Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Allegheny, PA; Armstrong, PA; Beaver, PA; Butler, PA; Lawrence, PA; Washington, PA; Westmoreland, PA.

18 Apr 2024 01:37:23

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Athens, OH; Morgan, OH; Perry, OH.

18 Apr 2024 01:37:22

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Ashtabula, OH; Trumbull, OH.

18 Apr 2024 01:31:30

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Allegheny, PA; Armstrong, PA; Beaver, PA; Butler, PA; Lawrence, PA; Washington, PA; Westmoreland, PA; Hancock, WV.

18 Apr 2024 01:31:30

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Belmont, OH; Guernsey, OH; Monroe, OH; Noble, OH; Washington, PA; Marshall, WV; Ohio, WV.

18 Apr 2024 01:31:29

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Fairfield, OH; Hocking, OH; Pickaway, OH; Ross, OH.

18 Apr 2024 01:31:29

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Geauga, OH; Portage, OH.

18 Apr 2024 00:58:30

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Fairfield, OH; Hocking, OH; Pickaway, OH.

18 Apr 2024 00:58:30

NWS: Tornado Warning uitgegeven voor Portage, OH; Trumbull, OH.

18 Apr 2024 00:58:29

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Perry, OH.

18 Apr 2024 00:50:37

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Carroll, OH; Columbiana, OH; Harrison, OH; Jefferson, OH; Tuscarawas, OH; Lawrence, PA; Hancock, WV.

18 Apr 2024 00:50:37

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Fairfield, OH; Hocking, OH.

18 Apr 2024 00:50:37

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Clarion, PA; Forest, PA; Jefferson, PA.

18 Apr 2024 00:50:36

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Indiana, PA; Jefferson, PA.

18 Apr 2024 00:27:04

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Fairfield, OH; Pickaway, OH.

18 Apr 2024 00:27:04
Actueel
1 / 4

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3 4 5
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
4 juni 2013, 13:22 uur | Bericht #396021
Noodtoestand in Hongarije om hoogwater

De Hongaarse premier Viktor Orban heeft dinsdag in delen van het land de noodtoestand uitgeroepen. Door de hoge waterstand dreigt de rivier de Donau te overstromen.
De Hongaarse autoriteiten kunnen dankzij de noodtoestand zo'n 8000 militairen en vele duizenden hulpverleners en experts mobiliseren, aldus Orban. De waterstand bereikt naar verwachting woensdag het hoogtepunt in Hongarije. In het weekeinde bereikt de piek de hoofdstad Boedapest. De noodtoestand geldt onder meer voor Györ en Komarom en de aan de Donau gelegen stadsdelen van Boedapest, meldde het persbureau MIT.

Bron: AD
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
4 juni 2013, 13:30 uur | Bericht #396022
Surfers wagen leven op kolkende rivier in Zwitserland

Midden-Europa krijgt momenteel af te rekenen met de ergste overstromingen in meer dan tien jaar tijd. Maar de wateroverlast is niet voor iedereen kommer en kwel. Waaghalzen surfen en kanovaren op de kolkende rivieren tot grote ergernis van de ordediensten. Afgelopen weekend waren surfers en kajakkers op het wassende water van de Thur rivier te vinden in Zwitserland. "Wie onder deze omstandigheden met een bootje vaart of gaat peddelen, zet zijn leven op het spel", luidt het oordeel van politiewoordvoerder Beat Jost. "Drijvende boomstammen vormen een reëel gevaar en zelfs goede zwemmers kunnen zich amper redden indien hun kano omkiepert."

Maar dat hield de durfals duidelijk niet tegen om hun kunsten te tonen in de kolkende rivieren. Surfers maakten er zich zelfs vrolijk over dat ze nu niet naar Hawaï moesten afzakken voor degelijke golven.  Ook talrijke kijklustigen waagden zich in het risicogebied. "Ze benaderen de oevers veel te dicht, terwijl ze met hun geparkeerde auto's het werk van de reddingsdiensten bemoeilijken", zucht Beat Jost. De overstromingen hebben in Zwitserland al aan twee mensen het leven gekost.


Bron: HLN
Every cloud has a silver lining
Waarom deze advertentie?
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
4 juni 2013, 13:43 uur | Bericht #396024
Ergste noodweer in honderd jaar

De overstromingen in Duitsland zijn de ergste in 100 jaar tijd. Bondskanselier Angela Merkel is het ergst getroffen gebied in Passau gaan bezoeken. In Tsjechië is de noodtoestand van kracht in de hoofdstad Praag en ook de rest van Centraal-Europa krijgt zijn deel van de watersnood: Oostenrijk, Zwitserland, Polen, Slovakije en Hongarije zijn allemaal getroffen. Er zijn al zeker 8 mensen gestorven.

Bron VTM
Every cloud has a silver lining
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
4 juni 2013, 16:46 uur | Bericht #396029
Merkel: "100 miljoen euro voor slachtoffers overstromingen"

Deze foto is niet meer beschikbaar
De Duitse Bondskanselier Angela Merkel tijdens haar bezoek vandaag aan de zwaargetroffen stad Passau. © reuters.

De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft 100 miljoen euro aan hulp toegezegd voor de mensen die zijn getroffen door overstromingen. Het geld is bedoeld voor alle getroffen regio's in Duitsland.

Merkel bezoekt vandaag de overstromingsgebieden. Ze ging als eerste naar de zwaargetroffen stad Passau. In 500 jaar stond het water daar nooit zo hoog. De oude binnenstad en een groot deel van het centrum zijn overstroomd. Na een helikoptervlucht boven Beieren om vanuit de lucht een beeld te krijgen, liet Merkel weten verrast te zijn door de ernst van de situatie.

Bron: HLN
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
4 juni 2013, 16:49 uur | Bericht #396030
Uitzonderlijke hoogwaterstand Rijn voor dit jaargetijde

Terwijl we dit verhaal schrijven, worden er in de uiterwaarden van enkele van de grote rivieren de nodige voorbereidingen getroffen voor het wassende water. Campings worden ontruimd en dieren worden naar veiliger terrein gebracht. En dit alles doordat er zoveel regen enkele honderden kilometers bij ons vandaan is gevallen. In de Alpen en het zuiden van Duitsland is er de afgelopen dagen extreem veel neerslag gevallen en heeft de Rijn een "winterse" waterstand bereikt. Het water blijft stijgen in de Rijn en hoewel er een vertraging van een paar dagen tussen zit, zijn de uiterwaarden langs de Waal zijn nu al aan het onderlopen.


Hoogwater IJssel bij Rheden. Foto Martin de Jongh

Hoogwaterpeil uitzonderlijk
In eerste instantie dienen de uiterwaarden als onderloopgebied tijdens hoog water. In de winterperiode, wanneer de oevers het meeste buiten hun oevers treden, wordt hier ook rekening meegehouden. Echter, in dit jaargetijde is een dusdanige hoogwaterstand uitzonderlijk, waardoor er heel wat ‘evacuaties’ nodig zijn. Campings die de mooiste plekken dicht bij het water hebben worden ontruimd en het vee dat de uiterwaarden als graasgebied gebruikt, wordt in veiligheid gebracht. Voet- en fietsveerpontjes kunnen niet meer bij de aanlegsteigers komen, waardoor deze tijdelijk uit de vaart genomen worden. Ook de beroepsvaart ondervindt problemen van het hoge water, zo zijn de Elbe en Donau al gestremd.


Heerlijk weer om te kamperen op de camping aan de Waal maar door het stijgende water zijn alle gasten vertrokken. Foto Adrie van Kuilenburg

Verschil Rijn en Maas
Doordat er alleen in Duitsland en het Alpengebied veel neerslag is gevallen is de Rijn en daarmee Waal, Nederrijn en IJssel last van het wassende water. Voor de Maas, die haar oorsprong in Noord-Frankrijk heeft, worden er nog geen hogere waterstanden verwacht. Daar is veel minder neerslag is gevallen en er wordt komende week ook geen regen verwacht.

Donau
Ook langs de Donau is er een enorme wateroverlast. Het hoge water daar, heeft de stad Passau al bedreigd. Ook steden als Wenen en Boedapest zullen met het hoge water te maken krijgen, hoewel Wenen geen probleem met het wassende water verwacht, aangezien zij hoge kades hebben.


Waterstand Rijn, gemeten bij Karlsruhe. Verwachting is een daling van het waterpeil vanaf 4 juni.

Minder neerslag verwacht
Vooralsnog lijkt het weer in de Alpen, Zuid-Duitsland en Oost-Europa de komende dagen wat meer onder invloed van hoge luchtdruk te komen en daarmee een stuk minder neerslag verwacht wordt. In eigen land heeft dit tot gevolg dat het waterpeil tot en met komend weekend zeker nog hoog blijft.

Bron: Meteo Consult
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
4 juni 2013, 19:30 uur | Bericht #396040
Al 12 doden door overstromingen


De overstromingen in Centraal Europa hebben nu al 12 mensenlevens geëist. Er is een immens gebied getroffen. In Duitsland zijn het zelfs de ergste overstromingen in 100 jaar. Bondskanselier Merkel heeft vandaag 4 deelstaten bezocht. Ze is onder meer gepasseerd in Passau, één van de ergst getroffen steden. Ze heeft daar 100 miljoen euro noodhulp beloofd voor de overstroomde gebieden.

Bron: HLN
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
4 juni 2013, 20:11 uur | Bericht #396043
90-jarige redt 19-jarig vrouw uit sterk stromende Maas

90-jarige redt 19-jarig vrouw uit sterk stromende MaasEen 90-jarige Rotterdammer heeft dinsdagmiddag een 19-jarige vrouw, ook uit Rotterdam, uit het water gered. Dit meldt de politie dinsdag. Het 19-jarige slachtoffer stond rond 14.00 uur op een steiger aan de Maas aan de Plantagelaan. Door golfslag bewoog de steiger en verloor de vrouw haar evenwicht. De 90-jarige man zag het gebeuren en twijfelde geen moment.

Sterke stroming
De vrouw was al geheel onder water verdwenen en het kostte haar redder door de sterke stroming behoorlijk wat kracht om haar weer boven te krijgen. Toch kreeg hij haar om een paal geduwd en trok haar daarna op de steiger. De vrouw is in het ziekenhuis nagekeken, maar hield geen verwondingen over aan het incident. Zowel zij als haar redder waren erg geschrokken.

Bron: Blik op Nieuws
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
4 juni 2013, 21:08 uur | Bericht #396046
Nederlandse militairen helpen in Duitsland

185 Nederlandse Landmachtmilitairen helpen sinds dinsdag mee in de strijd tegen het hoge water van de Elbe in Duitsland. De Duitse autoriteiten hebben hun hulp ingeroepen, vertelde kapitein Marleen Flierman dinsdag vanuit het gebied.

Het geniebataljon van de legerplaats in Wezep was op zijn jaarlijkse oefening in Ohrdruf, zo'n 190 kilometer van het inzetgebied. Het definitieve verzoek om hulp kwam dinsdagmiddag. Met 54 voertuigen zijn de militairen meteen bepakt en bezakt vertrokken naar het oosten. Ze brengen de nacht vooralsnog door in de open lucht, aldus hun kapitein.

De militairen gaan de komende dagen zandzakken vullen, dijken versterken en zo nodig beginnen met herstelwerkzaamheden. De Nederlandse militairen werken samen met een Duits verkennersbataljon en waarschijnlijk zijn ze zeker 5 dagen bezig. De genisten zijn de bouwvakkers van het leger. Ze kunnen infrastructuur aanleggen maar zijn bijvoorbeeld ook thuis in installatie- en elektrotechniek.

Bron: AD
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Ben47
Lid
Woonplaats: Heenvliet, Eiland Voorne-Putten (Zuid-Holland)
Berichten: 4219
Lid sinds: 16 jan. 2011
4 juni 2013, 21:20 uur | Bericht #396047
Citaat van Sanwa, dinsdag 4 juni 2013, 20:11 uur 90-jarige redt 19-jarig vrouw uit sterk stromende Maas
.... Het 19-jarige slachtoffer stond rond 14.00 uur op een steiger aan de Maas aan de Plantagelaan. Door golfslag bewoog de steiger en verloor de vrouw haar evenwicht. De 90-jarige man zag het gebeuren en twijfelde geen moment....

Opzich zeker vermeldenswaard dat een 90 jarige een 19 jarige uit het koude water (rond 14 graden) redt.

Alleen heeft dit niets te maken met de hogewaterstanden op de Rijn te maken. De Maas te Roterdam is immers een getijdenrivier en ten tijde van het voorval was het rond hoogwater Rotterdam, zoals dat 2 keer per 24 uur het geval is conform het tij op de Noordzee. Tot aan Schoonhoven toe heeft de waterstand op de Noordzee invloed op de waterstand aldaar. .De stroming is daarbij zelfs een aantal uren tegengesteld aan de normale afvoer.

Noem mij de naam van de instantie die opdracht geeft tot een onderzoek van het klimaat en ik geef u per ommegaande het verwachte resultaat van het onderzoek.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
5 juni 2013, 07:34 uur | Bericht #396070
Meer evacuaties noodzakelijk door hoogwater in Dresden

Deze foto is niet meer beschikbaar
De Opera in Dresden, waar een beschermende wal omheen is opgetrokken. © epa.

In Dresden moeten vandaag vanwege het hoge water nog meer mensen worden geëvacueerd. 660 mensen moeten elders worden ondergebracht, zegt een woordvoerder van de stad aan de Elbe. In sommige straten is de stroom uitgeschakeld. Het peil van de Elbe is over de 8 meter gegaan. 2 meter is het normale waterniveau in de rivier. De piek van het hoogwater wordt pas morgen verwacht. Mogelijk loopt de waterstand dan op tot 9 meter. In de deelstaat Saksen-Anhalt is de noodtoestand uitgeroepen. Behalve 4000 Duitse militairen helpen ook 185 Nederlandse soldaten bij de evacuaties en het versterken van dijken.

Bron: HLN
Every cloud has a silver lining
Ries
Lid
Woonplaats: Brouwershaven
Berichten: 4470
Lid sinds: 3 jul. 2010
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
5 juni 2013, 12:53 uur | Bericht #396088
'Wasserfrei' voor scholieren door overstromingen



Honderden scholieren in het district Lüchov-Dannenberg langs de  rivier de Elbe hoeven deze week niet meer naar school. De schoollokalen worden namelijk gebruikt om ongeveer 2000 hulpverleners onder te brengen die naar het gebied zijn gedirigeerd om te helpen in de strijd tegen het water.

In het district ongeveer 70 kilometer ten zuidoosten van Hamburg is sinds gisteravond de noodtoestand van kracht. Mogelijk worden de inwoners van enkele plaatsen langs de rivier geëvacueerd.

Spannende dagen langs Elbe
Het wordt de komende dagen spannend langs de Elbe, de rivier die vanuit Tsjechië in het zuiden dwars door Duitsland naar Hamburg en de Duitse Waddenzee in het noorden stroomt. Verwacht wordt dat de rivier donderdag zijn hoogste stand zal bereiken.

Bron: RTL | Gewijzigd: 6 februari 2017, 12:20 uur, door Joyce.s
Freedom is not worth having if it does not include the freedom to make mistakes.
Ries
Lid
Woonplaats: Brouwershaven
Berichten: 4470
Lid sinds: 3 jul. 2010
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
5 juni 2013, 12:57 uur | Bericht #396089
Bundeswehr versterkt waterkering Elbe



De Elbe is nu ook al in het oosten van Duitsland overstroomd. RTL-correspondent Jeroen Akkermans ziet verder stroomafwaarts hoe de Duitsers zich daar voorbereiden op het ergste. Ook het leger wordt daarbij ingeschakeld.

“ Waterpeil stijgt gestaag bij Dessau en bedreigt de Autobahn A9 Berlijn-München. t.co/xC3HOGNyFa” @JeroenAkkermans on Twitter

Bron: RTL | Gewijzigd: 6 februari 2017, 12:21 uur, door Joyce.s
Freedom is not worth having if it does not include the freedom to make mistakes.
Ries
Lid
Woonplaats: Brouwershaven
Berichten: 4470
Lid sinds: 3 jul. 2010
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
5 juni 2013, 13:06 uur | Bericht #396091
Waterpeil Elbe meters hoger dan normaal



Het waterpeil van de Elbe is in Duitsland over de 8 meter gegaan, in delen van Tsjechie zelfs over 11 meter. Het normale peil van de rivier is 2 meter. In meerdere regio's is de noodtoestand van kracht.

De hoogste waterstand is op dit moment nog niet bereikt", zegt een woordvoerder van het toerismebureau in Saksen tegen de regionale krant Osterländer Volkszeitung. De overstromingen in Duitsland en omliggende landen hebben aan zeker vijftien mensen het leven gekost.

Eerder zorgden vooral de rivieren de Moldau en de Donau voor overlast, de komende dagen zal dat vooral van de Elbe komen. De rivier stroomt vanuit Tsjechië, waar de afgelopen tijd erg veel regen is gevallen, door de Duitse deelstaten Saksen, Saksen-Anhalt en Nedersaksen naar Hamburg en de Duitse Waddenzee in het noorden.

Noodtoestand
In Saksen-Anhalt is de noodtoestand uitgeroepen. Behalve 4000 Duitse militairen helpen ook 185 Nederlandse soldaten bij de evacuaties en het versterken van dijken. In Brandenburg staat het water op veel plaatsen al hoger dan tijdens de zogenoemde 'overstroming van de eeuw' in het recordjaar 2002, schrijft de krant Süddeutsche Zeitung.

Ook stroomafwaarts, in het aan Nederland grenzende Nedersaksen, wordt aan het eind van de week een ongekend hoog rivierpeil verwacht. In de eerste Nedersaksische gemeente is woensdag een rampalarm uitgegaan.

'Dramatisch'
In Halle, in de deelstaat Saksen-Anhalt, is de toestand 'dramatisch'. Een belangrijke dam staat op bezwijken, en ook het grondwater blijft stijgen. De stad houdt rekening met een meter water in de straten rond het oude stadshart.

In Brandenburg is woensdagochtend een dijk die de Zwarte Elster in bedwang hield doorgebroken. Twintig meter rivierdijk, ter hoogte van Herzberg, begaf het. In Herzberg en buurgemeenten is het hoogste rampalarm van kracht.

Dresden
De militairen en ook burgers zijn overal in het door hoogwater bedreigde gebied druk met het versterken van doorweekte dijkjes en zandzakdammen. In Dresden moeten nog 660 mensen worden geëvacueerd, zegt een woordvoerder van de stad. In sommige straten is de stroom uitgeschakeld.

Ook in het Duitse district Lüchov-Dannenberg is sinds dinsdagavond de noodtoestand van kracht. Mogelijk worden de inwoners van enkele plaatsen langs de rivier geëvacueerd. De scholen zijn daar dicht, omdat de lokalen gebruikt worden om ongeveer 2000 hulpverleners onder te brengen.

Beieren
Ook in Beieren houdt de wateroverlast nog aan. In Passau, dat het de afgelopen dagen het zwaarst te verduren had, lijkt het ergste voorbij. Het water trekt zich terug, al staan veel straten nog blank. Het laat een spoor van vuil en afval achter. De meeste inwoners van Passau beschikken inmiddels weer over drinkwater, meldt het Duitse persbureau dpa.

Tsjechië
In Tsjechie zijn in totaal 19.000 mensen geëvacueerd. Verwacht wordt dat het water in de Elbe daar tot woensdagavond zal blijven stijgen. De industriestad Usti in het noorden van het land is voor het grootste deel onder water komen te staan. Dat meldde de Tsjechische televisie. Het peil staat daar woensdagochtend op ruim 11 meter, waar dat normaal 2 meter is.

Bij de plaats Melnik, stroomopwaarts waar de Elbe en de Moldau samenkomen, stond het water tot aan de dijkrand en werd met zandzakken geprobeerd het water binnen de oevers te houden.

Boedapest
Ook Hongarije heeft last van het overtollige water in de Donau, dat nu langzaam stroomafwaarts zakt. In de hoofdstad Boedapest zijn twee hotels aan de rivieroever ontruimd, melden Hongaarse media. Premier Viktor Orban kondigde dinsdag wegens het wassende water de noodtoestand af. In Boedapest bereikt het waterpeil naar verwachting maandag de hoogste stand.

Bron: NU.nl | Gewijzigd: 6 februari 2017, 12:21 uur, door Joyce.s
Freedom is not worth having if it does not include the freedom to make mistakes.
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
5 juni 2013, 14:52 uur | Bericht #396096
Geen veerponten en stadsstrand

De hoge waterstand van de rivieren in het zuiden van Nederland heeft gevolgen voor campings, strandjes en veerponten. Het stadsstrand in Arnhem is vanmorgen gesloten omdat het water van de Nederrijn te hoog staat en tegen de kade aanslaat. Ook zijn er verschillende veerponten op de IJssel, de Waal en de Nederrijn uit de vaart gehaald.

Veerponten
Op de IJssel liggen de veerponten tussen Zwolle en Hattem, tussen Brummen en Bronkhorst en tussen Dieren en Olburgen eruit. Bij Arnhem op de Nederrijn gaat het pontje tussen Huissen en Loo niet en afgelopen weekend werden op de Waal bij Tiel ook al veerponten aan de kant gehouden. Het is niet bekend hoelang de veerponten niet varen.

Bron: NOS
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
5 juni 2013, 14:54 uur | Bericht #396097
Nu ook waterpeil Elbe problematisch

In Midden-Europa zorgen de overstromingen nog altijd voor een kritieke toestand. Na de Donau, bezorgt nu ook het peil van de Elbe de Duitsers grote zorgen. Bij Dresden is de waterstand van de Elbe met zes meter gestegen en ook in Tsjechië staan grote gebieden al dagenlang blank.



Born: vtm
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
5 juni 2013, 14:55 uur | Bericht #396098
Wegen langs Donau zitten dicht

VTM Nieuws-reporter Patrick Van Gompel ondervindt zelf hoe ernstig de situatie in Duitsland is. Hij wilde met de auto naar Deggendorf rijden, waar het zwaartepunt van de overstromingen is. Maar de snelweg is de enige weg die nog berijdbaar is en daar staat een gigantische file. Een muur van vrachtwagens staat gewoonweg stil.



Bron: VTM
Every cloud has a silver lining
Frans24
Lid
Woonplaats: Weeze (D)
Berichten: 1874
Lid sinds: 6 jun. 2011
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
5 juni 2013, 16:51 uur | Bericht #396102
Fischerdorf onder water.


Snelweg A3 bij Passau


Nabij Dresden


Bron:PNP.de | Gewijzigd: 6 februari 2017, 12:21 uur, door Joyce.s
"Only A Biker Knows Why A Dog Sticks His Head Out Of A Car Window"
Sanwa
Lid
Woonplaats: winkel
Berichten: 5550
Lid sinds: 3 jul. 2009
5 juni 2013, 20:09 uur | Bericht #396114
Al 16 doden door overstromingen


In Centraal-Europa hebben de overstromingen nu al het leven gekost aan zestien mensen. In de stad Passau, in het zuiden van Duitsland, zijn de rivieren aan het zakken. De wateroverlast verplaatst zich nu stroomafwaarts. Op dit moment krijgt de omgeving van Deggendorf het het hardst te verduren. Ook VTM Nieuws-reporter Patrick Van Gompel geraakte er, maar wel met de grootste moeite.

Bron: VTM
Bekijk het van de zonnige kant, de meeste regen valt naast je.
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
5 juni 2013, 20:18 uur | Bericht #396115
150 dorpen onder water in Tsjechië

De watersnood in Centraal-Europa houdt aan. In Tsjechië staan nu al 150 dorpen onder water en zijn 19.000 mensen geëvacueerd. Ook in het oosten van Duitsland blijven de rivieren de Elbe en de Donau voor grote problemen zorgen.



In totaal heeft de watersnood nu al aan minstens elf mensen het leven gekost in Duitsland, Tsjechië, Zwitserland, Oostenrijk en Hongarije. Reporter Stijn Vercruysse is in Usti-nad-Labem langs de Elbe in Tsjechië. Daar is vannacht na een dijkbreuk water de stad binnengestroomd. “De lager gelegen delen van de stad zijn onder water gelopen”, zegt hij. “Het waterpeil van die rivier staat nu ongeveer tien à elf meter hoog, normaal gezien is dat slechts twee meter. Men verwacht dat het de komende nacht nog verder gaat stijgen.”

In de buurt van Usti dreigt bovendien een industriegebied onder water te lopen. Een chemische fabriek die daar staat zou voor problemen kunnen zorgen moest het water het gebied binnenstromen.

“In de rest van Tsjechië staan nu zo’n 150 dorpen onder water”, weet Vercruysse nog. “In totaal zijn daar al 19.000 mensen geëvacueerd. In de hoofdstad Tsjechië is de situatie wel onder controle. Daar is het waterpeil na dagenlange dreiging aan het zakken en de oude stad is niet langer bedreigd.”

Nieuwe evacuaties in Dresden
Ook in de Duitse deelstaat Beieren begint het waterpeil te zakken, maar elders zoals in Saksen en Thüringen stijgt het nog. Veel mensen kijken daar met zorgen naar de rivier de Elbe. In Dresden, gelegen langs die rivier, hebben veel mensen hun huizen moeten verlaten, terwijl historische monumenten beschermd worden met zandzakjes en andere barrières. Het waterpeil van de Elbe zit er ruim zes meter boven de normale stand en nog is het hoogste punt niet bereikt.

Niet alleen het waterpeil van de Elbe maar ook dat van de Donau in Beieren blijft stijgen. Gisteren zijn er enkele dijken gebroken en dorpen ondergelopen. Reddingshelikopters hebben er al verschillende keren moeten ingrijpen. Bondskanselier Angela Merkel (CDU) beloofde al minstens 100 miljoen euro steun voor de getroffen gebieden in Duitsland.

Oostenrijk en Hongarije
Ook in Oostenrijk wil de regering de hulp aan de slachtoffers van de overstromingen optrekken, maar het is niet duidelijk met hoeveel. Wenen verwacht dat het waterpeil vandaag of morgen op het peil van de grote watersnood van 2002 zal komen.

In Hongarije is op een aantal plaatsen de noodtoestand uitgeroepen. Daar zijn 8.000 militairen gemobiliseerd. De situatie is er vooral erg in sommige wijken van de hoofdstad Boedapest en in de steden Györ en Komarom.

Bron: De Redactie | Gewijzigd: 6 februari 2017, 12:21 uur, door Joyce.s
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
6 juni 2013, 10:57 uur | Bericht #396140
Dijk van Donau breekt in Beierse plaatsje Osterhofen



Bij het Beierse plaatsje Osterhofen, ongeveer 30 kilometer ten noordwesten van Passau, is een dijk langs de Donau doorgebroken, meldde de politie. De overstromingen gijzelen ook het scheepvaart- en treinverkeer. Stroomopwaarts bij de plaatsen Deggendorf en Straubing dreigen ook dijken door te breken. In Osterhofen wordt aan evacuaties gewerkt. Voorts wordt met man en macht geprobeerd de natte dijken langs de Donau overeind te houden. De overstromingen gijzelen ook het transport. Zo is momenteel in het zuiden en zuidoosten van de Bondsrepubliek op 11 spoorlijnen geen treinverkeer mogelijk.

Scheepvaart
Op de Duitse rivieren kunnen dan weer zo'n 500 schepen niet doorvaren als gevolg van het hoge water, meldt de krant Rheinische Post op gezag van een rapport van het ministerie van Verkeer. De stremmingen betreffen de rivier de Donau en delen van Rijn, Elbe, Neckar, Main en Weser. Het ministerie verwacht de komende dagen geen verbetering van de situatie voor de scheepvaart.

Ongeveer de helft van die 500 schepen zijn Nederlands. Dat heeft adjunctdirecteur Jan Vogelaar van het Nederlandse Centraal Bureau voor de Rijn- en Binnenvaart donderdag gezegd. Hoeveel Belgische schepen vast zitten in Duitsland, is niet duidelijk. "De kans is groot dat er Belgische schepen gestrand zijn, maar hoeveel dat er zijn, kan ik niet zeggen", aldus Gisèle Maes van de Federatie van de Belgische Binnenvaart (FBB).

Voor iedere dag dat een schip stilligt, bedraagt de economische schade volgens Vogelaar gemiddeld 1.500 tot 2.000 euro per dag. De directeur voegt er aan toe dat hij nog geen zicht heeft op wanneer de schepen weg kunnen. "Overheden zeggen: je mag niet verder varen, zoek een veilige ligplaats. Het is afwachten tot het weer wordt vrijgegeven."

Bron: HLN | Gewijzigd: 6 februari 2017, 12:21 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Terug naar boven
1 2 3 4 5
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.847 topics, welke bij elkaar 448.358 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.576 leden.
Het nieuwste lid is Jeffrey bunk .

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 50 mensen aan het browsen op het forum. 0 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 50, lezen 1 mensen het topic "Aardbeving Japan voor kust van Fukushima".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden