Live Bliksemontladingen

De teller in het icoon met het onweersbuitje geeft live het actuele aantal bliksemontladingen uit onze regio weer. De dekking ligt in een vierkant om Nederland en België, waardoor er ook data van rondom Parijs, op de Noordzee en uit een deel van Duitsland wordt weergegeven.

Ontladingen

De ontladingen kun je terugvinden op de Google Maps kaart onderaan de pagina. Deze worden nog niet live bijgewerkt, voor de meest actuele ontladingen ververs je de pagina. De iconen op de kaart lopen in kleur van Geel naar Rood, waarbij Geel een 'nieuwe' ontlading is en Rood een 'oude'.

Geluid

De teller maakt geluid als het aantal bliksemontladingen verhoogt. Dus, bij een update van 0 naar 1 hoor je geluid. Je kunt dit uitschakelen met het luidspreker icoontje in de balk hierboven.

Data © Blitzortung.org / Lightningmaps.org
nl
StormTrack Beta
Inloggen
Heb je nog geen account? Dan kun je er hier eentje aanmaken!
De Bilt

Geen onweer in de buurt
Nu Live

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Henry, MO.

18 Apr 2024 20:05:47

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Bates, MO; Henry, MO; Johnson, MO.

18 Apr 2024 19:28:29

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Ashley, AR; Morehouse, LA.

18 Apr 2024 17:46:15

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Union, AR; Union, LA.

18 Apr 2024 17:46:14

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor East Carroll, LA; West Carroll, LA; Issaquena, MS.

18 Apr 2024 17:18:22

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Chicot, AR; East Carroll, LA; West Carroll, LA; Issaquena, MS; Washington, MS.

18 Apr 2024 17:07:55

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Chicot, AR; East Carroll, LA; Morehouse, LA; West Carroll, LA; Issaquena, MS; Washington, MS.

18 Apr 2024 16:49:30

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Ashley, AR; Morehouse, LA.

18 Apr 2024 15:58:24

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Clinton, MO.

18 Apr 2024 12:37:04

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Buchanan, MO; Clinton, MO; Platte, MO.

18 Apr 2024 12:28:09

De kaart KNMI klassieke pluim is bijgewerkt.

18 Apr 2024 12:00:07

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Clay, MO; Jackson, MO; Ray, MO.

18 Apr 2024 11:28:24

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Clay, MO; Clinton, MO; Jackson, MO; Ray, MO.

18 Apr 2024 11:02:03

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Johnson, KS; Wyandotte, KS; Clay, MO; Clinton, MO; Jackson, MO; Platte, MO.

18 Apr 2024 10:57:16

NWS: Severe Thunderstorm Warning uitgegeven voor Leavenworth, KS; Buchanan, MO; Platte, MO.

18 Apr 2024 10:24:03
Actueel
1 / 4

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

×
Kies een plaats
Beschikbare Plaatsen:
×
Welke meldingen wil je ontvangen?

Je kunt hieronder aangeven welke notificaties je wil ontvangen in 'Nu Live'. Standaard ontvang je alle notificaties, wil je een bepaald type melding niet langer ontvangen? Vink dan het vinkje uit. Je keuze wordt automatisch opgeslagen.

×
Nu Live
Welkom op onweer-online.nl! Als je je nog niet hebt geregistreerd, meld je dan nu aan op de leukste en grootste weercommunity van Nederland. Heb je al een account, log dan hier in.
1 2 3 4 5 6 7 8
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
5 december 2013, 09:00 uur | Bericht #413455
Storm komt langzaam aan land. KNMI waarschuwt voor extreem weer

De storm komt langzaam aan land. Het KNMI waarschuwde gisteren al met code oranje voor vandaag. De storm zal vanmiddag op zijn hoogtepunt komen en in de avond weer afzwakken. Ook in Engeland zijn inwoners gewaarschuwd voor extreem weer.

Het gevaar zit hem vooral dat de storm juist komt tijdens de springtij waarbij hoge golven kunnen ontstaan. Het risico op overstromingen is aanwezig. Deskundigen zeggen dat het zeewater het niveau van 1953 kan halen. Dat is een stand dat Nederland, Engeland en Duitsland zwaar werden getroffen. Sindsdien heeft Nederland maatregelen genomen door dijken op te hogen en stormkeringen aan te leggen. Hoogste waterstanden De hoogste waterstanden langs de kust en in het IJsselmeergebied worden in de avond en nacht van donderdag 5 op vrijdag 6 december verwacht. De hoogste waterstanden worden verwacht in het zuidwesten en het uiterste noordoosten.

Maatregelen
Zo wordt bij Vlissingen een waterstand verwacht van 3,80 meter boven NAP. Een dergelijke stand komt gemiddeld eens per tien jaar voor. Ook zullen onder andere Hoek van Holland, IJmuiden, Den Helder, het Waddengebied en Delfzijl met hoge waterstanden te maken krijgen.

Rijkswaterstaat bereidt vanwege de verwachte waterstanden maatregelen voor. De Oosterscheldekering en de Algerakering in de Hollandsche IJssel zijn in de nacht van donderdag op vrijdag gesloten. Ook worden enkele sluizen gesloten. Scheepvaartverkeer kan gedurende de sluiting hinder ondervinden door iets langere wachttijden.

Informeren over waterstandsverwachtingen
Vanuit het Watermanagementcentrum worden de waterstanden langs de kust en op de grote meren continu en nauwlettend in de gaten gehouden. Rijkswaterstaat informeert met behulp van waarschuwings- en alarmeringsberichten belanghebbenden, zoals waterschappen, hoogheemraadschappen en veiligheidsregio’s over de waterstandsverwachtingen.

Zo kunnen deze instanties tijdig maatregelen voorbereiden, zoals het sluiten van waterkeringen, het ontruimen van kades en het instellen van dijkbewaking.

Bron: BON
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
5 december 2013, 09:04 uur | Bericht #413456
België bereidt zich voor op zware storm

Vandaag woedt er over het grootste deel van de Noordzee een noordwesterstorm. Volgens het Koninklijk Meteoroligisch Instituut zal daardoor het water in de richting van de Belgische kust worden opgestuwd.

"De wind zal in België nogal meevallen", zegt weerman David Dehenauw van het KMI. "In de loop van de namiddag of avond worden er rukwinden van 80 tot 90 kilometer per uur verwacht aan de kust. In het binnenland zal dat tot 60 kilometer per uur zijn."

"Alle autoriteiten werken heel goed samen"
Volgens de weerman is het grootste probleem dat er een heel sterk stormveld boven de Noordzee en de Noordelijke Atlantische Oceaan staat. Het water wordt zo heel sterk opgestuwd naar de Belgische kust en de Schelde in Antwerpen. "De hoogste waterstand aan de kust wordt rond 2 of 3 uur deze nacht verwacht", zegt hij. "In Antwerpen zal dat een paar uur later zijn, rond 5 of 6 uur morgenochtend."

Volgens Dehenauw kunnen er zich lokale problemen voordoen. "Ik wil wel benadrukken dat alle autoriteiten zeer goed samenwerken om alles onder controle te houden", zegt hij.

Het KMI heeft voor komende namiddag, avond en nacht code oranje gegeven voor stormtij. Dat is de op een na hoogste code.

Bron: De Redactie


Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Waarom deze advertentie?
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
5 december 2013, 09:08 uur | Bericht #413457
Ook Duitsers bereiden zich voor op storm

Het noorden van Duitsland zet zich schrap voor wat een van de zwaarste stormen in jaren lijkt te worden. De storm bereikt donderdag het vasteland en veroorzaakt mogelijk windsnelheden tot 180 kilometer per uur, berichtten Duitse media.


De zwaarste wind wordt verwacht op de Duitse eilanden, maar ook het vasteland krijgt het zwaar te verduren. Aan de kust wordt gerekend op windsnelheden tot 150 km per uur. Dat is fors meer dan in Nederland, waar op sommige plaatsen windstoten van uiterlijk 130 km per uur worden verwacht.

Volgens Duitse meteorologen moet ook rekening worden gehouden met sneeuwval en hoge waterstanden. In noordelijke deelstaten als Sleeswijk-Holstein en Hamburg zou de brandweer al voorbereidingen treffen om overlast te lijf te gaan.

Bron: AD | Gewijzigd: 26 januari 2017, 15:00 uur, door Justin
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
5 december 2013, 09:31 uur | Bericht #413459
Storm gaat later gepaard met winterse buien

De storm die later vandaag over het land trekt, zal vanavond, vannacht en morgenvroeg gepaard gaan met winterse buien. Daardoor kan het plaatselijk glad worden. Dat verwacht RTL-weerman William Huizinga. De storm zal in de loop van de middag de kop opsteken en z'n hoogtepunt rond 15:00 uur bereiken aan de noordwestkust. Daarna neemt de wind ook in de rest van het land, waar het aanvankelijk mee zal vallen, nog in kracht toe.

Bron: RTLNieuws
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
5 december 2013, 09:41 uur | Bericht #413465
Code oranje uitgebreid naar Flevoland en Drenthe

Het KNMI heeft de code oranje die voor vandaag afgegeven is, uitgebreid naar de provincies Flevoland en Drenthe.

Daarmee geldt de waarschuwing voor extreem weer nu voor de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland, Friesland, Groningen, Flevoland en Drenthe. Ook in het waddengebied en op het IJsselmeer worden zeer zware windstoten van 100 tot 130 km/uur verwacht.

In de kustgebieden komen zware windstoten van 75 tot 100 km/u voor. In de middag gebeurt dit ook elders in het land. Pas vanavond en vannacht nemen de windstoten in het binnenland af, zo is de verwachting van het weerinstituut.

Bron: RTLNieuws
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
5 december 2013, 09:59 uur | Bericht #413472
'Langdurige storm Xaver komt in twee windpieken'

Nederland staat een opvallend langdurige storm te wachten. Vanochtend tussen 10 en 11 uur haalt de wind langs de noordkust voor het eerst stormkracht en pas 24 uur later begint de wind weer af te nemen. Weerplaza verwacht twee windpieken van de depressie met de naam Xaver.



In de namiddag wordt de eerste windpiek bereikt aan het noordelijk kustgebied. Er staat dan windkracht 10 tot 11 langs de noordkust, zware tot zeer zware storm, en de windstoten lopen tijdelijk op tot iets boven de 130 kilometer per uur. Weeronline spreekt zelfs over windstoten van 140 kilometer per uur. Ook landinwaarts treden in de namiddag de zwaarste windstoten op, voorafgegaan door enkele uren regen. Wel is het in het binnenland en langs de westkust rustiger weer met een windkracht 3 tot 6.

Aan het begin van de avond volgt een twee windpiek. Vanaf dat moment breiden winterse buien zich over het land uit. Na een korte windafname neemt hij opnieuw toe naar een dikke windkracht 10 langs de noordkust.

Gladheid
Later in de avond beperkt de storm en de zware windstoten zich voornamelijk tot de kustprovincies. In het binnenland wordt mogelijke gladheid dan steeds belangrijker. Vooral na middernacht kan het in de noordelijke helft van het land en het oosten plaatselijk glad worden door hagel of sneeuw.

De storm verdwijnt langs de noordkust pas morgen in de loop van de dag. Door de zeer lange duur van de noordwesterstorm wordt het Noordzeewater flink opgestuwd langs de Nederlandse kust.

Bron: AD | Gewijzigd: 26 januari 2017, 15:01 uur, door Justin
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
5 december 2013, 10:02 uur | Bericht #413473
KNRM paraat voor sinterklaasstorm

De reddingswerkers van de Koninklijke Nederlandse Reddingmaatschappij (KNRM) zijn paraat voor de storm die Nederland in de loop van donderdag bereikt. Maar er zijn niet meer mensen opgeroepen dan anders, aldus een woordvoerder van de KNRM.

Wel zullen KNRM-schippers hun boot nog eens extra nalopen op losliggende onderdelen, want 'die kun je in een storm niet gebruiken'. Overigens kunnen niet alle reddingsvaartuigen in een vliegende storm uitvaren. De rubberboten van 7 meter blijven aan de wal, de schepen van 19 meter varen wel, want 'die varen onder alle omstandigheden'.

Bron: AD
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
5 december 2013, 10:18 uur | Bericht #413477
50 Europese vluchten geannuleerd op Schiphol

Luchtvaartmaatschappijen op Schiphol hebben op voorhand 50 vertrekkende vluchten geannuleerd wegens de verwachte storm. Het gaat om vluchten naar bestemmingen in Europa, liet een woordvoerster van Schiphol weten. Vanochtend was er op de luchthaven nog geen sprake van vertragingen door de storm.

Bron: AD
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
5 december 2013, 10:37 uur | Bericht #413479
Dijkdoorgang afgesloten

De dijkdoorgang in Den Oever is uit voorzorg afgesloten. In verband met de zware storm wordt er hoog water verwacht.

De verwachting is dat de storm vooral in het noordelijk kustgebied en op de Wadden zal woeden. De doorgang staat gewoonlijk open om verkeer vanuit Den Oever makkelijk toegang tot de haven aan de andere kant van de dijk te verschaffen.

Bron: RTLNieuws
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
5 december 2013, 10:38 uur | Bericht #413480
Station Glasgow ontruimd na schade aan dak

Het centraal station van Glasgow is ontruimd door de Schotse autoriteiten. De storm, die later vandaag richting Nederland trekt, heeft het glazen dak van het treinstation beschadigd.

Forenzen en andere reizigers op het station werden via de omroepinstallatie opgeroepen het gebouw onmiddellijk te verlaten.

In grote delen van Schotland zijn treindiensten uitgevallen, ook veel veerboten varen niet.  De politie zegt dat automobilisten met 'zeer moeilijke omstandigheden' rekening moeten houden. Ongeveer 20.000 mensen zitten zonder stroom. In het gebied worden windsnelheden tot bijna 130 kilometer per uur verwacht. Meteorologen voorspellen dat in het noorden van Schotland 5 tot 10 centimeter sneeuw kan vallen.

Ook op het vliegveld van Glasgow zijn de zware weersomstandigheden duidelijk merkbaar.

Bron: RTLNieuws/AD | Gewijzigd: 5 december 2013, 10:40 uur, door Debbieke
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
5 december 2013, 11:09 uur | Bericht #413487
Schotland zucht onder storm

In Schotland is het dagelijks leven ontregeld door de zware storm die het land heeft bereikt. De politie adviseert automobilisten om sommige snelwegen te mijden vanwege bomen en ander afval dat op het asfalt ligt. Ook zijn verschillende wegen afgesloten, onder meer omdat er geknapte elektriciteitskabels op het wegdek liggen.

Door de harde wind is het treinverkeer in heel Schotland stilgelegd, meldt de BBC. De dienstregeling was vanochtend al aangepast en treinen reden veel langzamer dan normaal.


Het verkeer heeft veel last van de storm. ©BBC


Stroomuitval
In verschillende Schotse plaatsen gaan scholen vandaag niet open. Zeker 20.000 huishoudens in Schotland hebben geen stroom. Het aantal mensen zonder stroom stijgt nog verder, is de verwachting.

Evacuaties?
Ook in Noord-Ierland is de elektriciteit op sommige plekken uitgevallen. Zeker 4800 huishoudens zitten daar zonder stroom.

De autoriteiten hebben tientallen waarschuwingen voor hoog water afgegeven verspreid over Groot-Brittannië. Verwacht wordt dat op sommige plekken de hoogste waterstanden worden bereikt sinds de grote overstroming in 1953.

De hoogste stand wordt vanavond bereikt. De autoriteiten zeggen dat sommige delen aan de oostkust wellicht moeten worden geëvacueerd.

Bron: NOS | Gewijzigd: 5 december 2013, 11:58 uur, door Debbieke
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
5 december 2013, 11:25 uur | Bericht #413494
KNMI breidt waarschuwing storm uit

De storm is aan land. Het KNMI waarschuwde gisteren al met code oranje. Om 11.00 uur vanochtend heeft het KNMI code Rood afgegeven voor een groot deel van de kustprovincies. De storm zal vanmiddag op zijn hoogtepunt komen en in de avond weer afzwakken. Ook in Engeland zijn inwoners gewaarschuwd voor extreem weer. Inmiddels heeft het KNMI de waarschuwing uitgebreid. Nu moet naast de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland, Friesland, Groningen ook Flevoland en Drenthe rekening houden met zware windstoten.

Bron: BON
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
5 december 2013, 11:29 uur | Bericht #413495
De storm in Engeland

De spoorwegen hebben wegens de storm alle treinverkeer stilgelegd. Op veel plaatsen liggen bomen op de rails. Automobilisten wordt aangeraden niet de weg op te gaan. In het zuiden van Schotland zijn twee wegen afgesloten.

In West Lothian is een vrachtwagenchauffeur om het leven gekomen nadat zijn wagen omver werd geblazen door de wind.

Meteorologen voorspellen dat in het noorden van Schotland 5 tot 10 centimeter sneeuw kan vallen. Behalve Schotland moeten ook het noorden en oosten van Engeland met een zware storm en hevige windstoten rekening houden. Plaatsen aan de kust kunnen met overstromingen te maken krijgen.

Bron: NU.nl
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
5 december 2013, 11:35 uur | Bericht #413497
Rijkswaterstaat: Pas op als je de weg op gaat

Rijkswaterstaat waarschuwt weggebruikers voor gevaarlijke rijomstandigheden door zeer zware windstoten vanmiddag en vanavond tijdens de spits. De avondspits wordt waarschijnlijk drukker dan normaal en begint ook eerder vanwege Sinterklaas.

Weggebruikers dienen rekening te houden met obstakels op de weg, zoals omgewaaide verkeersborden en afgerukte takken. Verkeersdeelnemers wordt aangeraden de actuele situatie op de weg en die van het weer goed in de gaten te houden. Pas het rijgedrag aan de omstandigheden aan, adviseert Rijkswaterstaat. Lege vrachtwagens en aanhangers kunnen op dijken en viaducten extra hinder ondervinden.

Met name in de drie noordelijke provincies, alsmede in Flevoland. Noord-Holland en Zuid-Holland is overlast voor weggebruikers te verwachten.

Bron: RTLNieuws
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
5 december 2013, 11:59 uur | Bericht #413502
Huishoudens zonder stroom

Door de storm rijden in Schotland geen treinen. Op veel plaatsen liggen bomen op het spoor. Automobilisten krijgen het advies niet de weg op te gaan. Thuisblijven lijkt een goede optie, al hebben ook al 100.000 huishoudens geen stroom.

Bron: RTLNieuws
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
5 december 2013, 12:13 uur | Bericht #413506
Stormmuur en verbod op zeedijk uit voorzorg voor storm

Ons land en een aantal buurlanden maken zich op voor ‘de Sinterklaasstorm’ die vandaag aan land wordt verwacht. De kuststreek zet zich schrap en laat massaal zandzakjes aanrukken. In Oostende wordt zelfs over de hele zeedijk een stormmuur opgetrokken en wordt een verbod op de zeedijk uitgevaardigd.


Zandzakjes worden gevuld. Gouverneur Carl Decaluwé laat garanderen dat de brandweer genoeg zandzakjes heeft om wateroverlast op te vangen.

De kustgemeenten nemen voorzorgsmaatregelen tegen het stormweer dat vanaf deze middag ons land bereikt. Een krachtige wind, gecombineerd met springtij maakt dat het waterpeil aan de kust 6,1 meter kan bereiken. Dat is de hoogste waterstand in dertig jaar. Aan de Belgische kust worden windstoten tot 90 kilometer per uur verwacht. Het KMI raadt aan om wandelingen op dijken en kades te vermijden, omdat ze plaatselijk overstroomd kunnen worden door golven.

Stormmuur in Oostende
Net daarom neemt onder meer Oostende bijzondere maatregelen voor de zeedijk. ‘We zijn momenteel bezig met het plaatsen van een kunstmatige stormmuur op de zeedijk. Dat werk zal nog tot vannacht duren’, vertelt Griet Boedt van het gemeentebestuur. De zwakke plaatsen van de stormmuur worden vervolgens versterkt met zakjes en tegen vannacht zal er ook een verbod gelden op de zeedijk. ‘De piek van de storm wordt voorzien tussen 2 en 3 uur vannacht. Bepaalde stukken van de zeedijk zullen dan worden afgesloten en de politie zal patrouilleren om mensen op de gevaren te wijzen’, zegt Boedt.


Aagje Vanthomme

Verder wordt ook het Van Glabbekeplein afgesloten voor het verkeer. Het risico bestaat immers dat het plein onder water loopt en dat auto’s er zich vastrijden. Het zelfde verhaal voor de ondergrondse parking aan de Visserskaai. Daar worden nu al geen nieuwe auto’s meer toegelaten uit vrees dat de parking onderloopt.

‘Voor de bevolking in het centrum is er geen groot gevaar’, vertelt Boedt nog. ‘Het is alleszins geen storm zoals in 1953 dus de mensen moeten geen schrik hebben.

Zeebrugge en Knokke wachten af
Ook in de oostelijke kustgemeenten Zeebrugge en Knokke vermoeden ze dat het zo’n vaart niet zal lopen. ‘Angst is een slechte raadgever’, zegt de brandweer van Zeebrugge. ‘Wij hebben het zandzakjes gelegd aan de Van Dammesluis en voorzien extra zandzakken voor de zwakke plaatsen. We zetten vannacht geen extra brandweerlieden in, maar er is wel een team van wacht’, klinkt het.

In Knokke werd het zand opgehoogd aan de surfclub, maar vinden ze de vraag naar voorzorgsmaatregelen ronduit belachelijk. ‘Knokke is geen kritiek punt’, vertelt het stadsbestuur. ‘De storm wordt nu opgeklopt door de media, maar het is niet de eerste keer dat we zoiets meemaken. Als je aan de kust woont, dan ken je dat allemaal al.’

Zelfs maatregelen in Antwerpen
Het stormweer zal vrijdag ook hoogwater veroorzaken in Antwerpen. De stad sluit uit voorzorg de waterkeringspoorten van vanavond 18u tot vrijdagavond 22u. ‘We verwachten de hoogste waterstanden om 5u vannacht, en nog eens om 17u vrijdagmiddag’, vertelt Dirk Delechambre van de Stad Antwerpen. ‘We vragen de mensen ook met aandrang om hun auto weg te halen van de parkings aan de kaaien.’ Tussen donderdagavond 18u en vrijdag 22u geldt daar een parkeerverbod. ‘Wie zijn auto niet weghaalt, riskeert te worden weggesleept, of riskeert in het slechtste geval dat zijn auto onder water staat’, klinkt het.

Vooral buurlanden moeten vrezen
Ook Nederland, Duitsland en Denemarken zetten zich schrap. In Nederland wordt het hoogtepunt van de storm vanmiddag verwacht. Volgens Meteoalarm.eu moeten vooral onze Noorderburen en ook Duitsland vrezen voor zware gevolgen.

Ons land krijgt code geel, met weerscondities die 'mogelijk gevaarlijk zijn'. Duitsland krijgt zelfs code rood, 'zeer gevaarlijke weerscondities die hoogstwaarschijnlijk schade opleveren'.

Bron: Het Nieuwsblad | Gewijzigd: 14 februari 2017, 12:16 uur, door Joyce.s
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
5 december 2013, 12:19 uur | Bericht #413508
Eerste meldingen van stormschades komen binnen

Bij de brandweer komen langzaam de eerste meldingen binnen van schades door de harde wind.

Druk is het nog rond 12.00 uur nog niet maar de brandweerkorpsen bereiden zich op het ergste voor. Personeel van brandweerkorpsen worden bijvoorbeeld al via een oproepsysteem gewaarschuwd voor het weer dat ons boven het hoofd hangt. De meldingen van nu zijn vooral loshangende takken die naar beneden dreigen te komen. De eerste herfststorm vorige maand heeft al een hoop zwakke bomen doen omwaaien. Toch waarschuwt de politie mensen ook straks alert te zijn wanneer men buiten is.

Bron: BON
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Debbieke
Lid
Woonplaats: knesselare. oost-vlaanderen belgië
Berichten: 8924
Lid sinds: 7 aug. 2008
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
5 december 2013, 12:22 uur | Bericht #413509
Storm op komst: noodweer eiste al dode in Schotland

De Sinterklaasstorm die tegen de avond ons land zal bereiken, houdt nu al lelijk huis in Schotland. Het noodweer stuurt het transport in de war en eiste ook al een dode. Dat melden verschillende Britse media.


cihan yılmaz

Op sommige plaatsen in het noorden van het Verenigd Koninkrijk worden windstoten tot 183 kilometer genoteerd. Bij de storm viel ook een gewonde. Een man raakte gekwetst toen een boom op hem viel.

Het noodweer veroorzaakt materiële schade en stuurt het transport in de war. Het treinverkeer ligt lam omdat op veel plaatsen liggen bomen op de rails liggen. Automobilisten worden opgeroepen zich niet op de baan te begeven. In het zuiden van Schotland zijn twee wegen afgesloten.

Luchtvaartautoriteiten hebben alle vluchten van Glasgow en Edinburgh naar Londen geannuleerd.

Circa 20.000 mensen zitten zonder stroom, waardoor ook veel scholen zijn gesloten.

De storm wordt later vandaag in ons land en een aantal buurlanden verwacht.

Bron: HLN
Mijn twitter: https://twitter.com/#!/debbietje128
Onweersdagen: 0
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
5 december 2013, 13:43 uur | Bericht #413558
Gevaarlijke mix van storm en springtij


De storm die vanmiddag en vannacht ons land bereikt wordt zo hevig omdat hij uit het Hoge Noorden komt. Wanneer hij bij ons is, heeft hij veel kracht gewonnen en veel water meegenomen. Dat water zal inbeuken op onze kust. Omdat het net op dat moment ook springtij is zal de impact nog groter zijn.

Bron: HLN | Gewijzigd: 5 december 2013, 13:45 uur, door Bronk
Bronk
Lid
Woonplaats: Haarlem
Berichten: 4104
Lid sinds: 27 jul. 2006
Laatste 4 prijzen van de wekelijkse fotowedstrijd
5 december 2013, 13:57 uur | Bericht #413562
Treinverkeer in noorden Nederland plat vanwege storm

De NS legt in verband met de storm die het noorden van Nederland treft het treinverkeer deels stil. Dat meldt de NS op haar website. Vanaf 14.00 uur rijden geen treinen meer in de gebieden ten noorden van de lijn Zandvoort-Haarlem-Amsterdam en de lijn Zwolle-Marienberg-Emmen. De aanpassingen in de treindienst is in ieder geval geldig tot 18.00 uur.













Bron: Nu.nl | Gewijzigd: 14 februari 2017, 12:17 uur, door Joyce.s
Terug naar boven
1 2 3 4 5 6 7 8
1 Gebruiker leest nu dit topic, onderverdeeld in 1 gast en 0 leden
Berichten
Er zijn in totaal 27.849 topics, welke bij elkaar 448.358 reacties hebben gekregen.
Leden
We zijn met 11.576 leden.
Het nieuwste lid is Jeffrey bunk .

Berichten
Je moet inloggen om je berichten te kunnen lezen.
Dit topic
1 mensen bekijken nu dit topic.

Record
Op 6 december 2010 om 11.29 uur waren er 2.792 mensen tegelijkertijd online op onweer-online!
Stats
Er zijn nu 116 mensen aan het browsen op het forum. 2 Daarvan zijn ingelogd.
Van die 116, lezen 5 mensen het topic "Klimaatverandering topic".

Sponsors en partners

Actueel op OnweerOnline.nl

Wintervoorspellingen 2023/24

Kunnen we al iets zeggen over de winter?

Wateroverlast

Hoogwater in Frankrijk, Engeland en de Benelux

Kou in Noord-Europa

Zelfs -44,3 in Finland

Het Winter Discussietopic

Lees en schrijf mee!

© 2003 - 2024 onweer-online.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   Algemene gebruiksvoorwaarden