Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Middlesex, NJ; Somerset, NJ; Bucks, PA; Mercer, NJ; Hunterdon, NJ.

2 Jul 2020 19:42:56

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Middlesex, NJ; Somerset, NJ; Monmouth, NJ; Ocean, NJ; Mercer, NJ.

2 Jul 2020 19:42:56

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor St. Johns, FL; Putnam, FL; Clay, FL.

2 Jul 2020 19:42:56

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Johnson, MO; Pettis, MO; Henry, MO.

2 Jul 2020 19:35:48

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Essex, NY; Clinton, NY; Chittenden, VT; Grand Isle, VT.

2 Jul 2020 19:31:57

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Sussex, NJ.

2 Jul 2020 19:31:57

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Rutland, VT.

2 Jul 2020 19:31:57

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Suffolk, MA; Essex, MA; Middlesex, MA; Norfolk, MA; Plymouth, MA.

2 Jul 2020 19:31:56

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Ulster, NY.

2 Jul 2020 19:31:56

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Osage, OK.

2 Jul 2020 19:28:26

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor New London, CT; Middlesex, CT.

2 Jul 2020 19:09:59

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Miller, GA; Seminole, GA; Decatur, GA; Mitchell, GA; Baker, GA.

2 Jul 2020 19:09:58

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Clarke, AL.

2 Jul 2020 19:09:58

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Early, GA; Geneva, AL; Houston, AL.

2 Jul 2020 19:09:58

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor New London, CT; Middlesex, CT; New Haven, CT.

2 Jul 2020 19:09:58
Actueel
1 / 4

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Kans op nachtwolken

NLC seizoen begonnen

Fotowedstrijd zomer

Fotografeer de zomer en doe mee!

Zomer discussietopic

Warm en zonnige periode op komst?

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
MarkNL
Lid
Woonplaats: Spijkenisse
Berichten: 2121
Lid sinds: 8 jun. 2007
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
12 maart 2011, 11:20 uur | Bericht #218657
Citaat van Ben47, zaterdag 12 maart 2011, 11:11 uur Aan een artikel van gisteren waarin staat dat alles zo goed beveiligd is in Japan hebben we niets meer als blijkt dat er nu een enorme ontploffing heeft plaatsgevonden. Nee, we hoeven niet oververhit te raken, maar doen alsof je neus bloed en alles proberen te negeren is ook een vak.

Ik negeer het probleem niet. Ik weet dat er gevaar is. Echter je moet wel realistisch blijven en mensen beginnen gelijk over fall out wolken en Tsjernobyl situaties te praten. Je kan namelijk niet vergelijken omdat (wat dat stukje op Gizmodo aangeeft) de Japanners veel meer expertise hebben op gebied van kernenergie. De explosie is veroorzaakt door stoom, dat zie je duidelijk aan de witte wolken. En dat is niet best, dat weet mijn bloedende neus ook wel. Echter is het nogal duidelijk lijkt me dat de situatie toch momenteel anders is dan bij Tsjernobyl waar een waterstofgas explosie heeft plaatsgevonden en de hele reactor (brandbaar grafiet) de lucht is ingegaan. En vuur en zwarte rook heb ik nog niet gezien bij Fukushima...

Je hebt een regeltje toegevoegd zie ik. Uiteraard is het normaal en goed dat mensen hun bezorgheid uiten. Maar van panikeren wordt niemand beter van . | Gewijzigd: 12 maart 2011, 11:21 uur, door MarkNL
Marching ever onward to tomorrow!
Woonplaats: Middelburg
Berichten: 832
Lid sinds: 18 dec. 2009
12 maart 2011, 11:23 uur | Bericht #218658
Citaat van MarkNL, zaterdag 12 maart 2011, 11:20 uur Ik negeer het probleem niet. Ik weet dat er gevaar is. Echter je moet wel realistisch blijven en mensen beginnen gelijk over fall out wolken en Tsjernobyl situaties te praten. Je kan namelijk niet vergelijken omdat (wat dat stukje op Gizmodo aangeeft) de Japanners veel meer expertise hebben op gebied van kernenergie. De explosie is veroorzaakt door stoom, dat zie je duidelijk aan de witte wolken. En dat is niet best, dat weet mijn bloedende neus ook wel. Echter is het nogal duidelijk lijkt me dat de situatie toch momenteel anders is dan bij Tsjernobyl waar een waterstofgas explosie heeft plaatsgevonden en de hele reactor (brandbaar grafiet) de lucht is ingegaan. En vuur en zwarte rook heb ik nog niet gezien bij Fukushima...

Je hebt een regeltje toegevoegd zie ik. Uiteraard is het normaal en goed dat mensen hun bezorgheid uiten. Maar van panikeren wordt niemand beter van .Ben blij dat jij het snapt tenminste, beetje relativeren kan geen kwaad, ik zie weer zo veel paniek zaaiers rond schreeuwen.
Waarom deze advertentie?
MarkNL
Lid
Woonplaats: Spijkenisse
Berichten: 2121
Lid sinds: 8 jun. 2007
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
12 maart 2011, 11:25 uur | Bericht #218660
Nederlanders in doodsangst in schuddend gebouw

De schrik zit er goed in bij de tientallen Nederlanders in Japan, nadat het land werd getroffen door de enorm zware aardbeving en verwoestende tsunami. ''Stiekem hoopte ik ooit een aardbeving mee te maken. Nu wens ik dat nooit, nóóit meer!'', zegt student Emiel Barten. ,,Ik ben behoorlijk geschrokken,'' laat studente dierenecologie Suzanne Boon weten via Facebook, een van de manieren waarop nog kan worden gecommuniceerd. ,,Waar wij zitten, is gelukkig geen tsunamigevaar, verder weten wij ook niet heel veel van wat er in de stad gebeurt.'' Gelukkig weten haar ouders ook dat het goed met haar gaat, meldt het AD. De meeste landgenoten lijken vooral in Tokio te zitten. Ook daar had de aardbeving een enorme kracht: 7.9 op de schaal van Richter. De hoofdstad ligt circa 400 kilometer van het epicentrum.

Boor in de mond

De Japanners en de Nederlanders die er al een tijdje wonen, kijken niet op van een beving. Ad Timmering woont al zes jaar in Tokio en beaamt: ,,Dit is zo normaal in Japan. We voelen regelmatig bevingen. Ik lag eerst meer te zweten van angst voor de tandarts. Op het moment van de aardbeving lag ik namelijk in zijn stoel, met een boor in mijn mond.'' Toen de assistentes begonnen te gillen, was de ernst snel duidelijk: ,,Dit was geen kleintje. Ik moest het gebouw uitrennen. Daar liep ik dan met een bebloede mond.'' Al gauw besloten Timmering, de tandarts en de assistentes weer naar binnen te gaan. ,,Net op het moment dat de tandarts wilde gaan polijsten, kwam de tweede schok. Dat was om kwart over drie. Hij besloot er toen maar mee op te houden.''

Gruwelijke taferelen

Het zevenkoppige zendelingengezin van Gert de Boo zaten in shock thuis, op de 51ste verdieping in hartje Tokio. Hij, zijn vrouw en drie dochters (tweeling van 1 jaar en een van 4 jaar) gingen een onrustige nacht tegemoet.
Boo via Skype: ,,We wonen in een vrij nieuwe flat, bestempeld als aardbevingsbestendig. Maar op dat moment denk je daar niet aan. Dan lig je onder een tafel en vraag je je af of het gebouw wel blijft staan.'' Ook veel zuidelijker van het epicentrum was de aardbeving goed te voelen. De Nederlander Siegfried Aikman, tot voor kort bondscoach van het Japanse hockeyelftal, woont in Nagoya (750 kilometer ten zuiden van Sendai) en was tijdens de ramp thuis met zijn vrouw. Hij werd door de bevingen zeeziek. Van de tsunami merkte Aikman niets. Wel zag hij de beelden live op televisie. ,,Gruwelijke taferelen. Je zag zelfs dat sommige mensen geen tijd meer hadden om te vluchten.''

Bron: AD
Marching ever onward to tomorrow!
Woonplaats: almere
Berichten: 170
Lid sinds: 19 jan. 2010
12 maart 2011, 11:28 uur | Bericht #218661
De verklaring voor wat er is misgegaan in Fukushima is eigenlijk behoorlijk simpel: water van de tsunami van de megabeving zette de dieselgeneratoren onder die de koeling aandrijven. De generatoren begaven het, de koeling stopte. Omdat de koeling stopte, nam de druk toe in de reactor. Om de drukt te verlagen werd - na toelating van de Japanse premier - beslist om radioactieve stoom te lossen uit de reactor. Het probleem: de beslissing om dat te doen liet even op zich wachten en bovendien kon ze pas uren later uitgevoerd worden omdat er gewoon geen stroom voorhanden was om dat effectief te doen.

Volgens dr. Irwin Redlener, van het Disaster Preparedness Institute aan Columbia University, zijn de meegedeelde radioactieve waarden gevaarlijk. Zeker de straling in de kerncentrales zelf is van een niveau dat "je daar echt geen voet wil binnenzetten". Maar ook in de omgeving zal de straling volgens Redlener leiden tot een toename van ondermeer kanker.

Een aantal Amerikaanse nucleaire experts hebben ook al laten weten dat het "onbegrijpelijk" is dat er geen backupsystemen voor de dieselgeneratoren die voor de koeling zorgen zouden zijn. Ze spreken over batterijen. De getroffen kernreactors zijn 40 jaar oud. (mvl/edp)
http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/ar...ARDBEVING.dhtml | Gewijzigd: 12 maart 2011, 11:34 uur, door jeanpaul64
Ben47
Lid
Woonplaats: Heenvliet, Eiland Voorne-Putten (Zuid-Holland)
Berichten: 4217
Lid sinds: 16 jan. 2011
12 maart 2011, 11:29 uur | Bericht #218662
Citaat van MarkNL, zaterdag 12 maart 2011, 11:20 uur Ik negeer het probleem niet. Ik weet dat er gevaar is. Echter je moet wel realistisch blijven en mensen beginnen gelijk over fall out wolken en Tsjernobyl situaties te praten. Je kan namelijk niet vergelijken omdat (wat dat stukje op Gizmodo aangeeft) de Japanners veel meer expertise hebben op gebied van kernenergie. De explosie is veroorzaakt door stoom, dat zie je duidelijk aan de witte wolken. En dat is niet best, dat weet mijn bloedende neus ook wel. Echter is het nogal duidelijk lijkt me dat de situatie toch momenteel anders is dan bij Tsjernobyl waar een waterstofgas explosie heeft plaatsgevonden en de hele reactor (brandbaar grafiet) de lucht is ingegaan. En vuur en zwarte rook heb ik nog niet gezien bij Fukushima...
Ja stoom zie je en brokstrukken.... Het is hoe dan ook een enorme explosie die op zich ook weer schade aanricht. Die explosie is er niet voor niets. Die overdruk wordt wordt niet voor niets zo hoog dat de boel ontploft. Ze hebben het dus niet meer in de hand, dat moge duidelijk zijn. Wat is het volgende?

Overigens vraag ik me af of jij er vanuit gaat dat het alleen maar om stoom gaat. Kan jij aan die stoom zien dat die niet radioactief is, omdat er geen zwarte rook is? Moerdijk was zwarte rook en die was hoewel giftig, niet radioactief. Heus, de kans dat hier een explosie radioactieve stoom en brokstukken de lucht ingeblazen heeft is zeer groot. Ze waren reeds bezig radioactieve stoom te laten ontsnappen via filters. Nu heeft het blijkbaar z'n eigen weg gevonden.
Noem mij de naam van de instantie die opdracht geeft tot een onderzoek van het klimaat en ik geef u per ommegaande het verwachte resultaat van het onderzoek.
gerard112
Lid
Woonplaats: Spijk groningen
Berichten: 559
Lid sinds: 23 sep. 2010
12 maart 2011, 11:31 uur | Bericht #218664
tweede kerncentrale in problemen in Fukushima, meldt @Bertvanslooten op Radio
Inmiddels bevestigt de Japanse overheid dat er inderdaad radioactief materiaal is gelekt
pietjelol
Lid
Woonplaats: Hoorn
Berichten: 1511
Lid sinds: 6 apr. 2009
12 maart 2011, 11:40 uur | Bericht #218666
lees net dat er nu wel zwarte rookontwikkeling is bij de kerncentrale | Gewijzigd: 12 maart 2011, 11:41 uur, door pietjelol

smarkie
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 1284
Lid sinds: 7 jan. 2010
12 maart 2011, 11:47 uur | Bericht #218668
De aardbevingen gaan ook maar door.
25 minuten geleden weer een 5.5
Sneeuwdagen winter 2011/2012: 2Begint de winter laat, zet dan de strooiwagens maar paraat.Is het te warm in November, dan krijgen we een weeralarm in December
Ben47
Lid
Woonplaats: Heenvliet, Eiland Voorne-Putten (Zuid-Holland)
Berichten: 4217
Lid sinds: 16 jan. 2011
12 maart 2011, 11:47 uur | Bericht #218669
Citaat van pietjelol, zaterdag 12 maart 2011, 11:40 uur lees net dat er nu wel zwarte rookontwikkeling is bij de kerncentrale
De kleur van de rook is totaal niet van belang. Radioactive deeltjes zie je niet!
Noem mij de naam van de instantie die opdracht geeft tot een onderzoek van het klimaat en ik geef u per ommegaande het verwachte resultaat van het onderzoek.
MarkNL
Lid
Woonplaats: Spijkenisse
Berichten: 2121
Lid sinds: 8 jun. 2007
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
12 maart 2011, 11:49 uur | Bericht #218670
Berichtje van Crisisned2.0 op Twitter.

"Beschermende behuizing kerncentrale #Japan is NIET beschadigd meldt Radio 1. #aardbeving #tsunami"

Om 12.30 extra uitzending op RTL4 wat betreft Japan.
Marching ever onward to tomorrow!
Ben47
Lid
Woonplaats: Heenvliet, Eiland Voorne-Putten (Zuid-Holland)
Berichten: 4217
Lid sinds: 16 jan. 2011
12 maart 2011, 12:00 uur | Bericht #218673
Citaat van MarkNL, zaterdag 12 maart 2011, 11:49 uur Berichtje van Crisisned2.0 op Twitter.

"Beschermende behuizing kerncentrale #Japan is NIET beschadigd meldt Radio 1. #aardbeving #tsunami"

Om 12.30 extra uitzending op RTL4 wat betreft Japan.

Doofpot? 'Gaat u maar rustig slapen, er is niets aan de hand'? Daarom worden het gebied waaruit de bewoners worden geevacueerd steeds groter. Denk je nu echt dat ons de waarheid verteld wordt? Waarom zijn er nog geen beelden van vliegtuigen die luchtopnames van de ontploffende centrale hebben gemaakt? Om te zien hoe groot de schade is.
Noem mij de naam van de instantie die opdracht geeft tot een onderzoek van het klimaat en ik geef u per ommegaande het verwachte resultaat van het onderzoek.
MarkNL
Lid
Woonplaats: Spijkenisse
Berichten: 2121
Lid sinds: 8 jun. 2007
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
12 maart 2011, 12:02 uur | Bericht #218674
Citaat van Ben47, zaterdag 12 maart 2011, 11:29 uur Ja stoom zie je en brokstrukken.... Het is hoe dan ook een enorme explosie die op zich ook weer schade aanricht. Die explosie is er niet voor niets. Die overdruk wordt wordt niet voor niets zo hoog dat de boel ontploft. Ze hebben het dus niet meer in de hand, dat moge duidelijk zijn. Wat is het volgende?

Zoals ik ookal heb gezegd is er sprake van gevaar. Dat weet iedereen wel. Maar hebben wij enig idee van het schade niveau hier? Het kan bijvoorbeeld ook zo zijn dat alleen de buitenste shell (een doosje om de ingekapselde reactor) is weggeblazen en de schade aan de reactor zelf meevalt. Allemaal mogelijkheden.

QUOTE(Ben47 @ Mar 12 2011, 11:29) <{POST_SNAPBACK}>
Overigens vraag ik me af of jij er vanuit gaat dat het alleen maar om stoom gaat. Kan jij aan die stoom zien dat die niet radioactief is, omdat er geen zwarte rook is? Moerdijk was zwarte rook en die was hoewel giftig, niet radioactief. Heus, de kans dat hier een explosie radioactieve stoom en brokstukken de lucht ingeblazen heeft is zeer groot. Ze waren reeds bezig radioactieve stoom te laten ontsnappen via filters. Nu heeft het blijkbaar z'n eigen weg gevonden.


Ik weet dat ze dat doen en als chemicus weet ik ook dat stoom radioactieve deeltjes kan bevatten. Echter, we weten verder niks over concentraties, wat er precies is ontploft, hoe de reactor is opgebouwd, wat er precies gebeurt. Bovendien krijg ik er tegenstrijdige berichten binnen over de reactor (en de nieuwe tsunami) dus het blijft onduidelijk wat er exact aan de hand is.
Marching ever onward to tomorrow!
smarkie
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 1284
Lid sinds: 7 jan. 2010
12 maart 2011, 12:03 uur | Bericht #218675
Citaat van Ben47, zaterdag 12 maart 2011, 12:00 uur Doofpot? 'Gaat u maar rustig slapen, er is niets aan de hand'? Daarom worden het gebied waaruit de bewoners worden geevacueerd steeds groter. Denk je nu echt dat ons de waarheid verteld wordt? Waarom zijn er nog geen beelden van vliegtuigen die luchtopnames van de ontploffende centrale hebben gemaakt? Om te zien hoe groot de schade is.

Idd.

Net als moerdijk!!
Sneeuwdagen winter 2011/2012: 2Begint de winter laat, zet dan de strooiwagens maar paraat.Is het te warm in November, dan krijgen we een weeralarm in December
WimBaens
Lid
Woonplaats: Molenbeersel (N-O Belgisch Limburg)
Berichten: 1452
Lid sinds: 16 dec. 2009
12 maart 2011, 12:07 uur | Bericht #218676
Citaat van X-treme, zaterdag 12 maart 2011, 12:03 uur Idd.

Net als moerdijk!!


Wat een mooie vergelijking
Woonplaats:
Berichten: 2713
Lid sinds: 11 mrt. 2010
12 maart 2011, 12:07 uur | Bericht #218677
Citaat van Ben47, zaterdag 12 maart 2011, 12:00 uur Doofpot? 'Gaat u maar rustig slapen, er is niets aan de hand'? Daarom worden het gebied waaruit de bewoners worden geevacueerd steeds groter. Denk je nu echt dat ons de waarheid verteld wordt? Waarom zijn er nog geen beelden van vliegtuigen die luchtopnames van de ontploffende centrale hebben gemaakt? Om te zien hoe groot de schade is.


en dat noemen ze nu de 21'ste eeuw
Woonplaats:
Berichten: 25
Lid sinds: 22 feb. 2011
12 maart 2011, 12:09 uur | Bericht #218678
Citaat van MarkNL, zaterdag 12 maart 2011, 12:02 uur Zoals ik ookal heb gezegd is er sprake van gevaar. Dat weet iedereen wel. Maar hebben wij enig idee van het schade niveau hier? Het kan bijvoorbeeld ook zo zijn dat alleen de buitenste shell (een doosje om de ingekapselde reactor) is weggeblazen en de schade aan de reactor zelf meevalt. Allemaal mogelijkheden.Ik weet dat ze dat doen en als chemicus weet ik ook dat stoom radioactieve deeltjes kan bevatten. Echter, we weten verder niks over concentraties, wat er precies is ontploft, hoe de reactor is opgebouwd, wat er precies gebeurt. Bovendien krijg ik er tegenstrijdige berichten binnen over de reactor (en de nieuwe tsunami) dus het blijft onduidelijk wat er exact aan de hand is.


de straling atm gemeten is 1.015 microsens das wat een normaal mens in n jaar te verduren krijgt dus ga me niet vertellen dat er niet zoveel is beschadigd na de explosie
smarkie
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 1284
Lid sinds: 7 jan. 2010
12 maart 2011, 12:14 uur | Bericht #218679
Net weer een 6.1!!

Hoe lang gaat dit door?

http://earthquake.usgs.gov/earthquakes/rec...s/10/140_40.php | Gewijzigd: 12 maart 2011, 12:15 uur, door smarkie
Sneeuwdagen winter 2011/2012: 2Begint de winter laat, zet dan de strooiwagens maar paraat.Is het te warm in November, dan krijgen we een weeralarm in December
Woonplaats:
Berichten: 25
Lid sinds: 22 feb. 2011
12 maart 2011, 12:15 uur | Bericht #218681
Citaat van X-treme, zaterdag 12 maart 2011, 12:14 uur Net weer een 6.1!!

Hoe lang gaat dit door?

http://earthquake.usgs.gov/earthquakes/rec...s/10/140_40.php

waarschijnlijk nog maanden:(
Kimmey
Lid
Woonplaats: Wageningen
Berichten: 987
Lid sinds: 8 jun. 2007
12 maart 2011, 12:23 uur | Bericht #218683
Jeetje wat bizar allemaal.
Eerst dagen voor de grote aardbeving allemaal 'voorschrokken', dan de grote beving van 8.9 dan allemaal naschokken waarvan de heftigste 7.1 was.
Toen de tsunami, nog meer naschokken, nuclaire waarschuwingen en onploffingen en nu weer een tsunami aan aantocht.
Volgens mij is Japan er binnekort niet meer als het zo doorgaat!
MarkNL
Lid
Woonplaats: Spijkenisse
Berichten: 2121
Lid sinds: 8 jun. 2007
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
12 maart 2011, 12:26 uur | Bericht #218684
Groter evacuatiegebied bij kerncentrale Japan

De Japanse autoriteiten hebbenhet evacuatiegebied rond kerncentrale Fukushima uitgebreid. Moesten mensen eerst in een cirkel van 10 kilometer rond de nucleaire installatie vertrekken, nu is dat een cirkel van 20 kilometer. In het gebouw van de kerncentrale had zaterdagmiddag lokale tijd een ontploffing plaats. Die is is zeer waarschijnlijk het gevolg van een zware aardbeving en een tsunami die Japan vrijdag troffen. De stroom in het complex viel uit, waardoor de temperatuur van de kernreactor opliep. Mogelijk is er sprake van een meltdown, oververhitting van de kernreactor.

Bron: AD
Marching ever onward to tomorrow!
Terug naar boven
3 Gebruikers lezen nu dit topic, onderverdeeld in 3 gasten en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.037 topics, welke bij elkaar 442.861 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.121 leden.
Het nieuwste lid is peter19.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
3 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 3574 mensen aan het browsen op het forum. 2 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 3574, lezen 11 mensen het topic "Onweerkansen 25-29 Juni".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Kans op nachtwolken

NLC seizoen begonnen

Zomer discussietopic

Warm en zonnige periode op komst?

Fotowedstrijd zomer

Fotografeer de zomer en doe mee!

© 2003 - 2020 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden