Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jackson, KS; Jefferson, KS.

24 Jun 2021 13:17:40

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jackson, KS; Jefferson, KS; Shawnee, KS.

24 Jun 2021 13:06:41

De kaart Vlissingen - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

24 Jun 2021 12:00:29

De kaart Vlissingen - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

24 Jun 2021 12:00:28

De kaart Twente - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

24 Jun 2021 12:00:27

De kaart Schiphol - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

24 Jun 2021 12:00:26

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Ashland, WI; Bayfield, WI; Sawyer, WI.

24 Jun 2021 11:48:46

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor York, NE.

24 Jun 2021 11:32:53

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Cuming, NE; Dodge, NE.

24 Jun 2021 11:32:53

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Monona, IA; Burt, NE; Butler, NE; Colfax, NE; Cuming, NE; Dodge, NE; Douglas, NE; Madison, NE; Platte, NE; Saunders, NE; Stanton, NE; Thurston, NE; Washington, NE; Wayne, NE.

24 Jun 2021 11:32:53

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Atchison, MO; Holt, MO; Nodaway, MO.

24 Jun 2021 11:30:20

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Sawyer, WI; Washburn, WI.

24 Jun 2021 11:27:54

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Ashland, WI; Bayfield, WI; Douglas, WI.

24 Jun 2021 11:20:19

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Burnett, WI; Sawyer, WI; Washburn, WI.

24 Jun 2021 11:12:00

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Ashland, WI; Bayfield, WI.

24 Jun 2021 11:02:34
Actueel
1 / 4

Lente discussietopic

Op naar vroeg lenteweer!

Voorspel de lente!

Hoe warm? Hoe koud?

Fotowedstrijd Lente

Stuur jouw foto in en win!

Berichtgeving Mars

Nieuwe marsrover geland!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3 4 5 6 7
MarkNL
Lid
Woonplaats: Spijkenisse
Berichten: 2121
Lid sinds: 8 jun. 2007
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
15 augustus 2010, 19:27 uur | Bericht #147387
Ban Ki-moon: "Nooit eerder zo'n ramp gezien als in Pakistan"

De VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon toonde zich vandaag geshockeerd door de watersnood in Pakistan. De hevige regenval en zware overstromingen troffen naar schatting 20 miljoen mensen. Volgens Ban Ki-moon zijn de overstromingen zonder voorgaande en is er dan ook nood aan een nooit geziene hulpactie. "In het verleden heb ik al veel natuurrampen gezien overal ter wereld, maar nooit zoiets", aldus Ban aan de pers na zijn bezoek aan het rampgebied. Hij vloog over overstroomd gebied en bezocht een vluchtelingenkamp. "De omvang van de ramp is zo groot, zoveel mensen op zoveel plaatsen hebben nood aan hulp. Naar schatting één op tien Pakistani is getroffen - een vijfde van het land is verwoest door de vloedgolf", aldus de VN-topman.De VN roepen de internationale gemeenschap op om steun te bieden. In eerste instantie, om de miljoenen vluchtelingen te helpen, is er nood aan 460 miljoen dollar. Maar tot nu toe kwam de internationale solidariteit maar moeizaam op gang. Gisteren liepen de eerste berichten binnen over een mogelijke uitbraak van cholera, vandaag raakte bekend dat verschillende kinderen zijn omgekomen van de honger.

Bron: Hln | Gewijzigd: 20 april 2017, 13:41 uur, door Joyce.s
Marching ever onward to tomorrow!
MarkNL
Lid
Woonplaats: Spijkenisse
Berichten: 2121
Lid sinds: 8 jun. 2007
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
15 augustus 2010, 19:29 uur | Bericht #147391
'Kinderen in noorden Pakistan doodgehongerd'

In het hoge noorden van Pakistan, het gebied dat het zwaarst is getroffen door de recente overstromingen, zijn zondag zeker vijf kinderen overleden door honger. Dat heeft een regionale politicus gezegd tegen Pakistaanse media. De kinderen wonen in het bergachtige en moeilijk toegankelijke district Kohistan. Bruggen en wegen zijn er weggespoeld door het hoge water. Hulpgoederen komen daarom nauwelijks aan. In het noordwesten van Pakistan is ook al cholera uitgebroken.Bron: De Pers
Marching ever onward to tomorrow!
Waarom deze advertentie?
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
16 augustus 2010, 09:13 uur | Bericht #147527
Pakistan vreest meer overstromingen

De Pakistaanse autoriteiten hebben maandag gewaarschuwd voor meer overstromingen. Het blijft maar regenen en een vijfde deel van het land staat blank. Ongeveer twintig miljoen mensen zijn getroffen. De minister van irrigatie in de provincie Sindh, Jam Saifullah Dharejo, zei dat de komende vier tot vijf dagen cruciaal zullen zijn om te zien of de dam bij Sukkur de enorme watermassa in de rivier de Indus kan houden.

Secretaris-generaal van de Verenigde Naties Ban Ki-moon deed zondag een beroep op de internationale gemeenschap om snel hulp te bieden aan Pakistan. Na een helikoptervlucht over het getroffen gebied verklaarde hij dat hij nog nooit een ramp van zo'n omvang had gezien. Pakistaanse en internationale hulporganisaties leveren voedsel, drinken, onderdak en medische zorg aan honderdduizenden mensen, maar miljoenen Pakistanen hebben nog nauwelijks hulp gekregen. De VN is bezorgd dat in de overvolle en onhygiënische kampen ziektes zullen uitbreken, die talrijke slachtoffers kunnen maken.

De VN riep in eerste instantie op tot noodhulp. Maar als het water weer gezakt is zullen miljarden nodig zijn om Pakistan, een arm land met 170 miljoen inwoners, weer op de been te helpen.

Bron Nieuws.nl
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
16 augustus 2010, 14:46 uur | Bericht #147602
Protest overlevenden watersnood Pakistan

Enkele honderden overlevenden van de watersnood in Pakistan hebben maandag een weg geblokkeerd uit protest tegen het uitblijven van noodhulp. De betogers wierpen met stenen en vuilnis een blokkade op op een verbindingsweg in de zwaar door overstromingen geteisterde regio Sukkur.

Zij zeiden als beesten te worden behandeld. Volgens een van de betogers hebben de mensen in het rampgebied alleen maar wat eten uitgedeeld gekregen toen er verslaggevers en cameramensen in de buurt waren. "Ze gooien pakketten eten naar ons alsof we honden zijn. Ze zorgen ervoor dat mensen om die pakketten gaan vechten", zei hij.

Secretaris-generaal van de Verenigde Naties Ban Ki-moon deed zondag een beroep op de internationale gemeenschap om snel hulp te bieden aan Pakistan. Na een helikoptervlucht over het getroffen gebied verklaarde hij dat hij nog nooit een ramp van zo'n omvang had gezien.

Ondertussen hebben de Pakistaanse autoriteiten maandag gewaarschuwd voor meer overstromingen. Het blijft maar regenen en een vijfde deel van het land staat blank. Ongeveer twintig miljoen mensen zijn getroffen.

Bron: Nieuws
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
16 augustus 2010, 14:52 uur | Bericht #147605
Pakistaanse kinderen lopen gevaar

Volgens de Verenigde Naties dreigen zo'n 3,5 miljoen kinderen besmet te geraken door ziektes als gevolg van de zware overstromingen. Intussen stijgt de kritiek op de gebrekkige hulpverlening van de regering van president Zardari.

Het blijft maar regenen in Pakistan. Nu wordt vooral het zuiden van het land getroffen, meer bepaald de provincies Sindh en Baloechistan. Daardoor dreigen nog eens tienduizenden mensen dakloos te worden. Het gevaar op besmettelijke ziektes, zoals waterdiarree en dysenterie, neemt toe. Er is amper stromend water en ook de hygiëne laat te wensen over.

Vooral kinderen dreigen hiervan het slachtoffer te worden volgens de VN. Zo'n 3,5 miljoen kinderen lopen gevaar om ziektes op te lopen. De Wereldgezondheidsorganisatie houdt zich ook klaar om in te grijpen wanneer er cholera uitbreekt, maar voorlopig is er nog geen geval van de dodelijke ziekte gemeld.

Intussen zwelt de kritiek op de regering aan. In de regio Sukkur hebben boze overlevenden van de watersnood een verbindingsweg geblokkeerd. Met honderden hebben ze de weg afgesloten met stenen en vuilnis. "We hebben alles verloren. Onze kinderen, ons vee, we konden amper onszelf redden. Waar is de regering? Waar moeten wij naartoe?", zei een van de boze Pakistanen.

Volgens de laatste cijfers zijn zo'n 20 miljoen mensen getroffen door de overstromingen. Zeker 1.500 mensen overleefden de watersnood niet.

Bron: De Redactie
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
16 augustus 2010, 15:11 uur | Bericht #147618
Rode Kruis stuurt Benelux-noodhulpteam naar Pakistan

Een Benelux-noodhulpteam van het Rode Kruis vertrekt woensdag vanop de luchthaven van Zaventem naar Pakistan. Het team bestaat uit twee Luxemburgse vrijwilligers en één Belgische, onder leiding van een Deense Rode Kruisexpert.De vier vliegen woensdag naar Islamabad, om van daaruit verder te trekken naar de provincie Punjab. Einddoel en plaats van de operaties is Multan, de op vijf na grootste stad van Pakistan. Het noodhulpteam zal de Pakistaanse Rode Halve Maan bijstaan op logistiek vlak: voor de evaluatie van de noden, de selectie van de begunstigden en de planning en de organisatie van de verdeling van noodhulpgoederen en voedsel.

Wie een gift wil doen voor de slachtoffers van de overstromingen in Pakistan, kan terecht op het rekeningnummer 000-0006566-67 van het Rode Kruis met de vermelding 'Pakistan'.

Bron: Hln | Gewijzigd: 20 april 2017, 13:41 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
16 augustus 2010, 17:24 uur | Bericht #147673
1 miljoen binnen voor Pakistan

Op giro 555 is tot nu toe 1 miljoen euro binnengekomen voor hulp aan Pakistan. ,,Dit is een goede start van de actie'', zei Jan van Doggenaar, voorzitter van de actie Help slachtoffers overstroming Pakistan van de Samenwerkende Hulporganisaties maandag. Aanvankelijk wilde de SHO geen actie opzetten voor het door overstromingen getroffen Pakistan. De ramp zou te weinig leven in vakantievierend Nederland. Afgelopen donderdag veranderde de SHO van mening en werd giro 555 opengesteld.

Volgens Van Doggenaar is nog heel veel geld nodig om noodhulp te kunnen bieden aan iedereen die in Pakistan is getroffen door het natuurgeweld. ,,Een gebied met de omvang van Engeland is getroffen door de overstromingen. Twintig miljoen mensen zijn dakloos geraakt'', aldus de voorzitter van de inzamelingsactie. In de overstroomde gebieden is grote behoefte aan schoon drinkwater, voedsel, medicijnen en tenten. De hulp wordt bemoeilijkt doordat bepaalde gebieden nauwelijks bereikbaar zijn, aldus de SHO.

Bij de actie voor Haïti, dat begin dit jaar door een zeer zware aardbeving werd getroffen, kwam binnen anderhalve dag 900.000 euro binnen op giro 555.

Bron: De Pers
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
16 augustus 2010, 22:28 uur | Bericht #147745
Wereldbank schenkt 900 miljoen dollar aan Pakistan

De Wereldbank heeft maandag beslist om 900 miljoen dollar te schenken aan Pakistan. Het Aziatische land gaat gebukt onder zware overstromingen en watersnood. Meer dan 14 miljoen mensen worden getroffen door de natuurramp.

"De regering van Pakistan heeft ongeveer 900 miljoen dollar financiële hulp aan de Wereldbank gevraagd, een bedrag dat we bereid zijn om te geven", aldus de Wereldbank in een persbericht. "De financiering zal afkomstig zijn van het fonds dat bestemd is voor de meest arme landen", luidt het verder.

Volgens de eerste gegevens werden 723.000 huizen vernield of beschadigd. Daarnaast is er ook aanzienlijke schade aan wegen en landbouw. Volgens de Wereldbank is voor 1 miljard dollar aan landbouwoogsten verloren gegaan.

Bron: Het Nieuwsblad
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
17 augustus 2010, 13:20 uur | Bericht #147868
Afghanistan doneert miljoen aan Pakistan

Het arme Afghanistan heeft 1miljoen dollar (ruim 770.000 euro) gedoneerd aan buurland Pakistan voor de slachtoffers van overstromingen. De Afghaanse regering wil op deze manier solidariteit met de slachtoffers tonen. Dat heeft de Afghaanse minister van Financiën, Hazrat Omar Zakhailwal, dinsdag gezegd.

De overstromingen hebben in Pakistan aan ongeveer 1400 mensen het leven gekost. Zes miljoen mensen hebben dringend humanitaire hulp nodig.

De Verenigde Naties hebben de internationale gemeenschap verzocht om 350 miljoen euro voor noodhulp. Daarvan is ongeveer 35 procent binnen.

Bron: Ad
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
17 augustus 2010, 13:25 uur | Bericht #147870
Nog heel wat geld nodig voor Pakistan

De Verenigde Naties hebben tot nu toe nauwelijks een derde van het geld binnengekregen dat nodig is voor dringende hulp aan de noodlijdende Pakistanen. Intussen bereiden de hulpcentra zich voor op de verwachte vluchtelingenstroom.De Verenigde Naties hebben naar eigen zeggen 460 miljoen dollar nodig om de slachtoffers van de overstromingen in Pakistan dringende hulp te bieden. Zowat een vijfde van het land is overstroomd. 700.000 hectare aan landbouwgrond, met tarwe, suiker en maïs, is overspoeld. Tot nog toe is er echter nog niet eens een derde van het nodige geld binnengekomen.

Er zijn wel nieuwe toezeggingen gedaan door onder meer Japan en Australië, met enkele tientallen miljoenen dollars. Ook Afghanistan heeft aangekondigd een miljoen dollar te schenken. Maar de nodige 460 miljoen dollar is daarmee nog lang niet bereikt.

Het grootste probleem op dit moment in de overstroomde gebieden is het gebrek aan zuiver water. Heel wat kinderen zijn al door dehydratatie gestorven. "De grootste uitdaging wordt om vaste verdeelpunten te installeren op plaatsen waar veel mensen wonen, en om zuiver en met chloor gezuiverd water naar die plaatsen en naar scholen en ziekenhuizen te brengen", zegt Thomas Batardy van Artsen Zonder Grenzen.

Ook de hitte, met temperaturen boven de 30 graden, is een probleem. Kinderen zoeken daardoor afkoeling in de overstroomde rivieren, boordevol microben en meegesleurd afval.

Hulpcentra bereiden zich voor op vluchtelingenstroom
In het centrum en in het zuiden van Pakistan is het water langzaam aan het zakken. De miljoenen mensen die getroffen werden door de overstromingen, kunnen daardoor naar hogergelegen gebieden trekken. Hulpverleners vrezen dan ook dat de hulpcentra in het land overstelpt zullen worden door een vluchtelingenstroom.

De lokale ziekenhuizen proberen zich daar op voor te bereiden, maar liggen vaak nu al overvol, zo kon radioverslaggever Jens Franssen vaststellen in een kinderziekenhuis in Multan, in het zwaar getroffen zuiden van het land. "Kinderen liggen hier met twee, soms drie in één bed samen", zegt Franssen. Het ziekenhuis in Multan heeft een capaciteit van 300 bedden, maar behandelde de voorbije dagen alleen al 3.000 kinderen.

Hoewel het water op verschillende plaatsen aan het zakken is, wordt er tegelijkertijd gewaarschuwd voor nieuwe overstromingen van de Indus in de komende 24 tot 48 uur. "De komende twee dagen zijn cruciaal voor de veiligheid van de mensen", klinkt het bij de autoriteiten in de provincie Sindh.

Bron: De Redactie | Gewijzigd: 20 april 2017, 13:41 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
17 augustus 2010, 14:35 uur | Bericht #147883
Mogelijk toch tv-inzamelingsactie Pakistan

De Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) zijn druk in onderhandeling met de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) over een tv-programma om geld op te halen voor Pakistan. Het zou eind volgende week op tv moeten komen, aldus de woordvoerder van de SHO dinsdag.

,,Het is heel lastig om het getroffen gebied in Pakistan te bereiken. Daarom zijn er nog bijna geen beelden van de rampplek.'' De SHO verwacht op korte termijn beelden binnen te krijgen en dan kan er verder gesproken worden over een mogelijke inzameling voor giro 555 op tv. ,,We zijn voortdurend in gesprek en willen het heel graag. Maar dan moeten we wel de ramp kunnen laten zien op tv.''

Inmiddels is er ruim 1 miljoen euro binnengehaald op giro 555 voor de slachtoffers van het natuurgeweld in Pakistan.

Bron: De Pers
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
17 augustus 2010, 14:47 uur | Bericht #147890
Miljoenen Pakistanen hebben hulp nodig

Twintig miljoen slachtoffers van het noodweer in Pakistan zijn nog verstoken van hulp. Dat hebben de Verenigde Naties gezegd. De Wereldbank liet dinsdag weten zevenhonderd miljoen euro aan bestaande leningen aan Pakistan aan te wenden voor noodhulp.

Unicef waarschuwde dinsdag dat zijn humanitaire operaties in Pakistan gevaar lopen wegens geldgebrek. Volgens het VN-kinderfonds lopen miljoenen kinderen het risico te overlijden aan via water overdraagbare ziektes.

De overstromingen in Pakistan begonnen drie weken geleden, maar de vrees bestaat dat de crisis nog verergert als de gezwollen rivier de Indus de komende dagen buiten zijn oevers treedt.

Het geld dat de Wereldbank beschikbaar stelt, is afkomstig van leningen voor projecten elders in het land. De Pakistaanse regering denkt dat het jaren en miljarden kost om alle verwoeste wegen, bruggen en gewassen te herstellen.

Inmiddels zijn door de overstromingen zo'n vijftienhonderd mensen om het leven gekomen. Een vijfde van het land is door de ramp getroffen.

Bron: Nieuws
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
17 augustus 2010, 17:06 uur | Bericht #147923
VN-noodhulp in Pakistan bedreigd door geldgebrek

Het gebrek aan financiële middelen brengt de humanitaire operaties van Unicef in Pakistan in gevaar. Vooral het WASH-programma (water, sanitaire voorzieningen en hygiëne) loopt gevaar nu meer dan 3 miljoen kinderen bedreigd worden door watergerelateerde ziekten, aldus een alarmkreet van het VN-kinderfonds. Volgens de Pakistaanse regering zijn 20 miljoen mensen slachtoffer van de overstromingen. Hiervan zijn er volgens de VN 15 miljoen - waarvan de helft kinderen - ernstig getroffen. "De humanitaire ramp is in termen van aantal mensen die afhankelijk zijn van noodhulp om te overleven belangrijker dan de tsunami, Haïti en de laatste aardbeving in Pakistan samen", aldus Martin Mogwanja, de Unicef-vertegenwoordiger in Pakistan.Cholera, diarree en dysenterie
Unicef voorziet elke dag 1,3 miljoen mensen van drinkbaar water, maar miljoenen anderen wachten. "De watervoorziening moet dringend opgedreven worden, anders zullen ziekten als cholera, diarree en dysenterie zich als een lopend vuurtje verspreiden onder de bevolking en de meest kwetsbaren dodelijk treffen, in het bijzonder de kinderen die al blootgesteld zijn aan ziekten en ondervoeding", aldus de VN-organisatie.

Vaccinatiecampagne
Samen met de Wereldgezondheidsorganisatie heeft Unicef een vaccinatiecampagne gelanceerd in de hulpcentra. Unicef verdeelt ook op grote schaal orale rehydratatiezouten om diarree tegen te gaan, zelfs deze verdeling wordt problematisch door het gebrek aan fondsen, aldus Unicef. Voor drie maanden werkzaamheden rekent Unicef 47 miljoen dollar nodig te hebben. "Daarvan is slechts 15 miljoen dollar gevonden", aldus Isabelle Marneffe van Unicef België. Fondsen zijn welkom op het rekeningnummer 000-0000055-55 of via de website www.unicef.be met de vermelding 'Pakistan'.

Bron: Hln | Gewijzigd: 20 april 2017, 13:42 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
17 augustus 2010, 19:22 uur | Bericht #147940
Afghaanse vluchtelingen zwaar getroffen door overstroming

Afghaanse vluchtelingen die in Pakistan wonen behoren tot de zwaarst getroffen slachtoffers van de recente overstromingen. Dat zegt het bureau van de Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen van de Verenigde Naties (UNHCR).

‘Veel Afghaanse vluchtelingen hebben geen onderdak meer. Ze verloren hun voedsel, hun vee en al hun bezitingen’, zei Adrian Edwards, woordvoerder van UNHCR op een persconferentie. In Khyber Pakhtunkhwa, een van de zwaarst getroffen provincies, zijn 78 vluchtelingenkampen overspoeld door het water. Daarbij werden meer dan 12.500 huizen van de kaart geveegd en 85.500 vluchtelingen zijn er dakloos. In totaal werden 1.4 miljoen Afghaanse vluchtelingen door het natuurgeweld getroffen.

Veel vluchtelingen staan nu voor de tweede maal in hun leven op straat. Sommigen zijn ondergebracht in scholen, anderen troepen samen in hoger gelegen delen van de stad. Ze slapen tussen de muggen en de modder, het afval en de lijken. UNHCR deelt tenten uit in de regio en geeft voedsel en medische hulp aan de zwaksten.

De zeventigjarige Gul Hassan vertelde UNHCR hoe hij de nacht samen met zijn zoons op de stoep van een straat doorbrengt. Zijn vrouw en dochters zijn ondergebracht bij vrienden. Op de vlucht voor het geweld, verliet Hassan in 1980 Afghanistan. Hij vond onderdak in het vluchtelingenkamp Hajizai in het noordwesten van Pakistan. Van het kamp blijft na de overstroming niets meer over.

Alleen Allah kan ons helpen
Pakistan herbergt al vele jaren een van de grootste vluchtelingengroepen ter wereld. Miljoenen Afghanen zochten tijdens de Sovjet-invasie hun toevlucht in het buurland. Velen keerden na de val van de taliban in 2002 terug naar hun geboorteland. 1.7 miljoen bleven echter achter. Tijdens de Amerikaanse invasie in Afghanistan vluchtten nog eens 300.000 Afghanen naar Pakistan. Vorig jaar besliste de Pakistaanse overheid nog dat de verblijfsvergunning van de vluchtelingen tot 2012 zou worden verlengd.

Het merendeel van de vluchtelingenkampen bevond zich in de gebieden die nu het zwaarst door de overstroming zijn getroffen. Charsada en Nowsherhra, twee kampen in de provincie Khyber Pakhtunkhwa, zijn onder de modder bedolven. Het Azakhel vluchtelingenkamp, met 30.000 inwoners een van de grootste van het land, is tot puin herleid. Het enige gebouw dat de overstroming heeft overleefd, is de plaatselijke moskee. Honderden mensen werden er door het water meegesleurd. De overlevenden hebben zich 100 meter van het kamp gegroepeerd, en leven nu op een verhoogde spoorweg.

Volgens UNHCR heeft de Pakistaanse overheid tot nu toe weinig gedaan om de Afghanen te helpen. De inwoners van Azakhel zijn dezelfde mening toegedaan. ‘De rivier heeft alles verslonden’, vertelde Nizam Ali in Azakhel aan Reuters. ‘We hebben geen huizen meer, geen handelszaken, niets om te eten, niets om aan te doen. Niemand helpt ons. Het lijkt erop alsof we geen andere keuze hebben dan terug te keren naar Afghanistan.’

‘De overheid heeft ons nooit verwittigt’, zei ook Jawad Khan aan Reuters. ‘Zij zijn verantwoordelijk voor deze ramp. Wij vragen enkel hulp van Allah.’

Naast Afghaanse vluchtelingen telt Pakistan nog 1 miljoen binnenlandse vluchtelingen, die omwille van het geweld tussen het Pakistaanse leger en de taliban in de Swatvallei tijdelijk naar andere delen van het land uitweken.

Bron: Mo
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
18 augustus 2010, 11:25 uur | Bericht #148027
Verenigde Naties: Helft hulpgeld Pakistan binnen

Bijna de helft van het door de Verenigde Naties (VN) gevraagde hulpgeld voor Pakistan is door internationale donateurs beschikbaar gesteld. Volgens een VN-woordvoerder is er sprake van een 'verbetering bij de financiering'. Dit meldt de volkerenorganisatie woensdag.

Noodhulp
Vorige week meldden de VN dat er minimaal 350 miljoen euro nodig is voor noodhulp aan Pakistan gedurende de eerste drie maanden. Twintig miljoen inwoners van Pakistan zijn in meer of mindere mate getroffen door de overstromingen in het land. Volgens de VN-woordvoerder ziet de internationale gemeenschap de ernst van de ramp inmiddels onder ogen. 'De uitdagingen zijn absoluut enorm en de overstromingen zijn nog niet voorbij.'

Miljoen
Bij de overstromingen in het Zuid-Aziatische land zijn er ongeveer 1.500 mensen om het leven gekomen en bijna een miljoen huizen zijn vernietigd. Buurland Afghanistan heeft een miljoen dollar (770.000 euro) aan Pakistan gedoneerd. Afgelopen maandag meldden de Samenwerkende Hulp Organisaties dat er met giro 555 inmiddels ruim een miljoen euro is ingezameld.

Bron: Elsevier
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
18 augustus 2010, 13:47 uur | Bericht #148052
Meer internationale hulp voor Pakistan

De internationale gemeenschap heeft al bijna de helft van de door de VN gevraagde 459 miljoen dollar (358 miljoen euro) aan onmiddellijke noodhulp toegezegd aan Pakistan. Dat hebben de VN vandaag (woensdag) verklaard. Maar de heropbouw van de door de overstromingen geteisterde gebieden kan tot 12 miljard euro kosten, schat een Pakistaanse regeringsmedewerker.

"De donors realiseren zich de omvang van de ramp", zei VN-woordvoerder Maurizio Giuliano tegen het nieuwsagentschap Reuters. Die veranderde ingesteldheid is nog niet meteen voelbaar op het terrein. Van de zes miljoen Pakistani die dringend eten en zuiver drinkwater nodig hebben, hebben volgens de VN voorlopig nog maar 700.000 mensen hulp gekregen.

Vier keer België
Pakistan zegt dat twintig miljoen mensen de gevolgen voelen van de ramp, in een gebied dat groter is dan vier keer België. Tienduizenden dorpen staan nog onder water, drie weken na het begin van de watersnood. Veel streken zijn onbereikbaar omdat bruggen en wegen weggespoeld zijn of bedolven onder modderlawines. In sommige gebieden dreigen nieuwe overstromingen. Het gebrek aan voedsel, zuiver drinkwater en tenten maakt de kans op epidemieën groot. Volgens de VN lopen onder meer 3,5 miljoen kinderen groot gevaar ziekten op te lopen die in deze omstandigheden dodelijk kunnen eindigen.

Voedseltekorten
De gevolgen op langere termijn zijn ook overweldigend. Analisten schatten dat de ramp Pakistan een procentpunt groei kan kosten, dramatisch in een land dat de voorbije jaren al veel te traag groeide om de armoede te verminderen. De Voedsel- en Landbouworganisatie van de VN waarschuwt voor voedseltekorten als te veel boeren het zaaiseizoen missen. Dat begint al in september. Er zijn ook tienduizenden stuks vee verdronken, terwijl in uitgestrekte gebieden akkers met suikerriet, tarwe en katoen zijn overstroomd. Het water heeft landbouwmachines en vrachtwagens onklaar gemaakt.

De kosten van de heropbouw worden gigantisch hoog. In het noorden van het land, waar de overstromingen begonnen, is alleen al 2 miljard euro nodig, schatte de Pakistaanse ambassadeur bij de VN in Genève, Zamir Akram, dinsdag. Voor heel het land had de Pakistaanse Hoge Commissaris voor Groot-Brittannië, Wajid Shamsul Hasan, het al over 12 miljard euro.

De regering zegt dat ze nog een week tot tien dagen nodig heeft om de schade goed te kunnen inschatten. Huizen, wegen, bruggen en dijken moeten worden hersteld en overstroomde velden en irrigatiesystemen moeten weer bruikbaar worden gemaakt. De Wereldbank heeft aangekondigd dat ze 900 miljoen dollar (700 miljoen euro) aan bestaande leningen zal heroriënteren naar noodhulp en heropbouw.

Bron: Mo
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
18 augustus 2010, 13:49 uur | Bericht #148053
SP.A vraagt regering om versterkt B-Fast-team naar Pakistan te sturen

SP.A-Kamerleden Dirk Van der Maelen en David Geerts willen dat de regering snel meer geld vrijmaakt voor het B-Fast-team. Als EU-voorzitter moet ons land immers het goede voorbeeld geven en dringend medische en logistieke hulp naar het noodlijdende Pakistan sturen, oordelen ze. De overstromingen in Pakistan treffen intussen al 15 tot 20 miljoen mensen, waaronder zo'n 3 miljoen kinderen. Toch blijkt het erg moeilijk om financiële steun los te weken, ook in België.

Bij SP.A is men naar eigen zeggen verontwaardigd over het 'gebrek aan initiatief' van de federale regering. 'Bij de ramp in Haïti kwam de noodhulp vanuit België zeer snel op gang. We vragen ons af waarom de hulp nu zo lang op zich laat wachten', stellen Geerts en Van der Maelen. Net als Groen! roepen de socialisten daarom op zeer snel het B-Fast-team uit te sturen. Probleem is echter dat het Belgische noodteam niet over de noodzakelijke middelen beschikt om ter plaatse een verschil te kunnen maken. 'De regering moet daarom dringend financiële middelen ter beschikking stellen, oordelen de socialisten. Zo vinden ze de inzet van een C130 en enkele helikopters van het leger een optie.

Bron: De Standaard
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
18 augustus 2010, 20:00 uur | Bericht #148118
2,5 miljoen op giro 555 voor Pakistan

Op giro 555 is na vijf dagen 2,5 miljoen euro binnengekomen voor Pakistan. Dat hebben de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) woensdagmiddag laten weten. De Nederlandse hulporganisaties werken daarbij samen met lokale, onafhankelijke particuliere hulporganisaties. Die hebben aan ongeveer 200.000 mensen noodhulp verleend. In de overstroomde gebieden in Pakistan is grote behoefte aan schoon drinkwater, voedsel, medicijnen en tenten. De hulp wordt bemoeilijkt, doordat bepaalde gebieden nauwelijks bereikbaar zijn, aldus de SHO.

Bron: Nieuws
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
18 augustus 2010, 21:57 uur | Bericht #148153
3,5 miljoen kinderen lopen risico op ziektes na overstromingen Pakistan

Bijna 3,5 miljoen kinderen in Pakistan lopen het risico om mogelijk dodelijke ziektes zoals dysenterie te krijgen na de overstromingen die nu al een kwart van het land verwoest hebben en zo'n 20 miljoen mensen getroffen hebben. Dat heeft een woordvoerder van de VN-hulporganisatie Ocha gezegd.

Het gaat om ziektes die de kop opsteken omdat het water sterk vervuild is geraakt door de overstromingen. Naast dysenterie had Maurizio Giuliano het ook over buiktyfus, en hepatitis A en E. "Onze voornaamste zorg is water en gezondheid. Zuiver water is essentieel om dergelijke ziektes te vermijden", aldus de zegsman.

Giuliano zei dat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zich opmaakt om hulp te bieden aan tot 140.000 mensen in het geval cholera opduikt. "Maar de (Pakistaanse) regering heeft ons nog van geen enkel bevestigd geval op de hoogte gebracht", aldus de Ocha-woordvoerder.

VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon zei zondag op bezoek in Pakistan dat hij nog nooit een ramp van dergelijke omvang gezien heeft. Hij vroeg de internationale gemeenschap haar hulp aan de Pakistaanse bevolking te versnellen.

De VN hebben 460 miljoen dollar (zo'n 359 miljoen euro) noodhulp gevraagd voor Pakistan. Op langere termijn zijn er wel miljarden nodig om dorpen en infrastructuur herop te bouwen en de gevolgen van de verwoeste oogsten op te vangen.

Bron: Hln
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
18 augustus 2010, 21:59 uur | Bericht #148155
foto's

Bron: Hln | Gewijzigd: 20 april 2017, 13:42 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Terug naar boven
1 2 3 4 5 6 7
2 Gebruikers lezen nu dit topic, onderverdeeld in 2 gasten en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.346 topics, welke bij elkaar 445.882 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.342 leden.
Het nieuwste lid is Topzon.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
2 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 1933 mensen aan het browsen op het forum. 6 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 1933, lezen 9 mensen het topic "Winter 2010/2011 discussietopic deel 7".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Fotowedstrijd Lente

Stuur jouw foto in en win!

Berichtgeving Mars

Nieuwe marsrover geland!

Voorspel de lente!

Hoe warm? Hoe koud?

Lente discussietopic

Op naar vroeg lenteweer!

© 2003 - 2021 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden