Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Calumet, WI; Outagamie, WI; Portage, WI; Waupaca, WI; Waushara, WI; Winnebago, WI.

24 Jun 2021 15:12:22

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Putnam, FL.

24 Jun 2021 14:58:54

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Bristol, MA; Bristol, RI; Kent, RI; Providence, RI; Washington, RI.

24 Jun 2021 14:58:54

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Calumet, WI; Outagamie, WI; Portage, WI; Waupaca, WI; Waushara, WI; Winnebago, WI; Wood, WI.

24 Jun 2021 14:55:47

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor Ocracoke Island.

24 Jun 2021 14:25:15

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor East Carteret.

24 Jun 2021 14:25:15

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor Coastal Onslow.

24 Jun 2021 14:25:15

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor Mainland Dare.

24 Jun 2021 14:25:14

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor West Carteret.

24 Jun 2021 14:25:14

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor Hatteras Island.

24 Jun 2021 14:25:14

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor Mainland Hyde.

24 Jun 2021 14:25:14

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor Northern Outer Banks.

24 Jun 2021 14:25:14

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Douglas, KS.

24 Jun 2021 14:06:59

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Sawyer, WI; Washburn, WI.

24 Jun 2021 14:00:27

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Atchison, MO; Holt, MO; Nodaway, MO.

24 Jun 2021 14:00:27
Actueel
1 / 4

Berichtgeving Mars

Nieuwe marsrover geland!

Fotowedstrijd Lente

Stuur jouw foto in en win!

Lente discussietopic

Op naar vroeg lenteweer!

Voorspel de lente!

Hoe warm? Hoe koud?

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3 4 5 6 7
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
18 augustus 2010, 22:03 uur | Bericht #148156
"Overstromingen Pakistan zijn nog niet voorbij"

Benoit De Gryse, missiehoofd van Artsen Zonder Grenzen België in Pakistan en al anderhalf jaar actief in het land: "Het is belangrijk erop te wijzen dat de ramp nog steeds bezig is", zegt hij.Meer hulp
"De problemen zijn aan het verschuiven. Waren het eerst het noordwesten en het westen die getroffen werden, dan situeren de grootste overstromingsgebieden zich nu in het zuiden." De Gryse is niet zo pessimistisch als collega's van andere ngo's die de voorbije dagen de alarmbel luidden over het langzaam op gang komen van hulp voor Pakistan. "Ik wil zeker ook niet rooskleurig klinken, maar er komt wel stilaan meer en meer hulp. Er komen geleidelijk aan meer actoren op het terrein. De nieuwe uitdaging wordt om die hulp te coördineren en duplicatie te vermijden."

Water en hygiëne
Artsen Zonder Grenzen beschouwt het als haar opdracht om daar te komen waar anderen niet komen en de meest kwetsbaren te bereiken. "De grootste prioriteit nu is nog drinkbaar water, maar we moeten ook gaan werken aan het op punt stellen van de hygiëne en de preventie van epidemieën, want het risico daarop loert om de hoek." De Gryse wijst erop dat de medische noden sowieso steeds groter worden. De mobiele teams van Artsen Zonder Grenzen trekken naar de meest afgelegen gebieden.

Giften voor de noodhulpoperaties van Artsen Zonder Grenzen in Pakistan kunnen op het nummer 000-0000060-60.

Ook Martijn Goddeeris is voor het Rode Kruis in het rampgebied in Pakistan dat getroffen is door de overstromingen. Hij is een expert op het vlak van noodhuisvesting en aan zijn zesde missie bezig voor het Rode Kruis. "Ik moet zeggen dat ik nog niet vaak zo'n ramp heb gezien", zegt hij vandaag aan de telefoon.

Noodsituatie
Goddeeris heeft het over een "noodsituatie". De voorbije dagen was hij in de zuidelijk gelegen provincies Punjab en Sindh. "Het is heel moeilijk om ter plekke te geraken, en er zijn nog heel veel mensen op de vlucht voor de opnieuw zwellende Indus-rivier", vertelt hij. In samenwerking met de Pakistaanse Rode Halve Maan heeft het Rode Kruis al 250.000 mensen kunnen helpen. De hulp omvat behalve het verstrekken van noodhuisvesting het ter beschikking stellen van drinkbaar water en voedsel en ook basisgezondheid. Goddeeris noemt zichzelf een "schakel in een puzzel".

Materiaal
Hij gaat ter plaatse om de noden op het vlak van noodhuisvesting in kaart te brengen en zet de keten in werking om materiaal zoals bamboe, hout en plastic zeilen te verzamelen en stocks aan te leggen. Hij hoopt heel snel ook een tiental mensen te kunnen opleiden die de bevolking de basisbeginselen voor het opzetten van noodhuisvesting kunnen bijbrengen.

Weinig geld
Goddeeris beklaagt zich over de minieme interesse van de internationale gemeenschap voor de ramp in Pakistan. "We hebben nog niet zoveel geld binnengekregen, en het gaat allemaal heel langzaam", luidt het.

Hulp stijgt
De oproep eind vorige week van de grote hulporganisaties om financiële hulp voor het door watersnood getroffen Pakistan, heeft gehoor gevonden. "Er is een respons en we merken een licht stijgende trend. Die respons is echter ondermaats met de behoeften op het veld". Dat zei Erik Todts, voorzitter van het Belgisch Consortium voor Noodhulpsituaties, vanavond na een eerste coördinatievergadering met de leden van het consortium.

Vergelijking Haïti
Vergeleken met de allereerste dagen na de aardbeving van begin dit jaar in Haïti, zitten we op zowat een kwart, verklaarde Erik Todts. "We handhaven de oproep om steun. Verder merken we een beduidend betere reactie in de media", vervolgde hij. Er is niets beslist over een gemeenschappelijke actie, al is het evenmin uitgesloten dat die er komt. Donderdag overleggen de vijf hulporganisaties opnieuw, onder meer om de behoeften op het terrein te evalueren.

Bron: Hln | Gewijzigd: 20 april 2017, 13:42 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
18 augustus 2010, 22:05 uur | Bericht #148157
EU-Commissie trekt hulp voor Pakistan op tot 70 miljoen

De Europese Commissie trekt haar steun voor het door watersnood getroffen Pakistan op tot 70 miljoen euro. Dat heeft de Commissaris bevoegd voor Ontwikkelingshulp, Kristalina Georgieva, vandaag aangekondigd. Zelf gaat ze op 23 augustus ter plaatse."De schade die veroorzaakt werd door de overstromingen in Pakistan is ontzettend groot en miljoenen mensen hebben eronder te lijden. De bijkomende fondsen zullen worden gebruikt om de humanitaire hulp te versterken die momenteel verstrekt wordt door de partners van de Europese Commissie", zei Georgieva.

Tot op heden had de Commissie al 40 miljoen euro vrijgemaakt voor hulp aan de slachtoffers van de overstromingen in Pakistan. Behalve de nu extra uitgetrokken 30 miljoen, zette de Commissie de voorbije twaalf maanden al 111,25 miljoen euro aan de kant voor hulp aan Pakistan.

Bron: Hln | Gewijzigd: 20 april 2017, 13:42 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Waarom deze advertentie?
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
18 augustus 2010, 22:07 uur | Bericht #148158
Benelux-hulpteam naar Pakistan vertrokken

Op de luchthaven van Zaventem is deze voormiddag een Benelux-noodhulpteam van het Rode Kruis vertrokken naar Pakistan. Ze zullen de plaatselijke organisaties helpen met het verdelen van de hulpgoederen. De Belgische vrijwilliger Laurent Van Eeckhout vertrok samen met twee Luxemburgers onder leiding van een Deense expert."Het team is deze voormiddag opgestegen in Zaventem", zegt Luc Humblé van het Rode Kruis. Donderdag omstreeks 2.30 uur zal de groep aankomen in Islamabad, om van daaruit verder te trekken naar de provincie Punjab. Het einddoel is Multan, de op vijf na grootste stad van Pakistan.

"Ter plaatse zullen ze contact leggen met de Rode Halve Maan", zegt Humblé. "Samen met hen zullen ze naar gebieden trekken die nog geen hulp hebben gekregen. Ze zullen er de noden identificeren en de aanwezige hulpgoederen verdelen."

Giften ter plaatse
Het Belgische team heeft zelf geen noodhulp bij en zal werken met de giften die al ter plaatse zijn. De groep bestaat uit personen die ervaring hebben met de logistieke kant van de hulpverlening.

Het Benelux-team zal vier maanden ter plaatse blijven, maar de bezetting wordt elke maand afgelost. "De groep is zeven dagen op zeven in de weer", aldus Humblé. "In combinatie met het klimaat zal dat zorgen voor een erg vermoeiende onderneming."

Het Rode Kruis heeft met Martijn Goddeeris nog een tweede Belg ter plaatse. Goddeeris is een expert op het vlak van noodhuisvesting.

Bron: Hln | Gewijzigd: 20 april 2017, 13:42 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
18 augustus 2010, 22:08 uur | Bericht #148159
Beaucourt gaat "op verkenning" in Pakistan

Urgentiearts Luc Beaucourt vertrekt vanavond op een verkenningsmissie naar het overstromingsgebied in Pakistan. Dat laat Vlaams minister-president Kris Peeters weten. Op maandag 23 augustus komt de arts terug om verslag uit te brengen. Dokter Beaucourt trok vanochtend aan de alarmbel omdat hij voorlopig onvoldoende fondsen heeft om een medische noodmissie naar Pakistan op poten te zetten. Hij riep onder meer minister-president Kris Peeters op om een budget vrij te maken.Peeters maakt vanmiddag bekend dat hij een bedrag uittrekt voor een verkenningsmissie. Twee personen, onder wie Beaucourt, zullen ter plaatse vaststellen wat de specifieke noden en behoeften zijn en nagaan hoe Vlaanderen hier het meest efficiënt op kan inspelen.

Veiligheid analyseren
Beaucourt en zijn medewerker krijgen begeleiding van lokale hulpverleners die hen naar de getroffen regio's zullen begeleiden. Samen met hen zullen ze ook de veiligheid ter plaatse analyseren. "We moeten de veiligheid van onze hulpverleners kunnen garanderen", benadrukt de minister-president in een mededeling. Kris Peeters laat ook weten de mogelijkheden te onderzoeken voor het verstrekken van noodhulp aan ngo's die nu al ter plaatse actief zijn. Woensdagochtend vertrok al een Benelux-team van het Rode Kruis naar het getroffen gebied.

Bron: Hln | Gewijzigd: 20 april 2017, 13:42 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 augustus 2010, 09:06 uur | Bericht #148210
Clinton kondigt bijkomende hulp aan voor Pakistan

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton zal vandaag bekendmaken dat de VS bijkomende hulp zullen bieden aan de slachtoffers van de overstromingen in Pakistan. Dat werd gisteren (lokale tijd) door een woordvoerder gemeld.Clinton zal deze aankondiging doen tijdens een vergadering van de Verenigde Naties in New York, aldus Philip Crowley. De VS hebben tot nu toe 90 miljoen dollar (70 miljoen euro) toegezegd aan het door overstromingen getroffen land. Maar dat bedrag zal dus worden verhoogd. De ramp heeft aan meer dan 1.600 mensen het leven gekost. Volgens de VN hebben 6 tot 8 miljoen mensen dringend hulp nodig.

Bron: Hln | Gewijzigd: 20 april 2017, 13:43 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 augustus 2010, 09:08 uur | Bericht #148212
Ruim 4 miljoen Pakistanen dakloos

Het aantal inwoners van Pakistan dat dakloos is geraakt door de overstromingen en aardverschuivingen is opgelopen naar zeker 4 miljoen. Dat hebben de Verenigde Naties donderdag bekendgemaakt. Eerder schatte de organisatie het aantal daklozen nog op 2 miljoen.

,,Meer dan 4 miljoen miljoen mensen in Sindh en Punjab hebben nog steeds geen dak boven hun hoofd'', zei een VN-woordvoerder over de zuidelijke en centrale provincies die het zwaarst getroffen zijn door de ongebruikelijk zware moesson.

Circa 1600 mensen zouden al om het leven zijn gekomen door het noodweer. In totaal zijn naar schatting veertien miljoen Pakistanen in meer of mindere mate getroffen door de ergste overstromingen in de geschiedenis van het land, die bijna drie weken geleden begonnen.

Bron: De Pers
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 augustus 2010, 10:22 uur | Bericht #148219
Bron: NU | Gewijzigd: 20 april 2017, 13:43 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 augustus 2010, 14:23 uur | Bericht #148262
Civiele Bescherming stuurt expert naar Pakistan

De Belgische Civiele Bescherming stuurt een expert naar het zuiden van Pakistan die als lid van een Europees team de noden van de slachtoffers van de zware overstromingen in kaart moet brengen. Nicolas Tuts, chef van de Franstalige eenheden van de Civiele Bescherming, vertrekt vandaag naar Multan, zo deelde de federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken mee.Naast Tuts maken vier deskundigen van de Civiele Bescherming uit Oostenrijk, Estland, Finland en Italië deel uit van het Europese team. De vijf komen vandaag in Islamabad aan. Hun hulpmissie zal 21 dagen duren. De terugkeer is op 10 september gepland, zo staat in de mededeling.

Sinds 23 juli wordt Pakistan geteisterd door hevige regens die geleid hebben tot zware en verwoestende overstromingen. Bijna 20 miljoen mensen zijn getroffen door de ramp. Het land heeft de hulp van de Europese Unie gevraagd. Het doel van de door de Europese Unie gecoördineerde missie is de noden van Pakistan te inventariseren om zo de projecten vast te leggen die financieel gesteund zullen worden door de EU en haar lidstaten.

Bron: Hln | Gewijzigd: 20 april 2017, 13:43 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 augustus 2010, 14:25 uur | Bericht #148263
Pakistan heeft nog maandenlang hulp nodig

Pakistan heeft nog maandenlang buitenlandse hulp nodig, zegt Daniel Toole, regionaal directeur van Unicef voor Zuid-Azië. Hij roept op snel geld te storten voor de 15,4 miljoen mensen die volgens de VN door de watersnood getroffen zijn. Ook als het ophoudt met regenen zullen delen van Pakistan nog lange tijd onder water blijven staan, wat het gevaar op malaria en cholera vergroot, zegt Toole.

De Verenigde Staten hebben aangekondigd de hulp aan Pakistan op te voeren tot 150 miljoen dollar. Senator John Kerry zei tijdens een bezoek aan Pakistan dat Washington wil voorkomen dat moslimextremisme in het kielzog van de ramp terrein wint. In het kader van de hulp stelt de VS onder meer legerhelikopters beschikbaar die worden ingezet voor het transport van hulpgoederen. Ook Saudi-Arabië komt met geld voor Pakistan over de brug. Het land kondigde een donatie van tachtig miljoen dollar aan, waarmee het koninkrijk meteen een van de grootste donateurs is.

Bron: nieuws
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 augustus 2010, 14:31 uur | Bericht #148267
Dan toch nationale campagne 12-12 voor Pakistan

Het Consortium 12-12 lanceert een nationale campagne voor Pakistan, met één enkel rekeningnummer: 000-0000012-12. Het Consortium bestaat uit hulporganisaties Caritas International, Dokters van de Wereld, Handicap International, Oxfam-Solidariteit en Unicef België. Zij zamelden de voorbije weken geld voor Pakistan in via hun eigen, afzonderlijke rekeningnummers, maar hebben nu toch beslist om een gezamenlijk nummer te openen, het gekende 000-0000012-12.

Dat nummer werd ook gebruikt voor de inzamelacties na de verwoestende tsunami in Zuid-Oost-Azië, eind 2004, en na de zware aardbevingen in Haïti, begin dit jaar. De acties brachten respectievelijk 48.000.000 en 22.500.000 euro op. Pakistan heeft deze maand erg zwaar te lijden onder zware moessonregens, die een kwart van het land blank hebben gezet. Ongeveer 1.500 mensen verloren het leven en zowat 20 miljoen Pakistanen worden door de ramp getroffen. Gevreesd wordt dat besmettelijke ziektes voor nog meer dodelijke slachtoffers zullen zorgen. Bovendien blijft het regenen in het land, waardoor de rivier de Indus nog meer verwoesting dreigt aan te richten.

De internationale hulp voor Pakistan komt slechts moeizaam op gang. Ook in België zeggen de hulporganisaties niet genoeg geld te ontvangen. Aanvankelijk werd afgezien van een nationale campagne, omdat de organisaties vreesden dat ze zelfs de kosten van een dergelijke actie niet zouden kunnen terugverdienen.

Bron: Het Nieuwsblad
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 augustus 2010, 19:57 uur | Bericht #148319
Pukkelpop helpt Pakistan

Pakistan lijdt onder de hevige watersnood van de voorbije weken. Pukkelpop roept de komende drie dagen zijn festivalgangers via de podiumschermen en lichtkranten op om solidair te zijn met de slachtoffers in Pakistan. Dit kunnen ze doen door een sms met het woord 'Pukkelpop' te sturen naar het nummer 4342 (1€/sms). De opbrengsten van deze actie worden integraal doorgestort naar het werk van Artsen Zonder Grenzen in Pakistan.

Bron: Hln
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 augustus 2010, 21:42 uur | Bericht #148345
Rode Kruis: "Vier keer zoveel geld nodig als gedacht voor Pakistan"

De internationale federatie van het Rode Kruis en de Rode Halve Maan heeft vandaag aangekondigd meer dan vier keer zoveel geld als eerder gezegd nodig te hebben voor hulpverlening naar aanleiding van de overstromingen in Pakistan.De Federatie vraagt nu 57,2 in plaats van 17 miljoen euro om 900.000 getroffenen bij te staan. In totaal zijn tussen de 15 en 20 miljoen mensen slachtoffer geworden van de overvloedige moessonregels. "Het is één van de grootste rampen die ik ooit heb gezien", zei secretaris-generaal Bekele Geleta.

Bron: Hln | Gewijzigd: 20 april 2017, 13:43 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
20 augustus 2010, 17:39 uur | Bericht #148451
Pakistan aanvaardt hulp van aartsvijand India

Pakistan heeft besloten om de "bijzonder welkome" hulp van India te aanvaarden na de rampzalige overstromingen. Beide rivaliserende landen trachten hun diplomatieke betrekkingen weer te verbeteren. India heeft het buurland vorige week vrijdag 5 miljoen dollar noodhulp aangeboden. De Pakistaanse minister van Buitenlandse Zaken Shah Mehmood Qureshi liet tijdens een interview op de Indiase televisie weten dat Pakistan het aanbod aanvaardt. Het initiatief van India is bijzonder welkom, aldus Qureshi in New York, waar hij verblijft voor een bijzondere bijeenkomst van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties.Aanslagen
India en Pakistan trachten sinds enkele maanden opnieuw een diplomatieke relatie aan te knopen. De verhouding tussen beide landen is moeilijk, omdat in Pakistan gevestigde islamisten al verschillende aanslagen zouden hebben gepleegd in India. De Verenigde Staten hadden er bij Islamabad op aangedrongen om de noodhulp van het buurland te aanvaarden en de bevolking geen slachtoffer te laten worden van de rivaliteit. Bij de overstromingen vielen al minstens 1.500 doden. 20 miljoen mensen werden getroffen door het stijgende water.

Bron Hln | Gewijzigd: 20 april 2017, 13:43 uur, door Joyce.s
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
20 augustus 2010, 17:40 uur | Bericht #148452
Deskundige van Belgisch Rode Kruis aangekomen in Pakistan

De Belgische Rode Kruis vrijwilliger Laurent Van Eeckhout is donderdag in Pakistan aangekomen om de teams die reeds ter plaatse zijn te versterken. Dat meldt het Belgische Rode Kruis in een persbericht. De deskundige in noodhulp maakt deel uit van het Benelux-hulpteam dat onder meer hulpgoederen helpt verdelen in de getroffen gebieden. Naast Van Eeckhout is het team samengesteld uit twee Luxemburgers en staat het onder leiding van een Deense expert. De groep bevindt zich momenteel in Islamabad maar trekt verder naar de provincie Punjab. De uiteindelijke bestemming is Multan, één van de vijf grootste steden in Pakistan.Enorme behoeften
Gecontacteerd door het Belgische Rode Kruis liet Laurent Van Eeckhout weten dat de behoeften van de getroffen bevolking enorm zijn. "De velden en gewassen zijn verwoest. De schaarse nog beschikbare voedselvoorraden waren snel uitgeput en de staat van de wegen bemoeilijkt het zoeken naar voedsel", aldus Van Eeckhout. Momenteel verzamelt het team het noodhulpmateriaal dat al ter plaatse is in de regio. Daarnaast bekommert de groep zich ook om het materiaal dat afkomstig is van de Rode Kruis afdelingen van andere landen.

Bron Hln | Gewijzigd: 20 april 2017, 13:43 uur, door Joyce.s
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
21 augustus 2010, 10:04 uur | Bericht #148552
SOS Kinderdorpen lanceert nieuw programma voor noodhulp

SOS Kinderdorpen heeft besloten een nieuw noodhulpprogramma in Pakistan te lanceren. Dat kondigde SOS Kinderdorpen België vandaag aan in een persbericht. Het programma is momenteel reeds operationeel. Het programma zal voedselpakketten verspreiden onder gezinnen die het zwaarst getroffen zijn. Dit gebeurt in samenwerking met de lokale partner Concerned Citizens Society of Pakistan (CCP). Elk voedselpakket kost 15 euro en voorziet gedurende tien dagen in de voedselbehoefte van een gezin van 6 tot 8 personen. Het pakket bevat vooral meel, groenten en olie.Het programma biedt ook ondersteuning aan weeskinderen. Zo beschikt de organisatie over acht SOS Kinderdorpen in Pakistan. Deze bleven gespaard van de overstromingen en zijn klaar om extra kinderen op te vangen. De organisatie is ten slotte ook van plan medische teams te sturen naar de getroffen gebieden. De vereniging werkt hiervoor samen met een andere ngo in Pakistan: de Fatima Memorial Hospital System. SOS-Kinderdorpen is al 35 jaar actief in Pakistan.

Bron Hln | Gewijzigd: 20 april 2017, 13:43 uur, door Joyce.s
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
21 augustus 2010, 10:05 uur | Bericht #148553
NAVO levert via lucht en zee hulpgoederen aan Pakistan

De NAVO gaat via de lucht en over zee transportmiddelen leveren voor het overbrengen van hulpgoederen naar het noodlijdende Pakistan. Dat heeft de verdragsorganisatie vandaag bekendgemaakt.

1.500 doden
De Pakistaanse regering had de NAVO op 7 augustus formeel om steun gevraagd. Het land wordt geteisterd door overstromingen, die tot nog toe het leven kostten aan naar schatting 1.500 mensen. De NAVO-raad zette vandaag het licht op groen voor de levering van transportmaterieel, waarmee de hulpgoederen van bepaalde landen en ngo's sneller ter plaatse kunnen geraken. Voor een eerste humanitaire vlucht zal zondag een vrachttoestel Boeing 707 van de AWACS-vloot worden ingezet. Het toestel zal van op de basis van het Duitse Geilenkirchen richting Islamabad vliegen met onder meer pompen, tenten en stroomgroepen aan boord.

Bron Hln
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
21 augustus 2010, 10:07 uur | Bericht #148555
Al 500 miljoen dollar noodhulp voor Pakistan

De donorlanden hebben samen al bijna 500 miljoen dollar uitgetrokken voor noodhulp aan het door overstromingen getroffen Pakistan. Dat blijkt uit cijfers van de Verenigde Naties die gisteren gepubliceerd werden. Alle landen hebben samen 490,7 miljoen dollar (386 miljoen euro) vrijgemaakt, volgens de VN-dienst die het overzicht behoudt over de toegezegde geldsommen. De hoogste bedragen zijn afkomstig van de VS, Saoedi-Arabië en Groot-Brittannië. Het bedrag overstijgt de 460 miljoen dollar die de VN op 11 augustus gevraagd hadden.

Bron Hln
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
21 augustus 2010, 16:55 uur | Bericht #148634
IMF en Pakistan bespreken hulp

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) gaat met de Pakistaanse regering maatregelen bespreken om de pijn te verlichten na de ergste overstromingen in zijn moderne geschiedenis. Dat maakte het IMF zaterdag bekend.

De bijeenkomst volgende week komt te midden van mediaberichten dat Pakistan het IMF gaat vragen om de voorwaarden te verlichten van een lening van 10 miljard dollar die de regering is Islamabad in 2008 kreeg. De Pakistaanse minister van Financiën, Abdul Hafeez Shaikh, reist volgende week naar Washington voor overleg met het IMF.

Door de overstromingen zijn ongeveer 20 miljoen mensen getroffen. Meer dan vier miljoen mensen zijn dakloos en meer dan 1600 mensen zijn omgekomen. Ongeveer 20 procent van het land staat onder water. De angst bestaat dat de schade uiteindelijk kan oplopen tot 43 miljard dollar.

Bron: De Pers
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
21 augustus 2010, 16:58 uur | Bericht #148636
Nieuwe overstromingen in Pakistan

Ongeveer honderdvijftigduizend Pakistanen in het zuiden van het land zijn gedwongen zich naar hoger gelegen terrein te begeven toen de rivier de Indus buiten haar oevers trad. Tientallen steden en dorpen in de regio zijn onder water gelopen, zo zei een regeringswoordvoerder zaterdag.

De autoriteiten verwachten dat het water zich de komende dagen in het hele land zal terugtrekken, maar overlevenden zullen weinig terugvinden als ze naar huis keren. Het water heeft huizen, wegen, bruggen en landbouwgrond weggespoeld.

De overstromingen treffen twintig miljoen mensen en bestrijken eenvijfde van het Pakistaanse grondgebied. Ten minste zes miljoen mensen zijn dakloos geworden en de kosten lopen in de miljarden euro's. Ondertussen blijft de regering strijd leveren met Al-Qaida en de Taliban.

Bron: Nieuws
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
22 augustus 2010, 18:10 uur | Bericht #148947
Zuiden van Pakistan loopt verder onder

In het zuiden van Pakistan zijn wederom tienduizenden mensen op de vlucht geslagen voor het wassende water. De overstromingen hebben vier nieuwe districten in de zuidelijke provincie Sindh getroffen, waardoor de afgelopen 24 uur meer dan 200.000 mensen moesten vluchten. Dat meldde een lokale functionaris zondag.
Onder meer uit de stad Shahdadkot moesten de inwoners vluchten. Het merendeel van de 100.000 inwoners van de stad is volgens de provinciale minister van Irrigatie inmiddels in veiligheid gebracht. ''Maar er zitten nog wat mensen vast in de dorpen rond de stad, die we proberen te redden'', aldus Jam Saifullah Dharejo.

Het water stroomt door Sindh op weg naar de Arabische Zee. De komende dagen zal het peil iets zakken, verwachten experts. Tot die tijd probeert de overheid de resterende dijken rond grote steden te versterken. Zo zijn de waterkeringen rond Hyderabad, de tweede grote stad van Sindh, verstevigd. Volgens de minister loopt de stad geen gevaar.

Door de overstromingen zijn ongeveer 20 miljoen mensen getroffen. Meer dan 4 miljoen mensen zijn dakloos en meer dan 1600 mensen zijn omgekomen. Ongeveer 20 procent van het land staat onder water.

Bron: Ad
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Terug naar boven
1 2 3 4 5 6 7
2 Gebruikers lezen nu dit topic, onderverdeeld in 2 gasten en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.346 topics, welke bij elkaar 445.882 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.342 leden.
Het nieuwste lid is Topzon.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
2 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 1794 mensen aan het browsen op het forum. 3 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 1794, lezen 7 mensen het topic "Onweerskansen 28 en 29 juni".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Fotowedstrijd Lente

Stuur jouw foto in en win!

Voorspel de lente!

Hoe warm? Hoe koud?

Lente discussietopic

Op naar vroeg lenteweer!

Berichtgeving Mars

Nieuwe marsrover geland!

© 2003 - 2021 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden