Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Collin, TX; Cooke, TX; Denton, TX; Grayson, TX.

20 Apr 2024 13:06:39

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Archer, TX; Baylor, TX; Wilbarger, TX.

20 Apr 2024 09:22:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Archer, TX; Baylor, TX; Knox, TX; Wilbarger, TX.

20 Apr 2024 08:53:39

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Kern, CA; Tulare, CA.

20 Apr 2024 01:01:19

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Union, SC.

20 Apr 2024 00:04:45

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

20 Apr 2024 00:00:06

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Spartanburg, SC; Union, SC.

19 Apr 2024 23:25:56

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hoke, NC.

19 Apr 2024 20:44:38

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hoke, NC; Moore, NC; Scotland, NC.

19 Apr 2024 20:31:18

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hoke, NC; Moore, NC.

19 Apr 2024 20:16:36

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hoke, NC; Moore, NC; Richmond, NC; Scotland, NC.

19 Apr 2024 19:50:29

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Aiken, SC; Lexington, SC; Richland, SC; Saluda, SC.

19 Apr 2024 16:12:43

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Aiken, SC; Edgefield, SC; Lexington, SC; Richland, SC; Saluda, SC.

19 Apr 2024 15:38:36

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Winston, AL.

19 Apr 2024 14:26:15

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Colbert, AL; Franklin, AL; Lawrence, AL.

19 Apr 2024 12:59:33
Actueel
1 / 4

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Marjoo
Lid
Woonplaats: Arnhem
Berichten: 566
Lid sinds: 7 jun. 2010
19 december 2010, 12:15 uur | Bericht #188577
Utrecht CS vrijwel onbereikbaar

De stad Utrecht is per spoor moeilijk bereikbaar. Er rijden wel treinen, maar dat is minimaal. Het advies van ProRail en de NS aan de reizigers is dan ook om niet via Utrecht te reizen. De verwachting is dat de situatie in ieder geval tot half één ’s middags duurt. Dat zegt een woordvoerder van ProRail zondag. In andere delen van het land rijden de treinen met vertraging. ,,Het is van belang dat mensen, voordat ze op reis gaan, internet en/of teletekst goed in de gaten te houden. Daarop geven wij de actuele verkeersinformatie’’, aldus de woordvoerder.

Bron: DvhN
Marjoo
Lid
Woonplaats: Arnhem
Berichten: 566
Lid sinds: 7 jun. 2010
19 december 2010, 14:36 uur | Bericht #188839
Hulpdiensten in touw voor hond door het ijs

Zondagochtend, om even voor 11.00 uur, is er op het Lavasveld in Veghel een hond in het water terecht gekomen. De opgeroepen brandweer en politie riepen al snel de hulp in van de duikersploeg van brandweer Oss en de dierenambulance voor assistentie.



Omdat de eigenaar van de hond het dier wilde naspringen in het ijskoude water, hebben omstanders die hem daarvan probeerde te weerhouden, ook de ambulance ingeschakeld. Uiteindelijk hebben de brandweerlieden in speciale kleding, de hond, die al een half uur in het water lag, op de kant weten te krijgen. Toen de duikers en de dierenambulance arriveerde, was het onfortuinlijke beestje net met zijn baasje naar hun warme huis vertrokken.

Bron: BoN.nl
Waarom deze advertentie?
Marjoo
Lid
Woonplaats: Arnhem
Berichten: 566
Lid sinds: 7 jun. 2010
19 december 2010, 16:28 uur | Bericht #189039
Treinen in Utrecht komen weer op gang

De treinen van en naar Utrecht gaan weer rijden. Dat meldde een woordvoerder van ProRail. Het treinverkeer van en naar Utrecht CS lag lange tijd stil, doordat kapotte treinen bij perrons stonden. Die moesten worden weggesleept. ,,Mondjesmaat komt het treinverkeer de komende uren weer op gang'', aldus de woordvoerder. Het is onbekend wanneer alle treinen weer rijden. In de rest van het land rijden ze zonder al te veel problemen. Wel vertrekken ze vaak op ongebruikelijke tijdstippen vanwege een uitgedunde dienstregeling.

Bron: AD
Marjoo
Lid
Woonplaats: Arnhem
Berichten: 566
Lid sinds: 7 jun. 2010
19 december 2010, 16:29 uur | Bericht #189048
Waarschuwing voor extreem weer Zuid-Limburg

Het KNMI waarschuwt voor extreem weer in het zuiden van Limburg. Tot middernacht kan daar 10 tot 20 centimeter sneeuw vallen, aldus het KNMI zondag.



In Brabant en Gelderland valt naar verwachting 5 tot 10 cm. In andere delen van het land komt er nog een laagje bij van 1 tot 5 cm. ,,Het noorden van het land houdt het waarschijnlijk droog, maar heeft last van gladheid door bevriezing en sneeuwresten'', meldde het KNMI.

Bron: DvhN
Marjoo
Lid
Woonplaats: Arnhem
Berichten: 566
Lid sinds: 7 jun. 2010
19 december 2010, 16:31 uur | Bericht #189051
sneeuwval verstoort dienstverlening van De Lijn

Door de sneeuwval is zondag de dienstverlening van De Lijn verstoord. Vooral in Vlaams-Brabant, de Vlaamse Ardennen en in de regio Kortrijk-Ieper zijn er problemen, zo meldt de Vlaamse openbaarvervoersmaatschappij. In Kortrijk ligt het stadsnet stil sinds 14.00 uur. Ook de belbussen ondervinden grote hinder en rijden met vertraging. Elders in West-Vlaanderen zijn een aantal ritten ingekort. In Vlaams-Brabant rijden de bussen alleen nog op de hoofdwegen. Op de lokale wegen is het te glad, aldus De Lijn.

In Oost-Vlaanderen verloopt de dienstverlening het moeilijkst in de Vlaamse Ardennen. Daar rijden alleen bussen op de hoofdwegen en is er tot 30 minuten vertraging. In het Waasland en de regio Dender zijn er vertragingen tot 10 minuten. In de stad Gent verloopt alles vrij normaal, de streeklijnen naar Gent hebben lichte vertragingen. In de provincie Antwerpen rijden de bussen op de lijnen van Antwerpen naar Turnhout met tot 40 minuten vertraging. De andere lijnen hebben tot 10 minuten vertraging. In Limburg zijn er in de hele provincie kleine vertragingen. Lijn 74 (Tongeren-Luik) is beperkt tot Rocourt. Het is onmogelijk om verder te rijden tot Luik Place Saint-Lambert. Omdat het is beginnen sneeuwen, kunnen de vertragingen de komende uren oplopen, waarschuwt De Lijn nog.

Bron: Nieuwsblad.be
Marjoo
Lid
Woonplaats: Arnhem
Berichten: 566
Lid sinds: 7 jun. 2010
19 december 2010, 16:34 uur | Bericht #189056
Vierde marathon op natuurijs in Gramsbergen

In Gramsbergen is dinsdag een marathon op natuurijs. Dat maakte de organisatie van het evenement in Overijssel bekend. De wedstrijd voor vrouwen gaat over zestig ronden. De mannen leggen honderd ronden af.



De marathon in Gramsbergen is de vierde van dit seizoen op natuurijs en vormt de finale van de zogenoemde marathonvierdaagse. Eerder werd er geschaatst in Noordlaren, Veenoord en Haaksbergen. Bij de mannen hebben Karlo Timmerman en Christijn Groeneveld allebei 65 punten. Timmerman is koploper omdat hij tot dusverre twee wedstrijden won. Martijn van Es is voorlopig derde. Bij de dames leidt Maria Sterk met 69 punten, gevolgd door Carla Zielman, die slechts één punt minder heeft. Derde is Foske-Tamar van der Wal.

Bron: AD
Marjoo
Lid
Woonplaats: Arnhem
Berichten: 566
Lid sinds: 7 jun. 2010
19 december 2010, 16:39 uur | Bericht #189062
Vlaanderen krijgt nieuw pak sneeuw

Ons land krijgt vandaag opnieuw af te rekenen met een lading sneeuw. Wegen en Verkeer blijft aanraden zo weinig mogelijk de baan op te gaan. Vannacht viel in zowat heel Vlaanderen een paar centimeter extra sneeuw, en inmiddels kwam daar op veel plaatsen nog een pak bij. De combinatie van die sneeuwbuien, lage temperaturen en weinig verkeer maken dat de sneeuw op de wegen langer blijft liggen. De linkerrijstrook is op veel plaatsen moeilijk berijdbaar. Mogelijk blijft een aantal gewest- en snelwegen nog de hele dag moeilijk berijdbaar.


Openbaar vervoer
De sneeuw hindert ook het busvervoer. In Kortrijk ligt het stadsnet stil sinds 14.00 uur, en ook de belbussen ondervinden grote hinder en rijden met vertraging. Elders in West-Vlaanderen zijn een aantal ritten ingekort. In Vlaams-Brabant rijden de bussen alleen nog op de hoofdwegen. Op de lokale wegen is het te glad, aldus De Lijn. In Oost-Vlaanderen verloopt de dienstverlening het moeilijkst in de Vlaamse Ardennen. Daar rijden alleen bussen op de hoofdwegen en is er tot 30 minuten vertraging. In het Waasland en de regio Dender zijn er vertragingen tot 10 minuten. In de stad Gent verloopt alles vrij normaal, de streeklijnen naar Gent hebben lichte vertragingen. In de provincie Antwerpen rijden de bussen op de lijnen van Antwerpen naar Turnhout met tot 40 minuten vertraging. De andere lijnen hebben tot 10 minuten vertraging. In Limburg zijn er in de hele provincie kleine vertragingen. Lijn 74 (Tongeren-Luik) is beperkt tot Rocourt. Het is onmogelijk om verder te rijden tot Luik Place Saint-Lambert. Omdat het is beginnen sneeuwen, kunnen de vertragingen de komende uren oplopen, waarschuwt De Lijn nog. Veel bussen van de Waalse openbaarvervoersmaatschappij TEC keren in Henegouwen terug naar hun stelplaatsen. Door de hevige sneeuwval zullen ze ook de rest van de namiddag niet meer uitrijden. In de regio rond Luik zijn intussen vier lijnen afgeschaft, terwijl een dertigtal andere omgeleid of ingeperkt zijn. Gelijkaardige verstoringen doen zich ook voor in Namen en Luxemburg. Bij de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB zijn vertragingen tot een half uur. De treinen ondervinden voorlopig weinig last van de sneeuw, maar reizigers richting Frankrijk moeten rekening houden met enige hinder.



Vrachtwagens
Vrachtwagens van meer dan 7,5 ton mogen nog altijd de weg niet op in Noord-Frankrijk, wat gevolgen heeft voor de grensposten in Rekkem en Quiévrain. De parkings in Rekkem zijn volledig volzet, waarschuwt de federale politie. In Wallonië heeft minister van Openbare Werken Benôit Lutgen deze namiddag opnieuw een algemeen rijverbod voor zware vrachtwagens ingesteld. In Maldegem slipte vanochtend een vrachtwagen ter hoogte van de Brielstraat. Daardoor is de N9 versperd. Kort na 2 uur probeerde een vrachtwagenchauffeur een viaduct op het kruispunt van de Koningin Astridlaan (N9) met de Brielstraat/Brielwegel op te rijden. Het gevaarte begon te slippen en kwam dwars op de rijbaan te staan. Daarbij raakte de tank van de vrachtwagen beschadigd en lekte brandstof op de rijbaan.

Veel sneeuw
Op 24 uur tijd strooide Wegen en Verkeer 2.700 ton zout, wat het totaalverbruik voor deze winter al op 37.500 ton brengt. Het gemiddelde zoutverbruik voor de hele winterperiode bedroeg de voorbije 20 jaar zo'n 39.500 ton. Hoewel het aantal sneeuwdagen in de maanden november en december gisteren al een recordhoogte bereikte, weet Koning Winter voorlopig van geen ophouden. Er waait vandaag een zwakke tot matige wind uit het oosten. De maxima variëren van min 3 graden op de Hoge Venen tot rond het vriespunt in Laag-België. Vanavond valt tijdelijk nog sneeuw, maar in de loop van de nacht trekt de neerslagzone weg naar Duitsland. De minima schommelen van min 2 tot min 6 graden. Morgen start overwegend droog met enkele opklaringen. Later neemt de bewolking toe, wat de kans op lichte sneeuw in het zuiden van het land opnieuw doet toenemen. Er waait een zwakke tot matige oostenwind, met middagtemperaturen rond het vriespunt. De rest van de week blijft meestal bewolkt, met af en toe wat winterse neerslag en lichte dooi in Laag-en Midden-België. De nieuwe sneeuw op zondag zet de teller van het aantal sneeuwdagen in november en december op achttien, wat het record van zestien sneeuwdagen uit 1945 steeds verder doet verbleken.

Bron: HLN | Gewijzigd: 25 augustus 2017, 11:45 uur, door Joyce.s
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 december 2010, 19:03 uur | Bericht #189351
Vliegverkeer Schiphol komt op gang

Het vliegverkeer op Schiphol begint zondagmiddag weer op gang te komen. Alle landings- en startbanen zijn weer beschikbaar en in gebruik. Het zal volgens een woordvoerster van de luchthaven nog wel even duren voordat alles weer volgens schema vliegt. Dat heeft te maken met wat zij een na-ijleffect noemt. De situatie op Schiphol is een stuk verbeterd sinds vrijdag. In de nacht van vrijdag op zaterdag moesten ongeveer drieduizend mensen op de luchthaven blijven slapen omdat hun vlucht was vertraagd of geannuleerd. Tussen de vijfhonderd en duizend reizigers brachten de nacht van zaterdag op zondag door op veldbedden achter de paspoortcontrole op Schiphol. Volgens de woordvoerster van Schiphol hebben luchtreizigers met Europese bestemmingen nog wel last van uitgevallen vluchten. Een aantal Europese luchthavens is dicht of gaat sluiten vanwege extreme winterse omstandigheden. Hoeveel mensen daardoor getroffen worden, is nog niet bekend.

Bron: RTV N-H
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 december 2010, 19:06 uur | Bericht #189363
Openbaar vervoer grotendeels plat in Twente

Het openbaar vervoer ligt grotendeels plat in Twente. De bussen van Syntus rijden tot nader order niet. De bussen van Connexxion rijden met flinke vertraging. Oorzaak zijn de sneeuwbuien van zaterdagnacht en zondagochtend.

Bron: RTV Oost
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 december 2010, 19:08 uur | Bericht #189366
Stel mishandeld na klagen over sneeuwballen

Een man en een vrouw zijn afgelopen nacht in Heemskerk mishandeld nadat ze aanmerkingen hadden gemaakt over sneeuwballen die tegen hun auto werden gegooid. De politie heeft zes jongeren aangehouden op verdenking van de mishandeling.



De 26-jarige Amsterdammer en de 21-jarige vrouw uit Heemskerk reden over de Maerelaan, toen er sneeuwballen tegen hun auto werden gegooid. De vrouw stapte uit om er iets van te zeggen en kreeg meteen een klap in haar gezicht en werd op de grond gegooid. Ook de Amsterdammer kreeg rake klappen. De politie hield later de verdachten aan. Ze komen uit Heemskerk en Beverwijk. In Haarlem is in de nacht van zaterdag op zondag een 25-jarige Haarlemmer geschopt en geslagen, omdat hij een sneeuwpop had vernield. De politie heeft een 19-jarige man uit Overveen aangehouden]

[sub]Bron: AD.nl[/sub
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 december 2010, 19:17 uur | Bericht #189385
Lange Frans rijdt vangrail in

Lange Frans heeft zaterdag een ongeluk gehad toen hij op weg naar een optreden was. De auto van de 30-jarige rapper raakte door gladheid op de weg in een slip en kwam tot stilstand tegen de vangrail. Frans kon ongedeerd uitstappen.



Frans Frederiks, zoals de rapper echt heet, was samen met zanger Michael Bryan van een show in Nijmegen op weg naar een optreden in Amstelveen. Onderweg ging het mis door de hevige sneeuwval van afgelopen dagen. De auto is volgens Daniëlle, de vrouw van Lange Frans, total loss. ,,Gelukkig heeft Frans zelf niets", twittert ze. Daniëlle ontliep het ongeluk op het nippertje. Zij besloot naar eigen zeggen op het laatste moment niet mee te gaan met haar man.

Bron: AD.nl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 december 2010, 19:20 uur | Bericht #189393
Arnhem doet noodgedwongen zuiniger met zout

Omdat het winterseizoen dit jaar vroeg is begonnen, is er al relatief veel strooizout gebruikt. Zoutleveranciers kunnen niet aan de grote vraag voldoen en leveren beperkt. De Nederlandse wegbeheerders, inclusief de gemeente Arnhem, zijn daardoor gedwongen om zuinig met hun zoutvoorraad om te gaan. De gemeente Arnhem gaat daarom per direct op een aantal wegen strooien met een mengsel van zout en zand.



In de praktijk komt het erop neer dat de gemeente Arnhem op fietspaden en klinkerwegen van de zogenoemde tweede urgentie zal strooien met een mengsel van zout en zand. Door met dit mengsel te strooien kan er zuiniger met het zout worden omgesprongen. Het mengsel is effectief tegen gladheid. Het zout veroorzaakt dooi, het zand veroorzaakt stroefheid. Bij het strooien van de wegen zijn verkeersveiligheid en bereikbaarheid het belangrijkst. De gemeente heeft haarwegennet daarom in drie groepen ingedeeld: 1e urgentie, 2e urgentie en niet-urgent. Het strooien met het mengsel geldt alleen voor bepaalde wegen van de 2e urgentie. Voor de andere wegen wijzigt er niets. Wegen die in de categorie niet-urgent vallen worden niet gestrooid. De wegen die onder 1e urgentie vallen zijn: hoofdwegen, ontsluitingswegen, steile wijkontsluitingswegen busbanen en bruggen. Ook het centrumgebied en het stationsgebied vallen onder deze categorie. Wegen van de 2e urgentie zijn de zogenaamde wijkontsluitingswegen en voetgangersvoorzieningen zoals bushaltes en zebras. Alle overige wegen vallen in de categorie niet-urgent en worden niet gestrooid. Voor fietspaden geldt dat ze dezelfde urgentie hebben als de weg waarlangs ze liggen. Daarnaast zijn er enkele extra punten die voor fietsers worden gestrooid zoals de Berenkuil. Tot op heden is in Arnhem al bijna 900 ton zout gestrooid. In een gemiddelde winter wordt ongeveer 1500 ton gestrooid. In de winter van vorig is in totaal 2800 ton zout gestrooid. Voor de korte termijn verwacht de gemeente geen problemen. De gemeente heeft een contract afgesloten met haar zoutleverancier waarin is vastgesteld dat ze recht heeft op 2000 ton zout.

De gemeente Arnhem is verheugd dat veel inwoners en bedrijven ook zelf actief zijn in het tegengaan van gladheid. De zoutcontainers voor instellingen en bewonersverenigingen zijn allemaal op. Er zijn er 350 verspreid over de stad. Er worden dit seizoen geen extra containers meer geleverd. Het zout voor bewoners blijft los verkrijgbaar op de afvalbrengstations. Bewoners worden verzocht een emmertje mee te nemen want verpakt zout is niet meer leverbaar.

Bron: Blik Op Nieuws
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 december 2010, 19:23 uur | Bericht #189413
Zware vrachtwagens mogen Waalse wegen niet op

Alle vrachtverkeer van meer dan 7,5 ton mag zondagmiddag opnieuw de baan niet meer op in Wallonië door de hevige sneeuwval. Dat meldt het Waalse crisiscentrum. Donderdag en vrijdag gold al een gelijkaardig verbod voor de provincies Luxemburg, Luik en Namen. Dat de vrachtwagens zondag opnieuw de weg niet meer op mogen, komt door de "alarmerende voorspellingen", op enkele uren tijd zou er in het zuiden van het land 20 tot 30 cm sneeuw vallen, informatie van de wegpolitie en bepalingen in Frankrijk. In Frankrijk blijft zwaar vrachtverkeer verboden in de departementen Pas-de-Calais, Nord, Aisne, Ardennes en Meuse tot minstens maandagochtend. Ook in de departementen Meurthe-et-Moselle en Moselle volgt zondagnamiddag mogelijk een gelijkaardig verbod. Het crisiscentrum raadt iedereen af de baan op te gaan. Het verkeer is zondag bijzonder verstoord op de E411 (Waver, Libramont) en op de E19 (Nijvel). Ook op veel andere plaatsen is het verkeer erg vertraagd.

Bron: De Standaard
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 december 2010, 19:25 uur | Bericht #189423
9 kilometer stilstaand verkeer op Brusselse ring

De hevige sneeuwval van vanmiddag leidt tot veel hinder op de baan. Er is sterk vertraagd verkeer op de Brusselse ring, en in Wallonië is alle zware vrachtvervoer verboden. De sneeuw hindert ook het busvervoer, maar de treinen rijden vrij normaal. In Wallonië rijdt geen enkele bus meer uit. In Brussel is maar liefst negen kilometer stilstaand verkeer op de binnenring tussen Wezembeek-Oppem en Tervuren en vanaf het Leonardkruispunt tot Hoeilaart.



Op de E411 is er twee kilometer file vanaf Overijse in de richting van Brussel door een stilstaande vrachtwagen op de middenrijstrook. Daarnaast is de Groenendaaltunnel in beide richtingen afgesloten door de sneeuw, meldt het Vlaams Verkeerscentrum. Het Agentschap Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant zet intussen alle middelen om de gewest- en autosnelwegen tegen de ochtendspits opnieuw vrij te maken. Alles strooidiensten zijn op pad. "Wie niet meer de baan op moet, raden we aan om binnen te blijven", zegt Jo Lieben van Wegen en Verkeer. In Wallonië heeft minister van Openbare Werken Benôit Lutgen deze namiddag opnieuw een algemeen rijverbod ingesteld voor vrachtwagens van meer dan 7,5 ton. Metorologen verwachten namelijk 20 tot 30 cm sneeuw in het zuiden van het land.

Openbaar vervoer
De sneeuw hindert ook het busvervoer. In Kortrijk ligt het stadsnet stil sinds 14.00 uur, en ook de belbussen ondervinden grote hinder en rijden met vertraging. Elders in West-Vlaanderen is een aantal ritten ingekort. In Vlaams-Brabant rijden de bussen alleen nog op de hoofdwegen. Op de lokale wegen is het te glad, aldus De Lijn. In Oost-Vlaanderen verloopt de dienstverlening het moeilijkst in de Vlaamse Ardennen. Daar rijden alleen bussen op de hoofdwegen en is er tot 30 minuten vertraging. In het Waasland en de regio Dender zijn er vertragingen tot 10 minuten. In de stad Gent verloopt alles vrij normaal, de streeklijnen naar Gent hebben lichte vertragingen. In de provincie Antwerpen rijden de bussen op de lijnen van Antwerpen naar Turnhout met tot 40 minuten vertraging. De andere lijnen hebben tot 10 minuten vertraging. In Limburg zijn er in de hele provincie kleine vertragingen. Lijn 74 (Tongeren-Luik) is beperkt tot Rocourt. Het is onmogelijk om verder te rijden tot Luik Place Saint-Lambert. Omdat het is beginnen sneeuwen, kunnen de vertragingen de komende uren oplopen, waarschuwt De Lijn nog.

In Wallonië rijdt geen enkele bus van de Waalse openbaarvervoersmaatschappij TEC nog uit, en dat zal wellicht ook morgenvroeg nog het geval zijn. Er zijn twee kleine ongevallen met bussen geweest in Luttre (Pont-à-Celles) en aan het station van Beaux-Arts, in Charleroi. Op de N90 moest een bus worden getakeld die dwars over de baan was komen te staan. Op de A54 tussen Charleroi en Jumet raakte daarnaast een sneeuwruimer geblokkeerd. Bij de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB zijn vertragingen tot een half uur. De treinen ondervinden voorlopig weinig last van de sneeuw, maar reizigers richting Frankrijk moeten rekening houden met enige hinder.

Bron: HLN | Gewijzigd: 25 augustus 2017, 11:45 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 december 2010, 19:27 uur | Bericht #189426
Wilhelminadorp boekt sneeuwrecord

Het afgelopen sneeuwweekeinde heeft Wilhelminadorp een record opgeleverd.



Nergens in Nederland viel zoveel sneeuw als in dit Zuid-Bevelandse dorp. Na de sneeuwval van zaterdagavond was op een in de sneeuwlaag gestoken duimstok een dikte van 27 centimeter af te lezen. De verschillen waren - ook in Zeeland - groot. In Biervliet bleef de sneeuwlaag tot 8 centimeter beperkt. Hier en daar was de hinder door de grote hoeveelheid sneeuw aanzienlijk, maar ernstige problemen deden zich niet voor.

Bron: PZC
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 december 2010, 19:34 uur | Bericht #189438
Luchthavens Charleroi en Luik mogelijk hele dag dicht

Op Brussels Airport hebben 2.000 tot 3.000 passagiers de nacht doorgebracht. Alle vluchten naar Heathrow werden immers afgelast, en daarnaast werden ook vliegtuigen naar Zaventem omgeleid omdat landen in Londen onmogelijk is omwille van de sneeuw. De luchthavens van Charleroi en Luik zijn om 14 uur dichtgegaan. Volgens Eurocontrol zijn vandaag 6.500 van de 20.000 geplande vluchten in Europa geschrapt. De hevige sneeuwval maakt luchtverkeer onmogelijk in Charleroi en Luik. "We kunnen nog niet zeggen wanneer de luchthaven opnieuw opengaat, maar mogelijk blijft die heel de dag dicht", zegt een woordvoerder van de luchthaven van Charleroi. Reizigers wordt gevraagd de site van de luchthaven te raadplegen en contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij.



Gestrande reizigers
Op Brussels Airport zijn inmiddels zes van de 22 afgeleide vliegtuigen kunnen vertrekken. Binnen afzienbare tijd zullen nog vijf vluchten kunnen opstijgen, waardoor nog voor nachtopvang moet worden gezorgd voor elf vluchten, of 1.400 van de 3.000 gestrande passagiers. Dat meldt woordvoerder Jan Pauwels van staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe na de crisisvergadering over de toestand op Brussels Airport. Rond de tafel zaten vertegenwoordigers van Mobiliteit, de FOD Binnenlandse Zaken, Defensie, de Civiele Bescherming, het Rode Kruis en luchthavenuitbater Brussels Airport.

Opvang
"Het Rode Kruis, het leger en de Civiele Bescherming voorzien een veldbed, een matras en dekens voor de gestrande passagiers. In de transitzone kunnen deze mensen terecht aan een infobalie", zegt Pauwels. Het blijft inmiddels behelpen. "Mogelijk wordt Londen-Heathrow vannacht om 01.00 uur heropend. Gezien de uitzonderlijke omstandigheden heeft staatssecretaris Schouppe toelating gegeven voor nachtvluchten zodat de gestrande vliegtuigen dan vanop Brussels Airport toch kunnen vertrekken", luidt het.

Bron: HLN | Gewijzigd: 25 augustus 2017, 11:46 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 december 2010, 19:37 uur | Bericht #189449
Wit Dickens Festijn trekt 100.000 bezoekers

Ondanks een sobere dienstregeling op het spoor heeft het Dickens Festijn in Deventer dit weekeinde 100.000 bezoekers getrokken. Opvallend was dat er ook veel Duitsers kwamen opdagen, aldus de organisatie zondag. Voor het tweedaagse evenement zetten de Nederlandse Spoorwegen doorgaans langere treinen in. ''Zaterdag reden er geen treinen uit Zwolle, zondag kwamen er minder uit Utrecht'', zei medeorganisator Anjo de Bont.



Engelsen en Belgen kwamen al traditioneel naar Deventer, dit jaar waren er ook veel Duitsers. ''Ze hebben daar kerstmarkten, maar dit is wel iets anders. Wij richten ons op de theatrale verbeelding en de romantiek van Dickens.'' Dit was de twintigste editie van het evenement. In het middeleeuwse Bergkwartier liepen karakters rond uit de boeken van Charles Dickens. Bekendste figuur rond deze dagen is Ebenezer Scrooge, uit A Christmas Carol, maar ook karakters als Oliver Twist zijn te zien. Bezoekers moesten ruim een uur kou in een wachtrij trotseren om de ruim negenhonderd verklede acteurs en figuranten te mogen zien. In 2009 kwamen circa 80.000 bezoekers naar het Dickens Festijn. Veel mensen bleven toen thuis vanwege de ijzige kou.

Bron: AD.nl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 december 2010, 19:39 uur | Bericht #189455
Ook hinder op het spoor

Ook op het Belgische spoorwegnet is er zondag hinder door het winterweer. Volgens de site RailTime is het treinverkeer verstoord op lijn 162 (Namen-Aarlen) tussen Aarlen en Luxemburg. Er is eveneens hinder op de lijnen 78 tussen Doornik en Saint-Ghislain, 124 tussen Brussel-Zuid en Charleroi-Zuid en 12 tussen Antwerpen-Centraal en Roosendaal. Er rijden geen treinen tussen Essen en Roosendaal, in beide richtingen. De moeilijkheden op het spoor zijn in een meerderheid van de gevallen het gevolg van de problemen op de weg door het winterweer, legt de woordvoerder van Infrabel uit. De technici die interventies moeten uitvoeren, zoals bijvoorbeeld het herstellen van de verwarming van de wissels, hebben vertraging op de weg en raken dus een pak moeilijker op de plaats van bestemming. Ook verschillende treinbestuurders raakten niet op tijd op post, waardoor verschillende treinen zijn afgeschaft.

Bron: De Standaard
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 december 2010, 19:47 uur | Bericht #189477
Ook op maandag is reizen nog een gok

Ook op maandag blijven we last hebben van het winterse weer. De NS noemt de toestand van haar materieel zorgelijk en rijdt met een aangepaste dienstregeling. Automobilisten krijgen problemen op de kleinere wegen en huisvuil wordt niet meer opgehaald. Honderden strooiwagens en sneeuwschuivers hebben zondag voor het overgrote deel de autosnelwegen in Nederland sneeuwvrij gekregen. De zware sneeuwval van de afgelopen dagen leidde in het weekeinde tot de nodige problemen op zowel de wegen als het spoor. Van en naar Utrecht CS reden zondag urenlang geen treinen.



Oorzaak van de verstopping bij Utrecht CS waren defecte treinen langs verscheidene perrons. Veel reizigers moesten om die reden een omleidingsroute nemen. Halverwege de middag kwamen de treinen van en naar Utrecht weer mondjesmaat op gang. In andere delen van het land was de situatie op het spoor beter, al volgden treinen wel een uitgedunde dienstregeling. Omdat de toestand van het materieel van de NS zorgelijk is, wordt maandag en mogelijk ook dinsdag nog met een aangepaste dienstregeling gereden, meldde een woordvoerder van ProRail. Dat zou toch al gebeuren in verband met de kerstvakantie. De woordvoerder adviseert reizigers om vooraf internet of teletekst te raadplegen. Treinen gaan vaak wel, maar vaak op andere tijden dan gebruikelijk.

Voor automobilisten wordt het maandag vooral moeilijk om hun eigen wijk, dorp of stad uit te komen, omdat in veel gemeenten alleen op de hoofdwegen zout wordt gestrooid of sneeuw wordt geruimd. Ondertussen hebben ook steeds meer servicediensten van de gemeenten last van de dikke laag sneeuw in straten en op pleinen. In verschillende gemeenten wordt daarom het huisvuil tot nader order niet opgehaald De meeste autosnelwegen zijn maandagmorgen naar verwachting redelijk goed begaanbaar, al waarschuwt Rijkswaterstaat wel voor verraderlijk gladde weggedeeltes. ,,Het kan vooral glad zijn op fly-overs, bruggen en op- en afritten’’, aldus een woordvoerder van Rijkswaterstaat. Die verraderlijke gladheid ontstaat onder meer doordat het zout nog niet goed is uitgereden, omdat er zondag en zeker in de nacht van zondag op maandag weinig verkeer op de weg rijdt. ,,Bij het strooien is het belangrijk dat het verkeer over het wegdek rijdt om het zout te verspreiden. De aanzuigende werking van de banden werkt perfect in zo’n situatie.’’ Zondag zijn er geen snelheidsadviezen boven de wegen aangegeven. Dat gebeurt eventueel maandagochtend wel als de situatie daarom vraagt.

De situatie op Schiphol is sinds zondag sterk verbeterd. Het vliegverkeer komt weer goed op gang. ,,We vliegen meer en alle benodigde banen zijn weer in gebruik genomen.’’ Reizigers met Europese bestemmingen hebben nog last van uitgevallen vluchten omdat een aantal Europese luchthavens vanwege de extreme weersomstandigheden dicht is of gaat sluiten. In de nacht van zaterdag op zondag sliepen nog tussen de vijfhonderd en duizend reizigers op veldbedden achter de paspoortcontrole op Schiphol. Zij bleven daar in de hoop in de loop van de zondag alsnog naar hun bestemming te kunnen vliegen.

Bron: RTV N-H
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 december 2010, 19:48 uur | Bericht #189482
Maandagochtend zeer moeilijke start verwacht

Mobiliteitsclub VAB verwacht maandag zeer moeilijke ochtendverkeer. Naast veel startproblemen van de motor, omdat de batterij na een weekend met vriestemperaturen minstens 50 procent van zijn capaciteit heeft verloren, vreest VAB voor veel ongevallen op secundaire wegen. Zondagavond is het zeer rustig in de VAB-Alarmcentrale. De enkele oproepen die binnen lopen, gaan bijna uitsluitend over ongevallen en vastgereden wagens, meldt de organisatie.



Weinig effect winterbanden
VAB vreest dat de meeste automobilisten zich maandagmorgen kunnen laten verrassen door de zeer gladde wegen. Woordvoerder Maarten Matienko waarschuwt dat winterbanden weinig effect hebben bij ijzel of wanneer sneeuw in een gladde ijsmassa is veranderd.

Niet de weg op
De organisatie vraagt iedereen die maandagochtend niet de weg op moet, om thuis te blijven en te wachten tot na 10 uur om te vertrekken (na raadpleging van de verkeersinfo). Voor korte afstanden kan je veiliger te voet gaan, luidt het devies.

Bron: HLN | Gewijzigd: 25 augustus 2017, 11:46 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.850 topics, welke bij elkaar 448.360 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.578 leden.
Het nieuwste lid is NightFoxy.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 233 mensen aan het browsen op het forum. 1 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 233, lezen 2 mensen het topic "Opvallend veel spinnen dit jaar".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden