Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De kaart Den Helder - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

24 Sep 2020 21:59:09

Er zijn de afgelopen 3 uur 500 ontladingen geregistreerd.

24 Sep 2020 21:17:16

De kaart Den Helder - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

24 Sep 2020 21:01:19

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Otter Tail, MN.

24 Sep 2020 17:33:23

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Douglas, MN.

24 Sep 2020 17:33:23

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Vilas, WI.

24 Sep 2020 17:33:23

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Prince Georges, MD.

24 Sep 2020 17:09:18

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor York, PA; Lancaster, PA.

24 Sep 2020 17:09:17

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Prince Georges, MD; Anne Arundel, MD; District of Columbia, DC.

24 Sep 2020 17:09:17

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Prince Georges, MD; Calvert, MD; Anne Arundel, MD; District of Columbia, DC.

24 Sep 2020 17:09:17

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Baltimore City, MD; Baltimore, MD.

24 Sep 2020 17:09:17

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Wilkinson, MS.

24 Sep 2020 16:20:30

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Adams, MS; Franklin, MS.

24 Sep 2020 16:20:30

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Escambia, FL; Santa Rosa, FL.

24 Sep 2020 16:11:06

NWS: Tropical Storm Warning uitgegeven voor Inland Calhoun.

24 Sep 2020 13:25:11
Actueel
1 / 4

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Voorspel de herfst!

Hoeveel vorst? Hoeveel onweer?

Herfst discussietopic

Nazomer op komst?

Fotowedstrijd herfst

Stuur jouw foto in en win!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
2 december 2010, 15:07 uur | Bericht #172797
Afvalophaling in het honderd omdat gft vastvriest

Op verschillende plaatsen in het land ondervinden afvalophaaldiensten erg veel hinder om in iedere straat de geplande rondes af te werken. Zij vragen de mensen om het afval weer binnen te halen en het bij de volgende ophalingsronde buiten te zetten. Dat is het geval in Limburg en verschillende plaatsen in Oost-Vlaanderen, vooral in landelijke gebieden. Bijkomend probleem is dat het gft-afval vastvriest in de bakken, waardoor deze niet geledigd kunnen worden. De intercommunale Limburg.net raadt aan om onderaan in de bak een krant te leggen, zodat die het vocht kan absorberen. Er kan ook krantenpapier rond het geheel worden gewikkeld. Andere tips zijn om het afval niet te hard aan te drukken en de container uit de wind te plaatsen.

De intercommunale die in 19 steden en gemeenten in het Meetjesland en de Leiestreek (Deinze) afval ophaalt, zette haar ophaalrondes om 10 uur stop. "En dit uit zorg om de veiligheid van de ophalers en de weggebruikers, " zegt Jean-Marie Staelens van I.V.M. Ook in de regio Dendermonde-Wetteren (VERKO) is er geen ophaling. In de Vlaamse Ardennen wordt afval opgehaald langs de wegen die sneeuw- en ijsvrij zijn. Het afval kon ook niet opgehaald worden in bepaalde straten van Aalst, Denderleeuw, Erpe-Mere, Geraardsbergen, Haaltert, Herzele, Kluisbergen, Lede, Liedekerke, Ninove, Oosterzele, Sint-Lievens-Houtem en Zottegem. "Maar we halen veilig op waar dat kan, " klinkt het bij ILVA.

Bij de Gentse afvalintercommunale IVAGO werd vanochtend een uur later gestart. "Omdat mensen soms niet op tijd op het werk raakten, om de spits te vermijden en om de interne organisatie met het winterweer nog eens te bekijken, " zegt Koen Van Caimere. Bij Mi-Wa (Midden-Waas), IDM (Durme-Moervaart) in Lokeren, en Ibogem (Beveren) zijn er geen problemen.

Bron: HLN
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
2 december 2010, 15:44 uur | Bericht #172826
IJsbrekers houden vaarroute Buiten-IJ begaanbaar

Rijkswaterstaat zet sinds donderdagmiddag ijsbrekers in op het Buiten-IJ bij Amsterdam en op de randmeren rondom Flevoland. De ijsbrekers moeten een vlotte doorvaart mogelijk maken tussen Amsterdam en Lelystad en naar de containterterminal van Harderwijk. Schepen op deze routes worden begeleid tussen de Oranjesluizen en de Pampusgeul. De ijsbreker vaart tussen 7 uur 's ochtends en 7 uur 's avonds mee met schepen. Alle overige vaarroutes op het Markermeer en het IJsselmeer zijn niet begaanbaar voor het scheepvaartverkeer bij te veel ijs.

Bron: RTV N-H
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Waarom deze advertentie?
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
2 december 2010, 15:46 uur | Bericht #172828
Vrachtwagen in schaar zorgt voor hinder in Ranst

Ter hoogte van Ranst zorgt een ongeval aan de verkeerswisselaar van de E313 richting Hasselt en de E34 richting Eindhoven voor verkeershinder. Een trekker-oplegger ging er donderdag kort voor 13 uur in de schaar staan, waardoor de rijbaan versperd is. Dat werd vernomen bij de wegpolitie. Volgens het Vlaams Verkeerscentrum staat er 13 km file van Antwerpen oost tot in Massenhoven. De ellende is nog niet direct voorbij, want de takelwerkzaamheden zullen nog enige tijd in beslag nemen. De trekker-oplegger schoof over de vangrails en raakte ook een dienstvoertuig van de wegpolitie, maar er vielen daarbij geen gewonden. Het verkeer wordt omgeleid via de E313 uitrit Massenhoven naar de N14 en kan dan in Zoersel de E34 weer op. Het langeafstandsverkeer wordt aangeraden om de verkeerswisselaar te mijden. Er werden ook drie strooiwagens opgeroepen om de verkeerswisselaar ijsvrij te maken.

Bron: Hbvl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
2 december 2010, 15:56 uur | Bericht #172845
'Bellingwedde heeft genoeg zout'

De gemeente Bellingwedde heeft vijftig ton strooizout in voorraad, genoeg voor acht ritten op de standaard strooiroutes en daarnaast nog andere wegen. In het overzicht van Groninger gemeenten en hun zoutvoorraad, zaterdag in deze krant, stond vermeld dat Bellingwedde geen zout heeft ingekocht, maar bestelt zodra het nodig is. Zo gauw een deel van het strooizout of zout water is verbruikt, wordt namelijk door het Friese bedrijf Omrin de zoutvoorraad aangevuld. Bellingwedde verwacht deze winter genoeg strooizout te hebben met vijftig ton op voorraad en dankzij de diensten van Omrin, dat ook het afval in de gemeente inzamelt. In een gemiddelde winter heeft Bellingwedde zo'n tweehonderd ton zout nodig. Daarnaast neemt de gemeente ongeveer negentig ton zout aanmaakwater af, dat wordt gebruikt bij het zogenaamde natstrooien.

Bron: Dvhn
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Marjoo
Lid
Woonplaats: Arnhem
Berichten: 566
Lid sinds: 7 jun. 2010
2 december 2010, 19:00 uur | Bericht #172980
Verkeersveilige Nacht uitgesteld door barre winterweer

De gouverneurs van West- en Oost-Vlaanderen hebben vandaag samen beslist om de geplande Verkeersveilige Nacht van 3 op 4 december uit te stellen. Oorzaak is het barre winterweer. "De kans is te groot dat bij het massaal uit het verkeer halen van weggebruikers ongevallen gebeuren", luidt het bij West-Vlaams gouverneur Paul Breyne. "Dit betekent echter niet dat men die nacht straffeloos dronken achter het stuur mag kruipen. Politiezones zullen autonoom toch kleinere controles organiseren." Een nieuwe datum voor de Verkeersveilige Nacht 2010 wordt later bekend gemaakt. Dit initiatief betekent jaarlijks het startschot van de BOB-campagne in West- en Oost-Vlaanderen. Alle politiezones en de federale wegpolitie voeren dan intensieve verkeerscontroles uit.

Bron: HLN
Marjoo
Lid
Woonplaats: Arnhem
Berichten: 566
Lid sinds: 7 jun. 2010
2 december 2010, 19:02 uur | Bericht #172981
Fikse vertragingen op Schiphol door winterweer

Het vliegverkeer ondervindt ook vandaag flinke hinder van het winterweer. Doordat vliegvelden in onder meer Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en Groot-Brittannië gesloten zijn, is het vluchtschema op Schiphol flink in de war geschopt.Tientallen vluchten zijn geannuleerd en er zijn fikse vertragingen, meldt een woordvoerder van de luchthaven. De overlast voor het vliegverkeer duurt naar verwachting zeker tot vrijdagochtend. Vliegtuigen kunnen wel opstijgen en landen, al moeten de banen wel ijsvrij worden gehouden. Ook woensdag waren er problemen op Schiphol doordat andere Europese luchthavens dicht waren.

Bron: AD
Marjoo
Lid
Woonplaats: Arnhem
Berichten: 566
Lid sinds: 7 jun. 2010
2 december 2010, 19:11 uur | Bericht #172995
'Spitsbergen' aan de Waddenzee

Koning Winter tast diep in de buidel. Woensdag was het al snijdend koud met extreem lage temperaturen en veel wind. Nu is de wind omgewisseld voor sneeuwval bij nog steeds ver onder normale waarden op de thermometers. Het levert ons van alles op. Overlast, maar zeker ook winterpret en prachtige plaatjes, zoals bijvoorbeeld in ‘Spitsbergen’ aan de Waddenzee. En waarschijnlijk een bijzonder record.Na een bijzonder koude woensdag was ook deze donderdag bijzonder koud. ‘s Middags vroor het in het midden en zuiden nog overal tussen 5 en 7 graden. De maximumtemperatuur was tijdens het schrijven van dit verhaal nog niet officieel bekend. Maar het is bijna zeker dat het kwik in De Bilt deze donderdag onder -4,0 graden blijft. Dat zou betekenen dat het nog nooit zo vroeg in het seizoen zo koud is geweest. 29 november 1921 kwam het etmaalmaximum uit op -4,0 graden. De volgende dag die nog kouder was, was 4 december 1933 met -4,5 graden. En tijdens de achter ons liggende woensdag lag het kwik in de nacht eerst nog boven -4 graden.

Voor het gevoel minder koud
Noord-Nederland noteerde donderdagmiddag -2 tot -5 graden. Ook al niet warm. Maar de wind viel steeds meer weg. Voor het gevoel is de koude dus iets minder extreem geworden. Tegelijkertijd heeft vrijwel heel het land de vele wind verwisseld zien worden voor sneeuw. De lichte maar aanhoudende sneeuw drong laat op de woensdag en tijdens donderdagnacht van boven Duitsland steeds verder Nederland binnen. In het noorden waren aanvankelijk nog enkele regio’s waar nauwelijks iets viel, maar aan het eind van de middag begonnen daar een paar stevige Noordzeesneeuwbuien op te dringen.

10 centimeter
Op dat moment was het dikste sneeuwdek (nog) terug te vinden in Limburg, Brabant en Zeeland. Lokaal lag er zo’n 10 centimeter sneeuw, bijvoorbeeld in Aagtekerke in het westen van de laatstgenoemde provincie (zie onderstaande foto)'Spitsbergen' aan de Waddenzee
De wind was al gaan liggen donderdag, maar de overblijfselen van de snijdende kou van woensdag waren op diverse plekken nog duidelijk te zien. Een prachtig voorbeeld hiervan zijn de fraaie foto’s hiernaast van de hand van Theo Kiewiet. De oostkust van Ameland lijkt wel veranderd in ‘Spitsbergen’ zoals hij het zelf met een knipoog, maar doeltreffend formuleerde op weerblog Weerwoord.be.

Dooiaanvallen
De winterkou houdt eerst nog even aan. In de loop van het weekend komen er dooiaanvallen, met sneeuw en later op steeds meer plekken ook regen, mogelijk aanleiding gevend tot gladheid op de nog bevroren ondergrond.

Bron: Weer.nl
Marjoo
Lid
Woonplaats: Arnhem
Berichten: 566
Lid sinds: 7 jun. 2010
2 december 2010, 19:16 uur | Bericht #173001
Veel ongevallen in avondspits

De avondspits is donderdag drukker dan normaal en er gebeuren opvallend veel ongevallen. Op dat moment stond er op de snelwegen bij elkaar ongeveer 400 kilometer file. Normaal staat het verkeer in de donderdagavondspits in deze tijd van het jaar vast over een totale lengte van zo'n 300 kilometer. De ANWB had eerder voorspeld dat er zo'n 400 kilometer file zou staan. De ochtendspits was donderdag met bijna 600 kilometer al bijzonder druk.Bieten blokkeren A58
Op de A58 is vanmiddag rond half twee ter hoogte van Roosendaal een vrachtwagen met suikerbieten gekanteld. De bieten liggen op de weg en blokkeren de A58 in de richting van Bergen op Zoom. Het verkeer wordt via een af- en oprit bij Roosendaal weer naar de A58 geleid. De file blijft vooralsnog beperkt. Er zijn volgens de politie geen gewonden gevallen. Het is nog onbekend wanneer de weg weer vrij is.Europa
Grote delen van Europa kampen ook vandaag met overlast door sneeuwval en ijzel. Het weg-, trein- en luchtverkeer raakte ontregeld in delen van Frankrijk, Duitsland, België en Groot-Brittannië. Zo stond er in de ochtendspits in België op het drukste moment 500 kilometer file. In de hoofdstad Brussel waren belangrijke doorgangswegen niet of nauwelijks toegankelijk. Datzelfde gold voor een aantal snelwegen.In Duitsland was ook sprake van lange files en uitval van treindiensten door hevige sneeuwbuien. Drie mensen stierven door verkeersongevallen die waren veroorzaakt door ijzel en sneeuw. In Frankrijk stonden ook lange files op veel snelwegen. Het vliegverkeer raakte ontregeld op de belangrijkste luchthavens bij Parijs, Orly en Charles de Gaulle. Luchthavens in landen als Groot-Brittannië en Zwitserland moesten zelfs worden gesloten. Dat gold onder meer voor Londen Gatwick, het op een na drukste vliegveld van Engeland.

Bron: AD
Marjoo
Lid
Woonplaats: Arnhem
Berichten: 566
Lid sinds: 7 jun. 2010
2 december 2010, 19:17 uur | Bericht #173005
Het bestuur van IJSCH heeft besloten om vrijdag de toegang tot de schaatsmarathon gratis te maken

Dit is mogelijk gemaakt dankzij de maatschappelijke betrokkenheid van een aantal sponsoren. Als onderdeel van de marathonvierdaagse zal op vrijdag de voltallige marathon-top in Haaksbergen aan de start verschijnen. De dames starten om 19.00 uur en de heren worden om 20.00 uur weggeschoten. Om dit unieke evenement optimaal te laten slagen heeft IJSCH het voor elkaar gekregen dat het Nederlandse top-dweilorkest Les Miezerables uit Weerselo haar opwachting maakt en dat de beste speaker van Nederland voor het marathonschaatsen Jannes Mulder de gehele wedstrijd op zijn eigen wijze zal becommentariëren. IJSCH verwacht hierdoor dat veel toeschouwers onder het genot van de bekende koek en sopie naar dit evenement zullen komen kijken.

Bron: RTV Oost
Marjoo
Lid
Woonplaats: Arnhem
Berichten: 566
Lid sinds: 7 jun. 2010
2 december 2010, 19:25 uur | Bericht #173024
Oost-Europese daklozen in Venlo naar binnen

Oost-Europeanen die 's nachts met de bittere kou in Venlo op straat verblijven, kunnen worden gedwongen de nacht door te brengen in de nachtopvang in het Venlose stadsdeel Blerick. Burgemeester Hubert Bruls van Venlo heeft daartoe een noodbevel afgekondigd. ,,We willen niet dat Oost-Europeanen op straat overnachten en doodvriezen. Desnoods verplichten we hen naar de opvang te gaan'', zei een woordvoerder van de gemeente donderdag. Het gaat vaak om Polen, die geen werk vonden en niet weten hoe de opvang hier werkt. De politie kan hen dwingen naar de nachtopvang te gaan. Is die in Blerick vol, dan kan uitgeweken worden naar Weert of Roermond. In Limburg worden in de nacht van donderdag op vrijdag temperaturen tot -12 graden Celsius verwacht. Ook in Amsterdam geldt een dergelijke noodverordening voor daklozen.

Bron: De Pers
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
2 december 2010, 22:07 uur | Bericht #173209
Avondspits verloopt vlot ondanks winterweer

De avondspits verloopt vlot. Dat zegt Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum. "De traditioneel zwaarste avondspits van de week, op donderdag, verloopt verloopt. Dat heeft te maken met verschillende factoren: er is geen nieuwe sneeuw gevallen, de (snel)wegen liggen er sneeuwvrij bij omdat er gestrooid is en veel mensen hebben geen onnodige verplaatsingen gemaakt", aldus Beeckman. "Enkel in Antwerpen waren er problemen, maar dat had te maken met een ongeval in Ranst." Beeckman maant wel aan tot voorzichtigheid voor de nacht van donderdag op vrijdag: "Het is vooral opletten voor aanvriezend dooiwater en aanvriezende mist." Over de ochtendspits vrijdag kon Beeckman nog niet veel zeggen, aangezien dat zal afhangen van de sneeuwval.

Bron: HLN
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
2 december 2010, 22:08 uur | Bericht #173211
Belgische boer doodgevroren na aanval stier

In de Belgische plaats Meer, aan de Nederlandse grens, is een boer aangevallen door een stier en daarna doodgevroren. De 40-jarige boer was in de middag even naar zijn stier gaan kijken. Toen hij 's avonds nog niet terug was, werd een zoekactie opgezet. Hij werd dood aangetroffen in de wei. Zijn lichaam vertoonde diverse builen en verwondingen. Volgens de politie leefde het slachtoffer mogelijk nog even na de aanval, maar is hij vervolgens doodgevroren.

Bron: NU.nl

Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
2 december 2010, 22:11 uur | Bericht #173212
'Snelwegen soms verraderlijk glad'

Het is op sommige plekken op de snelwegen in Nederland verraderlijk glad. Deze waarschuwing gaf het Verkeerscentrum Nederland (VCNL) van Rijkswaterstaat donderdagavond rond half tien. Door de zeer lage temperatuur aan de grond vriest het wegdek op. Rijkswaterstaat is volop aan het strooien maar de pekel werkt maar gedeeltelijk omdat er te weinig verkeer is en het zout niet wordt gemengd met de neerslag of bevroren delen. Volgens een woordvoerder geldt de waarschuwing voor het hele land en zijn er al diverse ongevallen geregistreerd.

Bron: NU.nl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
3 december 2010, 07:58 uur | Bericht #173380
Vanaf zondag minder koud

Vandaag en morgen is het nog uitkijken voor wie de weg op moet wegens sneeuw en ijzel, maar vanaf zondag zou de toestand stabiliseren. Volgende week kunnen de temperaturen nog (net) onder het nulpunt duiken, maar zo koud als deze week wordt het niet. Ook deze ochtend kan de toestand op de wegen gevaarlijk zijn, meldt de vrt-nieuwsdienst. Op de snelwegen valt de toestand mee en zijn op de meeste plekken twee rijstroken vrij, maar de secundaire wegen kunnen nog bijzonder glad zijn. Hier en daar blijft het uitkijken voor sneeuw en ijzel.Ijspegels
De voorbije nacht werd er op de Brusselse grote ring aan blokstrooien gedaan. De tunnels in Brussel gingen ook een tijdje dicht om ijspegels in de tunnels te kunnen verwijderen. Het blijft in het grootste deel van het land vriezen, met temperaturen van -12 tot -5°C in de Ardennen en -10 tot -4°C in het centrum van het land. Alleen aan de kust klimt het kwik al uit de rode cijfers, met temperaturen tussen -8 en 2°C. Ook morgen houdt de vrieskou aan, vanaf zondag wordt het dan iets warmer.

Normaal verkeer op Zaventem
De luchthaven van Zaventem is normaal beschikbaar. De sneeuwval van vannacht is volledig geruimd van de landings- en startbanen. Dat heeft woordvoerder Jan Van der Cruysse van Brussels Airport vanochtend laten weten.
Aangezien ook in de loop van de dag weinig sneeuwval wordt verwacht, voorziet Van der Cruysse geen noemenswaardige problemen tot en met vanavond.

Bron Hln | Gewijzigd: 24 augustus 2017, 17:46 uur, door Joyce.s
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
3 december 2010, 08:02 uur | Bericht #173383
Geen grote problemen op de weg

Het blijft nog opletten voor wie de weg op moet. Momenteel verloopt de ochtendspits vrij normaal en zijn er geen grote problemen op de weg. De snelwegen zijn goed berijdbaar en ook de secundaire wegen liggen er behoorlijk bij. Plaatselijk blijft het opletten voor ijsplekken.

De strooidiensten hebben een hele nacht hard doorgewerkt om de wegen sneeuwvrij te maken. Enkel op een aantal plaatsen is de linkerrijstrook op de snelweg nog moeilijk berijdbaar. Bij de spoorwegen zijn enkele treinen afgeschaft door het winterweer. De Lijn meldt voorlopig enkel kleine vertragingen in Limburg.

Bron Nieuwsblad
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
3 december 2010, 09:22 uur | Bericht #173437
Gladheid houdt nog even aan

De Zeelandbrug is gisteren in de avondspits geruime tijd afgesloten geweest voor alle verkeer. Op de brug botsten rond kwart voor vijf meerdere auto's op elkaar. Om de betrokken auto's van de gladde brug te kunnen halen was het noodzakelijk het verkeer tijdelijk stil te leggen.

Het bleef op sommige plekken op de wegen in Nederland verraderlijk glad. Deze waarschuwing gaf het Verkeerscentrum Nederland van Rijkswaterstaat gisteravond rond half tien. Door de zeer lage temperatuur aan de grond vroor het wegdek op. Rijkswaterstaat was gisteravond volop aan het strooien, maar de pekel werkte maar gedeeltelijk.


Bron PZC
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
3 december 2010, 09:23 uur | Bericht #173439
Problemen voor treinverkeer tussen Mechelen en Londerzeel

Het winterweer veroorzaakt vrijdagochtend lokaal hinder. Op de spoorlijn Bergen-Halle-Brussel zorgen modderstromen en opgehoopte sneeuwvoor problemen, tussen Londerzeel en Mechelen is er geen treinverkeer. Dat zegt een woordvoerder van Infrabel. De modderstroom en opgehoopte sneeuw zorgen voor snelheidsbeperkingen op de lijn Bergen-Halle-Brussel. Bovendien is door die sneeuwhopen het voorste wiel van een trein licht van het spoor geraakt, waardoor één spoor er geblokkeerd is. Alle verkeer moet er over het ander spoor.

In Kapelle-op-den-Bos is de brug over het Zeekanaal gestoord, mogelijk als gevolg van de vriestemperaturen. Gevolg: geen treinverkeer tussen Londerzeel en Mechelen. De passagiers moeten er op bussen overstappen, met vertragingen tot gevolg van een half uur.

Bron Nieuwsblad
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
3 december 2010, 10:46 uur | Bericht #173512
Skipistes open in Oostkantons

De skicentra van Signal de Botrange en Baraque Michel in de Hoge Venen zijn vandaag opnieuw open. Een sneeuwlaag van 10 tot 15 centimeter bedekt er de pistes. Dat is vernomen bij de toeristische dienst van de Oostkantons.Gezien de weersvoorspellingen is het ook mogelijk dat in de loop van de dag en het weekend nog andere skicentra hun pistes openstellen.

Bron: HLN | Gewijzigd: 24 augustus 2017, 17:46 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
3 december 2010, 10:49 uur | Bericht #173517
Treinproblemen in het hele land door winterweer

Vanochtend is er nogal wat treinhinder onder meer door het winterweer. In Brussel-Centraal staat een defect toestel met een verstoring van de Noord-Zuidas. Op de lijn Halle-Lembeek is intussen weer stapvoets spoorverkeer mogelijk op een spoor. Tussen Londerzeel en Mechelen is momenteel geen treinverkeer. Oorzaak is een technisch probleem aan de brug van Kappelle-Op-den-Bos. Ook tussen Ninove en Denderleeuw rijden geen treinen door een dodelijke aanrijding. Dat meldt Frédéric Petit van Infrabel. Een defecte trein in Brussel-Centraal zorgt voor hinder op het treinverkeer op de noord-zuidas en "heeft impact op het treinverkeer", aldus Petit.300 treinreizigers geëvacueerd
Een trein die zich vanmorgen om 7.30 vastreed door opgehoopte sneeuw tussen Halle en Lembeek, moet worden getakeld. Een gebarste waterleiding ligt aan de oorzaak. De 300 reizigers zijn intussen geëvacueerd via een andere trein en er is intussen ook een spoor vrijgemaakt. "Er zijn nog grote vertragingen maar er is weer spoorverkeer mogelijk, weliswaar aan snelheden van 20 kilometer per uur", klinkt het. Op de lijn Dendermonde-Mechelen was er door een defect toestel ook even slechts een spoor berijdbaar. Dat probleem zou intussen opgelost zijn. Tussen Londerzeel en Mechelen is er nog steeds geen treinverkeer. Er is een bus in beide richtingen ingelegd. En tussen Ninove en Denderleeuw tot slot rijden geen treinen als gevolg van een aanrijding van een bejaarde voetganger door een trein aan een overweg. De persoon is overleden, maar onderzoek moet nog de precieze omstandigheden van het ongeval uitwijzen.

Bron: HLN | Gewijzigd: 24 augustus 2017, 17:46 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
3 december 2010, 10:59 uur | Bericht #173522
Ernstige treinproblemen door modder en sneeuw

Op de spoorlijn tussen Brussel-Zuid en Quévy is tussen Halle en Lembeek een trein licht van de sporen geraakt. Niemand raakte gewond, maar de reizigers moesten wel geëvacueerd worden. Ook op verschillende andere lijnen is het treinverkeer verstoord. Volgens Frédéric Petit van Spoorwegnetbeheerder Infrabel is een wiel lichtjes van het spoor geraakt, maar gaat het absoluut niet om een ontsporing. De trein liep vast op samengekoekte sneeuw en modder. Een gebarsten waterleiding ligt mee aan de oorzaak. De ongeveer 300 passagiers zaten een tijdje vast voor ze konden overstappen op een andere trein richting Brussel. De vastgelopen trein zal worden weggetakeld "Er is één spoor geblokkeerd, op het andere andere spoor rijden de treinen stapvoets. Op de as Bergen-Halle-Brussel is het daardoor rekening houden met 30 minuten vertraging", aldus Petit. Infrabel, de spoorwegpolitie en brandweer zijn ter plaatse.

Ook op andere lijnen zijn er problemen
Tussen Londerzeel en Mechelen is momenteel geen treinverkeer. Oorzaak is een technisch probleem aan de brug van Kapelle-op-den-Bos. Of het met de koude te maken heeft, is niet duidelijk volgens Petit. De passagiers moeten op bussen overstappen, met vertragingen van een half uur tot gevolg. Op de lijn Dendermonde-Mechelen was er door een defect toestel ook even slechts een spoor berijdbaar. Dat probleem zou intussen opgelost zijn. Tussen Ninove en Denderleeuw dan weer rijden geen treinen als gevolg van een aanrijding van een bejaarde voetganger door een trein aan een overweg. De persoon is overleden, maar onderzoek moet nog de precieze omstandigheden van het ongeval uitwijzen. Ten slotte zijn er vertragingen van een kwartier op de lijn tussen Brugge en Kortrijk door een gestoorde overweg in Loppem. en ook tussen Gent en Mechelen gaat het moeilijk op het spoor. De Lijn meldt opnieuw vertragingen door het winterweer, vooral in Limburg, Vlaams-Brabant, en aan de kust.

Weinig hinder verwacht op luchthaven van Zaventem
De luchthaven van Zaventem is normaal beschikbaar. De sneeuwval van vannacht is volledig geruimd van de landings- en startbanen. Dat heeft woordvoerder Jan Van der Cruysse van Brussels Airport laten weten. Aangezien ook in de loop van de dag weinig sneeuwval wordt verwacht, zullen er volgens Van der Cruysse geen noemenswaardige problemen zijn. Toch moeten reizigers wel rekening houden met vertragingen of afgelastingen, zo waarschuwt de woordvoerder. Brussels Airport raadt aan om hun website of de teletekstpagina's van de VRT te raadplegen voor meer informatie over hun vluchten.

Bron: De Redactie
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Terug naar boven
2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
7 Gebruikers lezen nu dit topic, onderverdeeld in 7 gasten en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.149 topics, welke bij elkaar 443.910 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.202 leden.
Het nieuwste lid is ludovicusmaria.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
7 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 3611 mensen aan het browsen op het forum. 2 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 3611, lezen 14 mensen het topic "Winterdiscussie topic 2011/2012 deel 14".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Voorspel de herfst!

Hoeveel vorst? Hoeveel onweer?

Herfst discussietopic

Nazomer op komst?

Fotowedstrijd herfst

Stuur jouw foto in en win!

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

© 2003 - 2020 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden