Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Acadia, LA; Lafayette, LA; Vermilion, LA.

28 Sep 2020 18:54:34

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Acadia, LA; Vermilion, LA; Jefferson Davis, LA.

28 Sep 2020 18:41:57

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Acadia, LA; Evangeline, LA; Vermilion, LA; Jefferson Davis, LA.

28 Sep 2020 18:29:49

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Allen, LA; Acadia, LA; Jefferson Davis, LA.

28 Sep 2020 17:59:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Morgan, MO.

28 Sep 2020 14:24:40

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Antrim, MI; Kalkaska, MI; Grand Traverse, MI.

28 Sep 2020 13:50:33

De kaart Den Helder - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

28 Sep 2020 12:59:17

De kaart Den Helder - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

28 Sep 2020 12:59:17

De kaart De Bilt - Bewolking
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

28 Sep 2020 10:59:43

De kaart De Bilt - 6luik
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

28 Sep 2020 10:59:43

De kaart T850 pluim De Bilt is bijgewerkt.

28 Sep 2020 10:59:43

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

28 Sep 2020 10:59:42

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cass, MO; Johnson, MO; Bates, MO; Henry, MO.

28 Sep 2020 10:14:17

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Red River, TX.

28 Sep 2020 09:48:02

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Delta, TX; Hunt, TX; Hopkins, TX.

28 Sep 2020 09:48:02
Actueel
1 / 4

Herfst discussietopic

Nazomer op komst?

Fotowedstrijd herfst

Stuur jouw foto in en win!

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Voorspel de herfst!

Hoeveel vorst? Hoeveel onweer?

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3 4 5 6 7
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
31 juli 2012, 17:41 uur | Bericht #363802
Rome geteisterd door natuurbranden

Rome werd vandaag voor de tweede achtereenvolgende dag geteisterd door natuurbranden midden in de stad. Gisteravond werden flanerende wandelaars in het hart van de Italiaanse hoofdstad verrast door een regen van as. Vandaag kwamen de vlammen in parken en op beboste heuvels gevaarlijk dicht in de buurt van woonhuizen. Bewoners begonnen daar zelf met blussen in afwachting van hulp van de gemeente. Tientallen medewerkers van de burgerbescherming en een honderdtal vrijwilligers bestrijden de vlammen, aldus Italiaanse media. De plantsoenendienst heeft tankwagens ingezet die elk duizenden liters bluswater kunnen vervoeren. Ook zijn blusvliegtuigen ingezet.


©epa


©epa

Bron: HLN
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5164
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
5 augustus 2012, 10:16 uur | Bericht #365153
Dode en drie gewonden bij bosbrand in westen van Spanje

Een soldaat van een urgentie-eenheid van het Spaanse leger is om het leven gekomen bij het bestrijden van een bosbrand in het westen van Spanje. De vrachtwagen waarin hij zat kantelde en viel 300 meter diep in een ravijn. Dat hebben de hulpdiensten zaterdag gemeld. Er vielen ook drie gewonden, van wie een ernstig.De militairen waren opgeroepen om bijstand te bieden aan zowat 450 brandweerlieden die zaterdag een bosbrand aan het bestrijden waren die vrijdag ontstaan was in de regio Extremadura, nabij de grens met Portugal. Onder meer dertien helikopters en zeven vliegtuigen werden ingezet bij het bestrijden van de brand. Een 300-tal mensen moest geëvacueerd worden van een camping.Spanje kende dit jaar, met de droogste winter in meer dan 70 jaar, al een groot aantal bosbranden. De zwaarste van die branden vernielde begin juli 50.000 hectare bos in de regio Valencia, in het oosten van het land. Op 22 juli lieten vier mensen het leven bij een brand die 14.000 hectare bos in de as legde in Catalonië, in het noordoosten van Spanje.

Bron: Nieuwsblad
there can be only one
Waarom deze advertentie?
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
5 augustus 2012, 20:40 uur | Bericht #365341
Honderden evacuaties om natuurbranden Spanje

Honderden mensen in het westen van Spanje en op de Canarische Eilanden zijn zondag geëvacueerd vanwege hevige natuurbranden. De branden worden aangewakkerd door de hoge temperaturen en de harde wind. Dat hebben de Spaanse autoriteiten zondag gezegd. Ongeveer driehonderd vakantiegangers moesten worden geëvacueerd van een camping in de dichtbeboste heuvels bij Sierra de Gata, vlakbij de grens met Portugal, aldus minister van binnenlandse zaken German Lopez Iglesisas van de regio Extremadura.

Op de Canarische eilanden La Gomera en La Palma woedden hevige branden. Ook daar moesten honderden mensen worden geëvacueerd, aldus Javier Gonzalez Ortiz van de veiligheidsdiensten. Op haar website schreef de regering van de Canarische Eilanden dat een grote brand het gebied rondom Villa de Mazo op La Palma bedreigt. Zeventig mensen moesten door het Rode Kruis worden gered en bijna duizend hectare natuur is in vlammen opgegaan.

Volgens een bewoner van het eiland La Gomera hebben de inwoners van vijf dorpen hun huis moeten verlaten. Op het eiland ligt tevens het nationale park Garajonay. Volgens ooggetuigen grijpt het vuur om zich heen in het park. "Het probleem is dat het gebied precies het gebied is waar de telecommunicatieantennes staan", aldus een inwoner. "Als de vlammen de antennes bereiken, dan zitten we zonder communicatiemogelijkheden." De oorzaak van de natuurbranden is niet bekend, maar de hoge temperaturen van de afgelopen dagen hebben geleid tot droogte in heel Spanje, zelfs op het normaal gesproken groene eiland La Palma.

Bron: Nieuws.nl
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
6 augustus 2012, 14:38 uur | Bericht #365487
Natuurgebied bedreigd door brand op Canarisch eiland


©epa

Nationaal park Garajonay op het Canarische eiland La Gomera wordt bedreigd door bosbranden. Het natuurgebied met zijn zeldzame subtropische bossen staat op de Werelderfgoedlijst van VN-cultuurorganisatie Unesco.

De natuurbranden op La Gomera laaiden afgelopen weekeinde op. Ongeveer 600 mensen moesten daardoor hun huis uit. Volgens de lokale autoriteiten woedt de andere grote brandhaard op La Gomera in het ravijn La Laja. Het blussen van de natuurbranden wordt vandaag bemoeilijkt door dichte mist, waardoor blusvliegtuigen niet konden opstijgen.

Bron: HLN
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5164
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
7 augustus 2012, 10:35 uur | Bericht #365622
Belgen op Canarische Eilanden nog niet bedreigd door bosbrandenDoor de hevige bosbranden op de Canarische Eilanden is al 3.000 hectare bos verwoest. Maar volgens Jetair en Thomas Cook zijn de Belgische toeristen er veilig.Drie keer per dag krijgen we een update van onze medewerkers ter plaatse", zegt Baptiste Van Outryve van Thomas Cook. "Zij staan voortdurend in contact met brandweer en politie. Er zijn een flink aantal Belgen op de Canarische Eilanden. We houden de bosbranden dus goed in het oog.De branden zijn aangestoken, daar hebben brandweermannen meerdere bewijzen van. Vooral in La Gomera, Tenerife en La Palma haalt het vuur stevig uit. In de regio zou al 3.000 hectare bos zijn vernield. Zeshonderd inwoners zijn gevlucht. Ruim twintig huizen zijn vernield.Gelukkig zitten onze toeristen aan de andere kant van de getroffen eilanden", zegt Hans Vanhaelemeesch van Jetair. "We hebben maar één hotel in La Gomera, maar dat loopt echt geen gevaar.

Garajonay
Eén excursie hebben we moeten afgelasten", vult Van Outryve aan. "Het was een uitstap naar het nationale natuurpark Garajonay in La Gomera en dat is zwaar beschadigd door het vuur." Het park maakt deel uit van het Werelderfgoed van de Unesco.De temperatuur is maandag wel gedaald. Hulpdiensten hopen dat het vuur op die manier gaat liggen.

Bron: Hbvl
  | Gewijzigd: 29 maart 2017, 11:39 uur, door Joyce.s
there can be only one
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
7 augustus 2012, 13:36 uur | Bericht #365650
Tientallen branden teisteren Sicilië en Bulgarije

De aanhoudende droogte en hitte zorgen voor tientallen natuurbranden op het Italiaanse eiland Sicilië. Lokale media meldden dat vooral delen van het natuurpark Zingaro op het noordwesten van het eiland aan vlammen ten prooi vielen.


©epa

Ook elders in Italië zijn er door de droogte veel natuurbranden. Volgens bosbeheerders stond de teller in de eerste zeven maanden van dit jaar op 4.700. Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Ook de Bulgaren vechten tegen natuurbranden, die soms zijn aangestoken. De branden hinderden ook het treinverkeer vanuit de stad Boergas. Afgelopen nacht kwamen treinreizigers door brand 2,5 uur later dan gepland aan op hun bestemming: hoofdstad Sofia. Dat meldde de commerciële zender bTV.

De hitte, die de branden deels veroorzaakt, houdt voorlopig aan. Autoriteiten waarschuwden voor gevaarlijk hoge temperaturen. Meteorologen verwachten dat het kwik kan stijgen tot boven de 40 graden.

Bron: HLN
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
7 augustus 2012, 18:16 uur | Bericht #365676
Bosnië zucht onder hitte

De temperatuur in Bosnië heeft dinsdag de 41 graden Celsius bereikt. De hitte heeft geleid tot diverse natuurbranden en honderden mensen moesten medische hulp zoeken.

In de zuidelijke stad Mostar was het zo warm dat voetgangers voetafdrukken achterlieten in het zacht geworden asfalt. De nooddiensten in Sarajevo werden overweldigd door het aantal telefoontjes over mensen die onwel waren geworden door de hitte. Volgens meteorologen is het de warmste julimaand in de geschiedenis van Bosnië. Mogelijk wordt het in augustus nog warmer.

Bron: Nieuws.nl
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
7 augustus 2012, 21:17 uur | Bericht #365690
Zes gewonden bij natuurbrand Griekenland

Bij een natuurbrand in Megalopolis, in het zuiden van Griekenland, zijn dinsdag zes mensen gewond geraakt. Dat hebben de autoriteiten gezegd. De slachtoffers, onder wie vier brandweerlieden, hadden ademhalingsproblemen. De bewoners van drie dorpen in de omgeving van Megalopolis werden geëvacueerd. Verscheidene boerderijen liepen schade op als gevolg van de branden. Bij het blussen van de brand, die over een lengte van zo'n zes kilometer woedt, zijn zes blusvliegtuigen en -helikopters ingezet. Tientallen brandweerlieden proberen het vuur onder controle te krijgen.

Bron: Nieuws.nl
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
8 augustus 2012, 13:38 uur | Bericht #365757
Gewonden bij bosbranden in Griekenland

Bij bosbranden op het Griekse schiereiland Peloponnesos zijn zes mensen gewond geraakt, zo heeft de staatsomroep NET woensdagmorgen gemeld. Een van de gewonden verkeert in levensgevaar en is naar een speciaal ziekenhuis in Athene gebracht. Het vuur ontstond dinsdag en verspreidde zich snel door de sterke wind. De overheid zette blustoestellen in.


AFP

Ook de voorbije nacht waren de brandweer en vrijwilligers in de weer en ze slaagden er in om enkele branden onder controle te krijgen. De weerdienst waarschuwde dat het risico op bosbranden groot blijft. In grote delen van het land heersen temperaturen rond de 42 graden en is het extreem droog.

Vooral de stad Megalopolis is getroffen. De brand woedt op meerdere fronten en bedreigt vooral de plaatsen Anemodouri en Routsi. De bewoners weigeren hun dorp te verlaten. Nog volgens de staatsradio zijn kleinere bosbranden nabij Larissa, op Kreta, en de eilanden Kythera en Oinoussos onder controle gebracht.

Bron: De Standaard
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
8 augustus 2012, 18:26 uur | Bericht #365789
Bosbranden na hittegolf in Zuid-Europa

Extreme droogte en temperaturen van rond de 40 graden zijn een zeker recept voor zware bosbranden. In Griekenland en Bulgarije strijden honderden brandweerlieden wanhopig tegen de vlammen. Ook andere vakantielanden in het zuiden van Europa lijden onder de hitte. Middenin de vakantietijd wordt Zuid-Europa door een hittegolf met temperaturen van rond de 40 graden en bosbranden geplaagd. Door zware branden op het Griekse schiereiland Peloponnesos werden zes mensen verwond. Ook in het zuidwesten van Bulgarije strijden meer dan 400 brandweerlieden, boswachters en vrijwilligers tegen een vlammenzee. Op de Balkan dreigt een tekort aan drinkwater. Spanje bereidt zich voor op het hoogtepunt van een hittegolf van vrijdag.

Deze foto is niet meer beschikbaar
© afp.

Leeg stuwmeer
Op het Kroatisch schiereiland Istrië met honderdduizenden vakantiegangers uit vooral Duitslad en Oostenrijk is het stuwmeer Butoniga als voornaamste waterbron bijna leeg, aldus de media vandaag. De autoriteiten bevalen de kranen van de douches op de stranden dicht te draaien, verboden tuinen te sproeien en auto's te wassen.

In Griekenland slaagden honderden brandweerlieden en vrijwilligers er vandaag in de branden deels onder controle te krijgen, aldus de openbare omroep (NET). Het brandgevaar blijft zeer hoog, waarschuwde de weerkundige dienst. In grote delen van het land heersen temperaturen van rond de 42 graden en extreme droogte. Een van de gewonden verkeert in levensgevaar en moest naar een brandwondencentrum in Athene gebracht worden.

42,1 graden
De gevaarlijkste bosbrand was gisterenamiddag uitgebroken en nam wegens de felle wind grote dimensies aan. Blusvliegtuigen en helikopters werden ingezet. Vooral de regio rond het stadje Megalopolis werd getroffen. Een andere, kleinere brand was in de omgeving van de havenstad Korinthos ontstaan. Bijzonder heet was het in het gebied Sparta op het schiereiland Peloponnesos. Daar steeg het kwik in de vroege namiddag naar 42,1 graden en in de havenstad Piraeus werd het 40 graden heet. Bij de zware bosbranden van 2007 waren op het schiereiland bij een gelijkaardige hittegolf bijna 90 mensen om het leven gekomen.

In Bulgarije woedden de vlammen in een naaldwoud met een oppervlakte van meer dan 120 hectare bij Beliza in het zuidwesten, aldus de media in Sofia. Met de steun van twee helikopters werd geprobeerd, het vuur in de moeilijk toegankelijke bergstreek te blussen. In Bulgarije komt het in de zomermaanden steeds weer tot grote bosbranden. Sinds het begin van het jaar waren er in het land in het zuidoosten van Europa in totaal 397 bosbranden, aldus het ministerie van Landbouw.

Watertekort
In Servië is vooral de regio rond de stad Gornji Milanovac met 300.000 inwoners ten zuiden van Belgrado door een tekort aan water getroffen. De lokale drinkwaterbron is bijna uitgedroogd, zodat de mensen zich moesten aanpassen aan een drinkwatervoorziening per uur. In enkele steden in het noorden van Kosovo zoals in Mitrovica lijden de mensen al weken onder de uitblijvende regen. Daar krijgen ze soms maar vier uur per dag water uit de leiding.

Hetzelfde is de situatie in het Oost-Bosnische Srebrenica. Ondanks dat de stedelijke watervoorziening na de verwoestingen van de burgeroorlog (1992-1995) van de grond af is gemoderniseerd, zijn de drinkwaterbronnen nagenoeg uitgeput. Op het hele Balkanschiereiland zal ook de komende tien dagen nog geen druppel regen vallen, aldus de meteorologen.

Vrijdag
In Spanje vaardigde de weerdienst eveneens een hittewaarschuwing uit. Een hittefront uit Afrika zal de hoogste temperaturen in grote delen van Spanje morgen boven de 40 graden stuwen. Vrijdag zal de hittegolf haar hoogtepunt bereiken en in het weekeinde weer afzwakken. De temperatuurstijging begon vandaag al, maar de hitte hield zich nog binnen de perken. In Madrid werd een topwaarde van 36 graden verwacht, in Sevilla 38 en in Palma de Mallorca 31 graden.

Bron: HLN
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
8 augustus 2012, 20:34 uur | Bericht #365799
Doden door natuurbranden in Italië

Italië wordt geteisterd door tientallen branden in de natuur. In de regio Emilia-Romagna kostte het vuur woensdag twee bejaarden het leven. Vlakbij Bologna stak een 88-jarige man tuinafval in brand tijdens heet, droog weer. De vlammen raakten buiten controle en vernietigden een oppervlakte van meer dan 4000 vierkante meter. Vlakbij Parma kwam een 87-jarige man om het leven bij een bosbrand, aldus persbureau ANSA.

Bron: Nu.nl
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5164
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
9 augustus 2012, 12:28 uur | Bericht #365837
Dorp bij Athos bedreigd door bosbrand

Een dorp aan de Griekse noordkust, bij het schiereiland Athos, wordt bedreigd door een grote bosbrand. De helft van de inwoners van Ouranoupolis is geëvacueerd. Het gaat om ouderen en mensen die tot andere kwetsbare groepen worden gerekend.Enkele huizen in het dorp zijn al deels ten prooi gevallen aan het vuur. De brand brak woensdag uit op Athos. Op het schiereiland bevinden zich enkele tientallen orthodoxe kloosters, waarvan de oudste zo'n duizend jaar geleden werden opgericht. Over eventuele schade aan de kloosters is niets bekend.Op Athos wonen enkel monniken, die hun leven volledig aan God proberen te wijden. Athos is voor vrouwen en ook vrouwelijke (huis)dieren verboden terrein.

Bron: Nieuws.nl
there can be only one
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5164
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
9 augustus 2012, 13:41 uur | Bericht #365844
Griekse hotels ontruimd om bosbrandenIn het noorden van Griekenland zijn donderdag meerdere dorpen en enkele kleine hotels ontruimd wegens bosbranden. De vuurzee verwoestte ongeveer 250 hectare in de buurt van belangrijke Grieks-orthodoxe kloosters op het schiereiland Athos. De rookwolken waren te zien in de miljoenenstad Thessaloniki, ongeveer 40 kilometer naar het westen.Op het schiereiland Peloponnesos is een grote bosbrand onder controle gebracht. Door de vlammen waren zeven mensen gewond geraakt. Wegens de droogte is de kans erg groot dat er nieuwe branden uitbreken, aldus de autoriteiten.

Bron: RTL | Gewijzigd: 29 maart 2017, 11:40 uur, door Joyce.s
there can be only one
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5164
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
9 augustus 2012, 18:36 uur | Bericht #365860
Vijf doden bij crash blushelikopter Turkije

Bij een helikoptercrash in het zuidwesten van Turkije zijn donderdag alle vijf bemanningsleden om het leven gekomen. Dat hebben de Turkse autoriteiten donderdag gezegd.In de blushelikopter zaten brandweerlieden die bezig waren een natuurbrand te blussen. Het gaat om twee Turken en drie Russen.Het ministerie van bos en water zei dat de helikopter is neergestort in een diepe vallei in de provincie Mugla. Het ministerie heeft de helikopter gehuurd, vermoedelijk van Rusland.

Bron: Stentor
there can be only one
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
9 augustus 2012, 22:10 uur | Bericht #365879
Portugese brandweerman omgekomen bij bosbrand

Deze foto is niet meer beschikbaar
© epa.

Een brandweerman is donderdag om het leven gekomen tijdens het blussen van een bosbrand in centraal Portugal. In het gebied moesten ongeveer 600 mensen van twee rivierstranden worden geëvacueerd. Een brandweerman is donderdag om het leven gekomen tijdens het blussen van een bosbrand in centraal Portugal. In het gebied moesten ongeveer 600 mensen van twee rivierstranden worden geëvacueerd.

Bron: AD
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
10 augustus 2012, 15:43 uur | Bericht #365960
Bosbranden Zuid-Europa geraken niet onder controleDe brandweer krijgt de bosbranden in Zuid-Europa maar moeilijk onder controle, omdat de hitte aanhoudt. Het is ontzettend moeilijk werken voor hen, in Portugal is zelfs een brandweerman gestorven. In Griekenland proberen ze met man en macht het vuur te bestrijden op de Athosberg, om twintig historische kloosters te redden.

Bron: Het Nieuwsblad
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
10 augustus 2012, 15:47 uur | Bericht #365961
Extreme hitte blijft Zuid-Europa teisterenIn Griekenland, Spanje en Portugal heerst er op vele plaatsen extreme droogte. De hitte betekent ook een extreem hoog gevaar op bosbranden. Het risico wordt nog vergroot doordat het al de hele zomer in Spanje tot nog toe ongewoon droog was. In de omgeving van Cuenca ten oosten van Madrid bestrijden de blusploegen een brand, die 300 hectare bos en struikgewas verwoestte. Volgens de meteorologen zal de hittegolf, die door een front van hete lucht uit Afrika wordt veroorzaakt, vrijdag haar hoogtepunt bereiken. In steden als Madrid, Sevilla, Badajoz of Zaragoza zou het kwik tot 42 graden klimmen. De weerdienst gaf aan verschillende provincies in het centrum en het zuiden van het land de "alarmfase rood".Portugal
Bij bosbranden in Portugal kwam een brandweerman om. De 53-jarige pompier raakte gisteren bij Figueiró dos Vinhos 200 kilometer ten noorden van Lissabon in zijn voertuig door de vlammen ingesloten. Vandaag woedde volgens de autoriteiten nog een bosbrand in de noordoostelijke gemeente Algoso op 30 kilometer van de Spaanse grens. Tegen eind juli hadden de branden in Portugal volgens officiële cijfers ruim 67.000 hectare bos verwoest. Dat is nu al driemaal zoveel als vorig jaar.Griekenland
In Griekenland konden brandweer en blusvliegtuigen verschillende branden in het noorden en zuiden van het land deels onder controle brengen. De vlammen op het schiereiland Chalkidiki bedreigden volgens de brandweer geen bewoonde gebieden meer. Het vuur heeft daar sinds woensdag naar schattingen van de autoriteiten 300 hectare bos en landbouwgronden vernield. De brand was woensdag in het kloostergebied rond de berg Athos door een nog ongekende oorzaak uitgebroken. De politie is op zoek naar een man die ermee had gedreigd brand te stichten, als hij geen werk kreeg in de regio, aldus de openbare omroep NET. Een andere grote brand op het schiereiland Peloponnesos is blijkbaar onder controle. Daar werden dinsdag en woensdag zeven mensen verwond. Een man werd opgepakt. Hij zou de brand uitgelokt hebben, toen hij een nog brandende sigaret wegwierp in verdord gras, meldde de televisie. Het gevaar op bosbranden blijft wegens de extreme droogte zeer hoog, waarschuwde de weerdienst.Bron: HLN | Gewijzigd: 29 maart 2017, 11:40 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
11 augustus 2012, 14:27 uur | Bericht #366035
Nieuwe evacuaties voor bosbranden op Canarische Eilanden

Er zijn opnieuw mensen geëvacueerd op het Canarische eiland La Gomera, waar een bosbrand weer is opgelaaid. Er ging al 3.000 hectare bos in rook op. Ook in Galicië, in het noordwesten van Spanje, brandde al ruim 1.000 hectare weg. De inwoners van de plaatsjes La Hayas, Arure en Guado, in het westen van La Gomera, moesten afgelopen nacht hun huizen verlaten. Vrijdag gingen 300 inwoners van zeven dorpen hen al voor.

Volgens een woordvoerder van de hulpdiensten blijft het vuur actief op drie fronten en is er nog geen positieve evolutie. Het vuur is weer aangewakkerd in het park van Garajonay, een belangrijk natuurreservaat op het eiland.

Deze foto is niet meer beschikbaar
© afp.

Deze foto is niet meer beschikbaar
© ap.

Deze foto is niet meer beschikbaar
© afp.

Deze foto is niet meer beschikbaar
© afp.

Bron: HLN
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
11 augustus 2012, 18:54 uur | Bericht #366054
Bosbrand bedreigt eeuwenoud bos op Canarisch eiland

Een bosbrand op het Canarische eiland La Gomera bedreigt een eeuwenoud laurierbos in het nationaal park Garajonay, dat op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat. Dat heeft een woordvoerster van het regionaal bestuur zaterdag gezegd.

Het bos is van 'onschatbare ecologische waarde', aldus de woordvoerster. Delen van het bos bestaan in die hoedanigheid al elf miljoen jaar. De bosbrand op La Gomera brak een week geleden uit. Ook op het naburige Tenerife is een bosbrand uitgebroken.

Bron: Nieuws.nl
Petra25
Lid
Woonplaats: Groenlo (gelderland, achterhoek )
Berichten: 65
Lid sinds: 25 jun. 2009
11 augustus 2012, 20:58 uur | Bericht #366071
Ik ben net terug uit Tenerife en heb de gebieden van de bosbranden op de foto gezet:

Er werd trouwens ook verteld dat er sinds 2 mei 2011 geen regen meer is gevallen, dus dat alles ook heel erg droog is.

Berichten samengevoegd door Sanwa | Gewijzigd: 11 augustus 2012, 21:02 uur, door Petra25
Terug naar boven
1 2 3 4 5 6 7
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.150 topics, welke bij elkaar 443.923 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.204 leden.
Het nieuwste lid is Pluck.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 3463 mensen aan het browsen op het forum. 3 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 3463, lezen 10 mensen het topic " Herfst en Winter discussie 2014".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Fototopic Twitter

Het laatste via @onweeronline

Fotowedstrijd herfst

Stuur jouw foto in en win!

Herfst discussietopic

Nazomer op komst?

Voorspel de herfst!

Hoeveel vorst? Hoeveel onweer?

© 2003 - 2020 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden