Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor Inland Brazoria.

22 Sep 2020 15:35:00

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor Inland Jackson.

22 Sep 2020 15:34:59

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor Inland Galveston.

22 Sep 2020 15:34:59

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor Inland Matagorda.

22 Sep 2020 15:34:59

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor Wharton.

22 Sep 2020 15:34:59

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor Victoria.

22 Sep 2020 15:28:51

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor Goliad.

22 Sep 2020 15:28:51

De kaart Den Helder - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

22 Sep 2020 11:59:06

De kaart Den Helder - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

22 Sep 2020 11:59:06

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor Southern Liberty.

22 Sep 2020 11:45:42

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor Brazoria Islands.

22 Sep 2020 11:45:42

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor Matagorda Islands.

22 Sep 2020 11:45:42

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor Inland Refugio.

22 Sep 2020 09:59:17

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor West Cameron.

22 Sep 2020 09:59:16

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor Vermilion.

22 Sep 2020 09:59:16
Actueel
1 / 4

Voorspel de herfst!

Hoeveel vorst? Hoeveel onweer?

Fotowedstrijd herfst

Stuur jouw foto in en win!

Herfst discussietopic

Nazomer op komst?

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
3 december 2010, 11:16 uur | Bericht #173538
Postbedeling verloopt vandaag met vertragingen

Ondanks de aanhoudende winterellende is de postbedeling vanmorgen op een normale manier verlopen. Dat heeft Piet Van Speybroeck, woordvoerder van bpost, gemeld. "De situatie is veel beter dan gisteren. Alle brieven en pakjes zijn vannacht uit het sorteercentra tot bij de lokale distributiecentra geraakt. We hebben in feite weer op de normale manier kunnen werken", klinkt het. Van Speybroeck sluit evenwel niet uit dat er lokaal kleine vertragingen kunnen optreden. De post die gisteren in de sorteercentra geblokkeerd zat en niet bij de bestemmelingen geraakte, is vandaag ook terechtgekomen. Van Speybroeck voegt er nog aan toe dat lokaal beslist kan worden om de rondes met bromfietsen te annuleren om veiligheidsredenen. "Van de 3.000 brommers is vrijdagmorgen een minderheid niet uitgereden. Maar dan wordt de postbedeling op een andere manier gegarandeerd, bijvoorbeeld via wagentjes of met de fiets", aldus Van Speybroeck.

Bron: HLN
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
3 december 2010, 11:40 uur | Bericht #173565
Waarschuwing voor minder zicht door sneeuw

Rijkswaterstaat waarschuwt voor sneeuwbuien die vrijdagmiddag het verkeer in de Randstad parten gaan spelen. Het gaat om stevige sneeuwbuien die vanaf 13.00 uur vooral in het westen van het land voor veel overlast zullen gaan zorgen. Het vermoeden is dat er op de grote wegen in de loop van de middag tussen de 5 en 7 centimeter sneeuw ligt. Dat melden Rijkswaterstaat en het KNMI. De sneeuwval gaat gepaard met buien, zodat het zicht op de weg aanzienlijk zal verminderen. Daarom raadt de wegbeheerder het verkeer aan flink snelheid te minderen en afstand te houden. Dit gaat zeker leiden tot files in de avondspits, voorspelt Rijkswaterstaat. De avondspits ondervond maandag al flink wat overlast door lichte sneeuwval. "De intensiteit is vrijdagmiddag veel groter", waarschuwt de zegsman. Het is niet duidelijk hoe lang de sneeuwval aanhoudt.

Verraderlijke gladheid
In de avonduren verwachten de wegbeheerder en het KNMI door de lage temperaturen verraderlijke gladheid op lokale wegen. Vooral in Brabant dreigt gladheid, waarschuwt een woordvoerder. Rijkswaterstaat strooit doorlopend preventief op de belangrijkste wegen. Ook in het weekeinde houden de problemen op de wegen naar verwachting aan. Rijkswaterstaat adviseert automobilisten met klem de actuele verkeersinformatie in de gaten te houden.

Bron: NU.nl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Waarom deze advertentie?
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
3 december 2010, 13:32 uur | Bericht #173720
ANWB: eerder naar huis

De Verkeersinformatie van de ANWB adviseert automobilisten die vrijdagmiddag van hun werk naar huis gaan als het mogelijk is eerder huiswaarts te keren. Op deze manier wordt de drukte op de wegen die wordt verwacht als gevolg van de sneeuwval enigszins gespreid, aldus een zegsman. Rijkswaterstaat waarschuwt voor sneeuwbuien die vrijdagmiddag het verkeer in de Randstad parten gaan spelen. De Verkeersinformatie van de ANWB adviseert automobilisten die vrijdagmiddag van hun werk naar huis gaan als het mogelijk is eerder huiswaarts te keren. Op deze manier wordt de drukte op de wegen die wordt verwacht als gevolg van de sneeuwval enigszins gespreid, aldus een zegsman.

Het KNMI en Rijkswaterstaat hebben ook al gewaarschuwd voor sneeuwbuien die vrijdagmiddag het verkeer in de Randstad parten gaan spelen. De buien bereiken de Nederlandse kust rond 13.00 uur. De ANWB verwacht dat de files in de avondspits als gevolg van de sneeuwval twee keer zo lang zijn als gebruikelijk. Normaal telt een vrijdagse avondspits zo’n 200 kilometer file. De piek van de avondspits doet zich meestal rond 17.00 uur voor. Automobilisten wordt met klem aangeraden vooral de weersverwachting en de verkeersberichten goed in de gaten te houden.

Slecht zicht
Rijkswaterstaat waarschuwt voor sneeuwbuien die vrijdagmiddag het verkeer in de Randstad parten gaan spelen. Het gaat om stevige sneeuwbuien die vanaf 13.00 uur vooral in het westen van het land voor veel overlast zullen gaan zorgen. Het vermoeden is dat er op de grote wegen in de loop van de middag tussen de 5 en 7 centimeter sneeuw ligt.

Dat melden Rijkswaterstaat en het KNMI. De sneeuwval gaat gepaard met buien, zodat het zicht op de weg aanzienlijk zal verminderen. Daarom raadt de wegbeheerder aan voorzichtig te zijn. Ervaring leert dat verkeer bij sneeuwval de snelheid mindert en afstand houdt. Dit leidt dan tot files.

Drukkere avondspits

De avondspits ondervond maandag al flink wat overlast door lichte sneeuwval. ,,De intensiteit is vrijdagmiddag veel groter’’, waarschuwt de zegsman. Het is niet duidelijk hoe lang de sneeuwval aanhoudt. In de avonduren verwachten de wegbeheerder en het KNMI door de lage temperaturen verraderlijke gladheid op lokale wegen. Vooral in Brabant dreigt gladheid, waarschuwt een woordvoerder. Rijkswaterstaat strooit doorlopend preventief op de belangrijkste wegen. Ook in het weekeinde houden de problemen op de wegen naar verwachting aan. Rijkswaterstaat adviseert automobilisten met klem de actuele verkeersinformatie in de gaten te houden.

Bron De Pers
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
3 december 2010, 15:13 uur | Bericht #173903
KNMI geeft waarschuwing voor extreem weer

Het KNMI heeft voor vrijdagmiddag een 'code oranje’ afgegeven, een waarschuwing voor extreem weer voor de provincies Noord- en Zuid-Holland. Dat heeft de meteorologische dienst rond half twee gemeld. Tot aan het eind van de middag zullen flinke sneeuwbuien tot overlast leiden in de twee kustprovincies. In het zuidwesten van het land gaat dit ook gepaard met dichte mist. Het KNMI beklemtoont dat de code niet geldt voor de overige provincies. Daar geldt wel code geel, een gewone waarschuwing. In het hele land is het plaatselijk glad door sneeuwresten en bevriezing van natte weggedeelten.

Bron: De Pers
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
3 december 2010, 15:21 uur | Bericht #173922
Kust vanochtend koudste plek van het land

Vanochtend was het in het meetstation van Middelkerke en aan de luchthaven van Oostende -13 graden. Volgens weerman David Dehenauw was onze kust daarmee de koudste plek van het land. Rond 9 à 10 uur vanochtend werd in het meetstation van Middelkerke en aan de Oostendse luchthaven -13 graden gemeten. Het is van 2 januari 1997 geleden dat het er zo koud was. Volgens Dehenauw is de lage temperatuur te wijten aan verschillende factoren: er waren brede opklaringen, het was windstil, er lag sneeuw en er was aanvriezende mist. Elders in het land bleven de wolken langer hangen, waardoor het er minder afkoelde. Toch was onze kust daarmee niet een van de koudste plekken van Europa, dixit Dehenauw. In Noorwegen ging het kwik tot 33 graden onder nul en ook in onder meer Duitsland en Polen was het kouder dan aan de zee.


De luchthaven van Oostende © photo news

Niet uitzonderlijk
Volgens Dehenauw gebeurt het wel vaker dat het in de zone rond de Oostendse luchthaven bijzonder koud is en er temperaturen worden gemeten die de vergelijking met de Kempen kunnen weerstaan. Dat heeft volgens de weerman onder meer te maken met de bodem, die uit zand en klei bestaat. De laagste temperatuur in honderd jaar aan de kust werd gemeten op Valentijnsdag 1929, toen het er -19 graden was.

Bron: HLN
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
3 december 2010, 16:08 uur | Bericht #173975
Eerste schaatstoertocht in Friesland

Op de Jan Durkspolder bij het Friese Earnewâld wordt zaterdag de eerste schaatstoertocht gereden. Dat heeft een woordvoerder van de Koninklijke Nederlandsche Schaatsenrijdersbond vrijdagmiddag bekendgemaakt. Het ijs is door de bond goedgekeurd. Het gaat om de eerste schaatstoertocht deze winter in Nederland. Voorzitter Age Veldboom van de ijsvereniging IJsclub Lyts Begjin uit Earnewâld, die de tocht organiseert, heeft er zin in. ,,De tocht gaat door het natuurgebied van It Fryske Gea. Het is een echte familietoertocht voor de gezelligheid en de natuurbeleving’’, aldus Veldboom. ,,Het is een mooi geveegde route.’’ Maximaal drieduizend mensen kunnen meedoen aan de toertocht. Het is mogelijk om een ronde van 7,5 kilometer of van 15 kilometer te schaatsen.

Bron: Dvhn
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
3 december 2010, 16:12 uur | Bericht #173982
Noord- en Zuid-Holland terug naar code geel

Het KNMI verlaagt de code oranje die was afgegeven voor Noord-Holland en Zuid-Holland naar geel. Dat betekent dat het winterweer in die provincies minder huishoudt dan was gedacht. Het instituut gaf eerder vrijdag voor beide provincies een code oranje af, een waarschuwing voor extreem weer. Met code geel is het voor automobilisten vrijdagmiddag, maar ook vrijdagavond nog steeds oppassen geblazen, vooral voor gladheid, sneeuwresten en buien. Het treinverkeer ondervindt vrijdagmiddag rond half vier geen hinder van het winterweer, liet ProRail weten. Ook de ANWB meldde vrijwel geen problemen.

Bron: De Pers
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
3 december 2010, 16:41 uur | Bericht #174018
Vier skipistes dit weekend geopend in provincie Luxemburg

In de provincie Luxemburg zijn vandaag vier skipistes geopend dankzij de sneeuwval van de afgelopen dagen. Dat meldt de toeristische federatie van Belgisch Luxemburg in een persbericht. Het gaat om de langlauf- en skipistes van Anlier (Habay), Vecmont (La Roche-en-Ardenne) en de Baraque de Fraiture. De skipistes van Samrée (La Roche-en-Ardenne) zijn al open sinds woensdag. De vier locaties zullen het hele weekend open zijn.Er ligt ongeveer 10 cm sneeuw in het gebied en die laag zal morgen nog meer aandikken door nieuwe sneeuwbuien die het KMI verwacht. De uitzonderlijk koude temperaturen zorgen er daarnaast voor dat de sneeuw zal blijven liggen tot begin volgende week. De autowegen in de provincie zijn vrijgemaakt en dat zal volgens de toeristische federatie de komende dagen zo blijven. In de Oostkantons zijn vandaag de pistes van Signal de Botrange en de Baraque Michel in de Hoge Venen geopend. De skipistes van Elsenborn worden morgenmiddag opengesteld voor de skiliefhebbers, meldt de dienst voor Toerisme van de Oostkantons nog.

Bron: HLN | Gewijzigd: 24 augustus 2017, 17:47 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
3 december 2010, 16:44 uur | Bericht #174022
Spits blijft sneeuw bespaard

De hevige sneeuwval die rond het spitsuur in de Randstad werd verwacht blijft uit. Rond 16.00 uur stond evenveel file als op een normale vrijdag, meldt de ANWB. Het KNMI voorspelde vrijdagochtend sneeuwbuien in de Randstad, waarop de ANWB forenzen adviseerde eerder naar huis te gaan. "Als je hoort dat het tijdens de spits hevig gaat sneeuwen lijkt zo'n oproep niet overbodig", zegt een woordvoerder. "Maar met wat we nu weten was de oproep niet nodig geweest. Achteraf is het echter gemakkelijk praten." Lokaal kan nog wel sneeuw vallen. Het heeft al gesneeuwd in de kop van Noord-Holland en in het Waddengebied. In de loop van de avond wordt meer sneeuw verwacht. Het KNMI had eerder 'code oranje' afgekondigd voor Noord- en Zuid-Holland, nu geldt echter voor het hele land code geel, wat inhoudt dat sneeuw lokaal kan opvriezen.

Bron: Nieuws.nl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
3 december 2010, 18:47 uur | Bericht #174096
Beide sporen op lijn Bergen-Halle-Brussel weer vrij

De beide sporen op de lijn Bergen-Halle-Brussel, waar vanochtend een trein licht van de sporen geraakte, zijn sinds kwart na vier weer in gebruik genomen. Dat meldt Frédéric Petit van spoorwegnetbeheerder Infrabel. Infrabel verwachtte eerst dat het spoor pas ten vroegste tegen 18 uur opnieuw in gebruik zou kunnen worden genomen maar de herstelling gebeurde sneller dan gepland. Op de spoorlijn Brussel-Halle kunnen de treinen met een normale snelheid rijden. In de andere richting geldt over een afstand van 300 meter nog steeds een snelheidsbeperking van 20 km/uur. Omstreeks 7.30 uur reed een trein zich vast in modder en sneeuwophoping tussen Halle en Lembeek. Het onderzoek wees uit dat een gebarsten waterleiding aan de basis lag van het incident. Volgens de Brusselse watermaatschappij Vivaqua ging het om een waterleiding met een diameter van 200 millimeter die via een brug over de spoorweg loopt. Door de winterkoude zou een dichting het begeven hebben, waardoor het water naar beneden over de sporen is gelopen.

Toch nog vertragingen
Niemand van de inzittenden raakte gewond, maar de reizigers moesten wel geëvacueerd worden. De vastgereden trein werd in de loop van deze namiddag getakeld. De avondspits zal volgens Infrabel nog steeds te kampen hebben met vertragingen, maar wel minder dan eerst werd verwacht. Er waren vanochtend ook andere problemen. Die deden zich voor in Brussel-Centraal, tussen Dendermonde en Mechelen, tussen Londerzeel en Mechelen en in Diepenbeek. Maar die problemen waren deze namiddag al van de baan.

Bron: HLN
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
3 december 2010, 18:49 uur | Bericht #174098
Vannacht weer Siberisch koud, morgen pak sneeuw tot 10 cm

De winterellende is nog lang niet voorbij. Integendeel, na een nieuwe berekoude nacht met diepvriestemperaturen tot -13 krijgen we morgen een vers pak sneeuw van gemiddeld vijf centimeter maar lokaal zelfs tot 10 cm. Dat zal opnieuw gevaarlijke toestanden op de weg veroorzaken. Wie niet absoluut buiten moet zijn, kan dus maar beter binnen blijven. Zondag gaat de sneeuw over in smeltende sneeuw, maar de lichte dooi duurt maar even. Vanaf maandag duikt de temperatuur weer onder het vriespunt. In Vlaanderen ligt nu al tot 10 cm sneeuw, op de Hoge Venen tot 15 cm. Lokaal kan er morgen zelfs 10 cm bijvallen. Omdat het in de Ardennen nog de hele week blijft vriezen, is de winterpret daar nog een hele tijd verzekerd. Voor de jongeren onder ons is de verse sneeuw in het weekend natuurlijk wel goed nieuws. Ze kunnen zich verkneukelen in enkele dagen sneeuwpret. Hun ouders die willen gaan kerstshoppen of de weg op moeten, dienen rekening te houden met nieuwe winterellende.Strakke wind
De voorspellingen van het KMI zijn niet van de poes voor het weekend. Vanavond zijn er enkele sneeuwbuien mogelijk in het uiterste noorden van het land. Later vannacht blijft het overwegend droog en gedeeltelijk bewolkt. Het wordt weer een Siberische nacht met minima van -8 tot -13 graden in de Ardennen en van -5 tot -8 graden elders. Morgen trekt in de loop van de dag een sneeuwzone van west naar oost over het land met tijdelijk matige sneeuwval. Daarbij is een verse sneeuwlaag mogelijk van 2 tot 5 cm, lokaal zelfs tot 10 cm. De sneeuwval gaat ook gepaard met een vrij krachtige zuidelijke wind wat tot sneeuwophopingen zal leiden. Het is nog steeds barkoud met maxima die op het eind van de namiddag waarden bereiken tussen -6 graden in de Hoge Venen en 0 of +1 graad in het westen van het land.

IJzel
Zaterdagnacht trekt een tweede actieve storing vanaf de Franse grens over het land. De neerslag valt dan in Laag- en Midden-België voornamelijk onder vorm van smeltende sneeuw of regen. Daarbij is ook (tijdelijk) kans op ijzelvorming. In de Ardennen valt de neerslag als sneeuw en wordt het later in de nacht geleidelijk droger. De temperaturen bereiken in de loop van de nacht waarden van -1 graad in de Hoge Ardennen tot +1 of +2 graden in Vlaanderen. De zuidelijke wind blijft overwegend vrij krachtig met nog steeds rukwinden tot 60 à 70 km/u.

Extra sneeuw in Ardennen
Zondag zorgt een actieve storing ons weer met soms veel (winterse) neerslag. In de Ardennen valt er nog een extra pak sneeuw. Elders valt er (smeltende) sneeuw, stofhagel of regen. De maxima schommelen tussen 0 graden in de Ardennen en +5 graden aan de kust. Tijdens de nacht van zondag op maandag wordt het droger vanaf het westen maar gaat het op de meeste plaatsen opnieuw vriezen. In het begin van de volgende week blijft het meestal droog maar vrij koud met op veel plaatsen nachtvorst. De maxima liggen van 0 tot -3 graden in de Ardennen en van -1 tot +3 graden elders. Dinsdag of woensdag kan een storing vanuit Frankrijk het zuiden van ons land bereiken en daar voor lichte sneeuwval zorgen.

Bron: HLN | Gewijzigd: 24 augustus 2017, 17:47 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
3 december 2010, 18:50 uur | Bericht #174100
Schaatsers zakken door ijs Paterswoldsemeer

Drie schaatsers zijn vrijdag op het Paterswoldsemeer door het ijs gezakt. Blijkbaar waren de drie waaghalzen zich er van bewust dat ze een groot risico namen. Ze hadden reddingslijnen bij zich en ze konden zich alledrie in veiligheid brengen. De schade bleef beperkt tot een nat pak.

Bron: Dvhn
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
3 december 2010, 18:56 uur | Bericht #174106
Door ijs gezakte hond verdronken

In het Kaaskenswater aan de rand van Zierikzee is vrijdagmiddag een hond door het ijs gezakt en verdronken.
De brandweer heeft met behulp van een boot van de reddingsbrigade Zierikzee-Duiveland nog geprobeerd het dier te redden, maar die hulp kwam te laat. Een tweede hond kon nog wel uit het water worden gehaald. Twee vrouwen die in het water zijn gegaan om de honden te redden raakten onderkoeld.

Bron: PZC
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
4 december 2010, 08:47 uur | Bericht #174496
'Geen problemen op de snelwegen'

Op de snelwegen zijn geen problemen. De wegen zijn goed bereikbaar omdat er voldoende preventief gestrooid is. Dat zei zaterdag een woordvoerder van Rijkswaterstaat. Het KNMI verwacht aan het eind van de dag ijzel. Het is nog onduidelijk waar en op welk moment het gaat ijzelen.

Bron AD
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
4 december 2010, 08:50 uur | Bericht #174497
Nieuw winteroffensief: tot 10 centimeter sneeuw verwacht

De winterellende is nog lang niet voorbij. Integendeel, na een nieuwe berekoude nacht met diepvriestemperaturen tot -13 krijgen we vandaag een vers pak sneeuw van gemiddeld vijf centimeter maar lokaal zelfs tot 10 cm. Dat zal opnieuw gevaarlijke toestanden op de weg veroorzaken. Wie niet absoluut buiten moet zijn, kan dus maar beter binnen blijven. Zondag gaat de sneeuw over in smeltende sneeuw, maar de lichte dooi duurt maar even. Vanaf maandag duikt de temperatuur weer onder het vriespunt. In Vlaanderen ligt nu al tot 10 cm sneeuw, op de Hoge Venen tot 15 cm. Lokaal kan er morgen zelfs 10 cm bijvallen. Omdat het in de Ardennen nog de hele week blijft vriezen, is de winterpret daar nog een hele tijd verzekerd.De Vlaamse wegen liggen er voorlopig goed berijdbaar bij. Ook het treinverkeer en de bussen en trams van De Lijn ondervinden op dit moment geen hinder van het winterweer. Voor de jongeren onder ons is de verse sneeuw in het weekend natuurlijk wel goed nieuws. Ze kunnen zich verkneukelen in enkele dagen sneeuwpret. Hun ouders die willen gaan kerstshoppen of de weg op moeten, dienen rekening te houden met nieuwe winterellende.

Strakke wind
De voorspellingen van het KMI zijn niet van de poes voor het weekend. Vandaag trekt in de loop van de dag een sneeuwzone van west naar oost over het land met tijdelijk matige sneeuwval. Daarbij is een verse sneeuwlaag mogelijk van 2 tot 5 cm, lokaal zelfs tot 10 cm. De sneeuwval gaat ook gepaard met een vrij krachtige zuidelijke wind wat tot sneeuwophopingen zal leiden. Het is nog steeds barkoud met maxima die op het eind van de namiddag waarden bereiken tussen -6 graden in de Hoge Venen en 0 of +1 graad in het westen van het land.

IJzel
In de nacht van zaterdag op zondag trekt een tweede actieve storing vanaf de Franse grens over het land. De neerslag valt dan in Laag- en Midden-België voornamelijk onder vorm van smeltende sneeuw of regen. Daarbij is ook (tijdelijk) kans op ijzelvorming. In de Ardennen valt de neerslag als sneeuw en wordt het later in de nacht geleidelijk droger. De temperaturen bereiken in de loop van de nacht waarden van -1 graad in de Hoge Ardennen tot +1 of +2 graden in Vlaanderen. De zuidelijke wind blijft overwegend vrij krachtig met nog steeds rukwinden tot 60 à 70 km/u.

Extra sneeuw in Ardennen
Zondag zorgt een actieve storing ons weer met soms veel (winterse) neerslag. In de Ardennen valt er nog een extra pak sneeuw. Elders valt er (smeltende) sneeuw, stofhagel of regen. De maxima schommelen tussen 0 graden in de Ardennen en +5 graden aan de kust. Tijdens de nacht van zondag op maandag wordt het droger vanaf het westen maar gaat het op de meeste plaatsen opnieuw vriezen. In het begin van de volgende week blijft het meestal droog maar vrij koud met op veel plaatsen nachtvorst. De maxima liggen van 0 tot -3 graden in de Ardennen en van -1 tot +3 graden elders. Dinsdag of woensdag kan een storing vanuit Frankrijk het zuiden van ons land bereiken en daar voor lichte sneeuwval zorgen.

Bron Hln
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
4 december 2010, 09:14 uur | Bericht #174512
Busstation in Terneuzen moet verwarmd worden

Het busstation in Terneuzen is met de huidige winterse kou een erg onaangename plek om te wachten.
Dat vindt raadslid Laszlo van de Voorde van de PvdA. "Ons prestigieuze busstation kent wel een wachtruime, maar deze is verschrikkelijk koud." De reizigers wachten volgens Van de Voorde met enige regelmaat zo'n twintig minuten op hun aansluiting. "Denk daarbij ook aan onze ouderen, die zeer dankbaar gebruik maken van het openbaar vervoer." Van de Voorde vraagt zich af of dit allemaal wel nodig is dat mensen in de kou moeten wachten op de bus. "Kunnen wij er bij de provincie niet op aandringen deze ruimte te verwarmen? Wellicht kan dit met het oog op duurzaamheid ook nog milieuvriendelijk." Het raadslid vraagt zich of welke naam het station in deze winterse omstandigheden het beste verdient. "Busstation of ijspaleis. Zeg het maar." Wethouder Co van Schaik stelt de vraag van zijn partijgenoot aan de orde in het provinciaal overleg verkeer en vervoer.

Bron: PZC
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
4 december 2010, 09:21 uur | Bericht #174519
Gladde wegen maar verkeershinder blijft uit

Er zijn voorlopig geen grote problemen gemeld op onze wegen. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) ruimde vannacht de sneeuw en voerde preventieve strooibeurten uit tegen gladheid. Het blijft evenwel opletten, want in de loop van de dag wordt nieuwe sneeuwval verwacht. Afgelopen nacht bleef het droog. Voor vanochtend was tot 10 centimeter verse sneeuw aangekondigd. Die is voorlopig uitgebleven. De wegen liggen er dan ook vrij goed berijdbaar bij. Toch staan de strooidiensten paraat. "Onze ploegen zijn constant op de weg om controles uit te voeren op gewest- en autosnelwegen in heel Vlaanderen. Op die manier kunnen we maatregelen nemen op momenten en plaatsen waar het nodig is", aldus Erika De Corte van het Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer. Er is ook preventief gestrooid. De Corte waarschuwt vooral voor ijzel. "Op de meeste plaatsen is de sneeuw al geruimd. Het is dus eerder een probleem van gladheid." Het agentschap waarschuwt dat de situatie gevaarlijk blijft, ook al liggen de wegen er goed bij. "Dit mag geen vrijgeleide zijn om sneller te gaan rijden. Voorzichtigheid blijft geboden, zeker op op- en afritten", klinkt het. Bij de NMBS en De Lijn verloopt het reizigersverkeer tot dusver zonder grote vertragingen.
Sneeuwzone trekt over het land

In de loop van de dag trekt een sneeuwzone van west naar oost over het land. In de loop van de namiddag gaat die in het westen over in regen, in het centrum van het land wordt dat waarschijnlijk smeltende sneeuw, met dus kans op ijzel. In de Ardennen blijft het sneeuwen. Maxima van -4 graden op de Hoge Venen, 0 graden in het centrum en 2 graden aan de kust. In de Oostkantons en Luxemburg zijn verschillende skipistes open. Door de uitzonderlijk lage temperaturen zal de sneeuw er blijven liggen tot begin volgende week.

Bron: De Redactie
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
4 december 2010, 11:19 uur | Bericht #174759
Te slecht weer voor Snertloop

De 26e editie van de Snertloop in De Lutte is afgelast in verband met de weersverwachtingen.
De organisatie van de loop vindt het niet verantwoord om de lopers morgen van start te laten gaan. Zo'n 1200 lopers zouden dit jaar deelnemen Er wordt geen nieuwe loop georganiseerd.Bron: RTV Oost | Gewijzigd: 4 december 2010, 11:20 uur, door Marga
Every cloud has a silver lining
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
4 december 2010, 11:30 uur | Bericht #174782
Vertraging vluchten Schiphol

Reizigers die zaterdag vanaf Schiphol moeten vliegen, moeten rekening houden met vertraging of annuleringen. Dat komt door de sneeuwval en de staking van luchtverkeersleiders in Spanje, zo zei een woordvoerster. Zaterdagochtend liepen verscheidene vluchten vanaf Schiphol vertraging op doordat het in andere Europese landen flink sneeuwde. Op luchthavens in landen als Engeland en Duitsland is daardoor maar beperkt vliegverkeer mogelijk.

Later op de ochtend begon het ook op Schiphol zelf te sneeuwen. De luchthaven zet sneeuwschuivers in om de start- en landingsbanen sneeuwvrij te houden. Daardoor kunnen er wel minder vliegtuigen per uur vertrekken en lopen sommige vluchten vertraging op. In heel Spanje houden luchtverkeersleiders een wilde staking. Daardoor werden zaterdagochtend enkele vluchten richting dat land geannuleerd.

Bron: Dvhn
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
4 december 2010, 11:31 uur | Bericht #174785
KNMI voorspelt sneeuw en ijzel

Het KNMI voorspelt een weekend vol 'winterse ongemakken'. Zaterdag sneeuwt het in het hele land. Vanaf zaterdagavond kan het gaan ijzelen, wat voor gladheid zorgt. Zaterdag sneeuwt het overdag in het hele land enkele uren. Vanavond gaat het opnieuw sneeuwen, maar dan harder. De neerslag gaat langzamerhand over in regen en ijzel. In de loop van zaterdag gaat het ook steeds harder waaien, voorspelt het KNMI. Vrijdag voorspelde het KNMI hevige sneeuwbuien tijdens de avondspits in de Randstad. De ANWB adviseerde mensen daarop eerder van hun werk naar huis te gaan. De sneeuwbuien bleven uiteindelijk uit. De meeste sneeuw is de afgelopen dagen gevallen in het noorden van Friesland. Daar ligt plaatselijk meer dan twintig centimeter. Ook in de kop van Noord-Holland en op de Waddeneilanden heeft het relatief veel gesneeuwd.

Bron: Nieuws.nl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Terug naar boven
3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
7 Gebruikers lezen nu dit topic, onderverdeeld in 7 gasten en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.147 topics, welke bij elkaar 443.901 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.202 leden.
Het nieuwste lid is ludovicusmaria.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
7 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 4162 mensen aan het browsen op het forum. 1 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 4162, lezen 16 mensen het topic "Winter 2010/2011 discussietopic deel 7".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Herfst discussietopic

Nazomer op komst?

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Voorspel de herfst!

Hoeveel vorst? Hoeveel onweer?

Fotowedstrijd herfst

Stuur jouw foto in en win!

© 2003 - 2020 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden