Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor Ocracoke Island.

24 Jun 2021 14:25:15

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor East Carteret.

24 Jun 2021 14:25:15

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor Coastal Onslow.

24 Jun 2021 14:25:15

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor Mainland Dare.

24 Jun 2021 14:25:14

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor West Carteret.

24 Jun 2021 14:25:14

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor Hatteras Island.

24 Jun 2021 14:25:14

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor Mainland Hyde.

24 Jun 2021 14:25:14

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor Northern Outer Banks.

24 Jun 2021 14:25:14

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Douglas, KS.

24 Jun 2021 14:06:59

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Sawyer, WI; Washburn, WI.

24 Jun 2021 14:00:27

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Atchison, MO; Holt, MO; Nodaway, MO.

24 Jun 2021 14:00:27

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Ashland, WI; Bayfield, WI; Douglas, WI.

24 Jun 2021 14:00:27

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Douglas, KS; Franklin, KS.

24 Jun 2021 13:59:40

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jackson, KS; Jefferson, KS.

24 Jun 2021 13:17:40

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jackson, KS; Jefferson, KS; Shawnee, KS.

24 Jun 2021 13:06:41
Actueel
1 / 4

Lente discussietopic

Op naar vroeg lenteweer!

Voorspel de lente!

Hoe warm? Hoe koud?

Berichtgeving Mars

Nieuwe marsrover geland!

Fotowedstrijd Lente

Stuur jouw foto in en win!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3 4 5 6 7
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
30 augustus 2010, 09:26 uur | Bericht #151476
Water begint te zakken in zuiden van Pakistan

Het water begint te zakken in de vallei van de Indus en weg te vloeien uit Thatta, een grote stad waaruit de bewoners vertrokken zijn. Dit hebben de autoriteiten in het zuiden van Pakistan vandaag gemeld. Pakistan wordt sinds ruim een maand geteisterd door de zwaarste overstromingen die zich ooit hebben voorgedaan in het land.Op een week tijd waren miljoenen mensen in de zuidelijke provincie Sind uit hun dorpen gevlucht en uit de grote steden geëvacueerd. Het water van de Indus was door de dijken gebroken terwijl het naar de monding in de Arabische Zee stroomde. "Het water is naar de zee aan het terugvloeien en het niveau zakt. Talrijke bewoners beginnen naar huis terug te keren", verzekerde een hoge functionaris van het district Thatta, de zone die het ergst getroffen is in de provincie Sind.

De zowat 300.000 bewoners van Thatta waren sinds verscheidene dagen weggetrokken uit de stad, waardoor de omliggende dorpen overspoeld werden. Militairen en arbeiders trachtten sinds vier dagen een grote bres te dichten in de hoofddijk die de stad beschermt. Het waterpeil aan de voornaamste dam in de streek (Kotri), bij de stad Hyderabad, is gedaald, bevestigde het hoofd van de nationale weerdienst, Qamar-uz-Zaman Chaudhry. Maar alle gevaar is niet geweken volgens hem, met name waar de dijken gebroken zijn.

Bron: Hln | Gewijzigd: 21 april 2017, 09:52 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
30 augustus 2010, 13:14 uur | Bericht #151518
Historische stad doorstaat watersnood Pakistan

De historische stad Thatta in het zuiden van Pakistan heeft de watersnood doorstaan. Duizenden bewoners keerden maandag naar hun woonplaats terug, waar haastig opgeworpen dijken van klei en steen het water buiten de deur hebben weten te houden.

De autoriteiten hebben grote moeite de opvang van en verdeling van hulp aan getroffenen te organiseren. Vaak verloopt de verdeling zo wanordelijk dat alleen de sterksten voedsel en drinkwater weten te bemachtigen. "Ze gooien het voedsel uit een vrachtwagen alsof ze beesten voeren", zei de 75-jarige Nasima Mai, die met haar familie en vele anderen toevlucht had gezocht op een grote grafheuvel buiten Thatta.

Thatta ligt 125 kilometer ten zuidoosten van Karachi, waar de rivier de Indus uitmondt in de Arabische Zee. In de provincie Sindh begint het water te zakken en de autoriteiten verwachten dat dorpen en steden dan geen gevaar meer lopen. Dan moeten echter nog zeventien miljoen mensen worden geholpen die door de overstromingen getroffen zijn en moet een begin worden gemaakt met de wederopbouw.

Islamitische landen, organisaties en individuen hebben bijna een miljard dollar toegezegd voor noodhulp, zegt de Islamitische Conferentie-Organisatie. Andere landen hebben ook miljoenen toegezegd, maar voor de wederopbouw, die jaren zal vergen, zal veel meer geld bijeen moeten worden gebracht.

Bron: Nieuws
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Waarom deze advertentie?
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
31 augustus 2010, 13:06 uur | Bericht #151736
Overlevenden overstromingen Pakistan sterven door ziektes

In de zuidelijke Pakistaanse provincie Sindh zijn minstens 17 overlevenden van de overstromingen, onder wie negen kinderen, omgekomen door ziektes en hongersnood.De Pakistaanse autoriteiten hebben moeite om de meer dan 17 miljoen getroffen mensen te voorzien van voedsel, zuiver water, medicijnen en onderdak. Verschillende VN-hulporganisaties zijn ter plaatse om te helpen, maar er wordt slechts langzaam vooruitgang geboekt. Volgens lokale media zijn de afgelopen 24 uur in vluchtelingenkampen in de districten Kahmoor en Larkana 16 mensen omgekomen door gastro-enteritis (maag- en darmontstekingen). Een kind stierf naar verluidt van de honger in het district Thatta. Honderden mensen hadden daar hun toevlucht gezocht op een kerkhof.
Khair Mohammad Kaloro, een van de functionarissen ter plaatse, bevestigde dat er in de kampen "enkele doden door gastro-enteritis" zijn gevallen. Volgens Kaloro hadden de slachtoffers de ziekte echter al bij zich toen ze in het kamp aankwamen en is er dus geen besmetting in de kampen zelf. Pakistan telt momenteel meer dan 2.800 vluchtelingenkampen die geleid worden door de overheid. In totaal verblijven daar zo'n 900.000 mensen. De overstromingen die 5 weken geleden van start gingen, hebben een vijfde van Pakistan onder water gezet en meer dan 1.600 levens geëist.

Bron: Hln | Gewijzigd: 21 april 2017, 09:53 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
1 september 2010, 08:41 uur | Bericht #151825
Water verplaatst landmijnen PakistanDoor overstromingen in Pakistan zijn landmijnen verplaatst naar gebieden die eerder als veilig waren bestempeld. Dat heeft het Internationale Rode Kruis dinsdag gemeld. Sinds het begin van de hevige moessonregens zijn vijf mensen ernstig gewond geraakt door landmijnen in door het water getroffen gebieden. De medische hulporganisatie heeft de afgelopen weken incidenten geregistreerd van explosies in gebieden die eerder landmijnvrij waren. In een geval raakte een vrouw een been kwijt toen ze op een landmijn stapte terwijl ze brandhout verzamelde in een gebied dat eerder veilig was. In een andere situatie waren landmijnen aangetroffen in stilstaand water en onschadelijk gemaakt door de lokale explosievenopruimingsdienst. ''Grote explosies zijn waargenomen door mensen in voorbijstromend water'', zei Luiza Khazhgerieva van de hulporganisatie. Het Rode Kruis heeft in een campagne de mensen opnieuw gewezen op de gevaren van landmijnen. (ANP)

Bron: AD
Every cloud has a silver lining
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
2 september 2010, 22:58 uur | Bericht #152163
IMF maakt 450 miljoen dollar vrij voor noodhulp Pakistan


Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) gaat de komende weken 450 miljoen dollar overmaken voor noodhulp aan Pakistan. Dat zegt de algemeen directeur van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), Dominique Strauss-Kahn. "Dit bedrag moet de autoriteiten toelaten om de overstromingen aan te pakken, die meer dan twintig procent van het land treffen", aldus Strauss-Kahn tijdens een persconferentie in Washington. De IMF-directeur heeft naar eigen zeggen de belofte gekregen van de Pakistaanse autoriteiten dat ze het hervormingsprogramma willen voortzetten, dat ze onder de bescherming van het IMF gestart waren in ruil voor de financiële steun die het IMF hen in 2008 toekende.

Bron: Hln | Gewijzigd: 21 april 2017, 09:53 uur, door Joyce.s
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
6 september 2010, 18:38 uur | Bericht #152521
Opnieuw zorgen overstromingen voor een exodus

Honderduizenden mensen hebben in de zuidelijke provincie Sindh hun steden en dorpen verlaten op de vlucht voor nieuwe overstromingen. Het water is kolkend onderweg naar het Dadu district, omdat de restanten van de Toori dam in noordelijk Sindh zijn weggeslagen. In de afgelopen weken zijn op vier na alle 23 disctricten van de provincie Sindh ondergelopen. Door de breuk in de Tooridam is de loop van de rivier de Indus in tweeën gesplitst. Het ene deel stroomt naar de Arabische zee, terwijl het andere deel parallel stroomt aan de natuurlijke weg van de Indus, zorgende voor een pad van verwoesting. to flow to the Arabian sea, while the other is going parallel to the Indus's natural course, wreaking a path of destruction. Deze verwoestende stroom water heeft nu het Dadu district bereikt en stroomt in Manchar, het grootst vers water meer van Pakistan. Dit niveau van het meer is nu tot zover gestegen, dat het de mensen in de provincie bedreigd, die tot dusver gespaard zijn gebleven voor de overstromingen. De bewoners ontvluchten nu hun huizen. Er zijn zeker zo'n 350.000 mensen op weg naar veiligere gebieden. Ingenieurs van het leger het overstromen van het meer te voorkomen dor een provisorische dam te maken bij de Toori dam. Hun werk wordt bemoeilijkt door de continue regenval, welke nieuwe voeding geeft aan de overstromingen.

©onweer-online
Every cloud has a silver lining
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
12 september 2010, 14:19 uur | Bericht #153024
Charles Michel met humanitair konvooi naar rampgebied

Minister van Ontwikkelingssamenwerking Charles Michel (MR) vertrekt vanavond naar het zuiden van Pakistan. Samen met vertegenwoordigers van niet-gouvernementele organisaties (ngo's) begeleidt hij een konvooi van de Belgische overheid met 30 ton hulpgoederen naar het door overstromingen getroffen land.

Sensibiliseren
Met zijn bezoek wil Michel de bevolking sensibiliseren voor de humanitaire catastrofe in Pakistan, dat al anderhalve maand getroffen wordt door enorme overstromingen. Door die overstromingen zijn volgens de schattingen van de Verenigde Naties zo'n 10 miljoen Pakistanen dakloos. In totaal zouden zo'n 21 miljoen mensen getroffen zijn door de overstromingen.

Michel wil een aantal getroffen gebieden bezoeken en zal met enkele verantwoordelijken van ngo's (Unicef, Oxfam, enzovoort) spreken over hun ervaringen op het terrein. In België heeft het consortium 12-12 intussen 3,4 miljoen euro ingezameld voor Pakistan. De ngo's denken dat er 12,4 miljoen euro zal nodig zijn om goed te kunnen inspelen op de noodsituatie.

Bron: Hln
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Woonplaats: Raalte/Overijssel
Berichten: 1034
Lid sinds: 16 apr. 2009
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
14 september 2010, 08:22 uur | Bericht #153193
Pakistan , 12-12 haalt een derde van doel

Het Consortium 12-12, dat noodhulp voor Pakistan inzamelt, heeft iets meer dan 4 miljoen euro binnen. Dat is een derde van het vooropgestelde doel van de actie. We zijn nog zeer ver van het vooropgestelde doel van onze actie', zegt Erik Todts namens het Consortium 12-12, het initiatief dat geld inzamelt voor de overstroomde gebieden in Pakistan. 'Aanvankelijk hadden we de noden op vijf miljoen euro begroot, maar al snel bleek dat zeker 12 miljoen euro nodig is. Tot hiertoe hebben we alles samen iets meer dan 4 miljoen euro ingezameld.


Aftredend minister van Ontwikkelingssamenwerking Charles Michel bezocht gisteren een vluchtelingenkamp in de zuidelijke Sindh-provincie van Pakistan.
Benoit Doppagne/belga


'Ontslagnemend minister van Ontwikkelingssamenwerking Charles Michel (MR) vertrok zondagavond naar het rampgebied in Pakistan. Michel begeleidt een hulpkonvooi met zo'n dertig ton hulpgoederen, en wil in Pakistan met eigen ogen de omvang van de ramp zien. Vanuit Karachi pleitte de minister gisteren voor een snel interventiemechanisme voor dit soort natuurrampen, dat op Europees niveau moet worden gecoördineerd. In Pakistan benadrukte Michel ook het belang van samenwerking tussen de Belgische regering en de Belgische ngo's. Die hopen van hun kant dat de reis van de minister aan Pakistan ook financieel nog wat oplevert: 'We verwachten dat de minister wat dat betreft nog een initiatief neemt, al is het niet duidelijk dat daarvan ook een deel naar de ngo's gaat', reageert Erik Todts. 'We hopen het, want extra geld is alleen maar meegenomen. 'Charles Michel geeft toe dat er meer financiële middelen nodig zijn: 'Dat is evident. Maar behalve humanitaire hulp dringt zich in zowel Pakistan als Afghanistan ook een beleidsplan op om de vrede, de veiligheid en de stabiliteit te garanderen.

'Het Consortium 12-12 zet overigens zijn acties voort: 'Zo zullen we onder meer bedrijven suggereren om per werknemer
vier euro aan ons te storten. Daarmee kunnen we een Pakistaanse familie een maandlang van drinkbaar water voorzien', zegt Erik Todts. Opmerkelijk is dat op het rekeningnummer 12-12 nog dagelijks zo'n 80.000 euro wordt gestort, een bedrag dat al enkele weken stabiel is. Todts: 'We zijn blij met die dagelijkse stortingen, maar het is helaas verre van voldoende. We moeten concluderen dat het bij het publiek niet leeft, en dat daarin ook na de zomervakantie geen verandering is gekomen.'


Bron: Standaard Online | Gewijzigd: 14 september 2010, 08:27 uur, door Marga
allways in the mood for some thunder and lightningTwitter Stevenwesselink

Weer liefhebber/fotograaf/weeramateur Raalte Overijssel
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
15 september 2010, 13:24 uur | Bericht #153380
Vrijbuiter zamelt weer tenten in voor Pakistan

In plaats van dat de tenten de winkel uitvliegen bij de Vrijbuiter, komen een heleboel mensen hun tent juist brengen. De Kampeergigant in Roden zamelt namelijk weer tenten in voor Pakistan. Het is de tweede keer dat ze een dergelijke actie ondernemen. In 2005 leverde de inzamelingsactie maar liefst 4000 tenten op.

Bron: Dvhn
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
15 september 2010, 13:33 uur | Bericht #153384
Facebook moet zorgen voor extra geld voor Pakistan 12-12

Het consortium 'Pakistan 12-12' en reclamebureau 'Mortierbrigade' hebben een Facebook-applicatie opgestart waarmee ze extra middelen voor Pakistan hopen in te zamelen. Dat meldt Unicef België, dat deel uitmaakt van het consortium. Gebruikers die op Facebook de toepassing 'Share if you care' hebben gedownload, schenken iedere keer dat ze een link, een foto, een video, ... delen 0,15 euro aan Pakistan 12-12. Die 0,15 euro is de kostprijs van één dag zuiver drinkbaar water voor één slachtoffer in Pakistan.Bij het downloaden van de applicatie bepaalt de gebruiker zelf hoe lang of tot welk bedrag het programma van toepassing blijft. Eens de termijn is verlopen of het gewenste bedrag is bereikt, krijgt de gebruiker te zien welk bedrag hij op de rekening van het consortium moet storten. Voor de buitenlandse gebruikers van de socialenetwerksite is ook een internationaal rekeningnummer voorzien.

Nieuw publiek
"Met deze maatregel hopen we in de eerste plaats een nieuw publiek, en dan vooral jongeren, bereid te vinden om ook hun steentje bij te dragen", verduidelijkt Philippe Henon van Unicef België. Hoeveel extra middelen daarmee ingehaald moeten worden, kon Henon niet zeggen. "Deze applicatie is nog vrij uniek, dus het is nog een beetje koffiedik kijken in welke mate ze zal worden toegepast. We hebben voor deze toepassing dan ook geen bepaald doel naar voren geschoven, maar alle hulp is natuurlijk welkom."

Bron: Hln
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
16 september 2010, 17:23 uur | Bericht #153576
Principeakkoord over commerciële hulp aan Pakistan

Op de Europese top in Brussel zijn de ministers van Buitenlandse Zaken het eens geworden over een engagement om Pakistan commercieel te hulp te komen. Voor een concrete beslissing is het nog te vroeg, daarvoor is het wachten op een becijferd voorstel van de Europese Commissie. Een week geleden al waren de ministers het roerend eens dat ze, naast humanitaire hulp, het door zware overstromingen getroffen Pakistan ook commercieel te hulp moeten schieten. Europees Commissaris van Handel Karel De Gucht werd gevraagd drie opties te onderzoeken en te becijferen.

Proceduretwist
De bedoeling was dat de Commissie één van die voorstellen uitgewerkt zou voorleggen aan de top, die daar dan groen licht aan zou kunnen geven. "Het valt niet uit te sluiten dat op de top een beslissing genomen wordt", zei minister Steven Vanackere vorige week. De Commissie is er - vooral om procedurele redenen - nog niet toe gekomen één van de drie voorliggende opties naar voren te schuiven. Op de top was een principeakkoord over hulp aan Pakistan dan ook het hoogst haalbare.

Drie opties
Handelscommissaris De Gucht is voorstander van het verlagen van de tarieflijnen van dertien textielproducten waarin Pakistan gespecialiseerd is. EU-hoge vertegenwoordiger en vicevoorzitter van de Commissie Catherine Ashton wil Pakistan dan weer een forse tariefverlaging gunnen bij het exporteren van bepaalde producten. De derde optie, Pakistan een betere status verlenen binnen het algemeen preferentiestelsel van de Unie, lijkt weinig kans te maken.

Bron: Hln
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
20 september 2010, 13:48 uur | Bericht #153920
België maakt 4 miljoen euro extra vrij voor Pakistan

Minister van Ontwikkelingssamenwerking Charles Michel maakt vier miljoen euro extra vrij voor noodhulp aan Pakistan, dat getroffen werd door gigantische overstromingen. Dat bevestigt de woordvoerder van de minister. Ons land had eerder al twee miljoen euro voor Pakistan voorzien, wat het totaal nu op 6 miljoen euro brengt. Dat bedrag zal hoofdzakelijk gebruikt worden voor voedselvoorziening en zal beheerd worden door ngo's en agentschappen van de VN. Charles Michel is in New York naar aanleiding van de 65ste Algemene Vergadering van de Verenigde Naties.

Bron: Hln
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
20 september 2010, 13:51 uur | Bericht #153921
Weerbericht krijgt Pakistan-tintje

Weerman Frank Deboosere en weervrouw Sabine Hagedoren besteden deze week bijzondere aandacht aan Pakistan in het weerbericht op VRT. Zo beginnen Deboosere en Hagedoren het weerbericht op 21, 23 en 25 september om 20 uur op Eén met foto's en informatie over de toestand in Pakistan. Ze laten onder meer satellietfoto's zien van Pakistan voor en na de ramp. 'Daarop is duidelijk zichtbaar hoe ver de Indus wel uit zijn oevers is getreden', aldus Sabine Hagedoren.Kijkers en luisteraars kunnen storten op het rekeningnummer van het Belgisch Consortium voor Noodhulpsituaties 000-0000012-12 of online via de site www.1212.be.

De organisatie heeft alleen al voor de noodhulp tot eind oktober meer dan 12 miljoen euro nodig. Slechts een derde van dat bedrag is momenteel ingezameld.

Bron: De Standaard
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
22 september 2010, 19:43 uur | Bericht #154197
Ruim 10.000 scholen beschadigd door overstromingen in PakistanDe enorme overstromingen die twee maanden geleden Pakistan teisterden, hebben meer dan 10.000 scholen beschadigd. Miljoenen kinderen kunnen daardoor niet terug naar school keren. Dat meldt de VN. Meer dan 21 miljoen Pakistanen, zo'n 12 procent van de bevolking, werden getroffen door de ongeziene overstromingen. Tien miljoen mensen zijn vandaag de dag nog steeds dakloos. Volgens VN-secretaris Ban Ki-moon is het "de grootste natuurramp waar de VN ooit mee te kampen heeft gehad." "Vijf à zes procent van de scholen in het land werden beschadigd door het water, dat betekent dat 1,5 à 2,5 miljoen leerlingen getroffen zijn", zo luidt het verder. Verwacht wordt dat het aantal nog zal stijgen.

Bron: HLN | Gewijzigd: 21 april 2017, 09:53 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
27 september 2010, 19:00 uur | Bericht #155246
'Pakistan 12-12' wil nog meer geld inzamelen

Het consortium dat de actie 'Pakistan 12-12' organiseert, heeft al 5 miljoen euro ingezameld voor de slachtoffers van de overstromingen in het Aziatische land. Bij Artsen Zonder Grenzen en Het Rode Kruis staat de teller maandag op respectievelijk 3,5 en 1,2 miljoen euro. Maar de organisaties hebben nog meer geld nodig om de Pakistani te helpen.De kaap van vijf miljoen euro werd afgelopen weekend gerond door het consortium van Noodhulporganisaties (Caritas International, Dokters van de Wereld, Handicap International, Oxfam Solidariteit, Unicef België). 'Vijf miljoen euro is het bedrag dat we aanvankelijk voorop hadden gesteld voor deze actie', legt woordvoerder Erik Todts uit. 'Ondertussen is wel gebleken dat we 12 miljoen euro nodig zullen hebben. Het huidige bedrag is dus onvoldoende en we blijven de mensen daarom oproepen om geld te storten.'

Het consortium merkt wel dat er stilaan minder enthousiasme komt voor zijn inzamelactie. 'Maar aan de andere kant worden er wel nog altijd acties opgezet, zowel door ons als door particulieren. We blijven dus doorgaan en hebben er goede hoop op dat het bedrag nog zal oplopen', zegt Todts nog.

Dalende trend
Ook Artsen Zonder Grenzen, dat al 3,5 miljoen euro inzamelde, merkt een dalende trend op. Woordvoerder Christof Godderis verwacht daarom geen forse stijging meer. 'Al bij al zijn we niet ontevreden over deze campagne, maar dat betekent niet dat we al voldoende geld hebben verzameld', klinkt het. Het Rode Kruis heeft in heel België ten slotte 1,2 miljoen euro opgehaald. 'Dat is te weinig om alle noden ter plekke te ledigen', zegt persverantwoordelijke Filip Rylant. Het Rode Kruis hoopt dat er nog geld binnenkomt, 'maar ook wij merken dat het geld trager binnenloopt'.

Bron: De Standaard
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
4 oktober 2010, 19:04 uur | Bericht #156094
Uitbraak malaria treft rampgebied Pakistan

De overstroomde gebieden in de zuidelijke Pakistaanse provincie Sindh zijn getroffen door een grote uitbraak van malaria. Dat berichtte hulporganisatie Plan International maandag. Volgens veldmedewerkers van verschillende hulporganisaties zijn inmiddels zo'n 195.000 gevallen van malaria gemeld. De hulpverleners denken dat dit aantal kan groeien tot twee miljoen. Terwijl de evacuaties doorgaan, zijn nog veel mensen gestrand op kleine eilandjes in het gebied dat nog altijd onder water staat. In het stilstaande water planten de malariamuggen zich snel voort.

De malaria-uitbraak is volgens hulpverleners vooral gevaarlijk voor de ongeveer 400.000 zwangere vrouwen in het gebied, van wie er 45.000 binnenkort moeten bevallen. Er zijn bovendien onvoldoende vroedvrouwen beschikbaar die de verzorging op zich kunnen nemen.

Bron: Ad
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
4 oktober 2010, 20:20 uur | Bericht #156098
Minder hulp Afghanistan door overstromingen Pakistan

De verwoestende overstromingen in Pakistan hebben de levering van voedsel aan buurland Afghanistan ernstig bemoeilijkt. Dat heeft het Wereldvoedselprogramma (WFP) maandag meegedeeld. Normaal zou het WFP in de herfst een voorraad voedsel voor de hele winter naar het land hebben gebracht, maar dat is dit jaar door de overstromingen niet gelukt.

Veel Afghanen in arme, landelijke gebieden lopen het risico te verhongeren. Velen proberen de winter door te komen met thee en brood. Het WFP probeert daarom in de herfst deze gebieden van voedsel te voorzien, voordat de bergpassen dichtsneeuwen. Het WFP wilde oorspronkelijk in november 3,8 miljoen mensen van voedsel voorzien. Maar ongeveer zestienduizend ton tarwe die voor Afghanistan was bestemd, lag in Pakistan in pakhuizen te wachten op inklaring door de douane toen het land werd getroffen door overstromingen. Ook de pakhuizen kwamen onder water te staan. Bovendien werd nog eens zesduizend ton tarwe uitgedeeld aan Pakistanen die niets te eten hadden.

"Dat betekent dat 22 duizend ton tarwe waarop we hadden gerekend er simpelweg niet meer is", aldus Challiss McDonough. "We hebben genoeg voor deze maand, maar we krijgen een tekort in november en de situatie in december zal helemaal kritiek zijn." "Als we geen voedsel in deze gebieden kunnen krijgen voordat de wegen dicht gaan, kunnen we deze mensen niet bereiken voor de lente, of in sommige gevallen zelfs niet voor het begin van de zomer", zo waarschuwt McDonough. Voedsel kan wel per helikopter worden ingevlogen, maar dat is zo duur, dat dit slechts voor de meest schrijnende gevallen wordt gedaan.

De tarwevoorraad van het WFP die verloren ging door de overstromingen was wel verzekerd, maar het kost veel tijd om nieuwe voorraden aan te leggen. Gemiddeld neemt de aanschaf drie tot vier maanden in beslag. De organisatie is dan ook van plan om de tarwe die het wel heeft te geven aan de mensen die dit het meest nodig hebben, zoals mensen die slachtoffer zijn geworden van natuurrampen of mensen die dakloos zijn geworden.

Bron: Nieuws
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
15 oktober 2010, 22:12 uur | Bericht #157234
Hongersnood dreigt voor slachtoffers overstromingen Pakistan

De overlevenden van de overstromingen in Pakistan worden komende winter bedreigd met hongersnood. Dat melden de Internationale Federatie van Rode Kruis en Rode Halve Maan verenigingen (FICR) in een persbericht. De FICR roept de internationale gemeenschap dan ook op snel te reageren en hulp te bieden aan de slachtoffers van de overstromingen. De organisatie vreest onder andere dat diegenen die in bergachtige gebieden wonen, de winter moeten doorbrengen in kwetsbare onderkomens. Daarnaast is er dringend nood aan extra financiële middelen om aan alle noden te kunnen voldoen. "In tegenstelling tot bij een aardbeving, zijn we hier geconfronteerd met een ramp waarvan we de volledige gevolgen pas over enkele maanden kunnen vaststellen", aldus secretaris-generaal van FICR, Bekele Geleta.Bron: Hln | Gewijzigd: 21 april 2017, 09:54 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
21 oktober 2010, 19:57 uur | Bericht #158085
Overstromingen Pakistan brengen bittere en zoete vruchten

De recente catastrofale overstromingen in Pakistan hebben voor veel mensen dramatische gevolgen. Maar de inheemse gemeenschap die leeft in de Indusdelta, is blij met het zoete water. "Met zoveel zoet water zal ons land weer groen worden", lacht de 70-jarige Ayub Dablo, wiens mond roodgekleurd is van het jarenlang kouwen op ghutka, een brouwsel van tabak, betelnoot en kruiden. Dablo woont met zijn uitgebreide familie in Trippin, een klein dorp op de moddervlakten van Hajamro Creek in de Indusdelta, daar waar de 3200 kilometer lange rivier Indus uitmondt in de Arabische Zee. Rond het dorp in de provincie Sindh, dat ongeveer vijftig inwoners telt, werd een groot stuk voorheen vruchtbare grond onbruikbaar. Na de ongekende stortregens eind juli overstroomde een vijfde van Pakistan. Achttien miljoen mensen werden slachtoffer. Terwijl de overheid nog steeds bezig is honderdduizenden ontheemden te helpen, is de modder hier een zegen. Het leerachtige gezicht van Ismail Janyaro uit Trippin breekt uiteen in honderd rimpels als hij stralend aan bezoekers vertelt dat God zijn gebed verhoord heeft. Met een wijds armgebaar wijst hij op het uitgedroogde land om hem heen. "We wachten al tien jaar op dit water", zegt hij.

Welvaart
Tahir Qureshi, adviseur van het Kust- en Zeeprogramma van de International Union for Conservation of Nature (IUCN), zegt dat de overstromingen zonder twijfel veel ellende gebracht hebben langs de Indus. "Maar als natuurbeschermer vind ik het een 'blessing in disguise'." De landbouw en visserij in het stroomgebied zullen wel bij varen, zegt hij. Bakhshal Lashari, directeur van het Instituut voor Toegepaste Irrigatie en Drainage van de Mehran-universiteit voor Bouwkunde in Jamshoro (Sindh), zegt dat de delta minstens twee of drie jaar kan profiteren van de overstromingen. "Door de aanvulling van het grondwater dichtbij de kust, zal het zeewater op afstand blijven." Visser Mohammad Hassan Khaskehli zegt er zeker van de zijn dat Pakistan nooit meer graan hoeft te importeren, als de delta voldoende watertoevoer houdt. De Indusdelta, waar zes van de grootste mangrovebossen ter wereld te vinden zijn, beslaat zo'n 600.000 hectare langs de kust van de provincie Sindh. Volgens het ministerie van Milieu bedekten de mangroven vroeger 26.000 vierkante kilometer. Door natuurlijke en menselijke oorzaken nam de watervoorraad in het gebied echter af, met als gevolg dat er nu nog maar 2600 vierkante kilometer met mangroven bedekt is.

Optimisme
Als hij naar het hoge water kijkt, moet de 74-jarige Janyaro aan vroeger denken. "De delta was toen erg vruchtbaar en weelderig. Er waren bananenplantages, rode rijstvelden, olijfbomen en kokospalmen", zegt hij. In die tijd kwamen ook trekvogels zoals de rode kraanvogel, zwanen en ganzen naar de delta, zegt journalist Iqbal Khwaja, afkomstig uit Sindh. De degradatie van de mangrovebossen, het watergebrek en het veranderende weerpatroon verstoorde niet alleen de broedgewoonten van de vogels, maar zorgden ervoor dat de vogels hun routes volledig veranderden. Sinds de recente overstromingen heerst er echter weer optimisme in de delta, zegt Mohammad Ali Shah, hoofd van het niet-gouvernementele Pakistaanse Vissersforum. "De kwakkelende ecologie van de delta bloeit weer op. "Sinds het begin van de jaren negentig kregen we nauwelijks nog water van de Indus in dit deel van het land. De recente stortvloed heeft de waterlagen weer aangevuld en de vis teruggebracht." Maar, zo waarschuwt hij, het gaat om een eenmalige injectie met zoet water. "Wat nodig is, is continue aanvoer van water."

Bron: Mo
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
29 oktober 2010, 14:57 uur | Bericht #158882
Veel Pakistanen moeten in tenten overwinteren

Meer dan 100.000 slachtoffers van de overstromingen in Pakistan zullen de wintermaanden in tentenkampen moeten doorbrengen. Volgens VN-vluchtelingenorganisatie Unhcr staan veel dorpen in het zuiden van Pakistan nog onder water, waardoor mensen niet terug naar huis kunnen.

De zuidelijke provincies Sindh en Baluchistan kampen nog steeds met de gevolgen van de verwoestende overstromingen die eind juli begonnen. Volgens de Unhcr zal het nog maanden duren voor het gebied weer toegankelijk is voor de ontheemden. ,,De lokale overheden kijken hoe het stilstaande water kan worden weggepompt, maar dit is een enorme onderneming die waarschijnlijk veel tijd in beslag zal nemen'', aldus een woordvoerder van de organisatie.

Bron De Pers
Terug naar boven
1 2 3 4 5 6 7
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.346 topics, welke bij elkaar 445.882 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.342 leden.
Het nieuwste lid is Topzon.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 1829 mensen aan het browsen op het forum. 2 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 1829, lezen 9 mensen het topic "Stormkansen december 2011".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Berichtgeving Mars

Nieuwe marsrover geland!

Lente discussietopic

Op naar vroeg lenteweer!

Voorspel de lente!

Hoe warm? Hoe koud?

Fotowedstrijd Lente

Stuur jouw foto in en win!

© 2003 - 2021 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden