Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dodge, NE; Saunders, NE.

26 Apr 2024 07:57:23

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cottle, TX; Dickens, TX; King, TX.

26 Apr 2024 07:57:23

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dickens, TX.

26 Apr 2024 07:54:22

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cottle, TX; Dickens, TX; Kent, TX; King, TX; Stonewall, TX.

26 Apr 2024 07:48:30

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Miami, KS.

26 Apr 2024 07:48:29

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dickens, TX; Kent, TX.

26 Apr 2024 07:40:30

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Lyon, KS; Morris, KS; Wabaunsee, KS.

26 Apr 2024 07:30:18

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dickens, TX; Kent, TX; Motley, TX.

26 Apr 2024 07:19:56

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Crosby, TX; Garza, TX.

26 Apr 2024 07:08:14

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Garza, TX; Lynn, TX.

26 Apr 2024 07:08:13

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Crosby, TX; Garza, TX; Lynn, TX.

26 Apr 2024 06:53:43

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Lynn, TX.

26 Apr 2024 06:22:38

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Decatur, KS; Rawlins, KS.

26 Apr 2024 04:49:38

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Decatur, KS; Rawlins, KS; Sheridan, KS; Thomas, KS.

26 Apr 2024 04:31:49

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cheyenne, KS; Dundy, NE.

26 Apr 2024 04:31:49
Actueel
1 / 4

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3 4 5
Ries
Lid
Woonplaats: Brouwershaven
Berichten: 4470
Lid sinds: 3 jul. 2010
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
17 augustus 2012, 14:45 uur | Bericht #367908
KNMI komt voor morgen voor een groot deel van Nederland met waarschuwing voor extreme hitte, en zondag het gehele land.








Bron: KNMI
Freedom is not worth having if it does not include the freedom to make mistakes.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
17 augustus 2012, 16:13 uur | Bericht #367933
'Help honden in bloedhete auto's'

De Dierenbescherming roept mensen op de komende dagen alert te zijn op honden die zijn achtergelaten in bloedhete geparkeerde auto's. Sla desnoods de autoruit kapot, zegt directeur Frank Dales. Volgens de voorspellingen wordt het komend weekeinde tropisch warm. Voorbijgangers die een hond in nood zien, moeten direct alarm slaan en indien nodig meteen ingrijpen, adviseert de Dierenbescherming.

Seconden
Directeur Dales vindt het onbegrijpelijk dat ook dit zomerseizoen bijna ieder weekeinde honden in bloedhete auto’s worden achtergelaten. 'Gelukkig zijn we er in de meeste gevallen op tijd bij, maar het hangt soms letterlijk op seconden', zegt hij. Om zijn woorden kracht bij te zetten heeft de directeur vrijdag in Scheveningen eigenhandig een als hond gebodypainte dame bevrijd.

Bron: WestOnline
Every cloud has a silver lining
Waarom deze advertentie?
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
17 augustus 2012, 16:21 uur | Bericht #367938
Zondag mogelijk overschrijding ozondrempel



Komend weekend wordt het zeer warm en zonnig. Samen met een zwakke wind en de aanwezige vervuiling in de lucht vormt dit de ideale mix voor de vorming van ozon. De komende drie dagen wordt veel ozonvorming verwacht en zullen de ozonconcentraties dag per dag toenemen, waarschuwt de Intergewestelijke Cel voor het Leefmilieu (Ircel). Vooral zondag lopen de ozonconcentraties hoog op en wordt mogelijk de ozoninformatiedrempel van 180 microgram/m³ overschreden. Een overschrijding van de alarmdrempel wordt niet verwacht, maar veel hangt af van de wind, luidt het.

"Vandaag beperkt de aanwezigheid van een wolkendek 's ochtends boven een groot deel van het noorden van het land aanvankelijk de vorming van ozon. De ozonconcentraties zullen daardoor nog niet sterk oplopen. De verwachte maximale ozonconcentraties schommelen tussen 100 en 130 µg/m3, met lokaal uitschieters tot 150 µg/m3", luidt het.

Morgen wordt het zeer zonnig en verwacht Ircel dat de maximale ozonconcentraties zullen evolueren naar 120 tot 150 µg/m3. Lokaal kan de ozoninformatiedrempel benaderd worden. De kans op overschrijdingen is klein, maar niet uitgesloten. De hoogste concentraties worden verwacht in het centrale noorden van het land, zegt Ircel.

"Door de aanhoudende hitte en het onbewolkte weer zullen de ozonconcentraties zondag nog met ongeveer 20 µg/m3 toenemen. Lokaal kunnen de maximumwaarden oplopen tot 180-200 µg/m3, waardoor de kans op een overschrijding van de ozoninformatiedrempel meer waarschijnlijk wordt." Begin volgende week zorgen de lagere temperaturen en het meer variabele weer ervoor dat de ozonconcentraties opnieuw zullen afnemen.

Bron: HLN | Gewijzigd: 7 februari 2017, 11:16 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
17 augustus 2012, 18:20 uur | Bericht #367975
Bouwvakkers leggen niet snel bijltje neer bij warme temperaturen



Jan Modaal krijgt bij deze tropische temperaturen al gauw medelijden met wie in de openlucht en onder de loden zon moet werken. De bouwvakkers bijvoorbeeld. Nochtans leggen zij er niet snel het bijltje bij neer. "Daarvoor moeten de temperaturen toch al enkele dagen na elkaar een stuk boven de 30 graden uitkomen", zegt Marc Junius van de studiedienst van de Confederatie Bouw. "Elke werf heeft bovendien haar eigen specificiteit."

Aannemers zijn wel verplicht hun werknemers te beschermen tegen de zon. Dat is zo geregeld in CAO's voor de bouw, en sinds kort is er ook het KB betreffende de thermische omgevingsfactoren dat de werkgevers in alle sectoren verplicht maatregelen te nemen bij overmatige warmte of koude. "Dat KB moet in de diverse sectoren nog uitgewerkt worden. Specifiek voor de bouw zal de NAVB, ons preventie-instituut, dat doen", aldus Junius.

Frisse dranken
Bouwvakkers blijven met deze hitte het best in de schaduw. Kan dat niet, dan moeten ze zonnecrème smeren en een petje dragen. Aannemers moeten ook frisse dranken ter beschikking stellen, en bij deze oververhitte temperaturen kan er in rustpauzes voorzien worden. Een mogelijkheid bij warm weer is ook vroeger te beginnen en te stoppen met werken.

Beton te heet
Tijdelijke werkloosheid kan, maar daarvoor moet het kwik toch al heel wat dagen na mekaar een eind boven de 30 graden uitstijgen. "En vaak gebeurt het dan nog om technische redenen, als de materie te snel droogt bijvoorbeeld of het beton te heet is", zegt Junius.

Bron: HLN | Gewijzigd: 7 februari 2017, 11:16 uur, door Joyce.s
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
17 augustus 2012, 18:54 uur | Bericht #367981
Vooral veel drinken dit weekeinde

Vooral veel drinken, dat is de belangrijkste tip van de GGD naar aanleiding van verwachte hitte dit weekeinde. Voor de duidelijkheid, drink water en geen alcohol of cafeïne, dat droogt juist uit. Blijven drinken dus, ook als u geen dorst heeft en neem een flesje water mee als u op pad gaat. Minder plassen dan gewoonlijk of donkere urine donker zijn symptomen van beginnende uitdroging.

Vermijd lichamelijke inspanning
Verder adviseert de GGD de woning koel te houden met behulp van zonnewering, ventilator of airconditioning. Doe de boodschappen in de koelere ochtend of avond en vermijd lichamelijke inspanning tussen 12.00 en 16.00 uur.

Dunne kleding is natuurlijk vanzelfsprekend, maar neem ook eens een voetenbadje en spoel regelmatig de handen, polsen en armen met lauw water. Gebruik verder zo min mogelijk apparaten die warmte produceren (wasdroger, computer, oven en lampen) en zet deuren en ramen open als het buiten koeler is, maar pas wel op voor inbrekers.

Klachten
Warm weer kan vermoeidheid, concentratieproblemen, duizeligheid en hoofdpijn veroorzaken, maar ook huidproblemen zoals jeuk en huiduitslag. Risicogroepen zijn ouderen, jonge kinderen, mensen met overgewicht en mensen met chronische aandoeningen.

Dieren
De Dierenambulance waarschuwde eerder al om uit te kijken naar honden die opgesloten zitten in bloedhete auto’s. En zo zijn er nog meer tips: zet het konijnenhok uit de zon, houd de kat binnen en sta vroeg op om de hond uit te laten als het nog koel is.

Bron: omroepwest
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
17 augustus 2012, 23:27 uur | Bericht #368039
Gratis water op Pukkelpop tegen zuiderse temperaturen


© belga.

Het driedaags festival Pukkelpop in Kiewit bij Hasselt neemt voor komend weekend bijkomende maatregelen tegen de zuiderse temperaturen. Dat maakte de organisatie vanavond bekend. "Gisteren en vandaag konden de festivalgangers al genieten van heerlijk zomerweer, maar morgen belooft het nog warmer te worden. Er komen preventief extra maatregelen. In de volgende nacht wordt ervoor gezorgd dat alle watereilanden uitgerust worden met waterfilters. Via de lichtkranten zullen de bezoekers te weten komen waar gratis drinkbaar water verkrijgbaar is", aldus de mededeling.

"Daarnaast krijgt men voor één drankbonnetje twee flesjes mineraal water, dus een wordt twee. Flesjes kunnen gratis bijgevuld worden aan de twee watereilanden op het terrein. We raden aan om zeker voldoende water te drinken. Via de lichtkranten adviseren we de Pukkelpoppers komende nacht al voldoende water te drinken om dehydratatie te voorkomen."

Waterzakjes
Al sinds woensdag kunnen de festivalgangers op de campings zich drie liter drinkbaar water aanschaffen voor slechts een drankbonnetje. Bij extreem warm weer zijn extra waterzakjes beschikbaar aan de verschillende podia of voor de wachtrij aan de kassa's", aldus de organisatie, die er nog aan toevoegde dat de 27ste editie tot nu toe vlekkeloos verlopen is.

Voorts roept de organisatie zoals de voorbije dagen op zich voldoende tegen de zon te beschermen. Extra zonnecrème is verkrijgbaar aan 'The Scream Shops' en in de festivalshops op de campings.

Bron: HLN
Woonplaats: Koekelare, West-Vlaanderen https://twitter.com/BartStandaert
Berichten: 2744
Lid sinds: 15 jun. 2007
18 augustus 2012, 08:24 uur | Bericht #368063
Stormloop op bier en barbecuevlees



De weerberichten voorspellen het warmste weekeinde van de zomer. Zondag kan het zelfs 36 graden worden. Vlaanderen vulde gisteren de koelkast, sleurde barbecues naar buiten en blies zwembaden op. Het was druk in de grootwarenhuizen gisteren. ‘We verwachten een topverkoop dit weekend', zegt Joris Poppe van Colruyt. In het filiaal van Aalst was het gisteren alvast superdruk. Gino Meert (36) was zijn kar aan het laden met bier, vlees en groenten. ‘Ik hoop dat ik het allemaal in mijn koelkast krijg thuis. Er komen een tiental vrienden op bezoek, samen met hun kinderen. Speciaal voor hen kocht ik nog een opblaasbaar zwembadje.'

Iets verder hebben vier jongeren hun kar volgeladen met bakken bier. ‘We zijn net terug van KSA-kamp en willen onze leiding bedanken met een barbecue', vertelt Michiel Geroms (24). ‘Het is gelukkig ideaal weer en we hebben een zwembad op onze terreinen.' Eddy Boudry (51) komt nog snel een groot opblaasbaar exemplaar kopen. ‘Mijn kinderen vragen al weken naar een zwembad, maar met die regen had dat weinig zin. Nu kan ik geen neen meer zeggen.'

‘We hebben dit uitzonderlijke weekend te danken een het zuiden van Europa', zegt weervrouw Jill Peeters. ‘Voor het eerst deze zomer heeft de warme lucht uit het zuiden van Frankrijk vrije doorgang tot bij ons.' Op 19 augustus 2009 is in Kleine Brogel het hitterecord van 38,2 graden gevestigd. Jill Peeters denkt niet dat dit record dit weekend sneuvelt. ‘Ik ga niet exact voorspellen hoe warm het wordt. Maar of het nu 33 graden wordt of 34, een mens voelt dat verschil niet.'

Bron: Nieuwsblad | Gewijzigd: 7 februari 2017, 11:16 uur, door Joyce.s
BartS
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
18 augustus 2012, 10:40 uur | Bericht #368072
Verkeersdrukte naar de kust door mooi weer

Wie met de auto naar het strand gaat, kan zaterdagochtend vroeg al rekenen op langzaam rijden en stilstaan. Rond 9.00 uur ontstonden de eerste files, die nog relatief kort zijn. Druk is het al op de lokale wegen naar bijvoorbeeld Hoek van Holland, Kijkduin en Noordwijk. De ANWB verwacht dat de drukte tussen 10.00 en 11.00 uur echt losbarst. Knelpunten zijn rond Bloemendaal/Zandvoort, Noordwijk, Scheveningen, Hoek van Holland en de Zeeuwse stranden. Automobilisten krijgen het advies genoeg drinken in de auto mee te nemen, voor het geval ze in de file terecht komen.

NS
De NS rijdt met langere treinen richting Hoek van Holland en Zandvoort. Door een aantal muziekevenementen kan het ook op andere plaatsen op de weg flink druk worden. Festivals zijn er onder meer in Biddinghuizen (Lowlands), Bussloo (Xnoizz Flevofestival), bij de Beekse Bergen (Decibel) en Almere (Strandfestival Zand).

Hittegolf
Een hittegolf is nog mogelijk, meldt Weeronline zaterdag. Daarvoor moet het vijf dagen op rij warmer dan 25 graden zijn, waarvan drie dagen boven de 30.Vrijdag werd de 25 graden in De Bilt overschreden. Met in het weekend temperaturen van (ruim) boven de 30 graden en goede voorspellingen voor maandag en dinsdag is er een kleine kans op een landelijke hittegolf. Voorlopig lijkt de temperatuur op maandag niet boven de 30 graden uit te komen in de Bilt waardoor de hittegolf slechts lokaal kan worden gehaald in het zuiden van het land. Maandag wordt het iets minder warm dan zondag, maar in het zuidoosten van het land kan het nog 31 graden worden. Ook een dag later zijn tropische temperaturen lokaal nog mogelijk, maar vooral in het zuiden is ook kans op een bui. Vanaf woensdag daalt de maximumtemperatuur geleidelijk richting 20 tot 22 graden en neemt de buienkans toe.

Bron: Nu.nl
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
18 augustus 2012, 13:58 uur | Bericht #368100
Warm weekend stuurt Belgen richting kust


© photo news.

Het warme zomerweer lokt veel volk richting kust. Wachttijden lopen momenteel op tot 30 minuten, meldt het Vlaams Verkeerscentrum. Al is de drukte (voorlopig?) minder erg dan verwacht. Het is druk op de wegen richting kust, vooral op de E40 Brussel-Oostende. Dat zegt Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum aan Belga.

"Vooral tussen Merelbeke en Nevele moeten automobilisten geduld hebben. Er was ook een ongeval met drie auto's in Nevele, maar de weg is er ondertussen opnieuw vrij." Op de N49 van Antwerpen naar Knokke-Heist waren er geen noemenswaardige problemen. Wie dan weer vanuit Antwerpen naar de stranden in Zeeland wil, heeft te kampen met heel druk verkeer op de A12 richting Nederland. Ook in Wallonië is het druk op de E411 en de N4.

Bron: HLN
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
18 augustus 2012, 14:00 uur | Bericht #368101
We beleven het warmste weekend van het jaar

De kans is groot dat we vandaag en morgen het warmste weekend van het jaar zullen beleven. Zondag kan de temperatuur zelfs oplopen tot 37 graden in de kempen. Door het warme zomerweer trok er deze voormiddag heel wat volk richting de kust. De wachttijd op de snelweg liep op tot 30 minuten, maar het ergste is intussen achter de rug. Aan de kust zelf is het momenteel over de koppen lopen en alle hotels zitten er sinds vrijdagavond vol. Ook voor vanavond zijn er geem kamers meer vrij. De uitbaters zijn blij omdat augustus de slechte julimaand deels kan compenseren. Ook de NMBS is voorbereid op een toeristisch topweekend en zet extra treinen in van en naar de kust.

Deze foto is niet meer beschikbaar
Het bloementapijt in Brussel verwelkte door de hitte. AFP

Waakzaam voor brandgevaar
Maar de hitte heeft ook zijn keerzijde. Op de Kalmthoutse heide zijn de boswachters en de brandweer bij deze tropische temperaturen extreem waakzaam. Voorlopig is er nog geen acuut brandgevaar, maar volgens burgemeester Lukas Jacobs (CD&V) kan dat snel veranderen. 'De brandwaarschuwingsindex geeft nu fase geel aan. Dat wil zeggen dat er gevaar is. Zo zijn de beheerders van het Agentschap Natuur en Bos en de lokale brandweer extra waakzaam. Ook de brandtoren op de Kalmthoutse heide wordt bemand. Voorts ziet het er naar uit dat we de komende uren naar fase oranje gaan, wat een hoger gevaar betekent. Bezoekers zijn nog steeds welkom, al is roken uiteraard ten strengste verboden.'

Bloemen verwelkt
Ook de het bloementapijt op de Brusselse Grote Markt kreunde onder de hitte, waardoor heel wat bloemen verwelkten. Deze ochtend zijn zo'n 50.000 nieuwe bloemen aangeleverd.

Bron: Nieuwsblad
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
18 augustus 2012, 14:37 uur | Bericht #368108
Hitterecord uit 1944 morgen dichtbij

Het wordt zondag nog wat warmer dan vandaag. De temperaturen stijgen in Limburg tot aan 38 graden. Daarmee noteren we mogelijk de hoogst gemeten temperatuur van deze eeuw. Zelfs het all time temperatuurrecord uit 1944 kan in gevaar komen.


Op de heetste plekken in Limburg wordt het zondag naar verwachting circa 38 graden.

De hoogst gemeten temperatuur op een officieel weerstation ooit in Nederland is 38,6 graden op 23 augustus van het oorlogsjaar 1944 te Warnsveld in Gelderland. Dit weerstation bestaat inmiddels niet meer. Weerstation Maastricht noteerde in 1947 tijdens de warmste zomer van de vorige eeuw 38,4 graden. Op deze locatie wordt wel nog steeds gemeten.

Recenter bereikte Ell in Limburg 37,0 graden in 2009. Westdorpe in Zeeland haalde 37,1 graden in 2006. Opvallender was echter de hitte in de zeer warme zomer van 2003. Het Limburgse weerstation Arcen noteerde toen op 7 en 8 augustus respectievelijk 37,7 en 37,8 graden en een paar dagen later 37,2 graden. Passeren we morgen de eerder genoemde 37,8 graden uit 2003, dan kunnen we dus spreken van de tot nu toe hoogst gemeten temperatuur in Nederland deze eeuw. Zelfs het historische temperatuursrecord 38,6 graden uit oorlogsjaar 1944 komt daarmee dichtbij.


Foto: Jos Hebben

Officieel geen hittegolf
Overigens komt het in tegenstelling tot sommige berichten waarschijnlijk niet tot een officiële landelijke hittegolf. Daarvoor dient de temperatuur op het landelijke hoofdstation De Bilt tenminste 5 dagen op rij op 25 graden of meer te bereiken, waarbij in ieder geval 3 van die dagen een tropische waarde van 30 graden of hoger noteren.


Foto: Ria Gerards.

Donderdag bleef De Bilt onder 25 graden. Vanaf gister is de teller dan ook opnieuw gestart. Vandaag en morgen is het in De Bilt met temperaturen boven 30 graden tropisch, maar maandag naar verwachting niet meer. En dinsdag of woensdag blijft het kwik zeer waarschijnlijk zelfs onder 25 graden steken. Zowel aan de voorwaarde dat het tenminste 5 dagen 25 graden of meer is als aan de voorwaarde dat daarvan in ieder geval 3 dagen 30 graden hoger noteren, wordt dus niet voldaan. Wel kan het in het zuidoosten van het land tot een plaatselijke hittegolf komen. Een officiële landelijke hittegolf zit er naar verwachting echter dus niet in.

Bron: Meteo Consult
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Ries
Lid
Woonplaats: Brouwershaven
Berichten: 4470
Lid sinds: 3 jul. 2010
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
18 augustus 2012, 15:19 uur | Bericht #368120
Verkeersdrukte door zomerweer

Op veel wegen naar de kust was het vanochtend erg druk door het verkeer naar de stranden. Inmiddels is de drukte wat afgenomen, alleen in Zeeland staan nog enkele files. Voor zover bekend is het verkeer nergens vastgelopen. Door een aantal muziekevenementen kan het ook op andere plaatsen op de weg flink druk worden. Festivals zijn er onder meer in Biddinghuizen (Lowlands), Bussloo (Xnoizz Flevofestival), bij de Beekse Bergen (Decibel) en Almere (Strandfestival Zand). Op alle Nederlandse stranden is het erg druk. In het binnenland is het bijna overal drukkend warm met temperaturen boven de 30 graden. Aan het strand is het wat koeler en wordt de 30 graden net niet gehaald. Ook morgen wordt het erg warm en zonnig.

Het Nationaal Ouderenfonds heeft opgeroepen om kwetsbare ouderen te helpen. Het advies is om ouderen minimaal 2 liter vruchtensap of kruidenthee per dag te laten drinken. Verder wordt ouderen aangeraden om tussen 11.00 uur en 17.00 uur binnen te blijven.

Bron: NOS

Freedom is not worth having if it does not include the freedom to make mistakes.
Ries
Lid
Woonplaats: Brouwershaven
Berichten: 4470
Lid sinds: 3 jul. 2010
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
18 augustus 2012, 15:22 uur | Bericht #368123
Tropisch zomerweekend: In Limburg al ruim 34 graden!



Nederland beleeft het warmste zomerweekend sinds 1994. De temperatuur stijgt vandaag en morgen tot ruim boven de 30 graden. In het zuiden van het land kan het zelfs 36 graden worden. Momenteel is het op sommige plaatsen in het zuiden al ruim 33 graden. Op de wegen naar de stranden staan lange files. Het is extra druk omdat veel mensen optimaal willen genieten van dit laatste mooie weekend in de zomervakantie. Veel scholen beginnen maandag weer. Ook de NS rekent op grote massa's zonaanbidders en laat langere treinen naar Hoek van Holland en Zandvoort rijden.

Smogvorming kan mensen met gevoelige luchtwegen parten spelen, waarschuwt het RIVM. In het noordoosten van Brabant is een verhoogde kans dat de droogte tot bosbranden leidt. En de reddingsbrigade verdubbelt het aantal lifeguards op sommige posten aan zee.Maar bovenal wordt het genieten van het prachtige weer. Wie temperaturen boven de 30 graden echter iets te veel van het goede vindt, hoeft niet te wanhopen. Voor maandag worden weer temperaturen van rond de 25 graden verwacht: geen officiële hittegolf dus.

Bron: AD
  | Gewijzigd: 7 februari 2017, 11:16 uur, door Joyce.s
Freedom is not worth having if it does not include the freedom to make mistakes.
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
18 augustus 2012, 16:08 uur | Bericht #368140
Het is officieel de eerste tropische dag van het jaar



Om kwart voor drie vanmiddag was het 30 graden in De Bilt en dat betekent dat het nu ook officieel de eerste tropische dag van het jaar is. In Midden Limburg was het op dat moment nog warmer: 34,4 graden Celsius.

In De Bilt is tropische warmte dit jaar niet eerder voorgekomen. Volgens het KNMI was landelijk 23 mei de eerste tropische dag van dit jaar met 30,8 graden als hoogste waarde in Hupsel.

Geen hittegolf
Ook in juni en in juli is lokaal meer dan 30 graden gemeten. Mei leverde weliswaar nog zes zomerse dagen op, maar daarna bleef warmte vaak uit. Tot een hittegolf komt het naar alle waarschijnlijkheid overigens niet. Daarvoor moet het volgens het KNMI in De Bilt minimaal 5 dagen op rij warmer zijn dan 25 graden, waarvan minimaal 3 dagen boven de 30 graden.

Bron: RTL
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
18 augustus 2012, 17:52 uur | Bericht #368163
Warm weer: file, kusthotels volzet, hooibalen ontbranden

Het warme zomerweer lokt veel volk naar de kust, waar het onderhand over de koppen lopen is. Wie er nu nog wil overnachten is eraan voor de moeite: alle hotels zijn sinds gisterenavond volzet. Maar het is niet overal feest: in Tarcienne is door de hitte brand ontstaan in een opslagplaats voor hooibalen. In Horion-Hozémont was 's ochtends al een gelijkaardige brand uitgebroken.

Het is al de hele dag druk op de wegen richting kust, vooral op de E40 Brussel-Oostende. Dat zegt Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum. "Vooral tussen Merelbeke en Nevele moesten automobilisten geduld hebben in de voormiddag. Er was ook een ongeval met drie auto's in Nevele, maar de weg is er ondertussen opnieuw vrij." Op de N49 van Antwerpen naar Knokke-Heist waren er geen noemenswaardige problemen. Wie dan weer vanuit Antwerpen naar de stranden in Zeeland wil, heeft te kampen met heel druk verkeer op de A12 richting Nederland.  Ook in Wallonië is het druk op de E411 en de N4.


© photo news.

Aan de kust is het ondertussen aardig druk, alle hotels zijn volzet. De kusthoreca reageert voorzichtig tevreden: misschien kan deze maand augustus toch de rampzalige maand juli een beetje compenseren, ook al werd de afgelopen dagen al gezegd dat dat onmogelijk was.

Brandende hooibalen
De hitte zorgt ook voor andere problemen dan verkeersproblemen. Op een boerderij in Tarcienne is brand uitgebroken in een opslagplaats voor hooibalen. In een mum van tijd stonden een honderdtal strobalen in brand. De oorzaak is hoogstwaarschijnlijk zelfontbranding, zo luidt het. De schade bleef beperkt tot de hangar waarin de balen waren opgeslagen. Alle boerderijdieren bleven ongedeerd.

In het Luikse Horion-Hozémont was 's ochtends al een gelijkaardige brand uitgebroken. Daar is een hooivoorraad bestaande uit meerdere tientallen balen volledig in rook opgegaan.

Gezinnen in Nijvel zonder water
En in een wijk in Nijvel zitten een honderdtal gezinnen door een leidingbreuk al sinds donderdag zonder water. Vanwege de hitte zet de lokale brandweer zich sinds vanochtend in om drinkbaar water te verdelen onder de getroffen woningen.

Concreet heeft de brandweer een citern van 9.500 liter in de wijk neergepoot om de inwoners van water te voorzien, net als twee andere citernes van elk nog eens duizend liter drinkbaar water.

De civiele bescherming is voorlopig nog niet opgetrommeld, maar de teams houden zich alvast stand-by, luidt het nog bij de brandweer van Nijvel.

Bron: HLN
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
18 augustus 2012, 18:23 uur | Bericht #368166
Bakken en braden op derde festivaldag Pukkelpop

De derde en laatste dag van het muziekfestival Pukkelpop in Kiewit bij Hasselt wordt overheerst door een tropische hitte van ver voorbij de dertig graden. Voor de verwachte 66.000 Pukkelpoppers is het een dag van bakken en braden. Iedereen probeert op zijn manier verkoeling te zoeken.


© belga.

De kleinste plekjes die iet of wat schaduw opleveren, zijn meteen volzet. Zelfs de schaduw van de wapperende Pukkelpopvlaggen bieden enig soelaas. De watereilanden, die sinds afgelopen nacht van drinkwater zijn voorzien, worden zeer druk bezocht. Alle festivalgangers besprenkelen zich met water en smeren zich in tegen zonnebrand. Iedereen wacht totdat de zon stilletjes onder gaat en de temperatuur draaglijker wordt.

Minuut stilte
Vandaag wordt om 18.10 uur een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis van de Pukkelpopramp die aan vijf mensen het leven kostte. Dan is het exact een jaar geleden dat de lucht boven de Pukkelpopwei zwart kleurde en een ongezien onweer keihard toesloeg. De herinneringsplek op de weide zelf, waar mensen een gekleurd lintje kunnen ophangen, kent ook veel bijval. Uiteindelijk zullen de Foo Fighters, die normaal gezien die fatale donderdag vorig jaar het hoofdpodium afsloten, de 27ste editie tot een geslaagd einde brengen.

Bron: AD
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
18 augustus 2012, 18:24 uur | Bericht #368167
Drankpauzes moeten hitte op Belgische velden counteren


© photo news.

Op vraag van de Pro League zullen de scheidsrechters dit weekend om de twintig minuten een drankpauze inlassen in de wedstrijden van de eerste klasse. Dat maakte de Pro League vandaag bekend. Het kwik stijgt dit weekend in België boven de 35 graden en dan is een extra verfrissing zeker geen overbodige luxe.

Bron: HLN
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
18 augustus 2012, 18:26 uur | Bericht #368169
Verhitte gezichtjes in Goes Kinderstad


Jordi Bot krijgt de kinderburgemeestershoed opgezet door de voormalige kinderburgemeester van Goes, Simone Courtin. Het is een symbolische overdracht, pas tijdens Goes Kinderstad wordt Jordi geïnaugureerd. Op de achtergrond tussen Jordi en Simone in de twee nieuwe wethouders Lizzy (l) en Shinne. Naast Goes Kinderstad wil Goes nu ook Europese Jongerenhoofdstad worden. foto Willem Mieras

Hoogrode konen in verhitte gezichtjes, maar als de speelzin zo wordt uitgedaagd als zaterdag in Goes Kinderstad, dan tellen temperaturen niet meer. Balonnen, al dan niet verbouwd tot octopus of hoofdtooi, domineerden het straatbeeld. Lang niet alle kinderen uit de omtrek kregen hun ouders zover om op de tropisch warme zaterdag de binnenstad in te trekken, maar de kinderen die er waren, leefden zich uit. Op allerlei plekken in en om het winkelhart was er vertier. Hoogst populair: het waterballen bassin, de ranjakoe en het bungeejumpkasteel. En de wiegende ritjes op de twee bedaarde kamelen.

Bron: PZC
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
18 augustus 2012, 18:28 uur | Bericht #368170
IJsje uit hout zagen heet klusje

Zaterdag was het, zoals voorspeld, extreem warm en werden er tropische temperaturen van boven de 30 graden gemeten in de Bilt. Maar toch lieten de bosbouwers die zaterdag meededen aan de vele activiteiten van het houthakkersfeest op de Lage Vuursche zich niet kennen.


Foto: Aneo Koning

Er werd gezaagd en gehakt tot ze er bijna bij neervielen en dit gebeurde allemaal in de bossen achter kasteel Drakensteyn. Er werd in het bos geklommen in bomen en bomen omgegooid en bezoekers konden zien hoe hard er het hele jaar door in het bos gewerkt wordt door staatsbosbeheer. Bosbouwers, boomverzorgers, houtzagers boomklimmers, sculptuurzagers, boa's, brandweer, roofvogelbezitters en jachtopzieners. Iedereen die dagelijks zijn taak in hete bos vervuld liet zijn ding zien.

Sculptuurzagen
Eén van de onderdelen op het houthakkersfeest is officieel Nederlands kampioenschap Sculptuurzagen. Hierbij worden met een motorkettingzaag boomstammen omgetoverd in de mooiste creaties. De deelnemer op de eerste foto koos vandaag voor een wel heel toepasselijke creatie; een ijshoorntje met drie bolletjes ijs. Ondanks de hitte werd het evenement ook dit jaar weer drukbezocht.

Bron: BoN | Gewijzigd: 18 augustus 2012, 23:05 uur, door Marga
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
18 augustus 2012, 19:08 uur | Bericht #368179
Zondag mogelijk warmste dag van de eeuw

Het wordt zondag in Limburg mogelijk zo warm dat het hitterecord van deze eeuw wordt gebroken. Dat meldt weeronline.nl zaterdag. Dat record staat nu nog op een temperatuur van 37,7 graden dat op 8 augustus 2003 werd gemeten in de Limburgse plaats Arcen.

Afhankelijk van de hoeveelheid bewolking stijgt het kwik mogelijk tot tegen de 38 graden in Limburg. Op basis van berekeningen aan de hand van de huidige luchtsoort is dat in ieder geval mogelijk, zegt een meteoroloog van weeronline. De kans dat ook het hitterecord aller tijden van 38,6 graden wordt gebroken is echter niet waarschijnlijk. Dat record stamt uit 1944 en werd gemeten in Warnsveld.

Zaterdag werd de hoogste temperatuur eveneens in Limburg gemeten. In de plaats Ell steeg het kwik tot 35,5 graden. Ondanks de hoge temperaturen zit ook een hittegolf er waarschijnlijk niet in. Daarvoor moet het in De Bilt vijf dagen op rij boven de 25 graden zijn, waarvan drie boven de 30. Donderdag werd de 25 graden niet gehaald in De Bilt. Maandag wordt het naar verwachting weer koeler.

Bron: Nieuws.nl
Terug naar boven
1 2 3 4 5
Dit topic is gesloten
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.853 topics, welke bij elkaar 448.363 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.579 leden.
Het nieuwste lid is philip.beuckels@gmail.com.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 251 mensen aan het browsen op het forum. 1 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 251, lezen 3 mensen het topic "Foto's/Video's onweer en extreem weer".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden