Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Benton, AR; Crawford, AR; Washington, AR; Adair, OK; Haskell, OK; Le Flore, OK; Sequoyah, OK.

26 Apr 2024 15:23:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Latimer, OK; Pittsburg, OK; Pushmataha, OK.

26 Apr 2024 15:12:50

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Benton, AR; Crawford, AR; Washington, AR; Adair, OK; Cherokee, OK; Haskell, OK; Le Flore, OK; McIntosh, OK; Muskogee, OK; Sequoyah, OK.

26 Apr 2024 15:12:50

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Haskell, OK; Latimer, OK; Le Flore, OK; Pushmataha, OK.

26 Apr 2024 14:46:41

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Carter, OK; Johnston, OK; Murray, OK.

26 Apr 2024 14:36:04

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cherokee, OK; Craig, OK; Delaware, OK; Mayes, OK; Nowata, OK; Rogers, OK; Wagoner, OK.

26 Apr 2024 14:25:59

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Atoka, OK.

26 Apr 2024 14:13:10

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Haskell, OK; Latimer, OK; Pittsburg, OK; Pushmataha, OK.

26 Apr 2024 14:10:42

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Adair, OK; Cherokee, OK; Haskell, OK; McIntosh, OK; Muskogee, OK; Pittsburg, OK; Sequoyah, OK; Wagoner, OK.

26 Apr 2024 14:10:42

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cherokee, OK; Haskell, OK; McIntosh, OK; Muskogee, OK; Pittsburg, OK; Wagoner, OK.

26 Apr 2024 14:00:07

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cherokee, OK; Craig, OK; Delaware, OK; Mayes, OK; Nowata, OK; Rogers, OK; Tulsa, OK; Wagoner, OK; Washington, OK.

26 Apr 2024 14:00:06

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Hughes, OK.

26 Apr 2024 13:48:37

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Atoka, OK; Bryan, OK; Coal, OK.

26 Apr 2024 13:40:57

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cherokee, OK; Haskell, OK; McIntosh, OK; Muskogee, OK; Okmulgee, OK; Pittsburg, OK; Wagoner, OK.

26 Apr 2024 13:35:18

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Atoka, OK; Coal, OK.

26 Apr 2024 13:35:17
Actueel
1 / 4

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3 4 5
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
12 maart 2013, 07:37 uur | Bericht #390460
Sneeuwval in het zuiden van Nederland

In het zuiden van het land heeft het verkeer te maken met sneeuw op de weg. De ANWB waarschuwt dat het daar plaatselijk glad kan zijn. In de vroege dinsdagochtend zijn bij de ANWB nog geen meldingen over glijpartijen of ongelukken op de snelwegen binnengekomen. De sneeuw is gevallen in Noord-Brabant, Limburg, een deel van Zeeland en een klein stukje van Gelderland.

Deze foto is niet meer beschikbaar
Zware sneeuwval in Noord-Oost Duitsland. © afp.

West-Europa
De winter is helemaal terug in West-Europese landen. Zware sneeuwval en ijzel hebben in Duitsland aan het begin van de week honderden ongevallen en files veroorzaakt in het noorden en oosten van het land. Van tienduizenden scholieren in de deelstaten Sleeswijk-Holstein en Nedersaksen vielen de lessen uit. Sinds zondag viel op sommige plekken tot wel 30 centimeter sneeuw. Aan de Oostzee viel zelfs nog meer. Maandag sneeuwde het in Hamburg urenlang onafgebroken.

Ook het noordwesten van Frankrijk kampt met zware sneeuwval. Als gevolg daarvan was bij meer dan 47000 huishoudens de stroom uitgevallen. Technici die erop uit worden gestuurd om de elektriciteitsvoorziening te repareren, ondervinden hinder van de gladheid op de wegen. Naar verwachting valt er rond Parijs in de nacht van maandag op dinsdag een flink pak sneeuw. De Franse luchtvaartautoriteit DGAC heeft luchtvaartmaatschappijen verzocht hun dienstregeling op de vliegvelden Orly en Charles de Gaulle aan te passen en hun vluchten met 20 tot 25 procent te verminderen.

Ook in België is de winter terug. Het verkeer rond Brussel ondervond maandag tijdens de avondspits zware hinder door de sneeuwval. In Vlaanderen waren lange files als gevolg van sneeuwval, die uiteindelijk erger was dan eerder voorspeld.

Bron: AD
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
12 maart 2013, 07:39 uur | Bericht #390462
Dodelijk verkeersongeval op Zuiderring



Een man uit Mol is maandagavond om het leven gekomen bij een verkeersongeval op de Zuiderring. Het ongeval gebeurde omstreeks 18.30 uur. De bestuurder van een Smart verloor de controle over het stuur vermoedelijk door het gladde wegdek en kwam in de tegenovergestelde rijrichting frontaal in aanrijding met een Mercedes.
De bestuurder van de Smart overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De andere bestuurder kwam met de schrik vrij, maar is zwaar aangedaan door het ongeval.

Bron: GvA
Foto: Bert de Deken
Every cloud has a silver lining
Waarom deze advertentie?
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
12 maart 2013, 07:49 uur | Bericht #390464
Files Zuid-Nederland door sneeuw



In het zuiden van Nederland veroorzaakte het winterweer problemen voor het verkeer. Plaatselijk is het glad door sneeuw.

Rond Eindhoven en op de A2 richting Maastricht staan files, deels het gevolg van ongelukken.

Tussen Kelpen en Leenderheide was de file rond 07.30 uur opgelopen tot 20 kilometer.

Bron: NOS
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
12 maart 2013, 07:50 uur | Bericht #390465
Sneeuw geeft nog weinig verkeersoverlast

De sneeuwval geeft dinsdagochtend zoals verwacht nog weinig overlast in het verkeer. "In het zuiden van het land wordt op snelwegen waar het veel heeft gesneeuwd 70 gereden in plaats van 120, maar tot glijpartijen heeft de sneeuw nog niet geleid", zegt een woordvoerder van de ANWB. Wel valt er meer sneeuw dan verwacht. "En voorlopig stopt het niet, het is dus mogelijk dat de files vandaag wat langer worden", zegt de woordvoerder. De gladheid treedt vooral op in Zeeland, Noord-Brabant, Limburg en een klein stuk van Gelderland. De NS rijdt dinsdag in het zuiden van het land volgens een aangepaste dienstregeling vanwege het winterweer.

Bron: Nieuws.nl
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
12 maart 2013, 07:52 uur | Bericht #390466
Sinds 1928 zo laat in maart niet zo koud

We maken een zeldzame winteruitval mee. Zo diep in maart is het vrijwel nooit nog zo koud geweest, zeker overdag. Gisteren is het in landelijk hoofdstation De Bilt niet warmer geworden dan -1,2 graden. Alleen 11 maart 1928 was met -2,2 graden nog kouder. Een tweede bijzonderheid is de sneeuwval die we de afgelopen paar dagen hebben gehad, met in Zuid-Nederland de afgelopen nacht lokaal 10 centimeter, en de komende tijd nog krijgen. Het derde unieke weerelement betreft het feit dat de sneeuw gemakkelijk blijft liggen.

Uitzonderlijke kou
Op het landelijk hoofdstation De Bilt, wordt gemeten sinds 1901. In de loop van de decennia zijn er veel andere weerstations bijgekomen, waardoor een betere landelijke dekking is verkregen. Ook deze nieuwere observatiepunten laten zien dat een ijsdag in maart een zeldzaamheid is. Geen wonder, de zon begint alweer hoger aan de hemel te klimmen en die steeds hogere zonnestand zorgt bijna als vanzelf dat de temperaturen overdag wel boven nul moeten uitkomen. Zelfs diffuse straling, door de bewolking heen, helpt daarbij mee. Dat de temperaturen nu zo laag zijn, zegt dus veel over de Arctische oorsprong van de lucht in ons land. Gisteren haalde ons hoofdstation dus -1,2 graden, vandaag verwacht Meteo Consult een maximumwaarde van een fractie boven nul. Mocht het kwik toch net onder het vriespunt blijven, dan zou dat een unicum zijn. Dat is zo laat in het seizoen namelijk nog nooit gebeurd. Voor het oosten en zuidoosten zijn de verwachte maximumtemperaturen lager. Aldus zou het op diverse plaatsen in de Achterhoek, Twente en Limburg voor de tweede dag op rij onder nul kunnen blijven. Ook voor die plekken zou dat een unicum zijn.

Sneeuw die blijft liggen
Sneeuw is op zich geen bijzonderheid in maart. Wel opmerkelijk is dat de sneeuw veelal blijft liggen en niet wegsmelt. Logisch natuurlijk, omdat de temperaturen daar te laag voor zijn. Echter, in maart zijn het normaliter winterse buien vanaf zee die over ons land schuiven, bij temperaturen die boven land overdag boven het vriespunt zijn. Dan krijg je dus smeltende sneeuw. Nu was er gisteren alleen sprake van sterk verwaaide sneeuw, met op de Wadden zelfs sneeuwduinen tot bijna een halve meter hoog.

Zo vaak sneeuw
Maart kan best in winterse buien grossieren, maar op zo'n uitgestrekte schaal tot sneeuwval komen, dat is zeer buitengewoon. Zeker aangezien de sneeuwval van gisteren en afgelopen nacht niet de laatste sneeuw van deze winter zal zijn. Morgen en donderdag trekken een paar winterse buien van de Noordzee over, bij maximumtemperaturen tussen 2 en 5 graden. Zaterdag stroomt mildere lucht binnen en de 'botsing' van die nieuwe luchtsoort, met de nog aanwezige kou, leidt geheid tot sneeuw. Al zal het dan wel deels natte sneeuw betreffen, uiteindelijk overgaand in regen.

Bron: MeteoConsult
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
12 maart 2013, 07:54 uur | Bericht #390467
Tweet van ANWBverkeer @ANWBverkeer

Yeti op de #A2 Maastricht>Eindhoven: knp.Kerensheide>Roosteren 10km, Kelpen-Oler>Kerensheide 23km, knp.Leenderheide>knp.Batadorp 9km
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
12 maart 2013, 07:56 uur | Bericht #390468
Dienstverlening De Lijn verstoord in heel Vlaanderen

Het winterweer verstoort de dienstverlening van De Lijn tijdens de ochtendspits in heel Vlaanderen. Zo goed als alle bussen zijn uitgereden, maar kampen met ernstige vertragingen. Vooral in Vlaams-Brabant kunnen de vertragingen oplopen, tot meer dan een uur. De trams in Antwerpen, Gent en aan de kust ondervinden haast geen problemen. Dat meldt De Lijn. In Antwerpen rijden de bussen met vertragingen tot 30 minuten. Op sommige plaatsen rijden de bussen lokaal om om te gladde wegen te vermijden. De trams hebben zo goed als geen problemen. Er zijn ploegen op de baan om bevroren wissels te ontdooien.

In Limburg hebben bussen in de hele provincie een vertraging van 15 tot 20 minuten.

In Oost-Vlaanderen zijn alle bussen uitgereden, maar kampen ze met vertragingen tot een halfuur. De Lijn raadt de reizigers daar aan om naar haltes op de hoofdwegen te gaan. Want vaak kunnen de bussen alleen rijden op de hoofdwegen, en kunnen lokale wegen niet worden bediend. De lokale wegen liggen er te glad bij. De trams in Gent rijden zo goed als normaal.

In Vlaams-Brabant kunnen de vertragingen oplopen tot meer dan een uur. De problemen zijn het grootst in het Pajottenland: daar zijn een aantal lijnen afgeschaft, de andere bussen rijden er alleen op de hoofdwegen. In de regio Grimbergen is er tot een halfuur vertraging, in de regio Leuven en Hageland tot 20 minuten.

In West-Vlaanderen rijden de belbussen niet in de regio Kortrijk-Ieper-Westhoek. De bussen rijden er wel, en hebben er meer dan een halfuur vertraging. In de kustregio hebben de bussen en trams ongeveer 10 minuten vertraging, in de regio Brugge rijdt alles vrijwel normaal.

Bron: HLN
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
12 maart 2013, 07:58 uur | Bericht #390469
Om 7u30 al filerecord: 1.500 km file door pak sneeuw in hele land

We beleven op 12 maart zowaar de zwaarste ochtendspits van de hele winter. Het is na een uiterst barre nacht nog altijd aan het sneeuwen en rond 7u30 waren ale filerecords al gesneuveld met meer dan 1.500 km files op het hele wegennet. Op de meeste snelwegen is slechts een rijstrook berijdbaar, zowat alle secundaire wegen zijn ondergesneeuwd. Rond 7u30 stond er al zo'n 450 km file op de snelwegen, wat heel uitzonderlijk is. Een treffend voorbeeld is de reistijd van Lummen naar Brussel: die bedraagt normaal gesproken 40 minuten, maar loopt nu op tot 3 uur en 10 minuten! Alle 315 strooiwagens zijn uitgerukt en hebben al 1.500 ton strooizout over de wegen verspreid. Toch hebben ze de grootste moeite om de wegen sneeuwvrij te krijgen. De tunnels in Brussel zijn uit voorzorg afgesloten. Het Agentschap Wegen en Verkeer raadt aan niet noodzakelijke verplaatsingen uit te stellen. De Lijn ondervindt ook grote hinder. Er ligt op sommige plaatsen al 10 cm sneeuw en door sneeuwophopingen plaatselijk zelfs meer.



Een groot deel van Europa kreunt onder het late winteroffensief met heel wat ellende op de weg tot gevolg. Vooral Frankrijk krijgt het heel zwaar de verduren. In de buurt van Rijsel zijn drie Belgen gewond geraakt bij een zwaar verkeersongeval met in totaal veertien gewonden. Ook bij ons is het helaas weer zwaar prijs. Vrachtwagens in schaar, zware ongevallen door slippartijen op de gladde wegen en ellenlange files. Vanmorgen is de situatie in het hele land uiterst gevaarlijk door een intense sneeuwzone. Vannacht kreeg eerst het zuiden van West-Vlaanderen al een extra sneeuwlaag, later volgde de rest van het land. Overal viel enkele centimeters verse sneeuw.

Sneeuwophopingen
België beleefde op 12 maart een uiterst barre vriesnacht. In het holst van de nacht vroor het al tussen -3 en -7. Een uiterst strakke noordooster met windstoten tot 60 km/u zorgt voor een koudegevoel van rond de -10 graden. Door die wind is de zichtbaarheid nog verder beperkt en ontstaan gevaarlijke sneeuwophopingen. Tegen de ochtendspits hadden de strooidiensten en het toenemende verkeer hun werk gedaan, maar toch verloopt de ochtendspits door de extreme omstandigheden uiterst chaotisch. Vooral rond Antwerpen en Brussel gaat het verkeer heel moeizaam. Op de E403 tussen Brugge en Kortrijk staat het verkeer in beide richtingen zelfs zo goed als stil.



Nu al 10 cm sneeuw
Het KMI deelde ook al de sneeuwhoogtes mee, gemeten om 7 uur vanochtend. Vooral in Wallonië ligt al een pak sneeuw. In Florennes ligt al 10 cm sneeuw, in Bevekom en Elsenborn 7 cm. Maar ook in Vlaanderen begint de witte laag aan te dikken. In Semmerzake (tussen Gent en Gavere) ligt 5 cm, net als in Kleine-Brogel. Lokaal ligt er door sneeuwophopingen door de strakke noordoostenwind nog veel meer sneeuw. De ochtendtemperaturen liggen tussen -2 en -8.  Aan de kust nu al droog, in de rest van het land blijft het sneeuwen, in de Ardennen zelfs nog de hele dag. Daar kan tot meer dan 20 cm sneeuw liggen op het einde van de dag.

Berekoude nachten
Komende nacht wordt het berekoud met, afhankelijk van de breedte van de opklaringen, minima van -3 tot -15 graden. De matige wind wordt zwak uit noordelijke richtingen. Ook de komende dagen houdt het barre winterweer aan met elke dag winterse buien afgewisseld met opklaringen. 's Nachts duikt het kwik zelfs in het centrum van het land naar een voor de tijd van het jaar extreem koude -10 en tot -15 op de Hoge Venen. Pas vanaf het weekend zou het iets zachter maar ook wisselvalliger worden.

Bron: HLN | Gewijzigd: 6 februari 2017, 15:29 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
12 maart 2013, 08:34 uur | Bericht #390476
Al 3.196 ton zout gestrooid

De strooidiensten hebben sinds gisteravond al 3.196 ton zout gestrooid. Alle 315 strooiwagens zijn op pad om sneeuw te ruimen en zout te strooien, zo laat het Agentschap Wegen en Verkeer weten.


© photo news.

Vanochtend werd er op heel wat snelwegen in cascade sneeuw geruimd. "Dit wil zeggen dat er drie strooiwagens geschrankt naast elkaar op de verschillende rijstroken tegelijk sneeuw ruimen en strooien", luidt het.

De aanhoudende sneeuwval in combinatie met negatieve temperaturen van het wegdek zorgen ervoor dat de sneeuw blijft liggen. Daarnaast is er nog steeds hevige wind die de sneeuw opnieuw richting het wegdek blaast.

Sinds het begin van de winter werd al 66.552 ton gestrooid op Vlaamse gewest- en autosnelwegen.

Omwille van de aanhoudende sneeuwval en de situatie op de weg vragen het Agentschap Wegen en Verkeer, het Verkeerscentrum en de federale Wegpolitie weggebruikers om niet strikt noodzakelijke verplaatsingen uit te stellen.

Bron: HLN
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
12 maart 2013, 09:04 uur | Bericht #390481
Verkeersinfarct in België en Noord-Frankrijk

Op de wegen in het zuidoosten van Nederland heeft het verkeer last van sneeuwval. Maar het lijkt kinderspel in vergelijking met de situatie op de snelweg A1 tussen Parijs en Lille, waar het verkeer al uren muurvast staat.

Onder de getroffen automobilisten is Chizki Loonstein uit Nederland. Hij vertrok maandagavond om 23.00 uur uit Parijs, waar hij voor zijn werk was, met de auto naar Amsterdam. Twee uur later, om 1.00 uur ’s nachts raakte hij ingesneeuwd en kwam hij vast te staan op de snelweg. Sindsdien heeft hij geen centimeter meer gereden.

Loonstein is bezorgd en omschrijft de situatie als ‘eng’, in de harde wind die de sneeuw verder doet opwaaien. De verwarming van de auto doet het nog, maar daarvoor moet wel de motor draaien. De benzinetank loopt leeg en staat al in het rode gedeelte. Zelf heeft hij geen voedsel, alleen een flesje cola, waarmee hij zuinig omgaat.

Halve meter sneeuw
Loonstein bevindt zich een half uur ten zuiden van Lille. Naar zijn inschatting ligt er een halve meter sneeuw. Het probleem is volgens hem dat sneeuwschuivers en takelwagens er ook niet langs kunnen.

Hij is bang dat het nog wel even kan duren voor hij verder kan en roept de hulpinstanties op om water uit te delen. Vrachtwagens om hem heen toeteren.

Filerecord
Edit Sanwa: staat al

Ook in Duitsland en Groot-Brittannië is de overlast groot. In het zuidoosten van Groot-Brittannië strandden ook honderden automobilisten. Sommigen zaten meer dan tien uur vast in files van meer dan vijftig kilometer, meldt het Britse persbureau PA. In Duitsland gebeurden maandag al honderden ongelukken, waarbij zeker acht mensen gewond raakten.

Bron: NU.nl
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
12 maart 2013, 10:31 uur | Bericht #390489
Crevits: "Nu keihard werken, later zien of er vroeg genoeg gestrooid is"

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits (CD&V) wil na de winterprik evalueren of er tijdig gestrooid werd. Nu komt het er op aan de wegen berijdbaar te houden, zei ze in 'De Ochtend' op de VRT-radio.

Deze foto is niet meer beschikbaar
© afp.

Gisteren werd aan de strooidiensten uitdrukkelijk gevraagd om preventief uit te rukken. Volgens Crevits moet bekeken worden of er effectief vroeg genoeg werd gestrooid.

Wind
"Maar op een aantal plaatsen waren de temperaturen gisteren nog positief, het was nat, er was veel wind... Als je dan strooit, waait alles weg", legt ze uit. "Dat zijn zaken die moeten bekeken worden. Ik zal een grondige evaluatie doen."

"Het is mij formeel bevestigd dat er vanaf vanmorgen vroeg (opnieuw) overal preventief gestrooid werd. Maar als er natuurlijk een hevige wind staat, kan het zijn dat het zout niet goed kan inwerken."

Ruimen en strooien
Voor de minister is het belangrijk dat er nu volop geruimd en verder gestrooid wordt. "Nu moet iedereen keihard werken, en dat is ook aan het gebeuren." Ze ziet dat de politiediensten, het Agentschap Wegen en Verkeer en het Verkeerscentrum goed samenwerken.

Crevits hoort nu "voor het eerst" dat vrachtwagens problemen hebben aan de op- en afritten van autosnelwegen, onder meer in West-Vlaanderen. Er was overeengekomen dat vrachtwagens niet verplicht aan de kant moesten, "maar ook dat moeten we bekijken", zegt de minister.

Bron: HLN
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
12 maart 2013, 10:33 uur | Bericht #390490
Bijna 70.000 gezinnen zonder elektriciteit in Frankrijk

Meer dan 68.000 huishoudens in de West-Franse regio's Bretagne en Normandië zaten vanochtend zonder stroom omwille van de hevige sneeuwval. Nog eens een duizendtal mensen waren geblokkeerd in hun voertuigen.

Deze foto is niet meer beschikbaar
Honderden automobilisten raakten vast in de sneeuwstorm in de buurt van Cherbourg. © afp.

De sneeuw legde het westen van Frankrijk zo goed als lam. Vooral de departementen La Manche en Calvados zijn getroffen. Daar zijn meer dan duizend gestrande automobilisten genoteerd, aldus het regionale verkeersinformatiecentrum.

De prefectuur van La Manche zal de geblokkeerde automobilisten ontzetten, maar de weersomstandigheden zijn heel moeilijk zijn  "50 tot 60 centimeter sneeuw en een sterke wind". In La Manche rijdt vandaag overigens geen enkele trein.

Bron: HLN
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
12 maart 2013, 10:34 uur | Bericht #390491
Sneeuw hindert verkeer in grote delen van Europa

Het winterse weer zorgt niet alleen in ons land voor problemen. Ook in Nederland, Frankrijk en Groot-Brittannië heeft het verkeer te kampen met grote overlast.

In ons land sneuvelde vanochtend het filerecord toen rond acht uur een filelengte van meer dan 1.600 kilometer werd genoteerd. Het vorige record dateerde van 3 februari vorig jaar, toen automobilisten over een lengte van 1.300 kilometer stil stonden. Ook in het zuiden van Engeland strandden automobilisten in de sneeuw. Daar liepen de files snel op, waardoor sommige automobilisten de hele nacht vast stonden.

Zij rapporteerden aan de BBC dat de snelwegen waren veranderd in een grote parkeerplaats. "In de auto achter me zit een familie, die zich allemaal hebben opgerold om te slapen", zei een man tegen de omroep.

Het vliegverkeer ondervond ook ernstige hinder van het winterweer. In Parijs en Frankfurt vielen tal van vluchten uit en ontstonden veel vertragingen. Ook het openbaar vervoer ondervond last van de sneeuw. De treinverbinding naar het tweede vliegveld van Londen, Gatwick, kwam stil te liggen. Treinen tussen Londen en Parijs reden langzamer.

Veel scholieren in Noord- en Midden-Duitsland kregen sneeuwvrij. Op sommige plaatsen viel meer dan 30 centimeter.

Bron: HLN
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
12 maart 2013, 10:36 uur | Bericht #390493
'Ga niet de weg op in deel Limburg'

Weggebruikers kunnen in Zuid- en Midden-Limburg tot en met de avondspits beter niet de weg op gaan als het niet hoeft. Die waarschuwing geeft Rijkswaterstaat in verband met de aanhoudende sneeuwval in deze regio. Er is sprake van ernstige hinder voor het verkeer.


© ANP.

Verkeer dat toch de weg op moet, krijgt het advies de weer- en verkeersinformatie goed in de gaten te houden. Het kan glad zijn. Bovendien kan de wind voor stuifsneeuw en de vorming van sneeuwduinen zorgen. Niet alleen de sneeuw in de regio zelf speelt het verkeer daar parten.

In Wallonië is de situatie op de weg door sneeuw zo slecht dat dit ook zijn weerslag heeft op het nabijgelegen Limburg, aldus een woordvoerder van Rijkswaterstaat. De dienst heeft preventief gestrooid op de snelwegen. Daar waar nodig worden sneeuwploegen ingezet, maar die kunnen minder makkelijk hun werk doen als het verkeer vastloopt.

De verkeersproblemen in het zuiden van het land nemen na de ochtendspits wel af, aldus de ANWB. De langste file na de ochtendspits werd rond 10.00 uur in Limburg gespot. Op de A2 tussen Grathem en Echt stond 7 kilometer.

Bron: AD
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
12 maart 2013, 10:37 uur | Bericht #390495
Auto slipt en belandt in garage van huis

In de Stanislas Meeuslei in Schoten heeft er zich dinsdagmorgen een bizar ongeval voorgedaan. Een auto begon er op het spekgladde wegdek te slippen en tikte tegen een geparkeerde wagen aan. Dat zorgde ervoor dat de auto over het trottoir werd geslingerd en uiteindelijk tot stilstand kwam in de garage van een huis naast de weg. De auto had de poort open geramd en stond recht in de garage. Een moeder en een kind die net met de fiets gingen vertrekken konden een aanrijding maar op het nippertje vermijden. Gelukkig raakte niemand gewond.

Bron: gva
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
12 maart 2013, 10:39 uur | Bericht #390496
Thalys rijdt niet door sneeuw op spoor


© ANP

De Thalys-treinen rijden niet door de hevige sneeuwval. Dat heeft Thalys International dinsdagochtend meegedeeld. De organisatie raadt reizigers aan om hun reis zoveel mogelijk uit te stellen. Ze kampt met sneeuwval op het hele Thalysnet.

Bron: AD
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
12 maart 2013, 10:40 uur | Bericht #390498
Winterweer noopt kernkabinet tot uitstel

Het kernkabinet van de federale regering, dat zich dinsdag voor de eerste keer over de begrotingscontrole buigt, start met een half uur vertraging. De reden voor het uitstel is het winterweer. Normaal gezien had de kern om 9 uur van start moeten gaan, maar dat is 9.30 uur geworden, meldde de woordvoerder van premier Elio Di Rupo.

Bron: De Standaard
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
12 maart 2013, 10:45 uur | Bericht #390499
In beeld: Dikke laag sneeuw in het zuiden

Vorige week leek het al lente, maar nu ligt vooral het zuiden van Nederland weer bedekt onder een dikke laag sneeuw. Het winterse weer levert in ieder geval weer mooie plaatje op.





















Bron: RTL
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
12 maart 2013, 10:53 uur | Bericht #390503
Sneeuw hindert verkeer in Zeeuws-Vlaanderen



Het winterse weer heeft dinsdagochtend vooral in delen van Zeeuws-Vlaanderen hinder veroorzaakt. Automobilisten waren door het slechte zicht en de gladde wegen gedwongen bijna stapvoets te rijden en liepen grote vertraging op. Er zijn enkele ongelukken en aanrijdingen gemeld. Daarbij is één automobilist gewond geraakt, meldt de politie. Bij de Zuidlangeweg in Hoofdplaat belandde rond 07.00 uur een personenauto in een sloot.

Beklemd
De bestuurder raakte beklemd en werd door de brandweer bevrijd. Vervolgens is het slachtoffer met onbekende verwondingen per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

Record
In aangrenzend België waren er veel problemen. Daar is rond 8.00 uur het filerecord gesneuveld. In totaal stond er 1600 kilometer file.

Bron: Omroep Zeeland
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
12 maart 2013, 10:55 uur | Bericht #390505
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Terug naar boven
1 2 3 4 5
Dit topic is gesloten
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.853 topics, welke bij elkaar 448.364 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.579 leden.
Het nieuwste lid is philip.beuckels@gmail.com.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 237 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 237, lezen 3 mensen het topic "Berichtgeving natuurbranden Californië, USA 2013".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden