ingediend worden. De voorschriften worden dit najaar gepubliceerd.

Bron: Hln | Gewijzigd: 9 februari 2017, 12:05 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
30 juni 2010, 10:07 uur | Bericht #129726
Het wordt een hel op de snelweg deze zomer

De Verkeersinformatiedienst (VID) voorspelt een hete, helse zomer op het Nederlandse wegennet. Een grote hoeveelheid wegwerkzaamheden zorgt voor 'minstens een verdubbeling' van het aantal files in vergelijking met een jaar geleden, waarschuwt de dienst.



Dit schrijft het Algemeen Dagblad vandaag. Vakantiegangers moeten daarnaast rekening houden met ernstige verkeershinderin Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk. Volgens de ANWB zullen in Frankrijk en Duitsland files van 50 kilometer 'niet ongewoon' zijn.Wie vioa Oostenrijk naar Kroatië of Slovenië rijdt, moet er rekening mee houden tot wel negen uur lang in de file te staan op de A10.

Bron: Ad
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
30 juni 2010, 11:16 uur | Bericht #129743
Ouderen moeten ijs eten en tomatensap drinken

Het KNMI is er nog niet zeker van of er deze week sprake zal zijn van een echte hittegolf, maar dat het aan het eind van de week weer erg warm wordt, staat wel vast. Maandag al stelde het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) het nationaal hitteplan in werking. Voornaamste doel van dit plan is te zorgen dat mensen een beetje op elkaar letten als het erg warm is.



Vooral baby's, kwetsbare groepen en ouderen hebben wat extra aandacht nodig van zorgverleners, mantelzorgers of gewoon van de buren. Want mensen worden ouder en Nederland wordt warmer. Vijf vragen over ouderen in de warmte.

Oudere mensen kunnen toch wel voor zichzelf zorgen, als ze fysiek en mentaal gezond zijn?
Het ouder wordende lichaam kan steeds minder goed temperatuur en vochthuishouding regelen. Oudere mensen zweten minder, terwijl ze het wel warmer hebben dan jongeren. Ook gebruiken ze vaker medicijnen zoals plastabletten en laxeermiddelen, waardoor ze nog sneller uitdrogen. Maar veel ouderen denken er niet aan om extra maatregelen te nemen.

Drinken ze wel genoeg?
Ouderen voelen veel minder snel dat ze dorst hebben, terwijl ze wel eerder kunnen uitdrogen. In het nationaal hitteplan adviseren artsen daarom dat oude mensen de hele dag door moeten drinken, ook al hebben ze geen dorst. In instellingen moeten verzorgenden er goed op letten dat aangeboden vocht ook echt wordt opgedronken. Twee liter vocht per dag is minimaal.

Maakt het uit wat ouderen drinken?
Het beste is water of vocht met zout. Aantrekkelijke manieren om dat binnen te krijgen zijn het drinken van bouillon of tomatensap of het eten van ijs. Limonade met prik veroorzaakt vaak maag- en darmklachten bij hitte. Koffie is minder geschikt omdat dat juist vocht aan het lichaam onttrekt. Alcohol is helemaal af te raden: dat ontwatert en zorgt er bovendien voor dat mensen het nog warmer krijgen.

En verder?
Oudere mensen kunnen tussen 12 en 16 uur beter binnenblijven. Ze moeten voldoende blijven eten en zichzelf regelmatig verfrissen met een natte doek, een ijszak of een koel voetbad. Ouderen zijn vaak beducht voor tocht, maar moeten toch goed ventileren in de uren dat het koeler is. Ook bedrijven moeten rekening houden met hun oudste werknemers.

Hoe merk je of iemand toch oververhit raakt?
Mensen raken enigszins verward, kunnen uitslag krijgen en kramp in de spieren door zoutgebrek. Hoofdpijn, diarree en misselijkheid komen voor door slechte doorbloeding van de hersenen. Afkoelen is het eerste wat moet gebeuren, maar op een geleidelijke manier, aldus het hitteplan.

Bron: Ad
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
30 juni 2010, 13:10 uur | Bericht #129761
Rijkswaterstaat: niet zwemmen in rivieren

Rijkswaterstaat gaat de komende weken op de strandjes in de uiterwaarden langs de grote rivieren flyers uitdelen, waarin recreanten worden gewaarschuwd om niet in de rivier te gaan zwemmen, van bruggen en sluizen te springen of van kades te duiken. Het is op de meeste plekken verboden en in elk geval altijd levensgevaarlijk.

De dienst probeert al een paar jaar om mensen ervan te overtuigen dat de Waal, de Rijn, de Maas, de IJssel en de Lek geen recreatiewater zijn. Toch nestelen zich zodra het warm is steeds meer mensen op de rivierstrandjes. ,,Vooral bij Nijmegen en Deventer is het heel erg druk, ook deze dagen weer. Maar zelfs pootjebaden raden we ten sterkste af. Elk jaar verdrinken er mensen die denken dat onze waarschuwingen voor hen niet gelden'', aldus een woordvoerder van Rijkswaterstaat.

Bron: De Pers
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
mrijkhals
Lid
Woonplaats: Goes
Berichten: 1200
Lid sinds: 1 dec. 2007
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
30 juni 2010, 14:00 uur | Bericht #129772
Temperatuur kan vrijdag oplopen tot 35 graden
Uitgegeven: 30 juni 2010 11:24
Laatst gewijzigd:
30 juni 2010 11:29
AMSTERDAM - De maximumtemperatuur in Nederland kan vrijdag oplopen tot 35 graden. Dat meldt Weerplaza woensdag.
De voor Nederlandse begrippen extreme warmte wordt mogelijk gevolgd door enkele forse onweersbuien, die het land vrijdagavond teisteren.

De nacht van vrijdag op zaterdag wordt naar verwachting zwoel, met temperaturen die nauwelijks onder de 20 graden komen.

Er is vrijdag flink wat zon en een zwakke tot matige wind.

Geen records
De hitte gaat geen records verbreken, verwacht Weerplaza. Vorig jaar werd op 20 augustus op sommige plekken 37 graden gemeten.

bron: © NU.nl/Els Bax | Gewijzigd: 30 juni 2010, 15:30 uur, door mrijkhals
Radiografische Hobby's ?..kijk op: http://www.mrdracing.nl
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
30 juni 2010, 14:37 uur | Bericht #129778
Tropische dagen in het vooruitzicht

Warm, warmer, tropisch. Tot en met maandag blijft het volop zomerweer in Nederland. De temperaturen kunnen zelfs oplopen tot 32 graden dit weekeinde. In het midden, noorden en oosten is er kans op flinke buien met onweer en hagel.

De zonkracht staat tot en met maandag op 7 bij onbewolkt weer. Dat wil zeggen dat mensen extra voorzichtig moeten zijn in de volle zon en veel moeten drinken.

Bij veel evenementen de komende dagen en het weekeinde worden extra maatregelen genomen.

Een dag voor senioren die donderdag in Eindhoven zou plaatshebben, is afgelast wegens de verwachte hitte. De temperatuur komt die dag boven dertig graden uit. In de hal waar het evenement zou gebeuren, zou het nog warmer worden.

De gemeente meldde woensdag dat de gezondheidsrisico's voor de ouderen te groot zijn. Het besluit is genomen na overleg met de GGD. In totaal hadden zich ongeveer 2200 senioren (55-plus) en hun begeleiders opgegeven.

Langs het parcours van de Tour de France plaatst de Rotterdamse organisatie zaterdag waterputten waar mensen flesjes of bidons kunnen vullen, de publiekscateraar en EHBO-posten hebben extra water ingeslagen en de sponsor deelt extra vocht uit.

Dance-evenement Sensation, zaterdag in de Amsterdam ArenA, houdt ook rekening met de warmte door onder meer gratis water uit te delen mocht dat nodig zijn.


Bron: De Pers
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
30 juni 2010, 14:38 uur | Bericht #129779
ProRail houdt 'extra hitteschouw'

Spoorbeheerder ProRail houdt de komende dagen in verband met de aanhoudende warmte ,,extra hitteschouw''. Dat betekent dat medewerkers extra alert zijn op mogelijke problemen op het spoor bij onder meer wissels en spoorbruggen. Dat zei een woordvoerder van ProRail maandag. ,,We zijn extra waakzaam''.

Behalve dat het spoor in de gaten wordt gehouden, letten de medewerkers ook op de spoorbermen in verband met brandjes. Het afgelopen weekeinde zijn er door de warmte nog geen problemen op het spoor geweest.

Bron: De Pers
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
30 juni 2010, 16:20 uur | Bericht #129810
Waterstanden dalen door warmte

De waterstanden in Twente dalen door de droogte erg snel. Dat zegt het waterschap Regge en Dinkel. Op sommige plekken is de waterstand momenteel kritiek.

Het waterschap denk dat door de aanhoudende droogte de situatie aan het eind week nog meer verslechterd. Door de warmte stijgt de watertemperatuur en daalt het zuurstofgehalte in het water. De kans op vissterfte en de bacteriën in het water neemt daar door toe. Het waterschap gaat maatregelen nemen en controleert extra of er geen oppervlaktewater wordt onttrokken van een beek of sloot.

Bron: Rtv Oost
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
1 juli 2010, 08:12 uur | Bericht #130009
Nederland bereidt zich voor op zinderende hitte

Het aanhoudende warme zomerweer maakt dat Nederland zich op diverse fronten voorbereidt op de hitte die gaat komen, Tot nu toe hebben de zomerse temperaturen niet geleid tot problemen. Het KNMI verwacht voor vrijdag extreem hoge temperaturen met waarden tussen de 30 en 37 graden Celsius. Bij veel evenementen de komende dagen en het weekeinde worden extra maatregelen genomen. Een dag voor senioren die in Eindhoven zou plaatshebben, is afgelast wegens de verwachte hitte. De temperatuur komt die dag boven de 30 graden uit. In de hal waar het evenement zou plaatshebben, zou het nog warmer worden. In totaal hadden zich ongeveer 2200 senioren (55-plus) en hun begeleiders opgegeven.



Waterputten
De organisatie van de start van de Tour de France in Rotterdam plaatst zaterdag waterputten waar mensen flesjes of bidons kunnen vullen. De publiekscateraar en EHBO-posten in de Maasstad hebben extra water ingeslagen en de sponsor deelt extra vocht uit. Het dancefeest Sensation in de Amsterdam ArenA houdt zaterdag ook rekening met de warmte. De organisatie deelt onder meer gratis water uit.

Rijkswaterstaat is begonnen met het uitdelen van flyers om mensen die verkoeling willen zoeken in en langs rivieren te waarschuwen voor de gevaren. De dienst probeert al een paar jaar om mensen ervan te overtuigen dat de Waal, de Rijn, de Maas, de IJssel en de Lek geen recreatiewater zijn. Toch nestelen zich zodra het warm is steeds meer mensen op de rivierstrandjes. ,,Vooral bij Nijmegen en Deventer is het heel erg druk, ook deze dagen weer. Maar zelfs pootjebaden raden we ten sterkste af. Elk jaar verdrinken er mensen die denken dat onze waarschuwingen voor hen niet gelden'', aldus een woordvoerder van Rijkswaterstaat.

Blauwalg
De Unie van Waterschappen liet woensdag weten dat er nog geen problemen zijn door het droge weer met bijvoorbeeld de dijken of blauwalg. ,,Als het nog langer droog blijft, moeten we de dijken gaan inspecteren en stilstaand water goed gaan controleren op blauwalg'', zegt een woordvoerder van de Unie van Waterschappen (UVW). Rijn en Maas bevatten nog genoeg water om aan de vraag te kunnen voldoen. Enkele waterschappen en provincies hebben wel beregeningsverboden uitgevaardigd. Volgens Rijkswaterstaat is dat in gebieden waar moeilijk water naartoe kan worden geleid.

Bron AD | Gewijzigd: 9 februari 2017, 12:05 uur, door Joyce.s
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
1 juli 2010, 09:07 uur | Bericht #130020
Van winterschade komt zomerschade

De provincie heeft gisteren actie moeten ondernemen bij Hulst, omdat bitumen op het wegdek door het warme weer begon te vloeien.



Er is zand gestrooid. Dat mengt met de asfaltlaag waardoor die steviger wordt. Het probleem doet zich voor op stukken weg waar in de winter schade is ontstaan, tussen Kapellebrug en de noordkant van Hulst. Die wegdelen zijn eerder gefreesd, waarna er tijdelijk een bitumen tussenlaag is aangebracht. De tussenlaag is vatbaar voor warmte. Van winterschade komt dus zomerschade. De provincie voert de komende dagen extra inspecties uit. Zonodig wordt gekoeld met water. Voor dit najaar staat een totale renovatie van het wegvak in de planning.

Bron: Pzc
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
1 juli 2010, 11:46 uur | Bericht #129080
'Code Droog' van kracht

De gemeente Almelo heeft een nieuw wapen uit de kast gehaald om de aanhoudende warmte te bestrijden. 'Code Droog' is vanaf dinsdag van kracht in Twente, zo meldt de gemeente op haar site.



Code Droog houdt in dat er geen open vuur meer gestookt mag worden en geen gebruik meer kan worden gemaakt van ontheffingen voor het verbranden van takken, landbouwafval en dergelijke. De brandweer is tijdens Code Droog extra alert op bos en heide branden en heeft vanwege de hitte ook een luchtsurveillance gestart.

Extra mankracht
Als er een brand uitbreekt in een bos of natuurgebied rukt de brandweer extra versterkt uit: er wordt meer materieel en mankracht ingezet. Code Droog is net zo lang van kracht tot de code-mededeling wordt opgeheven.
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
1 juli 2010, 11:47 uur | Bericht #129046
Morgen wordt het 37 graden

De zomervakantie begint vandaag en morgen met temperaturen die ver boven de 30 graden uitstijgen. Morgen kan het kwik in de Kempen zelfs tot 37 graden stijgen.
Vanmiddag blijft het droog met flinke zonnige perioden. Er waait een zwakke tot matige zuidelijke wind. Maximumtemperaturen gaan van 31 graden in het binnenland tot 33 graden in de Kempen. Aan de kust haalt het kwik 27 graden, maar de zeebries zorgt in de loop van de namiddag voor enige verkoeling. Ook vanavond blijft het zonnig en zeer warm.



37 graden!
Morgen wordt het zonnig en landinwaarts bloedheet. De wind waait zwak uit zuidelijke richtingen. In de kustgebieden ruimt hij naar het westen waardoor het daar met zowat 28 graden wat minder warm zal zijn. In het binnenland wordt het 31 tot 34 graden warm met een uitschieter tot plaatselijk 37 graden in de Kempen. Vrijdagavond wordt zeer zwoel met rond 20 uur in het binnenland nog steeds temperaturen van ongeveer 30 graden. In de loop van de avond en nacht kan het aan de kust en in het westen van het land tot onweer komen.

Zaterdag is er geregeld zon, maar zijn er ook enkele regen- of onweersbuien en zondag blijft het droog en overwegend zonnig.

Bron: Hln | Gewijzigd: 9 februari 2017, 12:05 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
1 juli 2010, 11:50 uur | Bericht #128943
Oproep tot minder watergebruik

Vitens heeft liever niet dat mensen ’s avonds hun tuin sproeien. Het drinkwaterbedrijf heeft door het hoge waterverbruik wegens de droogte grote moeite de druk in het leidingnet op peil te houden.



Daarom verzoekt Vitens de inwoners van Overijssel, Gelderland en de Utrechtse Heuvelrug dringend om tussen 18.00 en 23.00 uur niet-noodzakelijk watergebruik zo veel mogelijk te beperken. Voor de provincies Friesland en Flevoland raadt Vitens haar klanten aan om bewuster om te gaan met het gebruik van drinkwater. Zo wordt het waterverbruik meer gespreid.

Planten verbrand
Dus niet 's avonds het kinderbadje vullen of de auto wassen. Maar ook niet de tuin sproeien, wat veel mensen juist ’s avonds doen omdat ze overdag op hun werk zitten en om te voorkomen dat door de zon de planten verbranden.

Drinkwaterbedrijf Vitens zegt alle zeilen bij te moeten zetten om aan de verhoogde vraag naar drinkwater te voldoen. In de regio Utrechtse Heuvelrug en in de landelijke gebieden van de provincies Overijssel en Gelderland constateerde Vitens de afgelopen dagen een aanzienlijk lagere waterdruk dan normaal.

Bron: De Pers
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Terug naar boven
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.857 topics, welke bij elkaar 448.376 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.584 leden.
Het nieuwste lid is Rooie bert.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 86 mensen aan het browsen op het forum. 1 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 86, lezen 9 mensen het topic "Berichtgeving aardbevingen Noord Nederland ".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden