Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hoke, NC.

19 Apr 2024 20:44:38

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hoke, NC; Moore, NC; Scotland, NC.

19 Apr 2024 20:31:18

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hoke, NC; Moore, NC.

19 Apr 2024 20:16:36

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hoke, NC; Moore, NC; Richmond, NC; Scotland, NC.

19 Apr 2024 19:50:29

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Aiken, SC; Lexington, SC; Richland, SC; Saluda, SC.

19 Apr 2024 16:12:43

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Aiken, SC; Edgefield, SC; Lexington, SC; Richland, SC; Saluda, SC.

19 Apr 2024 15:38:36

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Winston, AL.

19 Apr 2024 14:26:15

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Colbert, AL; Franklin, AL; Lawrence, AL.

19 Apr 2024 12:59:33

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Colbert, AL; Franklin, AL; Lauderdale, AL.

19 Apr 2024 12:35:33

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Grant, AR; Jefferson, AR.

19 Apr 2024 09:45:24

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jefferson, AR; Lonoke, AR; Pulaski, AR; Saline, AR.

19 Apr 2024 08:41:57

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Alexander, IL; Johnson, IL; Pulaski, IL; Union, IL.

19 Apr 2024 08:34:22

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Maries, MO; Phelps, MO; Pulaski, MO.

19 Apr 2024 08:34:22

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Attala, MS; Leake, MS; Madison, MS.

19 Apr 2024 08:34:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Lincoln, MO.

19 Apr 2024 08:34:21
Actueel
1 / 4

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
17 december 2010, 08:16 uur | Bericht #184366
KNMI waarschuwt voor extreem weer

Het KNMI heeft een waarschuwing voor extreem weer gegeven. De waarschuwing geldt voor de provincies Noord- en Zuid-Holland, Zeeland en Noord-Brabant. Plaatselijk kan er vijf tot tien centimeter sneeuw vallen. Ook in het zuiden kan het later gaan sneeuwen. Het verkeer in de kustprovincies ondervindt vanmorgen hinder van hevige sneeuwval. Onder meer op de A58 tussen Middelburg en Bergen op Zoom, de A9 tussen Alkmaar en Amstelveen en op de wegen aan de zuidkant van Rotterdam wordt stapvoets gereden, meldt een woordvoerder van de ANWB.


De files om 08.20uur

Rond half acht stonden er files met in totaal een lengte van bijna 200 kilometer, 75 kilometer meer dan op een normale vrijdagochtend in december. De ochtendspits wordt naar verwachting niet bijzonder hard getroffen door de sneeuwval. Een verkeerschaos wordt door de ANWB dan ook niet verwacht, ''al zal het op sommige plaatsen wel moeilijk rijden worden'', stelt een zegsman. Verder is het volgens het KNMI verraderlijk glad door bevriezing van sneeuwresten. Ook de ANWB waarschuwt voor gladheid in het hele land. Vooral fietsers en motoren moeten zich voorbereiden op verraderlijke omstandigheden. ''Sommige wegen ogen schoon, maar zijn toch erg glad'', aldus de ANWB.

Bron: AD | Gewijzigd: 17 december 2010, 08:32 uur, door Marga
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
17 december 2010, 08:33 uur | Bericht #184377
Sneeuw en gladheid hinderen verkeer

Sneeuw en gladheid hebben de ochtendspits in Zeeland dwarsgezeten. Op de A58 tussen Vlissingen en Bergen op Zoom stonden files of kwam het verkeer slechts langzaam vooruit. Kort na acht uur was de afslag Goes gestremd.

De ANWB waarschuwt voor gladheid het in het zuidwesten van het land.

Bron: PZC
Every cloud has a silver lining
Waarom deze advertentie?
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
17 december 2010, 09:31 uur | Bericht #184465
Ook vliegverkeer in problemen door sneeuw

Ook het vliegverkeer ondervindt vanochtend hinder van de sneeuwval. Schiphol meldde rond negen uur dat er dertig vluchten van en naar de luchthaven zijn geannuleerd.
Ook moeten reizigers rekening houden met vertraging. Die kan oplopen tot een uur. Volgens een woordvoerster van Schiphol kampen ook andere Europese luchthavens met problemen.

De vijf vliegtuigen die vanochtend moesten vertrekken van Rotterdam The Hague Airport hebben anderhalf uur vertraging. Inmiddels zijn er twee vertrokken. De andere drie vertrekken naar verwachting nog voor half tien

Bron: AD
Every cloud has a silver lining
Woonplaats: Koekelare, West-Vlaanderen https://twitter.com/BartStandaert
Berichten: 2744
Lid sinds: 15 jun. 2007
17 december 2010, 12:08 uur | Bericht #184750
Zeelandbrug tijdelijk afgesloten

ZIERIKZEE - De Zeelandbrug is vrijdag tussen half tien en tien afgesloten voor alle verkeer. Dat is noodzakelijk om de brug sneeuwvrij te maken. Op een gewone manier lukt het niet meer om de sneeuw over de betonnen barriers te krijgen en daarom moet met hoge snelheid worden geschoven en dat geeft teveel risico voor het gewone verkeer.



Bron: PZC.nl | Gewijzigd: 25 augustus 2017, 11:38 uur, door Joyce.s
BartS
Woonplaats: Koekelare, West-Vlaanderen https://twitter.com/BartStandaert
Berichten: 2744
Lid sinds: 15 jun. 2007
17 december 2010, 12:12 uur | Bericht #184757
Sneeuw zorgt voor problemen op druk Schiphol

De sneeuwval zorgt vrijdag op Schiphol voor flinke problemen. Veel vluchten zijn tijdens het drukke eerste weekeinde van de kerstvakantie vertraagd of geannuleerd. Sinds 08.30 uur vertrokken en landden er nauwelijks vluchten op tijd door het hevige winterweer. Volgens een woordvoerder van Schiphol waren er om 10.00 uur al dertig vluchten geschrapt. Vrijwel alle andere vliegtuigen vertrekken of landen met vertragingen van gemiddeld een uur.

Naar verwachting houden de problemen de hele dag aan. Het KNMI verwacht in ieder geval tot aan het middaguur nog flinke sneeuwval in het westen van het land, maar zelfs als het stopt met sneeuwen zijn de achterstanden niet zomaar weggewerkt. De luchthaven raadt reizigers aan de vluchtinformatie goed in de gaten te houden. Zij kunnen contact opnemen met de luchtvaartmaatschappij of de meldingen op de site van Schiphol in de gaten houden. Ook KLM waarschuwt voor uitval en vertragingen.

Schiphol is al sinds de nacht druk doende banen sneeuwvrij te maken en vliegtuigen met bevriezingsverschijnselen vliegklaar te maken, het zogeheten de-icen. "Gaandeweg loop je daarbij toch vertraging op." Juist vanaf dit weekeinde is het op Schiphol erg druk vanwege het begin van de vakantie. De luchthaven rekent vrijdag op zo'n 125 duizend passagiers. Er zijn vanwege de drukte extra voorzieningen. Zo wordt er gezorgd voor entertainment en lopen er kerstmannen en ijsfeeën rond.

Bron: Nieuws.nl
BartS
Woonplaats: Koekelare, West-Vlaanderen https://twitter.com/BartStandaert
Berichten: 2744
Lid sinds: 15 jun. 2007
17 december 2010, 12:16 uur | Bericht #184765
Vrachtwagens mogen de weg weer op in Wallonië

In Wallonië is het rijverbod voor vrachtwagens weer opgeheven. Vanmorgen bleef de verkeershinder door het winterweer beperkt. Hier en daar waren er sneeuwbuien, hoewel er in Vlaanderen minder sneeuw is gevallen dan verwacht. De meeste gewest- en autosnelwegen in Vlaanderen waren vanmorgen goed berijdbaar. Hier en daar in Vlaanderen waren er sneeuwbuien, maar de sneeuwval was minder groot dan verwacht. Op sommige plaatsen in Vlaanderen gebeurden ongevallen, onder meer in Nazareth en Waasmunster, in Oost-Vlaanderen.

In Oost-Vlaanderen veroorzaakte de sneeuw ook redelijk wat hinder bij het openbaar vervoer. Vooral in de Vlaamse Ardennen waren er problemen bij het busverkeer. De bussen raakten er moeilijk de besneeuwde hellingen op. Daardoor waren er vertragingen tot een uur. Ook in de regio rond Gent, Eeklo en Deinze moesten reizigers rekening houden met vertragingen. In West-Vlaanderen is de meeste sneeuw gevallen. "Hier en daar kan het zijn dat er nog af en toe een linkerrijstrook moeilijker berijdbaar is", zegt Jo Lieben van het Agentschap Wegen en Verkeer, "maar onze strooidiensten zijn de hele nacht druk in de weer geweest om sneeuw te ruimen en opnieuw te strooien zodat de gewest- en autosnelwegen er zo goed mogelijk bij liggen." Ook hier waren er problemen bij het openbaar vervoer, vooral in de regio Brugge en de regio Kortrijk-Ieper. De strooidiensten van het Agentschap Wegen en Verkeer hebben sinds het begin van de winter al 31.000 ton zout gestrooid. Ter vergelijking: vorig jaar is tijdens de hele winter 40.000 ton zout gestrooid.

Rijverbod vrachtwagens afgeblazen
In de Waalse provincies Luik, Luxemburg en Namen gold sinds gistermiddag een rijverbod voor vrachtwagens van meer dan 7,5 ton. De overheid wilde zo verhinderen dat vrachtwagens geblokkeerd zouden raken en het verkeer hinderen. Het rijverbod is vanmorgen opgeheven.



Geblokkeerde vrachtwagens werden weggehaald en daarbij gebeurden verschillende ongevallen. "Er zijn vrachtwagenchauffeurs die het verbod niet respecteren op de E40 tussen Luik en Aken", zegt Jean-Marc Stréel van het Waalse verkeerscentrum, "Die vrachtwagens staan in een schaar waardoor het verkeer wordt gehinderd." Vanmorgen zijn ook in Waals-Brabant vrachtwagens preventief van de weg gehaald.

Ook de grensovergangen in Rekkem naar Frankrijk en de grens Frankrijk-Luxemburg waren gesloten voor zwaar vrachtverkeer. Op Brussels Airport blijft de sneeuwhinder beperkt. Enkele vluchten zijn afgelast en mogelijk kunnen er vertragingen zijn omdat vliegtuigen moeten worden ontijsd voor ze opstijgen. Meer informatie vindt u op de website van de luchthaven. Het treinverkeer ondervindt relatief weinig hinder. "Het verloopt iets moeizamer, maar alles bij elkaar valt het redelijk mee", zegt Frédéric Petit van infrastructuurbeheerder Infrabel.

Bron: De Redactie | Gewijzigd: 25 augustus 2017, 11:38 uur, door Joyce.s
BartS
Woonplaats:
Berichten: 0
Lid sinds: 10 jun. 2007
17 december 2010, 14:45 uur | Bericht #185076
Verkeer loopt vast door sneeuw: tunnels bij Velsen dicht

Het winterse weer treft het verkeer in de provincie: bussen, trams en metro's rijden vrijwel niet, automobilisten staan in de file. Het KNMI heeft een weeralarm afgekondigd. Vrijwel alle openbaar vervoer in de provincie staat stil. De bussen van en naar Schiphol rijden niet meer, evenals de bussen in Haarlem, Zaandam en Uithoorn.

In Alkmaar rijden de bussen nog, maar wel met vertraging. In Velsen-Zuid rijden geen bussen meer, de draagvleugelboten van Conexxion varen met vertraging. De bussen in Amsterdam rijden niet meer, want het is te glad. Trams en metro's rijden hier nog wel, maar met vertraging.

Drukke wegen
Op de wegen in de provincie is het druk maar opmerkelijk genoeg zijn er geen ongelukken gebeurd, op enkele glijpartijen na. Automobilisten rijden voorzichtig vanwege de gladheid, volgens de politiekorpsen. Het verkeer op de A9 kan niet door de Wijkertunnel, die is in beide richtingen afgesloten door Rijkswaterstaat. Vrachtwagens blokkeren de ingang, omdat ze door de gladheid niet omhoog kunnen rijden. De ANWB adviseert automobilisten om niet de weg op te gaan.

De Prins Bernhardburg in Zaandam is afgesloten voor verkeer. Het is er zo glad dat zelfs strooiwagens niet meer over de brug rijden. De problemen op de weg duren nog wel even: het KNMI voorspelt namelijk dat er vrijdagavond tien tot twintig centimeter sneeuw gaat vallen.

Schiphol
Het luchtverkeer vanaf Schiphol is door de zware sneeuwval ontregeld. Veel vluchten naar Europese bestemmingen zijn vertraagd of geannuleerd. Volgens een woordvoerster van Schiphol zijn vrijdag tot twee uur ongeveer vijftig vluchten geannuleerd in verband met het winterse weer. Een aantal intercontinentale vluchten is vertraagd.

Bron RTV N-H
Marjoo
Lid
Woonplaats: Arnhem
Berichten: 566
Lid sinds: 7 jun. 2010
17 december 2010, 15:55 uur | Bericht #185273
'Zoutvoorraad loopt terug' update

Zoutproducent Frisia zegt dat zijn voorraad zout beperkt is. Door het winterweer is de vraag toegenomen. ''We proberen de partijen waar we een contract mee hebben, strooiend te houden'', zei vrijdag een woordvoerder. Het bedrijf in Harlingen haalt per dag ongeveer 2000 ton zout naar boven. De helft daarvan gaat naar de veevoeder-, chemische en levensmiddelenindustrie. De andere helft gaat naar contractpartijen die het gebruiken voor het strooien van de wegen. Frisia heeft nog geen plannen om extra zout uit de grond te halen. Om een zogeheten niet-operationele put in bedrijf te krijgen kost tussen de tien en veertien dagen. Er moeten onder meer leidingen en aansluitingen worden aangelegd.

Contractpartijen
Bij AkzoNobel kunnen ze nog steeds in voldoende zout leven aan hun contractpartijen. Wel is het zo dat er per week een portie wordt uitgeleverd. ''Zo kunnen we iedereen voorzien van zout'', zei een woordvoerster. Rond de jaarwisseling komt er nog schip uit Egypte met zout. ''Dan kunnen we weer verder.''

Bron: Nu.nl
Marjoo
Lid
Woonplaats: Arnhem
Berichten: 566
Lid sinds: 7 jun. 2010
17 december 2010, 15:57 uur | Bericht #185278
Ruim 500 kilometer sneeuwfiles

Sneeuwval heeft vrijdagmiddag vooral rond Amsterdam en Utrecht extreme files veroorzaakt. Rond drie uur was rond beide steden sprake van een verkeersinfarct, zo meldde de ANWB. In totaal stond er op dat moment op de Nederlandse snelwegen ruim 500 kilometer file. Lange files stonden op de rondwegen rond Amsterdam, de A1 tussen Amsterdam en Amersfoort, de A27 Hilversum-Utrecht en op de A2 tussen Amsterdam en Utrecht. De ANWB hield rekening met nog langere opstoppingen, gezien de voorspelde sneeuw in de loop van de middag.

Bron: DePers
Marjoo
Lid
Woonplaats: Arnhem
Berichten: 566
Lid sinds: 7 jun. 2010
17 december 2010, 15:58 uur | Bericht #185281
A58 weer geopend voor verkeer

De snelweg A58 in de richting Goes is weer opengesteld voor verkeer. De weg was vanaf half twee vanmiddag dicht in verband met de berging van een gestrande vrachtwagen.



De TNT-vrachtwagen schoof vanochtend door de gladheid ter hoogte van Lewedorp van de weg. Gelijk bergen was volgens Marco Heijdens van Rijkswaterstaat niet wenselijk, gezien de verkeersdrukte op dat moment. De volledige afsluiting was noodzakelijk omdat de snelweg slechts gedeeltelijk goed berijdbaar is en alleen zo de veiligheid van de bergers kan worden gegarandeerd. De klus kon sneller worden geklaard dan aanvankelijk was verwacht.

Bron: PZC
Marjoo
Lid
Woonplaats: Arnhem
Berichten: 566
Lid sinds: 7 jun. 2010
17 december 2010, 16:09 uur | Bericht #185302
Complete Chaos: een impressie

De ANWB waarschuwt iedereen die de weg op wil, zich af te vragen of dat wel echt moet. Het KNMI heeft een weeralarm afgegeven voor Noord-Holland, Zuid-Holland en Noord-Brabant.


Een moeder in Alkmaar brengt haar kinderen naar school


Voetgangers trotseren de zware sneeuwval in Den Haag


Ook het vliegverkeer ondervindt vrijdagochtend hinder van de sneeuwval. Schiphol meldde rond negen uur dat er dertig vluchten van en naar de luchthaven zijn geannuleerd


Een strooiwagen in Alphen aan de Rijn ligt op zijn kant


Verkeer in Den Haag ondervindt veel hinder van de zware sneeuwval


In Den Haag waren de wegen onbegaanbaar door de sneeuwval


Sneeuw bij Ridderkerk


Verkeer door heel Amsterdam valt stil. Op de Overtoom is inmiddels een file van begin tot eind ontstaan. Sneeuwruimers proberen met man en macht wegen, daar waar mogelijk, vrij te maken zoals hier te zien is op de Overtoom t.h.v. de JP Heijenstraat


De Amsterdamse Overtoom met aan weerszijden file


Romantisch fietsenrek in de Brederodestraat in Amsterdam West


En nog meer sneeuw op fietsen in de Amsterdamse JP Heijestraat

Bron: Nu.nl | Gewijzigd: 25 augustus 2017, 11:39 uur, door Joyce.s
Marjoo
Lid
Woonplaats: Arnhem
Berichten: 566
Lid sinds: 7 jun. 2010
17 december 2010, 16:11 uur | Bericht #185311
Ook Schiphol zwaar in de problemen door sneeuwval

Het luchtverkeer vanaf Schiphol is vandaag door zware sneeuwval grotendeels ontregeld. Veel vluchten vanaf de luchthaven naar Europese bestemmingen zijn vertraagd of geannuleerd. Volgens een woordvoerster van Schiphol zijn vanmiddag tot twee uur ongeveer vijftig vluchten geannuleerd in verband met het winterse weer. Een aantal intercontinentale vluchten is vertraagd. De weerssituatie op de luchthaven wordt per minuut bekeken. "Als de sneeuwbuien heel intensief zijn, is er even heel weinig verkeer en als de sneeuwploegen de banen schoonmaken ligt alles helemaal stil. Maar zodra het kan vertrekken er toestellen." Ook andere Europese luchthavens kampen met problemen door het winterweer, wat weer tot vertragingen op Schiphol leidt. Vliegvelden in onder meer België, Duitsland en Frankrijk ondervinden hinder van sneeuw.

Vertragingen
Volgens de KLM bestaat de kans dat reizigers door de vele annuleringen en vertragingen vrijdag niet meer op hun bestemming arriveren. Om hoeveel mensen het gaat, kan de woordvoerster nog niet zeggen.

Zomerdag
Schiphol voorspelde eerder deze week grote drukte in verband met de kerstvakantie. Naar verwachting reizen dit weekend 350.000 mensen via de luchthaven. Vrijdag zou met 125.000 passagiers de drukste dag worden. De grote toestroom van vakantiegangers in combinatie met het slechte weer leidt niet tot extra problemen, aldus de woordvoerster. "Vergeleken met een zomerse dag is het nu niet extreem druk. De luchthaven kan deze aantallen passagiers met gemak aan."

Bron: HLN

Marjoo
Lid
Woonplaats: Arnhem
Berichten: 566
Lid sinds: 7 jun. 2010
17 december 2010, 16:19 uur | Bericht #185327
NS adviseert niet met de trein te reizen

De Nederlandse Spoorwegen (NS) adviseren mensen niet met de trein te reizen als dat niet strikt noodzakelijk is. Gaan mensen toch, dan moeten ze ruim op tijd vertrekken. Een woordvoerder liet vrijdag weten dat de NS zich gezien de weersomstandigheden aansluit bij eerdere adviezen van de ANWB en het KNMI. Het treinverkeer is nog op gang, aldus de zegsman. ''Maar het is wel zwaar overal.'' De weersverslechtering betekent dat ook treinreizigers meer hinder gaan ondervinden van de sneeuwval, aldus de NS. ''Op dit moment kan kunnen de NS-treinen blijven rijden door het toepassen van een uitgedunde dienstregeling in de Randstad."

"Omdat het winterweer aanhoudt, blijft dat uit voorzorg de rest van de dag in de Randstad zo. Dat betekent voor reizigers een verhoogde kans op langere reistijd en mogelijk wat vollere treinen. Door minder treinen te laten rijden, voorkomt NS dat er zogenoemde filevorming op het spoor plaatsvindt.'' NS adviseert reizigers op de stations de omroepberichten en de informatieborden in de gaten te houden voor de actuele treininformatie.

Bron: Nu.nl
Marjoo
Lid
Woonplaats: Arnhem
Berichten: 566
Lid sinds: 7 jun. 2010
17 december 2010, 16:21 uur | Bericht #185335
Al bijna 700 sneeuwongevallen op de weg

Bij de alarmcentrale Mondial Assistance zijn tot vanmiddag 15.00 uur al ruim 650 meldingen van ongevallen binnengekomen. Dat is een verdubbeling ten opzichte van een normale vrijdag. Volgens een woordvoerster komen er steeds meer auto's stil te staan in de sneeuw. Ook is er sprake van veel ongevallen waarbij geen andere auto's zijn betrokken (de zogeheten eenzijdige ongevallen).

Bergers op pad
De alarmcentrale fungeert als Landelijk Centraal Meldpunt (LCM), aangestuurd door Rijkswaterstaat, en zorgt ervoor dat bergers op pad gaan om de wegen weer vrij te maken.

Warm eten
Volgens de woordvoerster kunnen de bergers het werk nog aan. Ze benadrukt wel dat het verstandig is om eten en drinken en iets extra warms mee te nemen

Bron: AD
Marjoo
Lid
Woonplaats: Arnhem
Berichten: 566
Lid sinds: 7 jun. 2010
17 december 2010, 16:43 uur | Bericht #185398
Winterweer legt ook websites plat

De websites van onder meer de NS en de ANWB kunnen het grote aantal bezoekers nauwelijks aan. Door de chaos op de weg en op het spoor gaan veel mensen online op zoek naar actuele reisinformatie. De website van de NS met actuele informatie vertoont al de hele dag kuren, volgens het spoorbedrijf door een technische storing bij KPN. De ANWB laat weten dat de site bijna bezwijkt. De website van het KNMI was wel bereikbaar.

Bron: Nieuws.nl
Marjoo
Lid
Woonplaats: Arnhem
Berichten: 566
Lid sinds: 7 jun. 2010
17 december 2010, 16:44 uur | Bericht #185404
'Op sommige plekken is de weg een ijsbaan'

Wegen in Noord-Holland zijn op sommige plekken veranderd in een ijsbaan. Dat meldde de ANWB vrijdagmiddag rond vier uur. De spekgladde omstandigheden leiden tot chaotische toestanden. Bij het knooppunt Zaandam kunnen vrachtwagens door de gladheid het plein niet op en niet verder. Het overige verkeer slalomt om de gestrande combinaties heen, aldus de zegsman van de verkeersorganisatie. Rond vier uur stond er in totaal ruim 600 kilometer file op de Nederlandse snelwegen. Daarmee komt deze avondspits in de toptien drukste spitsen. De band met sneeuwbuien trekt van west naar oost over het midden van het land. Vooral rond Amsterdam en Utrecht is het verkeer nagenoeg vastgelopen.

Bron: AD
Marjoo
Lid
Woonplaats: Arnhem
Berichten: 566
Lid sinds: 7 jun. 2010
17 december 2010, 17:40 uur | Bericht #185515
Halve meter sneeuw op Hoge Venen en meer op komst

Vandaag is Vlaanderen aan een enorme sneeuwchaos ontsnapt. Amper 100 km boven onze noordgrens staat het verkeer vanaf het midden van Nederland al een hele dag muurvast met monsterfiles van in totaal 750 km tot gevolg. Bij ons blijft het vandaag beperkt tot enkele sneeuwbuien, maar morgen hebben we weer prijs met verse sneeuw in de loop van de dag vanaf het zuidwesten en 's nachts een nieuw pak sneeuw. Nu ligt er al een halve meter sneeuw op de Hoge Venen. In West-Vlaanderen ligt een witte laag tot 10 cm en in het centrum van het land tot 5 cm. En de (verse) sneeuw (tot 10 cm) blijft het hele weekend liggen, want het blijft vriezen. Begin volgende week krijgen we lichte dooi.



De avondspits verloopt overigens weer heel moeizaam door gladde wegen. Onder meer op de A12 in Meise is het in beide richtingen super glad en in de richting van Antwerpen zijn al vijf (!) ongevallen gebeurd. Een ongeval in Heverlee heeft de avondspits vanuit Brussel naar Leuven in chaos gestort. Dat de maatregel om het zware vrachtverkeer gisteren halt te doen houden in Wallonië een uitstekende beslissing was, bleek vanmiddag. Net na het weer toelaten van trucks gebeurde een zwaar ongeval met vrachtwagens net voor Wanlin, waar gisteren de lange colonne vrachtwagens op de pechstrook stond. Gevolg: een file van meer dan 10 km en lange wachttijden.



Berekoud
Voor vanavond en vannacht voorspelt het KMI slechts enkele sneeuwbuien, vooral dan in de zuidelijke helft van het land. Er is kans op aanvriezende mistbanken, vooral in de Kempen en de Ardennen. Het wordt weer berekoud met minima liggen tussen -4 en -6 graden ten noorden van Samber en Maas en tussen -6 en -9 of -10 graden elders.



Actieve sneeuwzone
Morgen trekt dan een nieuwe actievere sneeuwstoring in de namiddag en avond door ons land. Dan neemt de bewolking toe vanaf het westen, gevolgd door sneeuwval vanaf de Franse grens. De maxima schommelen tussen 0 en -2 graden ten noorden van Samber en Maas en tussen -2 en -5 graden in de Ardennen en Belgisch Lotharingen. Tijdens de nacht van zaterdag op zondag, bepaalt een nieuwe sneeuwzone ons weer. Op veel plaatsen kan er 5 tot 10 cm sneeuw vallen.



Iets minder koud
Zondagochtend is nog wat plaatselijke sneeuwval mogelijk. Later wordt het droger. Op het einde van de dag bereikt een nieuwe storing ons land vanaf het zuidwesten. De neerslag valt eerst onder de vorm van sneeuw maar kan tijdelijk overgaan in smeltende sneeuw of regen ten noorden van Samber en Maas. In het begin van de volgende week is er soms nog sneeuwval en eventueel enkele perioden met lichte dooi. In het midden van de week wordt het rustiger en droger met nog steeds nachtvorst. De winter is dus zeker nog niet uit het land, maar voor het witte kerst zullen we wellicht toch naar de Ardennen moeten trekken.



Bron: HLN

  | Gewijzigd: 25 augustus 2017, 11:40 uur, door Joyce.s
Marjoo
Lid
Woonplaats: Arnhem
Berichten: 566
Lid sinds: 7 jun. 2010
17 december 2010, 17:44 uur | Bericht #185519
Chaos op Nederlandse wegen; ruim 700 kilometer file

Door hevige sneeuwval en bevriezing zijn de Nederlandse wegen verraderlijk glad. Weerinstituut KNMI heeft een weeralarm afgegeven voor de provincies Noord- en Zuid-Holland en Utrecht. Voor Gelderland en Flevoland geldt een waarschuwing extreem weer. Dat heeft het KNMI vrijdagmiddag bekendgemaakt. Om 17.00 uur stond er in totaal al 740 kilometer aan files.

Noodzakelijk
Rijkswaterstaat geeft voor Noord- en Zuid-Holland en Utrecht een 'verkeersalarm' af. Een woordvoerder raadt aan alleen de weg op te gaan als het strikt noodzakelijk is. Ook de NS raadt treinreizigers aan om alleen met de trein te gaan als het niet anders kan. Op dit moment wordt er in de randstad gebruik gemaakt van een uitgedunde dienstregeling. Uit voorzorg blijft dit de rest van de dag zo.

Complete chaos
Zware sneeuwbuien zorgden vrijdagochtend voor een drukke ochtendspits. De wegen slibben nu ook weer vol. Tegen 14.00 uur stond er 385 kilometer file en dit aantal neemt alleen maar toe. Vooral op de wegen rond Den Haag, Amsterdam, Utrecht en Rotterdam staat het verkeer vast. De ANWB sprak van 'een complete chaos'. Het openbaar vervoer ondervindt ook problemen van het extreme weer. Vervoersbedrijf GVB heeft alle bussen van de weg gehaald en ook in Rotterdam rijden geen bussen. De busdienstregeling in de regio Noord-Holland Noord is ook geheel ontregeld. Trams in Den Haag hebben vertraging.

Zon
Op luchthaven Schiphol zijn tientallen vluchten vertraagd of geannuleerd. Het KNMI waarschuwde eerder vandaag dat er extreem weer op komst was. Het instituut verwacht dat er zaterdag perioden met zon zijn en dat het op de meeste plaatsen droog is. Zaterdagavond gaat het mogelijk weer sneeuwen.

Bron: Elsevier
Marjoo
Lid
Woonplaats: Arnhem
Berichten: 566
Lid sinds: 7 jun. 2010
17 december 2010, 17:46 uur | Bericht #185521
Winterweer zit Feyenoord dwars

Het barre winterweer heeft de voorbereiding van Feyenoord op de klassieker zondag tegen Ajax in de war geschopt. De selectie van trainer Mario Been heeft vrijdag niet op het veld kunnen trainen. Dat meldde de Rotterdamse club op de website.



Door hevige sneeuwval was trainen zowel op trainingscomplex Varkenoord als in De Kuip niet mogelijk. De velden waren bedekt met een dikke laag sneeuw. De spelers hebben als vervanging van de groepstraining ieder individueel een programma afgewerkt in de fitnessruimte van het stadion. Zondag spelen de Rotterdammers in Amsterdam tegen rivaal Ajax.

Bron: AD
Marjoo
Lid
Woonplaats: Arnhem
Berichten: 566
Lid sinds: 7 jun. 2010
17 december 2010, 17:48 uur | Bericht #185523
Grote verkeersoverlast in Kennemerland

De hevige sneeuwval zorgt in de regio Kennemerland voor grote overlast op de wegen. Volgens de Veiligheidsregio Kennemerland zal de situatie de komende uren niet verbeteren. De hulpdiensten adviseren dringend om vrijdagavond niet meer op pad te gaan. Verkeer bij de Velsertunnel ondervindt veel overlast. In beide richtingen is een rijbaan afgesloten. Vrachtwagens hebben moeite de hellingen bij de tunnel op te komen. De toerit naar de Wijkertunnel nabij de Zwarte Markt in Beverwijk is afgesloten door vrachtwagens die daar niet weg kunnen komen. Volgens een woordvoerder van Rijkswaterstaat wordt geprobeerd de wagens weg te krijgen, voor zover dat bij deze omstandigheden mogelijk is. De Wijkertunnel zelf is begaanbaar in beide richtingen.

Bron: AD
Terug naar boven
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.850 topics, welke bij elkaar 448.360 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.578 leden.
Het nieuwste lid is NightFoxy.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 194 mensen aan het browsen op het forum. 1 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 194, lezen 3 mensen het topic "Algemeen onweerskansentopic 2023".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden