Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Winston, AL.

19 Apr 2024 14:26:15

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Colbert, AL; Franklin, AL; Lawrence, AL.

19 Apr 2024 12:59:33

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Colbert, AL; Franklin, AL; Lauderdale, AL.

19 Apr 2024 12:35:33

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Grant, AR; Jefferson, AR.

19 Apr 2024 09:45:24

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jefferson, AR; Lonoke, AR; Pulaski, AR; Saline, AR.

19 Apr 2024 08:41:57

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Alexander, IL; Johnson, IL; Pulaski, IL; Union, IL.

19 Apr 2024 08:34:22

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Maries, MO; Phelps, MO; Pulaski, MO.

19 Apr 2024 08:34:22

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Attala, MS; Leake, MS; Madison, MS.

19 Apr 2024 08:34:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Lincoln, MO.

19 Apr 2024 08:34:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Greene, IL.

19 Apr 2024 08:34:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Calhoun, IL; Lincoln, MO.

19 Apr 2024 08:34:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Scott, IL.

19 Apr 2024 08:34:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Lincoln, MO; Warren, MO.

19 Apr 2024 08:34:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Maries, MO; Miller, MO.

19 Apr 2024 08:34:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Pike, MO.

19 Apr 2024 08:34:21
Actueel
1 / 4

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
13 december 2010, 16:43 uur | Bericht #180081
ANWB: Iets zwaardere avondspits door sneeuwval

De verkeersdienst van de ANWB verwacht door sneeuw een iets zwaardere avondspits dan op een normale maandagmiddag. Een woordvoerder zei tussen de 250 en 275 kilometer file te verwachten, op basis van de weersverwachting. Normaal staat er 160 kilometer file. Vanuit het noorden komt neerslag. In het oosten valt sneeuw en ijzelt het mogelijk. Het westen krijgt te maken met natte sneeuw en regen. De ANWB maakt zich het meest zorgen over de grensgebieden wat het weer betreft, zoals Utrecht. Vanavond kan op grote schaal gladheid ontstaan door bevriezing van natte wegen. Na de sneeuwbuien klaart het laat in de avond op, met een nachttemperatuur van rond de min vier graden.



Vervelende week
Volgens de weerkundige wordt het voor weggebruikers 'een vervelende week'. Ook dinsdag ligt de temperatuur onder of rond het vriespunt. Het blijft droog en er is kans dat de zon zich laat zien. Woensdag vallen er waarschijnlijk een paar sneeuwbuien, terwijl het donderdag volgens Bloem 'echt een vieze dag' wordt. Er valt meer sneeuw en het waait flink. Overdag komt de temperatuur mogelijk boven het nulpunt, maar 's nachts blijft het vriezen. Volgens weerman Jordi Bloem is nog moeilijk in te schatten of Nederland een witte kerst krijgt, maar gezien het weerbeeld houdt hij de kans daarop op 20 tot 25 procent.

Bron: AD.nl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
13 december 2010, 16:50 uur | Bericht #180091
Roermond vreest tekort aan strooizout

Roermond verwacht een groot tekort aan strooizout. Met het oog op de verwachte sneeuwval roept de gemeente haar inwoners op zelf maatregelen te nemen tegen de gladheid. De leverancier kan nu geen nieuw strooizout leveren aan de gemeente. Roermond heeft nu aan Rijkswaterstaat extra strooizout gevraagd.

Als Rijkswaterstaat hier niet aan voldoet, verwacht de gemeente pas over zes weken nieuw zout te krijgen. Door het tekort kan de gemeente het reguliere strooibeleid de komende tijd niet volgen. Daarom wordt alleen op hoofdwegen gestrooid en in de buurt van belangrijke gebouwen, zoals het ziekenhuis. De problemen bij Roermond spelen nog niet bij andere gemeentes in Limburg. Wel geven ze aan dat de strenge winter noopt tot zuinigheid.

Bron L1
Waarom deze advertentie?
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
13 december 2010, 16:51 uur | Bericht #180093
Uitdelen strooizout gestopt

Schouwen-Duiveland is gestopt met het uitdelen van gratis zakken strooizout. De actie was een dermate groot succes dat de eigen zoutvoorraad van de gemeente in gevaar dreigde te komen als zou worden doorgegaan met uitdelen. In drie dagen tijd is in de drie districten samen ongeveer 20 ton opgehaald.



Of de actie een vervolg krijgt is nog maar de vraag. De gemeente is door de zoutleverancier op rantsoen gezet en openbare werken wil niet het risico lopen zelf zonder zout te komen zitten.

Bron: PZC
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Marjoo
Lid
Woonplaats: Arnhem
Berichten: 566
Lid sinds: 7 jun. 2010
13 december 2010, 18:05 uur | Bericht #180173
Winterregeling dak- en thuislozen opnieuw ingesteld in Drenthe

In Drenthe is sinds maandag de winterregeling voor dak- en thuislozen opnieuw van kracht. De regeling treedt in werking als de gevoelstemperatuur voor langere tijd onder de minus vijf graden Celsius zakt. Door mensen, die geen dak boven hun hoofd hebben, extra zorg en aandacht te geven, moet worden voorkomen dat zijn ten prooi vallen aan onderkoeling en zelfs bevriezing. Er zijn extra bedden in de nachtopvang en de openingstijden van de dagopvang worden verruimd. Bij minus 10 graden en kouder moeten mensen verplicht de nachtopvang in.

Bron: DvhN
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
13 december 2010, 19:27 uur | Bericht #180267
Vannacht tot 5 cm sneeuw, morgenvroeg gladde wegen

Er is een verse portie winterellende op komst. Vanavond gaat het sneeuwen vanaf het noorden en vannacht trekt de sneeuwzone over het hele land. Er zal 1 tot 5 cm sneeuw vallen. Door de ijskoude ochtend (-2 tot -8) na de doortocht van de sneeuw riskeert de ochtendspits gevaarlijk glad te worden. Woensdag blijft het grotendeels droog, maar donderdag wordt pas echt winterchaos verwacht in de loop van de dag. Het KMI voorspelt dat vanavond al de eerste sneeuw het noorden van het land bereikt. Vannacht trekt de sneeuwzone over het centrum en het oosten van het land. We verwachten tussen 1 en 5 cm. In het westen valt regen of sneeuw met kans op ijzel. Op het einde van de nacht wordt het opnieuw droog over het noorden met enkele opklaringen.



Afkoeling na sneeuw
Met de doortocht van de regen- en sneeuwzone, stijgen de temperaturen tot +4 graden aan de kust, 0 graden in het centrum van het land en tot -5 graden op de Hoge Venen. Op het einde van de nacht kunnen de opklaringen opnieuw zorgen voor een daling van de temperaturen waardoor het glad kan worden op de weg door sneeuw en ijzel. De minima schommelen tussen -2 graden in het westen en -8 graden op de Hoge Venen.

Berekoud
Morgen verlaten de laatste sneeuwbuien snel ons land via Duitsland en het oosten van Frankrijk. Tijdens de nacht van dinsdag op woensdag blijft het koud met afwisselend wolkenvelden en opklaringen. Op het einde van de nacht zijn er opnieuw enkele sneeuwbuien mogelijk in het noordwesten van het land. Ook die nacht wordt berekoud. De minima dalen tot -2 graden aan de kust, -5 graden in het centrum van het land en tot -10 graden op de Hoge Venen. Woensdag is het wisselend bewolkt. In de loop van de dag kunnen er enkele buien vallen, van regen of smeltende sneeuw in Laag- en Midden-België, van sneeuw in de Ardennen. Maxima van -2 graden in de Ardennen tot +4 graden aan zee.

Donderdag opletten
Donderdag wordt het pas echt uitkijken voor een heuse winterchaos, want dan trekt een actieve storing over het land. De eerste neerslag is regen of smeltende sneeuw in het westen, sneeuw in de andere streken. Later gaat het ook sneeuwen in het westen. Het is tijdelijk zachter met maxima van -2 tot +5 graden. 's Avonds en 's nachts koelt het echter snel af.

Bron: HLN | Gewijzigd: 25 augustus 2017, 11:36 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
13 december 2010, 19:29 uur | Bericht #180272
Verkeerschaos door sneeuw

Het is een chaos op de wegen in Twente. Door de hevige sneeuwval en een paar graden vorst is het zeer glad op de wegen. Op de A1 staan in beide richtingen lange files en er is sprake van meerdere aanrijdingen . Bij een ongeluk op de A1 ter hoogte van Deurningen zijn drie vrachtwagens en verscheidene personenauto's betrokken. Er is een lading meel op de weg terecht gekomen. De weg is inmiddels weer vrij. Er zijn tot nu geen persoonlijke ongelukken gemeld. De grootste knelpunten doen zich voor op de A1 en de A35. Het advies van de politie is niet in de auto te stappen als het niet strikt noodzakelijk is, zeker niet in de vertraagde avondspits. Het verkeer moet ook vanavond rekening houden met gladheid door voorlopig nog sneeuwval en later aanvriezing.

Bron: RTV Oost
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
13 december 2010, 20:35 uur | Bericht #180344
Geen strooizout voor particulieren in Kampen

De gemeente Kampen stelt particulieren geen strooizout meer beschikbaar. De gemeente heeft nog wel strooizout, maar wil dat vanwege het aanhoudende winterse weer alleen gebruiken om de wegen te pekelen. Inwoners van Kampen worden door de gemeente doorverwezen naar bouwmarkten, die nog wel strooizout verkopen aan particulieren.

Bron: RTV Oost
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
14 december 2010, 07:51 uur | Bericht #180550
België ontsnapt grotendeels aan de sneeuw

De zware sneeuwval die voor de voorbije nacht was aangekondigd, is er dan toch niet overal gekomen. De sneeuwzones trokken grotendeels aan ons land voorbij. Alleen in het oosten van ons land viel de voorbije uren 0,5 tot 2 cm sneeuw, ook in de Ardennen valt er vandaag wat sneeuw.

Het KMI waarschuwt wel dat het wegens de vriestemperaturen plaatselijk glad kan zijn door ijsplekken. Het blijft ook koud vandaag, met maxima tussen -5 en 1°C. Morgen wordt bewolkt, met mogelijk neerslag. Donderdag zou het dan weer gaan sneeuwen, meldt het KMI op zijn website.

Bron: HLN
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
14 december 2010, 12:22 uur | Bericht #180689
Ongeluk en spekgladde N34: 20 kilometer file

Op de N34 tussen Borger en Emmen is dinsdagmorgen een uitzonderlijk lange file ontstaan van bijna twintig kilometer. Oorzaak een geschaarde vrachtauto ter hoogte van de afslag Erm én een spekgladde weg ten gevolge van het opvriezen van nat wegdek.



Tussen de afslag Borger en het verkeersknooppunt Holsloot kon het verkeer lange tijd slechts stapvoets rijden. De N34 is in beheer is bij de provincie Drenthe. Opmerkelijk was dat de weg tussen de afslag Emmen-Noord en de bebouwde kom, een gemeentelijke weg, wel goed berijdbaar was.

Bron: Dagblad van het Noorden | Gewijzigd: 14 december 2010, 12:22 uur, door Marga
Every cloud has a silver lining
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
14 december 2010, 21:12 uur | Bericht #181047
Tessenderlo Chemie levert zout tegen winterprik

Omdat Limburg met een tekort aan strooizout kampt, stelt Tessenderlo Chemie een lading industrieel zout ter beschikking dat kan dienen om de ergste noden weg te werken. Limburg kampt met een tekort aan strooizout, en bovendien loopt de bevoorrading moeilijk. Op vraag van gouverneur Herman Reynders zal Tessenderlo Chemie nu een hoeveelheid industrieel zout (NaCl) ter beschikking stellen.



Kleine buffer
Dit industrieel zout kan door de Limburgse gemeenten als strooizout gebruikt worden als kleine buffer tot de volgende winterprik. Vanaf eind deze week kan deze hoeveelheid via de gebruikelijke leveranciers onder de meest noodlijdende gemeenten verdeeld worden.

Bron: HLN | Gewijzigd: 25 augustus 2017, 11:36 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
14 december 2010, 21:23 uur | Bericht #181064
Helft voorraad strooizout op

December is nog maar net halverwege en strooizout dreigt wederom een schaars goed te worden. "Er is nu al bijna zoveel gestrooid als vorig jaar en de winter begint net", aldus Kamper wethouder Martin Ekker. Daarom neemt de gemeente alvast maatregelen om straks niet door de rap slinkende voorraad heen te zijn. Zo worden de komende tijd onder meer de strooiroutes aanzienlijk ingekort. Er komen, net als vorig jaar toen het strooizout op een gegeven moment helemaal op was, waarschuwingsborden te staan bij de toegangswegen naar Kampen om mensen op plaatselijke gladheid te attenderen. En particulieren hoeven bij de gemeente Kampen voorlopig niet meer aan te kloppen voor een (gratis) ladinkje van het 'witte goud' deze dagen. De bakken die de gemeente hiervoor her en der had geplaatst, zijn weggehaald. Dat is mede vanwege de enorme hoeveelheden die werden opgehaald. De bedoeling was dat mensen hier een emmertje konden ophalen om hun stoepje mee te strooien, maar het spul verdween met aanhangers tegelijk, aldus de wethouder. Bovendien, straten en wegen begaanbaar en veilig houden gaat vóór. Omdat niet te zeggen is hoe bar en boos het weer de komende tijd zal worden - officieel is de winter nog niet eens begonnen - is Kampen vast van plan zo lang mogelijk met de huidige voorraad te doen. Ook al omdat niet zeker is wanneer aanvulling van de voorraad te verwachten is. "We zijn afhankelijk van levering."

In totaal had Kampen 600 ton strooizout op voorraad. Ekker meldde twee weken geleden nog dat dit ruim voldoende zou zijn voor de hele winter. Maar daarvan is de afgelopen weken de helft al uitgereden. Volgende week arriveert er nog eens 100 ton zout. Er ligt een contract voor nalevering van in totaal 500 ton, maar of de overige 400 ton worden geleverd is afwachten. Zoutleverancier Akzo Nobel heeft moeite aan de grote vraag te voldoen, aldus Ekker. "Niet alleen in Kampen, ook landelijk lopen de voorraden harder terug dan voorzien." Er wordt daarom ook gewerkt aan een 'reservebult' van zeezand. Daarnaast wordt minder vaak preventief - voordat het begint te sneeuwen - en 'droog' gestrooid en vaker 'nat'.

Bron: De Stentor
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
15 december 2010, 09:02 uur | Bericht #181324
Wegen in hele regio plaatselijk glad

Mensen die woensdagochtend de weg op gaan, moeten rekening houden met gladheid. Bijna overal is de temperatuur boven nul, maar omdat het in de nacht matig heeft gevroren, kan het nog plaatselijk glad zijn.

Later woensdagochtend zal de gladheid afnemen, verwacht weerman Huub Mizee. De gladheid heeft in onze regio nog niet veel problemen opgeleverd. Behalve op de Zwaardslootseweg in Zoetermeer, daar is een motorrijder onderuit gegaan.

Bron: WestOnline
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
15 december 2010, 09:05 uur | Bericht #181329
'Zoutkoorts' leidt tot ongeregelheden en intimidatie

De nieuwe koudegolf leidt tot een run op strooizout in veel gemeenten. Bewoners proberen nog snel een portie extra mee te krijgen, nu blijkt dat de voorraden snel slinken. De 'zoutkoorts' leidt zelfs tot ongeregeldheden.
In onder meer Maassluis, Purmerend en Korendijk hebben bewoners ambtenaren geïntimideerd, omdat ze maar één emmer zout meekregen. "Je mag vijftien kilo meenemen, maar er zijn mensen die hun auto volladen," zegt beheerder Van 't Hof van de gemeente Maassluis. Als je er wat van zegt, word je uitgescholden. "Ik heb genoeg naar mijn hoofd gekregen, ze pakken maar." De gemeente Korendijk vergelijkt de sfeer zelfs met die van 'voedseluitdelingen in Afrika'.

'Witte goud'
De zoutkoorts heeft in Maassluis het kookpunt bereikt. Af en aan rijden bewoners om een zak van het 'witte goud' mee te krijgen, zoals ze het bij het uitgiftepunt in de Milieustraat al gekscherend noemen. "We hebben net boodschappen gedaan, en je merkt dat het nu al spiegelglad is. Door het slechte strooibeleid in de gemeente, slaan wij maar alvast wat in," zegt bewoner Bert Schenk die net één zak in zijn auto hijst.

Bron: AD
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
15 december 2010, 09:31 uur | Bericht #181355
Meerdere gewonden door botsing bus op A2

Op de A2 bij Vianen zijn woensdagochtend een bus van Connexxion, een vrachtwagen en enkele personenauto's met elkaar in botsing gekomen. Er zouden meerdere gewonden zijn, meldde de ANWB verkeersdienst. Het ongeval gebeurde in de richting Den Bosch. Drie rijstroken zijn afgesloten. Volgens de ANWB gaat het vermoedelijk lang duren, voordat de weg kan worden vrijgegeven. In de rest van het land ondervindt het verkeer overlast vanwege gladheid.
De Verkeersinformatiedienst (VID) spreekt van een zeer zware ochtendspits. Op het hoogtepunt rond 08.30 uur stond er 410 kilometer file.

Ongevallen
Volgens een woordvoerder van de VID was het overal in het land glad. Daardoor vonden ongevallen plaats op de A7 van Hoorn richting Zaandam ter hoogte van Purmerend-Zuid, op de buitenring van de A10 op het knooppunt de Nieuwe Meer en op de A27 van Almere richting Utrecht op het knooppunt Eemnes. De VID waarschuwt weggebruikers voorzichtig te zijn als het glad is op de weg. Rond 09.15 uur staat er nog zo'n 250 kilometer file.

Bron: Nu.nl
Every cloud has a silver lining
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
15 december 2010, 10:58 uur | Bericht #181431
Door sneeuw donderdag weer zware spits verwacht

Doordat het in het hele land gaat sneeuwen wordt donderdag opnieuw een zeer zware ochtendspits verwacht. De Verkeersinformatiedienst rekent op zeker vierhonderd kilometer file. De komende nacht gaat het volgens het KNMI vanuit het noordwesten eerst regenen, maar landinwaarts wordt dat sneeuw. Donderdag gaat het overal sneeuwen. De temperatuur ligt zowel 's nachts als overdag rond het vriespunt.

"We berekenen nog wat de effecten per provincie zijn", zegt een woordvoerder van de VID. "Daarbij is niets zo onvoorspelbaar als het weer, maar het ziet er nu niet al te best uit." Als het donderdag blijft sneeuwen, worden in de avond ook veel files verwacht. "Donderdag staat sowieso al vaak een drukke spits."

Bron Nieuws.nl
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
15 december 2010, 11:37 uur | Bericht #181460
Aanrijding door gladheid in Goes

Op de Deltaweg in Goes liepen woensdagochtend rond 05.30 uur twee auto's flinke schade op bij een aanrijding. De bestuurders kwamen allebei van de A58 en namen de afslag Goes. Hier bleek de weg erg glad te zijn. De eerste bestuurder reed door gladheid tegen de vangrail. Hij kon zijn auto daarna naar de vluchtstrook sturen. Op het moment dat de man weer terug in zijn auto stapte, klapte een tweede automobilist op de achterkant van de auto.

Beide bestuurders, een 66-jarige man uit de gemeente Vlissingen en een 20-jarige man uit de gemeente Middelburg, bleven ongedeerd. De auto's waren zwaar beschadigd en moesten worden weggetakeld. De afslag Goes is enige tijd afgesloten geweest in verband met het wegslepen van de voertuigen.

Bron: PZC
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
15 december 2010, 14:53 uur | Bericht #181635
Donderdag roerige spits door regen en sneeuw

Het wordt donderdag de hele dag onrustig op de weg door regen- en sneeuwval in het hele land. Bovendien is het op de donderdag vóór de kerstvakantie traditioneel al extra druk op de Nederlandse wegen. Deze combinatie gaat tot flink wat overlast leiden, voorspelde Rijkswaterstaat woensdag.

De wegbeheerder waarschuwt automobilisten daarom alert te zijn en rekening te houden met de actuele weersomstandigheden. Het KNMI voorspelt donderdag veel neerslag in het hele land. Naar verwachting valt in het westen veel regen, die door de lage temperaturen gepaard kan gaan met verraderlijke gladheid. In het oosten en midden van het land gaat flink wat sneeuw vallen, naar verwachting tot zo'n 10 centimeter.

Bron: AD
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
15 december 2010, 15:56 uur | Bericht #181685
Ongeval door gladheid in Wolphaartsdijk

Door gladheid is woensdagochtend op de Stadseweg richting Wolphaartsdijk rond 06.15 uur een busje met drie inzittenden van de weg gegleden. Het busje kwam tegen een boom tot stilstand. De 20-jarige bestuurder, woonachtig in de gemeente Borsele, liep schade op aan zijn gebit. De twee inzittenden, een 20-jarige vrouw en een 18-jarige vrouw, ook woonachtig in de gemeente Borsele, werden door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht met letsel aan de benen.

Bron: PZC
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
15 december 2010, 18:54 uur | Bericht #181827
Ongeval door gladheid in Wateren



Aan de schade aan de auto te zien was het een wonder dat de bestuurster niet ernstig gewond raakte woensdagochtend toen ze door het gladde wegdek van de weg Wateren in Wateren gleed. Ze raakte door de slippartij twee bomen aan weerzijden van de weg waarna de auto met zware schade in de berm tot stilstand kwam. De brandweer kwam nog ter plaatse om hulp te verlenen. De vrouw werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. Maar zou niet ernstig gewond zijn. De auto was door het ongeval rijp voor de sloop.

Bron: 112Nederland
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
15 december 2010, 19:05 uur | Bericht #181841
Koning winter slaat morgen weer toe: aanvriezende regen, pak sneeuw en dan berekoud

Dinsdag zijn we nog grotendeels ontsnapt aan de sneeuwellende, maar morgen slaat koning winter sowieso weer keihard toe in ons land en een groot deel van West-Europa. Er dreigt een enorme chaos op de weg: 's morgens vreest het KMI voor gladde wegen door aanvriezende regen in het westen. Later op de dag wordt het iets zachter en valt de neerslag in de vorm van regen aan de kust, smeltende sneeuw in het centrum en sneeuw in de Ardennen. Tegen de avondspits gaat het dan overal sneeuwen. Er kan tot tien centimeter vallen. Daarna nemen de temperaturen weer een diepe duik met enkele ijsdagen en Siberische nachten. Zaterdag valt er een nieuw pak sneeuw. In de Ardennen is een witte kerst nu echt wel zo goed als zeker. Op de toppen van de Hoge Venen ligt nu al 30 cm sneeuw en de komende dagen komt er nog een forse laag bij. Sneeuwpret in eigen land verzekerd, wellicht zelfs tot de kerstvakantie. Voor het overige wacht ons wellicht vooral doffe winterellende.


Er wordt gevreesd voor grote winterellende op de weg.

Tot -10 vannnacht
Vandaag vielen er verspreid ook felle (sneeuw)buien en dat leidde al tot een verkeerschaos, onder meer op de Brusselse buitenring. Morgen wordt het weer pas echt winters volgens het KMI. Vannacht komt er opnieuw meer bewolking vanaf het noordwesten met uiteindelijk wat regen of (smeltende) sneeuw en lokaal gladde wegen door ijzelvorming. Het wordt vooral in de Ardennen ijskoud: de minima schommelen tussen +2 graden aan de kust, -2 in het centrum en -10 in de Hoge Venen en het zuidoosten. De temperaturen stijgen in de loop van de nacht lichtjes in het westen.


In de Ardennen duurt de sneeuwpret voort. Een witte kerst is er bijna zeker.

Actieve storing
Morgen trekt dan een actieve storing over het land met vrij veel neerslag. Het wordt zwaarbewolkt en nevelig met in het noordwesten vooral regen en in de Ardennen matige sneeuw. In het midden van het land valt de neerslag als smeltende sneeuw en tijdelijk als regen. In de loop van de namiddag gaat de neerslag in Laag- en Midden-België over in sneeuw. De maxima schommelen tussen -1 graad in de Hoge Venen en +6 graden aan zee met in het centrum zo'n 3 graden. De wind versterkt het winterse gevoel nog, want die waait matig tot vrij krachtig. Er zijn rukwinden mogelijk tot 60 à 70 km/u.

 

IJsdagen
Ook donderdagavond en in de nacht van donderdag op vrijdag wordt het wisselvallig met opklaringen en kan er overal in het land nog sneeuw vallen. De temperaturen zakken naar waarden van -10 graden in de Hoge Venen tot -2 graden aan zee. De verdere voorspellingen zijn evenmin rooskleurig. Tot na het weekend blijven we in de greep van Koning winter. Vrijdag is het wisselend bewolkt met opklaringen, maar ook wolkenvelden met verspreid over het land kans op enkele sneeuwbuien. Het wordt bijna in het hele land een nieuwe ijsdag.

 

Zaterdag weer pak sneeuw
Zaterdag hebben we dan weer prijs, want dan trekt een depressie over de Britse Eilanden naar de Noordzee. Daarin zit koude lucht en vrij veel neerslag. De kans is dus groot dat er over heel het land een pak van enkele centimeters valt. Het gaat ook stevig waaien en de temperaturen blijven hangen rond of onder het vriespunt. Zondag komen er opnieuw opklaringen met vooral in het zuiden nog een aantal sneeuwbuien. Maandag verwacht het KMI sneeuw die overgaat in regen en geleidelijk overal positieve temperaturen.



Bron: HLN | Gewijzigd: 25 augustus 2017, 11:36 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.849 topics, welke bij elkaar 448.359 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.576 leden.
Het nieuwste lid is Jeffrey bunk .

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 197 mensen aan het browsen op het forum. 1 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 197, lezen 3 mensen het topic "Luchtvaartgevaarlijke wolk".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden