Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De temperatuur bij Buzenol is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

18 Jan 2020 21:31:08

De temperatuur bij Dourbes is onder het vriespunt gekomen met voldoende luchtvochtigheid. Er is kans op gladheid in deze regio!

18 Jan 2020 21:31:06

De kaart Groningen - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

18 Jan 2020 21:00:13

De kaart Groningen - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

18 Jan 2020 21:00:13

De kaart Groningen - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

18 Jan 2020 20:02:46

De kaart De Bilt - Windrichting
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

18 Jan 2020 19:02:44

De kaart De Bilt - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

18 Jan 2020 17:02:13

De kaart De Bilt - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

18 Jan 2020 17:02:13

De kaart De Bilt - Windsnelheid
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

18 Jan 2020 17:02:13

De kaart De Bilt - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

18 Jan 2020 17:02:13

De kaart De Bilt - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

18 Jan 2020 17:02:12

De kaart De Bilt - 3luik
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

18 Jan 2020 17:02:12

De kaart De Bilt - Neerslagsom
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

18 Jan 2020 17:02:12

De kaart De Bilt - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

18 Jan 2020 17:02:12

De kaart De Bilt - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

18 Jan 2020 17:02:11
Actueel
1 / 4

Fotowedstrijd januari

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Winter discussietopic

Jaaroverzicht 2019

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3 4 5 6 7
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
30 augustus 2012, 17:44 uur | Bericht #370147
Natuurbrand Griekenland legt huizen in de as

Een natuurbrand even buiten de Griekse hoofdstad Athene heeft twee huizen in de as gelegd en bedreigt een afkickkliniek. Dat heeft de Griekse brandweer donderdag gezegd. Bij de bestrijding van de brand zijn twee brandweerlieden gewond geraakt.

De afkickkliniek die dreigt ten prooi te vallen aan de vlammen wordt ontruimd. De ongeveer vijftig patiënten en medewerkers is gevraagd te vertrekken. Zo'n honderddertig brandweerlieden proberen, geholpen door vier blusvliegtuigen en twee blushelikopters, de bosbrand te bedwingen. Natuurbranden komen in Griekenland veel voor in de zomermaanden. De oorzaak is vaak brandstichting.

Bron: Nieuws.nl
Woonplaats: Koekelare, West-Vlaanderen https://twitter.com/BartStandaert
Berichten: 2743
Lid sinds: 15 jun. 2007
31 augustus 2012, 09:38 uur | Bericht #370257
Mensen geëvacueerd om bosbrand Marbella

In de bergen ten noordoosten van de Spaanse badplaats Marbella woedt een grote bosbrand. De brand is volgens meldingen van de Spaanse media donderdagavond uitgebroken en woedt over een breedte van 12 kilometer. Nadat de windrichting vrijdagmorgen is veranderd, trekt de vuurzee richting Marbella. In de gemeente Ojén, een dorp vlak ten noorden van Marbella, hebben alle 3300 bewoners uit voorzorg hun huizen moeten verlaten. Ook in de gemeente Marbella en elders langs de Costa del Sol zijn panden ontruimd. In totaal zijn al zeker 5000 mensen geëvacueerd. De burgemeester van Marbella, Angeles Muñoz, zei dat enkele huizen in brand zijn gevlogen en dat er twee gewonden zijn.

Bron: NU.nl
BartS
Waarom deze advertentie?
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
31 augustus 2012, 15:44 uur | Bericht #370297
Dode en gewonden bij bosbranden Marbella

Deze foto is niet meer beschikbaar
De brandt woedt bij de badplaats © epa.

In de bergen ten noordoosten van de Spaanse badplaats Marbella, de Sierra Negra, woedt een grote bosbrand. Er zijn een dode en vijf gewonden gevallen. De brand is volgens meldingen van de Spaanse media donderdagavond bij Coín uitgebroken, 20 kilometer ten noordoosten van Marbella.

Honderden mensen proberen de brand te blussen met behulp van onder meer 17 blusvliegtuigen en helikopters.

De brand lijkt aan de zuidelijke kant onder controle, maar woedt onbeheerst verder, noordelijker in de bergen. Het vuur woedt over een breedte van 12 kilometer. Er is al meer dan 1000 hectare afgebrand in zes gemeenten en meer dan 5000 mensen moesten worden geëvacueerd, onder wie alle 200 gasten van een hotel in de bergen tussen Marbella en Málaga.

Nadat de windrichting vrijdagmorgen was veranderd, is de vuurzee richting Marbella getrokken. In de gemeente Ojén, een dorp vlak ten noorden van Marbella, hebben alle 3300 bewoners uit voorzorg hun huizen moeten verlaten. Het vuur woedde ook in de bebouwde kom van Mijas, ruim 25 kilometer ten noordoosten van Marbella en bereikte vrijdag de rand van het plaatsje Monda, bijna 15 kilometer ten noorden van Marbella.

Brandbestrijders hebben vrijdag het verkoolde lijk aangetroffen van een oudere man bij een verbrand huis. Eerder liep een echtpaar van middelbare leeftijd ernstige brandwonden op. De overige drie gewonden zijn een moeder en twee kinderen die het inmiddels goed maken, meldde het Spaanse internetmedium Europa Press.

De regeringsleider van de regio Andalusië, José Antonio Griñan, heeft de getroffen regio bezocht. Hij zei onder meer dat de snelheid en de omvang waarmee de brand zich over een breed terrein heeft ontwikkeld, verdacht is. Het is mogelijk aangestoken, maar over de oorzaak is nog niets bekend. Het is in Andalusië warm en droog en de wind waait hard. Een kleine regenbui op vrijdag kon niets tegen het vuur uitrichten.
Bron: AD, Nieuwsblad | Gewijzigd: 31 augustus 2012, 15:49 uur, door Bart Standaert
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
1 september 2012, 12:02 uur | Bericht #370360
Grote natuurbrand treft Costa del Sol

Honderden brandweerlieden, militairen en vrijwilligers strijden aan de Costa del Sol tussen Malaga en Marbella in het zuiden van Spanje sinds woensdagavond tegen een grote natuurbrand. Een persoon is bij de brand om het leven gekomen, diverse mensen raakten gewond, tientallen huizen hebben schade opgelopen of zijn uitgebrand en meer dan 6.000 mensen moesten worden geëvacueerd. Hoewel de brand inmiddels voor een groot deel onder controle is, zijn de hulpdiensten ook vanochtend weer met groot materieel uitgerukt om de resterende vuurhaarden te bestrijden. De brand is waarschijnlijk aangestoken.


In de nacht bood de vuurzee een spookachtige aanblik.

De vele Nederlanders die jaarlijks de Costa del Sol bezoeken, kennen het gebied tussen Coin en Marbella, de zone waar de brand vanaf woensdagavond woedde, over het algemeen goed. De witte dorpjes in het gebied, zoals Coin, Alhaurin el grande, Mijas, Ojen en Monda staan vaak op het menu van toeristen die, komend van hun verblijfplaatsen aan de Middellandse Zeekust, een uitstapje naar het binnenland maken. Net als in andere delen van Spanje is het toerisme in deze regio, met als bekendste plaatsen Malaga, Torremolinos, Mijas, Fuengirola en Marbella, in een relatief smalle kustzone geconcentreerd. Een kustzone die helemaal volgebouwd is met hotels, resorts, appartementencomplexen en huizen, afgewisseld met vele golfbanen.

Binnenland dichtbij
Het binnenland van Andalusië begint een paar kilometer noordelijker, is vanaf het strand goed te zien en is bergachtig en bosrijk. De met struiken, dennenbomen, pijnbomen en andere vegetatie begroeide hellingen bevinden zich meestal maar op enkele kilometers afstand van het strand. Het zijn niet alleen populaire gebieden om te recreëren, maar ook plekken waar veel mensen grond kopen om een huis te bouwen. Tot een paar jaar geleden, toen in Spanje de crisis inviel die nog steeds aanhoudt, reed je aan de Costa del Sol door een woud van hijskranen, vanwege de vele huizen en appartementencomplexen die er in aanbouw waren. Die zijn inmiddels vrijwel verdwenen. Veel huizen staan er wel, al dan niet afgebouwd, middenin de natuur.


Blusvliegtuigen vlogen af en aan.

Omdat Spanje een hete en droge zomer achter de rug heeft, was en is de vegetatie in de bergen direct achter de Costa del Sol helemaal uitgedroogd. Een vonk kon al een brand veroorzaken. De mensen in hun gebied waren dan ook op hun hoede. Toch ging het woensdagavond tussen half zeven en zeven uur fout. In een moeilijk toegankelijk natuurgebied in de buurt van het niet ver van Malaga gelegen plaatsje Coin ontstond op twee plekken dichtbij elkaar brand. De autoriteiten gaan er inmiddels vanuit dat die brand is aangestoken. De brandstichter heeft zijn moment met zorg uitgekozen, zo lijkt uit. Op het moment van het uitbreken van de brand voerde een vrij sterke noordelijke wind hete en superdroge lucht aan vanuit het Andalusische binnenland. De thermometer wees ongeveer 37 graden aan. Het vuur greep snel om zich heen.

Bestrijding brand moeilijk
Nadat de brand was ontdekt, rukte de brandweer met groot materieel uit. Omdat de avond inviel, kon maar korte tijd met blusvliegtuigen en blushelikopters worden gewerkt. Toen die weer naar hun bases waren teruggekeerd, konden de branden min of meer ongehinderd hun gang gaan. Een angstige nacht begon voor de bewoners van het gebied. Geholpen door de noordenwind rukte het vuur snel op in de richting van Mijas met zijn dichtbevolkte kust. Tegen de donkere lucht zag de oprukkende gloed er spookachtig uit. Toen het vuur dichterbij de kust kwam, moesten ook mensen worden geëvacueerd. De eerste huizen vielen aan de vlammen ten prooi.


Er zijn dit jaar in Spanje al veel bosbranden geweest. Bron: WWF.

Nadat de wind in plaats van uit het noorden meer uit oostelijke richtingen was gaan waaien, verlegde het vuur z’n baan meer in westelijke richting. Via een resort in het gebied tussen Calahonda en Marbella verplaatste het front zich in de richting van het onder toeristen zeer bekende plaatsje Ojen. Toen de vlammen daar te dichtbij kwamen, besloten de autoriteiten gistermorgen vroeg, nog in het donker, de ruim 4000 inwoners van Ojen te evacueren. Met megafoons gingen politie en brandweer door de straten om de mensen onder spookachtige omstandigheden naar veiliger oorden te brengen. Ook nu is Ojen nog een spookstadje.


Het dorpje Ojen moest helemaal worden ontruimd.

Vliegtuigen weer de lucht in
Toen het eenmaal weer licht was, kon de strijd met het vuur in volle hevigheid losbarsten. Ongeveer 25 blusvliegtuigen en honderden brandweerlieden, militairen en vrijwilligers werden ingezet om het vuur te bedwingen. Het stoppen van de opmars van de vlammenzee bleek niet eenvoudig, omdat het nog lange tijd flink bleef doorwaaien. Grote branden helpen daar zelf overigens aan mee omdat ze veel hete lucht laten opstijgen, lucht die van koelere plaatsen wordt aangevuld. Zo creëren grote branden ook hun eigen wind die het vuur aanjaagt. De grote tolweg in het gebied, de AP 7 was het zuidelijke front, de scheidslijn tussen de bebouwing direct aan de stranden en de brandende natuur. Hier en daar kwam het vuur over de weg, zoals in het plaatsje El Rosario waar diverse huizen verbrandden en twee mensen gewond raakten.De westelijke begrenzing van het vuur was de weg tussen Marbella en Ojen. Ook daar werd met man en macht geprobeerd om het vuur tegen te houden. Het lukte niet. Uiteindelijk slaagde een vuurtong er toch in om de kurkdroge natuur aan de andere kant van de weg te bereiken. Een klein stukje verderop ligt daar het Refugio de Juanar, een hotel bij een populair natuurgebied, net boven Marbella. Ook dat hotel moest worden ontruimd. In een laatste, niet ongevaarlijke poging om de zeer waardevolle natuur van El Juanar te redden, werd besloten alle blusvliegtuigen en –helikopters tegelijk op het vuur af te sturen, geladen met water dat ze uit de dichtbijgelegen zee hadden opgepikt. Het plan lukte. Het vuur kwam ternauwernood onder controle. Grappig genoeg was het een klein regenbuitje dat meehielp bij het slagen van deze poging.

Vuur bijna onder controle
Inmiddels, nog weer een angstige nacht verder, blijken alleen wat dieper landinwaarts tussen Coin en het plaatsje Monda, waar ook mensen zijn geëvacueerd, nog enkele vuurhaarden actief te zijn. Die zullen vandaag zoveel mogelijk worden geblust. Verder lijkt de brand onder controle. Er is tussen 1000 en 2000 hectare natuurgebied verbrand, tientallen huizen hebben schade opgelopen of zijn helemaal uitgebrand (een aantal dat waarschijnlijk nog zal stijgen) en een groot deel van de geëvacueerde mensen moet nog weer naar huis. Daarna zal een einde zijn gekomen aan de zoveelste bosbrand die dit jaar in Spanje heeft gewoed. De extreem droge zomer van dit jaar, de hoge temperaturen die vooral gedurende de augustusmaand in Spanje hebben geheerst en de diverse brandstichtingen, die maar niet uit te roeien lijken te zijn, waren er debet aan.


De kustlijn van Marbella, gezien vanaf de 1175 meter hoge Cruz de Juanar.

Ook de komende tijd lijkt het in Spanje nog droog en warm te blijven. We hoeven er dan ook niet raar van op te kijken als het ook later dit jaar opnieuw tot nieuwe natuurbranden komt.

Bronnen: Meteo Consult, El Pais, DiarioSur.
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
1 september 2012, 12:58 uur | Bericht #370364
Bosbrand Marbella bedwongen

Brandweerlieden hebben zaterdag de bosbrand bedwongen die dorpen nabij de badplaats Marbella in Spanje bedreigde. De circa 4000 evacués kunnen terugkeren naar hun woningen en hotels. Door het vuur kwam vrijdag een 78-jarige Brit om. Een echtpaar liep ernstige brandwonden op.

De brand brak donderdag uit in de heuvels bij Marbella aan de Costa del Sol. Het gebied wordt jaarlijks bezocht door miljoenen toeristen, onder wie ook veel Nederlanders. De politie vermoedt dat de brand is aangestoken, maar over de oorzaak is nog niet zeker. Het is in Andalusië warm en droog en de wind waait hard. Een kleine regenbui kon vrijdag niets tegen het vuur uitrichten.

Bron: nu.nl
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
1 september 2012, 16:24 uur | Bericht #370372
Bosbrand Marbella woedt voort

De brandweer heeft de bosbrand die dorpen nabij de badplaats Marbella in Spanje bedreigde, nog niet bedwongen. Eerder zaterdag had de regionale brandweer gemeld dat het vuur overal uit was. Later op de dag liet de verantwoordelijke voor milieuzaken van de regering van de regio Andalusië echter weten dat de brandweer er slechts in is geslaagd enkele brandhaarden te bedwingen.

Meer dan 300 brandweerlieden en vrijwilligers waren zaterdag actief in de strijd tegen de vuurzee. Door het vuur kwam vrijdag een 78-jarige Brit om. Zijn vrouw wordt vermist. Een echtpaar liep ernstige brandwonden op.

Een onbekend aantal huizen, waaronder verscheidene villa's in de buitenwijken van Marbella, is in vlammen opgegaan. Circa 5000 inwoners van zes dorpen en de gasten van twee hotels werden geëvacueerd.

Costa del Sol
De brand brak donderdag uit in de heuvels bij de badplaats aan de Costa del Sol. Het gebied wordt jaarlijks bezocht door miljoenen toeristen, onder wie ook veel Nederlanders.

De politie vermoedt dat de brand is aangestoken, maar over de oorzaak is nog niet zeker. Het is in Andalusië warm en droog en de wind waait hard. Een kleine regenbui kon vrijdag niets tegen het vuur uitrichten.

Bron: nu.nl
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
1 september 2012, 19:55 uur | Bericht #370376
Bosbrand bij Marbella vermoedelijk aangestoken

Deze foto is niet meer beschikbaar
© ap.

De Spaanse autoriteiten gaan ervan uit dat de bosbrand die nabij Marbella aan de Costa del Sol woedt, aangestoken is. De voorbije nacht slaagde de brandweer erin het vuur op enkele plaatsen onder controle te krijgen. De brand kostte het leven aan een 54-jarige Duitser en niet aan een 78-jarige Brit, zoals de hulpdiensten eerder meldden.

Het vuur brak donderdag uit in Coin, nabij Marbella. Door de harde wind en hoge temperaturen breidde de vlammenzee snel uit. Volgens voorlopige schattingen is minstens duizend hectare in de vlammen opgegaan. De krant 'La Opinión de Málaga' heeft het zelfs over tot bijna 5.000 hectare.

Duizenden evacuaties
Door de brand moesten duizenden mensen geëvacueerd worden uit zes plaatsen. Meer dan 4.000 mensen, onder wie de inwoners van Ojen, mogen intussen terug naar hun huizen.

De hulpdiensten deelden mee dat het verkoolde lichaam dat vrijdag ontdekt werd, van een 54-jarige Duitser is en niet van een Brit zoals eerder gemeld. "Er was verwarring, het was heel moeilijk om het lijk te identificeren", aldus een woordvoerder van de hulpdiensten in Andalusië aan persagentschap AFP.

Bron: HLN
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
1 september 2012, 22:44 uur | Bericht #370382
Dode bij bosbrand was een Duitser

De man die gisteren om het leven kwam door een bosbrand bij de Spaanse plaats Marbella, is een Duitser van 54. Gisteren werd gemeld dat het een Britse toerist van 78 was. De autoriteiten in het gebied hebben niet duidelijk gemaakt waardoor het lichaam verkeerd was geidentificeerd. Over het lot van de doodgemelde Brit is ook niets bekendgemaakt. Het lichaam was gevonden in een leegstaand huis ten noorden van Marbella. De bosbrand brak donderdag uit in de heuvels bij de badplaats aan de Costa del Sol. Duizenden mensen zijn uit het gebied geevacueerd.

Bron: NOS
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
2 september 2012, 15:18 uur | Bericht #370417
Opnieuw grote brand in Spaans bos

Voor de derde keer deze zomer woedt in een bos in het midden van Spanje een grote brand. Dat hebben de lokale autoriteiten gezegd. De burgemeester van El Real de San Vicente, Lorenzo Martin, zei zondag dat er zaterdagavond op zo'n drie kilometer van het centrum van de stad 'heel grote vlammen' te zien waren. El Real de San Vicente ligt zo'n honderdtwintig kilometer ten westen van Madrid.

Bron: Nieuws.nl
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
2 september 2012, 21:48 uur | Bericht #370440
Duizend brandweermannen en vijftien helikopters moeten bosbranden bedwingen

In Portugal werden zondag meer dan 1.200 brandweermannen ingezet om verschillende bosbranden te blussen. Volgens de civiele bescherming is door de brand het treinverkeer en verkeer over de weg onderbroken.


EPA

In de districten Santarem, Viseu, Leiria en Aveiro, in het centrum van Portugal, woedden zondag nog elf bosbranden. De brandweer krijgt de hulp van honderden voertuigen en een vijftiental helikopters en vliegtuigen.

In het district Viseu is door het vuur de snelweg A25 in beide richtingen afgesloten. Het treinverkeer tussen de steden Nelas en Mangualde is eveneens onderbroken. Het vuur wordt nog aangewakkerd door de sterke wind en de hoge temperaturen. Portugal werd dit jaar getroffen door zware droogte, met 58 pct van het grondgebied in een 'extreme toestand', aldus het laatste rapport van het Portugese ministerie van Landbouw. Deze zomer zijn in het land al twee brandweermannen omgekomen.


EPA


EPA

Bron: Nieuwsblad
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
3 september 2012, 15:38 uur | Bericht #370472
Zware bosbranden eisen leven in Portugal

Deze foto is niet meer beschikbaar
© epa.

In het centraal gelegen Portugese district Santarem is een man om het leven gekomen bij een brand die sinds gisterochtend woedt, meldt de burgemeester van Ourem. De man, van wie de leeftijd niet meegedeeld werd, werd verkoold aangetroffen in de stad Urqueira, nabij Ourem. "We zijn erg bezorgd over de brand (...) die al bijna 24 uur woedt. De komende uren wordt versterking verwacht voor de 400 brandweermannen die al ter plaatse zijn en van wie een aantal uitgeput is", aldus de burgemeester.

Erg hoge temperaturen
De brand in het district Ourem, die ook twee huizen en een fabriek vernielde, baarde volgens de civiele bescherming de meeste zorgen. "De dag begon met erg hoge temperaturen, wat het werk van de brandweermannen bemoeilijkt en het vuur aanwakkert", zegt de burgemeester nog.

Grote droogte
Er werden meer dan 1.400 brandweermannen ingezet om de bosbranden te blussen in de districten Porto, Santarem, Coimbra, Aveiro, Guarda, Viseu en Beja. In Portugal heeft het de voorbije zomer al meermaals gebrand als gevolg van de grote droogte.

Bron: HLN
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5118
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
4 september 2012, 12:25 uur | Bericht #370553
Brandweer Portugal blust bosbranden

De Portugese brandweer is twee grote bosbranden de baas geworden. Door het hele land woeden honderden natuurbranden en de kans op nieuwe branden is door de aanhoudende droogte en harde wind groot, liet de Portugese burgerbescherming dinsdag weten. Zo'n achthonderd brandweerlieden gingen in het noorden van het land negen natuurbranden te lijf.

Maandag probeerden ruim zevenduizend brandweermannen met bijna tweeduizend voertuigen zo'n driehonderd branden te blussen. De grootste brand woedde in Ourem, nabij Leiria. Zondag kwam een 54-jarige boer door het vuur om het leven. De brandweer kreeg deze brand dinsdag onder controle.

Bron: Nieuws.nl | Gewijzigd: 4 september 2012, 12:26 uur, door Tatanka
there can be only one
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
4 september 2012, 16:13 uur | Bericht #370560
Portugal vecht tegen bosbranden


AP

Door het hele land woeden honderden natuurbranden en de kans op nieuwe branden is groot, door de aanhoudende droogte en hevige wind. Dat zegt de Portugese burgerbescherming. De brandweer kreeg al twee grote bosbranden onder controle.

Daarvoor werden de grote middelen ingezet. Zo’n 800 brandweerlieden gingen in het noorden van het land negen natuurbranden te lijf. Maandag was de situatie nog ernstiger: dan probeerden ruim 7.000 brandweermannen zo’n 300 branden te blussen. De grootste brand woedde in Ourém, 130 km ten noorden van Lissabon. Zondag kwam daar een 54-jarige boer om het leven. De brandweer kon deze brand intussen bedwingen.

Bron: De Standaard
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
5 september 2012, 15:50 uur | Bericht #370605
Portugal nog altijd alert op natuurbranden

De Portugese brandweer heeft met de inzet van twintig blusvliegtuigen gedurende drie dagen de natuurbranden in het land goeddeels geblust. Woensdag waren nog tweehonderd brandweerlieden bezig vier branden te blussen.

De nooddiensten blijven echter in de hoogste staat van paraatheid, omdat het meteorologisch instituut heeft gewaarschuwd dat in het hele land nog altijd veel kans is op natuurbranden vanwege het hete, droge weer.

Dinsdag werden zevenduizend brandweermannen opgeroepen omdat sterke wind de vlammen aanwakkerde. Spanje en Frankrijk stuurden blusvliegtuigen. Portugal kampt al maanden met hevige droogte waardoor bos en kreupelhout gemakkelijk vlam vat.

Bron: Nieuws.nl
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
5 september 2012, 19:13 uur | Bericht #370635
Portugal kent hevigste bosbranden in jaren

Zware bosbranden teisteren het centrum van Portugal. Sinds zondag zijn er in het land al honderd brandhaarden geteld. 8000 brandweerlieden zijn ingezet. Portugal heeft ook al de steun van Frankrijk en Spanje ingeroepen om het vuur onder controle te krijgen.Bron: Nieuwsblad | Gewijzigd: 5 september 2012, 19:16 uur, door Sanwa
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5118
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
24 september 2012, 13:02 uur | Bericht #371680
Spaanse dorpen geëvacueerd door bosbrand


Vuur woedt door bos nabij stad Domeno. © ANP.

De Spaanse politie heeft in enkele dorpjes nabij de oostelijke stad Valencia uit voorzorg 2000 mensen geëvacueerd wegens een bosbrand die in de regio woedt. Dat hebben functionarissen gezegd. De brand ontstond zondag en breidde zich snel uit. Circa 5000 brandweerlieden zijn bezig de brand te blussen terwijl ook 27 blusvliegtuigen zijn ingezet. Enkele wegen zijn voor verkeer afgesloten. Het vuur wordt aangewakkerd door harde wind. Tussen januari en 16 september is in Spanje al ruim 184.000 hectare land in vlammen opgegaan.

Bron: AD
there can be only one
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
24 september 2012, 21:46 uur | Bericht #371790
350 brandweerlui bestrijden vuur in Valencia

In de omgeving van Valencia zijn verschillende dorpen geëvacueerd omdat ze bedreigd worden door een felle bosbrand. 350 brandweerlui zijn ingezet om het vuur te blussen, maar ze slagen er voorlopig niet in om de brand onder controle te krijgen. Hoe de brand ontstond, is nog niet geweten.Bron: Nieuwsblad
Terug naar boven
1 2 3 4 5 6 7
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 26.874 topics, welke bij elkaar 442.029 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.025 leden.
Het nieuwste lid is Roald1963 .

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 3400 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 3400, lezen 6 mensen het topic "Winterdiscussie topic 2011/2012 deel 14".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Fotowedstrijd januari

Jaaroverzicht 2019

Winter discussietopic

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

© 2003 - 2020 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden