Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Jackson, IL; Union, IL; Williamson, IL.

18 Apr 2024 22:18:23

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Pike, MO.

18 Apr 2024 22:15:21

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Holmes, MS; Yazoo, MS.

18 Apr 2024 22:15:20

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Callaway, MO.

18 Apr 2024 22:15:20

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Miller, MO.

18 Apr 2024 22:15:20

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Ralls, MO.

18 Apr 2024 22:15:20

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Holmes, MS; Humphreys, MS; Sharkey, MS; Washington, MS.

18 Apr 2024 21:55:28

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Audrain, MO.

18 Apr 2024 21:55:28

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Audrain, MO; Boone, MO.

18 Apr 2024 21:45:59

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Pike, MO; Ralls, MO.

18 Apr 2024 21:45:58

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Morgan, MO.

18 Apr 2024 21:16:45

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Benton, MO.

18 Apr 2024 20:33:40

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Henry, MO.

18 Apr 2024 20:05:47

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Bates, MO; Henry, MO; Johnson, MO.

18 Apr 2024 19:28:29

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Ashley, AR; Morehouse, LA.

18 Apr 2024 17:46:15
Actueel
1 / 4

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2
Ben47
Lid
Woonplaats: Heenvliet, Eiland Voorne-Putten (Zuid-Holland)
Berichten: 4219
Lid sinds: 16 jan. 2011
6 oktober 2011, 11:25 uur | Bericht #291465
Citaat van Herdervriend, donderdag 6 oktober 2011, 0:43 uur Zelf ben ik gek op groene energie. En die dingen zien, is best mooi. Maar, dat beperkt zich tot 3 of 4 stuks naast een snelweg of zo. Iets waar je niet ruim duizenden fotografie spots adios laat gaan. Daarbij heb ik geleerd via een docu op Discovery Channel dat je vele duizenden windmolens nodig heb om dezelfde kracht als een kerncentrale te krijgen. Ik zelf ga liever voor zonneenergie, vind dat ook veel mooier, zeker in woestijnen leveren ze behoorlijk wat op. Maar goed, als men eens wat meer geld in Kernfusie stopt, dan zullen echt alle problemen voorbij zijn:) Tot die tijd, hoe gevaarlijk ook, zie ik liever een extra kerncentrale. Of dat heel Nederland (want ja zoveel kost dit wel), energie zuinige apparaten krijgt. Bespaart weer n kolencentrale. T vaagste is, men bouwt ondertussen wel een kolencentrale in Groningen:S

Van mij mag de overheid geld spenderen in Groene Energie, als ze maar stoppen met zeiken over de klimaatverandering en ze meer besteden aan betere energiebronnen.

Wat dacht je van: Golftechnologie! Wij zijn geniaal in Water in Nederland...Waarom doen we daar niks mee?

Ik kan me ook in veel wat je schrijft vinden, behalve; 'Tot die tijd, hoe gevaarlijk ook, zie ik liever een extra kerncentrale'.

Kernfusie mogen ze van mij best onderzoeken en geld voor uittrekken, als dat de ontwikkelingen (en geld) van/voor de andere alternatieve energiebronnen niet in de weg staat.

Maar waar het vooral om draait is het consumeren van energie. Huishoudens kunnen met veel minder toe dan tot nu toe. Veel bewuster mee omgaan en discipline, naast de aanschaf van energiezuinige apparaten. Ik speel het met 8 zonnepanelen klaar om vrij veel terug te leveren. En ik kook op elektriciteit! Tijdens het zomer halfjaar zelfs bijna neutraal tot positief. D.w.z. dat ik meer terug leverde aan het lichtnet dan verbruikte. (Tijdens vakantie leveren de panelen gewoon door, terwijl ik alle gebruikers uit zet!). Mijn panelen liggen niet eens heel gunstig. Op het OZO. Maar ik denk dat een gemiddeld gezin met twee kinderen het zeker met het aantal panelen dat je op één kant (de gunstigste kant) van een schuin dak kwijt kan, zo'n 16 tot 24 panelen zeker neutraal kan uitkomen wat het verbruik betreft.

Ik zag een opmerking van iemand langskomen dat zonnepanelen meer ruimte in beslag nemen dan windmolens. Er is in dat geval blijkbaar overheen gelezen dat Ik reeds had geschreven dat het leggen van zonnepanelen op daken van huizen en kantoren (en mogelijk wegen) juist geen extra ruimte in beslag neemt.

Wat bedrijven betreft. Als je 's-avonds langs Europoort rijdt zie je miljoenen lampen branden. Waar dat voor nodig is vraag ik me af? Alsof ze een wedstrijd doen wie de meeste verlichting vanaf de grond heeft tot ongeveer 100 meter hoogte heeft. Straatverlichting kan ook nog veel minder. Vooral op autowegen. | Gewijzigd: 6 oktober 2011, 11:26 uur, door Ben47
Noem mij de naam van de instantie die opdracht geeft tot een onderzoek van het klimaat en ik geef u per ommegaande het verwachte resultaat van het onderzoek.
Pgs3000
Lid
Woonplaats: Grijpskerke
Berichten: 1719
Lid sinds: 14 jun. 2007
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
6 oktober 2011, 11:50 uur | Bericht #291472
Het probleem is ook dat de maatschappij steeds meer elektriciteit vraagt. Dan bedoel ik niet alleen in huishoudelijke kring, maar overal. Er komen meer mensen op de wereld, dus meer energie is nodig.

Jammer dat bij heel veel mensen het besef niet is dat het zuiniger moet. oh, en zelf ben ik daar ook deelgenoot van. Mijn PC staat vaak nutteloos dag en nacht te draaien.. Wel heb ik heel bewust een LED-tv gekocht! (die overigens dan onbewust weer nutteloos aan staat....)

Veel mensen in deze maatschappij zijn vaak ook gemakzuchtig, en dan vooral mijn generatie en jonger. Ik merk dat oudere mensen vaak bewuster zijn van het verbruiken van elektriciteit en gas.

Ik wil niet iedereen over één kam scheren, het gaat over een globaal schattinkje van mijn eenvoudige brein. En dit zijn mijn gedachten er een beetje over.


En wind of zonne-energie, mij om het eender. Al vind ik zonne-energie minder storend. De windmolens schieten overal de grond uit en ik vind een landschap zonder windmolens mooier. Ook het geluid van de oudere windmolens is redelijk irritant. Gelukkig worden die T.Z.T. ook wel weer eens vervangen.

En ja, een nieuwe kerncentrale.. Zoals Ben hierboven al zegt, op zoveel plaatsen staat 'snachts zovaak nutteloos licht te branden, wat ten eerste al een boel lichtvervuiling geeft en ten tweede is het gewoon verspilling. Dan ga ik weer denken.. hm, en IK moet bezuinigen? En ja, zo is het wel een beetje.. een beter millieu begint bij jezelf.. maar ook wel een heel groot stuk bij de overheid.

Tot zover mijn Brainfart. Volgende keer weer feiten ;P
-- Live fast, Die young and leave a beautiful corpse! --
Waarom deze advertentie?
akammd
Lid
Woonplaats: Hengelo(O)
Berichten: 933
Lid sinds: 30 jun. 2008
6 oktober 2011, 21:23 uur | Bericht #291583
Op het eiland in het filmpje hieronder worden de hiervoor genoemde (alternatieve) energiebronnen toegepast. Maar het zijn vooral de laatste woorden van het filmpje: "So they can live in peace and harmony with nature".

Terug naar boven
1 2
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.849 topics, welke bij elkaar 448.358 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.576 leden.
Het nieuwste lid is Jeffrey bunk .

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 92 mensen aan het browsen op het forum. 2 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 92, lezen 9 mensen het topic "Berichtgeving aardbevingen Noord Nederland ".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden