Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Harper, OK; Woods, OK; Woodward, OK.

6 May 2021 02:07:07

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Clark, KS; Comanche, KS.

6 May 2021 02:07:06

De kaart Groningen - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

6 May 2021 01:59:42

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Clark, KS; Comanche, KS; Kiowa, KS.

6 May 2021 01:49:12

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Clark, KS; Meade, KS.

6 May 2021 01:32:46

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gage, NE; Lancaster, NE.

6 May 2021 01:32:45

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Clark, KS; Ford, KS; Kiowa, KS; Meade, KS.

6 May 2021 01:17:38

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cloud, KS.

6 May 2021 01:17:38

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gage, NE; Lancaster, NE; Saline, NE.

6 May 2021 00:57:13

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cloud, KS; Republic, KS.

6 May 2021 00:57:13

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Clark, KS; Ford, KS; Gray, KS; Kiowa, KS; Meade, KS.

6 May 2021 00:57:13

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Haskell, KS.

6 May 2021 00:47:01

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Ford, KS; Gray, KS.

6 May 2021 00:25:52

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Finney, KS; Haskell, KS.

6 May 2021 00:23:42

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Saline, NE; Seward, NE.

6 May 2021 00:22:33
Actueel
1 / 4

Voorspel de lente!

Hoe warm? Hoe koud?

Lente discussietopic

Op naar vroeg lenteweer!

Fotowedstrijd Lente

Stuur jouw foto in en win!

Berichtgeving Mars

Nieuwe marsrover geland!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
28 februari 2013, 11:42 uur | Bericht #389472
"Bewoners Fukushima iets meer risico op kanker"

Mensen die tijdens de ramp in Fukushima zijn blootgesteld aan de hoogste doses straling, lopen iets meer risico om kanker te krijgen dan normaal. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is het risico echter zo klein, dat het nauwelijks zichtbaar zal zijn.


© ap.

Een groep van experts hebben het risico op verschillende soorten kanker in kaart gebracht. Hiervoor zijn schattingen gebruikt van de hoeveelheid straling waaraan mensen zijn blootgesteld, die vlakbij de centrale woonden.

Het gaat om 110.000 mensen, die in maart 2011 allemaal zijn geëvacueerd nadat de kernreactor door een tsunami werd verwoest. Degenen die het meest zijn blootgesteld aan de straling hebben nu één procent meer kans om kanker te krijgen, aldus de experts.

"Het toegenomen risico is vrij klein en in de toekomst is het waarschijnlijk niet mogelijk om te traceren of mensen die kanker hebben ontwikkeld, dit nu hebben gekregen als gevolg van de straling of vanwege andere risico's die mensen lopen door bijvoorbeeld te roken", zegt Richard Wakeford van de Universiteit van Manchesters, een van de auteurs van het WHO-rapport.

Bron: HLN
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
1 maart 2013, 17:45 uur | Bericht #389540
Japan gaat kernreactoren opnieuw opstarten

Japan gaat dit jaar een aantal kernreactoren opnieuw opstarten, als de nieuwe veiligheidsmaatregelen eenmaal van kracht zijn. Dat heeft premier Shinzo Abe gisteren in het parlement aangekondigd.

Meteen na de kernramp in Fukushima in maart 2011, waarbij grote hoeveelheden radioactiviteit vrijkwamen, sloot de Japanse overheid alle kernreactoren in het land. Sindsdien zijn er nog maar twee opnieuw opgestart als noodmaatregel om stroomtekorten te vermijden. Gisteren kondigde de premier aan dat de regering ook de andere kerncentrales opnieuw wil opstarten, op voorwaarde dat ze aan de nieuwe, strengere richtlijnen voldoen.

Die nieuwe richtlijnen kunnen mogelijk in juli al goedgekeurd worden door het Japanse Nucleair Controleagentschap, maar het kan nog maanden duren voor de nucleaire sector de nodige aanpassingen heeft gedaan. Uit een analyse van de Japanse pers bleek dat momenteel geen enkele van de zestien gesloten kerncentrales in Japan aan de voorgestelde richtlijnen voldoet.

Symbolisch belang
Toch is de aankondiging symbolisch erg belangrijk. Ze toont aan dat de regering-Abe vastbesloten is om de nucleaire sector nieuw leven in te blazen. De vorige Japanse regering zag meer in een exitscenario. De aankondiging volgt op de publicatie van een studie door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) over de gevolgen van de kernramp in Fukushima in 2011. Daarin komen de auteurs tot de conclusie dat de kans op kanker bij kinderen die aan hoge stralingsniveaus zijn blootgesteld maar in beperkte mate gestegen is. Meisjes die als kind werden blootgesteld zijn het meeste kwetsbaar: het risico op schildklierkanker stijgt er met 70 procent.

Maar ze geven meteen toe dat hun wetenschappelijke kennis beperkt is: ze beschikken enkel over precedenten op het vlak van een korte, hevige blootstelling zoals na de bombardementen op Hiroshima en Nagasaki. De gevolgen van een langdurige blootstelling aan lage straling is nog grotendeels onbekend, en dat is precies wat dichtbevolkte regio's in de buurt van Fukushima nog decennia te wachten staat.

Bron: HLN
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Waarom deze advertentie?
Jasneker
Lid
Woonplaats: Sneek
Berichten: 191
Lid sinds: 18 jan. 2012
2 maart 2013, 16:34 uur | Bericht #389568
http://ajw.asahi.com/article/0311disaster/fukushima/AJ201303010084
Iets meer genuanceerd.
http://ajw.asahi.com/article/0311disaster/fukushima/AJ201202220053
Regering en media houden de echte bestraling ookm voor kinderen geheim.
Teveel geld en belangen voor de kernindustrie om de waarheid te vertellen.
Veel landen sturen goederen uit Japan terug omdat ze de stralings niveau's overschrijden.
De hoeveelheid radio activiteit door Fukushma in de  natuur is gebracht is groter als Tsjernobyl.

The United Nations released a new assessment of the 1986 Chernobyl nuclear meltdown Tuesday, saying the worst health consequences for millions or people may be yet to come. [...]

“Chernobyl is a word we would all like to erase from our memory,” said U.N. Secretary-General Kofi Annan in a foreword.

But, Annan added, “more than 7 million of our fellow human beings do not have die luxury of forgetting. They are still suffering, everyday, as a result of what happened.” He said the exact number of victims may never be known, but that 3 million children require treatment and “many will die prematurely.”

“Not until 2016, at the earliest, will be known the full number of those likely to develop serious medical conditions” because of delayed reactions to radiation exposure, he said.

Ook hier heeft de WHO de werkelijke gevolgen van die ramp geprobeerd te verbergen.
De IAEA International Atomic Energy Agency heeft het voor het zeggen voordat de WHO een rapport mag publiceren, en kunnen de inhoud naar hun smaak veranderen.

http://www.enewspf.com/opinion/commentary/40793-greenpeace-world-health-organisation-downplays-health-impacts-of-fukushima-nuclear-disaster.html
Wat meer achtergrond over Fukushima.

Bovendien is elke wetenschapper er het over eens dat er geen "veilig" niveau van straling is, een radio actief deeltje in je lijf kan een kanker veroorzaken, zeker bij de veel gevoeliger kinderen.
Groeten, Cor
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
5 maart 2013, 16:43 uur | Bericht #389708
Japan twee jaar na tsunami: leven herstelt zich, maar ravage blijft zichtbaar

De grootste puinhoop van de aardbevingen en de tsunami die Japan op 11 maart 2011 troffen, zijn grotendeels verdwenen. In het noordoosten is de ravage nog steeds zichtbaar, op andere plaatsen in het herstel ingezet.


@epa

Hier en daar stijgen nieuwe gebouwen in het landschap op en de restanten van huizen en verloren levens zijn opgeruimd. De wegen zijn heraangelegd, de verwrongen sporen zijn hersteld. Dorpen en steden proberen het normale leven weer te hervatten, hoewel de populatie door de tragedie fel geslonken is. Sommige jobs zijn teruggekeerd, er liggen nieuwe vissersboten in de haven en de economie lijkt stilaan weer te groeien.

We herinneren ons nog de indrukwekkende beelden van schepen die door de vloedgolf op derde verdieping van een gebouw gedumpt waren. Dat zijn beelden die enkel nog op foto's te zien zijn. Maar de herinneringen zullen bij de bevolking altijd blijven. Nog steeds hebben kinderen nachtmerries over de enorme watermassa die hun dorpen opslokte en de meeste families worden iedere dag herinnerd aan het feit dat ze in een kwestie van seconden één of meerdere geliefden verloren. Zeker 19.000 mensen vonden de dood door de tsunami.

 
@epa

Nooit terug
Vooral in hoger gelegen gebieden wordt het leven hervat. Visfabrieken zijn heropgebouwd, terwijl sushirestaurants en karaokebars openen in tijdelijke hutten. De meeste gemeenschappen willen nooit meer terugkeren naar de gebieden die door de tsunami overspoeld werden. Veel mensen twijfelen echter en slagen er niet in de draad opnieuw op te pikken.


@epa

Fukushima, dat getroffen werd door een kernramp, ondervindt de grootste moeite om zich te herstellen. Een groot deel van de omgeving werd blootgesteld aan straling en honderdduizenden mensen moesten hun woning verlaten. Sommige mensen zijn inmiddels naar hun dorpen kunnen terugkeren, maar veel slachtoffers wonen momenteel elders in Japan. Waarschijnlijk zullen sommige streken nog decennia lang onbewoonbaar zijn.

Bron: HLN
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
11 maart 2013, 08:23 uur | Bericht #390189
Japan herdenkt aardbeving en tsunami

Japan heeft maandag een moment stilte in acht genomen om de bijna negentienduizend slachtoffers te herdenken van de aardbeving en de tsunami die het land precies twee jaar geleden troffen.

Op een herdenkingsdienst in Tokyo, waar de Japanse keizer Akihito en zijn vrouw Michiko aanwezig waren, werd om 14.46 uur lokale tijd, het precieze tijdstip waarop de aardbeving plaatshad, stilte in acht genomen. De beving, die een kracht van 9,0 had, was de krachtigste in de geschiedenis van Japan. Het natuurgeweld had een tsunami tot gevoelig die de Japanse noordoostkust verwoestend trof.

Niet alleen werden complete dorpen weggevaagd, de tsunami leidde ook tot een kernramp bij de Fukushima Dai-ichi kerncentrale. Het koelsysteem viel uit en in drie reactors had een kernsmelting plaats. Er kwamen grote hoeveelheden straling vrij. Meer dan honderdduizend mensen werden uit het gebied rondom de centrale geëvacueerd.

Nu, twee jaar later, zijn zo'n driehonderd duizend mensen nog steeds ontheemd door de driedubbele ramp. Bijna nergens is nog echt een begin gemaakt met de wederopbouw van het land.

Bron: Nieuws.nl
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
17 maart 2013, 11:52 uur | Bericht #390942
Vis met radioactief cesium gevangen in Japan

In een vis die is gevangen in de buurt van de verwoeste Japanse Fukushima-kerncentrale is een grote hoeveelheid radioactief cesium aangetroffen. Dat heeft een medewerker van elektriciteitsbedrijf Tepco, beheerder van de centrale, gezegd. In de vis werd 740 duizend becquerel per kilo aangetroffen. Dat is 7400 keer de limiet die de regering veilig acht voor menselijke consumptie.

De vis werd volgens de medeweker in februari gevangen in een kooi die het bedrijf had geplaatst in een haven in de buurt van Fukushima.

Door de aardbeving en tsunami van 11 maart 2011 raakte Fukushima zwaar beschadigd. Radioactief materiaal kwam in de grond en in de zee terecht. Volgens sommige deskundigen lekt er mogelijk nog altijd radioactief water vanuit de centrale de zee in. De meeste vis die langs de kust bij Fukushima wordt gevangen mag niet worden verkocht.

Bron: Nieuws.nl
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
11 juli 2013, 15:24 uur | Bericht #400804
Vrees voor radioactieve besmetting van zeewater nabij Fukushima
De Japanse atoomwaakhond NRA vreest voor een radioactieve besmetting van het zeewater nabij het kernpark Fukushima dat zwaar beschadigd is geraakt bij de verwoestende aardbeving en tsunami van maart 2011.


 AFP

Er bestaat een sterk vermoeden dat met radioactiviteit besmet water in de grond is gesijpeld en zo in zee is gekomen. Voor meerdere substanties zijn sterk verhoogde waarden gevonden.

‘Wij moeten de oorzaak van de vervuiling vinden en met topprioriteit tegenmaatregelen nemen’, zei het hoofd van de NRA, Shunichi Tanaka.

Volgens uitbater Tepco is het niveau aan cesium-134 binnen enkele dagen negentig keer verhoogd. Bovendien zijn sterk verhoogde concentraties van cesium-137 gemeten in een observatiegracht in de buurt van de turbinekamer van reactor 2 die maar enkele meters van de zee is verwijderd. In juni zijn verhoogde waarden strontium-90 vastgesteld. Die hoeveelheden overschreden de wettelijke limiet 30 keer.

Nationale held overleden
De precieze oorzaak van de stijging is nog niet bekend, maar de nuclaire waakhond vreest dat er sinds 2011 permanent radioactief water in de Stille Oceaan is blijven lekken. Het zal nog zeker veertig jaar duren voor de kerncentrale enigszins ‘onder controle’ is.

Gisteren raakte bekend dat Masao Yashido (58), de gewezen directeur van de centrale, gestorven is aan slokdarmkanker. Volgens Tepco is de kanker niet te wijten aan de straling waaraan hij blootgesteld was. Yashido was ook een zware roker. De gewezen directeur groeide uit tot een nationale held omdat hij de ultieme ramp had voorkomen.

Bron: De Standaard
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
18 juli 2013, 11:47 uur | Bericht #401060
Stoom uit beschadigde reactor Fukushima

Er komt stoom uit een van de beschadigde reactoren van de Japanse kerncentrale Fukushima. Uitbater Tokyo Electric Power Co. (Tepco) laat in een mededeling weten dat er geen verhoogd radioactiviteit gemeten werd.


© ap.

Op videobeelden is een kleine hoeveelheid damp te zien, waarvan de oorsprong onduidelijk is. Volgens Tepco zijn er geen onregelmatigheden in de metingen van temperatuur en druk. Medewerkers van de kerncentrale gaan onverminderd verder met het injecteren van water om reactor nummer 3 af te koelen.

Die reactor is een van de drie reactoren die zwaar getroffen werd door de aardbeving en tsunami van 2011. Daardoor vond er een kernsmelting plaats. Duizenden mensen wachten nog steeds op groen licht om terug te keren naar hun huizen. Het gaat toen om de ergste kernramp sinds Tsjernobyl in 1986.

Bron: HLN
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
22 juli 2013, 15:05 uur | Bericht #401360
Tepco geeft ondergrondse radioactieve lekken in Fukushima toe

Tepco, de operator van de Japanse kerncentrale in Fukushima, heeft maandag voor het eerst toegegeven dat ondergronds radioactief water in de naburige Stille Oceaan is gelekt. Dat water was verzameld aan de voet van de centrale, die getroffen werd door de verwoestende tsunami na de zeebeving in maart 2011.

De bekentenis komt de dag na de hogerhuisverkiezingen, die door de liberaal-democratische partij (LDP) van eerste minister Shinzo Abe gewonnen werd. Abe is een voorstander van kernenergie.


 AFP

Impact beperkt
Tokyo Electric Power (Tepco) kondigde begin juli aan dat hoge dosissen giftige radioactieve elementen waren vastgesteld in ondergronds water, in putten tussen de reactoren en de zee. Die radioactieve stoffen waren uit de reactors van de vernielde centrale gelekt en vervuilden het grondwater. Tepco hield echter steeds vol dat het vervuilde water grotendeels door de betonnen basis en stalen verstevigingen van de fundering van de centrale was tegengehouden.

"Nu denken we dat het vervuilde water in zee is gelekt", aldus een woordvoerder van de operator. Hij beklemtoonde evenwel dat de impact van het radioactieve lek in de oceaan beperkt is. "De gegevens over het zeewater tonen geen abnormale verhoging van de radioactiviteit", klonk het.

Milieudeskundigen waarschuwen wel dat radioactieve lekken de gezondheid van zeedieren kunnen schaden, en zo ook die van de mens bij de consumptie van zeedieren.

Bron: HBVL
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
5 augustus 2013, 20:47 uur | Bericht #406083
Kerncentrale van Fukushima lekt weer radioactief water

De beschadigde Japanse kerncentrale van Fukushima staat voor een nieuwe 'noodsituatie', veroorzaakt door een ophoping van radioactief grondwater. Daarvoor waarschuwt de Japanse toezichthouder op kerncentrales.


© ap.

Een afsluiting die het besmette grondwater in toom zou moeten houden, vertoont alweer gebreken. Volgens de nucleaire waakhond kan de hoeveelheid radioactief water dat in de oceaan sijpelt hierdoor in sneltempo toenemen. Er is sprake van een stortvloed aan lekken en stroomuitvallen in de kerncentrale, die in 2011 verwoest werd door een aardbeving en een daaropvolgende tsunami.

Bron: HLN
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
20 augustus 2013, 07:50 uur | Bericht #407260
Hoogste stralingsniveau zee bij Fukushima sinds begin meting

In het zeewater rondom het zwaarbeschadigde kerncomplex van Fukushima is de afgelopen dagen het hoogste niveau van de radioactieve stof tritium geconstateerd sinds het begin van de metingen. Dat blijkt volgens Japan Daily Press uit rapporten van het Japanse bedrijf Tepco, beheerder van de centrale.

Deze foto is niet meer beschikbaar
Werknemers bij een van de reactoren van het complex in Fukushima. Een archieffoto uit maart 2013, twee jaar na de tsunami. © reuters.

De straling wordt veroorzaakt doordat vervuild zeewater, gebruikt om twee reactoren te koelen, naar buiten sijpelt en via het grondwater weer in de oceaan belandt. De centrale van Fukushima werd in maart 2011 zwaar getroffen door een aardbeving en de daaropvolgende tsunami.

Het stralingsniveau ligt nu op 4700 becquerel per liter zeewater, het hoogste peil sinds de metingen begonnen. Volgens Tepco is het geconstateerd in de omgeving van reactor 1. Een eerdere meting bij dezelfde reactor kwam uit op 3800 becquerel per liter; bij reactor 2 lag de hoogste waarde tot nu toe op 2600 becquerel per liter.

Klep
Sinds mei was bij de gemeten waarden voortdurend sprake van een stijgende tendens. De afgelopen twee weken lijkt daarin een versnelling te zijn opgetreden. Maandag werd bovendien ontdekt dat zich lekkage van zwaar radioactief besmet water voordeed bij een niet goed sluitende klep bij een van de waterreservoirs.

Bron: AD
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
6 oktober 2013, 10:21 uur | Bericht #409011
Japan vraagt hulp buitenland voor Fukushima

De Japanse premier Shinzo Abe staat open voor buitenlandse hulp om de kerncentrale van Fukushima onder controle te krijgen. Er lekt nog steeds radioactief water uit die centrale na de aardbeving 2,5 jaar geleden. ‘We staan open voor de meest geavanceerde kennis uit het buitenland om dit probleem op te lossen’, zei de premier op een congres. ‘Mijn land heeft uw kennis en expertise nodig.’

Deze foto is niet meer beschikbaar
Foto: AFP

Het beheer van de kerncentrale is in handen van Tepco, het bedrijf dat al zwaar onder vuur kwam te liggen voor zijn lakse optreden na de ramp. Daarom nam de Japanse regering begin september de opvolging van de crisis zelf in handen.

Het grote probleem is de verwerking van het radioactief water, waarover op geregelde tijdstippen alarmerende berichten verschijnen. Dat water wordt gebruikt om de splijtstaven in de reactoren te koelen. Dat Japan nu toch hulp vraagt, is merkwaardig omdat het dat eerder altijd weigerde. Hoewel het probleem-Fukushima de kandidatuur van Japan voor de Olympische Spelen bemoeilijkte, kreeg het in september toch groen licht voor de organisatie ervan in 2020.

Bron: De standaard

Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
20 februari 2014, 21:32 uur | Bericht #419632
Ruim 1.650 doden na natuurrampen Fukushima

In de Japanse prefectuur Fukushima zijn sinds de grote aardbeving, de tsunami en het kernongeluk van 2011 nog eens ruim 1.650 mensen overleden aan stress en andere ziekten die te wijten zijn aan de rampen. Dat zijn er inmiddels nog meer dan de 1.607 slachtoffers die het natuurgeweld in maart 2011 al direct maakte.

Dat blijkt uit cijfers van de politie en het bestuur van Fukushima. "Veel mensen hebben drastische veranderingen ondergaan in hun leven en kunnen nog steeds geen toekomstplannen maken, zoals terug naar huis gaan, waardoor ze gebukt gaan onder spanningen", zegt een functionaris tegen het Japanse persbureau Kyodo.

Ongeveer 136.000 mensen uit Fukushima zijn nog steeds ontheemd, na de verwoestende aardbeving en tsunami en de daaropvolgende kernramp.

Fukushima behoorde met Miyagi en Iwate tot de zwaarst getroffen gebieden. In die prefecturen ligt het dodental sinds de ramp wel lager; in Miyagi 879 en in Iwate 434.

Bron: HLN
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3205
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
10 oktober 2017, 10:38 uur | Bericht #482658
Tepco en Japanse overheid aansprakelijk voor Fukushima

Deze foto is niet meer beschikbaarDeze foto is niet meer beschikbaar
Een van de Tepco-reactoren in maart 2011. Bron afbeelding: AFP 

Een van de Tepco-reactoren in maart 2011 AFPHet Japanse energiebedrijf Tepco en de Japanse overheid zijn voor een bedrag van omgerekend 3,8 miljoen euro aansprakelijk voor schade na de kernramp in Fukushima in 2011. Dat heeft een rechtbank in Fukushima bepaald nadat zo'n 3800 mensen een groepsproces hadden aangespannen. In heel Japan lopen er zo'n dertig vergelijkbare processen, waarvan dat in Fukushima het grootste is. Het is het tweede rechterlijke besluit waarin de overheid verantwoordelijk wordt gehouden, meldt Reuters.

Symbolisch
"Ik vind het bedrag laag voor de problemen die ze hebben veroorzaakt en voor het aantal aanklagers", zegt correspondent Kjeld Duits. "Maar symbolisch is het wel een heel belangrijke uitspraak, omdat de aanklagers hiermee verteld wordt dat ze het bij het juiste eind hebben en dat Tepco en de overheid schuldig zijn. Daar kunnen ze op voortborduren. Het zou bijvoorbeeld kunnen leiden tot andere vormen van hulp voor de slachtoffers in Fukushima."

Lange weg
Duits noemt de kans groot in dat de overheid in hoger beroep gaat. Daar zijn twee mogelijkheden voor, bij instanties die vergelijkbaar zijn met een Nederlands gerechtshof en de Hoge Raad. "Er is nog een lange weg te gaan."De eisers wilden dat het energiebedrijf en de staat het niveau van radioactiviteit in hun huizen terugbrachten tot het niveau van voor de ramp, maar de rechtbank verwierp die eis, meldt het Japanse persbureau Kyodo. De ramp bij de kerncentrale in Fukushima was het gevolg van een aardbeving en tsunami.

Bron: NOS.nl
#KeepOnSmiling
Thijs Erland
Moderator
Woonplaats: NO-Brabant
Berichten: 1941
Lid sinds: 29 mrt. 2016
11 maart, 10:57 uur | Bericht #496273
Terugblik mega-aardbeving Japan 2011 & vooruitblik (zover mogelijk)

| Gewijzigd: 11 maart, 11:07 uur, door Thijs Erland
Vragen over hoe het weer werkt? Ik beantwoord ze graag!
Lako
Moderator
Woonplaats: Stiens
Berichten: 3205
Lid sinds: 19 mei. 2014
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
13 april, 11:42 uur | Bericht #496451

Japan wil radioactief water kerncentrale Fukushima over twee jaar in zee lozen

Japan is van plan om het radioactieve koelwater van de in 2011 ontplofte kerncentrale in Fukushima over twee jaar in zee te lozen. Het gaat om meer dan 1 miljoen ton water, heeft de Japanse regering dinsdag laten weten.

Bron: nu.nl
#KeepOnSmiling
Woonplaats: 's-Gravenzande
Berichten: 1666
Lid sinds: 11 okt. 2009
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
13 april, 20:21 uur | Bericht #496452
Citaat van Lako, dinsdag 13 april 2021, 11:42 uur Japan wil radioactief water kerncentrale Fukushima over twee jaar in zee lozenJapan is van plan om het radioactieve koelwater van de in 2011 ontplofte kerncentrale in Fukushima over twee jaar in zee te lozen. Het gaat om meer dan 1 miljoen ton water, heeft de Japanse regering dinsdag laten weten.

Bron: nu.nl

Mag toch hopen dat ze dat laten.... 
Groetjes Bjorn


Red Sky @ Night show us the lightRed Sky in the morning Sailors take warning.
pkd19
Lid
Woonplaats: Burdaard
Berichten: 583
Lid sinds: 9 feb. 2013
13 april, 20:56 uur | Bericht #496453
Citaat van BjornOnweer, dinsdag 13 april 2021, 20:21 uur Citaat van Lako, dinsdag 13 april 2021, 11:42 uur Japan wil radioactief water kerncentrale Fukushima over twee jaar in zee lozenJapan is van plan om het radioactieve koelwater van de in 2011 ontplofte kerncentrale in Fukushima over twee jaar in zee te lozen. Het gaat om meer dan 1 miljoen ton water, heeft de Japanse regering dinsdag laten weten.

Bron: nu.nl

Mag toch hopen dat ze dat laten.... 

Inderdaad,compleet gestoord daar die regering,maar dat wisten we al naar aanleiding van wat ze met een deel van de tsunami gelden hebben gedaan..(walvisvangst)
Onweersdagen 2021: 1
Hoogste temperatuur in 2021: 20,6C
Laagste temperatuur in 2021: -10,3C
Hoogste windvlaag in 2021: 80,8 km/hr
Terug naar boven
4 Gebruikers lezen nu dit topic, onderverdeeld in 4 gasten en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.306 topics, welke bij elkaar 445.453 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.304 leden.
Het nieuwste lid is Calla.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
4 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 1888 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 1888, lezen 7 mensen het topic "Dagrapport Weerstation Emmeloord (Archief)".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Voorspel de lente!

Hoe warm? Hoe koud?

Fotowedstrijd Lente

Stuur jouw foto in en win!

Lente discussietopic

Op naar vroeg lenteweer!

Berichtgeving Mars

Nieuwe marsrover geland!

© 2003 - 2021 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden