Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Atoka, OK; Coal, OK.

26 Apr 2024 15:49:49

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Atoka, OK; Bryan, OK; Coal, OK.

26 Apr 2024 15:49:49

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cherokee, OK; Craig, OK; Delaware, OK; Mayes, OK; Nowata, OK; Rogers, OK; Tulsa, OK; Wagoner, OK; Washington, OK.

26 Apr 2024 15:49:49

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor McIntosh, OK; Pittsburg, OK.

26 Apr 2024 15:49:48

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cherokee, OK; Haskell, OK; McIntosh, OK; Muskogee, OK; Pittsburg, OK; Wagoner, OK.

26 Apr 2024 15:49:48

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Latimer, OK; Le Flore, OK; Pushmataha, OK.

26 Apr 2024 15:48:59

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Sebastian, AR; Haskell, OK; Le Flore, OK.

26 Apr 2024 15:43:49

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Latimer, OK; Pushmataha, OK.

26 Apr 2024 15:43:49

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Benton, AR; Crawford, AR; Washington, AR.

26 Apr 2024 15:43:48

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Benton, AR; Crawford, AR; Washington, AR; Adair, OK; Haskell, OK; Le Flore, OK; Sequoyah, OK.

26 Apr 2024 15:23:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Latimer, OK; Pittsburg, OK; Pushmataha, OK.

26 Apr 2024 15:12:50

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Benton, AR; Crawford, AR; Washington, AR; Adair, OK; Cherokee, OK; Haskell, OK; Le Flore, OK; McIntosh, OK; Muskogee, OK; Sequoyah, OK.

26 Apr 2024 15:12:50

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Haskell, OK; Latimer, OK; Le Flore, OK; Pushmataha, OK.

26 Apr 2024 14:46:41

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Carter, OK; Johnston, OK; Murray, OK.

26 Apr 2024 14:36:04

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cherokee, OK; Craig, OK; Delaware, OK; Mayes, OK; Nowata, OK; Rogers, OK; Wagoner, OK.

26 Apr 2024 14:25:59
Actueel
1 / 4

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3 4 5 6 7
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
6 april 2012, 14:52 uur | Bericht #343734
Natte sneeuw in paasweekeinde

Fraai lenteweer zit er komend paasweekeinde niet in. De paasdagen verlopen naar verwachting uiterst wisselvallig. Het is fris en regenachtig en zaterdag is er zelfs kans op natte sneeuw, meldt een woordvoerder van Weeronline vrijdag.

De meteorologen van Weeronline verwachten voor zaterdag een mix van wolken en zon. In de middag kan een enkele bui vallen, die soms bestaat uit natte sneeuw. Er staat een koude noordenwind en het wordt maximaal 8 graden. In de nacht naar zondag is kans op vorst aan de grond.

Eerste paasdag begint droog, maar al snel komen storingen vanuit het noorden het land binnen en gaat het regenen. Het wordt maximaal 11 graden. Tweede paasdag verloopt al helemaal bewolkt en regenachtig. "Een klein voordeel is dat er wel zachtere lucht het land binnenstroomt, waardoor de maxima uitkomen op een graad of 13." Volgens Weeronline is de maand april koud begonnen, met een gemiddelde etmaaltemperatuur van 7,1 graden. Normaal is dat 8,2 graden.

Mensen die dit weekeinde in de Alpen op wintersportvakantie gaan hebben volgens de zegsman meer geluk. In Frankrijk en Oostenrijk wordt vrijdag een flink pak sneeuw verwacht.

Bron: Nieuws.nl
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
7 april 2012, 20:47 uur | Bericht #343782
Zandmotorfestijn afgelast vanwege slecht weer

Het culturele evenement Kunstwerk met Storytelling op de Zandmotor, dat voor Tweede Paasdag gepland stond, is afgelast. Dit in verband met het slechte weer en de lage temperatuur die voorspeld zijn. De Culturele Raad Monster heeft het evenement nu verplaatst naar 17 mei, Hemelvaartsdag. Tijdens Kunstwerk met Storytelling zijn allerlei verhalenvertellers aanwezig op de Zandmotor, het onbewoonde schiereiland voor de kust van Monster. Zo doen onder anderen een schaapsherder, een troubadour en een Noordzeemeermin hun zegje. Met hun verhalen willen ze het eiland  'bewoonbaar' maken. De Zandmotor is een kunstmatig eiland en moet zorgen voor kustversteviging.
Bron: WestOnline
Every cloud has a silver lining
Waarom deze advertentie?
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
8 april 2012, 14:38 uur | Bericht #343804
File naar de Keukenhof op enige mooie paasdag

Op de N207 naar Lisse stond zondagochtend een file van twee kilometer. "De Keukenhof lonkt", zo meldt de ANWB. Het blijft op eerste paasdag bijna overal in het land vrij zonnig. Tweede paasdag wordt daarentegen een 'rotdag', zegt een woordvoerder van weeronline.nl.

In het noorden van het land, vooral in Groningen, was het zondag bij het krieken van de dag even wit. Het had gesneeuwd en de sneeuw bleef liggen op daken en soms ook op straat. De temperatuur zakte in de nacht van zaterdag op zondag op veel plaatsen tot onder het vriespunt. Op de Veluwe was het het koudst. Aan de grond vroor het daar plaatselijk 8 graden.

Slagharen
Slagharen ontving zondag tienduizenden bezoekers. Op het hoogtepunt stond stond er vijftien kilometer file, meldt het attractiepark, dat vijftigduizend chocolade-eitjes had verstopt. Ook bij Artis in Amsterdam was het druk.

Op tweede paasdag krijgt Nederland bewolking, regen en wind te verduren, aldus weeronline.nl. "Het wordt niet warmer dan een graad of tien. Ideaal weer voor de woningboulevard."

Bron: NU.nl 
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
8 april 2012, 17:22 uur | Bericht #343810
Koud op het strand, druk bij de bollen

Hoewel het weer er zondagochtend nog veelbelovend uitzag, bleek het zondag voor veel mensen te koud op de stranden. ,,Het was zeker geen topdag'', aldus voorzitter Paul Zonneveld van de verenigde strandexploitanten zondag. De Keukenhof had het daarentegen erg druk en gaat maandag zelfs een uur eerder open.


,,Boven verwachting'', noemt een Keukenhofwoordvoerder het aantal bezoekers. Naar schatting zijn dat er zondag rond de 25.000, ondanks het frisse weer.

Bron: RTL
| Gewijzigd: 8 april 2012, 21:48 uur, door Bronk
MarkNL
Lid
Woonplaats: Spijkenisse
Berichten: 2121
Lid sinds: 8 jun. 2007
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
9 april 2012, 14:18 uur | Bericht #343853
Waar komt het koude aprilweer van dit jaar vandaan?

De huidige koele fase van april kan nog veel langer aanhouden, als we de nieuwste weerkaarten mogen geloven. Waar komt het verschil met de veel zachtere aprilmaanden van de voorgaande jaren vandaan? Toen rook het weer niet zelden naar de zomer, gisteren startten we in delen van het land zelfs nog met een vleugje van de winter. Met maximumtemperaturen tussen 8 graden op Vlieland en 11 graden op een aantal plaatsen in het zuiden is de eerste paasdag koud verlopen. Ook de nacht eraan vooraf was al koud met een minimumtemperatuur van -4.4 graden op de vliegbasis Deelen. Op diverse plaatsen in het noorden en oosten waren gisterochtend zelfs winterse buitjes gevallen die sommige auto’s en in de omgeving van Roodeschool zelfs de grond een beetje wit hadden gekleurd. Overdag hadden we een beetje een tweedeling in het land. Daar waar het oosten en zuidoosten tot diep in de middag de zon er goed bij hadden, kregen de wolken in het westen en noorden duidelijk eerder de overhand. Daar begon het laat in de middag en in de avond op steeds meer plaatsen ook lichtjes te regenen en de afgelopen nacht breidde die regen zich verder over het land uit. Daarbij vielen, zeker in het westen, hoeveelheden van betekenis. Op diverse plaatsen kwam tot vanochtend al tussen 5 en 10 millimeter in de regenmeters terecht. Het oosten kreeg minder.


Sneeuw gisterochtend in de buurt van Roodeschool. Foto: Jannes Wiersema.


Korrelsneeuw op de auto van Karin Broekhuijsen in De Kiel in Drenthe, ook gisterochtend.


De opkomende zon in Rhenoy, gisteren. Foto: Marinus de Keyzer.

Bij de recordgrote fik in Espelo trad een vuurhoos op. Foto: Mark Wolvenne.

Vandaag
Vandaag, tweede paasdag, zullen we het grotendeels zonder de zon moeten stellen. De storing van vannacht bracht vanochtend in het oosten nog wat regen, maar in het westen werd het al snel droog en later verdween de regen ook in het oosten. Vanmiddag hebben wolken nog steeds de overhand en valt her en der weer wat lichte regen of motregen, al worden geen grote hoeveelheden verwacht en komen tussendoor ook langere droge perioden voor. Een nieuwe storing, die vanuit het westen nadert, zorgt ervoor dat vanaf de tweede helft van de middag de regenperioden weer langduriger worden. Voor zonneschijn is er nauwelijks ruimte. Verder trekt de zuidwestelijke wind aan tot een windkracht 6 aan zee en wordt het 11 of 12 graden. Als we de kaarten voor de wat langere termijn bekijken, zien die er voor aprilbegrippen nog steeds behoorlijk koel uit. Het lijkt erop dat we de komende tijd een licht wisselvallig weerbeeld houden met steeds in de ochtend zonneschijn, frisse nachten met niet zelden minimumtemperaturen dichtbij het vriespunt en overdag maximumtemperaturen tussen 10 en 13 graden. Daarbij in de middag de vorming van stapelwolken die in het binnenland tot een enkele bui uitgroeien. Door de vrij koude bovenluchten is er daarbij ook steeds kans op hagel.

Structureel kouder
Vrij structureel een weerbeeld dus dat wat kouder is dan normaal in deze tijd van het jaar. En dat is opvallend, want voor de laatste aprilmaand die kouder dan normaal verliep moeten we helemaal naar het jaar 1997 terug toen de gemiddelde apriltemperatuur op 7.8 graden uitkwam. Ten opzichte van de toen geldende normaal van 8.3 graden was dat een verschil van een halve graad.  Een nog koudere aprilmaand hadden we in het jaar 1989. Met een gemiddelde van 6.9 graden was april toen zelfs kouder dan de voorgaande maartmaand die een gemiddelde temperatuur van 8.2 graden liet aantekenen. Zoiets kan dit jaar wellicht ook gebeuren. Het vrij koude weer van april dit jaar (tot nu toe natuurlijk, er kan nog veel veranderen…) betekent een trendbreuk met het zeer zachte weer dat we de afgelopen jaren steeds hebben gehad. Tussen 2007 en 2011 beleefden we twee recordzachte aprilmaanden (2007 en 2011, beide met een gemiddelde temperatuur van 13.1 graden), maar ook de aprilmaand van het jaar 2009 was met een gemiddelde temperatuur van 12.2 graden erg zacht. Niet zelden deed het weer in april al zomers aan en dat soms voor langere tijd. Wat dat betreft, is het verschil nu wel erg groot.

Waar komt het verschil vandaan?
En dan rijst natuurlijk de vraag: waar komt dat verschil precies vandaan? Wat is er in de drukverdeling op de weerkaarten dit jaar zo anders dan in al die andere jaren? Voor het antwoord moeten we zoals zo vaak kijken naar de ligging van de straalstroom, de rivier van hoge windsnelheden die op een hoogte van tussen 5 en 10 kilometer rond het noordelijk halfrond kronkelt. In de straalstroom zitten altijd bochten, waarvan sommige een relatief zuidelijke positie innemen (kronkels met de punt naar beneden) en andere juist een relatief noordelijke (kronkels met de punt naar boven). In kronkels met de punt omhoog stroomt warme lucht vanuit het zuiden naar het noorden, in kronkels met de punt omlaag juist koude lucht vanuit het noorden naar het zuiden. En dan zie je, in de twee kaartjes die we naast dit verhaal hebben opgenomen, meteen het verschil. Vorig jaar lag Europa om deze tijd onder een kronkel in de straalstroom met de punt omhoog en dus in warme lucht, dit jaar liggen we onder een kronkel in de straalstroom met de punt omlaag, dus in relatief koude lucht. Als je goed kijkt, het kaartje van dit jaar is voor aanstaande vrijdag, dan zie je zelfs dat de straalstroom in ons deel van de wereld voor een gedeelte zelfs helemaal boven Noord-Afrika terechtkomt. Dat is best bijzonder.

Hoewel er op straalstroomschaal maar weinig hoeft te gebeuren om het weer bij ons te laten omslaan, kunnen weerssituaties zoals die van dit moment lang aanhouden. Als je het patroon van dit jaar en dat van vorig jaar om deze tijd met elkaar vergelijkt, dan zijn de afwijkingen maar klein. De diverse golven en dalen van de straalstroom liggen nu iets oostelijker dan die van vorig jaar. Maar het zijn verschillen die voor het weer bij ons wel heel veel uitmaken.


De straalstroom vorig jaar in april. Ons deel van Europa bevindt zich onder een kronkel met de punt naar boven in warme lucht.


De straalstroom, zoals die voor aanstaande vrijdag wordt berekend. Ons deel van Europa bevindt zich onder een kronkel met de punt omlaag, in koude lucht. Tot in Noord-Afrika wordt het wisselvallig.

Nat in Noord-Afrika
Het zo zuidelijk uitzakken van de straalstroom betekent voor de westelijke en centrale delen van het Middellandse Zeegebied en voor het noorden van Afrika wel dat daar de komende dagen behoorlijk wat regen kan vallen. En die is daar meer dan welkom gezien het grote tekort aan neerslag waar ze daar sinds de afgelopen (recorddroge) winter mee te kampen hebben.


Een kat in de warme zon in april vorig jaar. Foto: Natascha Wiegman.


Een stofhoos in het Binnenveld bij Wageningen, ook in april vorig jaar. Foto: Tom van der Spek.

Bron: Meteo Consult.
| Gewijzigd: 9 april 2012, 14:19 uur, door MarkNL
Marching ever onward to tomorrow!
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
9 april 2012, 17:17 uur | Bericht #343859
Paardenprocessie lokt minder volk door slecht weer


Archief

In Hakendover, bij Tienen, komen duizenden mensen kijken naar de jaarlijkse paardenprocessie. Deze processie is traditioneel altijd op paasmaandag en is de derde grootste van ons land. De organisatoren hebben ondertussen gevraagd om erkend te worden als cultureel werelderfgoed. Dit jaar is er minder volk dan verwacht door het slechte weer.

Bron: Het Nieuwsblad | Gewijzigd: 7 februari 2017, 12:17 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
9 april 2012, 22:10 uur | Bericht #343878
Koeien door het dolle na lange winterstalling

Toen de 86 melkkoeien van de Koewachtse melkveehouderij Van Remoortele 's middags op tweede paasdag eindelijk de wei in mochten, regende het nog niet.
Maar anders hadden ze ook wel dansend en springend de wei ingegaan, vermoedt Emmy van Remoortele.

Emmy is een nuchtere boerin. Ze ging niet mee met de suggestie dat één van de koeien op de knieën ging om - als ware zij de paus - de grond te kussen, omdat ze eindelijk uit de 'winterstalling' mocht. Emmy dacht dat de koe struikelde over de 'rode loper', die Campina op het wegdek had gespoten. Campina houdt al zeven jaar 'open boerderijdag', een dag waarop de melkproducent haar boeren en diens koeien in het zonnetje zet en haar klanten laat zien 'waar de melk vandaan komt'. Het melkveebedrijf van de Van Remoorteles was één van de 43 bedrijven die op tweede paasdag deuren en hekken wijd openzetten.

Een kleine duizend mensen vonden gisteren de weg naar de boerderij in Koewacht. Ze waren zeer geïnteresseerd in het boerenbedrijf. Het proeven van allerlei boerenlandproducten leidde tot een stormloop op diverse Campinaproducten. Binnenkort is er dus ook weer 'weidemelk'.

Bron: PZC
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
10 april 2012, 09:20 uur | Bericht #343901
Drukke ochtendspits door slecht weer en ongelukken

Het is druk op de wegen. De ANWB spreekt van een drukke ochtendspits als gevolg van een combinatie van regenachtig weer en een hoop ongelukken. Rond half negen stond er zo'n 440 kilometer op de wegen, terwijl dat normaal gesproken 200 kilometer is. Vooral rond Utrecht staan er lange files, zoals eentje van 28 kilometer op de A27 vanuit Almere, door een ongeluk. Verder zijn de dagelijks files veelal dubbel zo lang als normaal.

Bron: AD
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
10 april 2012, 11:42 uur | Bericht #343913
Drukke spits weer voorbij



De erg drukke ochtendspits van vandaag was rond 11.00 uur zo goed als voorbij. Het regenachtige weer zorgde in combinatie met wat ongelukken en kapotte vrachtwagens voor lange files. Volgens de ANWB stond er op het hoogtepunt 440 kilometer, terwijl dat normaal gesproken zo'n 200 is.

Vooral op de A12 waren er problemen. Omdat veel weggebruikers sluiproutes zochten, stond het verkeer in en rond Arnhem en Nijmegen ook even vast. Verder was het in de omgeving van Utrecht behoorlijk druk.

Bron: AD | Gewijzigd: 7 februari 2017, 12:18 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
10 april 2012, 11:44 uur | Bericht #343914
Eerste eikenprocessierupsen uit ei gekropen

De eerste eikenprocessierupsen van dit seizoen zijn donderdag in Zuid-Limburg uit hun ei gekomen. Dat is vanwege de zeer warme maart ongeveer tien dagen eerder dan normaal, schrijft het Kenniscentrum Eikenprocessierups op dinsdag op natuurbericht.nl.



Met het uitkomen van de eieren begint een nieuw eikenprocessierupsenseizoen. Vanwege de lagere temperaturen in het noorden van het land duurt het nog wel een aantal dagen voordat de rupsen daar uit hun ei kruipen.

De relatief hoge temperaturen in december en januari hebben de eikenprocessierups eerder dit jaar al op het verkeerde been gezet. Zo'n tien procent van de rupsen kwam daardoor te vroeg uit en heeft het niet overleefd door een gebrek aan voedsel.

De warme winter had geen invloed op de rest van de eitjes. Er zijn er genoeg om ook dit jaar op grote schaal overlast te veroorzaken. Het kenniscentrum verwacht dat de eerste rupsen half mei brandharen krijgen. Die kunnen irritaties en allergische reacties veroorzaken.

Bron: Nieuws.nl
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
11 april 2012, 21:35 uur | Bericht #344105
Kettingbotsing met 10 voertuigen in rotweer op E17 in Destelbergen



Op de E17 in het Oost-Vlaamse Destelbergen zijn vanavond tien voertuigen betrokken geraakt in een kettingbotsing. Vijf inzittenden raakten lichtgewond en er stond een file van een tiental kilometer. Dat meldt de Oost-Vlaamse wegpolitie. Vermoedelijk hielden de bestuurders te weinig afstand in het regenweer.

Het ongeval gebeurde in de richting van Gent. Het ging om een kop-staartaanrijding tussen tien voertuigen. Vijf inzittenden raakten lichtgewond en zes voertuigen moesten getakeld worden. Het verkeer van Antwerpen naar Gent werd omgeleid via de E34 en R4, het verkeer van Lummen naar Gent kon via Brussel. De linker- en middenrijstrook waren versperd, maar de rijbaan is intussen vrijgemaakt.

Bron: HLN | Gewijzigd: 7 februari 2017, 12:18 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
13 april 2012, 13:52 uur | Bericht #344308
April in top 20 koudste: pas lichtpunt rond Koninginnedag

Het is tot nu toe kouder in april dan in andere jaren tijdens april. Met het in verhouding barre weer halen we zelfs de top 20 van koudste aprilmaanden sinds 1901. Het is nog even doorbijten: pas aan het eind van de maand belooft het warmer te worden, meldt Weerplaza.



De gemiddelde temperatuur deze maand (van de dag en nacht samen) is tot nu toe uit gekomen op 7,1 graden in de Bilt. Normaal gesproken is er sprake van een gemiddelde temperatuur van 9,2 graden in april. En hoewel de hoeveelheid regen gemiddeld is, was er deze maand ook minder zon te zien dan anders. Naar verwachting blijft het voorlopig zo koel. Een behoorlijke domper na het lenteachtige weer van maart.

Maar er gloort hoop aan de horizon. In de laatste week van april zal het weer hoogstwaarschijnlijk omslaan en wordt het warmer. De kans is groot dat het 15 graden wordt en er is zelfs - zij het een kleine - kans dat het kwik richting de 20 graden gaat. Maar dat garandeert nog geen droge en stralende Koninginnedag: de kans op buien blijft.

Bron: AD | Gewijzigd: 7 februari 2017, 12:18 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Wolkje7
Lid
Woonplaats: Velp (Gelderland)
Berichten: 1534
Lid sinds: 24 mrt. 2008
13 april 2012, 17:29 uur | Bericht #344316
Dat het koud is, verbaasd me niet. Maar ik wist niet dat het zo erg was dat dit de top 20 haalde van de meest koude aprilmaanden. Laten we hopen dat het op kininginnedag zonnig en zomers warm is, met in de avond een mooi warnte-onweer.
Weerdagen Velp 2019:

Volledige dagen met sneeuwdek: 7
Dagen met deels sneeuwdek: 2
Vaste sneeuw: 4 * Laatste 01-02-2019
Smeltende sneeuw: 1 * Laatste 02-02-2019
Hagel: 4


Velp 2018:

Smeltende sneeuw: 6
Vaste Sneeuw: 6
Hagel: 8
Weerlicht: 6
Onweer: 24 (1 onweersdag in Velp gemist toen ik in Duitsland was)


Velp 2017:

Dagen met sneeuwdek: 34 (waarvan 21 in januari, 6 in februari en 7 in december)
Vaste sneeuw: 12
Smeltende sneeuw: 6
Hagel: 13
Weerlicht: 6
Onweer: 21
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
13 april 2012, 19:46 uur | Bericht #344327
Kust tevreden over voorbije paasvakantie

De toeristische sector aan de kust is tevreden over de voorbije paasvakantie. De hotels, restaurants, vakantieparken en verhuurders van appartementen hebben goede zaken gedaan. Ze willen echter niet vergelijken met vorig jaar toen het weer bijzonder goed was en het warm genoeg was om op het strand te zitten.



De hotels aan onze kust zijn tevreden over de voorbije paasvakantie. Tijdens het paasweekend zaten alle hotels vol en ook de andere dagen en weekends was er veel volk. Indien het weer nog iets beter was geweest, zaten ze wellicht permanent vol.

"Je hoort ons alvast niet klagen", zegt Martine Van Thillo van het Knokse hotel La Réserve. "Zowel in het hotel als in het restaurant hebben wij tijdens de voorbije vakantie klanten moeten weigeren. We kregen heel wat Luxemburgers, Duitsers en Nederlanders over de vloer", vertelt de hoteluitbaatster.

Ook in Blankenberge is Linda De Mey van de VVV tevreden. "Er waren zowel vakantiegasten als tweedeverblijvers die samen zorgden voor heel wat volk. Bij ons in Blankenberge heeft het Sea Life Center bijzonder goed gewerkt".

In De Panne zijn de hoteliers tevreden. Ze willen niet vergelijken met vorig jaar toen alles vol zat omwille van het mooie weer. Die hoge temperaturen hebben ze nu gemist. Vooral de stranduitbaters zijn daar de dupe van geworden.

Bron: HLN | Gewijzigd: 7 februari 2017, 12:18 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
15 april 2012, 10:10 uur | Bericht #344521
Vijfde meer skiongevallen tijdens paasvakantie

De voorbije paasvakantie zijn er een vijfde meer skiongevallen gebeurd dan tijdens de paasvakantie vorig jaar. Dat meldt automobielclub VAB vandaag. Volgens VAB waren er meer skiongevallen omdat meer Belgen op skivakantie gingen. "Vorig jaar viel de paasvakantie opvallend laat en kozen minder landgenoten voor een wintersportvakantie", zegt VAB. Daarnaast was de kwaliteit van de sneeuw slecht in lagergelegen gebieden, zoals Oostenrijk, waar VAB een verdubbeling van het aantal medische dossiers optekende. In Frankrijk daarentegen, waar de skigebieden vaak hoger liggen, was er een daling met 18 procent.



Frankrijk
VAB stelt ook vast dat het aantal pechgevallen daalde met 2 procent. De Belg ging dichter bij huis op vakantie, vaak voor een weekend; in Frankrijk en Duitsland steeg het aantal pechgevallen met respectievelijk 6 en 24 procent. Spanje, waar 74 procent meer pechgevallen waren, wint het meest aan populariteit. Na Frankrijk, Nederland, Duitsland en Oostenrijk is Spanje nu het populairst.

Ten slotte kreeg VAB de helft minder oproepen voor verkeersongevallen tijdens de paasvakantie. "Dat geeft aan dat de toestand op de Europese wegen beter was dan vorig jaar."

Bron: HLN | Gewijzigd: 7 februari 2017, 12:18 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
15 april 2012, 12:50 uur | Bericht #344533
Stevige wind kost Adhane wereldrecord in Rotterdam

Yemane Adhane heeft vanmiddag de marathon van Rotterdam gewonnen. De atleet uit Ethiopië liet 2.04.47 klokken. Dat was een dikke minuut achter het gehoopte wereldrecord van Patrick Makau, die vorig jaar september in Berlijn 2.03.38 liep. De stevige wind in Rotterdam speelde de atleten te veel parten in de laatste kilometers.



Zijn landgenoot Getu Feleke werd tweede, Moses Mosop uit Kenia eindigde als derde. Tot ruim 34 kilometer liepen de Ethiopiers nog wél op het wereldrecordschema, maar daarna speelde de stevige wind van windkracht 4 à 5 de kop op. De winnende tijd was evenmin een parcoursrecord. Dat blijft met 2.04.27 in handen van de Keniaan Duncan Kibet.

Bron: AD | Gewijzigd: 7 februari 2017, 12:18 uur, door Joyce.s
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
16 april 2012, 12:58 uur | Bericht #344616
Einde koude lucht in zicht

Aan de poel met koude lucht waar Nederland mee te maken heeft, komt vanaf dinsdag een eind. De temperaturen keren daarmee terug naar normale waarden voor de tijd van het jaar, meldt WeerOnline maandag. Eind deze week stijgt de middagtemperatuur naar vijftien graden. Dinsdag is het met elf graden nog wel fris voor de tijd van het jaar.

De aanvoer van zachtere lucht wordt de komende dagen op gang gebracht door lagedrukgebieden boven de Britse eilanden. Hierdoor komt een zuid- tot zuidwestelijke stroming op gang, waarin zachtere lucht wordt meegenomen. Keerzijde is dat de depressies veel bewolking en regenbuien veroorzaken. Richting Koninginnedag is er kans op warm en zonnig weer. "Maar dit is met een halve maand vooruit nog zeer onzeker", aldus het weerbedrijf. De maand april lijkt voor het eerst sinds 1997 kouder te worden dan gemiddeld. De afgelopen jaren was april juist warmer dan normaal. Vorig jaar was de gemiddelde temperatuur ruim 13 graden.
Bron: NU.nl
Every cloud has a silver lining
Woonplaats: Amsterdam west
Berichten: 138
Lid sinds: 10 okt. 2010
16 april 2012, 13:09 uur | Bericht #344618
Offtopic: Het aantal zonnevlekken is weer opmerkelijk laag de afgelopen tijd.
Ontopic: Zo rond de maandwisseling lijkt het een stuk zachter (zeg maar warmer) te worden.
Gaan we opnieuw een prachtige meimaand beleven zoals de afgelopen jaren of ............................
Ik verwacht persoonlijk dit jaar meer van de zomer en minder van de lente8)
Woonplaats: Amsterdam west
Berichten: 138
Lid sinds: 10 okt. 2010
16 april 2012, 13:15 uur | Bericht #344619
Bronk: Windkracht 4........ dat valt toch mee.
Ik vond het LENTEweer tijdens deze marathon vergeken met andere jaren best goed.
Een marathon met windstil weer heb ik in ieder geval nog nooit gelopen/meegemaakt.
Temperatuur was prima, vochtigheidsgraad ook.
vijf jaar geleden meen ik was het zo warm dat de lopers van het parcours werden gehaald.
Dat was ook één van de jaren met een zeer warm voorjaar.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
17 april 2012, 08:27 uur | Bericht #344697
Fruittelers zetten vuurkorven tegen de vrieskou

De fruittelers hebben vannacht vuurkorven en andere warmtemateriaal gezet in de boomgaarden om de bloesems te beschermen tegen de schadelijke gevolgen van nachtvorst.



Al twee nachten op rij vriest het 's nachts. Dat verontrust de fruittelers want nachtvorst kan de bloesems beschadigen, waardoor de oogst tegenvalt of zelfs mislukt. Appels, pruimen en kersen zijn heel moeilijk te beschermen tegen vriesweer. Peren kunnen eventueel behandeld worden zodat ze zonder pitten toch nog kunnen voortgroeien.

Appelbomen kunnen bijvoorbeeld beschermd worden door nachtvorstberegening, een sproeisysteem waardoor de temperatuur kunstmatig rond het vriespunt wordt behouden zodat de bloesems niet bevriezen. Maar geen enkele Belgische teler heeft zo'n installatie.

Voor kersen helpt het plaatsen van warmtekaarsen tegen de bomen maar dat is enkel een hulp als de temperatuur niet lager zakt dan 3 graden onder nul.

"Er is een kans dat we heel wat schade hebben door de vrieskou van vannacht", zegt fruitteler Hugo Jacobs uit Sint-Truiden. "Dat zullen we pas kunnen zien als we de bloemen doornijpen. Dan zie je of die al dan niet bruin zijn. Als het hartje nog mooi groen is, dan is alles oké."

Bron: De Redactie | Gewijzigd: 7 februari 2017, 12:19 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Terug naar boven
1 2 3 4 5 6 7
Dit topic is gesloten
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.853 topics, welke bij elkaar 448.364 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.579 leden.
Het nieuwste lid is philip.beuckels@gmail.com.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 254 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 254, lezen 3 mensen het topic "Estofex Level 3 forecasts".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden