Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Aransas, TX; Calhoun, TX.

1 Jun 2020 19:51:12

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Morrison, MN; Mille Lacs, MN.

1 Jun 2020 19:10:56

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Crow Wing, MN; Aitkin, MN.

1 Jun 2020 19:10:56

De kaart De Bilt - Bewolking
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

1 Jun 2020 19:01:39

De kaart De Bilt - 6luik
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

1 Jun 2020 19:01:39

De kaart T850 pluim De Bilt is bijgewerkt.

1 Jun 2020 19:01:39

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

1 Jun 2020 19:01:38

De kaart Vlissingen - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

1 Jun 2020 19:01:38

De kaart Vlissingen - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

1 Jun 2020 19:01:38

De kaart Vlissingen - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

1 Jun 2020 19:01:37

De kaart Vlissingen - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

1 Jun 2020 19:01:37

De kaart Vlissingen - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

1 Jun 2020 19:01:37

De kaart Vlissingen - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

1 Jun 2020 19:01:37

De kaart Twente - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

1 Jun 2020 19:01:36

De kaart Twente - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

1 Jun 2020 19:01:36
Actueel
1 / 4

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Kans op nachtwolken

NLC seizoen begonnen

Zomer discussietopic

Grote omslag donderdag

Seizoenswedstrijd zomer

Nog 1 week om in te zenden!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3 4 5 6 7
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
16 juni 2012, 22:23 uur | Bericht #355358
Bosbranden in Griekenland

In Griekenland zijn zaterdag bosbranden uitgebroken, enkele dichtbij de hoofdstad Athene. Volgens de brandweer worden op verscheidene plaatsen woningen of andere panden door het vuur bedreigd.De interim-premier Panagiotis Pikrammenos heeft het hoofdkwartier van de brandweer bezocht. Hij zei dat er om buitenlandse hulp wordt gevraagd zodra dat nodig is. Drie brandweerlieden zijn zaterdag gewond geraakt bij de bestrijding van de grootste branden die circa 20 kilometer ten zuiden en ten zuidoosten van Athene woeden.

De brandweer slaagde er bij een brand in de voorstad Pallini, ten noordoosten van Athene, ternauwernood in een school en een fabriek van de vuurzee te redden.

Bron: Nu.nl | Gewijzigd: 29 maart 2017, 11:36 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
17 juni 2012, 09:36 uur | Bericht #355378
Honderden brandweerlui bestrijden bosbranden in Griekenland

Honderden brandweerlieden bestrijden bosbranden ten zuiden van Athene, op de dag dat de Grieken naar de stembus trekken voor cruciale parlementsverkiezingen die mogelijk zullen beslissen of het Zuid-Europese land in de eurozone kan blijven. Zowat 260 brandweerlieden met 115 voertuigen en 3 vliegtuigen zijn ingezet in de strijd tegen een bosbrand die op verschillende plaatsen woedt en aangewakkerd wordt door een sterke wind. Een aantal villa's en tweede verblijven gingen reeds in de vlammen op. Drie brandweermensen raakten gewond.

Deze foto is niet meer beschikbaar
Bewoners kijken toe hoe de bosbranden hun woning in Thymari naderen. © reuters.

Griekenland heeft al de hulp ingeroepen van Frankrijk en Kroatië en verwacht vandaag ook steun vanuit Italië, aldus een bron bij de brandweerdiensten. Een van de branden die zaterdag in de wijk Pallini woedde en schade veroorzaakte aan een fabriek en een school, is ondertussen onder controle. De brandhaard bevindt zich tussen de dorpen Keratea en Palaia Fokaia, op ongeveer 40 kilometer ten zuidoosten van Athene. De brand trekt er op naar de haven van Laurion, waar de opening van de stembureaus uitgesteld is. De branden in Laurion werden veroorzaakt door laswerken, ondanks de voorzichtigheid waartoe de civiele bescherming zaterdag opgeroepen had omdat de wind snelheden bereikte tot 70 kilometer per uur. Vier mensen die verantwoordelijk geacht worden moeten voor de rechtbank verschijnen.

Bron: HLN
Every cloud has a silver lining
Waarom deze advertentie?
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
17 juni 2012, 11:46 uur | Bericht #355389
Grote brand ten zuiden van Athene

Griekse brandweerlieden zijn er zondag nog altijd niet in geslaagd een al twee dagen woedende grote brand ten zuiden van Athene te blussen. Drie brandweermannen zijn gewond geraakt en diverse huizen zijn in de as gelegd, liet de brandweer weten. Meer dan 250 brandweerlieden en militairen en meer dan zestig voertuigen zijn ingezet om het vuur te doven. Zij worden bijgestaan door vier blusvliegtuigen en een helikopter. Uit andere regio's zijn nog eens 45 brandweermannen en vijftien voertuigen opgeroepen. De bluswerkzaamheden worden door de harde wind bemoeilijkt. Griekenland heeft inmiddels ook bij de Europese Unie aangeklopt voor hulp. Italië heeft twee blusvliegtuigen gestuurd, terwijl ook Frankrijk en Kroatië hulp willen bieden.

Vier personen zijn aangehouden op verdenking van het aansteken van de brand. Zij waren op een bouwplaats aan het lassen toen het vuur waarschijnlijk per ongeluk werd aangestoken.

Bron: Nieuws.nl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
17 juni 2012, 14:37 uur | Bericht #355400
Grieken krijgen hulp met blussen brand bij Athene

Griekenland krijgt Europese hulp bij het blussen van de grote bosbrand bij Athene. Het vuur bedreigt woonwijken bij Keratea (ten zuiden van Athene) en heeft al meerdere brandweerlieden verwond. Na tussenkomst van de Europese Commissie zijn nu twee Italiaanse blusvliegtuigen onderweg. Bulgarije heeft een blushelikopter aangeboden, meldde EU-commissaris Kristalina Georgieva (Crisisbestrijding) vandaag. Griekenland zucht onder een hitte van ruim 36 graden en sterke wind. De komende dagen is er nog groot gevaar voor bosbranden.

Bron: AD
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
13 juli 2012, 14:04 uur | Bericht #361006
Griekenland vraagt Italië om hulp voor brandbestrijding

De crisis in Griekenland kan tot gevaarlijke situaties leiden, nu het bosbrandseizoen voor de deur staat. De Griekse minister van Civiele Bescherming, Nikos Dendias, trekt aan de alarmbel en heeft premier Antonis Samaras gevraagd Rome ter hulp te vragen. Dat zou betekenen dat de Italiaanse brandweer mogelijk de brandbestrijding op de eilanden in de Ionische zee en delen van West-Griekenland voor zijn rekening neemt.

Deze foto is niet meer beschikbaar
De Griekse minister van Civiele Bescherming, Nikos Dendias, heeft aan premier Antonis Samaras (foto) gevraagd om Italiaanse hulp in te roepen. © epa.

Hoewel Griekenland dit jaar voorlopig gespaard is gebleven van grote bosbranden, kreunt het land momenteel onder een hittegolf, waarbij temperaturen van 40 graden en meer geen uitzondering zijn. Het risico op bosbranden wordt daardoor reëel.

Weinig middelen
Maar door de bezuinigingsmaatregelen heeft Griekenland weinig middelen om de vloot blusvliegtuigen in stand te houden, aldus Dendias. "We hebben 18 toestellen. Daarvan is de helft inzetbaar", aldus de minister in de Griekse krant 'Ta Nea'. Vooral bij grote branden wordt de situatie nijpend, klinkt het. Er zou ook een probleem van personeelstekort zijn en ook zou de apparatuur wat onderhevig zijn aan slijtage.

Bron: HLN
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
16 juli 2012, 11:21 uur | Bericht #361287
500 mensen geëvacueerd op Sardinië

Op het Italiaanse eiland Sardinië zijn zo'n 500 mensen geëvacueerd voor verschillende natuurbranden. Italië kreunt al weken onder een hittegolf. Door de aanhoudende droogte en strakke wind zijn de afgelopen dagen verschillende vuurhaarden ontstaan. Sommige daarvan zouden zijn aangestoken. 4 brandweermannen raakten al gewond.

De situatie is het meest penibel in de regio San Teodoro. Reddingswerkers moesten er gisteren 500 inwoners en toeristen in veiligheid brengen voor de oprukkende branden. In het dorpje Badualga in dezelfde regio raakten 4 brandweermannen gewond toen een tank ontplofte door de hitte.

De brandweer krijgt onder meer de hulp van 4 blusvliegtuigen. Twee hoofdwegen zijn afgesloten nadat ze door de vlammen en de rook ontoegankelijk waren geworden. Bij enkele branden is er zo goed als zeker kwaad opzet in het spel.

Ook in de Abruzzen (midden-Italië), in Molise in het zuiden en op Sicilië zijn er branden. In de buurt van Palermo hebben de vlammen de volledige begroeiing van de berg Cuccio weggevreten. De brandweer had 3 dagen nodig om het vuur te bedwingen. In heel Italië zijn er al 33 vuurhaarden geteld.

Bron: De Redactie
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Ries
Lid
Woonplaats: Brouwershaven
Berichten: 4470
Lid sinds: 3 jul. 2010
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
16 juli 2012, 11:56 uur | Bericht #361293

Giambancom


TVSEI


czinforma
Freedom is not worth having if it does not include the freedom to make mistakes.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
16 juli 2012, 12:08 uur | Bericht #361297

zeis77


simbalilihuevito


libertaddigitaltv


RainerM01


Vlad Ryzh

Bron: Youtube | Gewijzigd: 16 juli 2012, 12:16 uur, door Sanwa
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
16 juli 2012, 16:57 uur | Bericht #361328
Branden breiden zich uit aan kust van Sardinië

Sinds weken verzengt de zon Italië en veroorzaakt extreme droogte. Middenin het toeristische hoogseizoen bestrijden brandweerkorpsen vesrchillende vuurhaarden. Vooral Sardinië is getroffen.


@epa

Omwille van lange weken van hitte en extreme droogte breiden de brandhaarden op het Italiaanse vakantie-eiland Sardinië steeds verder uit. Vooral de regio San Teodore ten zuiden van Olbia aan de Sardijnse noordoostkust is getroffen. Gisteren moesten daar 800 mensen uit verschillende dorpen en hotels voor de oprukkende vlammenzee in veiligheid gebracht worden. Het vuur verwoestte al vele huizen, aldus het persagentschap Ansa. Een felle mistralwind drijft de vlammen snel vooruit, zodat de brandweerlieden ook zondagnacht bleven doorwerken.

Explosie
Blusviegtuigen, helikopters en vele brandweerwagens zijn onderweg om de branden in te dijken. Gisteravond werden in Badualga vijf brandweerlieden gewond, toen een tank explodeerde. Onder hen ook Olbia's baas van de civiele bescherming, Giuseppe Budroni, die zware brandwonden opliep. Toen de wind ook op andere Sardijnse kustgebieden het vuur aanwakkerde en verspreidde, sloeg de civiele bescherming van het eiland gisteravond alarm wegens "verhoogd gevaar". Dat is de hoogste waarde op de gevarenschaal voor branden.

Ook in andere delen van Italië
Sardinië is dan wel het zwaarst getroffen, maar ook in andere delen van Italië woeden branden. Vooral in het zuiden en op de grotere eilanden braken in de kurkdroge natuur branden uit. Bij de ruim 30 branden moesten blusvliegtuigen en helikopters ingezet worden, aldus de media. Bosbeheerders, brandweerlui en de civiele bescherming zijn de klok rond bezig met de bestrijding van de vlammenzeeën.

Bron: HLN
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
16 juli 2012, 17:01 uur | Bericht #361329
Bosbranden teisteren Tenerife en Sardinië

Op het Spaanse eiland Tenerife en op diverse plekken in Italië woeden maandag bosbranden. Op het Italiaanse eiland Sardinië woeden al enkele dagen bosbranden, aangewakkerd door hitte, droogte en de harde wind. Politie, brandweermannen en het stadsbestuur van de zwaargetroffen stad San Teodore schatten dat honderden hectaren bos zijn verbrand.

De provincie waar de stad ligt, overwoog maandag de noodtoestand uit te roepen, meldde persbureau ANSA. De brandweer denkt echter het vuur te kunnen bestrijden nu de wind is gaan liggen.

Gewonden
Afgelopen weekeinde moesten op Sardinië zo'n 800 mensen hun huis uit om aan de vlammen te ontsnappen. Bij het bestrijden van de brand raakten zondag in Badualga vijf mensen gewond.

Volgens een lokale bestuurder is het een wonder dat er geen doden zijn gevallen. Hij had kritiek op de hulpverleners van de burgerbescherming, omdat ze destijds blusvliegtuigen uit de stad Olbia hebben weggehaald.

Ook in andere delen van Italië woedden afgelopen weekeinde bosbranden, die soms nog steeds oplaaien. Vooral in het zuiden en op enkele grote eilanden viel de gortdroge natuur ten prooi aan het vuur.

Blusvliegtuigen
Onder meer op Sicilië bij Trapanie en in de streek Campanië in de buurt van Benevento was het raak. Bij meer dan 30 branden moesten blusvliegtuigen en helikopters worden ingezet. Boswachters, brandweerlui en andere hulpverleners werken zonder pauze.

De ANWB Alarmcentrale heeft geen meldingen binnengekregen van Nederlanders die op Tenerife of Sardinië in de problemen zijn gekomen door de branden.


@ANP


@ANP

Bron: Nu.nl
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
16 juli 2012, 17:05 uur | Bericht #361330
Bosbranden teisteren Tenerife en Sardinië

Op het Spaanse eiland Tenerife en op diverse plekken in Italië woeden maandag bosbranden. Op het zuidelijk deel van Tenerife zijn maandag vlak bij een natuurpark al honderden hectare afgebrand. Het vuur breidt zich in de gemeenten Vilaflor en Adeje uit over naar het zich laat aanzien 1200 hectare.

Een aantal woningen moest uit voorzorg worden ontruimd. Adeje is een belangrijke toeristische bestemming op de Canarische Eilanden. De ANWB Alarmcentrale heeft geen meldingen binnengekregen van Nederlanders die op Tenerife of Sardinië in de problemen zijn gekomen door de branden.


@ANP

Edit Sanwa: het andere deel van dit bericht staat hier

Bron: Nu.nl
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
17 juli 2012, 14:15 uur | Bericht #361459
200 mensen bij branden 'Canarias' geëvacueerd

Meer dan 300 mensen zijn dinsdag geëvacueerd als gevolg van bosbranden op de Spaanse Canarische Eilanden. De bestrijding van de branden wordt belemmerd door de hoge temperaturen en de harde wind.

Op Tenerife is al 1800 hectare afgebrand en meer dan 90 mensen moesten hun onderkomens verlaten. De brandweer probeert te voorkomen dat de zondag uitgebroken brand het beboste waardevolle natuurgebied in het centrum van het eiland bereikt.

Op La Palma en La Gomera moesten meer dan 220 mensen hun huizen verlaten als gevolg van bosbranden. Op La Palma woedt sinds maandag een bosbrand. De brand op het westelijk deel van La Gomera was dinsdag na enkele uren al onder controle.

Bron: RTL
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
17 juli 2012, 15:53 uur | Bericht #361475
Bosbranden teisteren nu ook Portugal

Net als Italië en Spanje wordt ook Portugal geteisterd door bosbranden. De situatie is vooral ernstig in het noorden en rond de gemeente Póvoa de Santa Iria bij de hoofdstad Lissabon in het midden van het land. De Portugese burgerbescherming (ANPC) meldde dat een hittegolf met temperaturen boven de 40 graden Celsius de bluswerkzaamheden bemoeilijkt.

In totaal woeden er meer dan 130 bosbranden, die door ruim 3500 brandweerlieden worden bestreden. In het noorden moest een belangrijke autoweg urenlang worden afgesloten vanwege de vuurzee en de rookontwikkeling. Slachtoffers zijn er voor zover bekend nog niet gevallen door de branden.


©epa


©epa


©epa


©epa


Bron: HLN
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5125
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
17 juli 2012, 22:21 uur | Bericht #361517
Heel Spaans dorp geëvacueerd wegens bosbrand


AP

De autoriteiten van de Canarische eilanden hebben dinsdagavond het dorp Vilaflor laten evacueren in verband met een zondag uitgebroken bosbrand.De vlammenzee bereikte dinsdagavond woningen van Vilaflor. Dit dorp, bij toeristische uitstappen op het eiland als 'pittoresk' bestempeld, bevindt zich ten zuiden van het door de Unesco beschermde natuurpark van de Teide, een vulkaan die tegelijk de hoogste berg van Spanje is.

Fotos zijn van AP

Bron: Nieuwsblad
| Gewijzigd: 17 juli 2012, 22:22 uur, door Tatanka
there can be only one
Woonplaats: Koekelare, West-Vlaanderen https://twitter.com/BartStandaert
Berichten: 2743
Lid sinds: 15 jun. 2007
18 juli 2012, 07:25 uur | Bericht #361529
Bosbranden teisteren Zuid-Europese landenZuid-Europa wordt geteisterd door bosbranden als gevolg van de zomerse hitte van soms veertig graden. Honderden toeristen en bewoners sloegen voor de vlammen op de vlucht. Op Sardinië werden de vlammen van de bosbranden aangewakkerd door de sterke wind. Sommige stranden moesten worden gesloten. Ten zuiden van Olbia, aan de populaire noordoostkust van het eiland, sloegen de vlammen huizenhoog. Mensen sloegen rond San Teodoro gillend op de vlucht. Ongeveer achthonderd toeristen en inwoners moesten weg. Zo'n zevenhonderd à achthonderd hectare bos zijn vernietigd. In Ligurië, de regio waarvan Genua de hoofdstad is, raakte een brandweerman gewond bij de bestrijding van een natuurbrand.

Spanje
In Spanje zijn gisteren meer dan driehonderd mensen geëvacueerd als gevolg van bosbranden op de Canarische Eilanden in de Atlantische Oceaan voor de kust van Afrika. De bestrijding van de branden wordt belemmerd door de hoge temperaturen en de harde wind. Op het bij toeristen geliefde eiland Tenerife is al 1.800 hectare afgebrand. Dinsdag moesten 1800 mensen uit het stadje Vilaflor worden geëvacueerd. De meesten vertrokken met de auto; de autoriteiten zorgden voor bussen voor 200 mensen zonder eigen vervoer. Op La Palma en La Gomera moesten meer dan 220 mensen hun huizen verlaten als gevolg van bosbranden. Op La Palma woedt sinds maandag een bosbrand. De brand op het westelijk deel van La Gomera was gisteren na enkele uren al onder controle.

Portugal
Net als Italië en Spanje wordt ook Portugal geteisterd door bosbranden. De situatie is vooral ernstig in het noorden en rond de gemeente Póvoa de Santa Iria bij de hoofdstad Lissabon in het midden van het land. De Portugese burgerbescherming (ANPC) meldde gisteren dat een hittegolf met temperaturen boven de veertig graden Celsius de bluswerkzaamheden bemoeilijkt. In totaal woeden er in Portugal meer dan 130 bosbranden, die door ruim 3.500 brandweerlieden worden bestreden. In het noorden moest een belangrijke autoweg urenlang worden afgesloten vanwege de vuurzee en de rookontwikkeling. Slachtoffers zijn er voor zover bekend nog niet gevallen door de branden.

Montenegro
Ook in het zuiden van de voormalige Joegoslavische deelrepubliek Montenegro vluchtten toeristen voor de vlammen uit hun hotels. Enkele ambassades en residenties van diplomaten vlak bij de hoofdstad Podgorica moesten worden ontruimd. 

Bron: HLN | Gewijzigd: 29 maart 2017, 11:36 uur, door Joyce.s
BartS
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5125
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
18 juli 2012, 12:54 uur | Bericht #361570
Bosbranden bedreigen Griekse stad Patras

Deze foto is niet meer beschikbaar
Ook het zuiden van Griekenland wordt geteisterd door bosbranden. © epa.

Bosbranden bedreigen de derde stad van Griekenland, Patras. Een buitenwijk is ontruimd. Meer dan 100 brandweerlieden vechten met 33 vrachtwagens, 8 blusvliegtuigen en 2 helikopters tegen de vuurzee, die 's ochtends vroeg uitbrak. Door de harde wind hebben ze de vlammen nog niet onder controle gekregen.
Patras ligt in het noorden van het schiereiland Peloponnesos.Ook Italië, Portugal, de Spaanse Canarische Eilanden en Montenegro strijden tegen bosbranden.

Bron: HLN
there can be only one
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5125
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
18 juli 2012, 13:37 uur | Bericht #361572
Duizenden geëvacueerd om bosbranden Tenerife

Bosbranden op het Spaanse vakantie-eiland Tenerife hebben ertoe geleid dat zo'n tweeduizend mensen moesten worden geëvacueerd. Dat hebben de nooddiensten woensdag gezegd.Volgens een woordvoerster moesten inwoners van Vilaflor, aan de rand van een natuurgebied, hun huizen verlaten. Het natuurgebied is niet in gevaar en ook de belangrijkste toeristische gebieden hebben weinig last van de branden.Brandweerlieden proberen met twintig blusvliegtuigen en -helikopters het vuur onder controle te krijgen. De brand woedt al drie dagen en er is ongeveer tweeduizend hectare natuur in de as gelegd.Niet alleen Tenerife is getroffen door branden, ook de kleinere Canarische eilanden La Palma en La Gomera hebben te kampen met branden.

Bron: Nieuws.nl
there can be only one
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5125
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
18 juli 2012, 13:48 uur | Bericht #361574
FOTOSPECIAL. Bosbranden bedreigen huizen Griekenland Deel 1

De autoriteiten hebben voor de stad Patras, in het zuidwesten van Griekenland, de noodtoestand afgekondigd. Even ten oosten van Patras woeden bosbranden. Vooral enkele dorpen in het gebied worden door het vuur bedreigd. Als de dreiging aanhoudt moeten de bewoners worden geëvacueerd.


EPA


EPA


AP


AP


AP

Bron: Nieuwsblad | Gewijzigd: 18 juli 2012, 15:03 uur, door Marga
there can be only one
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5125
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
18 juli 2012, 14:03 uur | Bericht #361576
Deel 2 Griekenland PatrasFotos: AP,EPA

Bron: Nieuwsblad
there can be only one
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
18 juli 2012, 14:37 uur | Bericht #361581
Meer bosbranden in Zuid-Europa door aanhoudende hitteIn Zuid-Europa woeden er meer en meer bosbranden, door de aanhoudende hittegolf in die regio. Het brandt nu al op Sardinië, in Portugal en ook op verschillende plaatsen op de Canarische Eilanden. Het brandt het felst op het eiland Tenerife, vooral het natuurpark rond de Teide-vulkaan is bedreigd.

Bron: Nieuwsblad
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Terug naar boven
1 2 3 4 5 6 7
2 Gebruikers lezen nu dit topic, onderverdeeld in 2 gasten en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 26.995 topics, welke bij elkaar 442.550 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.068 leden.
Het nieuwste lid is 3lcotillo.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
2 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 3442 mensen aan het browsen op het forum. 4 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 3442, lezen 6 mensen het topic "Winterverwachting 2012 --- 2013 + Discussie (Deel 4)".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Kans op nachtwolken

NLC seizoen begonnen

Seizoenswedstrijd zomer

Nog 1 week om in te zenden!

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Zomer discussietopic

Grote omslag donderdag

© 2003 - 2020 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden