Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Morgan, CO; Washington, CO.

25 Apr 2024 23:07:45

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Custer, SD; Fall River, SD.

25 Apr 2024 23:07:44

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Custer, SD.

25 Apr 2024 22:43:24

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Kit Carson, CO; Sherman, KS.

25 Apr 2024 22:43:24

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Lyon, KS; Wabaunsee, KS.

25 Apr 2024 21:13:29

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Franklin, KS; Osage, KS.

25 Apr 2024 21:08:42

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Converse, WY; Niobrara, WY.

25 Apr 2024 20:36:41

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Lyon, KS; Wabaunsee, KS.

25 Apr 2024 20:07:22

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Lyon, KS; Morris, KS; Wabaunsee, KS.

25 Apr 2024 19:59:09

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Geary, KS; Riley, KS; Wabaunsee, KS.

25 Apr 2024 18:59:35

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Geary, KS; Riley, KS.

25 Apr 2024 18:33:05

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Mitchell, KS; Osborne, KS.

25 Apr 2024 16:54:56

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Pulaski, AR; Saline, AR.

25 Apr 2024 15:44:24

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Cloud, KS; Republic, KS.

25 Apr 2024 15:29:41

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Perry, AR; Pulaski, AR; Saline, AR.

25 Apr 2024 15:29:40
Actueel
1 / 4

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3 4 5 6
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
29 juli 2013, 15:13 uur | Bericht #404887
Miljoenenschade in Duitsland door noodweer

De schade door het noodweer in Duitsland afgelopen weekeinde loopt in de miljoenen. Dat hebben de autoriteiten laten weten.

Deze foto is niet meer beschikbaar
Onweer vlakbij Sieversdorf. © afp.

Vooral de zuidwestelijke deelstaat Baden-Württemberg had zwaar te lijden van het onweer. Hagelstenen die soms de omvang van tennisballen hadden, veroorzaakten grote schade aan onder meer daken en auto's. In Reutlingen ten zuiden van Stuttgart lagen tal van wegen vandaag nog vol met takken en dakpannen.

In Beieren kwamen er gisteravond bijna 600 verzoeken om hulp binnen bij de autoriteiten over onder meer ondergelopen kelders en omgevallen bomen.

Bron: HLN
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
29 juli 2013, 21:42 uur | Bericht #404953
Ook vele honderden vissen dood in Rotterdam

Ook in een sloot in een woonwijk in Rotterdam-Zuid drijven maandagavond vele honderden dode vissen. De diertjes zijn gestorven door een plotseling gebrek aan zuurstof in het water, meldde de gemeente. 'Een gevolg van de heftige regen van zaterdag', aldus een woordvoerder.

'Nadat zo'n 20 millimeter regen in 2,5 uur was gevallen, zijn op een aantal plekken de gemalen aangezet.' Omdat de riolering plotseling flink doorstroomde, bevatte het water ineens veel meer voedingsstoffen.

'Plat gezegd dreef er natuurlijk ineens veel poep in, waardoor de vissen steeds minder zuurstof kregen. Nadat ze waren gestorven, daalden ze eerst naar de bodem, maar nu komen ze allemaal weer bovendrijven.'

Een speciaal bedrijf gaat de kadavers dinsdag opruimen.De gemeente heeft het waterschap ingeschakeld vanwege de massale vissterfte, die overigens al vaker is voorgekomen in Rotterdam. 'Dit is niet nieuw en niet uitzonderlijk', erkent de zegsman. 'Er is echter niet zomaar iets aan te doen, omdat het met het gehele rioleringssysteem te maken heeft.

Maar dat maakt het natuurlijk niet minder vervelend. Als de riolering van bijvoorbeeld een hele wijk wordt vernieuwd, dan wordt dit probleem meegenomen. Voorkomen dat dit opnieuw kan gebeuren is namelijk een enorme investering met veel overlast.'

Bron: AD
Every cloud has a silver lining
Waarom deze advertentie?
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
30 juli 2013, 20:33 uur | Bericht #405070
Onweer berokkende landbouwers heel wat schade

De onweersbuien van vorige week en afgelopen weekend hebben bij heel wat landbouwers voor schade aan de gewassen gezorgd. Dat zeggen het Algemeen Boerensyndicaat en de Boerenbond dinsdag. Vooral maïs werd getroffen.

De combinatie van hevige regenbuien en stormwinden zorgde er hier en daar voor dat wintertarwe en maïs gingen platliggen, meldt het ABS.


© anp.

Matty Veulemans van de Boerenbond spreekt van gelijkaardige berichten die ze van landbouwers krijgt. "Bij een fruitteler in Bierbeek werden enkele bomen ontworteld, maar dat is wel de uitzondering. Wat we meer horen, is dat op veel plaatsen de maïs platligt." Een cijfer van het aantal meldingen kan ze nog niet geven.

Volgens haar collega bij de Boerenbond Georges Van Keerberghen gebeurt het niet elke zomer dat de maïs schade lijdt. "Door het koude, natte voorjaar had de maïs een groeiachterstand opgelopen. De goede zomer zorgde ervoor dat die achterstand werd ingehaald, maar vooral de stengels schoten de hoogte in - het wortelgestel bleef achter."

Die kwetsbare maïs die als gevolg van regen en wind ging liggen, is niet noodzakelijk verloren, zegt Van Keerberghen. "Die kan zich weer rechtzetten. Maar op dit ogenblik hebben we er nog geen beeld van hoeveel maïs effectief verloren is." Van Keerberghen weet dat vooral Oost-Vlaanderen getroffen is. "Rond Gent was de wind het sterkst."

Het Algemeen Boerensyndicaat raadt zijn leden alvast aan om in geval van "opmerkelijke schade" deze te melden bij de gemeente. De vaststelling kan dan eventueel gebruikt worden voor een erkenning door het rampenfonds.

Bron: HLN
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
1 augustus 2013, 07:56 uur | Bericht #405171
Twee scouts zwaargewond bij onweer in Bertrix

Twee 17-jarige Brusselse scouts zijn afgelopen weekend zwaargewond geraakt bij hevig onweer in de regio van Bertrix, in de provincie Luxemburg. De jongeren, lid van een scoutsafdeling uit Schaarbeek, waren op kamp in Auby-sur-Semois, zo staat vandaag te lezen in Sudpresse.

De jongeren werden tijdens het onweer geraakt door een losgerukte boom. Eén slachtoffer, uit Evere, ligt nog altijd in het ziekenhuis van Libramont, met enkele gebroken ribben en een klaplong. Het tweede slachtoffer, uit Schaarbeek, liep twee geperforeerde longen op en werd overgebracht naar het ziekenhuis Saint-Luc in Brussel.

Bron: de Morgen
Every cloud has a silver lining
Marga
Lid
Woonplaats: Den Haag
Berichten: 17643
Lid sinds: 25 jul. 2006
2 augustus 2013, 14:30 uur | Bericht #405389
De onweders van 27 juli 2013

Zaterdagochtend is een eerste zeer actieve onweerslijn van zuidwest naar noordoost over ons land getrokken, waarbij enkel het uiterste oosten werd gespaard. Die onweders werden gevormd op en zeer actieve buienlijn in een brede warmer sector. In onderstaande fotoalbum zien wij de actieve buienlijn onder de vorm van een shelf cloud boven Ukkel.




Er werd in Melle in 6 uur tijd 27 mm neerslag opgevangen en in Charleroi werden windstoten tot 86 km/u genoteerd. In de namiddag werd het droog met zonnige perioden en warmde het opnieuw flink op. Hieronder zien we de actieve zone met links de posities van de bliksemontladingen waargenomen door BELLS tussen 08:00LT (geel) en 09:00LT (rood). Rechts zien we de neerslag om 09u00 LT.



Zaterdagavond trok het koufront binnen vanuit Frankrijk, gevolgd door koudere lucht waardoor de onweersdreiging zondag verdween. Er werden windstoten tot 90 km/u genoteerd in Dourbes en Buzenol, maar plaatselijk kan het hoger zijn geweest, want we meten niet in elke gemeente. Er werd in Stabroek 41 mm neerslag opgetekend tussen 20u en 2u.


In het centrum trok het koufront in zijn lengterichting voorbij waardoor er daar de meeste neerslag viel. Limburg en Luik werden grotendeels gespaard.
Hieronder zien we het koufront met links de posities van de bliksemontladingen waargenomen door BELLS tussen 22:00LT (geel) en 23:00LT (rood). Rechts zien we de neerslag om 23u00 LT.



Het komt niet vaak voor dat twee grote onweerszones in minder dan 24u het grootste gedeelte van het land overtrekken. Het bliksemdetectie netwerk van het KMI (Belgian Lightning Location System, BELLS) nam in totaal 30 000 bliksemontladingen waar over België, waarvan 20 000 wolkontladingen en 10 000 grondontladingen.

Vocht en stijgstromen zijn nodig om onweders te veroorzaken. Stijgstromen worden gecreëerd door onstabiliteit (warme lucht aan de grond en koudere lucht in de hogere atmosfeer waardoor de warme lucht stijgt, afkoelt en wolken vormt bij voldoende vocht) en door storingen. Begin vorige week kregen we vooral plaatselijke warmteonweders die louter door de hitte ontstonden. In het weekend werden de onweders structureler (veroorzaakt door een storing), maar de hitte zorgde voor een versterkend effect. Er was ook voldoende windschering (de verandering van wind met de hoogte) om forse rukwinden te doen ontstaan.

Bron: KMI


  | Gewijzigd: 2 februari 2017, 13:52 uur, door Joyce.s
Every cloud has a silver lining
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
9 augustus 2013, 19:46 uur | Bericht #406825
Hagelbuien bezorgen Volkswagen miljoenenschade

Deze foto is niet meer beschikbaar
© afp.

De Duitse autofabrikant Volkswagen is zwaar getroffen door zware hagelbuien die eind juli de regio rond Wolfsburg teisterden. Enkele duizenden klanten moeten mogelijk langer wachten op hun nieuwe wagens, omdat die beschadigd zijn geraakt. Dat heeft het bedrijf vandaag bekendgemaakt. De precieze omvang van de schade voor Volkswagen is volgens een woordvoerder nog niet helemaal duidelijk, maar vermoedelijk loopt die in de miljoenen euro's. In totaal hebben door het noodweer tegen de 30.000 auto's deuken en krassen opgelopen, zo schatten Duitse media.

Bron: HLN
Terug naar boven
1 2 3 4 5 6
Dit topic is gesloten
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.853 topics, welke bij elkaar 448.363 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.579 leden.
Het nieuwste lid is philip.beuckels@gmail.com.

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 313 mensen aan het browsen op het forum. 1 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 313, lezen 3 mensen het topic "Het grote onweer kletstopic 2014-2015".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden