Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De kaart Den Helder - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

5 Oct 2022 05:59:53

De kaart T850 pluim De Bilt is bijgewerkt.

5 Oct 2022 05:00:15

De kaart Vlissingen - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

5 Oct 2022 05:00:14

De kaart Twente - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

5 Oct 2022 05:00:10

De kaart Schiphol - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

5 Oct 2022 05:00:10

De kaart Schiphol - Windstoten
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

5 Oct 2022 05:00:09

De kaart Schiphol - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

5 Oct 2022 05:00:09

De kaart Schiphol - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

5 Oct 2022 05:00:09

De kaart Schiphol - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

5 Oct 2022 05:00:09

De kaart Maastricht - Dauwpunt
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

5 Oct 2022 05:00:08

De kaart Maastricht - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

5 Oct 2022 05:00:08

De kaart Maastricht - Sneeuwval
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

5 Oct 2022 05:00:08

De kaart Maastricht - Neerslag
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

5 Oct 2022 05:00:07

De kaart Maastricht - Temperatuur
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

5 Oct 2022 05:00:07

De kaart Leeuwarden - CAPE/Onweer
KNMI Expertpluim
is bijgewerkt.

5 Oct 2022 05:00:07
Actueel
1 / 4

Het regent niet vaker, wel harder

Astronomische herfst start in stijl

Voorlopig wisselvallig

Atlantisch Orkaanseizoen 2022

Volop activiteit!

OnweerOnline LIVE

Woensdag 5 oktober, 20:00u op YouTube! Kijk je mee?

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
27 juli 2012, 10:19 uur | Bericht #362635
Onweersbuien knallen hitte weg

Vanmiddag is er nog geregeld zon, maar ook kans op een regen- of onweersbui. De maxima lopen uiteen tussen 23 graden aan zee en 28 tot plaatselijk 32 graden in het binnenland. Er waait een zwakke veranderlijke wind. Aan de kust later een matige, verkoelende noordenwind.


© photo news.

Vanavond en -nacht komen op uitgebreide schaal regen- en onweersbuien voor met kans op hagel en windstoten. Plaatselijk kan in korte tijd veel neerslag vallen. In het tweede deel van de nacht zal de neerslagintensiteit geleidelijk verminderen. De minima dalen van 14 tot 18 graden.

Komende dagen licht wisselvallig
Morgen wordt het snel droog in het westen met zon en wolken. Elders vallen er verspreid nog de hele dag enkele buien, eventueel met onweer. Er waait een zwakke tot matige wind, eerst uit noordwest, later krimpend naar zuidwest. De maxima halen nog 19 tot 22 graden. Voor zondag tot en met donderdag wordt een licht wisselvallig weertype, met zonnige perioden maar ook kans op een bui, voorspeld. De middagtemperatuur loopt op van circa 19 graden op zondag en maandag naar ongeveer 24 graden in het midden van de week.

Bron: HLN
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5246
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
27 juli 2012, 11:52 uur | Bericht #362688
Waarschuwing voor kanovaarders op Maas


AP

Rijkswaterstaat en de beroepsvaart waarschuwen kanovaarders, kajakkers en andere waterrecreanten op de Maas voor mogelijk noodweer aan het eind van de middag. Het waterpeil kan binnen enkele uren fors stijgen, wat grote invloed heeft op de stroomsnelheid van het water.De Maas is de enige regenrivier van Nederland. Als er in de Belgische Ardennen of Noord-Frankrijk hoosbuien losbarsten, is die hoeveelheid water binnen enkele uren in Nederland. Vooral het deel van de rivier dat precies op de grens tussen België en Nederland stroomt, reageert daar sterk op. Dat is grofweg tussen Maastricht en Maasgouw, aldus Rijkswaterstaat.De zogenoemde Grensmaas is ruim 40 kilometer lang en een geliefd gebied voor watersporters. Door de grote verschillen in waterpeil onderweg kan er zelfs op sommige plaatsen geraft worden. Een deel van de Grensmaas wordt ontwikkeld als natuurgebied. Daar geldt een verbod voor de gemotoriseerde vaart.

Bron: AD
there can be only one
Waarom deze advertentie?
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
27 juli 2012, 14:32 uur | Bericht #362797
Waarschuwingen voor wateroverlast na hevige buien

Diverse meteorologen waarschuwen dat er vrijdagmiddag en -avond een reële kans is op wateroverlast als gevolg van hevige buien. Het KNMI heeft vrijdagmiddag voor de provincies Brabant, Limburg, Gelderland en Overijssel code geel afgegeven vanwege de kans op onweersbuien en "plaatselijk veel neerslag in een korte tijd".

Er kan volgens de organisatie meer dan 30 millimeter per uur vallen. Deze waarschuwingen gelden van 17.00 uur vrijdagmiddag tot 09.00 uur zaterdagochtend. De meeste buien vallen dus in het zuidoosten. Het kan eerst in de middag nog boven de 30 graden worden.

Treksnelheid
Ook Weerplaza waarschuwt voor forse onweersbuien. "Elke bui kan pittig zijn en lokaal voor overlast zorgen. Een gebied met meerdere zware buien bereikt in de vroege avond de zuidelijke provincies. Deze buien trekken zeer langzaam waardoor er een reële kans is op wateroverlast." Weeronline sluit zich bij de voorspellingen aan en noemt ook de trage treksnelheid als oorzaak voor lokaal wateroverlast.

Watersport
Reddingsbrigades adviseren watersporters om de buienradar goed in de gaten te houden. Onweersbuien en rukwinden kunnen onverwacht opsteken en zeilers, zwemmers en surfers in de problemen brengen. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) waarschuwt voor matige smog vrijdag, vooral in het oosten en met name 's middags en 's nachts.

Bron: Nu.nl
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
27 juli 2012, 14:50 uur | Bericht #362806
Operatie afkoeling

Voor vakantievierend Nederland kon het de afgelopen dagen niet op. De zon scheen volop, het was droog en de temperaturen waren hoog, soms bijna te hoog. Het kwik bereikte in het binnenland nu en dan waarden die reikten tot de tropische grens van 30 graden, maar ook aan de kust was het met zomerse waarden van ruim 25 graden warm. Het komende etmaal wordt die warmte echter het land uit gedreven, waarna we in het weekend terug keren naar een graad of 20 gemiddeld. Dit afkoelingsproces verloopt echter niet zonder slag of stoot, want vooral vanavond en vannacht vallen er verspreid over het land een paar stevige regen- en onweersbuien.


De zon liet zich vandaag nog goed zien, maar werd nu en dan al wel afgeschermd door wat bewolking. Foto: Martha Kivits.

Zowel dichtbij het aardoppervlak als hoger in de atmosfeer overheerste de afgelopen dagen een met warme lucht gevuld hogedrukgebied. Niet alleen in Nederland, maar ook in grote delen van Europa was het dan ook erg warm met op veel plaatsen ruim 30 graden en in het zuidoosten, ofwel de hoek van Griekenland en Turkije, plaatselijk 40 graden. Eigenlijk alleen de noordwestelijke delen van Europa gingen gebukt onder  een lagedrukgebied, gevuld met minder warme lucht, en daar was het dan ook slechts 15 tot 20 graden en wisselvallig.


In de bovenlucht, op het 500 hPa vlak, komt een lagedrukgebied vanuit het noordwesten steeds dichterbij. Hierdoor komt er bij ons een zuidweststroming op gang.

Het komende etmaal schuift dat lagedrukgebied vanuit het noordwesten echter steeds meer naar het oosten toe, waarna bij ons de wind in de bovenlucht draait naar het zuidwesten en iets minder warme lucht ook ons land weet te bereiken. Dichtbij het aardoppervlak ligt er ook een lagedrukgebied boven Schotland en daar omheen cirkelen een aantal storingen die uiteindelijk morgenochtend ook ons land gaan passeren. Daar vooruit gebeurt en later vanmiddag, vanavond en vannacht echter eerst nog iets anders.

Thermisch lagedrukgebied
De lucht boven Frankrijk is de laatste tijd onder invloed van hetzelfde hogedrukgebied als bij ons flink opgewarmd. De zon scheen ook daar volop, waardoor de lucht boven het land snel warmer werd en uiteindelijk een flink stuk warmer werd dan de lucht boven het zeewater van de Atlantische oceaan en de Middellandse zee. Die warmere en vooral ook lichtere lucht boven land stijgt op en stroomt hoger in de atmosfeer zijdelings weg. Aan het aardoppervlak daalt daardoor de luchtdruk en een lagedrukgebied is dan geboren. In de meteorologie noemen we dit een thermisch lagedrukgebied. Daarin ontwikkelen zich vervolgens boven Frankrijk stevige buien, vaak gepaard met onweer.
Aan de grond ontwikkelde zich vanmiddag boven Frankrijk een thermisch laag (groene cirkel) en daarin vormden zich een aantal stevige regen- en onweersbuien. Met de zuidwestenwind in de bovenlucht worden deze vanaf vanmiddag onze kant op geblazen.

Zuidwestelijke aanvoer
Deze buien zijn vanochtend en vanmiddag al in de steigers gezet en worden in de loop van de middag, vanavond en komende nacht met die zuidwestelijke stroming in de bovenlucht onze kant op gedreven. Vanmiddag ontwikkelde zich al een enkele losse bui boven het land en in de loop van de middag arriveren de eerste buien vanuit het zuiden. Vooral bij deze buien kunnen soms windstoten voorkomen en zit er ook al wat onweer bij. De meest actieve buien schuiven echter pas later vanavond en vannacht het land over en plaatselijk kan er dan een flinke plens regen vallen, zo’n 20 tot 40 millimeter. Het onweer beperkt zich dan voornamelijk tot het zuidoosten en oosten.


Morgenochtend stroomt aan de achterzijde van die buien de minder warme lucht binnen. Op deze afbeelding zijn de maximumtemperaturen voor zaterdag te zien.

Koufront
Later vannacht en morgen (zaterdag) schuift vervolgens het koufront dat hoort bij het lagedrukgebied boven Schotland voorbij en daarachter bevindt zich, zoals de naam het al mooi zegt, de koudere lucht. Deze stroomt zaterdag uit over het land, waarna het kwik overdag en de dagen daarna niet meer hoger uitkomt dan tussen 18 en 21 graden. Een flink stuk minder warm dus ineens, maar daarbij wel nog steeds flink wat zonneschijn en af en toe een lokale bui.

Bron: Meteo Consult
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
27 juli 2012, 18:30 uur | Bericht #362963
Onweer sloeg al toe aan kust en in oosten, veel fellere golf teistert vanavond hele land

Deze foto is niet meer beschikbaar
KMI waarschuwt voor schade, ook op festivals als Tomorrowland in Boom
© afp.

Een eerste onweerszone heeft aan de kust en in het oosten van het land al toegeslagen. Een groot deel van West-Vlaanderen, Wallonië, de hele provincie Limburg en het oosten van Vlaams-Brabant en Antwerpen hadden al prijs. Het centrum van het land bleef voorlopig gespaard. Het KMI waarschuwt echter voor een tweede golf, die nu ten noorden van Parijs al in alle hevigheid is losgebarsten. Rond 18 uur bereikt die veel fellere onweerszone de Frans-Belgische grens en zal dan van zuidwest naar noordoost het hele land treffen met veel regen, hagel, windstoten en mogelijk schade. Het kan urenlang aan een stuk regenen, met onvermijdelijk wateroverlast tot gevolg. Het wordt ook opletten voor festivals als Tomorrowland in Boom en Suikerrock in Tienen.

Het KMI heeft een waarschuwing uitgevaardigd voor vanavond en vannacht. De code oranje eindigt pas morgenvoormiddag rond 10 uur. Die klinkt heel onheilspellend: "Deze onweders kunnen grote schade aan gebouwen berokkenen, bomen ontwortelen. Blikseminslagen en plaatselijke wateroverlast behoren ook tot de mogelijke gevolgen. Ze kunnen zelfs levensbedreigend zijn. Neem dus geen al te grote risico's en wees op uw hoede" is de betekenis van zo'n code oranje. Concreet verwacht het KMI vanavond en vannacht dat vanuit Frankrijk een volgende gestructureerde en intense regen- en onweerszone over het land trekt. De onweersbuien kunnen zeer hevig zijn met kans op hagel, wateroverlast en felle rukwinden.

Rond 20 uur in noorden
Eerst zullen de provincies Henegouwen en West-Vlaanderen aan de beurt zijn en rond 20 uur zal de felle onweerszone het noorden van het land bereiken. Dan wordt het ook opletten geblazen op Tomorrowland in De Schorre in Boom, waar tienduizenden dancefans aan het feesten zijn.

Bron: HLN
MarkNL
Lid
Woonplaats: Spijkenisse
Berichten: 2121
Lid sinds: 8 jun. 2007
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
28 juli 2012, 02:10 uur | Bericht #363259
Regio Tongeren getroffen door hevig noodweer en wateroverlast

De brandweer van Tongeren is vanochtend om iets na middernacht massaal uitgerukt om de wateroverlast door het noodweer te bestrijden. Het ongemak was plaatselijk, maar hevig. De telefoon bij de brandweer van Tongeren stond iets na middernacht roodgloeiend. Een hevig onweer zette een aantal straten blank en zorgde voor enkele ondergelopen kelders. Vooral de deelgemeenten Mal, Nerem en Rutten hadden erg te lijden onder de wateroverlast. Het volledige korps van Tongeren werd opgetrommeld om de eerste hulp te bieden. Er is voorlopig alleen materiële schade. Het onweer was erg plaatselijk. Zowel de korpsen van aangrenzende regio's Bilzen-Hoeselt als Sint-Truiden-Borgloon hadden iets na middernacht nog geen enkel telefoontje van wateroverlast ontvangen.

Bron: HLN | Gewijzigd: 28 juli 2012, 02:11 uur, door MarkNL
Marching ever onward to tomorrow!
Woonplaats: Koekelare, West-Vlaanderen https://twitter.com/BartStandaert
Berichten: 2744
Lid sinds: 15 jun. 2007
28 juli 2012, 09:40 uur | Bericht #363270
Scoutskamp opgebroken na minitornado's in LuxemburgBande, bij Nassogne in de provincie Luxemburg, is gisterenavond omstreeks 23.30 uur getroffen door een kleine tornado. Dat is vernomen van de brandweer. Later die nacht werd ook de regio rond Virton, zo'n 90 kilometer verderop, getroffen. Een honderdtal kinderen, op kamp met de scouts, werd in veiligheid gebracht. Door de wervelwind waaide in Bande een tuinhuis weg dat crashte tegen een auto. Het dak van een schuur werd losgerukt. Bomen kwamen op auto's terecht. De brandweer moest vijf maal tussenkomen. Er vielen geen gewonden.

Ontruimd kamp
In Virton sloeg de tornado enkele uren later toe. Scoutskampen in de buurt van Montquintin, Torgny en Virton moesten worden ontruimd. De kinderen werden ondergebracht in een schooltje in Harnoncourt en een sportcentrum in Virton. De civiele bescherming en het rode kruis werden opgetrommeld om voor de kinderen te zorgen. In de regio raakten vele bomen beschadigd. De hele dag al trokken felle onweers- en regenbuien over een deel van het land, met wateroverlast tot gevolg in de streek rond Tongeren en eerder ook Kasterlee. De zwaarste onweersbuien waren voor het westen van het land, aan de Franse grens.

Bron: HLN | Gewijzigd: 2 februari 2017, 14:09 uur, door Joyce.s
BartS
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
28 juli 2012, 10:09 uur | Bericht #363273
Tongerse brandweer ruimt laatste modderstromen op

De brandweer van Tongeren is om iets na middernacht massaal uitgerukt om de wateroverlast door het noodweer te bestrijden. Het ongemak was plaatselijk, maar hevig. Tot vijf uur is de brandweer bezig geweest om de straten in enkele deelgemeenten watervrij te maken. Om 6 uur is één ploeg opnieuw op pad gegaan om de resterende modder weg te spuiten.


Eind mei was het ook al prijs in Tongeren. © belga.

De telefoon bij de brandweer van Tongeren stond iets na middernacht roodgloeiend. Een hevig onweer zette een aantal straten blank en zorgde voor tientallen ondergelopen kelders. Vooral de deelgemeenten Mal, Nerem en Rutten hadden erg te lijden onder de wateroverlast. Het volledige korps van Tongeren werd opgetrommeld om de eerste hulp te bieden. Er is voorlopig alleen materiële schade. Tegen 5 uur was het ergste leed geleden en kon het overtollige water naar de riolering worden afgeleid.

Graafmachine
Om 6 uur is dan één ploeg van de brandweer opnieuw uitgerukt om de overgebleven modderresten weg te spoelen. Daarbij wordt eigen materieel, maar ook een graafmachine van de Stad Tongeren ingezet. Er zijn nog zo'n 15 locaties waar ruimingswerken dienen te gebeuren, vooral rond Vreren, maar ook in Genoelselderen, een deelgemeente van Riemst. De brandweer vermoedt nog de hele zaterdag nodig te hebben om het wegennet schoon te krijgen.

Geen last
Het onweer was erg plaatselijk. Zowel de korpsen van aangrenzende regio's Bilzen-Hoeselt als Sint-Truiden-Borgloon hadden iets na middernacht nog geen enkel telefoontje van wateroverlast ontvangen.

Bron: HLN
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5246
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
28 juli 2012, 11:25 uur | Bericht #363275
Zware onweders bleven uit in West-Vlaanderen

Onweerswolken drongen vrijdagavond via West-Vlaanderen België binnen. De gevolgen zijn minder erg dan enkele weken geleden toen de Westhoek het zwaar te verduren kreeg. Dat bevestigt Pieter Ooghe van de Brandweer Heuvelland.In onze kazerne kwamen de eerste telefoontjes omstreeks 18.15 uur binnen", vertelt Ooghe. "In iets meer dan drie uur tijd kregen we een twintigtal oproepen. Het ging dan vooral om ondergelopen kelders in Kemmel, Nieuwkerke, Wulvergem, Westouter en Wijtschate waar enkele straten kwamen blank te staan. Nadien keerde de rust terug over het Heuvelland. Enkele weken geleden was het veel erger", klonk het opgelucht.Nochtans had de brandweer zich voorbereid op het ergste. "We wisten dat onweders ons in de vooravond zouden bereiken en dat die de voorbode zouden zijn voor hevigere exemplaren later op de avond of 's nachts. We wachtten bang af maar de ellende bleef gelukkig uit". Ook in andere regio's in West-Vlaanderen bleef de hinder binnen de perken. In Zonnebeke dreigde een beek over te lopen maar dat kon de brandweer voorkomen.

Bron: DeStandaard
there can be only one
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
28 juli 2012, 12:35 uur | Bericht #363281
Zwaar onweer op de oogstfeesten in Aalter

In Aalter, in Oost-Vlaanderen, hebben de oogstfeesten een zwaar onweer te verwerken gekregen. In Heuvelland, in West-Vlaanderen, liepen kelders en straten onder. Maar het ergst werd de provincie Limburg getroffen, waar in Tongeren op de verschillende plaatsen modder door de straten stroomde.


VRT

In Tongeren heeft een zwaar onweer kort na middernacht veel wateroverlast veroorzaakt. Een aantal straten stond blank en enkele kelders zijn ondergelopen. Iets na middernacht moest de brandweer massaal uitrukken. In de deelgemeente Sluizen veroorzaakte het noodweer een modderstroom van zo'n 5 centimeter dik. Ook de deelgemeenten Mal, Nerem en Rutten werden getroffen door het felle onweer.

De brandweer moest op korte tijd veel oproepen verwerken. "We hebben zo'n 15 oproepen binnengekregen, vooral over wateroverlast", zegt adjudant Joeri Werelds van de brandweer van Tongeren. "Het ging vooral om straten die blank stonden en modder op de rijweg. Het aantal ondergelopen kelders viel al bij al nog mee."
Ondergelopen kelders in Heuvelland

Onweerswolken drongen gisteravond via West-Vlaanderen ons land binnen. Maar de provincie is grotendeels gespaard gebleven. De gevolgen zijn minder erg dan enkele weken geleden toen de Westhoek het zwaar te verduren kreeg. "In iets meer dan drie uur tijd kregen we een twintigtal oproepen. Het ging dan vooral om ondergelopen kelders in Kemmel, Nieuwkerke, Wulvergem, Westouter en Wijtschate waar enkele straten blank kwamen te staan. Nadien keerde de rust terug over het Heuvelland", vertelt Pieter Ooghe van de brandweer Heuvelland. Ook in andere regio's in West-Vlaanderen bleef de hinder binnen de perken. In Zonnebeke dreigde een beek over te lopen maar dat kon de brandweer voorkomen.

Er was voor afgelopen nacht ook elders in het land zwaar onweer voorspeld, maar de oranje alarmcode werd om 1 uur al verminderd naar geel. De festivals Sfinks, Suikerrock en Tomorrowland hebben nauwelijks hinder ondervonden van de regen.

Bron: De Redactie
| Gewijzigd: 28 juli 2012, 12:36 uur, door Sanwa
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
28 juli 2012, 12:38 uur | Bericht #363282
Scoutskampen in Wallonië opgebroken na minitornado's en overstromingen

UPDATE
Verschillende scoutskampen in de provincies Luxemburg en Namen zijn geëvacueerd. Minitornado's in de buurt van Virton zorgden ervoor dat de brandweer enkele honderden kinderen in veiligheid bracht. In het Naamse Gedinne werden een tiental scouts uit het Antwerpse weggehaald uit hun kampplaats nadat die overstroomde na een hevig onweer. Ook Bande, bij Nassogne in de provincie Luxemburg, werd gisterenavond omstreeks 23.30 uur getroffen door een kleine tornado. Dat is vernomen van de brandweer.

Door de wervelwind waaide in Bande een tuinhuis weg dat crashte tegen een auto. Het dak van een schuur werd losgerukt. Bomen kwamen op auto's terecht. De brandweer moest vijf maal tussenkomen. Er vielen geen gewonden.

Ontruimd kamp
In Virton sloeg de tornado enkele uren later toe. Scoutskampen in de buurt van Montquintin, Torgny en Virton moesten worden ontruimd. De kinderen werden ondergebracht in een schooltje in Harnoncourt en een sportcentrum in Virton. De civiele bescherming en het rode kruis werden opgetrommeld om voor de kinderen te zorgen. In de regio raakten vele bomen beschadigd.

Overstroming in Namen
Ook de provincie Namen werd niet gespaard. Een zware onweersbui met veel regenval deed een deel van een een kampplaats overstromen rond 23.15 gisterenavond. Elf Antwerpse tieners tussen 14 en 16 jaar werden opgevangen in een zaaltje in het dorp Rienne.  De rest van het kamp, in totaal een honderdtal kinderen tussen zes en 18 werd niet ontruimd omdat de brandweer de situatie veilig achtte.

"Na overleg met de burgemeester werden enkel de scouts met overstroomde tenten weggehaald en opgevangen in een zaal van de gemeente. Ze kregen dekens, droge kleren en warme drankjes", aldus Pascal Baijot van de brandweer in Gedinne. Het kamp is dit weekend afgelopen, de andere kinderen konden droog slapen.

Onweersdag
De hele dag al trokken gisteren felle onweers- en regenbuien over een deel van het land, met wateroverlast tot gevolg in de streek rond Tongeren en eerder ook Kasterlee. De zwaarste onweersbuien waren voor het westen van het land, aan de Franse grens.

Bron: HLN
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
28 juli 2012, 15:20 uur | Bericht #363308
Scouts geëvacueerd na minitornado's in LuxemburgIn Virton in de provincie Luxemburg zijn vrijdagavond een honderdtal scouts geëvacueerd nadat de streek werd getroffen door een minitornado. De brandweer bevestigt informatie van Bel RTL.

Bron: Nieuwsblad
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
28 juli 2012, 22:41 uur | Bericht #363376
Wateroverlast na onweer in regio Namen


© belga.

De regio rond Namen heeft in de vroege avond af te rekenen gekregen met onweer. De brandweerkorpsen van Andenne en Namen moesten tientallen kelders leegpompen. Om 19.20u telde de brandweer van Andenne al 25 interventies, voornamelijk voor het leegpompen van kelders. De collega's van Namen moesten al een vijftiental kelders leegpompen.

Kettingbotsing
Ook was er een kettingbotsing met enkele wagens op de N4 Namen-Aarlen ter hoogte van Erpent. Daarbij vielen echter geen gewonden. In Fosses-la-Ville, tussen Namen en Charleroi, moest de brandweer vooral uitrukken voor straten die blank stonden.

Bron: demorgen
MarkNL
Lid
Woonplaats: Spijkenisse
Berichten: 2121
Lid sinds: 8 jun. 2007
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
29 juli 2012, 00:44 uur | Bericht #363393
Overstroming in Zuid-Limburg door noodweer

In het Zuid-Limburgse dorp Slenaken is een onbekend aantal woningen getroffen door snel opkomend hoogwater van het riviertje de Gulp. ''Huizen lopen onder water'', zei een woordvoerster van de brandweer zondag. De Gulp is als gevolg van hevige regenval in de late zaterdagavond in zeer korte tijd enorm gestegen, aldus de woordvoerster. De hulpdiensten hebben groot alarm geslagen. Met name de Dorpsstraat en de Waterstraat staan blank.

Bron: Nu.nl
Marching ever onward to tomorrow!
MarkNL
Lid
Woonplaats: Spijkenisse
Berichten: 2121
Lid sinds: 8 jun. 2007
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
29 juli 2012, 02:37 uur | Bericht #363394
Tunnels afgesloten en verkeersellende in Luik door noodweer

In Luik en omgeving heeft een zwaar onweer gisteravond wateroverlast veroorzaakt. In het centrum van de stad was er veel verkeersellende en enkele tunnels werden afgesloten. Dat meldt de lokale brandweer. De brandweer van Luik kreeg een zestigtal oproepen van burgers wegens ondergelopen kelders. De oproepen kwamen onder meer uit het centrum van Luik, Ivoz-Ramet, Ougrée en Tilleur. De spuitgasten moesten een tunnel in het centrum van de stad en de Cointe-tunnel afsluiten wegens wateroverlast. Voorts moest de brandweer naar enkele bedrijven uitrukken voor elektronische pannes, veroorzaakt door de wateroverlast. In Beaufays moesten de pompiers twee bomen verwijderen die op de weg waren gevallen. De Luikse brandweer blijft alleszins tijdens de nacht van zaterdag op zondag paraat voor nog meer mogelijke problemen.

Bron: HLN
Marching ever onward to tomorrow!
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5246
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
29 juli 2012, 12:33 uur | Bericht #363437
Zwaar onweer teistert landbouwbeurs Libramont

Een zwaar onweer heeft gisterenavond de landbouwbeurs van Libramont getroffen. Verschillende stands liepen onder water in hal 1, waar de elektriciteit ook enkele minuten uitviel. De parkings werden herschapen in een modderpoel. Er was geen blijvende schade.Alexandre Devolf, adjunct-directeur van de beurs, zegt dat alles in het werk gesteld wordt om de weides gebruiksklaar te maken om de bezoekers vandaag te ontvangen. Devolf zei nog nooit zo'n onweer in Libramont meegemaakt te hebben.

Bron: HLN
there can be only one
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
30 juli 2012, 00:08 uur | Bericht #363574
Toch vuurwerk ondanks onweer

Het Milan Festival in het Haagse Zuiderpark is ondanks het hevige onweer toch afgesloten met vuurwerk. 'Een donderslag bij heldere hemel', noemde organisator Suresh Chotoe het onweer wat vlak voor het einde van het Hindoestaanse festijn losbarstte.

De duizenden nog aanwezige bezoekers schuilden in de eetkraampjes, pagodetenten en in hun auto’s.  De organisatie had het afsteken van het vuurwerk iets vervroegd. Dat was om te voorkomen dat het traditionele vuurwerk niet kan worden afgestoken vanwege de regen.Het Milan Festival in het Haagse Zuiderpark is ondanks het hevige onweer toch afgesloten met vuurwerk. 'Een donderslag bij heldere hemel', noemde organisator Suresh Chotoe het onweer wat vlak voor het einde van het Hindoestaanse festijn losbarstte.

De duizenden nog aanwezige bezoekers schuilden in de eetkraampjes, pagodetenten en in hun auto’s.  De organisatie had het afsteken van het vuurwerk iets vervroegd. Dat was om te voorkomen dat het traditionele vuurwerk niet kan worden afgestoken vanwege de regen.

Bron: omroepwest
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
30 juli 2012, 10:08 uur | Bericht #363599Bron: OmroepWest | Gewijzigd: 30 juli 2012, 10:09 uur, door Debbieke
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5246
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
30 juli 2012, 10:16 uur | Bericht #363600
Kinderen gewond door blikseminslag


Tent gewonde kinderen Stolwijk

Door blikseminslag op een camping in Stolwijk zijn twee jongens gewond geraakt. Het gaat om campingboerderij 'Vreede is Rijckdom' aan de Beijerscheweg. Om half 5 sloeg de bliksem in een rol koperen kabels naast de tent waar de kinderen in sliepen. De tent werd uiteengereten.De broertjes werden geraakt door rondspattend koperdraad. Het gaat om een tweeling van 8 jaar; twee jongens die met hun ouders op vakantie zijn.De kinderen zijn vervoerd naar een ziekenhuis. Bij één van hen wordt de koperdraad operatief verwijderd.

Bron: Omroepwest | Gewijzigd: 2 februari 2017, 14:09 uur, door Joyce.s
there can be only one
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
30 juli 2012, 11:42 uur | Bericht #363614
Dak garage komt naar beneden

Het dak van een garage aan de Noordmolenstraat in Schiedam is maandagochtend ingestort. Het dak bezweek door de grote hoeveelheid water. De hulpdiensten werden rond kwart voor acht gealarmeerd. Het was niet bekend of er slachtoffers waren. Na een controle van de brandweer werd duidelijk dat er alleen maar materiele schade was.Bron: Blik Op Nieuws
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Terug naar boven
1 2
Dit topic is gesloten
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.621 topics, welke bij elkaar 447.250 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.486 leden.
Het nieuwste lid is Berendsen.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 5460 mensen aan het browsen op het forum. 1 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 5460, lezen 16 mensen het topic "Winter 2011 discussietopic deel 4".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Astronomische herfst start in stijl

Voorlopig wisselvallig

Atlantisch Orkaanseizoen 2022

Volop activiteit!

OnweerOnline LIVE

Woensdag 5 oktober, 20:00u op YouTube! Kijk je mee?

Het regent niet vaker, wel harder

© 2003 - 2022 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden