Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor Victoria.

22 Sep 2020 15:28:51

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor Goliad.

22 Sep 2020 15:28:51

De kaart Den Helder - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

22 Sep 2020 11:59:06

De kaart Den Helder - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

22 Sep 2020 11:59:06

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor Southern Liberty.

22 Sep 2020 11:45:42

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor Brazoria Islands.

22 Sep 2020 11:45:42

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor Matagorda Islands.

22 Sep 2020 11:45:42

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor Inland Refugio.

22 Sep 2020 09:59:17

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor West Cameron.

22 Sep 2020 09:59:16

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor Vermilion.

22 Sep 2020 09:59:16

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor Jefferson.

22 Sep 2020 09:59:16

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor East Cameron.

22 Sep 2020 09:59:16

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor Inland Calhoun.

22 Sep 2020 09:59:16

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor Calhoun Islands.

22 Sep 2020 09:59:16

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor Aransas Islands.

22 Sep 2020 09:59:16
Actueel
1 / 4

Herfst discussietopic

Nazomer op komst?

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Fotowedstrijd herfst

Stuur jouw foto in en win!

Voorspel de herfst!

Hoeveel vorst? Hoeveel onweer?

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
MarkNL
Lid
Woonplaats: Spijkenisse
Berichten: 2121
Lid sinds: 8 jun. 2007
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
1 december 2010, 19:08 uur | Bericht #172016
Liefst 500 km sneeuwfiles, vannacht extra laag tot 7 cm

Na een erg sombere en kletsnatte herfst, is de meteorologische winter met een beestig koude eerste december begonnen. Rond 15u vroor het tot -5 vijf graden in het centrum van het land en tot -9 graden in de Ardennen. In het centrum van het land is het plaatselijk al fors aan het sneeuwen sinds de vroege namiddag. De avondspits verloopt dan ook heel chaotisch met rond 19u liefst 500 km file (300 km meer dan normaal). Vooral rond Gent is het zeer moeilijk rijden: de Gentse ring is bijna volledig dichtgeslibd, op de E40 is het aanschuiven tussen Wetteren en Oostende, op de E17 heeft de politie blokrijden ingesteld tussen Gentbrugge en Waregem om de strooidiensten hun werk te laten doen. Ook op de E403 tussen Brugge en Kortrijk hindert de sneeuw het verkeer zwaar. Vannacht is er nog meer winterellende op komst met tussen 2 en 7 cm extra sneeuwval. Ook morgen sneeuwt het vooral in Vlaanderen nog geregeld. De ochtendspits riskeert dus ook uiterst gevaarlijk te worden.

Maar het kan nog erger: koning winter houdt een groot deel van Europa in zijn greep. In Polen zijn al acht mensen doodgevroren met diepvriestemperaturen tot -30. Dichter bij ons werd gisteravond het Nederlandse filerecord gebroken met 870 kilometer file. In grote delen van Frankrijk is alle vrachtverkeer verboden. De hulpdiensten bevrijden er mensen die met hun auto vastzitten in de sneeuw. De luchthavens van Lyon en die van Genève in Zwitserland zijn intussen gesloten. Ook in het Verenigd Koninkrijk blijft het zwaar winteren. Ook het noorden van Italië, Spanje en Portugal liggen onder een sneeuwtapijt en ook daar zijn bergpassen en wegen gesloten. In Venetië staat het water een meter hoger dan normaal. Meer ten zuiden, in Rome, regent het flink en ook daar is het peil van de Tiber fors gestegen.

Matige sneeuw

Terug over naar België. Het KMI meldt dat het nu al aan het sneeuwen is in het centrum van het land. In de regio's tussen Namen en Luik en ten noorden en oosten van Brussel sneeuwt het matig. De matige tot vrij krachtige wind uit oostnoordoost doet het ijskoude gevoel nog toenemen. Ook de komende uren en in de avondspits zal het vanaf de Franse grens vooral in het midden van het land, de strook van de Oostkantons richting kust, nog sneeuwen. Elders valt er eerder nu en dan wat sneeuw.

Donderdag

Vannacht is het zwaarbewolkt met overal in het land (lichte) sneeuwval. De minima liggen tussen -8 en -12 graden in de Ardennen en tussen -6 en -9 graden elders. De wind neemt af en wordt matig uit nog steeds oost tot noordoost. Vannacht en morgen is het wisselend tot zwaar bewolkt met geregeld sneeuwval, vooral in het noorden van het land. In de Ardennen kan het zicht ook beperkt worden door nevel. Het is nog steeds zeer koud met maxima tussen -4 en -8 graden. De wind wordt zwak en aan zee soms matig uit noordelijke of veranderlijke richtingen. Donderdagnacht is het eerst nog zwaarbewolkt met nu en dan wat sneeuw. Later komen er waarschijnlijk opklaringen. De minima liggen tussen -7 en -12 graden bij een zwakke oostelijke of veranderlijke wind.

Zaterdag gevaarlijk

Vrijdag vallen er in het westen enkele sneeuwbuien terwijl het elders overwegend droog blijft, op wat lichte sneeuwval na. De maxima liggen tussen -6 en +1 graad. Zaterdag brengt een storing in de loop van de dag opnieuw sneeuw of smeltende sneeuw vanaf het westen. In Laag-België is aanvriezende regen niet uitgesloten.Zondag komen de temperaturen in Laag- en Midden-België boven het vriespunt uit en gaat de neerslag over in regen of smeltende sneeuw. In de Ardennen valt er dan nog steeds sneeuw. Ook maandag is er bij temperaturen (net) boven het vriespunt kans op regen of smeltende sneeuw. Na een koude nacht liggen de maxima zaterdag tussen -4 en 0 graden. Zondag halen we maxima van 0 tot +3 graden, maandag eventueel tot 7 graden.

Bron: HLN | Gewijzigd: 1 december 2010, 19:14 uur, door MarkNL
Marching ever onward to tomorrow!
MarkNL
Lid
Woonplaats: Spijkenisse
Berichten: 2121
Lid sinds: 8 jun. 2007
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
1 december 2010, 19:10 uur | Bericht #172020
Gevolgen winterweer overal merkbaar

Het vroege winterweer begint overal zijn sporen achter te laten. Zo is het het complete wedstrijdprogramma van het amateurvoetbal voor komend weekeinde afgelast. De afgelasting geldt voor alle districten en landelijke competities, inclusief de topklasse zaterdag en zondag, aldus de KNVB. Ook het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) heeft last van de winterse omstandigheden. Dinsdag zijn bijna 1500 van de geplande drieduizend examens niet doorgegaan. Vooral in het noorden zijn veel examens niet doorgegaan.

Daklozen

Behalve Amsterdam, heeft ook de gemeente Groningen besloten alle daklozen van straat te halen in verband met de vrieskou. Burgemeester Peter Rehwinkel zei hiermee te willen voorkomen dat dak- en thuislozen het risico lopen van bevriezing. De meeste dak- en thuislozen in Amsterdam hebben de afgelopen dagen de kou van de straat verruild voor een warm onderkomen in de opvanglocaties. Er zouden nog zo'n zeven 'diehards' buiten leven. Burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam kondigde dinsdag een noodverordening af, waardoor alle dak- en thuislozen verplicht van straat kunnen worden gehaald. Een deel van de Roertunnel in de A73 bij Roermond in is zuidelijke richting afgesloten wegens ijsvorming. Volgens de ANWB is er bij de tunnelbuis water omhoog gekomen en bevroren waardoor het wegdek spiegelglad is geworden.

Veerboot

Een veerboot van rederij Wagenborg zit sinds woensdagavond vast op een zandplaat in de Waddenzee. Door de ijsgang kunnen reddingsboten niet bij het schip komen. Er zijn 35 passagiers en zeven bemanningsleden aan boord die het koud hebben omdat de verwarming niet goed meer werkt.

Bron: De Pers
Marching ever onward to tomorrow!
Waarom deze advertentie?
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
1 december 2010, 20:56 uur | Bericht #172163
Antwerps daklozenrestaurant steekt tandje bij

Met de eerste winterkoude levert Kamiano, het daklozenrestaurant van de Sint-Egidiusgemeenschap in Antwerpen, een extra inspanning om de dak- en thuislozen aan een warme maaltijd te helpen. Met de KamianoMobiel, een ouderwetse bakfiets, organiseren de vrijwilligers 's avonds een soepbedeling in de buurt van het Centraal Station. De KamianoMobiel houdt halt op het Astridplein, de De Keyserlei en het Kievitplein. De permanente stations- en gangenbewoners worden getrakteerd op soep. Op woensdag en zaterdag kunnen mensen in moeilijkheden van oudsher in het restaurant van Kamiano terecht voor een volledige warme maaltijd. Met dit nieuwe initiatief bereikte de KamianoMobiel de eerste keer 50 daklozen. "Solidariteit met de armen kan mensen helpen om de stad opnieuw een ziel te geven van mensen die voor elkaar opkomen. Concrete gestes, zoals het aanbieden van soep, spelen daarin een cruciale rol", zegt de Sint-Egidiusgemeenschap.

Bron: HLN
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
1 december 2010, 21:36 uur | Bericht #172199
Schaatsen op natuurijs bij Big S

Bij jeugdsoos Big S in Burgh-Haamstede is een ijsbaan aangelegd. Op de parkeerplaats voor de soos is de afgelopen nachten laagje voor laagje een ijsvloer gemaakt. De jongeren hebben 's nachts in de soos geslapen en zijn iedere anderhalf uur opgestaan om een beetje water op te spuiten zodat het kon bevriezen. De baan is vanaf donderdag open voor het publiek.

Bron: PZC
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
1 december 2010, 22:58 uur | Bericht #172319
Koudste winterstart in 135 jaar

In Ukkel is het kwik woensdag niet hoger gekomen dan -4,6 graden. Dat is de koudste start van de meteorologische winter op 1 december sinds 1875, toen de thermometer op -4,8 graden bleef steken. Het blijft ook morgen/donderdag koud met maxima rond -6 graden in Laag- en Midden-België. Als het dan kouder blijft dan -5,2 graden in Ukkel, wordt dit de koudste tweede december sinds 1833 en sneuvelt het dagkouderecord van eveneens 1875. Deze barkoude start van de winter laat echter geen conclusies toe over het verdere verloop ervan, aldus weerkundige David Dehenauw.

Bron: HLN
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
1 december 2010, 23:00 uur | Bericht #172322
Blokstrooien voor het eerst toegepast op Vlaamse wegen

De strooidiensten van het Agentschap Wegen en Verkeer zullen nog de hele nacht van woensdag op donderdag blijven strooien om de Vlaamse gewest- en snelwegen zo goed als mogelijk berijdbaar te houden, maar de ochtendspits donderdag belooft door nieuwe sneeuwval extra bemoeilijkt te worden. Dat meldt het agentschap in een persbericht. Door het barre winterweer werd het crisisteam in het kader van het winteractieprotocol geïnstalleerd. Woensdagnamiddag en -avond konden de wegen vooral in West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant erg glad zijn. Voor het eerst werd het zogenoemde blokstrooien toegepast. Daarbij worden snelwegen vrijgemaakt voor de strooiers en rijden automobilisten "in blok" achter hen aan. Dat gebeurde onder meer op de E40 van Bertem tot Brussel en in de andere richting van Brussel tot Tienen."De weersomstandigheden zijn van die aard dat het crisisteam in het kader van het winteractieprotocol werd geïnstalleerd", staat in het persbericht. Daarbij houden het Agentschap Wegen en Verkeer, het Verkeerscentrum en de federale wegpolitie de toestand op de weg voortdurend in het oog vanuit het Verkeerscentrum. Het zou nog de hele nacht blijven sneeuwen en ook tijdens de ochtendspits donderdag wordt sneeuwval verwacht. "Tijdens de ochtendspits kan het op de linkerrijstrook op snelwegen, kleinere gewestwegen, op- en afritten en viaducten nog lokaal glad zijn. Ook op verbindingen waar in de regel geen vertragingen optreden, zullen de reistijden hoger zijn", aldus het Agentschap Wegen en Verkeer. Het agentschap, het Verkeerscentrum en de federale wegpolitie vragen weggebruikers om zo veel mogelijk te vermijden om de weg op te gaan.

Bron: Hbvl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
2 december 2010, 04:42 uur | Bericht #172381
Eurostar annuleert helft treinen

Zowat de helft van de Eurostartreinen zal donderdag tussen Parijs en Londen en tussen Brussel en Londen geannuleerd worden wegens het huidige winterweer. Dat heeft een woordvoerster van de maatschappij woensdagavond gemeld. "Zeven heen- en terugverbindingen Parijs-Verenigd Koninkrijk en vijf tussen Brussel en Groot-Brittannië zullen niet doorgaan", zegt de woordvoerster, die klanten aanraadt indien mogelijk hun reis uit te stellen. Woensdag liepen de Eurostartreinen tot 90 minuten vertraging op. Er werden wel geen verbindingen geannuleerd.

Bron: HLN
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
2 december 2010, 04:47 uur | Bericht #172383
Sneeuw doet verkeer in de soep draaien. Ook vanochtend nog problemen verwacht

De verkeersellende is nog niet voorbij. Het blijft sneeuwen, waardoor er ook vandaag - vooral vanochtend - nog monsterfiles op de autosnelwegen kunnen ontstaan. Gisteravond stond er alvast tot 400 kilometer meer file dan normaal. Het was weer vloeken en vooral veel geduld hebben op de weg gisteravond. De voorspelde sneeuw was zo hevig dat de avondspits volledig in de soep draaide. Rond 19 uur stond er zelfs 540 kilometer file op onze autosnelwegen. Op een normale avondspits is dat maar 100 tot 200 kilometer file. De files bleven een stuk langer dan anders aanhouden omdat veel mensen vertraagden.

De Brusselse Ring stond om half negen 's avonds nog altijd vast. Als bij wonder gebeurden er op de snelwegen geen zware ongevallen. Anders was het verkeersinfarct totaal geweest. Ook de lokale wegen werden gevaarlijk glad. In Gent bijvoorbeeld, waar het tijdens de avondspits erg hard sneeuwde, stonden automobilisten al snel een uur stil in de binnenstad. Ook rond Brugge, Oostende, Kortrijk en ten zuiden van Brussel waren er zware vertragingen. Omdat de sneeuw aan de weg bleef kleven, waren de wegen glad en raakte de linkerrijstrook op enkele plaatsen ondergesneeuwd. Een rit van Antwerpen naar Gent duurde bijna 2 uur, tussen Brussel en Hasselt was je bijna 3 uur onderweg.

Op veel andere plaatsen reden mensen gewoon trager dan gewoonlijk omdat de sneeuw de zichtbaarheid beperkte. Ook tijdens de spitsuren waren de strooidiensten volop in de weer om de schade te beperken. Op de E40 van Bertem tot Brussel en in de andere richting van Brussel tot Tienen werd voor het eerst het systeem van blokstrooien toegepast. Daarbij moeten de wagens in blok achter de strooiwagens rijden, die de drie rijstroken van de autosnelweg beslaan. De Vlaamse minister van mobiliteit, Hilde Crevits (CD&V), stelde het blokstrooien pas enkele weken geleden voor als maatregel om verkeersellende zoals die van vorige winter te vermijden. Toen stond op één dag met hevige sneeuw 1.000 kilometer file op de snelwegen. Er kwam toen kritiek dat er niet preventief genoeg was opgetreden en dat er te laat en te weinig was gestrooid. Op andere plaatsen, zoals tussen Gentbrugge en Waregem, kon het blokstrooien niet doorgaan. 'Het verkeer stond stil, er was gewoon geen doorkomen aan', zegt Ilse Luypaerts van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). De politie moest de strooiwagens door de files laveren.

Volgens de weersvoorspellingen is er afgelopen nacht op sommige plaatsen nog tot 7 centimeter sneeuw bijgekomen. Ook vandaag blijft het sneeuwen. Het AWV waarschuwt voor extra vertragingen tijdens de ochtendspits. Wie heel vroeg vertrekt, moet er rekening mee houden dat de linkerrijstrook van de snelwegen, lokale wegen, bruggen en op- en afritten nog glad kunnen zijn. De afgelopen week werd al 8.300 ton strooizout gebruikt. Ook afgelopen nacht werd de hele nacht door gestrooid en indien nodig een sneeuwruimer ingezet.

Bron: De Standaard
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
2 december 2010, 04:48 uur | Bericht #172384
Man verpletterd door eigen strooiwagen

In het Limburgse Lommel is gisteren een 43-jarige man verongelukt. Eric Dierckx was om 6.30 uur met zijn tractor met strooiwagen op weg naar enkele bedrijven toen hij om een nog onbekende reden door een auto langs achteren werd aangereden. Het landbouwvoertuig begon te slingeren en kantelde. Dierckx kwam daarbij onder zijn eigen tractor terecht. Hij was op slag dood. Door het ongeval was de Ringlaan urenlang afgesloten voor alle verkeer.

Bron: De Standaard
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
2 december 2010, 04:52 uur | Bericht #172386
Zware ochtendspits verwacht

Automobilisten moeten vanmorgen rekening houden met een zeer zware ochtendspits. Sneeuwval en gladheid zorgen voor files met een gezamenlijke lengte van 380 tot 500 kilometer. Daarvoor waarschuwen de ANWB en de Verkeersinformatiedienst. Mensen die met de auto naar het werk moeten, doen er verstandig aan om op tijd te vertrekken. Het KNMI geeft lichte sneeuw op in het zuiden en oosten. Later trekt de neerslag naar het noordwesten. Alleen in het uiterste noorden blijft het droog. De sneeuw en gladheid zal tot grote drukte op de weg leiden. Door de lage temperatuur pakken veel mensen de auto in plaats van de fiets of het openbaar vervoer. Maandagavond leidde de sneeuwval tot 900 kilometer file. Nog nooit eerder waren alle avondfile's bij elkaar zo lang.

Bron: AD.nl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
2 december 2010, 04:55 uur | Bericht #172387
Vannacht extra sneeuwlaag tot 7 cm

Vannacht is er, na een avond vol winterse verkeersproblemen, meer ellende op komst met tussen 2 en 7 cm extra sneeuwval. Ook morgen sneeuwt het vooral in Vlaanderen nog geregeld. De ochtendspits riskeert dus ook uiterst gevaarlijk te worden. De zware sneeuwval heeft de avondspits gisteren in een enorme chaos gestort. Op het hoogtepunt rond 19u30 stond er ongeveer 540 kilometer file (meer dan het dubbele van normaal) op de Belgische wegen, waarvan ongeveer twee derde in Vlaanderen. De grootste zwaartepunten lagen in Vlaams-Brabant, het noorden van Oost-Vlaanderen en in West-Vlaanderen. Later op de avond begon het ook rond Antwerpen fors te sneeuwen. Vooral rond Gent was het zeer moeilijk rijden: op de E17 had de politie blokrijden ingesteld tussen Gentbrugge en Waregem om de strooidiensten hun werk te laten doen. Rond 20u30 stond er nog altijd 350 km file. Pas rond 23 uur waren de sneeuwfiles in Vlaanderen opgelost.Beestig koud
Na een erg sombere en kletsnatte herfst, is de meteorologische winter met een beestig koude eerste december begonnen. Rond 15u vroor het tot -5 vijf graden in het centrum van het land en tot -9 graden in de Ardennen. Dan volgde ook de langgerekte sneeuwzone die op sommige plaatsen forser uithaalde dan voorspeld.

Ook in Wallonië
"De sneeuwzone die momenteel over Vlaanderen trekt, zorgt voor gladheid op de weg op verschillende locaties in West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant. Daardoor zijn er extra vertragingen tijdens de avondspits. Limburg en Antwerpen zijn voorlopig sneeuwvrij." Dat melden Het Agentschap Wegen en Verkeer en Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum. Zo is er veel hinder op de E17 tussen Sint-Niklaas en Waregem, de E40 Brussel-Oostende en op alle verbindingen naar Wallonië, zoals de E411 met ronduit chaotische toestanden tussen Rosière (net voor Waver) en Champion bij Namen. Op de E17 tussen Gent en Waregem moest onder meer worden blokgereden om de strooidiensten hun werk te laten doen. "Op die plaats waren de gladde wegen even een dreigend probleem", zegt Beeckman.

Problemen bi MIVB
Het winterweer veroorzaakt in en rond Brussel ook vertragingen bij de MIVB, tot 20 minuten in het tramverkeer en van 20 tot 50 minuten op de busverbindingen. Vooral de bussen ondervinden veel hinder van het drukke en langzame autoverkeer. Maar de toestand is minder erg dan tijdens het winterweer van vorig jaar. Dat komt ook omdat de gemeenten preventief gestrooid hebben.

Aanhoudende sneeuwval
Volgens de laatste weersverwachtingen zal het de hele nacht blijven sneeuwen. Het blijft bibberen met minima tussen -8 en -12 graden in de Ardennen en tussen -6 en -9 graden elders. Morgen wordt een nieuwe ijsdag met minima tussen -4 en -8 graden. Bovendien wordt er lichte sneeuwval verwacht in de ochtendspits, die in de loop van de dag zal aanhouden. Daarom moet de weggebruiker opnieuw rekening houden met extra vertragingen. Zo kan het op de linkerrijstrook op snelwegen, kleinere gewestwegen, op- en afritten en viaducten nog lokaal glad zijn. Ook op verbindingen waar in de regel geen vertragingen optreden, kunnen de reistijden hoger zijn.

Groot deel van Europa
Maar het kan nog erger: koning winter houdt een groot deel van Europa in zijn greep. In Polen zijn al acht mensen doodgevroren met diepvriestemperaturen tot -30. Dichter bij ons werd gisteravond het Nederlandse filerecord gebroken met 870 kilometer file. In grote delen van Frankrijk is alle vrachtverkeer verboden. De hulpdiensten bevrijden er mensen die met hun auto vastzitten in de sneeuw. De luchthavens van Lyon en die van Genève in Zwitserland zijn intussen gesloten. Ook in het Verenigd Koninkrijk blijft het zwaar winteren. Ook het noorden van Italië, Spanje en Portugal liggen onder een sneeuwtapijt en ook daar zijn bergpassen en wegen gesloten. In Venetië staat het water een meter hoger dan normaal. Meer ten zuiden, in Rome, regent het flink en ook daar is het peil van de Tiber fors gestegen.

Zaterdag gevaarlijk
Terug naar België. Na donderdag wordt het langzaam maar zeker minder koud. Vrijdag vallen er in het westen enkele sneeuwbuien terwijl het elders overwegend droog blijft, op wat lichte sneeuwval na. De maxima liggen tussen -6 en +1 graad. Zaterdag brengt een storing in de loop van de dag opnieuw sneeuw of smeltende sneeuw vanaf het westen. In Laag-België is aanvriezende regen niet uitgesloten. Zondag komen de temperaturen in Laag- en Midden-België boven het vriespunt uit en gaat de neerslag over in regen of smeltende sneeuw. In de Ardennen valt er dan nog steeds sneeuw. Ook maandag is er bij temperaturen (net) boven het vriespunt kans op regen of smeltende sneeuw. Na een koude nacht liggen de maxima zaterdag tussen -4 en 0 graden. Zondag halen we maxima van 0 tot +3 graden, maandag eventueel tot 7 graden.

Strooidiensten
De strooidiensten voeren momenteel strooiacties uit om de gladheid te bestrijden. Sinds vorige week woensdagavond strooide het agentschap al 8.300 ton zout. Woensdagnacht wordt preventief gestrooid, de strooiwagens staan ook klaar om sneeuw te ruimen.

Bron: HLN | Gewijzigd: 24 augustus 2017, 17:45 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Marjoo
Lid
Woonplaats: Arnhem
Berichten: 566
Lid sinds: 7 jun. 2010
2 december 2010, 06:56 uur | Bericht #172400
Ook vandaag weer zware sneeuwellende (België)

Omdat het de hele nacht is blijven sneeuwen, wordt ook vanochtend heel wat verkeersellende verwacht. Dat meldt de vrt-nieuwsdienst. De strooidiensten zijn de hele nacht blijven doorwerken, toch wordt door de vannacht gevallen sneeuw en de vriestemperaturen opnieuw een zeer moeilijke ochtendspits verwacht. Op de snelwegen is op veel plaatsen maar 1 rijstrook volledig vrij. Op de secundaire wegen is het nog moeilijker rijden. Door de gladheid zijn er al een aantal verkeersongelukken gebeurd. Onder meer op de E17 Antwerpen - Gent ter hoogte van Lokeren zorgt een ongeval voor hinder.Openbaar Vervoer
Niet alleen het autoverkeer raakt overigens in de knoop. Eurostar kondigde aan dat het zowat de helft van zijn treinen naar Londen annuleert. Bij het binnenlandse treinverkeer lijken de problemen momenteel mee te vallen, meldt Infrabel-woordvoerder Frédéric Petit. De Lij meldt grote problemen, vooral in Oost-Vlaanderen en Brabant: sommige bussen kunnen momenteel niet uitrijden.

Sneeuw
Het KMI meldt op zijn website aanhoudende sneeuwval vandaag, verpsreid over heel België. Het blijft ook vandaag erg koud, met temperaturen van -11 graden in de Hoge Venen tot -7 graden aan de kust.

Bron: HLN | Gewijzigd: 24 augustus 2017, 17:45 uur, door Joyce.s
Marjoo
Lid
Woonplaats: Arnhem
Berichten: 566
Lid sinds: 7 jun. 2010
2 december 2010, 07:20 uur | Bericht #172413
Problemen door sneeuw vallen mee

De ANWB verwacht dat de ochtendspits drukker wordt dan normaal. Ze rekent op zo'n 400 kilometer file, maar denkt niet dat op de snelwegen grote problemen ontstaan. Het aantal kilometers file is tot nu toe niet groter dan normaal. In het grootste deel van het land is vannacht een dun laagje sneeuw gevallen en het zal vanochtend ook licht blijven sneeuwen. Automobilisten houden daar rekening mee en rijden langzaam. Gisteren werden 7000 automobilisten met pech geholpen. Dat is twee keer zoveel als normaal. De ANWB denkt dat het er vandaag ook weer zo veel worden en heeft daarom extra mensen ingezet.

Bron: NOS
Marjoo
Lid
Woonplaats: Arnhem
Berichten: 566
Lid sinds: 7 jun. 2010
2 december 2010, 07:40 uur | Bericht #172423
Zware spits door sneeuwval verwacht

Het verkeer moet donderdagochtend rekening houden met een zware spits wegens lichte sneeuwval. Hoewel er in de nacht van woensdag op donderdag minder sneeuw is gevallen dan verwacht in het midden en zuiden van het land, kan sneeuw die ook nog in de ochtendspits valt voor extra hinder zorgen, meldt de Verkeersinformatiedienst (VID). Het gaat volgens de VID weliswaar om lichte sneeuwbuien. Als het echter lange tijd licht sneeuwt kan zich toch een behoorlijk sneeuwdek vormen, stelt de VID.

Gladde wegen
"Omdat de sneeuw valt op een koud wegdek, zal deze lastig te bestrijden zijn. Dat betekent een grote kans op gladde wegen." De VID verwacht maximaal 350 kilometer file. Maandag ontstond na sneeuwval de zwaarste avondspits ooit. De VID verwacht niet dat de sneeuw donderdagochtend tot een zeer zware of zelfs extreme spits leidt. Rond 07.00 uur stond er bijna honderd kilometer file.

Bron: Nu.nl
Marjoo
Lid
Woonplaats: Arnhem
Berichten: 566
Lid sinds: 7 jun. 2010
2 december 2010, 09:48 uur | Bericht #172534
Sneeuwval leidt tot zeer drukke ochtendspits

De sneeuw veroorzaakt donderdagochtend steeds meer oponthoud op de Nederlandse wegen. Rond half 9 meldde de ANWB ruim 500 kilometer aan files. Het verkeer rond Rotterdam staat zo goed als vast. Verder is het druk op de wegen in Brabant, Limburg en in Twente. Er is goed gestrooid, meldde een woordvoerder van de ANWB, maar hier en daar zijn er nog wel gladde plekken op de snelwegen. Ook op de op- en afritten moet volgens hem voorzichtig worden gereden.

Bron: DvdN
Marjoo
Lid
Woonplaats: Arnhem
Berichten: 566
Lid sinds: 7 jun. 2010
2 december 2010, 09:51 uur | Bericht #172539
Rijkswaterstaat zet sneeuwschuivers in

Rijkswaterstaat heeft donderdag sneeuwschuivers ingezet op de A27 tussen Utrecht en Almere. Achter de voertuigen is een file ontstaan van 15 kilometer. Dat meldde de ANWB. In het hele land, met uitzondering van het noorden, ondervindt het verkeer veel hinder van sneeuwval. Er is bijna 600 kilometer aan langzaam rijdend of stilstaand verkeer.

Bron: DvhN
Marjoo
Lid
Woonplaats: Arnhem
Berichten: 566
Lid sinds: 7 jun. 2010
2 december 2010, 09:56 uur | Bericht #172545
Sneeuwschuivers zorgen voor file op A27

Sneeuwschuivers zorgen donderdagochtend op de A27 voor een forse file. De sneeuwschuivers worden ingezet op de A27 van Almere naar Utrecht. Achter de sneeuwschuivers is een file van vijftien kilometer ontstaan. Het verkeer had donderdag te maken met een zeer zware ochtendspits als gevolg van sneeuwval. Rond 08.30 uur stond er 550 kilometer file. Vooral in de regio Rotterdam en in het zuiden was het druk.

Bron: Nieuws.nl
Marjoo
Lid
Woonplaats: Arnhem
Berichten: 566
Lid sinds: 7 jun. 2010
2 december 2010, 13:53 uur | Bericht #172733
Winterweer hindert postbedeling

Door de slechte weersomstandigheden is de postbedeling fel verstoord in het hele land, meldt Piet Van Speybroeck, de woordvoerder van bpost. Slechts een kleine minderheid van brieven en pakjes die normaal gezien vandaag moesten verdeeld worden, zal de klanten ook bereiken. De kranten konden merendeels wel besteld worden."In de nacht van woensdag op donderdag zijn heel wat brieven en pakjes in de sorteercentra gebleven omdat het vervoer naar de plaatselijke verdeelcentra onmogelijk bleek. Slechts een beperkt deel van de post kon naar de distributiecentra vervoerd worden", luidt het.

Bron: HLN | Gewijzigd: 24 augustus 2017, 17:46 uur, door Joyce.s
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
2 december 2010, 15:02 uur | Bericht #172792
Al 11.400 ton zout gestrooid

Sinds woensdag werd al 11.400 ton zout gestrooid. Dat meldt het Agentschap Wegen en Verkeer donderdag. 'Sinds het begin van het winterweer werd 11.400 ton gestrooid', zegt Ilse Luypaerts van het Agentschap. Woensdag is voor het eerst ook het zogenaamde 'blokstrooien' toegepast. Dat gebeurde op de E40. Bij blokstrooien begeven verschillende strooiers zich samen onder politiebegeleiding op de wegen. Het blokstrooien kadert in het Winteractieprotocol dat in november ondertekend werd door onder meer Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits, het Agentschap Wegen en Verkeer en het Vlaams Verkeerscentrum. Dit protocol bundelt nieuwe afspraken over wat er door wie moet gebeuren bij winters weer. Ook donderdag werd het blokstrooien toegepast: op de E19, E17 en de Brusselse binnenring.

Bron: Het Nieuwsblad
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
2 december 2010, 15:05 uur | Bericht #172795
Donderdag geen moment filevrij

De ochtendspits van donderdag is geleidelijk overgegaan in de avondspits. Volgens de ANWB zijn weggebruikers donderdagmiddag wat vroeger huiswaarts gegaan met het oog op de verwachte drukte. Her en der ontstonden rond 14.00 uur alweer files op de bekende knelpunten. In de loop van de middag komen actievere sneeuwbuien het noordelijk kustgebied binnen. Donderdagavond en vrijdag kunnen langs de hele kust sneeuwbuien vallen die lokaal intensief kunnen zijn, aldus het KNMI. In verband met de sneeuwval verwacht de ANWB een zware avondspits met naar schatting 400 kilometer file. Donderdagochtend stond er bijna 600 kilometer. Geen enkel moment is het filevrij geweest in het land.

Bron: NU.nl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Terug naar boven
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
3 Gebruikers lezen nu dit topic, onderverdeeld in 3 gasten en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.147 topics, welke bij elkaar 443.900 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.202 leden.
Het nieuwste lid is ludovicusmaria.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
3 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 4161 mensen aan het browsen op het forum. 4 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 4161, lezen 15 mensen het topic "Onweerskansen van 23 en 24 augustus".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Fotowedstrijd herfst

Stuur jouw foto in en win!

Voorspel de herfst!

Hoeveel vorst? Hoeveel onweer?

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Herfst discussietopic

Nazomer op komst?

© 2003 - 2020 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden