Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Osborne, KS; Smith, KS.

25 Apr 2024 13:10:13

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Osborne, KS; Phillips, KS; Rooks, KS; Smith, KS.

25 Apr 2024 12:33:33

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

25 Apr 2024 08:00:01

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dickens, TX; Garza, TX; Kent, TX.

24 Apr 2024 09:25:19

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Coleman, TX; Runnels, TX; Taylor, TX.

24 Apr 2024 04:06:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Callahan, TX; Jones, TX; Shackelford, TX; Taylor, TX.

24 Apr 2024 03:18:47

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Callahan, TX; Nolan, TX; Runnels, TX; Taylor, TX.

24 Apr 2024 03:18:47

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Kent, TX.

24 Apr 2024 01:16:54

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Scurry, TX.

24 Apr 2024 01:16:54

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Fisher, TX.

24 Apr 2024 00:56:55

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Garza, TX; Kent, TX.

24 Apr 2024 00:45:51

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Kent, TX.

23 Apr 2024 23:56:54

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Garza, TX; Kent, TX.

23 Apr 2024 23:19:17

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dickens, TX; Garza, TX; Kent, TX.

23 Apr 2024 23:03:28

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Alger, MI; Marquette, MI.

23 Apr 2024 19:07:37
Actueel
1 / 4

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3 4 5 6 7
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
7 mei 2012, 14:14 uur | Bericht #347381
Helft minder asperges door lage temperatuur




De asperge-oogst in Nederland loopt in vergelijking met vorig jaar flink achter. Dat komt door de lage temperaturen in het voorjaar. Dat zegt Walter Gubbels, voorzitter van de landelijke aspergecommissie, maandag. ''De grondtemperatuur is te laag en na maart zijn er veel te weinig zonuren geweest'', aldus Gubbels.

In vergelijking met 2011 is tot dusverre de helft minder geoogst. Daardoor is er minder werk en zijn er minder inkomsten. De prijzen van asperges blijven daardoor voorlopig wat hoger dan normaal.

Bron: Nu.nl | Gewijzigd: 7 februari 2017, 12:20 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Woonplaats: Koekelare, West-Vlaanderen https://twitter.com/BartStandaert
Berichten: 2744
Lid sinds: 15 jun. 2007
8 mei 2012, 08:07 uur | Bericht #347421
50 uren minder zon in april



De samenvatting van het lenteweer tot nog toe? Te koud, te nat, te weinig zon. Maart was nog goud waard, maar in april kregen we vijftig uren minder zon dan normaal. In de eerste week van mei moesten we het stellen met negen zonuren. Afgelopen zaterdag was het zelfs kouder dan op... nieuwjaar. Wie een beetje meer zon en warmte wil, moet wel een eind reizen. Koude en wisselvallig weer heersen immers over een groot gedeelte van Europa. Zelfs in Spanje is het schipperen tussen truien en paraplu’s. In de Sierra Nevada en Madrid viel de afgelopen weken zelfs nog sneeuw. En in Scandinavië kunt u nog terecht voor tochtjes achter de sledehond. Oorzaak is de straalstroom, die als een slang krampachtig over Europa kronkelt. Ten zuiden van die straalstroom is het warm, ten noorden koud. Maar door zijn ongewoon zuidelijk bochtenwerk kan onaangenaam weer vanuit het noorden tot heel West-Europa doordringen.

Straalstroom
Het is dus afwachten tot de straalstroom meer naar het noorden opschuift. Spanje, Portugal en Zuid-Frankrijk komen de volgende weken al aan de zuidzijde van de straalstroom terecht. Daar kunnen ze zich dan verheugen op temperaturen van 30 graden of meer. Bij ons wordt het minder koud, maar wisselvallig. Goed weer voor boer en tuinder, maar de liefhebber van duurzaam terrasjesweer moet nog enkele weken geduld oefenen.

Bron: Hbvl | Gewijzigd: 7 februari 2017, 12:20 uur, door Joyce.s
BartS
Waarom deze advertentie?
Woonplaats: Koekelare, West-Vlaanderen https://twitter.com/BartStandaert
Berichten: 2744
Lid sinds: 15 jun. 2007
8 mei 2012, 12:21 uur | Bericht #347447
Nog steeds geen terrasjesweer in zicht



Waar blijft het goede weer? Dat is waar iedereen op zit te wachten. Het lenteweer in ons land is niet om over naar huis te schrijven: koud, nat en veel te weinig zon. In april waren er maar liefst vijftig uren minder zon dan normaal. En in mei waren er amper negen uren zon in de eerste week. Het meest opvallende is dan nog dat het zaterdag kouder was dan op Nieuwjaar. Als u van plan bent om naar het buitenland te trekken om daar te kunnen genieten van mooi weer, dan moet u het niet al te dicht zoeken, want bijna overal in Europa is het weer niet denderend te noemen. In het Spaanse Madrid en in de Sierra Nevada kreeg men de laatste weken zelfs af te rekenen met sneeuw, wat ook het geval is in Scandinavië. Maar in sommige landen is er beterschap op komst. De komende weken worden er warme temperaturen, dertig graden of meer, verwacht in landen als Spanje, Portugal en Zuid-Frankrijk. En bij ons? Het wordt minder koud in ons land, maar het weer zal wisselvallig blijven. Om eens goed te kunnen genieten van terrasjesweer, moet u dus nog wat geduld hebben.

Bron: Nieuwsblad | Gewijzigd: 7 februari 2017, 12:20 uur, door Joyce.s
BartS
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
8 mei 2012, 14:17 uur | Bericht #347452
Zwabberend front

Voorlopig is er geen schijn van kans dat het weer omslaat en dat er een periode met warm en stabiel lenteweer begint. Dat betekent niet dat er geen enkele warme dag mogelijk is. De komende dagen staan in het teken van de overgangszone tussen vrij warme lucht boven het continent, en de overbekende koele lucht vanaf de Oceaan. Deze luchtmassa’s worden gescheiden door een front


Weerkaart ECMWF donderdag 12 UTC met front


Wolkenvorming
Langs dit front komen de twee luchtsoorten elkaar tegen. Het is altijd de warme lucht die wordt gedwongen om op te stijgen. Die is immers  lichter dan de koele lucht. Als de koude lucht aan de winnende hand is, spreken we van een koufront. De koude lucht wringt zich als het ware onder de te verdrijven warme lucht. De warme lucht gaat daardoor gemakkelijk stijgen. Stijgende lucht leidt tot wolkenvorming, en bij een front meestal ook tot de productie van neerslag. Is het de warme lucht die terrein verovert op de koele lucht, dan heeft het front het karakter van een warmtefront. De warme lucht glijdt dan over de te verdrijven koele lucht die uiteindelijk in z’n geheel wordt teruggedrongen.


Weerkaart ECMWF vrijdag 12 UTC

Zwabberend front
De komende dagen zwabbert het front min of meer boven ons land heen en weer. Dit is haast te vergelijken met het wapperen van een vlag in de wind. Er lopen als het ware golven door de stof van de vlag. Ook langs het front lopen golven, met de wind op grotere hoogte mee.  In de buurt van zo een golf is de confrontatie tussen de twee luchtsoorten altijd wat directer. Daardoor houden meteorologen deze golven in het front in de gaten. Ze gaan meestal vergezeld van activatie van de neerslag.Komende nacht passeert een golfje in het front. In de loop van de nacht kan het wat serieuzer gaan regenen.  Morgen zitten we dan weer in de nabijheid van een minder actief deel van het front.


Koele lucht kan ook mooi zijn, foto: Gerard Kiewiet

Zware onweersbuien
Donderdag wordt het een stuk spannender.  De zuidelijke stroming aan de warme zijde van het front wint aan kracht. Daardoor gaan de temperaturen flink omhoog. In Duitsland wordt het donderdag weer ruim 25 graden. Misschien dat het kwik langs de oostgrens ook net de zomerse grens van 25 graden haalt. Maar alles hangt hier af van de timing van het front. Het front, dat donderdag als koufront van zuidwest naar noordoost gaat passeren. Om de warme lucht definitief uit onze buurt te verdrijven.  Vanwege de opgelopen temperatuurverschillen aan weerszijden van het front kan de neerslag weer flink gaan activeren. De warme lucht wordt zelfs behoorlijk onstabiel zodat er voor het front uit zware onweersbuien kunnen ontstaan. Deze buien worden in hun organisatie verder geholpen door de vrij sterke wind in de onderste kilometers van de atmosfeer.  Zo staat er op een hoogte van anderhalve kilometer al een windkracht 10. Gevolg van dit alles is, dat de onweersbuien vrij agressief kunnen uitpakken met vooral ook een dreiging van zware windstoten.  Echter, of het ook in Nederland tot zware onweersbuien komt, hangt dus af van de timing. Als het front reeds in de loop van de ochtend naar het oosten wandelt, is de lucht aan de warme zijde niet genoeg opgewarmd en hebben zware buien geen kans.


Wind op het 850 hPa vlak, donderdagmiddag; rood dik vlaggetje is 50 knopen (10 Bft)

Stormchasers
Liefhebbers van zware buien, de zogenaamde stormchasers, zijn er ook in flinke aantallen in Nederland tegenwoordig, Die doen er goed aan, om donderdag naar Duitsland te gaan. Daar komt het vrijwel zeker tot zware onweersbuien in de namiddag en avond.  Ook buien met bijvoorbeeld de vorming van mooie shelfclouds en wellicht rolwolken.  Liefhebbers die thuisblijven, en zeker diegenen die in het westen wonen, hebben een minimale kans op zwaar onweer.


Wind op het 700 hPa vlak, donderdagmiddag

Teug naar af
Na deze warme en enigszins spannende donderdag zijn we wat betreft lente terug bij af en volgt weer een heel aantal zeer koele dagen.  Pluspunt is wel dat de zon in het weekend weer vaker van de partij is.

Bron: Meteo Consult
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
10 mei 2012, 17:30 uur | Bericht #348063
Regenval frusteert aardappelteelt

De hevige regenval hindert de Zeeuwse aardappeltelers enorm. Het is te nat om het land op te gaan. Ze kunnen nu niet planten, spuiten en frezen. Vooral het freeswerk is binnenkort echt nodig. Als de aardappelplanten uitgroeien, wordt frezen bijna onmogelijk, omdat dan de planten zelf worden beschadigd. Bij het freeswerk worden 'ruggen' gemaakt, zodat de aardappelen machinaal kunnen worden gerooid. Of de overvloedige regenval in april en begin mei gevolgen heeft voor de aardappeloogst, is nu nog niet te voorspellen.

Bron: PZC
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
10 mei 2012, 20:16 uur | Bericht #348291
Kwik bereikt zomerse temperaturen in Limburg

Voor het eerst dit jaar was het donderdag in Limburg een zomerse dag. Het kwik bereikte in Ell 26 graden. Ook bij de twee andere meetstations in Limburg, in Beek en in Arcen, werd het donderdag warmer dan 25 graden, meldt weeronline.nl.

Donderdag was het in heel Nederland drukkend warm. In het zuiden werd het het warmst, op Texel bleef het met 16,4 graden het koelst.

Voor donderdag was noodweer voorspeld, maar dat is vooralsnog uitgebleven. Wel vallen plaatselijk forse regenbuien, waarbij in korte tijd zo'n tien tot twintig milliliter water naar beneden komt.

De voorspelde hagel en zware windstoten tot ongeveer honderd kilometer per uur zijn vooralsnog nauwelijks waargenomen. Ook onweert het niet zo heftig als verwacht. Volgens een zegsman van weeronline.nl hoeft het grootste deel van het land niet meer bang te zijn voor noodweer, 'maar er blijft altijd een kans dat het alsnog losbarst'.

Donderdag waren wel alle 'ingrediënten' voor noodweer aanwezig, zegt de zegsman. "Het geweer was geladen, alleen is de trekker niet zo heftig overgehaald."

Het KNMI waarschuwt donderdagavond nog wel voor onweersbuien met windstoten en hagel in Overijssel, Gelderland, Limburg, Noord-Brabant, Utrecht, Zuid-Holland en Zeeland. "De kans dat er nog noodweer losbarst, is klein, maar zeker op plekken waar het nog warm is kan het nog wel gebeuren", aldus de woordvoerder van weeronline.nl.

Bron: Nieuws.nl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
11 mei 2012, 10:17 uur | Bericht #348515
Brandwondencentrum verwacht stijging zomerse slachtoffers

Dat zomerse activiteiten een keerzijde hebben laten de cijfers van de brandwondencentra hard en duidelijk zien. Met name het aantal brandwondenongevallen door bio-ethanol, spiritus en benzine neemt de laatste periode weer toe. De eerste slachtoffers van het jaar zijn alweer gemeld.



Vooral het onveilig aansteken van een BBQ is een grote veroorzaker van brandwonden bij - vaak jonge - slachtoffers. Jos Vloemans, brandwondenarts in Beverwijk, ziet de komende zomerse periode dan ook niet zonnig in.

In 2011 steeg het aantal ongevallen met brandbare vluchtige vloeistoffen ten opzichte van 2010 vooral in de zomerperiode. Gemiddeld tellen alleen al de drie brandwondencentra jaarlijks méér dan 100 opnames na een ongeval met brandbare vluchtige vloeistoffen. Zij zijn hiermee verantwoordelijk voor meer dan 20% van alle opnames van de drie brandwondencentra.

Vloemans, brandwondenarts in het Brandwondencentrum van Beverwijk, ziet deze stijging met lede ogen aan en roept op tot actie. "Ik houd mijn hart vast voor 2012. Ik pleit dan ook voor een landelijke actie.

Bron: BoN
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
11 mei 2012, 16:31 uur | Bericht #348554
'Klachten over slecht lenteweer zijn onterecht'

Mensen die klagen over slecht lenteweer hebben niet helemaal gelijk. Qua temperatuur en neerslag verloopt het huidige jaargetijde namelijk vrij normaal, becijferde weeronline.nl vandaag. Met een gemiddelde voorjaarstemperatuur van 8,9 graden is het zelfs nog warmer dan gebruikelijk.

Het hogere gemiddelde komt vooral op het conto van warmte en droogte in maart. De wisselvalligheid van de laatste weken zorgt er echter voor dat veel mensen het lenteweer een slecht cijfer geven. Volgens een woordvoerder van weeronline.nl is dat verklaarbaar door een gebrek aan zonneschijn. 'In vergelijking met de laatste jaren is het dit jaar zeer grijs.'



Geen garantie op mooie zomer
Tot dusver scheen de zon zo'n 347 uur. In vergelijking met de mooie lente van 2011 is dat even slikken, want toen scheen de zon tot medio mei al 554 uur. Weeronline.nl heeft gekeken of de kans op een mooie zomer groter is na een sombere lente. Daar valt echter geen peil op te trekken. 'Garantie voor mooi zomerweer kunnen we op basis van de statistieken helaas dus niet geven', aldus de zegsman.

Wat wel blijkt is dat na veel sombere lentes regelmatig een drogere zomer dan normaal volgt. 'De oorzaak ligt in een lagere zeewatertemperatuur na een slechte lente. Op dit moment is de zeewatertemperatuur ruim kouder dan de voorgaande 5 jaar. Bij een lagere zeewatertemperatuur verdampt er minder vocht. Hierdoor pakken buien in de zomer bij een westelijke tot noordwestelijke stroming minder zwaar uit. Met een beetje geluk wordt het ook nog warm en zonnig', legt de woordvoerder uit.

Bron: AD | Gewijzigd: 7 februari 2017, 12:20 uur, door Joyce.s
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
12 mei 2012, 22:14 uur | Bericht #348663
Fruittelers klaar voor nachtvorst



Het gaat vannacht vriezen aan de grond. Dat is slecht voor alle groenten en fruit die in volle grond geteeld worden, zoals aardbeien. Om de planten toch nog een beetje te beschermen, kunnen de telers er een plastic folie over leggen en hopen dat het kwik niet te diep onder nul gaat.

Bron: Nieuwsblad
Ries
Lid
Woonplaats: Brouwershaven
Berichten: 4470
Lid sinds: 3 jul. 2010
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
13 mei 2012, 10:38 uur | Bericht #348677
Het vroor vannacht

Afgelopen nacht daalde het kwik in Elsenborn tot -1,3 graden, in Kleine Brogel tot -1. Op vele andere plaatsen trad vorst aan de grond op. Vanmiddag blijft het droog met flinke zonnige perioden. Er waait een zwakke, veranderlijke wind. De maxima bedragen 10 tot 15 graden. Vanavond is het vrij zonnig. Vannacht wordt het helder tot licht bewolkt en het koelt opnieuw flink af. De minima bedragen min 1 graad op de Hoge Venen en 3 tot 6 graden elders.

Morgen is het droog en vrij zonnig. 's Avonds neemt de bewolking toe vanuit het westen en 's nachts gaat het regenen. Er staat een matige, aan zee later een vrij krachtige zuidwestenwind. De maxima bedragen 14 tot 19 graden. Dinsdag en woensdag is het koel met af en toe buien. De middagtemperatuur schommelt rond 11 graden. Donderdag blijft het meestal droog met zon afgewisseld door wolkenvelden. Vrijdag en in het weekend wordt het wisselvallig. De middagtemperatuur schommelt donderdag rond 13 graden, daarna is het ongeveer 16 graden.

Bron: HLN
Freedom is not worth having if it does not include the freedom to make mistakes.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
15 mei 2012, 15:14 uur | Bericht #349029
Hemelvaartsdag wordt koud, droog en zonnig

Hemelvaartsdag belooft een droge dag met geregeld zon te worden. Hoewel de temperatuur met 13 graden nog niet op het normale lenteniveau is, zal het in de zon goed toeven zijn doordat er niet veel wind staat. Die verwachting spreekt weeronline.nl dinsdag uit. Dinsdag en woensdag is het eveneens 'uitgesproken fris' met maxima rond 12 graden, maar is er ook veel bewolking. Verder vallen geregeld buien en staat er vooral woensdag een stevige wind. Na Hemelvaartsdag neemt de kans op buien weer toe, maar zijn er ook droge, zonnige perioden. Het kwik loopt op van 16 graden op vrijdag tot 17 tot 20 graden in het weekend.

Bron: Nieuws.nl
Every cloud has a silver lining
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
17 mei 2012, 18:00 uur | Bericht #349233
Weer knapt op: wandelaars massaal Drentse paden op

Na al die regen van begin deze week vreesde de organisatie van de Drentse Wandel 4-daagse voor het ergste. Wéér minder wandelaars dan het jaar daarvoor? Maar vandaag, tijdens de eerste dag van evenement, bleek niets minder waar: liefst 1600 wandelaars meldden zich aan de start. "We moesten zelfs extra inschrijfformulieren regelen", zegt Yolanda Cliné van de organisatie. "Wat hebben we een geluk dat het weer zo is opgeknapt." Aan de speciale Kennedymars van 80 kilometer deden 117 wandelaars mee. Die liepen een deel van de tocht in de nacht van woensdag op donderdag. Cliné: "Koud? Integendeel, het was ongekend heerlijk."

Bron: dvhn
Woonplaats: Koekelare, West-Vlaanderen https://twitter.com/BartStandaert
Berichten: 2744
Lid sinds: 15 jun. 2007
18 mei 2012, 07:14 uur | Bericht #349260
Volgende week eindelijk lente



Vorig jaar in mei was Limburg de warmste plek in Europa. Dit jaar is dat wel anders. Maar er is beterschap op komst. We mogen ons vanaf volgende week opmaken voor de lente. “De komende dagen klimmen de temperaturen in Limburg tot 25 graden, maar kan het ook onweren. Vanaf donderdag zet de lente zich door met temperaturen rond 20 graden”, zegt HBvL-weerman Michel Nulens. "De komende dagen klimmen de temperaturen in Kleine-Brogel, met vandaag zo’n 18 graden en in het weekend 23 graden en zondag zelfs tot 25 graden. Daartegenover staat wel dat het kan gaan onweren op zaterdag- en zondagnamiddag.” Maar er is ook goed nieuws: vanaf volgende week donderdag zou dan eindelijk de lente in het land zijn en wordt het terrasjesweer. “Een hogedrukgebied bouwt zich op waardoor we vanaf donderdag meer zon hebben en temperaturen rond 20 graden. Dat warme weer houdt toch zes à zeven dagen aan. Het blijft ook droog. Na het weekend en tot en met woensdag blijft het wisselvallig.”

Bron: Hbvl | Gewijzigd: 7 februari 2017, 12:21 uur, door Joyce.s
BartS
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
19 mei 2012, 10:45 uur | Bericht #349360
Wisselvallig met buien, morgen kans op onweer

Het wordt vanmiddag wisselend bewolkt met vooral over het oosten en zuiden enkele buien. Er waait een zwakke tot matige wind uit zuid tot zuidwest. De maxima schommelen rond 16 graden aan de kust en tussen 18 en 22 graden elders.
Vanavond en vannacht blijft het wisselend bewolkt met geleidelijk buien vanuit Frankrijk. Daarbij kan ook onweer voorkomen. De minima zitten tussen de 8 en 13 graden.

Morgen is het overwegend zwaarbewolkt met soms buien, mogelijk met hagel en onweer. De wind waait zwak uit veranderlijke richtingen. In de kustgebieden neemt de wind in de loop van de dag toe tot vrij krachtig uit noord tot noordoost. De maxima bedragen 16 graden aan zee en 19 tot plaatselijk 23 graden elders. In de nacht van zondag op maandag blijft het bewolkt met regelmatig regen.

Vanaf woensdag droog en warm
Maandag en dinsdag is het wisselvallig met nu en dan enkele buien. De maxima schommelen rond 15 graden aan zee en ongeveer 22 graden elders. Vanaf woensdag krijgen we een overgang naar droog, warm en vrij zonnig lenteweer met donderdag en vrijdag maxima van 19 graden aan zee en rond 24 graden in het binnenland.

Bron: HLN
Every cloud has a silver lining
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 mei 2012, 16:14 uur | Bericht #349399
Zomer gaat beginnen

De temperaturen bevinden zich in een stijgende lijn. En waar het er eerder nog naar uitzag dat we later volgende week als eerste zouden gaan ruiken aan de 25 gradenbarrière, nu staat die zomerse grens naar verwachting deze zondag lokaal al op de rol. De zomer gaat beginnen, al is het aan de stranden vaak wel wat frisser. Dat zondag de 25 graden al in het vizier komt, heeft te maken met de positie van een warmtefront. Dat warmtefront hoort bij een lagedrukgebied dat zich boven Frankrijk aan het ontwikkelen is. Aan de noordzijde van die depressie begint bij ons een zuidelijke tot zuidoostelijke bovenstroming op te steken. Het tot nu toe boven Frankrijk en Duitsland zwabberende warmtefront komt daarmee in beweging. In de loop van zondagnacht- en ochtend schuift het vanuit het zuidoosten het land over tot boven de Noordzee.


De terrasjes zullen zeker ook de komende dagen vaak vol zitten. Foto Bas Weetink, Doetinchem.

Eerder leek het systeem nog te stagneren boven ons land, om bovendien aan het begin van de nieuwe week vervolgens weer richting Duitsland terug te schuiven. Dat zou morgen minder hoge temperaturen betekenen en in de loop van maandag en dinsdag zelfs duidelijke dalende thermometerwaarden. Maar de laatste ontwikkelingen duiden er toch steeds nadrukkelijker op dat het front ten westen van ons blijft, met Nederland dus in de warme lucht.

Broeierig
Het zondag vanuit het zuidoosten overschuivende warmtefront markeert het binnenstromen van niet alleen warmere maar ook vochtige lucht, waardoor het zondag broeierig aanvoelt. Verspreid over het land trekken een paar buien die lokaal stevig uitpakken met veel regen en onweer en mogelijk ook windstoten.


De eerste komende dagen is het niet alleen maar zonneschijn. Soms valt een (lokaal pittige) regen- of onweersbui.

Tegelijkertijd – zo is het vaak met buien – valt het op de meeste plaatsen juist wel mee met de heftigheid van de neerslag. En ook op de plekken waar het even intens te keer gaat, met wellicht zelfs wateroverlast, verloopt het grootste deel van de dag droog. Bovendien is er in heel het land af en toe ook zonneschijn en wordt het dus warm met 20 tot 24 graden, in het zuidoosten hier en daar zelfs 26 graden.

Deel kust minder warm
Er staat bij dit alles een noordoostenwind, die langs de Hollandse en Zeeuwse kust de neiging heeft bij te draaien naar het noorden door een opstartend zeewindeffect. Een deel van de kustzone blijft daardoor wat achter in temperatuur. Zeker ook voor het gevoel, omdat daar gemiddeld de meeste wind staat, langs de Waddenkust soms zelfs windkracht 5. Mogelijk dat met de bijdraaiende wind aan de zuidwestkust mist van zee binnendrijft.


Met een aan zee noorden- tot noordoostenwind blijft de temperatuur op het strand vaak wel iets achter.

Warmte houdt aan
Tijdens de eerste dagen van de nieuwe week schuift het Franse lagedrukgebied in noordoostelijke richting tot boven het westen van Duitsland. Even kan daardoor de wind meer noordwestelijk worden, maar doordat het lagedrukgebied juist op dat moment begint op te lossen, is dat naar verwachting maar van tijdelijke aard. Frissere zeelucht wint dan niet of nauwelijks terrein. De opbouw van de atmosfeer blijft onstabiel met regionaal soms een stevige regen- of onweersbui, maar de zon schijnt ook met regelmaat.


Later komende week blijft het overal droog en wordt het uiteindelijk helemaal zonnig. De hoge temperaturen blijven. Foto: Margreet van Vianen, deze zaterdag in de buurt van Tilburg.


Bron: Meteo Consult | Gewijzigd: 19 mei 2012, 19:11 uur, door Sanwa
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
19 mei 2012, 20:45 uur | Bericht #349460
Tekort aan vitamine D door grijze weer



De apothekers verkopen de laatste tijd veel meer pillen en ampullen met vitamine D dan normaal, omdat veel mensen een tekort hebben. Dat komt omdat de zon deze lente zo weinig heeft geschenen. Want het is de zon, die ervoor zorgt dat ons lichaam vitamine D aanmaakt.

Bron: nieuwsblad
Woonplaats: Koekelare, West-Vlaanderen https://twitter.com/BartStandaert
Berichten: 2744
Lid sinds: 15 jun. 2007
20 mei 2012, 07:22 uur | Bericht #349541
Het voelt eindelijk alsof het zomer is (tussen de regenbuien door)



Nu de temperaturen voor het eerst sinds lang aangename hoogtes bereiken, loeren meteen ook de hevige plensbuien en onweerswolken om de hoek. 'Maar zodra de zon doorbreekt, heb je het gevoel dat het zomer is', zegt weervrouw Jill Peeters. En vanaf donderdag is droog én zonnig weer op komst. Aangename temperaturen vandaag, maar tegelijk ook kans op hevige plensbuien en onweer. Wat moet je met zo'n weer? Binnen blijven of toch maar even genieten van de - eindelijk - warmere temperaturen? 'De warme atmosfeer gaat vooral in de voormiddag gepaard met lokaal onweer: plensbuien, hagel en rukwinden', verduidelijkt weervrouw Jill Peeters. 'Maar de temperaturen zijn zacht. Zodra de zon doorbreekt, heb je het gevoel dat het zomer is.' Het is een depressie vanuit Frankrijk die zorgt voor die bewolking en de buien. Deze namiddag staan er veel communiefeesten gepland. 'In de namiddag wordt het droger. Hoe langer je feest, hoe groter dus de kans op droog weer. In de schaduw halen we 20 tot 21 graden', zegt Jill Peeters. 'En ook 's avonds blijft het aangenaam. Als je buiten zit, heb je om 19 uur nog geen fleece nodig.'

Maandag is nog wisselvallig met regen en (onweers)buien. Dinsdag is het nat en weer wat frisser. En woensdag kondigt zich aan als een overgangsdag. 'Maar voor de tweede helft van volgende week is er goed nieuws. Er is zonnig en droog weer op komst', zegt onze weervrouw. 'Hoe fel het kwik zal stijgen, is moeilijk te zeggen. Tijdens de lentemaanden kun je geen uitspraken doen op lange termijn.' Tijdens het pinksterweekend moet 20 graden haalbaar zijn. 'Sommige modellen geven veel zon aan. Als die kloppen, dan zit 25 graden erin', zegt Jill Peeters. 'Maar ik houd nog even een slag om de arm. Over die marge van vijf graden doe ik nu nog geen uitspraken, 20 graden is perfect.' De weervrouw is blij dat ze stabiel, zonnig weer mag aankondigen voor de tweede helft van volgende week. 'Als de zon schijnt, dan zijn de mensen blij en kunnen ze vitamine D opdoen. Wie naar buiten kan, is goed gezind. En ook voor een weervrouw zijn dat fijne dagen.'

Bron: Nieuwsblad | Gewijzigd: 7 februari 2017, 12:21 uur, door Joyce.s
BartS
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
20 mei 2012, 15:48 uur | Bericht #349776
Ondanks het weer mooi seizoen op de Keukenhof



De 63e editie van de Keukenhof is een ,,zeer succesvol seizoen'' geweest. In totaal bezochten 875.000 mensen uit de hele wereld het voorjaarspark in de Bollenstreek. Het park blikt dan ook ,,zeer tevreden'' terug, ondanks de lage voorjaarstemperaturen, laat het zondag weten. Dat is ook meteen de slotdag van het evenement. Ruim 80 procent van de bezoekers kwam uit het buitenland, onder wie opmerkelijk veel Duitsers, Britten, Amerikanen en Aziaten. Dit jaar was het thema Polen. Daar kwamen ook veel Polen uit Nederland op af.

Bron: RTL
Every cloud has a silver lining
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
21 mei 2012, 09:53 uur | Bericht #350412
Pinksterweekend wordt prachtig

Eindelijk goed nieuws van het weerfront. Het eerste échte zomerse weekend is in aantocht. ‘Van donderdag tot pinkstermaandag is er droog en zacht weer', zegt weervrouw Jill Peeters. ‘De temperaturen klimmen dan naar 25 graden.'



Het is nog even wachten vooraleer het zomerse gevoel echt de bovenhand haalt. Vandaag en morgen wordt het wisselvallig, met regen, buien en af en toe een onweer. Woensdag kondigt zich aan als een overgangsdag. Maar vanaf donderdag kunnen we eindelijk genieten van hogere temperaturen.

‘Ik ga geen superlatieven gebruiken, maar alle weermodellen zijn het er over eens: vanaf donderdag neemt een hogedrukgebied het over en mogen we ons opmaken voor droog, warm en stabiel weer', zegt onze weervrouw Jill Peeters. ‘De Nederlandse websites zijn nog iets optimistischer dan de Belgische. Nederland ontsnapt zeker aan de wisselvalligheid.'

Dat het pinksterweekend het eerste zomerse weekend wordt, wil Jill Peeters niet met zoveel woorden hebben gezegd. ‘In de Kempen steeg het kwik zaterdag en zondag ook tot 24graden. Aangename temperaturen dus. Aan de kust bleef het kwik zondag steken rond 12graden.'

Het is een hele poos geleden dat we nog eens zo'n stralend lenteweer krijgen. ‘Tijdens de eerste week van de paasvakantie is het weer omgeslagen. Sindsdien was het wisselvalligheid troef. Het was onmogelijk het weer voor een langere periode te voorspellen', bevestigt Peeters. ‘Maar nu kunnen we gerust zijn: vanaf donderdag tot en met pinkstermaandag mogen we al zeker genieten.'

Vitamine D opdoen
De weervrouw is blij dat ze stabiel, zonnig weer mag aankondigen voor de tweede helft van volgende week. ‘Als de zon schijnt, zijn de mensen blij en kunnen ze vitamineD opdoen. Wie naar buiten kan, is goedgezind', zegt Peeters. ‘Eigenlijk ben ik mijn hele carrière al meer psychologe dan weervrouw. De mensen hadden opnieuw een stralende lente verwacht zoals vorig jaar. Er is maar één les: zaen helpt niet. Aan het weer kun je toch niets veranderen.'

Samengevat: maandag en dinsdag temperaturen rond de 20graden, vanaf donderdag 25graden.

Bron: Het Nieuwsblad | Gewijzigd: 7 februari 2017, 12:21 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
21 mei 2012, 17:56 uur | Bericht #350602
Dinsdag mogelijk eerste officiële zomerse dag

Dinsdag wordt mogelijk de eerste officiële zomerse dag. De kans is groot dat het kwik dan boven de 25 graden uitkomt, meldt weeronline.nl maandag. Of het daadwerkelijk warm genoeg wordt in De Bilt, is wel afhankelijk van de wind. Komt de wind uit het noorden, dan is de kans aanwezig dat het kwik toch niet de 25 graden aantikt. Maar maandagnacht blijft het wel warmer dan zondagnacht. "We gaan een zwoele nacht tegemoet, met minima rond de 14 graden", aldus een zegsman van weeronline.nl.

Ook de zon speelt een rol, vertelt hij. "Waarschijnlijk is het dinsdag een groot deel van de ochtend en middag zonnig. Doordat het ook niet flink is afgekoeld wordt het dus al vroeger warmer."

De rest van de week wordt het ook zomers. Woensdag en donderdag kan het ook zo'n 25 graden worden in De Bilt, hoewel dinsdag en woensdag met name in het zuidoosten nog wel kans bestaat op enige neerslag. Donderdag is het echter in het grootste deel van het land droog. Ook vrijdag en zaterdag wordt het zomers weer, hoewel het kwik dan naar 20 tot 21 graden daalt.

Maandag werd het met 28 graden het warmst in Hoogeveen. In het westen van Zeeland werd het niet warmer dan 15 graden, doordat de wind vanuit de zee kwam. In het midden van het land werd het ongeveer 24 graden.

Bron: Nieuws
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Terug naar boven
1 2 3 4 5 6 7
Dit topic is gesloten
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.853 topics, welke bij elkaar 448.363 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.579 leden.
Het nieuwste lid is philip.beuckels@gmail.com.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 255 mensen aan het browsen op het forum. 2 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 255, lezen 2 mensen het topic "Weerfoto's van W. in t Erland".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden