Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Frio, TX.

5 May 2024 21:24:00

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dimmit, TX.

5 May 2024 20:52:07

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor La Salle, TX; McMullen, TX.

5 May 2024 20:46:27

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor La Salle, TX.

5 May 2024 20:39:15

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jackson, TX.

5 May 2024 20:11:39

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dimmit, TX; Zavala, TX.

5 May 2024 20:11:39

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Atascosa, TX; Frio, TX.

5 May 2024 20:11:38

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

5 May 2024 19:59:59

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Frio, TX.

5 May 2024 19:43:10

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Frio, TX; Medina, TX.

5 May 2024 18:48:22

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Harris, TX; Liberty, TX; Montgomery, TX; Polk, TX; San Jacinto, TX.

5 May 2024 18:33:56

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hardin, TX; Tyler, TX.

5 May 2024 18:33:55

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Beauregard, LA; Vernon, LA.

5 May 2024 16:38:42

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Beauregard, LA.

5 May 2024 15:58:33

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Angelina, TX; Nacogdoches, TX; San Augustine, TX.

5 May 2024 14:39:44
Actueel
1 / 4

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
9 juli 2010, 18:34 uur | Bericht #133451
Wegdek op Brusselse Ring komt omhoog door hitte

Door de aanhoudende hitte is het wegdek op de Ring rond Brussel in Zaventem omhooggekomen. In de provincies Antwerpen en Limburg zijn de alarmfases afgekondigd. De brandtorens op de heide zijn permanent bemand en de brandweer houdt zich paraat. Ook het waterpeil nadert stilaan een kritiek punt.

De federale politie meldt dat er problemen zijn op de Ring rond Brussel. Op de Binnenring ter hoogte van Zaventem is het wegdek door de hitte omhooggekomen.

Bron: De Redactie
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
9 juli 2010, 18:38 uur | Bericht #133453
Tropische dag in heel het land

Het is vrijdag in heel Nederland tropisch warm geworden. Zelfs op de Wadden kwam de temperatuur op of boven de 30 graden Celsius uit. Dat meldde het KNMI.

Het warmst werd het in het zuidoosten van het land. Daar steeg het kwik op enkele plaatsen tot maar liefst 36 graden. Verder werd het in het zuiden op meerdere plaatsen 34 of 35 graden. Maar ook Noord-Nederland deelde mee in de hitte, wat vrij bijzonder is, aldus Harry Geurts van het KNMI. Op de Waddeneilanden is het ook tropisch warm geweest en zelfs in Lauwersoog, aan de Groningse kust, werd het 33 graden.

Zaterdag wordt het weer een hete dag. De kans op onweer neemt dan echter wel toe vanaf de namiddag tot en met de nacht.

Finale
Het is met een temperatuur van 20 tot 25 graden Celsius aangenaam warm in Nederland wanneer Oranje zondagavond de WK-finale tegen Spanje speelt. Het zal zondagavond minder heet zijn dan de avonden ervoor. De wind komt zondagavond vanaf zee. Ook is de kans op een bui niet zo heel groot, hoewel een enkele bui niet helemaal valt uit te sluiten.

De zondag begint wel warm, met op sommige plaatsen temperaturen boven de 30 graden. Vooral in het oosten en het zuidoosten van het land kan het een warme dag worden.

Bron: De Pers
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Waarom deze advertentie?
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
9 juli 2010, 18:40 uur | Bericht #133456
Het was vandaag de warmste dag van het jaar

In Kleine-Brogel is het kwik opgelopen tot 36,5 graden, zo blijkt uit de waarnemingen van het KMI. Dat maakte vandaag tot de warmste dag van het jaar. Er worden op verschillende plaatsen in het land maatregelen genomen om de gevolgen van de hitte te lijf te gaan.

Met 36,5 graden om 17uur in Kleine Brogel moest het warmterecord van vorige week van 35,8 graden eraan geloven. Wie verkoeling zocht, trok het beste naar zee. Daar zorgde een zeebriesje voor aangenaam zomerweer. De "koelste" plek van het land was Middelkerke. Daar klom het kwik niet hoger dan 24,1 graden. In Saint-Hubert bereikte de thermometer 27,4 graden, in Ukkel 32,3 graden.

Maatregelen tegen de hitte
Door de hitte worden ook diverse maatregelen getroffen. Zo zijn rusthuizen extra alert bij deze hitte. In het zorgcentrum Sint-Rochus in Aarschot bijvoorbeeld doen de verpleegkundigen er alles aan om de hoofden koel te houden. "Oudere mensen zijn zeer kwetsbaar. Ze drinken en eten minder bij dit weer. We proberen het vochttekort op te vangen door twee tot drie extra drankrondes in te lassen", zegt Bart Dehoef.

De gemeentes Chiny, Bellevaux en Hastière hebben vandaag een beroep gedaan op de Civiele Bescherming voor waterbevoorrading. Dat meldt de Federale Overheidsdienst (FOD) Binnenlandse Zaken. De burgemeester van Chiny, Sébastien Pirlot (PS), zegt dat de maatregel vooral preventief bedoeld was.
VRT

In Limburg, de tweede risicoprovincie voor heidebranden, werd alarmfase rood ingesteld. "Fase rood is al een tweetal weken van kracht, maar door de aanhoudende droogte en de tropische hitte werd donderdag besloten om alle open vuren in de Limburgse natuurgebieden te verbieden", zegt Bert Vanholen van het Agentschap voor Natuur en Bos Limburg. "Alle burgemeesters werden op de hoogte gesteld dat bijvoorbeeld jeugdbewegingen die op kamp zijn geen kampvuur meer mogen maken."

Alarmfase rood legt op dat alle brandtorens in de natuurgebieden en op de heide permanent bemand moeten zijn. De boswachters doen extra rondes en een helikopter is standby.

Ozondrempel overschreden
De Europese waarschuwingsdrempel voor ozon werd gisteren in acht meetstations overschreden. Dat zegt Frans Fierens van de Intergewestelijke Cel voor het Leefmilieu (Ircel). De hoogste waarde werd opgetekend in het meetstation in Aarschot en bedroeg 204 microgram per kubieke meter. De Europese waarschuwingsdrempel ligt op 180 microgram per kubieke meter.

In Moerkerke , Zwevegem en Aarschot is de Europese waarschuwingsdrempel voor ozon vandaag opnieuw overschreden. Er werden waarden opgemeten tussen de 182 en 214 microgram per kubieke meter.

Wanneer er veel ozon in de lucht is, doen mensen die gevoelig zijn voor luchtvervuiling (zoals kinderen, ouderen en mensen met ademhalingsproblemen) best geen ongewone lichamelijke inspanningen in de buitenlucht tussen 12.00 en 22.00 uur.

Vergeet ook de dieren niet
De Open Praat- en Actiegroep voor Dierenwelzijn (OPAD) roept ook op om de dieren bij deze temperaturen niet te vergeten en hen voldoende water en schaduw te bieden en hen niet achter te laten in de wagen.

Bron: De Redactie
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
9 juli 2010, 18:46 uur | Bericht #133458
Extra maatregelen door warmte

De tropische temperaturen maken veel werk in de openlucht moeizaam en soms ook ongezond.

Met name in de bouwsector zijn extra maatregelen noodzakelijk. Zo heeft bouwbedrijf BAM voor de 150 werknemers op de grootste nieuwbouwlocatie in de regio, die van de Isala klinieken in Zwolle extra pallets met flesjes water en ladingen zonnebrand factor 30 laten aanslepen. FNV bouw maakt zich in het algemeen zorgen over het werk in de extreme warmte. Het aantal tropische dagen neemt de laatste jaren toe. De bond overweegt om in de bouw cao naast een vorstverlet ook een hitteverlet op te nemen.

Bron: Rtv Oost
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
9 juli 2010, 18:53 uur | Bericht #133463
Fors hoger waterverbruik door tropische hitte

Door de tropische temperaturen is het drinkwaterverbruik de afgelopen dagen met meer dan zestig procent boven het normale verbruik uitgestegen. Dat meldt drinkwaterbedrijf Vitens, dat water levert in Flevoland, Friesland, Gelderland, Overijssel en de Utrecht. Eerder werden inwoners van deze gebieden al opgeroepen hun drinkwaterverbruik te beperken.

Door het hoge verbruik fluctueert de druk in het leidingnet, wat mensen thuis kunnen merken. Voor activiteiten als tuinen sproeien, zwembadjes vullen en autowassen is veel water nodig. Het drinkwaterbedrijf hoopt dat mensen dit tot een minimum beperken Koken en douchen tussen 07.00 en 09.00 uur en tussen 18.00 een 23.00 uur is het advies, om het waterverbruik te spreiden.

Vrijdag werden temperaturen van maximaal tot 36 graden Celsius gemeten en was het vrijwel in het hele land, ook aan zee en op de Waddeneilanden, tropisch. Het KNMI heeft waarschuwingen uit doen gaan voor extreme hitte en lokaal onweer. De tropische temperaturen zijn voorlopig nog niet voorbij.

Bron: Nieuws
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
9 juli 2010, 19:47 uur | Bericht #133501
Mobiele airco's bij Isala klinieken

De Isala klinieken hebben 40 mobiele airco's ingezet om de verouderde verpleegafdelingen van het ziekenhuis extra te koelen.

Op die manier wordt geprobeerd om de extreme hitte voor de patiënten zo draaglijk mogelijk te maken. Het feit dat sommige afdelingen geen airco hebben, onderstreept de noodzaak van de nieuwbouw van de Isala klinieken die in volle gang is. Als kleine goedmaker voor de warmte overlast, heeft de Isala klinieken alle patiënten en medewerkers vandaag ook getrakteerd op een Oranje waterijsje.

Bron: Rtv Oost
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
9 juli 2010, 19:49 uur | Bericht #133502
Brandweer raadt parasol boven lpg-tank aan bij deze hitte

De brandweer krijgt talrijke oproepen voor lpg-tanks waarvan het veiligheidsventiel in werking treedt door de hitte, meldt het crisiscentrum van het provinciebestuur van Waals-Brabant. De brandweer raadt houders van een lpg-tank aan het reservoir met een parasol of een tongewelf te beschermen.

Idealiter zou de tank een dak moeten hebben dat het reservoir tegen de zon en onweer beschermt. Als de veiligheidsklep in werking treedt, moet de tank afgekoeld worden door er een vochtig laken over te leggen in afwachting van de komst van de hulpdiensten, legt de brandweer uit.

Bron: Hln
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
9 juli 2010, 19:52 uur | Bericht #133506
Hitte wordt duizenden kippen fataal

De hitte bracht vrijdagmiddag 52.000 kippen in ademnood op een kwekerij in Essen. De brandweer kon de schade beperken door water te vernevelen in de stallen.



"Ik heb twee stallen met telkens 26.000 kippen die ik gedurende zes weken opkweek. Rond de middag begonnen ze plots te sterven", getuigt kippenkweker Herman Peeters van het Noordeneind 21. "De stallen zijn langs boven goed geïsoleerd en aan beide korte kanten staan telkens drie grote ventilatoren. Normaal is dat voldoende, en kan een kip een warmte van 30 graden wel aan. Maar vandaag is de lucht van buiten zo heet, dat er geen afkoeling meer mogelijk was."



Peeters verwittigde de Essense brandweer. "Vroeger spoten we in zulke gevallen de daken nat", zegt brandweercommandant Leo Buermans. "Maar met die isolatie was dat zinloos. Daarom zijn we koud water gaan vernevelen voor de ventilatoren. Tussen 17 en 18u hebben we daarmee de temperatuur kunnen terugbrengen van 36 naar 30 graden. We adviseren nu aan de kweker om zelf een soort van verneveling op te starten. Indien nodig komen we dit weekend terug, want het blijft nog wel even heet."



Het was de eerste maal dit jaar dat de Essense brandweer moest uitrukken voor dieren met warmteproblemen. Kippen zijn extra gevoelig voor warmte omdat ze niet kunnen zweten. De overlevende dieren zaten stil in de stal met de vleugels en de bek open, de enige manier om voor koelte te zorgen. Het aantal dode kippen is nog niet geteld, maar de schade loopt alleszins in de vele duizenden euro's.

Bron: Hbvl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
9 juli 2010, 19:55 uur | Bericht #133507
Ozondrempel op 9 plaatsen in Vlaanderen overschreden

De informatiedrempel van 180 microgram/m³ voor ozon werd rond 18 uur op 9 plaatsen in Vlaanderen overschreden. In Destelbergen werd 241 microgram/m³ ozon gemeten. De alarmdrempel van 240 microgram/m³ ozon werd lokaal dus net overschreden. Dat meldt de Intergewestelijke Cel voor het Leefmilieu (Ircel).
De Europese drempelwaarde waarbij de bevolking moet worden geïnformeerd, bedraagt 180 microgram/m³ en 240 microgram/m³ is de Europese drempelwaarde waarbij de bevolking moet worden gealarmeerd, aldus Ircel.

Ircel verwacht dat de volgende uren de informatiedrempel in een aantal meetstations in het noorden van het land nog overschreden zal worden. Pas in de late avond zullen de ozonconcentraties terug dalen. De kans op nog meer overschrijdingen van de alarmdrempel is klein, maar niet uitgesloten, luidt het.

Geen inspanningen
Wanneer er veel ozon in de lucht is, doen mensen die gevoelig zijn voor luchtvervuiling (zoals kinderen, ouderen en mensen met ademhalingsproblemen) best geen ongewone lichamelijke inspanningen in de buitenlucht tussen 12 en 22 uur.

Op plaatsen waar de alarmdrempel wordt overschreden, worden de gezondheidsrisico's voor de meest gevoelige personen en voor iedereen die in de buitenlucht zware fysieke inspanningen levert belangrijker. Iedereen wordt volgens Ircel overigens aangeraden tijdens die periode langdurige fysieke inspanningen zoveel mogelijk te vermijden, zeker wanneer de alarmdrempel wordt overschreden. Ozonconcentraties zijn binnenshuis gemiddeld de helft lager dan in de buitenlucht.

Bron: Hln
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
9 juli 2010, 20:38 uur | Bericht #133532
Concert André Rieu verplaatst naar MECC

Het concert van André Rieu op zondag 11 juli, dat door de finale WK voetbal al vervroegd werd naar 13u, wordt nu door de verwachtte hitte verplaatst naar het MECC in Maastricht.

De terrasarrangementen starten om 11:30 uur op het Vrijthof. Voor deze mensen verandert er niets. Zij kunnen via een live-verbinding genieten van het concert op grote beeldschermen op en rondom het Vrijthof.

Bron: Blik Op Nieuws
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
9 juli 2010, 22:04 uur | Bericht #133565
EHBO en water tijdens finale WK

De gemeente Enschede zet zondag, tijdens de finale van 't WK, EHBO-posten in waar een extra water te krijgen is voor de bezoekers van de Oude Markt.

Bezoekers kunnen de finale op vier grote schermen op de Oude Markt zien. Om te zorgen dat alles goed verloopt heeft de gemeente samen met de horeca besloten drank alleen in plastic bekers te schenken. Ook is 't bezit van vuurwerk en het afsteken verboden. De hulpdiensten adviseren bezoekers om te zorgen voor verkoeling, genoeg water te drinken en goed op elkaar te letten.

Bron: Rtv Oost
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
10 juli 2010, 10:15 uur | Bericht #133737
35 graden vandaag, maar opgelet voor hevige onweersbuien mét hagel

Vandaag is er geregeld zon, maar de kans op onweersbuien neemt geleidelijk toe vanaf de Franse grens. Er staat een zwakke veranderlijke wind. De maxima gaan van 29 tot plaatselijk 35 graden. Aan de kust is het door wind vanzee koeler (zo'n 25 graden). Vanavond en vannacht komen verspreid een aantal stevige onweersbuien voor, mogelijk met hagel en windstoten.
Plaatselijk valt veel neerslag in korte tijd wat aanleiding kan geven tot overlast. De minima bedragen 17 tot 21 graden.
Zondag is het meestal zonnig. In de namiddag of avond kan een regen- of onweersbui ontstaan. Er waait een matige wind uit zuid tot zuidwest. Aan de kust steekt een verkoelende zeebries op. De maxima liggen op 24 graden op de stranden en 28 tot 31 graden elders.

Maandag wisselend bewolkt met onweersbuien. Van dinsdag tot en met vrijdag is het aangenaam zomerweer met zonnige perioden maar ook kans op enkele onweersbuien. De middagtemperatuur schommelt meestal tussen 20 en 25 graden.

Bron: Hln
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
10 juli 2010, 11:24 uur | Bericht #133785
Hete dag afgesloten met fikse onweersbuien

Een extreem warme dag wordt laat in de middag en 's avonds afgesloten met lokaal stevige regen- en onweersbuien, die tot wateroverlast kunnen leiden. Dat verwacht het KNMI.

De buien, die afkomstig zijn uit het zuiden, zijn naar verwachting aan het begin van de nacht weer verdwenen. Zaterdag kan de temperatuur op een aantal plekken in het land oplopen tot 35 graden, verwacht Harry Geurts van het KNMI. Aan de kust is het wat koeler door een wind van zee.

Bron: Ad
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
10 juli 2010, 11:52 uur | Bericht #133806
Drinkwatergebruik rijst de pan uit

Door de aanhoudende hitte is het drinkwatergebruik in Nederland verdubbeld. Bij het drinkwaterbedrijf Vitens is het verbruik zelfs toegenomen tot 60% boven normaal.

Hierdoor fluctueert de druk in het leidingnet. Vitens zet alle zeilen bij om aan deze verhoogde vraag naar drinkwater te voldoen. Burgers kunnen daaraan hun steentje bijdragen door tijdens de ochtend- en avonduren niet te sproeien, geen auto's te wassen en geen zwembadjes te vullen. Zo verspreiden we het gebruik over de dag en kunnen we problemen tot een minimum beperken.

Vitens en andere drinkwaterbedrijven roepen burgers dan ook op om het niet-noodzakelijk gebruik van water te beperken. Activiteiten zoals het sproeien van tuinen, de wasmachine laten draaien, het vullen van zwembadjes en het wassen van auto's vragen zeer grote hoeveelheden water.

Bron: Blik Op Nieuws
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
10 juli 2010, 11:55 uur | Bericht #133811
Brandweer ingezet om kippen te redden uit bloedhitte

De brandweer heeft vrijdagmiddag een agrarisch bedrijf moeten bijspringen alwaar de temperatuur in de kippenschuren te hoog opliep. Door de enorme warmte was de temperatuur in de schuren opgelopen tot boven de 34 graden. Bij deze temperatuur kunnen de kippen letterlijk het loodje leggen.

De brandweer van Appelscha werd hierop gevraagd om te helpen met het koelen van de schuren, om zo de temperatuur binnen naar beneden te krijgen.

In één van de schuren, waar de temperatuur abnormaal was, werd een ventilator ingezet om de warmte naar buiten te blazen. De andere schuren werden middels een waterkanon en diverse lage druk slangen gekoeld. Binnen een half uur was de temperatuur al met 5 graden gedaald.

Bron: Blik Op Nieuws
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
10 juli 2010, 14:51 uur | Bericht #133951
Ozondrempel op twaalf plaatsen overschreden door hitte

Op twaalf meetstations in ons land is vrijdag de Europese waarschuwingsdrempel voor ozonconcentraties in de lucht overschreden. Op één plaats werd de Europese alarmdrempel overschreden. Dat meldt de Intergewestelijke Cel voor het Leefmilieu (Ircel) zaterdag. In de Kempen en het centrum van het land is de kans het grootst dat in de loop van de dag de waarschuwingsdrempel wordt overschreden.

Niet in Brussel
De waarschuwingsdrempel van 180 microgram per kubieke meter lucht, waarbij men de bevolking moet waarschuwen, werd vrijdag gepasseerd in elf van de negentien Vlaamse meetstations en in één station in Wallonië. In Brussel gebeurde dat niet.

De overschrijding van de ozonalarmdrempel vond plaats in Destelbergen. Die drempel bedraagt 240 microgram per kubieke meter en houdt in dat bij overschrijding de bevolking moet worden gealarmeerd.

De grootste kans op overschrijding van de Europese waarschuwingsdrempel vinden zaterdag plaats waar het in de loop van de namiddag overwegend zonnig blijft. Ircel citeert de Kempen en het centrum van het land. Zondag zou het gaan om het oosten van het land. Van de alarmdrempel worden geen overschrijdingen verwacht. Verwacht wordt dat vanaf maandag de waarschuwingsdrempel niet meer wordt bereikt.

Bron: HLN
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
10 juli 2010, 15:52 uur | Bericht #134014
Minder bezoekers bij warm Deventer op Stelten

Door de warmte zijn er vandaag minder bezoekers dan verwacht bij het festival Deventer op Stelten.

De organisatie heeft vanmiddag ook een voorstelling afgelast vanwege de hitte. Door de hoge temperatuur zijn ook enkele bezoekers van het theaterfestijn onwel geworden. Zij zijn opgelapt door de EHBO. De organisatie van Deventer op Stelten adviseert bezoekers veel te drinken. Als gevolg van de warmte verwacht de organisatie vanavond extra veel bezoekers.

Bron: Rtv Oost
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
10 juli 2010, 16:27 uur | Bericht #134059
Zondag is het officieel een hittegolf

Zondag is de eerste landelijke hittegolf van 2010 een feit. Dat zegt weerman Eddy De Mey. Officieel is er sprake van een hittegolf als het in Ukkel vijf opeenvolgende dagen warmer is dan 25 graden. Gedurende drie dagen moet de tropische waarde van 30 graden gehaald of overschreden worden.

Zaterdag steeg de temperatuur in Ukkel voor de derde dag op rij tot boven 30 graden Celsius. Vorige woensdag werd 27,4 graden gemeten. Ook zondag zou het kwik nog royaal boven de de 25 graden uitkomen, waarmee de voorwaarde voor een hittegolf is vervuld, zo luidt het.

29 tot plaatselijk 35 graden
Zaterdagmiddag is er geregeld zon, maar de kans op onweersbuien neemt geleidelijk toe vanaf de Franse grens. De maxima gaan van 29 tot plaatselijk 35 graden. Aan de kust is het door wind vanzee koeler (zo'n 25 graden).

Vanavond en vannacht komen verspreid een aantal stevige onweersbuien voor, mogelijk met hagel en windstoten. Plaatselijk valt veel neerslag in korte tijd wat aanleiding kan geven tot overlast. De minima bedragen 17 tot 21 graden.

Zondag is het meestal zonnig. In de namiddag of avond kan een regen- of onweersbui ontstaan.Er waait een matige wind uit zuid tot zuidwest. Aan de kust steekt een verkoelende zeebries op. De maxima liggen op 24 graden op de stranden en 28 tot 31 graden elders.

Maandag wisselend bewolkt met onweersbuien. Van dinsdag tot en met vrijdag is het aangenaam zomerweer met zonnige
perioden maar ook kans op enkele onweersbuien. De middagtemperatuur schommelt meestal tussen 20 en 25 graden.

Bron: De Standaard
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
10 juli 2010, 17:25 uur | Bericht #134139
Ozondrempel zaterdag op zes plaatsen overschreden

In zes meetstations in Vlaanderen werd zaterdag om 15 uur de ozon-informatiedrempel van 180 microgram/m³ overschreden. De alarmdrempel van 240 microgram/m³ ozon werd eveneens overschreden: meer bepaald in Schoten met 244 microgram/m³.

De verwachting is dat de volgende uren de informatiedrempel in een aantal meetstations in de Kempen en in het centrum van het land nog overschreden wordt. Nog meer overschrijdingen van de alarmdrempel zijn ook niet uitgesloten.

De Europese drempelwaarde waarbij de bevolking moet worden geïnformeerd bedraagt 180 microgram/m³; 240 microgram/m³ is de drempelwaarde waarbij de bevolking moet worden gealarmeerd.

Wanneer er veel ozon in de lucht is, doen mensen die gevoelig zijn voor luchtvervuiling (zoals kinderen, ouderen en mensen met ademhalingsproblemen) best geen ongewone lichamelijke inspanningen in de buitenlucht tussen 12 en 22 uur.

Op plaatsen waar de alarmdrempel wordt overschreden, worden de gezondheidsrisico's groter voor de meest gevoelige personen en voor iedereen die in de buitenlucht zware fysieke inspanningen levert.

Bron: Het Nieuwsblad
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
10 juli 2010, 20:11 uur | Bericht #134453
Extreme hitte bemoeilijkt trekkertrek

De extreme hitte speelde de jaarlijkse trekkertrek van het Agrarisch Jongeren Kontakt (AJK) Veenkoloniën zaterdagmiddag parten. Doordat de baan in Kolham erg droog was, kostte het de deelnemers veel moeite om afstand te maken en was het voor de organisatie moeilijk om de baan vlak te houden. Dat laatste is nodig om voor alle deelnemers gelijke wedstrijdomstandigheden te creëren.

Door de baan van 100 meter lang en 10 meter breed regelmatig goed nat te maken en constant uit te vlakken, werd geprobeerd de problemen het hoofd te bieden. De hitte zorgde ook voor minder publiek, voor het AJK niet echt problematisch, aangezien de toegang gratis was. Aan de wedstrijd deden 70 standaard tractoren en 16 tractoren mee in de zogeheten sportklasse. Elke deelnemer mocht twee keer proberen de sleepkar zo ver mogelijk over de baan te trekken. Doordat de baan tussendoor moest worden onderhouden, liep het programma uit.

Vanavond wordt de trekkertrek voor het eerst afgesloten met een feest waar een dj optreedt en de band New Light. Bij het Agrarisch Jongeren Kontakt Veenkoloniën zijn een kleine honderd jonge boeren aangesloten.

Bron: Dvhn
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Terug naar boven
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.857 topics, welke bij elkaar 448.376 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.584 leden.
Het nieuwste lid is Rooie bert.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 79 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 79, lezen 2 mensen het topic "Schade na mogelijke windhoos in Boesingheliede, Noord-Holland".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden