Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

28 Mar 2024 16:59:57

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Beaufort, NC; Craven, NC; Jones, NC; Pamlico, NC.

28 Mar 2024 10:03:12

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Screven, GA.

28 Mar 2024 03:29:38

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

27 Mar 2024 15:59:58

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Liberty, FL; Wakulla, FL.

27 Mar 2024 14:15:23

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Alachua, FL; Columbia, FL; Gilchrist, FL.

27 Mar 2024 13:40:38

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dixie, FL.

27 Mar 2024 13:33:57

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Levy, FL.

27 Mar 2024 13:25:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dixie, FL; Taylor, FL.

27 Mar 2024 13:13:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Decatur, GA; Grady, GA.

27 Mar 2024 13:08:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Liberty, FL.

27 Mar 2024 13:03:11

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Gadsden, FL; Leon, FL; Liberty, FL; Wakulla, FL.

27 Mar 2024 12:26:19

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, FL; Liberty, FL.

27 Mar 2024 12:16:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, FL; Gulf, FL; Liberty, FL.

27 Mar 2024 12:03:34

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, FL; Gulf, FL.

27 Mar 2024 11:36:51
Actueel
1 / 4

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
31 juli 2012, 17:28 uur | Bericht #363798
Jongetje van de IC na blikseminslag

Het jongetje dat nog in het ziekenhuis ligt na blikseminslag op een camping in Stolwijk is van de intensive care af. Dat heeft de gemeente dinsdagmiddag laten weten. Zijn broertje mocht maandag al naar huis en is weer met zijn ouders op de camping.



De tweeling was geraakt door stukjes rondvliegend koper. Eén broer kreeg stukken in zijn rug en mocht na de operatie het ziekenhuis weer verlaten. De ander kreeg de stukjes in zijn longen en moest een operatie van tweeënhalf uur ondergaan in het Sophia Kinderziekenhuis. Het 8-jarige jongetje zal nog minimaal een week in het ziekenhuis moeten blijven.

Er wordt geen onderzoek meer gedaan naar de blikseminslag. Volgens de gemeente gaat het om noodlottig natuurgeweld en valt niemand iets te verwijten.

Onduidelijkheid
Er was lang onduidelijkheid over wat nu precies is gebeurd. De gemeente heeft inmiddels duidelijk in beeld hoe de jongetjes gewond konden raken. 'De bliksem sloeg in op de caravan', zegt een woordvoerster. 'Via de bekabeling van de caravan is de elektriciteit naar buiten geleid, naar een kabel die daar lag uitgerold. Die kabel is gesprongen en daaruit kwamen de stukjes koper die in het rond vlogen.'

Woensdag aan het eind van de dag worden opnieuw onweersbuien verwacht. Volgens weerman Huub Mizee hoeven campinggasten zich geen zorgen te maken. 'De kans dat je wordt geraakt door bliksem is natuurlijk heel klein.' Voor wie zich toch zorgen maakt, heeft de weerman nog een tip: 'Ga in je auto zitten. Die leidt de stroom om je heen, daarin zit je het veiligst.'

Bron: Omroep West
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Tatanka
Lid
Woonplaats: Drenthe
Berichten: 5265
Lid sinds: 4 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
1 augustus 2012, 18:59 uur | Bericht #364162
Bottelarij bij Stassen ligt nog altijd stil na zwaar onweer

Bij ciderbrouwerij Stassen ligt de bottelarij nog steeds stil na het hevige onweer van afgelopen zaterdag. Dat is vernomen bij de verantwoordelijken van het bedrijf in het Waalse Aubel. De geplande heropstart woensdag is mislukt omwille van problemen met de elektriciteit. Achttien mensen zijn momenteel technisch werkloos. Het plateau van Herve werd zaterdag rond 20 uur getroffen door zware onweders. Twee lokale bedrijven kregen het daarbij zwaar te verduren: Lesaffre Ingredients Services (LIS) in Hombourg en Stassen. Het personeel van LIS, 36 mensen, zijn sindsdien technisch werkloos. Dat zal volgens het bedrijf nog enkele weken zo blijven.Bij Stassen was de schade minder ernstig, hoewel ook daar op sommige plaatsen 40 tot 60 centimeter water stond. Vooral de bottelarij werd zwaar getroffen. Dinsdag werd die gereinigd en woensdag had dus een heropstart moeten plaatsvinden, maar die mislukte. Wanneer er een nieuwe poging tot heropstart komt, is momenteel niet duidelijk.De voorraden en de productie ondervinden geen hinder. Bij Stassen, dat in juni werd gekocht door het Nederlandse Heineken, werken 110 mensen.

Bron: Nieuwsblad
there can be only one
Waarom deze advertentie?
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
1 augustus 2012, 19:47 uur | Bericht #364200
Bottelarij bij Stassen ligt nog altijd stil na zwaar onweer

Bij ciderbrouwerij Stassen ligt de bottelarij nog steeds stil na het hevige onweer van afgelopen zaterdag. Dat is vernomen bij de verantwoordelijken van het bedrijf in het Waalse Aubel. De geplande heropstart is mislukt omwille van problemen met de elektriciteit. Achttien mensen zijn momenteel technisch werkloos.

Het plateau van Herve werd zaterdag rond 20.00 uur getroffen door zware onweders. Twee lokale bedrijven kregen het daarbij zwaar te verduren: Lesaffre Ingredients Services (LIS) in Hombourg en Stassen. Het personeel van LIS, 36 mensen, zijn sindsdien technisch werkloos. Dat zal volgens het bedrijf nog enkele weken zo blijven.

Bij Stassen was de schade minder ernstig, hoewel ook daar op sommige plaatsen 40 tot 60 centimeter water stond. Vooral de bottelarij werd zwaar getroffen. Gisteren werd die gereinigd en vandaag had dus een heropstart moeten plaatsvinden, maar die mislukte. Wanneer er een nieuwe poging tot heropstart komt, is momenteel niet duidelijk. De voorraden en de productie ondervinden geen hinder. Bij Stassen, dat in juni werd gekocht door het Nederlandse Heineken, werken 110 mensen.

Bron: HLN
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
3 augustus 2012, 12:25 uur | Bericht #364802
Jongetjes uit ziekenhuis na bliksemongeluk



Het 8-jarige jongetje dat begin deze week op een camping in Stolwijk gewond raakte door een blikseminslag, mag het ziekenhuis weer verlaten. Dat meldt Omroep West. Eerder in de week mocht zijn tweelingbroertje al naar huis. Het gezin stond maandag op de camping toen daar 's morgens vroeg de bliksem insloeg. Door de inslag ontplofte een voedingskast naast de tent van de tweeling. Daardoor kwam een ondergrondse elektriciteitskabel naar boven en werden ze geraakt door stukjes rondvliegend koper.

Stukjes koper in long
Een van broers kreeg stukjes in zijn rug en mocht na een operatie weer naar huis. De andere kreeg stukjes koper in zijn longen en moest een operatie van tweeënhalf uur ondergaan in het Sophia Kinderziekenhuis. Omdat het volgens de gemeente gaat om noodlottig natuurgeweld, wordt geen onderzoek meer gedaan naar de blikseminslag en ook valt niemand iets te verwijten.

Bron: RTL
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
4 augustus 2012, 15:04 uur | Bericht #364998
Bliksemslachtoffer aan beterende hand

Het 8-jarige jongetje dat begin deze week op een camping in Stolwijk gewond raakte door blikseminslag, maakt het goed. Vrijdag is hij uit het ziekenhuis ontslagen en thuis gekomen in Alphen aan den Rijn. Volgens zijn moeder hoeft hij niet meer terug naar het ziekenhuis. Nacontroles kunnen bij de huisarts in Alphen. Wel ziet het gezin op tegen het opruimen van 'de puinhoop' in Stolwijk. De gehavende caravan staat nog op de camping 'Vreede is Rijckdom'.

Maandagochtend in alle vroegte sloeg de bliksem in. De spanning was zo hoog dat de voedingskast naast de caravan ontplofte. De tweelingbroertjes die in een tent lagen werden geraakt door stukjes rondvliegend koper. De één kreeg stukken in zijn rug en mocht na een operatie het ziekenhuis direct verlaten. De ander kreeg de stukjes in zijn longen en moest een operatie van tweeënhalf uur ondergaan in het ziekenhuis.

Bron: omroepwest
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
17 augustus 2012, 12:55 uur | Bericht #367873
Bliksemslachtoffertjes zijn klaar voor eerste schooldag

Het gaat goed met de jongetjes die eind vorige maand gewond raakten door blikseminslag op een camping in Stolwijk. Maandag gaan ze allebei weer naar school, zegt hun moeder. Vertellen wat je in de vakantie hebt beleefd, dat zal voor de twee broers wel een bijzondere ervaring worden. 'We hebben afspraken gemaakt met school, bijvoorbeeld dat ze maar één keer hun verhaal hoeven te vertellen.' Lichamelijk zijn de broertjes er weer helemaal bovenop. Maar het kan nog wel even duren voordat ze ook tussen de oren alles hebben verwerkt.

Bron: West online
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Terug naar boven
1 2
Dit topic is gesloten
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.843 topics, welke bij elkaar 448.337 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.574 leden.
Het nieuwste lid is Stormliefhebber787.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 201 mensen aan het browsen op het forum. 2 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 201, lezen 2 mensen het topic "Onweerskansen van 3 en 4 augustus".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden