Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dallas, TX.

26 Apr 2024 19:35:31

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Sherman, NE.

26 Apr 2024 19:34:59

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cherokee, IA.

26 Apr 2024 19:34:58

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Carroll, AR.

26 Apr 2024 19:26:04

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dallas, TX; Tarrant, TX.

26 Apr 2024 19:22:37

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cherokee, IA; Ida, IA; Plymouth, IA; Woodbury, IA.

26 Apr 2024 19:21:30

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Carroll, AR; Madison, AR.

26 Apr 2024 19:16:02

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Bosque, TX; Hill, TX; McLennan, TX.

26 Apr 2024 19:10:17

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor McLennan, TX.

26 Apr 2024 19:10:16

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Buffalo, NE; Sherman, NE.

26 Apr 2024 19:05:13

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Dallas, TX; Ellis, TX; Johnson, TX; Tarrant, TX.

26 Apr 2024 19:04:11

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Buffalo, NE; Sherman, NE.

26 Apr 2024 18:43:42

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Coryell, TX; McLennan, TX.

26 Apr 2024 18:43:41

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Bosque, TX; Coryell, TX; Hamilton, TX.

26 Apr 2024 18:23:37

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Coryell, TX.

26 Apr 2024 18:18:41
Actueel
1 / 4

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3 4 5
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
12 maart 2013, 17:08 uur | Bericht #390571
VAB en Touring rukken massaal uit voor ongevallen

De chaos door de intense sneeuwval heeft zich ook laten gevoelen bij VAB en Touring. VAB moest vier keer zoveel tussenbeide komen voor ongevallen, slippartijen en mensen die zich vastreden in de sneeuw als op een normale voormiddag in maart. Touring moest uitrukken voor 317 ongevallen. Op een normale sneeuwdag zijn er dat 90 à 100.


© belga.

Toch lag het totale aantal interventies (depannages dus bijgerekend) bij Touring niet spectaculair veel hoger, zegt woordvoerder Danny Smagghe. "Dat lijkt erop te wijzen dat veel mensen toch van thuis uit hebben gewerkt of hun verplaatsing hebben uitgesteld tot de middag." VAB merkte daar weinig van en verwijst naar de redelijk hoge verkeersintensiteit vanochtend en het nieuwe filerecord.

VAB vindt dat de overheid haar aanpak bij grote hoeveelheden sneeuw moet aanpassen en meer de nadruk moet leggen op het ruimen van de sneeuw. Touring hoedt zich voor conclusies en wacht het overleg woensdag af met onder meer bevoegd minister Hilde Crevits, de politie en de vrachtwagensector. "Misschien moeten we wel eens over de grens gaan kijken, in Duitsland bijvoorbeeld, waar ze toch meer geconfronteerd worden met hevige sneeuwval en hoe ze het daar doen", aldus Smagghe.

Bron: HLN
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Ries
Lid
Woonplaats: Brouwershaven
Berichten: 4470
Lid sinds: 3 jul. 2010
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
12 maart 2013, 17:36 uur | Bericht #390573
Schansspringen aan de stadshal

Sneeuw is niet alleen miserie, maar kan ook dikke pret zijn. Zo bewezen enkele enthousiaste wintersportfans dinsdagmiddag in het centrum van Gent. Enkele vrienden bouwden een bescheiden sneeuwschans aan het parkje aan de stadshal, bonden de skilatten aan en sprongen met de nodige snelheid uit de Cataloniëstraat het parkje in. 'We wilden dit al lang eens doen. Maar vandaag lag er eindelijk genoeg sneeuw', zegt skiër Reiner Cremers.
















Foto's: Jan Vens

Bron: Het N
ieuwsblad
Freedom is not worth having if it does not include the freedom to make mistakes.
Waarom deze advertentie?
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
12 maart 2013, 17:57 uur | Bericht #390574
Opnieuw chaos op het spoor

De avondspits op het spoor verloopt zoals verwacht erg chaotisch. Heel wat treinen kampen sinds vanochtend nog altijd met grote vertragingen. Infrabel-woordvoerder Frédéric Petit verwachtte vanochtend al opnieuw zware hinder op het spoor. "Infrabel stelt alles in het werk om de reizigers in deze uitzonderlijke omstandigheden toch weer thuis te krijgen. Er is extra personeel opgeroepen."


© belga.

"We worden vandaag echt geconfronteerd met uitzonderlijke omstandigheden", zei Petit. "Reizigers zullen vanavond rekening moeten houden met vertragingen en afgeschafte treinen, maar Infrabel stelt alles in het werk om de reizigers in deze uitzonderlijke omstandigheden toch weer thuis te krijgen. Er is extra personeel opgeroepen." Wie straks de trein moet nemen, neemt best eerst een kijkje op railtime.be.

Flessenhals
De ochtendspits op het spoor verliep vanochtend niet bijzonder uitzonderlijk, maar later ontstonden bijzonder grote vertragingen. De flessenhals van het Belgische spoorwegnet is zoals bekend de Brusselse Noord-Zuidverbinding. Op een gegeven moment stonden de treinen daar aan te schuiven om de tunnel in te rijden. Pas rond 11.30 uur verliep het verkeer daar weer vlotter.

Bron: HLN
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
12 maart 2013, 19:18 uur | Bericht #390579
Verschillende lichtgewonden bij slippartijen in Antwerpse Kempen

Ook in de Antwerpse Kempen heeft het gladde wegdek op verschillende plaatsen tot slippartijen geleid. Er vielen een achttal gewonden, maar niemand was er erg aan toe.


© belga.

In Dessel raakten om iets voor 11 uur vier dames in één wagen lichtgewond toen ze op Stenehei tegen een boom terechtkwamen. Ze werden allen naar het ziekenhuis overgebracht voor verzorging. In het naburige Mol slipte tijdens de nacht van gisteren op vandaag een wagen met daarin twee vrouwen tegen een boom in Sluis. Ook zij raakten lichtgewond, net als een man die - eveneens in Mol - rond 10.15 uur vanochtend op de Geelsebaan tegen een vrachtwagen aangleed die hij aan het inhalen was. Het ergste door gladheid veroorzaakte ongeval in de omgeving dateert van gisterenavond, toen een vijftiger op de Molse Zuiderring tegen een tegenligger terechtkwam en daarbij het leven liet.

In Westerlo belandde een vrouw dinsdagochtend omstreeks 6.30 uur met haar wagen van de rijbaan in een haag en liep lichte verwondingen op. Voorts waren er nog verschillende ongevallen met louter stoffelijke schade. Op de Sint-Lenaartseweg in Rijkevorsel reed een wagen een voortuin in, en ook in Hulshout belandde een wagen in de kant nadat hij in een bocht was beginnen slippen. In de Hoogstraatse deelgemeente Meer kwam een bestuurder er vanochtend met de schrik vanaf toen zijn wagen op het besneeuwde wegdek begon te slippen en op zijn dak tot stilstand kwam.

Bron: HLN
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
12 maart 2013, 19:19 uur | Bericht #390580
Ook morgen nog sterke storingen bij Thalys en Eurostar

Door de moeilijke weersomstandigheden en de sluiting van de hogesnelheidslijn tussen Brussel en Parijs blijft het Thalys-verkeer ook vanavond nog onderbroken. Bovendien worden ook voor morgen sterke storingen verwacht op het volledige Thalys-netwerk. Deze zijn een gevolg van de aanhoudende sneeuwbuien en de tijd die nodig is om de nodige herstellingen aan infrastructuur uit te voeren, meldt Thalys.

Het al dan niet hernemen van het internationale spoorverkeer is afhankelijk van de weersomstandigheden en de toestemming van de infrastructuurbeheerders. Thalys International vraagt zijn reizigers daarom om hun reis uit te stellen. Alle tickets geldig op 12 en 13 maart zijn inruilbaar volgens beschikbaarheid bij het initiële verkooppunt.

Ook het Eurostar-verkeer zal morgen nog altijd moeizaam verlopen door slechte weersomstandigheden in het noorden van Frankrijk en in België. Eurostar verwacht morgen een hervatting van het verkeer, maar volgens een aangepaste dienstregeling. Een aantal treinen vanuit Londen, Parijs en Brussel wordt geannuleerd. Verder verwacht Eurostar vertragingen van ongeveer 1 uur door snelheidsbeperkingen op de hogesnelheidslijnen.

Eurostar raadt de reizigers aan om hun reis uit te stellen naar een latere datum als hun reis niet noodzakelijk is of als hun trein geannuleerd wordt. Verder worden reizigers aangeraden om naar eurostar te surfen voor regelmatige updates over de toestand van het verkeer. Volgens Eurostar kan een normale dienstregeling worden hervat als de toestand op het hele netwerk verbetert.

Bron: HLN
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Ries
Lid
Woonplaats: Brouwershaven
Berichten: 4470
Lid sinds: 3 jul. 2010
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
12 maart 2013, 22:54 uur | Bericht #390597
Sneeuwchaos Duitsland: 100 auto's op elkaar gebotst

Sneeuw en gladheid hebben een enorme kettingbotsing veroorzaakt in de Duitse deelstaat Hessen. Op de A45 bij Münzenberg klapten minstens 100 voertuigen op elkaar. Volgens het Duitse Bild vielen er geen doden. 20 personen raakten gewond, zes personen zijn er ernstig aan toe. Bij de kettingbotsing waren ook enkele vrachtwagens betrokken.











Bron: RTL | Gewijzigd: 12 maart 2013, 22:54 uur, door Ries
Freedom is not worth having if it does not include the freedom to make mistakes.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
13 maart 2013, 07:45 uur | Bericht #390612
Tot 20 cm sneeuw in Vlaanderen, opletten voor ijsplekken na koudste nacht

Na een voor de tijd van het jaar historisch zwaar winteroffensief op 12 maart hebben we nu op vele plekken de koudste nacht van de winter achter de rug. In Ukkel daalde het kwik tot -10,2 en dat is de laagste temperatuur daar deze winter. Diepenbeek spant de koudekroon met liefst -14,4, zeer uitzonderlijk zo laat in de winter. Dat zijn ook de sneeuwhoogtes, zeker in Vlaanderen. In een groot deel van Vlaanderen ligt zo'n 15 cm sneeuw, plaatselijk zelfs 20 cm. Enkel aan de kust (zo'n 5 cm) en het noorden (zo'n 10 cm) ligt minder sneeuw. Door sneeuwophopingen zijn er zelfs 'sneeuwduinen' tot een halve meter. Op de Ardense toppen ligt zo'n 20 cm. Vier skipistes zijn al geopend. En die sneeuw blijft nog een tijdje liggen, want de winter wil voorlopig van geen wijken weten. Integendeel. De komende dagen houdt het ijskoude winterweer aan: overdag kruipt het kwik langzaam boven het vriespunt tijdens zonnige periodes, af en toe zijn er nog winterse buien. 's Nachts blijft het berekoud. Pas in het weekend brengt zachtere zeelucht wat opwarming, maar dan wordt het ook wisselvalliger.



© belga.

Volgens het KMI trekt de laatste sneeuwval in het zuiden vannacht geleidelijk weg richting Frankrijk en Groothertogdom Luxemburg. De brede opklaringen breiden zich geleidelijk uit naar de Ardennen. De strakke noordoostenwind, die de voorbije dagen voor barre omstandigheden zorgde, verdwijnt ook. Maar de temperaturen blijven wel ronduit winters, bijna Siberisch zelfs. In het binnenland duikt het kwik vannacht naar -10 en lokaal nog minder. Op de Hoge Venen wordt het zelfs -15. Overal is het uitkijken voor gevaarlijke ijsplekken als gevolg van het aanvriezen van smeltwater en natte sneeuwresten.

Positieve maxima
Overdag kan het land eindelijk herademen na het zware winteroffensief. Het is dan veel rustiger en wisselend bewolkt met vooral in het noordwesten kans op een winterse bui. De maxima liggen tussen -3 graden in Hoog-België en +4 graden aan zee. In het binnenland kruipt het kwik dankzij de maartse zon langzaam boven het vriespunt. De wind is meestal zwak uit veranderlijke richting, aan de kust matig uit noord.

Extra weekend wintersport
Ook de komende dagen blijft het vooral 's nachts bitter koud met vriestemperaturen nog altijd rond de -10. Overdag blijven de temperaturen licht positief en we krijgen ook geleidelijk meer zon. Pas in het weekend verandert het weer en wijkt de winter. Van de strenge nachtvorst zijn we dan verlost en de maxima klimmen richting vijf graden, maar in de plaats krijgen we wel herfstig wisselvallig weer met regenbuien en meer wind. In de Ardennen blijft het nog langer winters, zodat de skipistes zich kunnen verheugen in een extra weekend wintersport.

Bron: HLN
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
13 maart 2013, 07:45 uur | Bericht #390613
Conservatorium Brussel last concerten af na sneeuwschade aan zaal

De concertzaal van het Koninklijk Conservatorium Brussel is niet meer bruikbaar wegens waterschade door de smeltende sneeuw. Het podium en de parterre staan onder water, meldt de vzw Conservamus dinsdagavond. Alle concerten zijn geannuleerd. De glazen overkapping boven de concertzaal blijkt niet langer bestand tegen de smeltende sneeuw. Technici hebben geprobeerd met emmers en plastic zeilen de schade te beperken, maar de repetities zijn in elk geval onmiddellijk onderbroken.

Bovendien zijn "voor de veiligheid en het comfort van musici en bezoekers" ook alle concerten geannuleerd. "De conservatoria wachten op het oordeel van deskundigen om de omvang van de schade in kaart te brengen", luidt het. Er wordt ook gevreesd dat de aanhoudende winter en de aangekondigde vorst voor extra schade zal zorgen. De vzw Conservamus grijpt het incident aan om nogmaals aan te dringen op "een spoedige oplossing om dit beschermd historisch monument te redden van de aanhoudende verwaarlozing". "Het gebouw is niet geïnteresseerd in politieke discussies. Er moet gehandeld worden", klinkt het nog.

Bron: HLN
Every cloud has a silver lining
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
13 maart 2013, 08:36 uur | Bericht #390615
Ook Frans en Duits verkeer nog veel last van sneeuwval

Niet alleen in België heeft de winterprik het verkeer danig in de war gestuurd. Ook het verkeer in Duitsland en Frankrijk ondervindt vanochtend nog altijd veel hinder van de sneeuwval.

Deze foto is niet meer beschikbaar
Beelden van de kettingbotsing van gisteren in Münzenberg. © afp

Op de snelweg tussen Parijs en Lille, bij de Belgische grens, zijn nog altijd over tientallen kilometers verkeersopstoppingen. Hulpdiensten zijn bezig de wegen sneeuwvrij te maken. Ook de treinen in Noord-Frankrijk rijden niet of met mondjesmaat.

De Duitse snelweg A45 in de richting van Dortmund is dan weer opnieuw vrijgegeven. Daar klapten gisteren bij Münzenberg minstens 100 voertuigen op elkaar. In de richting van Hanau rijdt nog geen verkeer. Daar zijn verkeersdiensten nog bezig de weg te bevrijden van sneeuw en ijs.

Bron: HLN
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
13 maart 2013, 08:41 uur | Bericht #390616
Hinder bij trein- en busverkeer valt mee, maar Railtime ligt plat

De treinen zullen vandaag zo goed als stipt rijden. "Er zullen hier en daar nog een paar treinen afgeschaft worden, maar de reizigers hebben voldoende alternatieven om over te stappen", zegt Thomas Baeken, woordvoerder van Infrabel, in het Radio 1-programma 'De Ochtend'. Toch lijken er zich op sommige plaatsen meer problemen voor te doen dan voorheen werd verwacht. Ook website Railtime wil voorlopig niet mee.



Door de sneeuwellende liep het treinverkeer gisteren helemaal in het honderd. "Er waren problemen met opgehoopte sneeuw bij de wissels van de sporen", licht Baeken toe. "De weerberichten worden vandaag opgevolgd en er wordt niet onmiddellijk sneeuw aangekondigd. Daarom zullen wisselstoringen vandaag voornamelijk uitblijven."

Gent en Antwerpen
Toch blijken er op de spoorlijn Gent-Antwerpen al problemen te zijn, en worden er verschillende treinen geschrapt, meldt Radio 1. Er zijn ook problemen op de as Brussel-Antwerpen. Vooral richting Antwerpen beginnen vertragingen van 15 à 20 minuten zich op te stapelen.

"In Vlaanderen zijn er momenteel een 15-tal treinen afgeschaft", legt Baeken uit. "Dat komt doordat gisteren niet alle materiaal op zijn plaats geraakt is. Ook hebben we te maken met enkele defecte locomotieven."

Railtime
Railtime, de onlinedienst van de vervoersmaatschappij NMBS, werkt nog steeds niet zoals het hoort. Op de website staat te lezen dat het volledige spoornetwerk nog steeds verstoord is. "Dat staat inderdaad op onze website, we zijn ons daar bewust van. We willen dat er zo snel mogelijk afhalen, maar we kampen momenteel met een informaticapanne aan dat systeem", aldus Baeken.

Thalys
De Thalys rijdt vandaag terug, maar wel met een beperkt aanbod. "Ze rijden ook slechts aan 160 km/u, maar dat zorgt in België enkel voor een kleine vertraging van een tiental minuten", aldus Baeken. Bij De Lijn verwacht men ook een normale ochtendspits. "Als het weer blijft zoals het is, ziet het er goed uit", klinkt het bij De Lijn.

Bron: HLN | Gewijzigd: 6 februari 2017, 15:31 uur, door Joyce.s
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
13 maart 2013, 08:58 uur | Bericht #390617
Zuiden recordkoud

Het zuiden van Nederland, en dan met name de gebieden in Brabant en Limburg waar sneeuw ligt, hebben een recordkoude nacht achter de rug. Volgens Meteo Consult is de temperatuur in het Limburgse Ell bij helder weer en weinig wind lokaal tot -13 graden gedaald. Zo koud is het in Zuid-Nederland sinds 1901 zo laat in het seizoen nog niet eerder geweest.


Vorstnachten leveren ijs op... wie heeft er nog zin om te schaatsen? Foto: Ditta Modderkolk, Renkum.

Ook in de rest van Nederland was het koud. Op veel plaatsen daalden de temperaturen tot tussen -5 en -10 graden, in Gelderland en Overijssel plaatselijk tot onder -10, maar hier werden niet zulke oude records gebroken.

Koud weer in maart komt wel vaker voor, vooral aan het begin van de maand. Hoe verder je de maand in komt, hoe lastiger het wordt om in de snel korter wordende nachten nog tot echt lage temperaturen te komen.


Sneeuwbui vanochtend in Wageningen. Foto Erik Molenaar, Wageningen.

De laagste gemeten temperatuur in maart stamt uit 2005. In de ochtend van de 4e werd het boven een dikke laag sneeuw in Marknesse -20,7 graden. Uitzonderlijk koud was het ook op 7 maart 1971 in Wageningen. Daar daalde de temperatuur toen tot -18,7 graden. Later in de maand waren 11 maart 1958 opvallend (Rotterdam: -12,6 graden), 12 maart 1932 (Wijster: -11,7 graden) en 26 maart 1901 (Winterswijk -10,0) graden).

De voorbije nacht kwamen het Overijsselse Twente met -12,3 en Gelderse Deelen met -11,0 bij de voorgaande waarden in de buurt. Maar in het zuiden zijn dergelijke temperaturen sinds 1901 veruit nog niet bereikt. Daarom zijn de temperaturen, zoals die de afgelopen nacht zijn opgetreden, ook zo bijzonder.


Boven de sneeuw heeft het delen van Limburg streng gevroren. Foto Rico Peters, Kerkrade, 12 cm sneeuw.

Vanaf vandaag gaan de scherpste kantjes van het winterweer af. Nadat een paar sneeuwbuien over het land naar het zuidoosten zijn getrokken, draait de wind naar noord tot noordwest en kunnen de temperaturen in het hele land weer tot enkele graden boven nul oplopen. Tot en met vrijdag vriest het in de nachten nog wel flink.

Bron: Meteo Consult
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
13 maart 2013, 09:16 uur | Bericht #390622
Schoolbus vijf uur onderweg door sneeuwval

De sneeuwellende van dinsdagochtend speelde ook het busverkeer parten. Turnhoutenaar Ludo van Hoof was met zijn schoolbus vol kinderen vijf uur onderweg, twee uur langer dan normaal. "De ouders leggen wel een zware verantwoordelijkheid in onze handen", zegt hij.

Ludo van Hoof vervoert twee keer per dag kinderen met een beperking voor de secundaire school voor buitengewoon onderwijs De Mast in Merksplas. Zijn route loopt van de Kempen naar Antwerpen en terug, een dagelijkse trip van 150 kilometer en minstens twee uur per rit. "Maar vanmorgen (dinsdag, red.) was ik pas na bijna vijf uur rijden weer thuis. Ik kon de kinderen pas om 10.30u aan de school in Merksplas afzetten."

In opdracht van busmaatschappij De Blauwvoet uit Balen vertrekt de Turnhoutenaar elke ochtend rond 6.30u aan de eigen voordeur. "Maar dit keer was ik uit voorzorg bijna een half uur vroeger de baan opgegaan. Het eerste kind moet ik in Edegem ophalen. Daarna gaat het onder andere naar Antwerpen-centrum, Wilrijk en Wommelgem. Ik beging in Antwerpen de stommiteit om de ring op te rijden, waar het een en al file was. Wij mogen op de snelweg wel de aparte busstrook gebruiken, maar daar komen ook bij dit weer nog bestuurders als cowboys op gereden."

"De kinderen waren eigenlijk helemaal niet ongeduldig. Er is altijd een begeleider bij op de bus, die zich over hen kan ontfermen. Want dat eerst opgehaalde kind is zo wel meer dan drie uur onderweg."

Bron: GVA
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
13 maart 2013, 10:15 uur | Bericht #390628
In Frankrijk ingesneeuwde Chizki rijdt weer

De man die gisteren de hele dag in de Nederlandse media telefonisch verslag heeft gedaan vanuit de horrorfile in Frankrijk en de afgelopen nacht in zijn auto heeft moeten doorbrengen, rijdt weer. Chizki Loonstein zou op de afrit, die sneeuwvrij is gemaakt, langs de file rijden. Dit meldde de Nederlander vanochtend telefonisch in het radioprogramma van Giel Beelen op 3 FM en tegenover de NOS.


Chizki Loonstein maakte een foto van zichzelf in de file. © ANP/ inzet: Hart van Nederland..

Loonstein vertrok maandagavond om 23.00 uur uit Parijs, waar hij voor zijn werk was, met de auto naar Amsterdam. Twee uur later, om 1.00 uur 's nachts, raakte hij ingesneeuwd op de A1 onder Lille en kwam hij vast te staan op de snelweg.

De hele dinsdag zou de Nederlander hebben stilgestaan. Een keer trok hij erop uit om lopend benzine en water te halen bij een 5 kilometer verderop gelegen benzinestation. En passant tikte hij voor een vrachtwagenchauffeur die suikerpatiënt is en niet goed werd bij iemand anders een reep chocolade op de kop. Dinsdagavond laat werd de situatie nog penibeler. Loonstein had honger en zijn benzine raakte opnieuw op. Hij maakte zich op voor de nacht.

Op de vluchtstrook
Nu zou hij dus weer rijden. Loonstein zegt in het radioprogramma van Giel Beelen, dat hij momenteel op de vluchtstrook langs de file rijdt. Beelen liet in het telefoongesprek doorschemeren enige twijfels te hebben bij de berichtgeving door Loonstein. Die zei op zijn beurt, er niet zoveel mee te kunnen dat hij door de media als 'rampenman' wordt bestempeld. Hij bevestigde een keer een noodlanding te hebben gemaakt met een Israëlisch vliegtuig. Tegen Beelen zei de man verder geen vaste verblijfplaats, hond en vriendin te hebben.

'Rampenman'
Op het internet heerst ondertussen ook enige twijfel over de betrouwbaarheid van Loonstein. Wie zijn naam invult op zoekmachine Google ziet dat de man al verschillende rampen heeft overleefd. Het rijtje is op zijn minst bizar. Elke keer weet de man in de media zijn verhaal te doen.

Zo miste de destijds 19-jarige ambulanceverpleegkundige Chizki in 2003 in Israël net een bus die even later ontplofte. Hij nam die dag een andere bus dan hij doorgaans deed. Wtf.nl meldt dat hij een anderhalf jaar daarvoor een zelfmoordterrorist in de ogen zou hebben gekeken.

2,5 jaar na de ontplofte bus kwam Chizki in het nieuws omdat hij vliegtuigmaatschappij El Al voor het gerecht sleepte. De Nederlander had een angstaanjagende vlucht achter de rug en wilde een schadevergoeding.

Bron: AD
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
13 maart 2013, 10:16 uur | Bericht #390630
Ongelukken met trucks hinderen verkeer

Ongelukken waarbij verschillende vrachtwagens zijn betrokken hebben woensdagochtend op de snelwegen A1, A2 en A67 tot wegafsluitingen geleid. Dat meldde de VerkeersInformatieDienst.

Deze foto is niet meer beschikbaar
© afp.

Op de A67 van Venlo naar Eindhoven gebeurde bij Asten een ongeluk met drie trucks. Het verkeer zou worden omgeleid via de A67 (Maastricht-Eindhoven), maar daar was een aanrijding met twee personenauto's en een vrachtwagen tussen Budel en Maarheeze, waardoor deze weg ook dicht ging.

Verder werd de A1 van Apeldoorn naar Hengelo tussen Deventer-Oost en Bathmen afgesloten na een ongeval met twee vrachtwagens. Na enige tijd ging weer een rijstrook open. De verwachting is dat de stremmingen enige tijd kunnen duren in verband met het bergingswerk.

Bron: AD
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
13 maart 2013, 11:06 uur | Bericht #390640
Records* bij de vleet...

Straf toch wat we allemaal over ons heen krijgen. Gisteren mochten we regionaal spreken van een sneeuwjacht (min. 6bf bij sneeuw) waarbij sneeuwduinen werden gevormd tot 1m en misschien wel meer, en recordlange files tot meer dan 1600 km. Dit dan nog ondanks de vele waarschuwingen.

Het kwik zelf doet ook goed zijn best om records te verzamelen. OK, het zijn maar dagrecords, maar een week na het warmtedagrecord zijn de huidige koudedagrecords des te opmerkelijk. En bovendien zijn het er een paar na elkaar, met de 11de een maximumtemperatuur in Ukkel van -0.7 en gisteren -1.3°C! Een week geleden werd het lokaal bijna 20°C. Als het vandaag nog eens blijft vriezen in Ukkel, dan hebben we een uitzonderlijk late koudegolf te pakken, een record late koudegolf volgens de door het KMI gebruikte definitie (min. 3 ijsdagen binnen een periode van min. 5 vorstdagen). Aangezien het de komende nacht nog stevig zal vriezen komen we aan deze 5 dagen nachtvorst. Maar dan moet het vandaag wel vriezen in Ukkel en dat zal kantje boordje zijn...

Overigens is ook de minimumtemperatuur van afgelopen nacht te Ukkel een nieuw record. Het kwik zakte tot bij -10°, en dat is ook nog nooit gebeurd in de 2de decade van maart. Dit kan volgende nacht nog eens worden herhaald en dan hebben we meteen nog een record vast..

En o ja, gisterenmorgen mat mat men te Ukkel 10 cm sneeuw en daar is daarna nog wat bijgekomen. Zo'n dikke sneeuwlaag in de 2de decade van maart, ook dat zal wel een nieuw record zijn hé...

Ook nog nooit gezien is de afgelasting van de voorjaarskoersen. Na Kuurne-Brussel-Kuurne moet nu ook Nokere koers vandaag er aan geloven.

Vraag is: hoe lang duurt deze kleine ijstijd nog?
Het valt op dat de straalstroom ons land nog weinig heeft bezocht, wat ook blijkt uit het kaartje hiernaast. Daar staat de zonale wind op voor de periode 1/1 tot 10/3, ttz. de anomalie ervan. Vooral de zuidelijke streken kregen de straalstroom op bezoek. En dan dient u uiteraard te weten dat benoorden deze straalstroom, de polaire koude lucht aanwezig is. Dus daar bevonden wij ons veelal in...



Voor de komende 10 dagen opnieuw hetzelfde verhaal met geen opstuw van subtropische lucht. Bijgevolg van lente absoluut geen sprake. Uiteraard, zo winters als nu wordt het niet meer, maar met minima onder het vriespunt en maxima amper rond 5°C. Voor temperaturen rond 15° zullen we minstens moeten wachten tot het einde van de maand. Of het moet zijn dat de nieuwe Paus hierboven nog iets kan regelen....

* gegevens vanaf 1921

Bron: http://weerspinsels.blogspot.nl/2013/03/records-bij-de-vleet.html
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
13 maart 2013, 11:22 uur | Bericht #390643
Verkeerschaos Frankrijk neemt af

In het noordwesten van Frankrijk zijn nog steeds wegen afgesloten door de hevige sneeuwval van gisteren. Wel is er verbetering op de A1 tussen Parijs en Lille. Een rijstrook wordt vrijgemaakt en auto's zijn weer langzaam op weg.

In de nacht van maandag op dinsdag raakten zo'n 1300 automobilisten op de A1 ingesneeuwd. Sommige van hen stonden ruim 30 uur stil. Zodra de weg naar een knooppunt vrij is, kunnen ze doorrijden.

Ook op andere Franse snelwegen is er nog hinder. Bij Arras staan files van tientallen kilometers. Verder rijden de treinen van Thalys maar mondjesmaat en met grote vertraging.

Bron: NOS
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
13 maart 2013, 11:40 uur | Bericht #390644
Moeizame ochtendspits op het spoor

De ochtendspits op het spoor is opnieuw moeizaam verlopen. Dat meldt Thomas Baeken, een woordvoerder van spoorwegnetbeheerder Infrabel. In totaal werden een zeventigtal treinen afgeschaft, wat vooral voor problemen zorgde op een paar belangrijke lijnen richting Brussel.


© belga.

"De ochtendspits is goed begonnen, maar in de loop van de ochtend zijn er door verschillende problemen 66 treinen afgeschaft", zegt Baeken. "Er waren vertragingen van een halfuur tot een uur en in en rond Brussel zelfs tot meer dan een uur."

Er deden zich problemen voor op de lijnen Brussel-Bergen, Brussel-Charleroi, Brussel-Antwerpen en Lokeren-Sint-Niklaas. "Vanuit Charleroi stond een trein stil in Linkebeek, wat zorgt voor de nodige vertragingen", zegt Baeken. "Op lijn 96 tussen Brussel en Bergen was er een probleem met de bovenleiding in Lot en een probleem met de wissel in Ruisbroek." Daarnaast waren er wisselstoringen op de lijn Antwerpen-Brussel in Mechelen-Nekkerspoel en tussen Lokeren en Sint-Niklaas. Naast de problemen met de infrastructuur en de treinen, waren na de problemen van gisteren ook nog niet alle treinen weer op hun plaats geraakt, voegt Baeken nog toe.

Nog geen uitsluitsel over avondspits
Infrabel kan nog niet voorspellen hoe de avondspits zal verlopen. "Als we de dag goed doorkomen, de gevolgvertragingen kunnen wegwerken en de treinen allemaal op hun plaats geraken, kan de avondspits goed starten, maar daarover kunnen we nu nog geen uitsluitsel geven", besluit Baeken.

Bron: HLN
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
13 maart 2013, 12:13 uur | Bericht #390646
Verkeer Thalys en Eurostar nog steeds zwaar verstoord

Het Thalys- en Eurostar-verkeer is, zoals gisterenavond werd aangekondigd, nog steeds zwaar verstoord door de moeilijke weersomstandigdheden. Verschillende treinen zijn afgeschaft en er gelden snelheidsbeperkingen, die zorgen voor grote vertragingen.


© ap.

Het Thalys-verkeer tussen Brussel en Parijs blijft nog de hele dag onderbroken en de andere treinen hebben vertragingen van een halfuur tot twee uur. "Er gelden nog steeds snelheidsbeperkingen om de veiligheid van de reizigers te verzekeren en ervoor te zorgen dat er geen ijs terecht komt tegen de andere treinen", verduidelijkt een woordvoerster van Thalys.

Thalys herhaalt nog dat alle tickets die geldig zijn op 12 en 13 maart omruilbaar zijn volgens beschikbaarheid en terugbetaalbaar bij het initiële verkooppunt. De hogesnelheidstreindienst vreest dat er ook morgen nog grote problemen zullen zijn op het volledige netwerk.

Reis uitstellen indien mogelijk
Ook het Eurostar-verkeer blijft verstoord. Een aantal treinen vanuit Londen, Parijs en Brussel wordt afgeschaft. "Door snelheidsbeperkingen op de Belgische (230 kilometer per uur) en de Franse (170 kilometer per uur) hogesnelheidslijnen, komen de treinen aan met een vertraging van ongeveer een uur.

Eurostar raadt de reizigers van vandaag aan om hun reis uit te stellen naar een latere datum als hun reis niet noodzakelijk is of als hun trein geannuleerd wordt. Eurostar kan nog niet voorspellen hoe de situatie morgen zal zijn. Reizigers kunnen voor informatie terecht op de websites www.thalys.com en www.eurostar.com.

Bron: HLN
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
13 maart 2013, 12:43 uur | Bericht #390648
Chauffeurs uit Overijssel vast in Noord-Frankrijk

Verschillende vrachtwagenchauffeurs van transportbedrijven uit Overijssel staan door de vele sneeuwval al anderhalve dag vast in Noord-Frankrijk. Verschillende vrachtwagenchauffeurs van transportbedrijven uit Overijssel staan door de vele sneeuwval al anderhalve dag vast in Noord-Frankrijk.

Bron: rtv-oost
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
13 maart 2013, 13:46 uur | Bericht #390657
Thalysverkeer ook donderdag ernstig verstoord

Het treinverkeer met de Thalys tussen Amsterdam en Parijs zal naar verwachting ook nog donderdag ernstig verstoord zijn wegens het winterweer. Dat maakte een woordvoerster van Thalys woensdag bekend.

Wegens de slechte weersomstandigheden en de opgelegde beperkingen door de railbeheerders kampte de hogesnelheidstrein Thalys dinsdag al met vertragingen en uitval. Ook woensdag is het treinverkeer op het volledige Thalysnetwerk ernstig verstoord. Alle Thalystickets voor 13 of 14 maart 2013 zijn omwisselbaar. Ook kunnen gedupeerden geld terugvragen.

Bron: Nu.nl
Terug naar boven
1 2 3 4 5
Dit topic is gesloten
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.853 topics, welke bij elkaar 448.364 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.579 leden.
Het nieuwste lid is philip.beuckels@gmail.com.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 247 mensen aan het browsen op het forum. 1 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 247, lezen 2 mensen het topic "Winterdiscussie topic 2011/2012 deel 4".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden